Side 3 av 9 FørsteFørste 12345 ... SisteSiste
Resultater 41 til 60 av 162
Abonnér på denne tråden
 1. #41
  Medlem
  Ble medlem
  Dec 2007
  Innlegg
  28
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei.
  Da har jeg fått testet Pylon Diamond 28, fikk dem jo mye tidligere en ventet. Kom jo i den stille uke før påsken, og midt i oppussingen av badet. Bilder kommer senere.

  No er ikke jeg like dyktig med formidlingen av lyden, som hifijournalistene er...

  Diamond 28 er en meget bra og flott høyttaler. Jeg synes de har svært høy kvalitet i lyden fra bunn til topp, er virkelig en høyttaler jeg har på blokka når jeg skal kjøpe nye. Og absolutt et godt kjøp.
  Jeg sammenligner med de jeg har i dag som Audiovektor c serie, gulvstående og med samme bestykning av elementer og størrelse på bassene.
  Pylon går dypere, kanskje litt kjappere mellombass og silkemyk diskant uten skarpe toner.
  Jeg brukte Hegel h80 forsterker, Nordost høyttalerkabel og Bluesound vault som kilde, både radio og streaming. Virkelig en høyttaler som falt i smak hos alle 4 i familien. Fruen syntes dem var stilige med den tilbake lente fronten, men vi hadde ved kjøp valgt en annen finish( var for mørk) Vi har testet med alle typer musikk.

  Bjarne Rønning.

 2. #42
  Overivrig entusiast hammershaug's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2006
  Sted
  Gausdal
  Innlegg
  825
  Tagget i
  0 Innlegg
  Fint å lese. Da er de vel på vei til meg, som nestemann – og sistemann på listen. Gleder meg-
  «Most people use music as a couch; they want to be pillowed on it, relaxed and consoled for the stress of daily living. But serious music was never meant to be soporific» ~Aaron Copland

  Spiller for øyeblikket på amerikanske horn, engelsk vinylsnurre og et tysk kraftverk

 3. #43
  Overivrig entusiast hammershaug's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2006
  Sted
  Gausdal
  Innlegg
  825
  Tagget i
  0 Innlegg
  Test av polske diamanter


  Så endte Diamond 28 sin lille norgesturné hos meg – hjemme i Gausdal. Vi har mange polakker i Gausdal, men ingen så vakre, tror jeg. Med unntak av noen bittesmå sår, var de fortsatt strøkne. Ikke verst etter all reisingen. Jeg fikk lov til å ha de til test noen ekstra dager, da de ikke kom til helga 16.-17. april som var avsatt til lytting. Takk til Christian hos Mala for god service!


  Sent på kvelden mandag 18. april satte jeg de opp på hifi-loftet, sammen med en kamerat, og foretok litt sammenligning mot mine Spendor SP1/2R2.

  Navn:   diamond.jpg
Visninger: 1659
Størrelse: 139.8 Kb

  Førsteinntrykket var, i tillegg til et utrolig flott utseende, at den spilte som en mye større høyttaler. Vi ble øyeblikkelig fascinert av den dype, stramme bassen. Et helt annet kaliber enn jeg var vant til fra de mellomstore, britiske monitorene. Mellomtonen var noe kjøligere og mer tilbaketrukket. Stemmene var plassert litt lengre bak i lydbildet. Vi ble raskt enige om at dette var veldig bra. En høyttaler vi kunne levd lenge med.  Det er på sin plass å si litt om tilkobling og oppstilling. Høyttalerne ble plassert 75 cm fra bakvegg. Lytteposisjon er ca 2,3 meter fra elementene, og bakveggen er 1,5m lenger bak. Vi endte opp med toe-in som tilsvarte treffpunkt ca. en meter bak lytteposisjon.
  Mesteparten av musikken kom fra en MacBook med ALAC-filer som gikk optisk rett inn i en Rega DAC og videre til LM 218. Audioquest Type 4 i bi-wire konfigurasjon ble koblet single-wiret på Diamond, da disse ikke har bi-wire-terminaler. Og det er helt greit.


  Senere utover uka lyttet jeg så sant jeg hadde en anledning, mens jeg tok noen notater:


  Onsdag 20. april
  Kanskje var lytterommet mitt i minste laget? 6 minutter ut i «The Wheel» kjenner jeg Bent Sæthers karakteristiske og repeterende bassgang fysisk på kroppen. Noen vil nok si at det ble litt i meste laget. Vi som har sett og hørt Motorpsycho på en scene vet at dette var skremmende tett på virkeligheten. Ingen skarpe kanter, men likevel detaljert og balansert. Jeg hadde en drøy time alenetid på hi-fi-loftet, før Merseyside-derbyet braket løs, og skulle egentlig høre flest mulig låter fra et stort spenn av artister og sjangere, men klarte ikke å skippe. Det er det beste skussmålet man kan gi en høyttaler. Hele The Wheel fra legendariske Thimotys Monster fikk bare gjøre seg ferdig, og storslagent var det.


  Neste ut var «Lilac Wine» med Jeff Buckley. En låt jeg kjenner veldig godt. Sammenlignet med hvordan denne høres ut på Spendorene, bet jeg meg merke i noen forandringer. Stemmegjengivelsen var litt kjøligere og tørrere; en anelse metallisk i forhold til Spendorene, og ikke like magisk. Men så koster britene det dobbelte og vel så det. Bassen var mer fremtredende, og det virket som om at frekvensfløyene maskerte en smule for mellomtonen. Dette er fra den auditive hukommelsen, og den skal man ikke stole for mye på. Det er også snakk om subtile forskjeller, og tendensen hadde muligens forsvunnet i et litt større og bedre dempet rom.


  Iron & Wines «Joy» bekreftet nok tendensen til hva jeg opplever som mangel på varme og rikhet i vokalen til Sam Beam. Jeg lar ham fortsette med neste låt «Low Light Buddy of Mine». Jeg blir slått av hvor hurtige og presise Diamond 28 er. Trommene har en dynamikk jeg ikke har hørt siden Klipsch Heresey III spilte her oppe. I tillegg går polakkene myyye dypere, men hele tiden stramt og fint. Dette er veldig bra!


  Onsdag 27. april
  Helga 23.-24. april lå jeg på fjellet, og jeg fryktet at jeg ikke kom til å få tid til en skikkelig lyttetest før de skulle returneres.
  Etter at Christian hadde bekreftet at jeg kunne låne de noen dager til, var det likevel duket for lyttekveld sammen med @Slowmo. Han hadde med sine Harbeth M30.1 og vi hadde begge hele kvelden å ta av. Den store testkvelden.


  Vi spilte en god del vinyl, og strømmet fra MacBook og Tidal. Igjen var det bassen som imponerte aller mest, og igjen følte jeg at den ikke nådde helt opp til Spendor/Harbeth-nivå i mellomtonen. Likevel var vi svært godt fornøyd med gjengivelsen fra Diamond 28. Slowmo syntes det kunne virke som om de hadde en motsatt frekvensrespons i forhold til britene. Sistnevnte oppleves som at mye av energien ligger i mellomtonen, mens Diamond 28 virket til å klemme hardest til i bass- og diskantområdet, mens mellomtonen var en smule tilbaketrukket. Dette handler uansett om ganske små nyanser, preferanser og musikksmak.


  En kritisk evaluering krever lengre tid og i dette tilfellet et større lytterom, men min dom etter kvelden er at den lille Harbethen skinte aller mest i mitt rom, på min forsterker. I hvertfall på vokalmusikk og enklere musikkformer. Spendorene fulgte hakk i hæl, med sin litt mer breiale gjengivelse, mens Pylon Diamond 28 knuste begge to når tyngre og mer kompleks musikk sto på menyen. De brettet ut musikken i full skala og var imponerende med tanke på de små elementene.
  Jeg kan bare gjette hvordan de hadde oppført seg i et litt større rom. Hifi-loftet er vel i underkant 20 m2 med lav takhøyde, så lillebror Diamond 25 hadde nok passet rommet bedre.


  Konklusjonen er at til den prisen er Diamond 28 et funn. Det er en kompakt og vakker høyttaler i nydelig valnøttfinér, som bretter ut nesten hele det hørbare registeret. Det gjør den med stålkontroll og presisjon, selv på min SET-forsterker på 22W. Den gjør ingen åpenbare feil, selv om den måtte se seg slått av britenes paradegren, mellomtonen.

  «Most people use music as a couch; they want to be pillowed on it, relaxed and consoled for the stress of daily living. But serious music was never meant to be soporific» ~Aaron Copland

  Spiller for øyeblikket på amerikanske horn, engelsk vinylsnurre og et tysk kraftverk

 4. #44
  Bransjemedlem
  Ble medlem
  Jul 2014
  Sted
  Asker
  Innlegg
  929
  Tagget i
  1 Innlegg
  Se min butikk
  Klikk her
  Torget
  19
  Pylon Audio på plass i Munchen - Stand 3-J05

  Navn:   13177495_1140992729297725_7016354493957253731_n.jpg
Visninger: 1368
Størrelse: 53.6 KbNavn:   13151697_1140992709297727_8463565984940554097_n.jpg
Visninger: 1357
Størrelse: 62.0 KbNavn:   13103478_1140992699297728_7982720791007366788_n.jpg
Visninger: 1407
Størrelse: 61.1 KbNavn:   13151693_1140992662631065_3085748975075119381_n.jpg
Visninger: 1391
Størrelse: 55.9 KbNavn:   13133261_1140992655964399_150653683737112456_n.jpg
Visninger: 1372
Størrelse: 56.3 Kb

  Spennende å følge disse fremover, mye spennende på gang!

  Christian
  Representerer Mala Audio

 5. #45
  Hifi-entusiast Påsan's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2013
  Sted
  Akershus
  Innlegg
  259
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg kan vel herved melde meg inn i vennegjengen til Pylon Audio, med mine nyanskaffede Diamond 28 på plass i heimen.
  Var og hentet disse tidligere i dag, og har som vanlig fått topp service hos Mala Audio av både Sveinung og Christian.

  Kort fortalt her jeg lenge vært på byttegaleien når det kommer til høyttalere, da jeg har lyst til å forsøke så mye som mulig av forskjellige ht som er innenfor rekkevidde økonomisk. Da jeg fikk Diamond 28 ht på plass i stuen var disse med unntak av 2 min i sofaen hos Mala Audio et uhørt kapittel for min del.
  Disse erstattet JBL 4319 12" monitorer hos meg, og har allerede et par timer etter første oppkobling overgått JBL'ene i samtlige disipliner med ett unntak; "magespark-bass". Jeg er så langt svært positivt rasket over, og jeg forventer at det er en del mer på lager ettersom innspilling knapt har begynt.

  Så Pylon kan hende blir en god venn av meg, da både lyden er svært lovende, og grunnet det faktum at de er tatt inn i varmen av sjefen i huset mtp design (sort pianolakk og stuevennlig størrelse).

  Så nå får vi bare håpe flere får øynene opp for hvor mye man faktisk får for pengene hvis man betaler for en Pylon høyttaler.

  Ha en fortreffelig dag utti der!

  -P-
  "Political Correctness is a doctrine, fostered by a delusional, illogical minority, and rabidly promoted by an unscrupulous mainstream media, which holds forth the proposition that it is entirely possible to pick up a turd by the clean end."

 6. #46
  Hifi Freak Zeitgeist's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2013
  Sted
  Melhus
  Innlegg
  1,508
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra MalaAudio Se Innlegg
  Pylon Audio på plass i Munchen - Stand 3-J05

  Navn:   13177495_1140992729297725_7016354493957253731_n.jpg
Visninger: 1368
Størrelse: 53.6 KbNavn:   13151697_1140992709297727_8463565984940554097_n.jpg
Visninger: 1357
Størrelse: 62.0 KbNavn:   13103478_1140992699297728_7982720791007366788_n.jpg
Visninger: 1407
Størrelse: 61.1 KbNavn:   13151693_1140992662631065_3085748975075119381_n.jpg
Visninger: 1391
Størrelse: 55.9 KbNavn:   13133261_1140992655964399_150653683737112456_n.jpg
Visninger: 1372
Størrelse: 56.3 Kb

  Spennende å følge disse fremover, mye spennende på gang!

  Christian
  Planer om å ta inn opal og emerald?
  Χ Ξ Σ
  Ayre, Klipsch, Rega

 7. #47
  Bransjemedlem
  Ble medlem
  Jul 2014
  Sted
  Asker
  Innlegg
  929
  Tagget i
  1 Innlegg
  Se min butikk
  Klikk her
  Torget
  19
  Hei, Hvis noen er interessert i å være testkunde på OPAL eller EMERALD fra Pylon så åpner vi nå for dette, det vil bli gitt spesielle amasadør priser til dere som tester. Etter testene er gjennomført vil disse etterhvert bli lagt til sortimentet vårt.
  Utrolig flotte saker dette!!

  Ta kontakt via mail til: christian@malaaudio.no

  Navn:   14479550_1260520634011600_1260949514420940510_n.jpg
Visninger: 1203
Størrelse: 18.7 KbNavn:   14681953_1264380640292266_9053141342739122388_o.jpg
Visninger: 1183
Størrelse: 42.9 KbNavn:   14589905_1264380670292263_758207167454052819_o.jpg
Visninger: 1208
Størrelse: 66.6 KbNavn:   14615631_1264380296958967_7722171686338448165_o.jpg
Visninger: 1213
Størrelse: 76.1 KbNavn:   14542295_1264380280292302_2064001916397173276_o.jpg
Visninger: 1203
Størrelse: 63.5 Kb
  Representerer Mala Audio

 8. #48
  Hifi Freak yosh81's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2013
  Sted
  Flisa
  Innlegg
  1,681
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  Finnes det noen info på Emerald-modellene?
  Har de fått ny fot nå?
  Bluesound Node 2
  T+A Dac 8
  Modwright Kwi200
  JBL Monitor 4319

 9. #49
  Bransjemedlem
  Ble medlem
  Jul 2014
  Sted
  Asker
  Innlegg
  929
  Tagget i
  1 Innlegg
  Se min butikk
  Klikk her
  Torget
  19
  Sitat Sitat fra yosh81 Se Innlegg
  Finnes det noen info på Emerald-modellene?
  Har de fått ny fot nå?
  Hei,
  Det er dessverre ikke så mye info rundt disse enda, men jeg har purret opp produsenten idag om få oversendt specs. komme tilbake så fort jeg har det for hånde. Ja det er ny fot på Emerald.

  Christian
  Representerer Mala Audio

 10. #50
  Hifi Freak yosh81's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2013
  Sted
  Flisa
  Innlegg
  1,681
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  Fint. Litt specs hadde vært kjekt å hatt.
  Er på let etter høyttalere for tiden, men da vil jeg gjerne vite litt om de før jeg eventuelt bestemmer meg for noe.
  Synes faktisk det var litt synd at de endret foten.
  Bluesound Node 2
  T+A Dac 8
  Modwright Kwi200
  JBL Monitor 4319

 11. #51
  Bransjemedlem
  Ble medlem
  Jul 2014
  Sted
  Asker
  Innlegg
  929
  Tagget i
  1 Innlegg
  Se min butikk
  Klikk her
  Torget
  19
  Hei igjen,

  Har brukt google translate da vi ikke har fått den engelske oversettelsen enda:

  Nedenfor er de tekniske spesifikasjonene til høyttaleren Emerald HF merkevare Pylon Audio

  Impedans 4 Ohm
  Frekvensrespons 35Hz - 20Hz
  Nominell effekt 110W
  Maksimal effekt 220W
  Effektiviteten av 89dB
  Dimensjoner
  [B x H x D] 185 x 1000 x 320 mm
  / uten fot
  Vekt 30kg /
  Woofer 2 x Pylon Audio PSW 17,8 CA
  Tweeter Pylon Audio PST T-120,6 (mod. 27TDC Seas)
  Spikes + vugge Ja
  Ja grille, magnetisk
  Garanti 3 år + 1 år (produktregistrering)

  Christian
  Representerer Mala Audio

 12. #52
  Bransjemedlem
  Ble medlem
  Jul 2014
  Sted
  Asker
  Innlegg
  929
  Tagget i
  1 Innlegg
  Se min butikk
  Klikk her
  Torget
  19
  Opal 23 har følgende specs:

  Impedans 4 Ohm
  Frekvensrespons 38Hz - 20kHz
  Nominell effekt 100 W
  Maksimal effekt 150 W
  Effektiviteten av 89dB
  Dimensjoner [B x H x D] 190 x 1000 x 300 mm
  Vekt 17 kg / kunst
  Woofer 2x Pylon Audio PSW 18,8 CS
  Tweeter Pylon Audio PST T-50/8
  Koblinger i pigger Ja
  Maskering Ja / option
  Garanti 3 år + 1 år (produktregistrering)
  Representerer Mala Audio

 13. #53
  Overivrig entusiast rorres's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2006
  Innlegg
  811
  Tagget i
  1 Innlegg
  Hmmmm, ser ut til at Pylon også kan produsere kabinetter på bestilling....
  http://www.pylonaudio.com/karty_kata...io_catalog.pdf

  Onkyo P-3000R / M-5000R
  Rega P2
  Sony CDP-XA50ES
  System Audio SA2K
  (Asfaltmiks Seas/Beryllium/XTZ/Kudos)


 14. #54
  Hifi-interessert Geir H's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2002
  Sted
  Sørlandet
  Innlegg
  51
  Tagget i
  0 Innlegg
  Må melde meg inn her, med mine Pylon Audio Diamond 28 høyttalere, som jeg har eid en måneds tid.
  Jeg er meget godt fornøyd med lydkvaliteten på disse!
  Rega, Arcam, Abrahamsen, Pylon Audio, Dali
  Rega Ear, Philips Fidelio X1

 15. #55
  Bransjemedlem
  Ble medlem
  Jul 2014
  Sted
  Asker
  Innlegg
  929
  Tagget i
  1 Innlegg
  Se min butikk
  Klikk her
  Torget
  19
  Da har vi fått spilt i overkant av 120 timer på de nye Pylon Emerald, vi kommer til å arrangere en lyttekveld i nær fremtid for å vise frem og la folk høre disse flotte høyttalerene! Finish og kvalitetsfølelse er helt enestående på disse! Legger ved ett bilde fra gårsdagens lytt, er det noen i området som kunne tenke seg å komme å høre disse?

  Christian

  Vedlagte bilder Vedlagte bilder    
  Representerer Mala Audio

 16. #56
  Medlem
  Ble medlem
  Sep 2009
  Innlegg
  15
  Tagget i
  0 Innlegg
  Noen som har testet Pylon Diamond 28 med NAD ? Er det en god kombo ?

 17. #57
  Medlem
  Ble medlem
  Sep 2009
  Innlegg
  15
  Tagget i
  0 Innlegg
  Rotel RA-1592 eller NAD c388 på Pylon Diamond 28 ? Tips ?

 18. #58
  Overivrig entusiast rorres's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2006
  Innlegg
  811
  Tagget i
  1 Innlegg
  Har Pylon gått vekk i fra kvalitetselementer fra Seas og Scan-Speak?
  Ser i de tidligere toppmodellene, f.eks. Diamond 28, er det brukt Seas og Scan-Speak.
  Er det egenutviklede elementer i de nye?
  Kjenner de ikke igjen "utseendemessig".

  Onkyo P-3000R / M-5000R
  Rega P2
  Sony CDP-XA50ES
  System Audio SA2K
  (Asfaltmiks Seas/Beryllium/XTZ/Kudos)


 19. #59
  Hifi-entusiast Påsan's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2013
  Sted
  Akershus
  Innlegg
  259
  Tagget i
  0 Innlegg
  Kan noen si noe om hvordan Emerald står seg i forhold til Diamond 28 lydmessig? Hva er forskjellene, og hvor store er de?
  Er det i praksis bare elementer/delefilter som er endret, med litt mer fancy finish på kabinett? Da jeg hadde Diamond 28 syns jeg de spilte fint og var ålreite til prisen (introprisen vel å merke) men kabinettet er av rimelig enkel sort.
  Ellers er det også svært lite info å finne noe sted som helst om topproduktene fra Pylon.

  Det hadde vært supert om noen kunne utgreiet litt om dette, da Emerald ved første øyekast kan være en seriøs kandidat som neste høyttaler i heimen.

  Mala; Hva skjedde forresten med testing av Emerald hjemme hos den gemene hop?

  -P-
  "Political Correctness is a doctrine, fostered by a delusional, illogical minority, and rabidly promoted by an unscrupulous mainstream media, which holds forth the proposition that it is entirely possible to pick up a turd by the clean end."

 20. #60
  Hifi-entusiast Syncron75's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2011
  Sted
  Kirkenes
  Innlegg
  253
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Maliman Se Innlegg
  Rotel RA-1592 eller NAD c388 på Pylon Diamond 28 ? Tips ?
  Du bør absolutt ta med Denon PMA-1600NE i vurderingen. I en polsk test av Denon PMA-1600NE ble det blant annet brukt Pylon Diamond 28. Les også Lyd&Bildes test av Denon PMA-1600NE. Jeg har denne forsterkeren selv. Rett og slett en meget god forsterker!
  Dali Oberon 7, Atoll IN100SE

Side 3 av 9 FørsteFørste 12345 ... SisteSiste

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed