Presenter en klassiker

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Karmana

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.06.2008
    Innlegg
    24.312
    Antall liker
    63.008
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    42
    Av nyere utgivelser er Simon Felice sitt album fra i fjor håpløst forbigått! Mannen har så til de grader levert varene tidligere med The Duke & The King og The Felice Brothers, men denne gir meg gåsehud i samme størrelse som Impulse så lyrisk beskriver :) Ble så gira at jeg også kjøpte krimromanen han har gitt ut, hvilket var en særdeles forglemmelig affære. Denne platen fortjener et større publikum!!!
     

    Vedlegg

    ottone

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.04.2008
    Innlegg
    14.266
    Antall liker
    11.005
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    3
    For en deilig tråd dette har blitt.
    Man kan bygge en herlig platesamling på disse anbefalingene.
    Til min store glede ser jeg at jeg har minst halvparten av de nevnte i hus, de fleste på vinyl, og mange kjente står på den lange ønskelisten.

    Det blir mye 60- og 70-tall her, det har delvis med alderen på gode HFSere, men også rett og slett at det var plateindustriens og hifi'ens gullalder. Vi kan synes det er trist, men det er et faktum. Statusen til artister som gav ut plater kommer aldri til å bli den samme, og forventningen, oppmerksomheten og den forløsende opplevelsen av en ny plateutgivelse blir aldri den samme når tilgjengeligheten og utvalget er så enormt som idag.

    Men til tema. En klassiker for meg:
    Andre Previn med London Symphony Orchestra spilte inn Planets av Gustav Holst på EMI i 1973.
    Et verk som alltid har virket sterkt på meg, lett tilgjengelig men med stor tyngde og alvor. Erkeengelsk i den litt svulstige Jupiter, illevarslende i Mars og utenomjordisk vakkert i de langsomme flytende satsene mot slutten.
    Previn og LSO har alltid appelert til meg, jeg opplever en levende organisk orkesterfølelse. Jeg har alltid følt av at dette avhenger at ting er litt forskyvd, kall det gjerne upresist, og at det stemmer med Previn sin interesse for jazz.
    Det tilsynelatende uperfekte er noe som går igjen i mange klassiske tolkninger, og andre sjangre er helt avhengige av dette for å få ting til å fungere. Maskinmessig perfekt har aldri fungert, og det er en erkjennelse som gjør at jeg ser lyst på framtiden for både klassisk musikk og framførelse av levende musikk generelt.
    For LSO i Previn sin tid har jeg i tillegg en viss kulturell link til de fine messingblåserne som satte sitt preg på dette orkesteret, siden de alle kom fra tradisjonelle brassband nord i landet.
    Innspillingen gjort i legendariske Kingsway Hall i 1973, utgitt på EMI, her anbefaler jeg gjenutgivelsen på vinyl fra HiQ Supercuts
    HIQLP003big.jpg
     
    Sist redigert:

    gormj

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    13.12.2008
    Innlegg
    944
    Antall liker
    315
    Sted
    Trondheim
    Dire Straits - Communique

    communique_cover.jpg


    Dire Straits andre album, men deres første i min lille LP-samling. Jevnt gode låter med en stemning som passet godt med en bok jeg leste akkurat da. Husker lite av boka, men kommer stadig tilbake til albumet. Favorittlåt: Once upon a time in the west.

    Flere som syntes dette var et flott album (fra wikipedia):
    communique.JPG
     

    Rune S

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.04.2002
    Innlegg
    4.569
    Antall liker
    1.240
    Torget vurderinger
    11
    Har spillt Communique mye. Husker jeg fekk en kassett av en kompis med opptak av Communique på ene siden og Making Movies på andre,begge fra vinyl,og den kassetten ble ihelspillt.Kan fortsatt plukke frem de 2 albumene og kose meg med musikken.
    making-movies.jpg


    Siste årene tror jeg deres første album har vert min favoritt,og det jeg hører på oftest.
    DireStraitsI.jpg
     
    J

    Jim.I.Hendriksen

    Gjest
    En for meg klassiker er denne, den blir tatt frem med jevne mellomrom og stadig er det ting der som er i utvikling. Hadde denne kommet ut i dag så hadde den sannsynligvis blitt sett på som nyskapende da også. Alt i fra tunge basskomp i rocka låter til lyriske perler, eksperimentelle låter som tar en med ut i rommet... En perle i Rypdals fantastiske diskografi.


    R-1907628-1321986397.jpeg
     

    Rune S

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.04.2002
    Innlegg
    4.569
    Antall liker
    1.240
    Torget vurderinger
    11
    Siste tiden har jeg hørt ganske mye på Saga,og aller mest på albumet Behaviour.Veldig mange år siden jeg hørte det første gang,men det fascinerer meg fortsatt.
    Fungerer veldig bra som bilmusikk blant annet :)
    Det slår meg at rytmikk har alltid vert noe som fascinerer meg veldig i diverse musikk,det at ting swinger,groover,at foten begynner å gå,at jeg føler behov for å vugge med. Og melodiske ting er også noe som jeg lett lar meg fascinere av. Tekster må jeg bare innrømme i veldig mange tilfeller går meg hus forbi.
    Behaviour vugger ivertfall fint avgårde.Mye rytmikk,mye melodisk,et helstøpt album med mye gode ideer,og denne plata har for meg ingen svake punkt.Koser meg i grunnen hver gang jeg setter den på,og den går gjerne fra start til slutt uten at jeg føler behov for å slå av eller hoppe til noe annet.

    Saga-Behaviour.jpg


    For øyeblikket holder jeg Behaviour et lite hakk foran et annet Saga album,Worlds apart. Men jeg har nok spillt Worlds apart mest,og holder de begge for å vere omtrent like bra som album.Begge klare klassikere i min samling.
    Saga-WorldsapartI.jpg

    Worlds apart har også ofte dette albumcoveret,uten at jeg helt har studert hvorfor de opererer med 2 forskjellige,sporene tror jeg er helt identisk.
    Saga-Worldsapart2.jpg


    Fra Behaviour

    Fra Worlds apart
     

    oct

    Æresmedlem
    Ble medlem
    09.04.2009
    Innlegg
    12.260
    Antall liker
    8.268
    Sted
    Oslo
    Vet jeg har lagt ut The Doors tidligere, men sporet "The End":

    The Doors. Weird Scenes 001.jpg
    Husker jeg satt på Colloseum kino 2.juledag i det herrens år (1978) )? for å bivåne "Apocalypse Now". Introen glemmer jeg aldri. Det var "The End". Men jeg visste ikke hvem vokalisten var. Det ble gjettet på Don McLean. Ingen visste svaret, der & da. Men filmen skled forbi uten at jeg fattet interesse for den. Noen dager senere ringte jeg en kompis i NRK og spurte. Jim Morrison lød svaret. Men han hadde jeg jo skiver av fra før. Dro rett til platebaren på UiO & skaffet meg dette samlealbumet. Strange Days, som den antagelgvis er utgitt på fikk jeg aldri tak i. Beklager repetisjon av tidligere omtalt skive. Men "The End" som sang/melodi/låt, er en klassiker.


    mvh
     
    • Liker
    Reaksjoner: tkr

    oct

    Æresmedlem
    Ble medlem
    09.04.2009
    Innlegg
    12.260
    Antall liker
    8.268
    Sted
    Oslo
    Kan se ut som tråden stilner litt. Legger ut denne:

    Buffy Sainte Marie. Native North American Child 001.jpg
    I 1974, trur eg. Så jeg filmen "Soldier Blue" på Klingenberg kino i Oslo. Et must å ha sett denne. Filmen per. se. gjorde et sterkt inntrykk. Men det gjorde og tittelmelodien/sangen. Antageligvis første gang amerikansk filmindustri tillot en "urbefolkningsartist" å fremføre tittelspor/gjenomgangsmelodi i en påkostet produksjon. Låten er seff. Soldier Blue. Artisten er stadig Buffy Sainte-Marie. Senest aktuell på sluttsporet til The Sadies. Soldier Blue er en klassiker som sang/låt/melodi.


    mvh
     

    tkr

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.03.2007
    Innlegg
    20.570
    Antall liker
    27.613
    Sted
    Nede i fjæresteinene
    Torget vurderinger
    2
    Ålreit, presenterer en klassiker i dag også:

    Joan+Baez+-+Any+Day+Now+-+DOUBLE+LP-457626.jpg


    Coverbildet er signert, ja, nettopp, Joan Baez.

    Legger etter hvert merke til to ting:
    1) Alle klassikere jeg hittil har presentert, har jeg på vinyl.
    2) Alle klassikere jeg hittil har presentert, har vært virkelige klassikere +/- 40 år gamle.

    So be it.

    Dette albumet overoppfyller kriteriene mine, og er over 45 år gammelt. En dobbel- lp, intet mindre. Den ble tatt opp i Nashville i en skikkelig maraton-sesjon i september 1968, med bl.a. en purung studiomusiker med navn Stephen Stills på gitar.

    Joan Baez gjør ialt 16 Dylan- covere, hvorav 6 aldri tidligere var blitt fremført.

    Jeg vet ikke, jeg. Jeg har all mulig respekt for Bob Dylan, men IMO har han mer å by på som låtskriver enn som sanger. I mellomtiden har hans kvekking og breking gått over til ren skråling, og jeg må si at jeg foretrekker Joan Baez` tolkninger. Med hennes klokkeklare sopran kan hun antakelig synge telefonkatalogen, og det vil låte vakkert.
    Mange vil foretrekke hennes "Diamonds and Rust", men for meg er dette hennes ultimate album. Og mange musikkritikere er enige med meg.

    Albumet nådde opp på plass # 30 på Billboard- listen.

    "One too many Mornings" og "Love is just a four Letter Word" er overjordisk vakre etter min mening!




    mvh
     
    Sist redigert:

    oct

    Æresmedlem
    Ble medlem
    09.04.2009
    Innlegg
    12.260
    Antall liker
    8.268
    Sted
    Oslo
    @ tkr: Nydelig skive. Har den kun på cd.^


    mvh
     

    Proffen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.01.2005
    Innlegg
    9.554
    Antall liker
    2.738
    Sted
    Bæææærgen
    Torget vurderinger
    5
    Denne må nesten garantert med....
    Eller hva sies om en komponist som er "mest opptatt av stillheten mellom tonene....."?

    mvh
    Proffen
     

    Vedlegg

    Proffen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.01.2005
    Innlegg
    9.554
    Antall liker
    2.738
    Sted
    Bæææærgen
    Torget vurderinger
    5
    Ellers er det vel mest å konstatere følgende: Innspillene her varierer minst like mye som alderen på de som frekventerer tråden.....
    Det er "mye" 70-tall her, og jeg har knapt minner derfra, og langt mindre preferenser. Ergo er det ikke like lett å spise de innspillene.
    Men for all del; de som liker den musikken, skal få det. Følger tråden videre, ikke minst fordi jeg selv føler et behov for input ifht interessant musikk

    mvh
    Proffen
     

    united

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.07.2009
    Innlegg
    24.071
    Antall liker
    32.377
    Sted
    Indre Østfold
    Torget vurderinger
    2
    Har tittet litt i denne tråden, men lat som jeg er, hadde jeg håpet at alt ville bli nevnt uten at jeg hadde trengt å knote noe.
    Men klarer ikke å dy meg lenger, og her er 80-tallet på det absolutt beste

    Dream Syndicate - Medicine Show (1984)

    Synthen kunne bare prøve seg, her skulle gitarrocken slå tilbake. Dream Syndicates (med Steve Wynn i spissen) første fullengder var hyperviktige The Days of Wine and Roses, men det var her alt fungerte for gruppa, syns nå jeg.

    Mange bra låter her, feks. er John Coltrane Stereo Blues kanskje 80-tallets beste låt? Ikke et sekund for kort.
    [video=youtube;ScO27FcpzNs]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ScO27FcpzNs[/video]
    "I got some fine wine in the freezer mama
    I know what you like
    I got some John Coltrane on the stereo baby
    make it feel all right
    I said that a man works hard all day
    he can do what he wants to at night
    come on, come on..."

    Noen kalte "bevegelsen" for Paisley Underground, grupper som Green on Red og Long Ryders kom også opp med klassikere. De dukker vel også opp i denne tråden. Med kvart..:)
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.515
    Antall liker
    9.664
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Det har rykket i litt i fingrene på å nevne Gas Food Lodging ja. Men det får andre gjøre. Og hvor er de tidlige REM skivene?:confused:
     
    J

    Jim.I.Hendriksen

    Gjest
    Litt overrasket over at disse ikke er nevnt (med forbehold om at synet ikke spiller meg et puss...). To plater som jeg kjøpte på 70 tallet og som enda spilles ved anledning, de er like bra i dag som den gang. Norsk musikk på sitt beste. Klassikere med stor K.

    junipher_greene_02.jpg



    R-1423938-1218542942.jpeg
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.515
    Antall liker
    9.664
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Har sett Junipher Greene live også gitt. Alderen vises. Definitivt et pluss for Friendship, særlig suiten.
     
    Sist redigert:

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.515
    Antall liker
    9.664
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Men du synes altså ikke det er klassiker? La du merke til trådtittelen?:confused:
     

    oct

    Æresmedlem
    Ble medlem
    09.04.2009
    Innlegg
    12.260
    Antall liker
    8.268
    Sted
    Oslo
    Tør man anbefale dette dobbeltalbumet fra 1972:

    Manasas. 1972 001.jpg
    Muligens en klassiker. Men vanskelig å si. Stephen Stills har hatt en finger med i spillet på veeeldig mye. O.K. Jeg poster denne.


    mvh
     

    Rune S

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.04.2002
    Innlegg
    4.569
    Antall liker
    1.240
    Torget vurderinger
    11
    Denne blei snurra ein god del på åttitallet,langtfra ein ekte klassiker,likte og liker den veldig godt.
    https://www.youtube.com/watch?v=jdbfnKWYm2Y

    Mvh.
    Har ikke hørt det før.Fannt det på Spotify.Høres artig ut ved første lytt.Minner litt om ting som Talk Talk og Simple Minds. Takk for tipset!
    Arcadia-So the red rose
    Arcadia - So Red the Rose (1985).jpg



    Angrer litt på at jeg ikke startet tråden litt annerledes,men gjort er gjort.Er kanskje ikke fullt så interesert i klassikere som i at der skulle vere en objektiv fasit på hva en klassiker er,men heller musikk/album som man personlig har stor glede av over tid.Album som står seg godt,musikk man kommer tilbake til fordi det engasjerer selv om man kanskje har spillt albumet uendelig antall ganger.

    Men uansett så har ivertfall jeg fått veldig mange gode tips så langt i denne tråden,og håper andre også kan ha plukket opp et tips eller to man gjerne vil sjekke ut nermere.
    Har mye jeg er tenkt å legge ut her etter hvert,i første omgang sikkert veldig mye kjent for de fleste,for så å komme over på litt mer sære ting,og ofte album som i helhet kanskje ikke er helt jamnt godt men likevel med veldig mye spennende ideer som gjør at det blir mye mer enn en døgnflue.
     
    Sist redigert:

    oct

    Æresmedlem
    Ble medlem
    09.04.2009
    Innlegg
    12.260
    Antall liker
    8.268
    Sted
    Oslo
    @ Rune S: Liker. Poster gjerne noe sært selv.


    mvh
     

    Kjetil_M

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.08.2006
    Innlegg
    2.441
    Antall liker
    1.988
    Sted
    Bergen
    Min "all time favorite" metall plate! Steik forbanna langhårete Braselianere. Metall med brasilianske rytmer.
    Glemmer aldri når dette albumet ble sluppet, det var gåsehud faktor hver gang eg spilte den.Får faktisk ståpels av denne framdeles, så den fortjener klassiker stempel i sin sjanger!
    http://www.allmusic.com/album/roots-mw0000647212
    Sepultura - Roots(1996)

    227771d1384603043-hva-ha-rer-du-pa-na-musikk-mi0001541873.jpg
     

    Steinar_Lund

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.03.2002
    Innlegg
    7.813
    Antall liker
    2.736
    Sted
    Hvalstad, Asker
    Torget vurderinger
    3
    Denne blei snurra ein god del på åttitallet,langtfra ein ekte klassiker,likte og liker den veldig godt.
    https://www.youtube.com/watch?v=jdbfnKWYm2Y

    Mvh.
    Har ikke hørt det før.Fannt det på Spotify.Høres artig ut ved første lytt.Minner litt om ting som Talk Talk og Simple Minds. Takk for tipset!
    Arcadia-So the red rose
    Vis vedlegget 227767


    Angrer litt på at jeg ikke startet tråden litt annerledes,men gjort er gjort.Er kanskje ikke fullt så interesert i klassikere som i at der skulle vere en objektiv fasit på hva en klassiker er,men heller musikk/album som man personlig har stor glede av over tid.Album som står seg godt,musikk man kommer tilbake til fordi det engasjerer selv om man kanskje har spillt albumet uendelig antall ganger.

    Men uansett så har ivertfall jeg fått veldig mange gode tips så langt i denne tråden,og håper andre også kan ha plukket opp et tips eller to man gjerne vil sjekke ut nermere.
    Har mye jeg er tenkt å legge ut her etter hvert,i første omgang sikkert veldig mye kjent for de fleste,for så å komme over på litt mer sære ting,og ofte album som i helhet kanskje ikke er helt jamnt godt men likevel med veldig mye spennende ideer som gjør at det blir mye mer enn en døgnflue.
    Jeg tror ikke du skal bekymre deg, Rune. Du har gjort det klart underveis at det er helt i orden å skrive om våre egne klassikere, nærmest som egne favoritter. Og folket her har jo fulgt opp villig vekk.

    Denne tråden er litt forskjellig fra andre "Hva lytter du til nå"-tråden, i og med at man her forventes å "grunngi" sine valg - ikke bare å legge ut et cover med det man lytter til.

    Og du verden så mange tips jeg har fått! Jeg kommer nok til å ta vare på tråden, og etter hvert plukke ut en del album (alba? albi?) som jeg kommer til å bringe til gards. Kona mi - velsigne henne - er også musikkelsker, og jeg har frie hender til å kjøpe musikk. Lommeboka er nok litt mer vrien og vrang.

    Og når jeg ser hva andre brukere har lagt ut, har jeg ofte tenkt "hvorfor husket jeg ikke selv å nevne den, da?" Hehe.

    Uansett, du skal ha stor takk for at du startet denne tråden. Keep up the good work!:)
     

    oct

    Æresmedlem
    Ble medlem
    09.04.2009
    Innlegg
    12.260
    Antall liker
    8.268
    Sted
    Oslo
    Clifford T. Ward. New England Days. 1977:

    s. 1977 001.jpg
    Hva skal man si om dette. Britisk & muligens i pop genren. Men allikevel ikke. Albumet innehar kvaliteter. Artisten har iaff. to album til på samvittigheten, hvorav jeg vil trekke frem "No More Rock & Roll" & "Waves". Alle er "klassikere" for meg, men neppe for den gemene hop. janfrt. i den andre musikktråden ville kanskje ha slaktet disse & kanskje ikke. Har postet alle 3 tidligere, uten respons. Dyktig gitarspill av Gene Holmes. Sier meg intet. Men skiver som spilles hos meg. Håper jeg holder meg innenfor trådstarters utvidete grenser.


    mvh
     

    Rune S

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.04.2002
    Innlegg
    4.569
    Antall liker
    1.240
    Torget vurderinger
    11
    Bra oct:)
    Sært er interesant.
    Veldig flott om det også kommer inn nyere ting som har overlevd den første fascinasjonsfasen,og da fortsatt er interesant.

    Kan nevne som et eksempel fra den glimrende tråden Albumstafetten http://www.hifisentralen.no/forumet/musikk-generelt/71325-albumstafetten-25-a.html
    Israel Nash Gripka - Rain Plans
    IsraelNashGripka.jpg

    Et album som vokser på meg og synes det passer godt å nemne i en tråd som denne.

    Men jeg er uansett ikke noen tilhenger av å sette grenser for hva denne tråden skal inneholde,så drit i mye av det jeg skriver :D
    Poenget var ivertfall å få mer oversikt over spennende musikk å sjekke ut,og jeg har mange hull blant de helt "selvfølgelige" klassikerene også ser jeg.
     

    Rune S

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.04.2002
    Innlegg
    4.569
    Antall liker
    1.240
    Torget vurderinger
    11
    Jeg tror ikke du skal bekymre deg, Rune. Du har gjort det klart underveis at det er helt i orden å skrive om våre egne klassikere, nærmest som egne favoritter. Og folket her har jo fulgt opp villig vekk.

    Denne tråden er litt forskjellig fra andre "Hva lytter du til nå"-tråden, i og med at man her forventes å "grunngi" sine valg - ikke bare å legge ut et cover med det man lytter til.

    Og du verden så mange tips jeg har fått! Jeg kommer nok til å ta vare på tråden, og etter hvert plukke ut en del album (alba? albi?) som jeg kommer til å bringe til gards. Kona mi - velsigne henne - er også musikkelsker, og jeg har frie hender til å kjøpe musikk. Lommeboka er nok litt mer vrien og vrang.

    Og når jeg ser hva andre brukere har lagt ut, har jeg ofte tenkt "hvorfor husket jeg ikke selv å nevne den, da?" Hehe.

    Uansett, du skal ha stor takk for at du startet denne tråden. Keep up the good work!:)
    Hyggelig å høre Steinar:)

    For meg blir dette også slik at jeg går tilbake i tråden og tar ting etter hvert som jeg har tid og lyst,og ser at det blir mye både country and western på meg fremover :D
     

    samlanes

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.02.2008
    Innlegg
    2.463
    Antall liker
    550
    Sted
    Hordaland
    Torget vurderinger
    1
    Men du synes altså ikke det er klassiker? La du merke til trådtittelen?:confused:
    Kan du ikkje heller poste noko god musikk iplassen?
    Det eg skreiv er vel litt sjølforklarande trudde eg,sitat:Likte og liker den veldig godt.

    Dessuten burde du lese litt meir enn kun trådtittel,hinthint.

    Mvh.
     
    Sist redigert:

    Steinar_Lund

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.03.2002
    Innlegg
    7.813
    Antall liker
    2.736
    Sted
    Hvalstad, Asker
    Torget vurderinger
    3
    Dette er muligens det særeste albumet jeg har i samlingen:

    tilt.jpg


    Scott Walker var med i gruppen The Walker Brothers, som fikk en hit på 60-tallet med låten The Sun Ain't Gonna Anymore.

    Sololalbumet "Tilt" er noe av det mest destruktive jeg har hørt. Jeg hørte et kutt i sin tid på en av danske high fidelitys Reference-cd'er, og fattet en viss skrekkblandet interesse.
    Så jeg skaffet meg cd'en. Fyren i platebutikken ytret noe om at det er kult at "en mann i din alder" (hva byr du meg? :() ville ha noe slikt. Men jeg satte nesa i sky, betalte, og skred ut med all den verdighet jeg kunne mobilisere på så kort varsel.

    Men platen er bra den, hvis man gir den litt tid.
    Nå bryter jeg vel med en av trådens intensjoner, for jeg må jo innrømme at Tilt ikke er blant de mest spilte hos meg. Men trådstarter inviterte jo til sære anbefalinger, så...
     
    J

    Jim.I.Hendriksen

    Gjest
    Ser ut som om tråden glir vekk fra klassiker temaet og heller blir en anbefalingstråd...ja ja, det er vel ikke flust med klassikere der ute heller da. Anbefalingstråder derimot er det en haug av.
     

    oct

    Æresmedlem
    Ble medlem
    09.04.2009
    Innlegg
    12.260
    Antall liker
    8.268
    Sted
    Oslo
    Køntri?? Iaff. Waylon Jennings:

    Waylon Jennings. Goin Down Rockin 001.jpg
    Utgitt post mortem & iår. Han døde rundt 2004-5, av senkomplikasjoner fra diabetes type 1,om jeg ikke husker helt feil. Forsåvidt en kjent artist & blandt outlaw genren, m. bl.a. Kris Kristofferson, Jerry Jeff Walker, Johnny Cash, Willie Nelson, m. fl. En skive som spilles ofte hos undertegnede. Men har neppe den helt store apellen til massene.


    mvh
     

    OlaR

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    17.03.2005
    Innlegg
    886
    Antall liker
    432
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    25
    Herlig tråd! Denne skal jeg hente kjøpetips fra. Skal sette meg ned ved anledning og presentere et par av mine egne også.
    Slutt å dille, kom med det!

    Hos meg ble 1978 fort til 1979.
    Episk. Trenger ikke si mer.
    Vis vedlegget 226874
    Velbrukt dobbelalbum vinyl dette også, skal spares på fra nå av, dette er blant de som arvingene kan få sloss om.
    Jeg startet med slite ut det første vinylalbumet og kjøpte et til. Deretter ble det cd og deretter MFSL gull-cd. ;)
     

    Rune S

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.04.2002
    Innlegg
    4.569
    Antall liker
    1.240
    Torget vurderinger
    11
    Ser ut som om tråden glir vekk fra klassiker temaet og heller blir en anbefalingstråd...ja ja, det er vel ikke flust med klassikere der ute heller da. Anbefalingstråder derimot er det en haug av.
    Tja,jeg har ivertfall veldig mange flere klassikere som jeg kommer til å legge inn her.Jeg rotet det kanskje litt til :)
    Vil bare at tråden skal vere åpnest mulig.
    Å definere hva en klassiker er er kanskje ikke så lett uansett?
     

    JanOlav

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.12.2005
    Innlegg
    7.415
    Antall liker
    1.114
    Sted
    Sandefjord
    Torget vurderinger
    14
    I dag setter jeg platene til Alice Cooper alfabetisk etter bokstaven C.
    Det gjør jeg fordi at lederen Vincent Furnier som var/er vokalist overtok navnet da han fortsatte som soloartist.
    Men som sagt så var Alice Cooper et band, og ikke et hvilket som helst band heller.

    På den tiden da jeg stort sett var vant til å høre på popband og glamrock artister som stort sett kom fra England, så ble albumet Love it to death en ny oppdagelse innen musikken.
    I forhold til mye annet fra den tiden, så var låtene avanserte i sin form, de var uforutsigbare og de var nesten litt mystiske. :)
    Vokalisten hadde forsåvidt ingen flott stemme, men interssante var de definitivt.

    Love it to death var vel gjennombruddet for Alice Cooper, og med storhiten I'm eighteen inkludert på skiva, så er vel dette albumet regnet som en klassiker.
    For meg er det den beste skiva til Alice Cooper

    LoveItToDeathFRA-cover.jpg


     

    oct

    Æresmedlem
    Ble medlem
    09.04.2009
    Innlegg
    12.260
    Antall liker
    8.268
    Sted
    Oslo
    Litt over til "california sound":

    The mamas & The Papas. People Like Us 001.jpg
    The Mamas & The Papas. Satte standarden for "West coast Sound", muligens før Beach Boys, Jefferson Airplane m.fl. Men ble selv aldri en like stor success. Mama Cass Elliot ble kanskje den mest kjente av disse fire. At hun døde av en hamburger i vrangstrupen, tror jeg ikke på. John Phillips var gift m. den vakre Michelle Gillian, og førstnevnte var gruppens låtskriver. Scott McKenzie`s San Fransisco (be sure to wear some flowers in your hair) var signert ham. John Phillips døde også for noen år siden. Kun den engang vakre Michelle Phillips lever ennu. Den litt anonyme Denny Doherty døde i 2007. Bandet er mest kjent for hiten "California Dreaming". Signert John Phillips, trur eg. Hans frue Michelle hadde visst og en affære m. Gene Clark. Alt jeg husker om gruppen , uten å konsultere nettet.
    Edit: For å overleve, gjelder det å være vakker & kvinne & sitte nærmest fotografen:cool:.

    mvh
     
    Sist redigert:
    • Liker
    Reaksjoner: tkr

    tkr

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.03.2007
    Innlegg
    20.570
    Antall liker
    27.613
    Sted
    Nede i fjæresteinene
    Torget vurderinger
    2
    Dagens klassiker slik jeg ønsker å forstå trådstarter:

    musikgenomfyrasekler.jpg


    Jeg skal ikke skryte på meg noen stor jazz- interesse, men denne trippel- lpen har fulgt meg i snart 40 år.

    Jan Johansson ble ikke gammel, han ble drept i en trafikkulykke bare måneder etter at denne canonen var ferdig. Han var vel en av de mest kjente svenske jazzstørrelser på sin tid, og opprinnelig var musikken ment som lydspor for SVTV.

    I denne samlingen graver han seg gjennom svensk folkemusikk fra 1500- til 1900- tallet, i sine egne, ofte lekne tolkninger. Som han selv sa, han ville offentliggjøre musikken, slik at den ble hørt av folk, ig ikke bare lå nedstøvet i et arkiv.

    Stillferdig musikk, ideell for en litt lat lørdagsettermiddag etter sjauing av takstein og høytrykksspyling av gårdsplassen.



    mvh
     

    Steinar_Lund

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.03.2002
    Innlegg
    7.813
    Antall liker
    2.736
    Sted
    Hvalstad, Asker
    Torget vurderinger
    3
    Åh, det albumet med Jan Johansson er så flott! Mange perler der. Klassikeren Visa från Utanmyra er selvfølgelig med, sammen med mer eller mindre obskure viser.
    Jeg tenker spesielt på Vallarevisa från Bjuv, der musikerne hamrer løs på et tema bestående av tre toner. Rimelig enstonig, inntil de plutselig løser opp med noen takter med lystig vals. Så er det tilbake til tretone-skalaen, før det hele ebber ut etter ca to og et halvt minutt. Kona hater den! ;)

    Edit: Jeg blandet visst litt sammen med et annet album. Visa från Utanmyra er visst ikke med her.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn