Politikk, religion og samfunn President Donald J. Trump - Quo vadis? (Del 2)

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Aurora

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  04.06.2004
  Innlegg
  8.644
  Antall liker
  4.366
  Sted
  Ytterst i havgapet...
  Så kanskje det faktisk trengs noen hard core sosialister for å få ting på plass...... :cool: ikke det at jeg tror det heller nytter.....
   
  • Liker
  Reaksjoner: Ras

  Bx

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  04.08.2005
  Innlegg
  6.075
  Antall liker
  1.829
  Forskellen mellom rik og fattig bare øker og øker, i USA er middelklassen stort sett borte. For første gang i moderne tid har gjennomsnitslevealderen for hvite kvinder falt i USA. Dette kommer bare til at fortsette samme hvem som sitter i det hvite hus!
  Og derfor har jeg ikke så store forhåpninger til Biden & Co. Men å demontere demokratiet er mye verre.
   

  Asbjørn

  Æresmedlem
  Ble medlem
  26.03.2006
  Innlegg
  24.969
  Antall liker
  14.032
  Sted
  Vingulmǫrk
  Torget vurderinger
  2
  Folk som RuneS og Bjørn kan ha litt nytte av å lese denne oppsummeringen. Sannheten skal frem, som kjent.
  In five key states, Trump and his allies filed lawsuits that — according to Trump — would reveal widespread electoral fraud, undo President-elect Joe Biden’s victory, and give Trump another four years. “Biden did not win, he lost by a lot!” Trump tweeted.

  It’s not going well.

  Rather than revealing widespread — or even isolated — fraud, the effort by Trump’s legal team has so far done the opposite: It’s affirmed the integrity of the election that Trump lost. Nearly every GOP challenge has been tossed out. Not a single vote has been overturned.
   

  bambi

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  27.01.2011
  Innlegg
  9.600
  Antall liker
  4.542
  Sted
  Nedre Eiker
  Mener å ha hørt at The Duke brothers i Trading Places var inspirert av Koch brødrene.

   

  Robot

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  16.11.2018
  Innlegg
  2.358
  Antall liker
  1.099
  Sted
  Høgda


  Demokratenes store frykt

  I en pressebrifing understreker Lonna Rae Atkeson, professor i statsvitenskap og valgekspert ved University of New Mexico, at valgmennene ikke formelt er bundet av valgresultatet.

  – Flere steder har delstatsmyndighetene muligheten til å ta over retten til å utpeke valgmenn, sier hun.

  Flere republikanske delstatsledere har avvist at dette vil bli aktuelt, og understreket at de vil følge normen, som er at valgmennene stemmer for den kandidaten som har fått flest stemmer i staten de kommer fra.

  Men det anses ikke som et umulig scenario at enkelte svorne Trump-tilhengere ute i delstatsmyndighetene vil bryte den normen.

  – Vi vet rett og slett ikke. Det ville ha vært en ekstrem handling, sier Dennis Goldford.

  – I et slikt tilfelle befinner vi oss i et grunnlovsmessig ingenmannsland, og står foran en konstitusjonell krise, sier professoren.
   

  weld77

  Æresmedlem
  Ble medlem
  19.09.2014
  Innlegg
  11.589
  Antall liker
  5.442
  ^ trodde det var nettopp dette Høyesterett avklarte i god tid jeg, men har kanskje misforstått noe da.
   

  AndersR

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  15.05.2011
  Innlegg
  3.920
  Antall liker
  2.182
  Sted
  Oslo
  Hva folk sier og hva de gjør er jo ikke nødvendigvis det samme.

  Og selv om høyesterett har sagt at "nei, det går ikke", så er det jo ingen som har laget en plan for hva som skjer når det faktisk blir gjort allikevel.
   

  Robot

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  16.11.2018
  Innlegg
  2.358
  Antall liker
  1.099
  Sted
  Høgda
  Mener å huske at Sofie (husker ikke etternavnet..) sa i en av disse valgsendingene på NRK at ved forrige valg (eller det før det) var et par valgmenn som hadde stemt motsatt i en eller annen stat uten at det betydde noe for resultatet. Korriger meg gjerne.
   

  Asbjørn

  Æresmedlem
  Ble medlem
  26.03.2006
  Innlegg
  24.969
  Antall liker
  14.032
  Sted
  Vingulmǫrk
  Torget vurderinger
  2
  Det var det. Rene proteststemmer uten noen effekt på valgresultatet. Det var forøvrig en enstemmig høyesterettsdom i sommer som fastslo at valgmennene ikke kan forstås som uavhengige aktører, men skal formidle det flertallet som valgte dem. Høyesterettsdommen gjaldt delstatenes makt til å straffe "utro valgmenn" med bøter eller fengsel.

  Det står i diverse lover at delstatsforsamlingen bestemmer hvordan valgmennene skal utpekes, men det ble gjort for lenge siden med å vedta lover som sier at valgmennene utpekes av valgresultatet, i de fleste tilfeller som "winner takes all" i delstaten. Det er ikke noen rolle for delstatsforsamlingene i å gripe inn mot et klart valgresultat og overprøve dette etter valget. Man kan selvsagt forsøke, som trumpistene fabulerer om, men det vil bli slått ned av domstolene som grunnlovsstridig både på delstats- og føderalt nivå. Det er klar rettspraksis på at det ikke er mulig å endre spillereglene etter et valg. Hvis man ser at valgprosessen ikke kommer til å fungere skal dette avklares på forhånd. Det holder ikke å komme i ettertid å si f eks at "poststemmer er grunnlovsstridig". Det har vært praksis i mange år, og det var god tid til å levere inn søksmål om dette før valget. Da vil søksmål som kommer inn etter valget bli forkastet. Man kan trygt regne med at det er ganske mange som har tenkt på den muligheten allerede og har en plan for hvordan den skal håndteres hvis Trump forsøker (hvilket han åpenbart gjør).

  Jeg er ikke helt på "faren over" ennå, men så langt ser det ut til at institusjonene holder helt utmerket. Det er ingen dommere som lar seg påvirke av hva Trump finner på å juge om. De krever bevis og lovhjemmel. Der sliter Trumps advokater. De har ennå ikke greid å endre valgresultatet med en eneste stemme.

   
  Sist redigert:

  AndersR

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  15.05.2011
  Innlegg
  3.920
  Antall liker
  2.182
  Sted
  Oslo
  Frem til presidentskiftet har funnet sted, og det fremdeles IKKE er borgerkrig i USA, så er alt dette kun teori.
   
  • Liker
  Reaksjoner: MML

  Asbjørn

  Æresmedlem
  Ble medlem
  26.03.2006
  Innlegg
  24.969
  Antall liker
  14.032
  Sted
  Vingulmǫrk
  Torget vurderinger
  2
  Når du ser hva som har skjedd med alle Trumps søksmål så langt begynner det å bli litt praksis av det også. Han trengte en usannsynlig tretrinnsrakett av først å skape så mye usikkerhet om hva valgresultatet egentlig besto i at guvernører og delstatsforsamlinger hadde et påskudd for å bli involvert og utpeke valgmenn direkte, for deretter å eskalere utfallet av valgkollegiet til Kongressen hvor Huset og Senatet ville stå på hvert sitt resultat, for så å få Høyesterett til å skjære gjennom og utpeke ham som vinner. Det holder ikke engang med å kuppe en delstat, han trenger statskupp i fire-fem delstater samtidig. Ain't gonna happen.
   

  PeriodeLytter

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  26.02.2013
  Innlegg
  704
  Antall liker
  329
  ...Det var forøvrig en enstemmig høyesterettsdom i sommer som fastslo at valgmennene ikke kan forstås som uavhengige aktører, men skal formidle det flertallet som valgte dem.
  ....
  Prinsippielt kan ikke dette endres da valgsystemet som system vil kollapse om man med penger og trussler kun behøver skaffe til veie et titals korrupte valg"menn" for å sikre utfall av et presidentvalg.
   

  AndersR

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  15.05.2011
  Innlegg
  3.920
  Antall liker
  2.182
  Sted
  Oslo
  Nå er jo ikke disiplene hans interesserte i hva som skjer i rettsalene. De følger det som skjer på Twitter og facebook og youtube.
  Om det står på facebook at man har BEVIS på MASSIVT juks med stemmene (som selvsagt bare gikk ut over de stakkars republikanerne), så ER det slik.

  Det virker som at folk faktisk tror at en fanatisk flat-earther til enhver tid jobber aktivt med å studere seg opp på ting som beviser at jorda er rund.

  Hint: De gjør ikke det.
   

  Asbjørn

  Æresmedlem
  Ble medlem
  26.03.2006
  Innlegg
  24.969
  Antall liker
  14.032
  Sted
  Vingulmǫrk
  Torget vurderinger
  2
  Nei, det holder da bare å se Trumps twitterstrøm for å forstå at det gjør han så definitivt ikke, og det er veldig lite som tyder på at trumpistene som marsjerte i DC her om dagen gjør det heller. Men for å komme noen vei er selv han avhengig av at tilstrekkelig mange andre aktører går med på spillet, og det ser mer og mer vrient ut. Påstandene hans blir ledd ut i domstolene. Selv en autokrat eller diktator er avhengig av å holde sammen en tilstrekkelig sterk koalisjon av eliter som ser seg tjent med å holde vedkommende ved makten. Om en flokk maktesløse tullinger veiver med flagg i gatene gjør ingen stor forskjell. Statens Kartverk kommer heller ikke til å erklære alle eksisterende kart og tomtegrenser ugyldige bare fordi det finnes flat earthers på internett.

  I dette tilfellet trenger Trump at fem forskjellige guvernører, visepresidenten og flertallet i både Senatet og Høyesterett ser seg tjent med å begå et åpenbart statskupp bare for å holde ham selv ved makten i fire år til. Det må skje nå i nov/des, når flertallet i Senatet fortsatt er i spill med to representanter på valg i Georgia rett etter nyttår. Det vil være harakiri for åpen scene. Hvis det skal fungere må det i så fall følges opp med innføring av militærdiktatur og avlysning av valget i Georgia, og det blir usannsynlighet på usannsynlighet. Det er veldig lite som tyder på at hæren vil adlyde Trump fremfor grunnloven.

  Jeg begynner å få inntrykk av at Trump og hans juridiske geni Giuliani rett og slett ikke forstår hvordan samfunnsapparatet fungerer. Trump trodde tilsynelatende at han bare kunne slenge valgresultatet rett inn for Høyesterett og si at "jeg utnevnte dere, now make it go away!"

  Man skal være forberedt på at Trump vil prøve på det meste, men man behøver ikke følge etter hans forvirrede hode ned i ethvert kaninhull heller.
   
  Sist redigert:

  erato

  Æresmedlem
  Ble medlem
  15.03.2003
  Innlegg
  14.834
  Antall liker
  3.552
  Sted
  Bergen
  Torget vurderinger
  1
  De har jo våpen må vite; slik at de kan stå opp mot US Army når armeen forsvarer jukset!
   

  AndersR

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  15.05.2011
  Innlegg
  3.920
  Antall liker
  2.182
  Sted
  Oslo
  Over 70 millioner amerikanere var villige til å synke så lavt til å stemme på Trump.
  Å tro at INGEN av dem vil lystre når Gud utkommanderer de til å ta tilbake landet sitt, er etter min oppfatning totalt usannsynlig.
  Om bare en liten promille av dem er gale nok til å gå ut i gatene for å iverksette blokader, så har du en tungt bevæpnet gruppe på over 70.000 hjernevaskede tullinger.

  Hæren vil IKKE gå til angrep på disse dersom de holder seg i skinnet og ikke begynner å skyte vilt rundt seg eller henrette folk.
  Det er alt for farlig å konfrontere en slik gruppering. Det er noe helt annet å gå til angrep på fredelige demonstranter.
  Så en eventuell blokade vil kunne leve lenge, dersom den er godt organisert.
   

  otare

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  04.04.2007
  Innlegg
  9.265
  Antall liker
  3.168
  Sted
  Trondheim
  En stemme på Trump kan ses på som en stemme mot systemet, så det å stemme på Trump for å gi fingeren til de etablerte i Washington kan jeg til nød forstå. Men å stemme på McConnell og de andre systemtro republikanerne, og å gå ut i gatene og "heie" på Trump har jeg store problemer med å forstå.
   

  Asbjørn

  Æresmedlem
  Ble medlem
  26.03.2006
  Innlegg
  24.969
  Antall liker
  14.032
  Sted
  Vingulmǫrk
  Torget vurderinger
  2
  Over 70 millioner amerikanere var villige til å synke så lavt til å stemme på Trump.
  Å tro at INGEN av dem vil lystre når Gud utkommanderer de til å ta tilbake landet sitt, er etter min oppfatning totalt usannsynlig.
  Om bare en liten promille av dem er gale nok til å gå ut i gatene for å iverksette blokader, så har du en tungt bevæpnet gruppe på over 70.000 hjernevaskede tullinger.

  Hæren vil IKKE gå til angrep på disse dersom de holder seg i skinnet og ikke begynner å skyte vilt rundt seg eller henrette folk.
  Det er alt for farlig å konfrontere en slik gruppering. Det er noe helt annet å gå til angrep på fredelige demonstranter.
  Så en eventuell blokade vil kunne leve lenge, dersom den er godt organisert.
  Ja, men hvordan skulle det hindre at Biden overtar som president 20 januar kl 12:00? Om noen av dem forsøker å forpurre presidentinnsettelsen VIL de bli ryddet vekk fra gatene med så mye makt som er nødvendig. Om Trump lenker seg fast til skrivebordet i det ovale kontoret og skriker "VILIKKEVILIKKEVILIKKE!!!" så VIL han bli båret ut av Secret Service ca kl 12:05.


  Endgame for Trump er ikke statskupp, men at han kan holde det gående som flåkjeftet TV-kommentator de neste fire årene med stadige historier om at valget ble stjålet fra ham og oppfordringer om å sende ham mer penger. Det er ille nok.

   
  Sist redigert:

  AndersR

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  15.05.2011
  Innlegg
  3.920
  Antall liker
  2.182
  Sted
  Oslo
  Om man skaper så mye støy med så kraftige midler at man ikke kan ignorere det, så vil ting kunne bli utsatt av sikkerhetshensyn.
  Altså, om det var full krig i gatene blir det ikke noen overgangssermoni. det ser du også.

  Secret service vil ikke kunne bære noen president ut av kontoret om det står ti tusen bevæpnede tullinger i veien for dem.

  Jeg forstår at du har stor tillit til systemet, men ingen vil åpne ild mot protestanter som både er i dramatisk overtall, men som også VIL skyte tilbake. Så det å hevde at " Om noen av dem forsøker å forpurre presidentinnsettelsen VIL de bli ryddet vekk fra gatene med så mye makt som er nødvendig. " vil ikke bare være feil, men det vil også være fullstendig galskap å prøve å gjøre noe slikt.

  Husk dette er bare folk som ytrer meningen sin, og som mener seg ignorert. Skal du legge flere byer i ruiner og risikere tusenvis av drepte, bare fordi du ikke er tålmodig nok til å vente til de går lei og går hjem av seg selv?
   

  Asbjørn

  Æresmedlem
  Ble medlem
  26.03.2006
  Innlegg
  24.969
  Antall liker
  14.032
  Sted
  Vingulmǫrk
  Torget vurderinger
  2
  Om man skaper så mye støy med så kraftige midler at man ikke kan ignorere det, så vil ting kunne bli utsatt av sikkerhetshensyn.
  Altså, om det var full krig i gatene blir det ikke noen overgangssermoni. det ser du også.

  Secret service vil ikke kunne bære noen president ut av kontoret om det står ti tusen bevæpnede tullinger i veien for dem.

  Jeg forstår at du har stor tillit til systemet, men ingen vil åpne ild mot protestanter som både er i dramatisk overtall, men som også VIL skyte tilbake. Så det å hevde at " Om noen av dem forsøker å forpurre presidentinnsettelsen VIL de bli ryddet vekk fra gatene med så mye makt som er nødvendig. " vil ikke bare være feil, men det vil også være fullstendig galskap å prøve å gjøre noe slikt.

  Husk dette er bare folk som ytrer meningen sin, og som mener seg ignorert. Skal du legge flere byer i ruiner og risikere tusenvis av drepte, bare fordi du ikke er tålmodig nok til å vente til de går lei og går hjem av seg selv?
  Jeg kan alltids vente på at tullingene går lei, men når man først kommer så langt at stemmene fra statene er sertifisert, valgmennene har stemt, og stemmene er talt opp kommer hele tyngden av the U.S. Government til å sikre at dette blir gjennomført. Jeg tror ikke man får ti tusen tullinger til å reise til Washington DC for å begå kollektivt selvmord til ingen nytte. Trump kan ikke bestemme at maktovertagelsen utsettes (og hans egen presidentperiode forlenges). Selv om Trump haler ut tiden etter beste evne vil det ikke hindre at 20 januar kl 12:00 er han ikke president lenger og har ingen makt. Hvis noe skal kuppes må det skje lenge før dette. Ren uthaling vil bare føre til at Nancy Pelosi overtar som fungerende president inntil Biden har overtatt. Det vil kanskje utsette utbæringen av Trump til kl 12:06, sånn cirka.

  Det var kanskje ikke helt tilfeldig at forsvarssjefen presiserte noe her om dagen:
  "We are unique among militaries. We do not take an oath to a king or a queen, a tyrant or a dictator. We do not take an oath to an individual. No, we do not take an oath to a country, a tribe or religion. We take an oath to the Constitution. And every soldier that is represented in this museum, every sailor, airman, Marine, Coast Guardsman, each of us will protect and defend that document, regardless of personal price," Milley said during remarks at the opening of the US Army's museum.
  At det kan bli bråk og lokale opptøyer rundt om i månedsvis etterpå er noe helt annet. Det vil ikke hindre maktskiftet. De får bare holde på. De må gjerne sende trygden sin til Trumps bankkonto også for min del. Det er deres problem.
   
  Sist redigert:

  PeriodeLytter

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  26.02.2013
  Innlegg
  704
  Antall liker
  329
  Nancy Pelosi uttalte vel allerede for et par måneder siden at USA ikke styres fra The White House, — men av folkevalgte i flere ulike institusjoner. President Trump må hjerne klore seg fast til WH, men husk det er kun en byggning.

  En ting jeg ofte undrer på. Det er flere relegiøse som uttaler seg litt som "Vi liker ikke alt han sier, men det viktigste er å redde liv"
  Slik jeg forstår det har disse relegionene et fundament i troen om et liv etter døden. Vi vet jo alle at Trump havner i dette såkalte helvete slik han har syndet hele livet ref disse relegionene sine bud og regler, — Men har de relegiøse som enabler ham ved å stemme på ham tenkt over at også de også vil havne i et evig liv sammen med ham?
   

  otare

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  04.04.2007
  Innlegg
  9.265
  Antall liker
  3.168
  Sted
  Trondheim
  Så nettopp på Dagsrevyen at en som stemmer republikansk i Georgia sier at han er livredd for at demokratene vil gjøre USA sosialistisk, som f.eks. Sveits. Jaja...
   

  TOH

  Medlem
  Ble medlem
  25.10.2012
  Innlegg
  28
  Antall liker
  4
  Sted
  Bærum
  Torget vurderinger
  1
  Over 70 millioner amerikanere var villige til å synke så lavt til å stemme på Trump.
  Å tro at INGEN av dem vil lystre når Gud utkommanderer de til å ta tilbake landet sitt, er etter min oppfatning totalt usannsynlig.
  Om bare en liten promille av dem er gale nok til å gå ut i gatene for å iverksette blokader, så har du en tungt bevæpnet gruppe på over 70.000 hjernevaskede tullinger.

  Hæren vil IKKE gå til angrep på disse dersom de holder seg i skinnet og ikke begynner å skyte vilt rundt seg eller henrette folk.
  Det er alt for farlig å konfrontere en slik gruppering. Det er noe helt annet å gå til angrep på fredelige demonstranter.
  Så en eventuell blokade vil kunne leve lenge, dersom den er godt organisert.
  Dette ble jo gjort i Chaz. Riktig det, politiet/politikerne gjorde ikke noe. Var riktignok ikke høyreekstreme den gangen.
   
  Sist redigert:

  RuneRaskeReven

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  16.08.2014
  Innlegg
  4.478
  Antall liker
  1.589
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  1
  Idiotisk å kalle det anti-demokratisk - slike utslag har vi også i Norge der vi selv - av egen fri vilje - har lagt til rette for at folk i Finnmark blir representert på tinget selv om de er færre mennesker som eks.
   

  Disqutabel

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.09.2016
  Innlegg
  3.716
  Antall liker
  2.463
  Når alt Donald nå klarer å få ut av en arbeidsdag, er løgnaktig twitring pluss å få en eller annen til å booke golftid, da er det vel på tide å sjekke mulighetene for å skynde på prosessene en smule.
  USA's president driter nå åpenlyst i Covid-19, og alle andre oppdrag, for den del, og bruker den bittelille energien han har, til å lyve på autopilot.

  Det er trist å se på, og understreker vel atter en gang hvor utrolig feil det er å velge en sånn undermåler til å lede noe som helst.
   

  Disqutabel

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.09.2016
  Innlegg
  3.716
  Antall liker
  2.463
  Idiotisk å kalle det anti-demokratisk - slike utslag har vi også i Norge der vi selv - av egen fri vilje - har lagt til rette for at folk i Finnmark blir representert på tinget selv om de er færre mennesker som eks.
  Det kan prinsipielt like gjerne argumenteres for at det er en styrking av demokratiet, det finnes mange vinklinger på den typen problemstillinger. Det blir en ganske så kjedelig forenkling å si at det er udemokratisk, og ferdig med det, i hvert fall.
  Nå kan det selvsagt være at man har en tydelig sentralisering (demografiske endringer) også i USA, og i så tilfelle, finnes det kanskje argumenter for å differensiere antallet delegater fra California og Wyoming (40 mill vs. 600 000 innbyggere).
   

  RuneRaskeReven

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  16.08.2014
  Innlegg
  4.478
  Antall liker
  1.589
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  1
  Det kan prinsipielt like gjerne argumenteres for at det er en styrking av demokratiet, det finnes mange vinklinger på den typen problemstillinger. Det blir en ganske så kjedelig forenkling å si at det er udemokratisk, og ferdig med det, i hvert fall.
  Nå kan det selvsagt være at man har en tydelig sentralisering (demografiske endringer) også i USA, og i så tilfelle, finnes det kanskje argumenter for å differensiere antallet delegater fra California og Wyoming (40 mill vs. 600 000 innbyggere).
  Det kan tenkes at vektingen bør vurderes, men jeg tror ikke det hadde vært bra for Norge om det i praksis hadde kun vært Oslo og delvis Bergen som hadde bestemt alt - spesielt mht å sikre et unisont Norge. Å kalle dette anti-demokratisk er like feil som mye av det Trump klarer å lire ut av seg.
   

  AndersR

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  15.05.2011
  Innlegg
  3.920
  Antall liker
  2.182
  Sted
  Oslo
  Jeg tror ikke man får ti tusen tullinger til å reise til Washington DC (...)
  Nei, det tror ikke jeg heller. Men samtidig bør vi ikke glemme at et par hundre gærninger tok turen til Charlottsville for å åpenlyst stå frem som praktiserende nazier i 2017.
  Jeg vil påstå at ekstremismen i Trump-leieren på ingen måte har blitt noe mindre. Og jeg vil påstå at protester mot et "stjålet presidentvalg" hvor deres gud blir fratatt en åpenbar seier av de skurkeaktige demokratene vil fremprovosere langt mer entusiasme enn en renspikka nazimarsj i en ubetydelig liten by.

  Om de aller mest høyreekstreme militsene ikke ser dette som sitt kall, og rykker ut dersom de tror de blir bedt om det, så vet jeg ikke hva som skal til for å få de til å reagere.
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn