Politikk, religion og samfunn Russland - En tikkende bombe eller bare fjas?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.897
    Antall liker
    36.099
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Det er vel ganske tydelig at Putin har gitt marsjordre til sine minioner på ytterste høyre fløy i EU. Fra Orbans tale, ren etterplapring av Lavrov:
    This year, Orbán gave an apocalyptic speech predicting the decline of the west and prophesying “a decade of peril, uncertainty, and war”. He also sharply criticised western military support for Ukraine, positioning himself as Moscow’s foremost ally inside the European Union.

    “The more modern weapons Nato gives the Ukrainians, the more the Russians will push the frontline forward … What we are doing is prolonging the war,” said Orbán during a speech on Saturday.

    Hungary is a member of Nato, but the far-right Orbán has long had warm relations with Putin, and spent five hours in Moscow talking to the Russian leader in February, shortly before the Russian invasion. The speech came two days after his foreign minister made a surprise trip to Moscow for talks, and puts him far outside the European consensus on the war.

    Orbán said the job of the west should not be to hope for a Ukrainian victory, but to mediate a peace deal. “We shouldn’t be on Russia’s side, or Ukraine’s side, but between the two,” he said, adding that the policy of imposing sanctions on Russia had not worked.

    Oleg Nikolenko, spokesperson for Ukraine’s foreign ministry, described Orbán’s claims as “Russian propaganda”.
    Regjeringskrisen i Italia ble tydeligvis også iscenesatt av Putin-vennlige partier.
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.635
    Antall liker
    9.905
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Trøsten får være at ingen regjeringer i Italia sitter særlig lenge. Trolig heller ikke Beppo the clown.

    Pussig (kanskje ikke?) hvordan man i de fleste land lar være å løse de problemene man står overfor, men i stedet velger en sterk mann til å løse de for seg. Noe som uvegerlig i neste omgang fører til at problemene blir enda større. Eksemplene er sørgelig mange.
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.635
    Antall liker
    9.905
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.654
    Antall liker
    7.367
    Interessant lesning fra Palle Ydstebø. (men kjent stoff for denne trådens lesere)
    En krig, og da særlig en eksistensiell som den ukrainerne står i, har det gjerne med å få frem både det beste og verste i folk. Ofte til stor forundring også for de mest sentrale deltakere og observatører selv.

    Da invasjonen startet hadde Zelenskyi lav støtte i den ukrainske befolkningen. Mange avfeide ham, også her inne, som en komisk lettvekter. Noen glipper har det naturligvis vært underveis. Når jeg ser tilbake på de siste fem månedene klarer ikke jeg å få øye på noen virkelig avgjørende, for ikke å si fatale, politiske feilgrep fra Zelenskyis side.

    Det er faktisk ganske oppsiktsvekkende, også historisk, vil jeg mene.

    Bortsett fra opportun avledning fra egne innenrikspolitiske skandaler tror jeg dette også var noe Boris Johnson kanskje så før de fleste andre vestlige ledere.

    Mens han selv alltid har traktet etter å bli sett som en Churchill av det tjueførste århundre, så tipper jeg Boris været at Zelenskyi, uten verken Oxbridge utdanning eller omgitt av institusjonell støtte en gang i milevis avstand fra britisk standard selv type WWII, hadde og har vist seg å ha dette udefinerbare men akk så historisk-politisk avgjørende "noe", for ny sentral plass i fremtidens historiebøker.
     
    Sist redigert:

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.003
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    omkring eu's stresstest:

    (for guds skyld, svelg kameler til russland er nøytralisert!)


    (googletrans)
    Mange EU-land er ikke opptatt av å spare gass til fordel for Tyskland. Og det tar de ikke helt feil. De andre har tross alt gjort leksene sine.

    Reaksjonen kom raskt og entydig. Ikke før hadde EU-kommisjonens sjef Ursula von der Leyen onsdag presentert sitt forslag om å oppfordre medlemslandene til å redusere gassforbruket med 15 prosent da den spanske regjeringen sa nei. Du tenker ikke så mye på planen, sa miljøminister Teresa Ribera. Landet ditt vil ikke gjøre "uforholdsmessige ofre"; ingen spansk familie trenger fryktkutt i gassforsyningen om vinteren, europeisk solidaritet eller ikke. Fordi Spania gjorde leksene sine og ikke levde over evne.

    I gasskrisen forårsaket av Vladimir Putin betydde «solidaritet» noe halvveis konkret: EU-stater er vanligvis bilateralt enige om å hjelpe hverandre i tilfelle forsyningshull – dvs. utilstrekkelig forsyning. Tyskland har allerede inngått slike avtaler med flere land. Spania, som har diversifisert sine gassleverandører og ikke er avhengig av Russland, ønsker også å hjelpe andre steder så langt de kan – men ønsker ikke å være forpliktet til kollektiv EU-solidaritet.

    Dette er hva von der Leyens spareplan, som har som mål å redusere gassetterspørselen, går ut på. Alle land bør spare like mye uavhengig av deres avhengighet av russisk gass og deres tidligere innsats. Lederen for kommisjonen trengte ikke å si hva hun egentlig mente: EU burde ofre for Tyskland. I solidaritet.

    Berlin visste alltid best uansett

    Hvilken grunn skal det være? Den spanske ministerens spisse bemerkninger om «lekser» og det faktum at folk ikke levde over evne minner om eurokrisen, da tyske politikere likte å forelese middelhavslandene om deres feil økonomiske og finansielle politikk. Ribera uttaler nå nøkternt at hennes land ikke har noe ansvar for tysk energipolitikk og derfor ikke ønsker å bli holdt ansvarlig for det.

    Andre steder er viljen tilsvarende lav. Den sivile skaden som en rekke føderale myndigheter i EU har etterlatt seg, er for stor. Allerede med byggingen av Nord Stream 1 ignorerte de de energi- og sikkerhetspolitiske interessene til Polen og andre sentral- og østeuropeiske land. Og de visste alltid alt best når det kom til energipolitikk – senest i taksonomistriden om kjernekraft.

    I tråd med finans- og bankkrisen sirkulerer nå det ekle spørsmålet i Brussel om von der Leyen ønsker å presse gjennom gassplanen sin med argumentet om at hjemlandet hennes må hjelpes fordi det er «for stort til å mislykkes». Det er faktisk ingen grunn for gassolidaritet forstått på denne måten, uavhengig av dagens tyske behov. Den nasjonale energimiksen er i utgangspunktet en sak for medlemslandene. Derfor er det i grunnen ingenting å si for en energiredning. Hvis hvert land skal ta sine egne beslutninger om sine energikilder, må det bære konsekvensene.

    Det er bare symbolsk

    Selvfølgelig har krisetider alltid vært ideelt egnet til å flytte grensene for kompetanse. Det er ikke første gang von der Leyen påberoper seg europeisk solidaritet som et middel mot kriser. Det har allerede vært vellykket: Corona Development Fund er et nytt «solidaritets»-instrument som har gitt kommisjonen økt kompetanse. Hvis von der Leyen ville bruke energikrisen til slike «suksesser», måtte hun stole på andre virkemidler, som fellesinnkjøp.

    Å spare gass i solidaritet lover ikke slik suksess. Det er godt mulig at EUs energiministre vil vedta kommisjonens forslag denne tirsdagen med nødvendig kvalifisert flertall – men nettopp fordi det kun vil ha en symbolsk effekt. Målet på 15 prosent bør i utgangspunktet kun forfølges frivillig. Dette betyr at ingen land har insentiv til å nå sparemålet, uansett hvor iherdig von der Leyen hevder det motsatte.

    Etter forslaget vil sparemålene kunne bli obligatoriske dersom en alarm ble utløst på grunn av for høyt gassforbruk eller akutt underforsyning. Kommisjonen ønsker å kunne utløse alarmen selv. Medlemslandene krever imidlertid enstemmig denne kompetansen for seg selv. Von der Leyen kan ikke vinne denne tvisten.

    Til slutt vil hun ikke være trist av det. Dersom den en dag skulle måtte innlede overtredelsessak mot en «sløsende stat», ville dette ikke bare komme alt for sent i realiteten. Fremfor alt ville det resultere i politiske konflikter, som Putin først og fremst kunne glede seg over. Senest da ville europeisk solidaritet vært redusert til absurditet.
     

    Elmer

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.08.2009
    Innlegg
    2.087
    Antall liker
    2.386
    Det løpet der er nok nyprodusert - enden ville ikke være så blank ellers. Hvis kravet er minimum 8 mm godstykkelse vil løpet skyte skjevt og bomme på målet med flere km. Hvis kravet er 11 mm vil nok løpet sprekke etter noen få skudd. Hvis kravet er midt i mellom (9,5 mm) vil løpet skyte skjevt, men holde en stund. Man vil uansett ikke treffe det man sikter på med det kanonløpet.
    Det kanonrøret, hvis det kommer fra en BMP, bevitner om en total mangel på kvalitetsstyring. Både på verktøysiden i produksjonen og selvfølgelig på i sluttkontroll. Røret er gjennomskåret et sted nærmere kammer, derav relativ tykt gods. Tipper på en 30mm kanon. Hilariøst som de sier på bøgda. Nok en Korrupsjonsindikator..... ?

    Forøvrig angående kanonrør, så går presisjonen ned på slutten av livssyklusen pga slitasjen. Utgangshastigheten synker bl.a. Normalt har man kriterier for kassasjon som går på nedgang i utgangshastighet ( typisk 10%) og f.eks utbrenning (kraterdybde) i kammer/overgang. Dette måles jevnlig. Men tviler på at RUS har system for dette . Sikkerhetsmessig ligger antall skudd mere enn 100% over disse verdier (i vesten), dette for et 76 mm kanonrør. Nattens nerderi avsluttes herved !

    Dr.E
     

    Elmer

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.08.2009
    Innlegg
    2.087
    Antall liker
    2.386
    1658784336999.png

    Litt sikrere i Eklenor vil jeg tro, Nr 5 i Gazprom som har.... .

    Dr.E
     

    JMM

    Slava Ukraini!
    Ble medlem
    27.11.2016
    Innlegg
    7.705
    Antall liker
    8.327
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    4
    Hva har de gjort eller sagt som ikke Putler har likt mon tro?
     

    svart-hvitt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    21.01.2015
    Innlegg
    6.378
    Antall liker
    4.025
    Torget vurderinger
    0
    EN LITEN STEMNINGSSJEKK…

    Så vidt jeg forstår etter en gjennomlesing er de aller fleste på HFS «mot» Russland og/eller Putin. Men det finnes noen tilhengere av krigen/Russland/Putin.

    Når jeg diskuterer krigen med utlendinger, er det en del som lurer på hva stemningen er i Norge. Så jeg tenkte å spørre; hvor mange (% andel) tror du er henholdsvis:

    1) Mot Putin/Russland
    2) Har et balansert syn på Putin/Russland
    3) Er for Putin/Russland

    i Norge og på HFS? Skiller stemningen på HFS seg fra stemningen ellers i Norge?
     

    Disqutabel

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.09.2016
    Innlegg
    10.847
    Antall liker
    10.466
    EN LITEN STEMNINGSSJEKK…

    Så vidt jeg forstår etter en gjennomlesing er de aller fleste på HFS «mot» Russland og/eller Putin. Men det finnes noen tilhengere av krigen/Russland/Putin.

    Når jeg diskuterer krigen med utlendinger, er det en del som lurer på hva stemningen er i Norge. Så jeg tenkte å spørre; hvor mange (% andel) tror du er henholdsvis:

    1) Mot Putin/Russland
    2) Har et balansert syn på Putin/Russland
    3) Er for Putin/Russland

    i Norge og på HFS? Skiller stemningen på HFS seg fra stemningen ellers i Norge?
    Denne spørsmålsstillingen blir litt som å spørre:

    Er du for eller mot at en supermakt uprovosert går til angrep på en suveren nabostat og et broderfolk?
    Er du balansert i synet på noe slikt, svarer du at du ikke aksepterer angrep på suverene nabostater som ikke har truet eller kommet med unødige provokasjoner.

    Putin har vist at han gir blaffen i alt som har å gjøre med folkerett, internasjonale og bilaterale avtaler, å ha et balansert syn på hans regime, betyr at man ønsker å se ham stilt for folkerettsdomstolen/krigsforbryterdomstolen i Haag.
     

    svart-hvitt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    21.01.2015
    Innlegg
    6.378
    Antall liker
    4.025
    Torget vurderinger
    0
    Denne spørsmålsstillingen blir litt som å spørre:

    Er du for eller mot at en supermakt uprovosert går til angrep på en suveren nabostat og et broderfolk?
    Er du balansert i synet på noe slikt, svarer du at du ikke aksepterer angrep på suverene nabostater som ikke har truet eller kommet med unødige provokasjoner.

    Putin har vist at han gir blaffen i alt som har å gjøre med folkerett, internasjonale og bilaterale avtaler, å ha et balansert syn på hans regime, betyr at man ønsker å se ham stilt for folkerettsdomstolen/krigsforbryterdomstolen i Haag.
    Flere på HFS har flagget støtte eller forståelse for Putin/Russland? Dvs. alternativ 2 eller 3.

    Går du til Tyskland eller Frankrike, tipper jeg 20-40 prosent tilhører alternativ 1 eller 2. Er vi annerledes i Norge?
     

    JMM

    Slava Ukraini!
    Ble medlem
    27.11.2016
    Innlegg
    7.705
    Antall liker
    8.327
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    4
    Det tror jeg ikke er et veldig godt tips. Om vi skiller oss ut vet jeg ikke, men jeg har ennå (siden 24/02) til gode å snakke med (på årntli altså) noen her hjemme som ligger på alt. to eller tre. Så langt bare enere.
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.087
    Antall liker
    3.779
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Jeg har dessverre en nær venn som har slitt alvorlig med tvangstanker siden ungdomstida (faktisk diagnose, ikke synsing) og han har selvsagt havna i russer-hølet på nøyaktig samme måte som han havnet i trump-hølet.
    Jeg tror dessverre at han ikke er alene. Han er bare en representant for en del av befolkningen som er ekstremt mottakelig for propagandaløgner mens han selv selvsagt mener at det han _egentlig_ gjør er å stå imot "fake news fra mainstream media" ved å finne nyheter fra "mer enn bare et sted" for å få et "balansert syn på saken"
    Som et eksempel var han ekstremt bekymra for naziutbredelsen i Ukraina. "altså, jeg støtter selvsagt ikke invasjonen, det er jo ikke greit å bare gå til angrep på et naboland, men samtidig... det er jo noe i det. Nazier er jo ikke noe å spøke med, så når de ikke tar hånd om det selv så er det jo ikke rart de reagerer"
    Han var selvsagt også inne på greiene om at Nato ikke kunne grense til Russland, men det gikk stort sett alltid tilbake til Nazifrykten.

    Så viste det seg at han ikke engang hadde hørt om Wagner-gruppen, og det var noe han hadde vansker med å tro på.

    Da var det ganske tydelig at det ikke var så mye "å prøve å få et balansert syn på saken" , men mer "jeg prøver å høre på de jeg hørte på sist (ang Trump vs. verden) for de har jeg skjønt jeg kan stole på"

    Klassisk stikkord fra en samtale er "Neineinei, det er jo spinnvilt! (...) men.... det er jo noe i det da, vi VET jo ikke at det ikke er sånn."


    Jeg frykter at han har godt med selskap.

    Om jeg skal synse litt, så vil jeg tro at om du tar antallet mennesker som du finner i gruppen kabelreligiøse som overlapper med gruppen Trumptilhengere i Norge, så tipper jeg du har ca samme antall som støtter Putte og krigen hans for å utslette Ukraina.

    Inkluderer ikke Russere bosatt i Norge i det tankeeksperimentet, da andelen som støtter Putte er langt høyere der enn de fleste andre grupperinger, naturlig nok.
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.087
    Antall liker
    3.779
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Dessverre ja. han ler jo selvsagt av disse vitsene han også, før han slår over til en mer alvorlig tone om at "det er jo noe i det da" fordi ekspertene og "elitene" de lærer jo av hverandre. Og en gang så viste det seg at en fyr som egentlig ble avfeid av fagmiljøet, faktisk hadde rett.
     

    svart-hvitt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    21.01.2015
    Innlegg
    6.378
    Antall liker
    4.025
    Torget vurderinger
    0
    Det tror jeg ikke er et veldig godt tips. Om vi skiller oss ut vet jeg ikke, men jeg har ennå (siden 24/02) til gode å snakke med (på årntli altså) noen her hjemme som ligger på alt. to eller tre. Så langt bare enere.
    Fwiw, jeg har definitivt truffet nordmenn i alt. 2+3. Kanskje sågar solid plantet i «pro»-leiren.

    Både fascinerende og skremmende.
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.087
    Antall liker
    3.779
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Om jeg skal synse litt, så vil jeg tro at om du tar antallet mennesker som du finner i gruppen kabelreligiøse som overlapper med gruppen Trumptilhengere i Norge, så tipper jeg du har ca samme antall som støtter Putte og krigen hans for å utslette Ukraina.
    Med stor fare for å fornærme folk, så kan jeg si litt flåsete at dette er sammenhengen jeg føler jeg opplever når jeg snakker med folk:
    1658827119407.png
    På ingen måte en vitenskapelig fremstilling.
     

    Disqutabel

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.09.2016
    Innlegg
    10.847
    Antall liker
    10.466
    Blir vel litt som å sitte på gjerdet om Hitler fordi han fikk bygget så mye fin motorvei.
    Presis.
    Alle mennesker har sympatiske sider. Psykopater er i all hovedsak hyggelige folk, helt til du tråkker på deres interesser. Ingen gjør ALT rett eller ALT feil.

    Derfor må man dømme ut fra de handlinger som faktisk foregår. Man kan ikke forsvare folkemord med at "ja, men han er jo så generøs mot sine barnebarn!"
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.654
    Antall liker
    7.367
    Med stor fare for å fornærme folk, så kan jeg si litt flåsete at dette er sammenhengen jeg føler jeg opplever når jeg snakker med folk:
    Vis vedlegget 836051
    På ingen måte en vitenskapelig fremstilling.
    Snedig, men savner en ring for den patologiske delen av venstresiden.

    Du vet, de påtatt opptatte whataboutister av all verdens folks lidelser og manglende brillestøtte, men som har hatt en småsemi helt siden Putins folkerettsstridige annektering av Krim; - for å ha gitt det Vesten de alle har nytt godt av en klessing av klasse.
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.087
    Antall liker
    3.779
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Snedig, men savner en ring for den patologiske delen av venstresiden.

    Du vet, de påtatt opptatte whataboutister av all verdens folks lidelser og manglende brillestøtte, men som har hatt en småsemi helt siden Putins folkerettsstridige annektering av Krim; - for å ha gitt det Vesten de alle har nytt godt av en klessing av klasse.
    Den gruppen er i hemmelighetet Trump-misjonærer.
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.003
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Flere på HFS har flagget støtte eller forståelse for Putin/Russland? Dvs. alternativ 2 eller 3.

    Går du til Tyskland eller Frankrike, tipper jeg 20-40 prosent tilhører alternativ 1 eller 2. Er vi annerledes i Norge?
    tipper du tar grovt feil. hva baserer du noe slikt på; noe må det jo være, ellers kunne du like gjerne diktet et hvilket som helst tall.
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.087
    Antall liker
    3.779
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Når det skrives "tipper jeg" , så er det nok akkurat det. Basert på en personlig antagelse. litt som når man tipper på resultatet i foppallkampene, så er det ikke helt i blinde, men det er ikke nødvendigvis ekstremt vitenskapelig heller, og ihvertfall ikke sikkert.
    Derfor tipping.


    Tipper jeg da...
     

    svart-hvitt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    21.01.2015
    Innlegg
    6.378
    Antall liker
    4.025
    Torget vurderinger
    0
    tipper du tar grovt feil. hva baserer du noe slikt på; noe må det jo være, ellers kunne du like gjerne diktet et hvilket som helst tall.
    Jf. oppslutningen til Le Pen, den politiske utviklingen i Italia og ikke minst uttalelser fra tysk industri (VW) og den tyske regjeringens atferd. Det er ikke slik at «balansert» syn på Putin og Russland er bannlyst i disse landene; tvert om representerer det «balanserte» - som tilsier at Ukraina må gi fra seg land for å opprettholde balansen - en betydelig politisk størrelse i disse landene.

    Og hva sa Trump om Putins invasjon? «Genious!»

    Chomsky-Kissinger-Mearsheimer-Schmitt; dette er navn med en viss oppslutning.
     

    otare

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.04.2007
    Innlegg
    13.872
    Antall liker
    9.581
    Sted
    Trondheim
    Å gi fra seg land for å stoppe en aggressor har vært prøvd før. Det gikk ikke så bra.
    Det fine med historien er at man kan lære fra den (hvis man ikke har skylapper).
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.003
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Jf. oppslutningen til Le Pen, den politiske utviklingen i Italia og ikke minst uttalelser fra tysk industri (VW) og den tyske regjeringens atferd. Det er ikke slik at «balansert» syn på Putin og Russland er bannlyst i disse landene; tvert om representerer det «balanserte» - som tilsier at Ukraina må gi fra seg land for å opprettholde balansen - en betydelig politisk størrelse i disse landene.

    Og hva sa Trump om Putins invasjon? «Genious!»

    Chomsky-Kissinger-Mearsheimer-Schmitt; dette er navn med en viss oppslutning.
    de du nevner er taperne i ordskiftet. i dag mer å anse som putins nyttige idioter.

    joda, scholz kritiseres, og det diskuteres friskt i tyskland, men jeg har intet inntrykk av at scholz er den som uttrykker tempen i folket. utenriksministeren er nok mer der. og hun er det ikke vanskelig å plassere.
     
    • Liker
    Reaksjoner: tkr

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.003
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    det er sikkert nyere undersøkelser.

     

    svart-hvitt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    21.01.2015
    Innlegg
    6.378
    Antall liker
    4.025
    Torget vurderinger
    0
    de du nevner er taperne i ordskiftet. i dag mer å anse som putins nyttige idioter.

    joda, scholz kritiseres, og det diskuteres friskt i tyskland, men jeg har intet inntrykk av at scholz er den som uttrykker tempen i folket. utenriksministeren er nok mer der. og hun er det ikke vanskelig å plassere.
    Tyskland: Følg med på det som gjøres, ikke det som sies og loves.

    Tyskerne har en god tradisjon for å bevitne utviklingen uten å gjøre noe utover det å være lydige (Hannah Arendt).

    Merkel: Fullbyrder av det tyske energikomplekset som avhenger av Russland (mot alle advarsler).

    Schröder: På ferie i Moskva akkurat nå.

    Litt av en gjeng. Protesterer tyskerne? Neida, ikke på bred front. SPD diskuterer ennå om Schröder skal få være i partiet eller ikke.
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.003
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Tyskland: Følg med på det som gjøres, ikke det som sies og loves.

    Tyskerne har en god tradisjon for å bevitne utviklingen uten å gjøre noe utover det å være lydige (Hannah Arendt).

    Merkel: Fullbyrder av det tyske energikomplekset som avhenger av Russland (mot alle advarsler).

    Schröder: På ferie i Moskva akkurat nå.

    Litt av en gjeng. Protesterer tyskerne? Neida, ikke på bred front. SPD diskuterer ennå om Schröder skal få være i partiet eller ikke.
    du burde ha fulgt med i tråden.
     
    • Liker
    Reaksjoner: 2xJ
    K

    Khanate

    Gjest
    EN LITEN STEMNINGSSJEKK…

    Så vidt jeg forstår etter en gjennomlesing er de aller fleste på HFS «mot» Russland og/eller Putin. Men det finnes noen tilhengere av krigen/Russland/Putin.

    Når jeg diskuterer krigen med utlendinger, er det en del som lurer på hva stemningen er i Norge. Så jeg tenkte å spørre; hvor mange (% andel) tror du er henholdsvis:

    1) Mot Putin/Russland
    2) Har et balansert syn på Putin/Russland
    3) Er for Putin/Russland

    i Norge og på HFS? Skiller stemningen på HFS seg fra stemningen ellers i Norge?
    Det er nok umulig å etablere seg i kategori 2 i dette forumet.
     
    2

    2xJ

    Gjest
    Spørsmålet ifra S/H hadde ikke kommet om han hadde lest og fulgt med i timen.. :cool: ;)
     

    svart-hvitt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    21.01.2015
    Innlegg
    6.378
    Antall liker
    4.025
    Torget vurderinger
    0
    Spørsmålet ifra S/H hadde ikke kommet om han hadde lest og fulgt med i timen.. :cool: ;)
    Fordelingen mellom kontra-balansert-pro kan være annerledes enn tråden gir inntrykk av og spørsmål var også om folks inntrykk av den jevne nordmanns forhold til spørsmålet.

    Personlig tror jeg det er langt færre Putin-forståere i Norge enn i Tyskland, Frankrike, Italia mv., men jeg lurte på hva andres erfaring er med stemningen ute blant folk på hfs og ellers.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.932
    Antall liker
    16.249
    Torget vurderinger
    2
    EU-landene har kranglet seg til 15% kutt i russisk gass, fra 1. august. Da er det jo heldig for dem at russerne allerede har foretatt kuttet. Nordstream 1 går med 1/6 av kapasiteten.

     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn