Det viktige er relativt konstant temperatur og ikke alt for tørt. 14-18° uten raske variasjoner er helt OK. 60-70% luftfuktighet. Da tørker ikke korkene inn. Temperering kan man gjøre i kjøleskap.
Hvitvin settes i kjøleskapet et par timer før den skal åpnes. Den varmes ganske raskt i glasset. Ta flasken ut 30 min før den skal serveres, så holder den 8-10° når den serveres. Etter en kort stund i glasset har den riktig drikketemperatur.
Hvis rødvinen er litt for varm (det blir den fort hvis den har stått fremme en liten stund) setter du den i kjøleskapet 20-30 min før den skal serveres. Den varmes fort i glasset, spesielt i Norge der man ikke holder glasset i stetten, men varmer det med hendene.
Hvitvin settes i kjøleskapet et par timer før den skal åpnes. Den varmes ganske raskt i glasset. Ta flasken ut 30 min før den skal serveres, så holder den 8-10° når den serveres. Etter en kort stund i glasset har den riktig drikketemperatur.
Hvis rødvinen er litt for varm (det blir den fort hvis den har stått fremme en liten stund) setter du den i kjøleskapet 20-30 min før den skal serveres. Den varmes fort i glasset, spesielt i Norge der man ikke holder glasset i stetten, men varmer det med hendene.