Side 3 av 5 FørsteFørste 12345 SisteSiste
Resultater 41 til 60 av 95
Abonnér på denne tråden
 1. #41
  Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  11,271
  Tagget i
  13 Innlegg
  For å få høynivå til å fungere må man ha en effektforsterker som leverer det den skal i basseområdet. Man må videre ha en spenningsdeler i subwooferen som ikke påvirker signalet. Det er også helt avgjørende å ikke få en jordkonflikt. Det er ikke vanskelig å lage en forsterker som er bra nok til at man kan bruke høynivå. Det er heller ikke vanskelig å lage en god nok spenningsdeler på inngangen av subwooferen, og det er ikke vanskelig å få kontroll på jordutfordringene.

  Problemet er bare at det finnes utallige eksempler på forsterkere som ikke fungerer så godt til dette. Man har for eksempel oftere avrulling i bunnen på effekttrinn enn hva man har på linjesignalet tidligere i kjeden. En grunnleggende egenskap ved alt som skal kobles til utgangen på effektforsterkere er at det ikke har direkte referanse til en annen spenning, for eksempel sitt eget jordpotensial. Allikevel har veldig mange aktive bassdeler og subwoofere sitt eget jordpotensial. Kobler man til en balansert forsterker vil man automatisk enten drepe halve H-bridgen, tvinge hele forsterkeren med strømforsyning og alt til å drifte med audiosignalet. Jeg har sett eksempler på at gnistene står når man kobler slikt med strøm på. Da er det noe alvorlig galt. På kjøpet får man gjerne en massiv jordsløyfe der det går mengder strøm. Selv forsterkere uten live jord skal normalt ikke kobles til en ekstern referanse. Enkelte forsterkere går faktisk i selvsving, protect eller går rett og slett i stykker, men disse er det heldigvis ganske langt mellom.

  Spenningsdeleren er ofte av en type som blir litt varmere enn de burde, og motstander uten temperaturkoeffisient eksisterer ikke. Dessuten brukes det gjerne effektmotstander, og de er gjerne ikke av den typen som er spesielt gode på temperaturkoeffisient. En spenningsdeler som varmes opp i takt med signalet vil endre verdi og dermed også endre hvor mye den demper i takt med musikksignalet. Effekten er også tildels forsinket, og den vil på en eller annen måte introdusere en type frekvensavhengig harmonisk forvrengning i tillegg til en merkelig intermodulasjonsforvrengning. Når man kikker på innsiden av slike produkter er det ganske vanlig med tildels underdimensjonerte komponenter, og man ser også ofte at det er montert en eller flere kondensatorer som et slags filter. Dette filteret kommer i tillegg til eventuelle mangler i frekvensresponsen i forsterkeren.

  Min anbefaling er å holde seg til lavnivå hvis man har mulighet, men det er ikke fordi høynivå er dømt til å ikke fungere. Derimot er det slik at høynivå introduserer potensielle feilkilder. Jeg undres over at produsenter av høyttalere og subwoofere anbefaler dette, uten å vite noe om kundenes forsterkere. Det er ikke så stas når kundens utstyr ryker, og det er heller ikke så kult hvis effektforsterkeren for eksempel ender med å levere dårligere ytelse til hovedhøyttalerne fordi den skal stå og pumpe en jordforbindelse den ikke er laget for å drive.

  Så mitt poeng er enkelt: Høynivå innebærer usikkerhetmomenter, og dette slipper man å forholde seg til på linjenivå.
  Det er en viss risiko for at man rett og slett får feil på utstyret, man løper en langt større risiko for at forsterkeren yter dårligere fordi den kobles til noe den ikke er laget for, og man løper en meget stor risiko for at subwooferen for eksempel ikke går like dypt som den hadde gjort på linjesignal, og at det introduseres ekstra forvrengning både i effekttrinnet og i spenningsdeleren.

  Jeg tror noe av årsaken til at enkelte produsenter allikevel anbefaler dette kan være at de ønsker å berolige folk med at dette er en fullgod løsning, og at de trygt kan prøve om dette fungerer i deres eget oppsett. Hvis man konsekvent anbefaler linjesignal utelukker man mange kunder som synes det blir i overkant komplisert.
  Jeg driver Midgard Audio

  Nye greier på gang: https://www.hifisentralen.no/forumet...spinorama.html

 2. #42
  Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  11,271
  Tagget i
  13 Innlegg
  Sitat Sitat fra åsmund_teodor Se Innlegg
  Nå er jeg langt ifra en ekspert, men min lille erfaring er at å integrere en sub uten å kunne justere i tidsdomenet er nær dødfødt. De fleste moderne subber digital behandling av lydsignalet og det vil skape en forsinkelse. Mine Paradigm Millenia Sub har i følge GeirF 5 til 7 ms forsinkelse pga dens dsp. Jeg har forsøkt å koble direkte i Linn Akurate, men det låter tregt og sidrumpa. Når jeg bruker Devialet og dens mulighet for justering i tidsdomenet låter det tight og presist og basstrommer sparker i magen på en helt annen måte. Jammen godt jeg ikke fikk solgt min Devialet D400!!!!
  Skikkelige justeringsmuligheter er alfa og omega for å få bassen til å sitte best mulig.

  Men akkurat forsinkelse på 5-7ms hørtes mye ut. Jeg vil vel si 40µs på ADC/DAC, og 30-60µs på et enkelt iir-oppsett i DSP er mer sannsynlig, altså rundt 100µs, noe som tilsvarer 3,4cm. Jeg sier ikke dette for å pirke, og kjenner heller ikke detaljene i den aktuelle subwooferen. Poenget mitt er heller at man som oftest har langt større tidsfeil som følge av høyttalernes naturlige konstruksjon, plassering i rommet osv, og at man derfor med fordel kan ha mulighet til å justere noe i tidsdomenet.
  Jeg driver Midgard Audio

  Nye greier på gang: https://www.hifisentralen.no/forumet...spinorama.html

 3. #43
  Overivrig entusiast Sevald's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2005
  Sted
  Aksdal, Rogaland
  Innlegg
  812
  Tagget i
  4 Innlegg
  Album
  1
  REL spesifisere at hi-level er best på deres subber. Rart hvis en produsent skal anbefale en dårlig løsning til sine egne produkter. Er enig i at hver en bør teste dette selv.

 4. #44
  Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  11,271
  Tagget i
  13 Innlegg
  Sitat Sitat fra Sevald Se Innlegg
  REL spesifisere at hi-level er best på deres subber. Rart hvis en produsent skal anbefale en dårlig løsning til sine egne produkter. Er enig i at hver en bør teste dette selv.
  Jeg synes også det er rart, de sender jo også ofte med en kabel med 3 ledere, der den ene skal kobles til minus, og de to andre til + på hhv høyre og venstre kanal. Hva da om man har monoblokker men bare én subwoofer? Skal man koble minuspolen på de to monoblokkene sammen? Hvis ikke drifter jo bare den andre kanalen, eller man må la subwooferen kjøre enten bare høyre eller venstre-signal.

  Og hva skal man gjøre om man har en REL der dette anbefales, og en slik Yamaha der de spesifiserer at dette ikke skal gjøres?
  Jeg driver Midgard Audio

  Nye greier på gang: https://www.hifisentralen.no/forumet...spinorama.html

 5. #45
  Bransjeaktør Kvålsvoll's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2010
  Sted
  Ålesund, Norge
  Innlegg
  1,583
  Tagget i
  4 Innlegg
  Se min butikk
  Klikk her
  Sitat Sitat fra Snickers-is Se Innlegg
  Jeg har registrert at i en del tilfeller der man har valgmuligheten mellom en pre out på signalnivå, og det å koble til subwooferne ut av effektforsterkeren, så velger allikevel noen å koble subwooferen til effektforsterkeren med argumentet "man får samme lydsignatur", eller "jeg har erfart at det er best". Man blir da samtidig ekspert på området grunnet denne banebrytende erfaringen og deler villig vekk av sine erfaringer.

  Kan det være disse du retter søkelyset mot Kvålsvoll?
  Det kan se ut som det er et slikt innnlegg som er kilden til at dette spørsmålet dukker opp nå. Jeg vet hvor det kommer fra, men poster hverken navn eller linker, for det er ikke noe bra å gi slike gratis oppmerksomhet - som nettopp er mye av motivasjonen for å lage yt-videoer eller artikler som dette.

  Sikkert noen som kan forbarme seg og forklare hvorfor dette er den dårligste måte å koble til en subwoofer (ht-terminaler). Jeg nøyer meg med anledningen til å få brukt dette bildet:

  Navn:   triplefacepalm 3.jpg
Visninger: 295
Størrelse: 47.4 Kb
  "Ikke noe for veldig mange, men veldig mye for noen få."

 6. #46
  Bransjeaktør Kvålsvoll's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2010
  Sted
  Ålesund, Norge
  Innlegg
  1,583
  Tagget i
  4 Innlegg
  Se min butikk
  Klikk her
  Det er muligens behov for litt utfyllende informasjon om dette. Kan hende det blir repetisjon av ting noen andre allerede har sagt.


  Hvordan skal subwooferen kobles til - kort forklart:


  Best:
  Utgang fra en prosessor med funksjonalitet som ordner deling og delay på hovedhøyttalerene.

  Kompromiss som virker på et vis:
  Linjenivå utgang etter volumkontroll - får ikke justert noe som helst, men bass blir det, og det kan bli mye bedre enn uten subwoofer.

  Siste mulighet - altså dårligst:
  Hente signalet fra høyttalerterminalene til hovedhøyttalerene. Virker for praktiske formål på samme vis som linjenivå, men med risiko for forvrengning hvis forsterkeren klipper.


  Alle måtene går an! Det blir bass, og er det prosessor på bassystemet (alle skikkelige systemer/subwoofere har dette), kan en justere litt på ting, slik at det blir ganske bra også uten prosessor for deling mot hovedhøyttalerene. Det blir ikke helt perfekt, men heldigvis så trenger ikke ting å være perfekt for å bli bra nok.


  Hvis du skal hente ut signal fra utgang av effektforsterkeren - altså koble til på høyttalerterminalen - så må dette gjøres slik at det ikke er risiko for å ødelegge noe. Et dempeledd som er sikkert og virker kan lages med 4 motstander. Hvis subwooferen har inngang for kobling fra høyttalerterminaler, så er dette ivaretatt, da er det bare å koble til. (Vel, det skal være ivaretatt..)

  Subwoofer virker også uten prosessor med mulighet for filtrering og justering i tid. Hvor bra det blir, det kommer an på - subwooferene, plassering, romakustikk, hovedhøyttalerene. Jeg har kunder som har koblet til subwoofere slik, godt fornøyd med resultatet, det ble bass, og det ble bra bass.

  Med prosessering er det mulig å få til ting på en helt annen måte. Jeg har linket til en artikkel der det står litt om dette, og leter du litt (på siden min) så finner du flere artikler, om bass og subwoofere. For eksempel den som sammenligner 4 virkelige systemer med helt forskjellig sammensetning, der problemer og løsninger blir forklart og beskrevet, med forklaring på hvordan dette påvirker lyden vi hører.
  "Ikke noe for veldig mange, men veldig mye for noen få."

 7. #47
  Overivrig entusiast Sevald's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2005
  Sted
  Aksdal, Rogaland
  Innlegg
  812
  Tagget i
  4 Innlegg
  Album
  1
  Sitat Sitat fra Snickers-is Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Sevald Se Innlegg
  REL spesifisere at hi-level er best på deres subber. Rart hvis en produsent skal anbefale en dårlig løsning til sine egne produkter. Er enig i at hver en bør teste dette selv.
  Jeg synes også det er rart, de sender jo også ofte med en kabel med 3 ledere, der den ene skal kobles til minus, og de to andre til + på hhv høyre og venstre kanal. Hva da om man har monoblokker men bare én subwoofer? Skal man koble minuspolen på de to monoblokkene sammen? Hvis ikke drifter jo bare den andre kanalen, eller man må la subwooferen kjøre enten bare høyre eller venstre-signal.

  Og hva skal man gjøre om man har en REL der dette anbefales, og en slik Yamaha der de spesifiserer at dette ikke skal gjøres?
  Hvis en har monoblokker og en sub, så er low level er riktig valg. REL anbefaler bare hi level hvis det er mulig.
  Vienna Acoustics The Music. naim NAC-N 272, naim XPS DR, naim Nap 300 dr, REL S5 SHO

  Dr Feicker Woodpecker,ZYX 4D Ultimate, naim Superline, naim HiCap DR

  JVC DLA-X5900 D-ILA, Marantz SR7010

 8. #48
  Hifi Freak elefantmannen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2011
  Sted
  Nedre Eiker
  Innlegg
  8,612
  Tagget i
  4 Innlegg
  Sitat Sitat fra Dazed Se Innlegg
  Sitat Sitat fra elefantmannen Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Snickers-is Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Drossel Se Innlegg
  Største fejl ved tilkobling af subwoofer er at man overhovedet har købt en.
  Noen ganger kan den største feilen være det at man uttalte seg om noe man ikke hadde greie på.

  Sent fra min SM-G965F via Tapatalk
  Kanskje man burde begynne å sende innlegg for kvalitetssikring og godkjenning til en eller annen som kan og vet det meste før man poster inne på forumet her.

  Kanskje du har noen forslag til noen som er kvalifisert til jobben? Gjerne et ordentlig sjarmtroll som ikke holder seg for god til nedlatende sarkasmer og utdriting av andre forummedlemmer som ikke når helt opp rent faglig.
  Nå var vel innlegget han svarte på minst like ille i så måte, så det var vel mer "av samme mynt"?
  Det jeg skrev sees best i kontekst med andre innlegg fra den kanten. Mulig jeg bare er litt ekstra sart og følsom når jeg er trøtt og sulten, men jeg satt allerede og irriterte meg litt og lurte på hvorfor ingen reagerte på det her:

  Sitat Sitat fra Snickers-is Se Innlegg
  Jeg har registrert at i en del tilfeller der man har valgmuligheten mellom en pre out på signalnivå, og det å koble til subwooferne ut av effektforsterkeren, så velger allikevel noen å koble subwooferen til effektforsterkeren med argumentet "man får samme lydsignatur", eller "jeg har erfart at det er best". Man blir da samtidig ekspert på området grunnet denne banebrytende erfaringen og deler villig vekk av sine erfaringer.

  Kan det være disse du retter søkelyset mot Kvålsvoll?
  “Puritanism: The haunting fear that someone, somewhere, may be happy.”
  ― H.L. Mencken

 9. #49
  Overivrig entusiast Sevald's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2005
  Sted
  Aksdal, Rogaland
  Innlegg
  812
  Tagget i
  4 Innlegg
  Album
  1
  Sitat Sitat fra Kvålsvoll Se Innlegg
  Det er muligens behov for litt utfyllende informasjon om dette. Kan hende det blir repetisjon av ting noen andre allerede har sagt.


  Hvordan skal subwooferen kobles til - kort forklart:


  Best:
  Utgang fra en prosessor med funksjonalitet som ordner deling og delay på hovedhøyttalerene.

  Kompromiss som virker på et vis:
  Linjenivå utgang etter volumkontroll - får ikke justert noe som helst, men bass blir det, og det kan bli mye bedre enn uten subwoofer.

  Siste mulighet - altså dårligst:
  Hente signalet fra høyttalerterminalene til hovedhøyttalerene. Virker for praktiske formål på samme vis som linjenivå, men med risiko for forvrengning hvis forsterkeren klipper.


  Alle måtene går an! Det blir bass, og er det prosessor på bassystemet (alle skikkelige systemer/subwoofere har dette), kan en justere litt på ting, slik at det blir ganske bra også uten prosessor for deling mot hovedhøyttalerene. Det blir ikke helt perfekt, men heldigvis så trenger ikke ting å være perfekt for å bli bra nok.


  Hvis du skal hente ut signal fra utgang av effektforsterkeren - altså koble til på høyttalerterminalen - så må dette gjøres slik at det ikke er risiko for å ødelegge noe. Et dempeledd som er sikkert og virker kan lages med 4 motstander. Hvis subwooferen har inngang for kobling fra høyttalerterminaler, så er dette ivaretatt, da er det bare å koble til. (Vel, det skal være ivaretatt..)

  Subwoofer virker også uten prosessor med mulighet for filtrering og justering i tid. Hvor bra det blir, det kommer an på - subwooferene, plassering, romakustikk, hovedhøyttalerene. Jeg har kunder som har koblet til subwoofere slik, godt fornøyd med resultatet, det ble bass, og det ble bra bass.

  Med prosessering er det mulig å få til ting på en helt annen måte. Jeg har linket til en artikkel der det står litt om dette, og leter du litt (på siden min) så finner du flere artikler, om bass og subwoofere. For eksempel den som sammenligner 4 virkelige systemer med helt forskjellig sammensetning, der problemer og løsninger blir forklart og beskrevet, med forklaring på hvordan dette påvirker lyden vi hører.
  Hvilken agenda har produsenter som anbefaler det motsatt? Rart hvis store produsenter mangler kompetanse. Jeg setter ikke spørmål med dine svar. Ønsker bare å prøve å forstå hvorfor. Jeg har REL og har fulgt deres anbefaling. Kommer sikkert til å teste low level en gang.
  Vienna Acoustics The Music. naim NAC-N 272, naim XPS DR, naim Nap 300 dr, REL S5 SHO

  Dr Feicker Woodpecker,ZYX 4D Ultimate, naim Superline, naim HiCap DR

  JVC DLA-X5900 D-ILA, Marantz SR7010

 10. #50
  Hifi Freak elefantmannen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2011
  Sted
  Nedre Eiker
  Innlegg
  8,612
  Tagget i
  4 Innlegg
  Sitat Sitat fra Kvålsvoll Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Snickers-is Se Innlegg
  Jeg har registrert at i en del tilfeller der man har valgmuligheten mellom en pre out på signalnivå, og det å koble til subwooferne ut av effektforsterkeren, så velger allikevel noen å koble subwooferen til effektforsterkeren med argumentet "man får samme lydsignatur", eller "jeg har erfart at det er best". Man blir da samtidig ekspert på området grunnet denne banebrytende erfaringen og deler villig vekk av sine erfaringer.

  Kan det være disse du retter søkelyset mot Kvålsvoll?
  Det kan se ut som det er et slikt innnlegg som er kilden til at dette spørsmålet dukker opp nå. Jeg vet hvor det kommer fra, men poster hverken navn eller linker, for det er ikke noe bra å gi slike gratis oppmerksomhet - som nettopp er mye av motivasjonen for å lage yt-videoer eller artikler som dette.

  Sikkert noen som kan forbarme seg og forklare hvorfor dette er den dårligste måte å koble til en subwoofer (ht-terminaler). Jeg nøyer meg med anledningen til å få brukt dette bildet:

  Navn:   triplefacepalm 3.jpg
Visninger: 295
Størrelse: 47.4 Kb
  Jeg har også et bilde:

  Navn:   image18.jpg
Visninger: 296
Størrelse: 69.8 Kb

  Jeg syns det er grenseoverskridende at bransjeaktører tyr til sarkasmer, er nedlatende, og kaller meningsmotstandere for 'fucking retarded' på et åpent forum. Lite tillitsvekkende, for å si det mildt.
  “Puritanism: The haunting fear that someone, somewhere, may be happy.”
  ― H.L. Mencken

 11. #51
  Overivrig entusiast P.O.M.'s Avatar
  Ble medlem
  Mar 2004
  Sted
  Kongsberg
  Innlegg
  802
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Sitat Sitat fra Sevald Se Innlegg
  REL spesifisere at hi-level er best på deres subber. Rart hvis en produsent skal anbefale en dårlig løsning til sine egne produkter. Er enig i at hver en bør teste dette selv.
  Jeg har to stk. REL S5 subber koblet på høynivå.
  Hver av de er koblet til høyttalerterminal på hovedhøyttalerne, to ledere til + og en til - og det låter veldig bra. Jeg deler subene ved 52 Hz.
  Har også prøvd å bruke lav nivå fra pre-out med dertil egnede RCA sub kabler på min integrerte stereo forsterker med latterlig dårlig resultat.
  Jeg byttet fort tilbake til høynivå tilkobling.
  Mulig dette er et REL "issue"...
  CEC TL5. CEC DA5. Mitchell & Johnson WLD+211T. Bladelius Thor III Novitas. Dynaudio Confidence C2. REL S5 (2 stk.). IsoTek EVO3 Sigmas, EVO3 Syncro SE, EVO3 Optimum. Kimber Select KS 2120, KS 1136, KS 3035.

 12. #52
  Æresmedlem Evo III's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2009
  Sted
  Follo
  Innlegg
  14,878
  Tagget i
  11 Innlegg
  Album
  1
  Kanskje på tide å stramme inn reglene til bransjeaktørene en smule,eller i det minste på de mest useriøse her inne(og spes de 2 nissene i denne tråden). Det får da være grenser!.

  O
  Siste redigert av Evo III; 07.05.2019 kl. 23:32.
  |Sonus Faber Amati Futura|Audio Research REF-75 SE|Audio Research LS-26|Kinki Dac 1| kiseki Blue NS|Acoustic Solid Wood Black|SME 309|Ortofon Rohmann|Audio Valve Sunilda|

 13. #53
  Hifi Freak Bergfinn's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2013
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  5,366
  Tagget i
  4 Innlegg
  Sitat Sitat fra P.O.M. Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Sevald Se Innlegg
  REL spesifisere at hi-level er best på deres subber. Rart hvis en produsent skal anbefale en dårlig løsning til sine egne produkter. Er enig i at hver en bør teste dette selv.
  Jeg har to stk. REL S5 subber koblet på høynivå.
  Hver av de er koblet til høyttalerterminal på hovedhøyttalerne, to ledere til + og en til - og det låter veldig bra. Jeg deler subene ved 52 Hz.
  Har også prøvd å bruke lav nivå fra pre-out med dertil egnede RCA sub kabler på min integrerte stereo forsterker med latterlig dårlig resultat.
  Jeg byttet fort tilbake til høynivå tilkobling.
  Mulig dette er et REL "issue"...
  Jeg har motsatt erfaring angående REL. Med det, mener jeg ikke at jeg har gjort det mer riktig enn deg. Det er nok heller det at vi alle har svært forskjellige system oppsett, og at sub integrering kan gjøres på flere måter.

  Jeg har ingen fasit på hvordan man bør integrere diverse suber. Men i mitt tilfelle med REL fikk jeg best lyd tilkoblet med RCA kabel via flerkanals pro USB lydkort og digtalt delefilter/EQ.
  Suben låt ikke som "sub", men som en forlengelse av høyttalerne nedover i responsen.

  Jeg har tuklet noen årtier med å forsøke å integrere suber på forskjellig vis, og har vel egentlig aldri fått det helt til....helt til jeg oppdaget hva kraftig og avansert DSP kan gjøre med slike utfordringer.
  Tidsforsinkelse, tidsdomene, og alle andre problemer med integrering er fullstendig løst med få tastetrykk, og noen målesveip.

  ..jeg har forresten slutta med suber.
  Bruker heller "bass høyttalere" ved siden av vanlige høyttalere.
  Stykkvis og delt lyd gir større frihet og muligheter ifm. integrering av hele systemet til rommet.

  Navn:   20190507_200553.jpg
Visninger: 283
Størrelse: 46.3 Kb

  ...så sant man har eget rom til det.
  Eventuelt tar seg til rette i stua.

 14. #54
  Moderator X-Cell's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2006
  Sted
  Narvik
  Innlegg
  7,001
  Tagget i
  3 Innlegg
  Torget
  4
  REL er laget for høy nivå og fungerer dermed best slik.. Det er i allefall min erfaring.

  Da jeg hadde Nuprime ST10 effektforsterkeren så sto det i klartekst at f.eks REL ikke måtte kobles til forsterkeren da de ikke taklet det pga sin oppbyggning.
  Jeg kjørte da REL suben med RCA og det er i allefall klar gain forskjell på de 2 koblingsmåtene.. med RCA klarte man ikke å utnytte subbens potensiale.

  Når jeg spurte Jason Lim i Nuprime så lurte han på hvorfor i all verden jeg ville koble en subwoofer med høynivå.. det var gammeldags
  "Blood makes you related. Loyalty makes you family"

 15. #55
  Hifi Freak alphamale's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2007
  Sted
  Kjeppjaga nordlending i asyl ved ring 3
  Innlegg
  3,241
  Tagget i
  3 Innlegg
  Album
  1
  Sitat Sitat fra elefantmannen Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Kvålsvoll Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Snickers-is Se Innlegg
  Jeg har registrert at i en del tilfeller der man har valgmuligheten mellom en pre out på signalnivå, og det å koble til subwooferne ut av effektforsterkeren, så velger allikevel noen å koble subwooferen til effektforsterkeren med argumentet "man får samme lydsignatur", eller "jeg har erfart at det er best". Man blir da samtidig ekspert på området grunnet denne banebrytende erfaringen og deler villig vekk av sine erfaringer.

  Kan det være disse du retter søkelyset mot Kvålsvoll?
  Det kan se ut som det er et slikt innnlegg som er kilden til at dette spørsmålet dukker opp nå. Jeg vet hvor det kommer fra, men poster hverken navn eller linker, for det er ikke noe bra å gi slike gratis oppmerksomhet - som nettopp er mye av motivasjonen for å lage yt-videoer eller artikler som dette.

  Sikkert noen som kan forbarme seg og forklare hvorfor dette er den dårligste måte å koble til en subwoofer (ht-terminaler). Jeg nøyer meg med anledningen til å få brukt dette bildet:

  Navn:   triplefacepalm 3.jpg
Visninger: 295
Størrelse: 47.4 Kb
  Jeg har også et bilde:

  Navn:   image18.jpg
Visninger: 296
Størrelse: 69.8 Kb

  Jeg syns det er grenseoverskridende at bransjeaktører tyr til sarkasmer, er nedlatende, og kaller meningsmotstandere for 'fucking retarded' på et åpent forum. Lite tillitsvekkende, for å si det mildt.
  Har han gjort det
  Jeg leser det som at han er oppgitt på at NOE er retarded, ikke NOEN.
  Forøvrig er jeg tilbøyelig for å mene det samme som trådstarter. Jeg har mulighet til å by passe ALLE innstillinger for konfigurering av subber i et tokanals system med ETT tastetrykk. man skal være bra på bærtur for ikke å få med seg hva som skjer da. Er ikke mye å krangle om
  B&W 800D3 - B&W HTM1D3 - Trinnov Altitude 16 - Parasound Halo JC1 3 stk - Parasound A51 2 stk - Paradigm Sub1 to stk - Anthony Gallo Diva surround/atmos - Oppo 205 - Himedia - NAS - Apple mac mini - Weiss DAC Interface - Epson projektor - Philips tv.
  Config 7.3.6 under construction

 16. #56
  Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  11,271
  Tagget i
  13 Innlegg
  Sitat Sitat fra elefantmannen Se Innlegg
  Jeg syns det er grenseoverskridende at bransjeaktører tyr til sarkasmer, er nedlatende, og kaller meningsmotstandere for 'fucking retarded' på et åpent forum. Lite tillitsvekkende, for å si det mildt.
  Hvordan kan "something" vise til en person?
  Jeg driver Midgard Audio

  Nye greier på gang: https://www.hifisentralen.no/forumet...spinorama.html

 17. #57
  Overivrig entusiast Sevald's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2005
  Sted
  Aksdal, Rogaland
  Innlegg
  812
  Tagget i
  4 Innlegg
  Album
  1
  Har en komplisert prosessor med DSP osv så kobler en selvfølgelig direkte til denne. Men her var det vel snakk om at trådstarter mener det en dårlig løsning uansett om produsenten anbefaler kobling til hi-level. Noe jeg finner litt rart. I tillegg så må en selvfølgelig lese om forsterkeren tåler dette. Har en 2 subber så er det vel ikke noe problem uansett.
  Siste redigert av Sevald; 08.05.2019 kl. 10:18.

 18. #58
  Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  11,271
  Tagget i
  13 Innlegg
  Sitat Sitat fra Sevald Se Innlegg
  Har en komplisert prosessor med DSP osv så selvfølge kobler en selvfølgelig direkte til denne. Men her var det vel snakk om at trådstarter mener det en dårlig løsning uansett om produsenten anbefaler kobling til hi-level. Noe jeg finner litt rart. I tillegg så må en selvfølgelig lese om forsterkeren tåler dette. Har en 2 subber så er det vel ikke noe problem uansett.
  Les innlegg 41, der har jeg forsøkt å forklare de mest sentrale fenomenene som har betydning for forskjellen på den ene og den andre koblingsmetoden. Jeg glemte klipping som Kvålsvoll nevnte.

  Ellers har jeg ikke sett noen teknisk forklaring på hvorfor en subwoofer skulle ha fordel av å kobles til høyttalerterminalene, annet enn at det er kortest å gå når man skal koble kabelen, hvis subwooferen står rett i nærheten av høyttaleren.
  Jeg driver Midgard Audio

  Nye greier på gang: https://www.hifisentralen.no/forumet...spinorama.html

 19. #59
  Hifi Freak cruiser's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2010
  Innlegg
  8,308
  Tagget i
  3 Innlegg
  Sitat Sitat fra Sevald Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Kvålsvoll Se Innlegg
  Det er muligens behov for litt utfyllende informasjon om dette. Kan hende det blir repetisjon av ting noen andre allerede har sagt.


  Hvordan skal subwooferen kobles til - kort forklart:


  Best:
  Utgang fra en prosessor med funksjonalitet som ordner deling og delay på hovedhøyttalerene.

  Kompromiss som virker på et vis:
  Linjenivå utgang etter volumkontroll - får ikke justert noe som helst, men bass blir det, og det kan bli mye bedre enn uten subwoofer.

  Siste mulighet - altså dårligst:
  Hente signalet fra høyttalerterminalene til hovedhøyttalerene. Virker for praktiske formål på samme vis som linjenivå, men med risiko for forvrengning hvis forsterkeren klipper.


  Alle måtene går an! Det blir bass, og er det prosessor på bassystemet (alle skikkelige systemer/subwoofere har dette), kan en justere litt på ting, slik at det blir ganske bra også uten prosessor for deling mot hovedhøyttalerene. Det blir ikke helt perfekt, men heldigvis så trenger ikke ting å være perfekt for å bli bra nok.


  Hvis du skal hente ut signal fra utgang av effektforsterkeren - altså koble til på høyttalerterminalen - så må dette gjøres slik at det ikke er risiko for å ødelegge noe. Et dempeledd som er sikkert og virker kan lages med 4 motstander. Hvis subwooferen har inngang for kobling fra høyttalerterminaler, så er dette ivaretatt, da er det bare å koble til. (Vel, det skal være ivaretatt..)

  Subwoofer virker også uten prosessor med mulighet for filtrering og justering i tid. Hvor bra det blir, det kommer an på - subwooferene, plassering, romakustikk, hovedhøyttalerene. Jeg har kunder som har koblet til subwoofere slik, godt fornøyd med resultatet, det ble bass, og det ble bra bass.

  Med prosessering er det mulig å få til ting på en helt annen måte. Jeg har linket til en artikkel der det står litt om dette, og leter du litt (på siden min) så finner du flere artikler, om bass og subwoofere. For eksempel den som sammenligner 4 virkelige systemer med helt forskjellig sammensetning, der problemer og løsninger blir forklart og beskrevet, med forklaring på hvordan dette påvirker lyden vi hører.
  Hvilken agenda har produsenter som anbefaler det motsatt? Rart hvis store produsenter mangler kompetanse. Jeg setter ikke spørmål med dine svar. Ønsker bare å prøve å forstå hvorfor. Jeg har REL og har fulgt deres anbefaling. Kommer sikkert til å teste low level en gang.
  Setter en tier på at agendaen er å selge flere subwoofere.
  Resistance is futile, you will be muslim!

  #JeSuisTore

  Something is rotten in the land of the brave, og det er ikke Donald Trump! - Gunnar_Brekke

 20. #60
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Feb 2015
  Innlegg
  281
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg ønsker å forsøke å bruke min Devialet D200 som pre, Doxa 61 som effekt og samtidig koble til et par Millenniasubber som kun har linjeinngang. Kan jeg bruke kabelen jeg linker til for å koble til sub på ht-terminalene? Hvilke følger kan det eventuelt ha? Jeg har to kabler, så tenkte å koble subbene i stereo.

  https://www.lsound.no/products/dspea...anti-mode-8033
  Adyton Gracili 1.6/B&W DB3D
  Doxa 61
  Linn Akurate DSM/3
  Rega RP10/Linn Uphorik
  iMac med Roon
  Isotek Aquarius

Side 3 av 5 FørsteFørste 12345 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed