G
Gjestemedlem
Gjest
Charolais er en rase jeg kjenner lite til. Er det disse som er frankensteinkyrne?
[video]8f4-aXEvlT8[/video]
[video]8f4-aXEvlT8[/video]
Skal ikke lage noe som helst skremmebilde, jeg bare poengterer at din tankegang har en kostnad akkurat som min.Gjestemedlem skrev:Salmonella kan forekomme i produkter, og det kan være et problem. Utbrudd forekommer også hos norske produsenter. Problemet ligger i at noen forsøker å lage et skremmebilde av at mat av unorsk opprinnelser er farlig, giftig, helseskadelig og noe man kan risikere å bli syk av. Dette er usaklig skremselspropaganda og totalt vikarierende argumenter i denne sammenhengen. Det er som å høre Vidar Kleppe snakke om pakistanere.cruiser skrev:Heh, alt du ikke er enig i er propaganda, greit nok den oksa var i overkant, men salmonella poenget mitt tidligere var helt reellt
Det hele handler kun om å beskytte våre statskontrollerte landbrukssystem som gir oss statseide bønder, lokale milliardærer som er flinke til å donere penger til partiene, og en matanalfabet befolkning som er dosilt fornøyde med å leve på det de blir foret med (i alle ordets betydninger).
Charloais burde du kjenne til siden du kritiserer kvaliteten på norske produkter, charloias er sammen med hereford den mest utbredte kjøttfe rasen i norgeGjestemedlem skrev:Charolais er en rase jeg kjenner lite til. Er det disse som er frankensteinkyrne?
[video]8f4-aXEvlT8[/video]
Vet du noe om andelen storfe til kjøttproduksjon som er NRF og hvor mye som er charloias/herford/etc ? jeg har inntrykk av at det aller meste er NRF med mindre det eksplisitt står på pakken at det er noe annet og blir solgt som et premium-produkt (som det jo er).cruiser skrev:Charloais burde du kjenne til siden du kritiserer kvaliteten på norske produkter, charloias er sammen med hereford den mest utbredte kjøttfe rasen i norge
Dette høres helt feil ut. Etter hva jeg forstår er NRF den helt dominerende rasen for kjøttfe i Norge.cruiser skrev:Charloais burde du kjenne til siden du kritiserer kvaliteten på norske produkter, charloias er sammen med hereford den mest utbredte kjøttfe rasen i norge
http://no.wikipedia.org/wiki/Norsk_rødt_fe skrev:Norsk rødt fe er en norsk rase av storfe som gjerne blir forkortet NRF. NRF er den dominerende storferasen i Norge og står for mesteparten av all melk- og storfekjøttproduksjon i landet.
http://www.snl.no/norsk_rødt_fe skrev:norsk rødt fe, NRF, den dominerende storferasen i Norge. NRF er en kombinasjonsrase, der det i avlsarbeidet legges vekt på produktene melk og kjøtt i tillegg til helse, fruktbarhet og bruksegenskaper. Ytre egenskaper som farge, avtegn, behorning osv. legges det ikke vekt på. Kunstig sædoverføring er en viktig del av avlsarbeidet sammen med testing av okser, avkomsgransking og kukontroll. Testingsstasjon for ungokser drives på Øyer i Gudbrandsdalen, mens seminstasjonen (oksestasjonen) er på Store Ree i Stange. Ca. 93 % av alle inseminasjoner i storfeavlen gjøres med NRF-sæd.
NRF er primært egnet til melk. Men hugges opp og serveres som godt norsk kjøtt til nordmenn som ikke er vant med noe bedre.http://www.treningsforum.no/php/art.php?id=1263 skrev:Det meste av storfekjøttet som er i handelen i dag er kjøtt fra kombinasjonsraser som Norsk Rødt Fe, og er bra på både melke- og kjøttproduksjon.
Begrepet Kjøttfe blir brukt om storferaser hvor kjøttproduksjon er viktigere enn melkeproduksjon. Det finnes i dag en rekke kjøttferaser, hvor de vanligst er:
- Limousine og Charolaise - tunge europeiske raser som gir store biffer med lite intramuskulært fett.
- Hereford og Aberdeen Angus - er de mindre engelske rasene som gir biffer med mer intramuskulært fett
NRF er ikke kjøttfe, tror cruiser mener av de som er kjøttfe, så er Charloias den dominerende sammen med Hereford.Gjestemedlem skrev:Dette høres helt feil ut. Etter hva jeg forstår er NRF den helt dominerende rasen for kjøttfe i Norge.
Men likevel er det kjøtt fra disse som er det alt dominerende på det norske markedet. Kjøper du en biff i butikken er det svært lite sannsynlig at det er fra rene kjøttferaser. :-\cruiser skrev:Kombinasjonsdyr er ikke kjøttfe...
Er det vel heller ingen som har påstått. Jeg betaler gladelig for norsk kvalitetsmat.cruiser skrev:Det blir feil å påstå at man må fjerne tollmurer for å kjøpe kvalitetsmat i Norge, vi produserer masse selv, at man ikke ønsker å betale det det koster å avle frem slike dyr i Norge er en annen sak..
Nå er det vel i overkant en tredjedel som er renrase, kan ikke akkurat anse det som en brøkdel. http://www.tyr.no/10859/ NRF der temmelig i mindretall.vredensgnag skrev:Ingen som sier annet, cruiser. Problemet er bare at de få kiloene med kjøtt som kommer fra renrasede dyr er en bitteliten brøkdel av det totale kjøttberget som omsettes, der NRF er en hovedkilde.
Norske kyr står på bås i lange perioder, fastbundet, med renneskit og med omfattende andel som lider av jurbetennelse.
Smaklig måltid.
(Og vær kresen i kjøttdisken - bevisste forbrukere fremtvinger en endring i hva de forsøker å dytte ned i halsen på oss.)
Heldigvis kan man prioritere litt anderledes i dagliglivet å kjøpe ku og gris som ikke spiser fiskvredensgnag skrev:Og hvor mange vet at norske kyr og svin spiser fisk?
Det kalles "marine råvarer" ... ;D
http://www.google.com/search?hl=en&...cts=1277413950228&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
Er dessverre ikke merket på kjøttpakken, min venn. Marine proteiner gis til både fjørfe, sau, svin, melkekyr og kjøttfe.cruiser skrev:Heldigvis kan man prioritere litt anderledes i dagliglivet å kjøpe ku og gris som ikke spiser fiskvredensgnag skrev:Og hvor mange vet at norske kyr og svin spiser fisk?
Det kalles "marine råvarer" ... ;D
http://www.google.com/search?hl=en&...cts=1277413950228&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
vredensgnag skrev:Ingen som sier annet, cruiser. Problemet er bare at de få kiloene med kjøtt som kommer fra renrasede dyr er en bitteliten brøkdel av det totale kjøttberget som omsettes, der NRF er en hovedkilde.
Norske kyr står på bås i lange perioder, fastbundet, med renneskit og med omfattende andel som lider av jurbetennelse.
Smaklig måltid.
Når jeg kjøper gris fra grøstad, kylling fra holte eller simmental eller angus fra storegra så er det veldig lett å sjekke hva de fores med, det som er hele fordelen med norsk matproduksjon, litt stress å ringe til en storbonde i Tyskland. Som sagt vredensgnag, norsk matproduksjon er mye mer en gilde og kiwi.vredensgnag skrev:Er dessverre ikke merket på kjøttpakken, min venn. Marine proteiner gis til både fjørfe, sau, svin, melkekyr og kjøttfe.cruiser skrev:Heldigvis kan man prioritere litt anderledes i dagliglivet å kjøpe ku og gris som ikke spiser fiskvredensgnag skrev:Og hvor mange vet at norske kyr og svin spiser fisk?
Det kalles "marine råvarer" ... ;D
http://www.google.com/search?hl=en&...cts=1277413950228&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
Men bare dritt?decibelius skrev:Omega 3 biff?
Hadde vi visst alt som foregår i "profittfjøset" hadde vi faen ikke turt og spise en dritt.
Det er her det skjærer seg for deg, cruiser. Du gjør mindre enn 1% av norsk landbruk til representant for hele landbruket.cruiser skrev:Som sagt vredensgnag, norsk matproduksjon er mye mer en gilde og kiwi.
Forskjellsbehandlingen av rundfisk vs bearbeidet fisk ligger i EØS-avtalen og nei til EU. EØS-avtalen gir ikke frihandel med bearbeidet fisk, mens den åpner for frihandel med rund fisk - ergo Norge vil ha minst mulig fiskeindustri.vredensgnag skrev:...
All laks på denne linken kommer fra Norge. Tsar Nikolaj filét lages av dansker, som selger den via Sveits, til rikfolk i Europa.
Den går fra Norge til Danmark til minstepris - Original Cut går fra Balik til kunden med en kilopris på 2.400. Vi snakker hundre-gangeren i forhold til Baliks avtakspris. De pengene kunne gått til en norsk produsent - men pga av våre tollbarrierer mot utlandet, kan vi ikke produsere slikt her hjemme, for da møtes ferdigvaren av mottoll.
http://www.balik.ch/en/products/rauchlachs.htm
Norge er og forblir en råvareleverandør - og nordmenn er og forblir råvarekonsumenter - fôrbrukere. Til vi gjør noe med det, så står det dårlig til med A/S Norge.
Presis. Kan du forstå den galskapen?KJ skrev:Forskjellsbehandlingen av rundfisk vs bearbeidet fisk ligger EØS-avtalen og nei til EU. EØS-avtalen gir ikke frihandel med bearbeidet fisk, mens den åpner for frihandel med rund fisk - ergo Norge vil ha minst mulig fiskeindustri.vredensgnag skrev:...
All laks på denne linken kommer fra Norge. Tsar Nikolaj filét lages av dansker, som selger den via Sveits, til rikfolk i Europa.
Den går fra Norge til Danmark til minstepris - Original Cut går fra Balik til kunden med en kilopris på 2.400. Vi snakker hundre-gangeren i forhold til Baliks avtakspris. De pengene kunne gått til en norsk produsent - men pga av våre tollbarrierer mot utlandet, kan vi ikke produsere slikt her hjemme, for da møtes ferdigvaren av mottoll.
http://www.balik.ch/en/products/rauchlachs.htm
Norge er og forblir en råvareleverandør - og nordmenn er og forblir råvarekonsumenter - fôrbrukere. Til vi gjør noe med det, så står det dårlig til med A/S Norge.
mvh
KJ
Både ja og nei - Norge har en Ole Brum tilnærming til handel med matvarer - «vi» ønsker frihandel med fisk og ønsker full proteksjonisme når det gjelder landbruk, og «vi» evner ikke å prioritere det ene ift det andre. I den grad «nei til EU» kan tillegges No-Fish-Olsen, så er det to ting 1) det kongelige norske folk skjønte ikke hvor bra han gjorde det i forhandlingene med EU (fordi han ga fra seg noen bagateller av fiskekvoter, som han «sa» at han ikke skulle gjøre), og 2) koneskevensene for fiskeindustrien ble ikke framhevet i tilstrekkelig grad. No-Fish-Olsen er et bra eksempel på hvordan en «offentlig» forhandlingsstrategi kan gi backclash selv om forhandlingsresultatet er/blir glimrende. No-Fish-Olsen «vant» forhandlingene med EU og «tapte» det kongelige norske folk.vredensgnag skrev:...
Presis. Kan du forstå den galskapen?
NRK har det samme på menyen i dag: http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7191629Supertramp skrev:DN skriver mye rart, og dette tror jeg rett og slett ikke på.
Pangasius er et torskesubstitutt - tilsvarende kjøtt, men langt lettere å ha som oppdrettsfisk, spesielt fordi den tåler varmere vann. Den dukker opp i storkjøkken der den ofte kalles torsk, i det minste brukte de navnet Pangasius i menyen.Supertramp skrev:Litt mer nyansert journalistikk i NRK:
"Hurtigruten bekrefter at de har servert Pangasius, men understreker at fisken kun var en del av lunsjmenyen for en kort periode."
Regner med det var for å prøve ut / tilfredsstille asiatiske gjester.