Politikk, religion og samfunn Russland - En tikkende bombe eller bare fjas?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.540
    Antall liker
    7.862
    Torget vurderinger
    0
    Si ikke det, russisk diesel er vel noe i nærheten av spillolje.....
    Si ikke det. Kjører du dieselbil er det overveiende sansynlig at du kjører på russisk drivstoff.
    Over 50% av all diesel i Norge er importert fra Russland. Så Ad.Blue eller ei, over sommeren kan vi se fram til dieselrasjonering!
     

    leifen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.05.2006
    Innlegg
    2.344
    Antall liker
    1.844
    Ja, det er det. Det er enda et godt poeng mht at tiltaket «steng gassen» ikke fungerer i tillegg til at det er økonomisk urealistisk. Vi står igjen med få / ingen muligheter til å redde dagen for Ukraina med mindre vi ønsker å risikere full eskalering av krigen. Det er tragedien i dette.
    De har da heldigvis vist en formidabel evne til å ta saken i egne hender. Men hva han galningen i Kreml finner på om de viser seg i stand til å spise seg innpå dem i sør også er et åpent spørsmål. Da vil han virkelig være rotta i hjørnet. Geriljakrig er noe ukrainerne begynner å beherske nå.

    Og kan dette stemme?? Donbas skal være et sted hvor de etter sigende skal ha korte forsyningslinjer. Disse skal altså "forsterkes" av de som fikk juling lenger nord nettopp.
     
    Sist redigert:

    HasseBasse

    OVK-Generalkonsul of Jutland :-)
    Ble medlem
    29.10.2016
    Innlegg
    8.035
    Antall liker
    20.219
    Sted
    Hjortshøj, Danmark.
    Torget vurderinger
    2
    Jeg spiser gladelig ris og kald havregryn et år og fryser meg igjennom vinteren uten internett dersom det er den nødvendige konsekvensen av at Russland knuses på brutalt vis.

    Skulle det bli full atomkrig får jeg heller sette meg på verandaen med et grillspyd, solbriller og et siste sinnsyke fyrverkeri.
    Dit skriv, ga meg akkurat tanken på denne :love:

    118751565.jpg
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.652
    Antall liker
    15.753
    Torget vurderinger
    2

    Vedlegg

    Sist redigert:

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.515
    Antall liker
    9.281
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Å stoppe russisk gass Nå er nesten det samme som å si at Norge skal legge ned 40%av norsk El produksjon nå! Ting tar tid.,.. Norge har vannkraft , gass, olje og skog der er vi mer enn selvforsynt , MEN vi mangler mat, det blir fisk og poteter 3 ganger om dagen 36o dager i året heretter
    Og det må vi tåle. Vi er da ikke kyllinger som gir det Putler vil ha.
     

    Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    10.130
    Antall liker
    2.652
    Ukraina offentliggjør lister med 2000 russiske soldater, med full id, navn, passnummer etc som har befunnet seg i de områdene hvor krigsforbrytelsene har funnet sted. Samme med at dem offentliggjør intervjuer med russiske "krigsfanger".
    Siden Russland har sagt at dem ikke er i krig med Ukraina, gjelder ikke krigslovene. Derfor kan Zelenskyj offentliggøre navn på terrorister i eget land.

    Veldig morsomt hva ordspill kan føre til.:cool:
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.520
    Antall liker
    35.419
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Ja, det er det. Det er enda et godt poeng mht at tiltaket «steng gassen» ikke fungerer i tillegg til at det er økonomisk urealistisk. Vi står igjen med få / ingen muligheter til å redde dagen for Ukraina med mindre vi ønsker å risikere full eskalering av krigen. Det er tragedien i dette.
    Så hva foreslår du? Bare stå og se på, slik at Putin blir enda mer overbevist om at Vesten er for feige og late til å gripe inn mot imperiefantasiene hans?

    Jeg mener vi bør stenge for all olje- og gassimport fra Russland nå, men ikke fordi jeg har noen illusjoner om at det vil få stopp på krigen i Ukraina med det første. Som weld77 skriver tar det tid å gjenanskaffe materiell. Men for å vise at vi er villige til å handle når det er nødvendig, selv om det påfører oss selv kostnader. Det er et tydelig signal til Putin om evne og vilje, og vil påvirke kalkylen hans om fremtidige eventyr. Dessuten vil det stoppe pengeflommen han kan bruke til bestikkelser for å omgå sanksjonene og kjøpe inn nytt krigsmateriell. Steng nå.
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.008
    Antall liker
    6.235
    bare litt informasjon til ww3-heiagjengen her inne.

    Ukraina fengsler nå de som viser videoer og bilder av skadene fra russiske bomber. Kommer det et bombeangrep nå, så er det knapt videoer, eller det er kun sladdete videoer. Dere kan jo spørre hvorfor Zelensky går til dette skrittet.
    Har du begynt å snakke med deg selv?
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.652
    Antall liker
    15.753
    Torget vurderinger
    2
    Krig er mer enn bare ny hardware fra egen produksjon. I Russland skal det betales lønninger, overføres midler, gjøres mye for å sikre at befolkningen holder seg i ro og i tillegg betales mengder til korrupte medspillere. Guvernører i andre regioner vil nok også bruke anledningen til å tvinge midler til sine prosjekter fra Kreml..
    Og sanksjonsregimet fører til at varer landet trenger, fra utlandet, blir dyrere. Den som innbiller seg at det er full varestans vet lite om hva som er mulig. I tillegg kan det være våpenforsyninger og -slag som Russland vil ha fra utlandet og internasjonal våpenhandel er skruppelløs. Her kan Russland også kjøpe tilbake egne våpen som tidligere er solgt til utlandet.

    Så det er ikke riktig at det man nå betaler for russisk gass og olje ikke bidrar til krigsinnsatsen.
     
    Sist redigert:

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    faz-kommentar til bl.a. kutt i olje og gass. bak mur, men legger google trans


    Bare de som er sterke kan være harde mot Putin
    EN KOMMENTAR AV BERTHOLD KOHLER -OPPDATERT 05.04.2022 07:09

    Vesten må være forberedt på en lang strid med Russland. Tyskland bør heller ikke svekke seg i prosessen.

    Grusomheten over krigen som Russland har ført i Ukraina de siste fem ukene har fått et nytt navn: Bucha. Det er å frykte at han ikke blir den siste som markerer Putins blodspor. De forferdelige bildene fra Kiev-forstedene, i likhet med rapportene fra Mariupol og andre ukrainske byer, viser at Moskva fører krig i nabolandet ikke annerledes enn i Tsjetsjenia, Georgia og Syria: med hemningsløs, målrettet brutalitet, blant annet mot sivilbefolkningen.

    Bildene fra Bucha vil sannsynligvis påvirke debatten om hva Tyskland kan eller må gjøre for å stoppe Putin mer enn Zelenskyys appeller og ambassadørens utskjelling i Berlin. Selv fra trafikklyskoalisjonens rekker heves det nå stemmer som krever at Tyskland skal bruke det kraftigste våpenet i «den økonomiske krigen» (Habeck) mot Kreml og umiddelbart slutte å kjøpe gass, olje og kull fra Russland.

    Det er ubestridt at av alle økonomiske sanksjoner vil en total energiembargo være den sanksjonen som ville ramme Russland mest smertefullt. Dessuten, med hver ny nyhet om grusomheter i Ukraina, blir det vanskeligere å bære tanken på at hundrevis av millioner hver dag blir overført fra Tyskland til den økonomiske basen til det kriminelle regimet i Moskva. Selv om disse midlene ikke går direkte til den invaderende hærens regimentkasser, styrker de Putins styre og gjør det lettere for ham å fortsette krigen i Ukraina.

    Men ville tapet av disse midlene tvinge Kreml til å avslutte kampanjen? Putin kan ikke beregnes så nøyaktig. Det kan være at han vil intensivere krigen, der han også kjemper for å opprettholde sitt eget styre, mens han fortsatt har reserver til det, både i regnskapet og i våpenlagrene.

    En fatal unnlatelse: ikke å forsyne Kiev med tunge våpen

    En slik eskalering kunne bare motvirkes effektivt med soldater, stridsvogner, jagerfly og raketter. En av de fatale utelatelsene til Berlin og andre vestlige regjeringer er at de så langt ikke har klart å forsyne Ukraina med tunge våpen som avgjørende kan presse inntrengerne tilbake.

    Men er det også feil å være nølende når man stenger bensinkranen? Er det ikke vår moralske plikt og også et imperativ for fremtidsrettet sikkerhetspolitikk å gjøre alt som står i vår makt for å få slutt på den kriminelle krigen i Ukraina? Som regel går ikke kravene så langt som å utplassere Bundeswehr – av forståelige grunner. Men selv med en energiembargo, må ansvarlig politikk vurdere og ta hensyn til de økonomiske, sosiale og (sikkerhets)politiske konsekvensene et så brå skritt ville ha for sitt eget land. Det vil mest sannsynlig være irreversibelt. Jada, som amen i kirken, da økonomien kollapset og inflasjonen galopperte, klagen på at regjeringen hadde ført landet inn i en så alvorlig krise med åpne øyne.

    For tyske debatter er jevnlig preget av å ha visst bedre etterpå. For øyeblikket får man til og med inntrykk av at mangeårige feilvurderinger av Putin og rørledningene nå skal kompenseres for ved kompromissløs støtte til en energiembargo.

    Men tysk politikk bør ikke falle fra den ene ytterligheten til den andre, til tross for "vendepunktet". Det var aldri noe galt med å være tøff mot Putin, og det trengs nå mer enn noen gang. Men bare de som er sterke kan være tøffe. Verken Tyskland eller EU ville blitt sterkere dersom kontinentets største økonomi kastet seg ut i resesjon. Mange andre europeiske land er ikke bare avhengige av russisk gass, men også av den tyske økonomiske motoren. Dette bør også vurderes i Warszawa.

    Moskva kan bare holdes tilbake med militær makt

    Vesten må være forberedt på en lang strid med Putin. Det er helt nødvendig å gjøre det vanskeligere for ham å finansiere sitt terrorvelde i Ukraina, som i Russland, så snart som mulig – men europeerne må ikke svekke seg i prosessen. Den eneste måten å virkelig inneholde Putin og hindre ham fra ytterligere aggresjon er med en troverdig avskrekking basert på ekte militærmakt. Men den nødvendige konvensjonelle og kjernefysiske bevæpningen koster penger, mye penger. Og det må også oppnås i Tyskland, selv om trafikklyskoalisjonen gir inntrykk av at det vil være nok å finne opp et «spesialfond».

    Demokratiene i det frie Vesten vant den første kalde krigen, ikke minst takket være sin større økonomiske makt. Ikke glem det nå som du er midt i andre.
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.532
    Antall liker
    9.691
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Oppsummerer mine synspunkter ganske bra denne. Skal vi både ruste opp og investere i alternativer til russisk energi, kan vi dessverre ikke strupe oss selv. Først sørge for at mest mulig russisk krigsmateriell blir ødelagt og at Putin ikke "vinner". Det gjøres ved å sende massive mengder tungt utstyr til Ukraina. Så strupe hans evne til å gjenoppbygge. Det gjøres ved å nedtrappe energiimporten gradvis over de neste 3 år.

    Dages Russland må knuses, men det blir et langsiktig prosjekt.
     
    Sist redigert:
    • Liker
    Reaksjoner: ch

    Jim I Hendriksen

    Krisestab konsulent
    Ble medlem
    06.04.2019
    Innlegg
    6.283
    Antall liker
    9.134
    Finland vil inn i NATO asap.


    Hvorfor har ikke vi en slik stasminister som finnene har?


    22c6b0f7-014a-495f-ab81-f18171518a5f-kopi.jpg
     

    4-string

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2011
    Innlegg
    5.466
    Antall liker
    9.786
    Sted
    Interiore Simplicitate
    Etter logikken til Putler, og også noen av hans veldig lokale apologeter, er dette en legitim årsak for Russland til å angripe Finland. Så de kan opprettholde en buffer mellom seg og Nato.

    Sett fra Putlers ståsted. :rolleyes:
     

    Valentino

    JB rünnhilde
    Ble medlem
    23.04.2008
    Innlegg
    28.755
    Antall liker
    21.632
    Sted
    Ottestad
    Torget vurderinger
    1
    ^Like stilig som noe av Aalto? Tja, vi har Stressless. Det er vel svaret.
     
    • Haha
    Reaksjoner: 2xJ

    BurntIsland

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.02.2006
    Innlegg
    8.367
    Antall liker
    11.025
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    2

    tkr

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.03.2007
    Innlegg
    20.581
    Antall liker
    27.714
    Sted
    Nede i fjæresteinene
    Torget vurderinger
    2
    faz-kommentar til bl.a. kutt i olje og gass. bak mur, men legger google trans


    Bare de som er sterke kan være harde mot Putin
    EN KOMMENTAR AV BERTHOLD KOHLER -OPPDATERT 05.04.2022 07:09

    Vesten må være forberedt på en lang strid med Russland. Tyskland bør heller ikke svekke seg i prosessen.

    Grusomheten over krigen som Russland har ført i Ukraina de siste fem ukene har fått et nytt navn: Bucha. Det er å frykte at han ikke blir den siste som markerer Putins blodspor. De forferdelige bildene fra Kiev-forstedene, i likhet med rapportene fra Mariupol og andre ukrainske byer, viser at Moskva fører krig i nabolandet ikke annerledes enn i Tsjetsjenia, Georgia og Syria: med hemningsløs, målrettet brutalitet, blant annet mot sivilbefolkningen.

    Bildene fra Bucha vil sannsynligvis påvirke debatten om hva Tyskland kan eller må gjøre for å stoppe Putin mer enn Zelenskyys appeller og ambassadørens utskjelling i Berlin. Selv fra trafikklyskoalisjonens rekker heves det nå stemmer som krever at Tyskland skal bruke det kraftigste våpenet i «den økonomiske krigen» (Habeck) mot Kreml og umiddelbart slutte å kjøpe gass, olje og kull fra Russland.

    Det er ubestridt at av alle økonomiske sanksjoner vil en total energiembargo være den sanksjonen som ville ramme Russland mest smertefullt. Dessuten, med hver ny nyhet om grusomheter i Ukraina, blir det vanskeligere å bære tanken på at hundrevis av millioner hver dag blir overført fra Tyskland til den økonomiske basen til det kriminelle regimet i Moskva. Selv om disse midlene ikke går direkte til den invaderende hærens regimentkasser, styrker de Putins styre og gjør det lettere for ham å fortsette krigen i Ukraina.

    Men ville tapet av disse midlene tvinge Kreml til å avslutte kampanjen? Putin kan ikke beregnes så nøyaktig. Det kan være at han vil intensivere krigen, der han også kjemper for å opprettholde sitt eget styre, mens han fortsatt har reserver til det, både i regnskapet og i våpenlagrene.

    En fatal unnlatelse: ikke å forsyne Kiev med tunge våpen

    En slik eskalering kunne bare motvirkes effektivt med soldater, stridsvogner, jagerfly og raketter. En av de fatale utelatelsene til Berlin og andre vestlige regjeringer er at de så langt ikke har klart å forsyne Ukraina med tunge våpen som avgjørende kan presse inntrengerne tilbake.

    Men er det også feil å være nølende når man stenger bensinkranen? Er det ikke vår moralske plikt og også et imperativ for fremtidsrettet sikkerhetspolitikk å gjøre alt som står i vår makt for å få slutt på den kriminelle krigen i Ukraina? Som regel går ikke kravene så langt som å utplassere Bundeswehr – av forståelige grunner. Men selv med en energiembargo, må ansvarlig politikk vurdere og ta hensyn til de økonomiske, sosiale og (sikkerhets)politiske konsekvensene et så brå skritt ville ha for sitt eget land. Det vil mest sannsynlig være irreversibelt. Jada, som amen i kirken, da økonomien kollapset og inflasjonen galopperte, klagen på at regjeringen hadde ført landet inn i en så alvorlig krise med åpne øyne.

    For tyske debatter er jevnlig preget av å ha visst bedre etterpå. For øyeblikket får man til og med inntrykk av at mangeårige feilvurderinger av Putin og rørledningene nå skal kompenseres for ved kompromissløs støtte til en energiembargo.

    Men tysk politikk bør ikke falle fra den ene ytterligheten til den andre, til tross for "vendepunktet". Det var aldri noe galt med å være tøff mot Putin, og det trengs nå mer enn noen gang. Men bare de som er sterke kan være tøffe. Verken Tyskland eller EU ville blitt sterkere dersom kontinentets største økonomi kastet seg ut i resesjon. Mange andre europeiske land er ikke bare avhengige av russisk gass, men også av den tyske økonomiske motoren. Dette bør også vurderes i Warszawa.

    Moskva kan bare holdes tilbake med militær makt

    Vesten må være forberedt på en lang strid med Putin. Det er helt nødvendig å gjøre det vanskeligere for ham å finansiere sitt terrorvelde i Ukraina, som i Russland, så snart som mulig – men europeerne må ikke svekke seg i prosessen. Den eneste måten å virkelig inneholde Putin og hindre ham fra ytterligere aggresjon er med en troverdig avskrekking basert på ekte militærmakt. Men den nødvendige konvensjonelle og kjernefysiske bevæpningen koster penger, mye penger. Og det må også oppnås i Tyskland, selv om trafikklyskoalisjonen gir inntrykk av at det vil være nok å finne opp et «spesialfond».

    Demokratiene i det frie Vesten vant den første kalde krigen, ikke minst takket være sin større økonomiske makt. Ikke glem det nå som du er midt i andre.
    Apropos Tyskland, en ny katastrofemelding:

    Kosten laufen aus dem Ruder - Bier wird teurer
    Die deutschen Bierbrauer sehen sich angesichts steigender Energie- und Rohstoffpreise infolge des russischen Angriffs auf die Ukraine zu Preisanhebungen gezwungen. "Für die Brauereien in Deutschland ist die Entwicklung dramatisch: Wir beobachten bei Rohstoffen, Verpackungen, Energie und Logistik nie gekannte Preissteigerungen", sagte der Hauptgeschäftsführer des Deutschen Brauer-Bundes, Holger Eichele.
    Laut Eichele schießen die Kosten "durch die Decke, sie drohen völlig aus dem Ruder zu laufen". Es sei daher wenig überraschend, dass solch drastischen Kostensteigerungen auf den Endpreis umgelegt werden müssten.

    Mvh
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.652
    Antall liker
    15.753
    Torget vurderinger
    2
    ^ Det var en stor skuffelse for meg da jeg gjorde et oppdrag for et "norsk" lokalbryggeri og oppdaget at alt de hadde av råvarer kom fra Russland og Kina (mest det siste). Vi kan nok regne med at bryggerier rundt omkring i Europa har gjort det samme.

    "Billigere slik".
     
    Sist redigert:

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.532
    Antall liker
    9.691
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Påstanden om at den ukrainske regjeringen består av nazister har vært en del av den russiske begrunnelsen for invasjonen av Ukraina, men i kronikken «Hva skal Russland gjøre med Ukraina?» som ble publisert av det statlige nyhetsbyrået RIA Novosti tar Sergejtsev det et steg lenger.

    Han skriver at «den nazifiserte massen av befolkningen kan teknisk sett ikke straffes direkte som krigsforbrytere,» men:

    – I tillegg til toppen er en stor andel av massene, som er passive nazister, også skyldige.

    Russland har lenge hevdet at Ukraina begår folkemord mot den russisktalende befolkningen i landet.

    – Den rettferdige straffen mot denne delen av befolkningen er at de må lide gjennom de uunngåelige vanskeligheter som følger etter en rettmessig krig mot det nazistiske systemet, skriver Sergejtsev.

    Videre skriver han at «navnet 'Ukraina' tilsynelatende ikke kan bestå i en fullstendig avnazifisert stat,» og at «avnazifisering uunngåelig også vil være en avukrainisering.»

    – Ukrainisme er en kunstig, antirussisk konstruksjon som ikke har sitt eget sivilisatoriske innhold, skriver strategen.
     

    bambi

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.01.2011
    Innlegg
    16.382
    Antall liker
    12.325
    Sted
    Smurfeland
    Begynner å få en følelse av at all den kalde krig paranoiaen og det russiske fiendebildet jeg tidligere trodde var litt typisk amerikansk-overdrevet hele tiden egentlig stemte ganske bra. Perestrojka og Glasnost, liksom.
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.532
    Antall liker
    9.691
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Veldig syd for Finnmark dette. Jeg kan jo overhodet ikke se noen mulighet for å gjenopprette nærmere forbindelser til Russland etter dette. På den annen side blir det etter hvert nok å gjøre på Melkøya.
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.532
    Antall liker
    9.691
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Begynner å få en følelse av at all den kalde krig paranoiaen og det russiske fiendebildet jeg tidligere trodde var litt typisk amerikansk-overdrevet hele tiden egentlig stemte ganske bra. Perestrojka og Glasnost, liksom.
    Det ligner litt på holdningene til Irak. Bare vi blir kvitt diktaturet, så går nok dette bra. Nei, det er noe som heter folkesjel og strulturer, og det er ikke så lett å fjerne århundrer av nedarvete tradisjoner og kultur. De nedarvede stammekulturene og religiøse motsetningene i Midt-Østen er der fortsatt, og russernes livegenskap under mektige herrer som benytter de som bruk og kast for egen vinning er der fortsatt. Den ene revolusjonen de klarte å manne seg opp til ble kuppet av Lenin, og dermed var man i gang igjen (selv om de, dersom jeg har rett, kanskje ville havnet i samme uføret nok en gang).
     
    Sist redigert:

    Disqutabel

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.09.2016
    Innlegg
    10.642
    Antall liker
    10.207
    Det ligner litt på holdningene til Irak. Bare vi blir kvitt diktaturet, så går nok dette bra. Nei, det er noe som heter folkesjel og strulturer, og det er ikke så lett å fjerne århundrer av nedarvete tradisjoner og kultur. De nedarvede stammekulturene og religiøse motsetningene i Midt-Østen er der fortsatt, og russernes livegenskap under mektige herrer som benytter de som bruk og kast for egen vinning er der fortsatt. Den ene revolusjonen de klarte å manne seg opp til ble kuppet av Lenin, og dermed var man i gang igjen (selv om de, dersom jeg har rett, kanskje ville havnet i samme uføret nok en gang).
    Det finnes så absolutt håp, husk at på 30 og 40-tallet var Tyskland en lost case, et komplett nazi-samfunn, samlet under en diktatorisk leder. Det tok 10 år etter 1945, og Tyskland var fullstendig endret. Verden er full av tilfeldigheter, og hadde Gorbatsjov fått en del år til i Russland, hadde garantert det landet vært et helt annet i dag.
    Motsatte tilfeller finner du i Irran og Afghanistan, disse har hatt perioder med klar vestlig orientering, i dag er det religiøse gjørmehull.
     

    leifen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.05.2006
    Innlegg
    2.344
    Antall liker
    1.844
    Det finnes så absolutt håp, husk at på 30 og 40-tallet var Tyskland en lost case, et komplett nazi-samfunn, samlet under en diktatorisk leder. Det tok 10 år etter 1945, og Tyskland var fullstendig endret. Verden er full av tilfeldigheter, og hadde Gorbatsjov fått en del år til i Russland, hadde garantert det landet vært et helt annet i dag.
    Motsatte tilfeller finner du i Irran og Afghanistan, disse har hatt perioder med klar vestlig orientering, i dag er det religiøse gjørmehull.
    Nja.. Tyskland hadde blitt lagt fullstendig i grus i 1945. Skal vel noe til å kjøre en så hard reset på Russland i dag.
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.515
    Antall liker
    9.281
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Interessant. Sjølv om Finland tidlegare har synt at dei klarer å forsvare seg sjølve. Dei har ei reserve på 900 000, og kan såleis samanlikne seg med Tyrkia... Vi burde kanskje satse meir på heimevernet, vi også?
    Det er på gang, politikerne begynner å forstå at lokalkjente fotsoldater med bærbare raketter er effektivt
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    8.875
    Antall liker
    4.315
    Det ligner litt på holdningene til Irak. Bare vi blir kvitt diktaturet, så går nok dette bra. Nei, det er noe som heter folkesjel og strulturer, og det er ikke så lett å fjerne århundrer av nedarvete tradisjoner og kultur. De nedarvede stammekulturene og religiøse motsetningene i Midt-Østen er der fortsatt, og russernes livegenskap under mektige herrer som benytter de som bruk og kast for egen vinning er der fortsatt. Den ene revolusjonen de klarte å manne seg opp til ble kuppet av Lenin, og dermed var man i gang igjen (selv om de, dersom jeg har rett, kanskje ville havnet i samme uføret nok en gang).
    Du har jo rett, men man kan jo ikke resignere. Noen ganger går det rette veien, og noen ganger har det gått hele veien.
     

    HasseBasse

    OVK-Generalkonsul of Jutland :-)
    Ble medlem
    29.10.2016
    Innlegg
    8.035
    Antall liker
    20.219
    Sted
    Hjortshøj, Danmark.
    Torget vurderinger
    2
    Well...... dette var i 2019...... Ikke sagt, at han har samme støtten i dag. De ser vel alle det samme som oss :)
     

    Disqutabel

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.09.2016
    Innlegg
    10.642
    Antall liker
    10.207
    Nja.. Tyskland hadde blitt lagt fullstendig i grus i 1945. Skal vel noe til å kjøre en så hard reset på Russland i dag.
    Det er slett ikke sikkert man behøver å gå såpass drastisk til verks. Økonomisk ruin, kombinert med stadig strengere internkontroll av egne innbyggere, kan komme til å irritere relativt mange russere på et tidspunkt. Det tok 5 - 6 år å tvinge Tyskland i kne, det vil sikkert ta like lang tid med Russland. Men i kne skal de, og de kommer dit. Og inntil de begynner å forholde seg til mennesker som idivider med rettigheter, behøver ikke resten av verden ha noe med dem å gjøre. Nord-Korea i stor skala.
    Og når de omsider står på knærne og ber om nåde, så har det grønne skifte tvunget seg fram, og Russland må finne noe annet enn gass å leve av. De har selv valgt å kjøre rett i diket med gassen pressa ned i metallet.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.520
    Antall liker
    35.419
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Det ligner litt på holdningene til Irak. Bare vi blir kvitt diktaturet, så går nok dette bra. Nei, det er noe som heter folkesjel og strulturer, og det er ikke så lett å fjerne århundrer av nedarvete tradisjoner og kultur. De nedarvede stammekulturene og religiøse motsetningene i Midt-Østen er der fortsatt, og russernes livegenskap under mektige herrer som benytter de som bruk og kast for egen vinning er der fortsatt. Den ene revolusjonen de klarte å manne seg opp til ble kuppet av Lenin, og dermed var man i gang igjen (selv om de, dersom jeg har rett, kanskje ville havnet i samme uføret nok en gang).
    Ja, det er nok riktig. Det var nok en eneste mann i Moskva som tok beslutningen om å invadere Ukraina, men det ser ut til å være basert på en knallhard ideologi fra regimet, som i sin tur bygger på streng informasjonskontroll og en kulturell klangbunn. Det blir ikke automatisk bra bare om Putin forsvinner.

    Legg også merke til hva som sto om å «install russian information space» og utrydde alle antydninger til europeiske idéer i RIA-artikkelen. Det er en grunn til det. I det russiske skrekkabinettet betyr «nazisme» enhver antydning til vestlige forestillinger om demokrati og pressefrihet, mens «demokrati» betyr blind lydighet ovenfor Putins dekreter.
     

    4-string

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2011
    Innlegg
    5.466
    Antall liker
    9.786
    Sted
    Interiore Simplicitate
    Og når de omsider står på knærne og ber om nåde, så har det grønne skifte tvunget seg fram, og Russland må finne noe annet enn gass å leve av. De har selv valgt å kjøre rett i diket med gassen pressa ned i metallet.
    En slags Versaillestraktaten 2.0? Selv om vi alle vil Putler til livs er det ikke sikkert det er gunstig å ydmyke en hel nasjon.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.652
    Antall liker
    15.753
    Torget vurderinger
    2
    Jeg gjentar denne. I tråden som Standal nå har stengt for offentlig adgang var det deprimerende mange referanser til tilsvarende uttalelser fra russisk "nomenklatura".

    783534C8-7895-414B-AABE-C7FE57C13847.jpeg
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn