Hos oss hjelper det ikke å inneha spesiell ekspertise. Hvis man ikke har den rette tittelen blir man snakket ned. Utsagn som "Du har jo så lang erfaring og ekspertise i dette området" og "Du er jo vår ekspert på dette området" florerer, men det stopper der. Realkompetanse teller absolutt ingen ting, kun formalkompetanse. Og dermed får man heller ikke midler til å reise slik at man kan treffe andre og bygge opp et nettverk. Men når det er noe som skal gjøres og de andre ikke vil for "de har det så travelt", da kan man jo gjette hvem som får jobben...I de fleste større organisasjoner er det nok dessverre ingen fordel å være introvert, med mindre man besitter unik ekspertise, hva gjelder karriereutvikling. Kall det «spisse albuer», men den uformelle nettverks- og alliansebyggingen som finner sted gjennom alt fra lunsjmøter til fredagspils og julebord har betydning, enten man liker det eller ei.Hos oss snakker de stort sett jobb og hvor flinke de er. Jeg jobber i et miljø der man må ha "spisse albuer". Uten det kommer du ingen vei. Jeg har ikke "spisse albuer", så etter snart 40 år i det samme miljøet har jeg fremdeles den samme jobben, mens folk jeg har lært opp klatrer i hierarkiet.
Det koblet med at jeg veldig fort blir sliten av masse prat og mange mennesker gjør at jeg stikker etter 10 min for å ta meg igjen på kontoret.
Som du sier hjelper det ikke akkurat å være introvert i en slik situasjon.
Men nå er vi langt ute i OT.



