Sennepstråden

Steinar_Lund

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.03.2002
Innlegg
7.813
Antall liker
2.738
Sted
Hvalstad, Asker
Torget vurderinger
3
For ikke å risikere å kuppe Pølsetråden, starter jeg en egen Sennepstråd.
Til pølse synes jeg Iduns bodsennep er god.
Dijon-sennep er super, men kanskje ikke til pølser. Og det må være den originale, uten lugubre smakstilsetninger.
Jeg har også forsøkt Coleman's tørrsennep utrørt i vann til den fikk en kremaktig konsistens. Den sennepen er for spesielt interesserte! Litt sennepspulver i f.eks gryteretter er derimot supert.
Andre forslag?
Eventuell ketchuptråd får andre ta seg av ;D
 

room

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.05.2008
Innlegg
2.603
Antall liker
376
Sted
Kulturhovedstaden
Torget vurderinger
0
Sennep har vel litt høyere status en ketchupen ;D
Har ellers ikke mye og komme med ang sennep.
Viva la Heinz!!
 

donnerwetter

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.02.2008
Innlegg
1.377
Antall liker
105
Det innhandles alltid Arfmann's sennep når Danmark besøkes :D
 
G

Gjestemedlem

Gjest
Colman's lager god sennep. Pulversennepen er nok best til sauser og slikt, men denne er seriøst god:

 

Vedlegg

G

Gjestemedlem

Gjest
Den jeg liker best av de vanlige dijonsennepene i butikken er denne:

 

Vedlegg

Milenko

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2003
Innlegg
5.871
Antall liker
1.487
Sted
Steinkjer
Torget vurderinger
1
Er ingen stor sennep mann, men har funnet min pølsefavoritt i Bergbys søte. Når det gjelder ketchup, så er det nok Heinz standard som er favoritt.
 
N

nb

Gjest
Milenko skrev:
Er ingen stor sennep mann, men har funnet min pølsefavoritt i Bergbys søte.
Det er en meget habil pølsesennep, så ingen grunn til å skamme seg over det.
 

erato

Æresmedlem
Ble medlem
15.03.2003
Innlegg
20.673
Antall liker
12.202
Sted
Bergen
Torget vurderinger
1
Gjestemedlem skrev:
Colman's lager god sennep. Pulversennepen er nok best til sauser og slikt,
Den har vært en fast ingrediens i salatdressingen hos oss i flere tiår, sammen med olje/eddik.
 

ottone

Æresmedlem
Ble medlem
08.04.2008
Innlegg
14.540
Antall liker
12.450
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
3
Sennep er fint.

Her er min siste sennep-oppdagelse:
Pizza med røykelaks! ;D

-pizzabunn nederst
-2dl creme fraiche
-2 ss sennep, den typen du liker best
blande creme fraiche og sennep og smør utover
-ha på strimler av røykelaks, så mye du har lyst på
-ha på rødløk og litt gressløk
-ost på toppen
Stekes som vanlig

Denne ER faktisk virkelig god!
 

rolfozzy

Æresmedlem
Ble medlem
01.11.2005
Innlegg
16.467
Antall liker
7.177
Torget vurderinger
2


Et bra valg til pølser.
 

ePi

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.04.2003
Innlegg
1.687
Antall liker
1.448
Jeg slutter meg til rekken av Bergbys-supportere.

 
T

TT.

Gjest
Kan like Slotts Skånsk sennep. Iduns Bod sennep er en blek etterligning
 

Spiralis

Æresmedlem
Ble medlem
13.03.2005
Innlegg
19.960
Antall liker
8.467
Torget vurderinger
0
Min helt klare "all round" favoritt er Iduns GROV sennep.


En meget god passe sterk og smaksrik sennep. :D

En annen favoritt, spesiellt til sylte innpakket i lefse.


Dansk Mjøds Whisky sennep. Sinnsvakt gode saker. :D
 

Fenalaar

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.05.2002
Innlegg
8.719
Antall liker
7.528
Sted
Narvik
Torget vurderinger
3
Iduns grove sennep er min favoritt som alroundsennep.

Har prøvd Colemans sennepspulver rørt ut i van til passe konsistens. Sinnsykt vanskelig å porsjonere på pølse i brød, ihvertfall - å vifte med sennepen over pølsa er nok... ;D Tror en må legge til en del andre ingredienser for å få styrkeforholdet i passe justerbare proporsjoner ;D ;D ;D

Johan-Kr
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
21.106
Antall liker
8.618
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
Her i huset er sennep eit vanskeleg tema. Det er så stor variasjon at det ikkje har lukkast å skape konsensus, så etter ei periode der eg prøvde å lage fornuftig sennep av Colmans sennepspulver, har vi helde oss til:
Ymse "vanlege" sennepsslag, der det gjerne er tilsett litt honning (her er honningkvaliteten mindre essensiell, all den tid all blomstersmak vert overdøva av sennep). Dette brukast i dei fleste samanhengar, men:

- Sjølv brukar eg Dijon-sennep til pølseliknande mat, i den grad slikt vert servert. Pølser skal anten ha nok smak til å konkurrere med Dijon, eller så bør smaken overdøvast uansett. Eg er elles lite fanatisk når det gjeld kva slags Dijonsennep. Vi kjøper alltid eit glas eller tre med nye variantar når vi køyrer gjennom Frankrike.

- I famliens spesialversjon av biff Stroganoff brukast 2 ss vanleg sennep (den med honning i går heilt fint, så slepp eg å sukre tomatpuréen) og 1 ts Dijon.

- Til lutafisk, kald svineribbe og annan julemat vil kona helst ha Idun grov. I slike samanhengar prøver eg gjerne nye produkt. Det skjer julemorgon og utover. Då drikkast gjerne øl & dram til, og mine kritiske sansar innrettar seg meir mot hyggje og tradisjonar i staden for nyanseskilnadar i smakopplevingane. Vokabularet vert eindimensjonal, og omhandlar berre skalaen "god - dårleg"

-Når det lagast sennepssaus til gravlaksen (eigentleg ikkje gravlaks, eg har funne ein svinaktig morosam og enkel - men dyr - måte å få svært god gravlaks på), brukar eg helst den vanlege Idun pølsesennepen. Andre variantar slår i hel dei sublime laksekryddesmakane.

- Prøver no også eit glas Idun "sterk", og det verka lovande, men det må nok til ein del honning skal denne vere bra.

Lurer frå tid til anna på å lage eigen sennep av Colmanspulver igjen, men det blir gløymt kvar gong eg er i slike butkkar. Sist eg styrte med dette heldt eg på med olje, kvitvin og honning i ymse blandingsforhold. Nokon som har tips?
 

Fidelio

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.11.2008
Innlegg
2.746
Antall liker
672
Dijonsennep med honning er nydelig på brød sammen med ost, men stort sett ubrukelig ellers.
 

erato

Æresmedlem
Ble medlem
15.03.2003
Innlegg
20.673
Antall liker
12.202
Sted
Bergen
Torget vurderinger
1
Fidelio skrev:
Dijonsennep med honning er nydelig på brød sammen med ost, men stort sett ubrukelig ellers.
Ostesmørbrød: God olje og grovsalt på brød, noen skiver skinke med Dijonsennep, et par skiver god ost, gjerne også en tomatskive under osten, 5 min på 220 grader. Godt.
 

Roberten

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.10.2008
Innlegg
5.780
Antall liker
1.628
Jøgga skrev:
Sennep er fint.

Her er min siste sennep-oppdagelse:
Pizza med røykelaks! ;D

-pizzabunn nederst
-2dl creme fraiche
-2 ss sennep, den typen du liker best
blande creme fraiche og sennep og smør utover
-ha på strimler av røykelaks, så mye du har lyst på
-ha på rødløk og litt gressløk
-ost på toppen
Stekes som vanlig

Denne ER faktisk virkelig god!
Slette tid, nå smekket matlysten inn med full styrke ! Den skal forsøkes pronte.
 

ottone

Æresmedlem
Ble medlem
08.04.2008
Innlegg
14.540
Antall liker
12.450
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
3
Roberten skrev:
Jøgga skrev:
Her er min siste sennep-oppdagelse:
Pizza med røykelaks! ;D
........
Denne ER faktisk virkelig god!
Slette tid, nå smekket matlysten inn med full styrke ! Den skal forsøkes pronte.
Spørsmålet da blir hva man drikker til.
Jeg fikk bare øl, som vanlig, men klagde slett ikke.
 

Roberten

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.10.2008
Innlegg
5.780
Antall liker
1.628
Den oppskriften satt som et skudd, Jøgga. Man takker og bukker. Klarer man å få til en match med hvitvin har jeg tro på at det kan være herlig, men jeg har skaffet meg en restraining order mot alkohol i dag, så det ble et glass med ingefærøl med chilli og et glass vann for min del.
 

Spiralis

Æresmedlem
Ble medlem
13.03.2005
Innlegg
19.960
Antall liker
8.467
Torget vurderinger
0
Er det noen som har en brukbar oppskrift på whisky-sennep?
 

bber

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.02.2005
Innlegg
2.947
Antall liker
20
Colmans i pulverform rørt ut med majones kan anbefales. Norske senneper inneholder for mye sukker! Bergbys er eneste brukbare av de norske.
 

Boffen

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.04.2002
Innlegg
5.979
Antall liker
333
Sted
Oslo Vest
Til wienerpølser og beslektede pølser er Slotts original i en særklasse.

Fåes på glass som jeg foretrekker.





Slotts sine andre typer er også gode til sitt bruk.

Idun sennep er ikke god.
 

Vedlegg

RBN

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.05.2007
Innlegg
2.434
Antall liker
1.598
Tor Nado skrev:
Til wienerpølser og beslektede pølser er Slotts original i en særklasse.

Fåes på glass som jeg foretrekker.





Slotts sine andre typer er også gode til sitt bruk.

Idun sennep er ikke god.
Støttes 100%
 

ottone

Æresmedlem
Ble medlem
08.04.2008
Innlegg
14.540
Antall liker
12.450
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
3
Roberten skrev:
Den oppskriften satt som et skudd, Jøgga. Man takker og bukker. Klarer man å få til en match med hvitvin har jeg tro på at det kan være herlig, men jeg har skaffet meg en restraining order mot alkohol i dag, så det ble et glass med ingefærøl med chilli og et glass vann for min del.
Hvitvin får bli neste forsøk. Håper du ikke svei ´an av med for sterk sennep ;D
Oppskriften er fritt etter Bølgen & Moi og deres ypperlige bok "Fisk og vin". Anbefaling.
 
Topp Bunn