Legg ned A/S Norge

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Charolais er en rase jeg kjenner lite til. Er det disse som er frankensteinkyrne?

    [video]8f4-aXEvlT8[/video]
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Gjestemedlem skrev:
    cruiser skrev:
    Heh, alt du ikke er enig i er propaganda, greit nok den oksa var i overkant, men salmonella poenget mitt tidligere var helt reellt
    Salmonella kan forekomme i produkter, og det kan være et problem. Utbrudd forekommer også hos norske produsenter. Problemet ligger i at noen forsøker å lage et skremmebilde av at mat av unorsk opprinnelser er farlig, giftig, helseskadelig og noe man kan risikere å bli syk av. Dette er usaklig skremselspropaganda og totalt vikarierende argumenter i denne sammenhengen. Det er som å høre Vidar Kleppe snakke om pakistanere.

    Det hele handler kun om å beskytte våre statskontrollerte landbrukssystem som gir oss statseide bønder, lokale milliardærer som er flinke til å donere penger til partiene, og en matanalfabet befolkning som er dosilt fornøyde med å leve på det de blir foret med (i alle ordets betydninger).
    Skal ikke lage noe som helst skremmebilde, jeg bare poengterer at din tankegang har en kostnad akkurat som min.
    Det er ikke til å stikke under en stol at vi heldigvis har veldig lite utbrudd av salmonella ecoli etc enn større industrialiserte landbruk.
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Gjestemedlem skrev:
    Charolais er en rase jeg kjenner lite til. Er det disse som er frankensteinkyrne?

    [video]8f4-aXEvlT8[/video]
    Charloais burde du kjenne til siden du kritiserer kvaliteten på norske produkter, charloias er sammen med hereford den mest utbredte kjøttfe rasen i norge
     

    LydMekk

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.08.2003
    Innlegg
    2.306
    Antall liker
    2
    Frankenstein kyrne som du sier er vel mere belgisk blå - kun avlet for kjøtt.
     
    N

    nb

    Gjest
    cruiser skrev:
    Charloais burde du kjenne til siden du kritiserer kvaliteten på norske produkter, charloias er sammen med hereford den mest utbredte kjøttfe rasen i norge
    Vet du noe om andelen storfe til kjøttproduksjon som er NRF og hvor mye som er charloias/herford/etc ? jeg har inntrykk av at det aller meste er NRF med mindre det eksplisitt står på pakken at det er noe annet og blir solgt som et premium-produkt (som det jo er).
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    cruiser skrev:
    Charloais burde du kjenne til siden du kritiserer kvaliteten på norske produkter, charloias er sammen med hereford den mest utbredte kjøttfe rasen i norge
    Dette høres helt feil ut. Etter hva jeg forstår er NRF den helt dominerende rasen for kjøttfe i Norge.

    http://no.wikipedia.org/wiki/Norsk_rødt_fe skrev:
    Norsk rødt fe er en norsk rase av storfe som gjerne blir forkortet NRF. NRF er den dominerende storferasen i Norge og står for mesteparten av all melk- og storfekjøttproduksjon i landet.

    http://www.snl.no/norsk_rødt_fe skrev:
    norsk rødt fe, NRF, den dominerende storferasen i Norge. NRF er en kombinasjonsrase, der det i avlsarbeidet legges vekt på produktene melk og kjøtt i tillegg til helse, fruktbarhet og bruksegenskaper. Ytre egenskaper som farge, avtegn, behorning osv. legges det ikke vekt på. Kunstig sædoverføring er en viktig del av avlsarbeidet sammen med testing av okser, avkomsgransking og kukontroll. Testingsstasjon for ungokser drives på Øyer i Gudbrandsdalen, mens seminstasjonen (oksestasjonen) er på Store Ree i Stange. Ca. 93 % av alle inseminasjoner i storfeavlen gjøres med NRF-sæd.

    http://www.treningsforum.no/php/art.php?id=1263 skrev:
    Det meste av storfekjøttet som er i handelen i dag er kjøtt fra kombinasjonsraser som Norsk Rødt Fe, og er bra på både melke- og kjøttproduksjon.

    Begrepet Kjøttfe blir brukt om storferaser hvor kjøttproduksjon er viktigere enn melkeproduksjon. Det finnes i dag en rekke kjøttferaser, hvor de vanligst er:
    - Limousine og Charolaise - tunge europeiske raser som gir store biffer med lite intramuskulært fett.
    - Hereford og Aberdeen Angus - er de mindre engelske rasene som gir biffer med mer intramuskulært fett
    NRF er primært egnet til melk. Men hugges opp og serveres som godt norsk kjøtt til nordmenn som ikke er vant med noe bedre.
     
    N

    nb

    Gjest
    Gjestemedlem skrev:
    Dette høres helt feil ut. Etter hva jeg forstår er NRF den helt dominerende rasen for kjøttfe i Norge.
    NRF er ikke kjøttfe, tror cruiser mener av de som er kjøttfe, så er Charloias den dominerende sammen med Hereford.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Cruiser - det er umulig å ta desinformasjonen din alvorlig.

    Visst har vi fått en økning i kjøttproduksjon fra annet enn melkekyr, men slaktevolumet er fortsatt mest fra slike dyr.

    I første halvår 2009 ble det slaktet 56.353 kyr, 88.000 kviger/okser og 8.421 kalver, som alle gikk til kjøttproduksjon.

    Hele bestanden av kjøttfé som er med i storfékontrollen i Norge er på 20.000 dyr, en god del av disse er krysninger med NRF. 10.000 er renavlede ammekyr.

    Da skjønner du selv at det ikke er charolais, angus og hereford vi finner i kjøttdisken.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    cruiser skrev:
    Kombinasjonsdyr er ikke kjøttfe...
    Men likevel er det kjøtt fra disse som er det alt dominerende på det norske markedet. Kjøper du en biff i butikken er det svært lite sannsynlig at det er fra rene kjøttferaser. :-\

    Godt Norsk = seige melkekyr. Og godt kjøtt fra egnede raser blir pålagt så høy straffetoll at de ikke kan selges i norske butikker.

    Hurra?
     
    N

    nb

    Gjest
    Tja, på en av mine "lokalbutikker" ICA Gourmet på Aker Brygge, får man kjøpt norske biffer av edlere raser. De er tydelig merket som sådan, koster en del mer enn det som ligger i den vanlige kjøttdisken og smaker som regel fortreffelig. Finne slikt utenfor de store byene? Neppe. Men de frossne indrefiletene fra Uruguay/Brasil finnes selv på de mest utrolige steder. Til et par hundre kroner kiloen.

    Med mindre det står med Store Bokstaver at det er en kjøttrase, så er det nok en rimelig antagelse at det er NRF.

    En liten anekdote: Kanskje den mest kjente slakteren som finnes er den to meter høye operasyngende og vindrikkende fyren et sted i Toscana.Har ikke vært der selv, men las i boken "Heat" (forfatteren hadde vært lærling på slakteriet hans) at åpenbart har ingen av de utallige turistene som tar turen tenkt over at de knapt har sett et eneste storfe på veien til slakteren. Kjøttet er importert fra Spania og kommer med trailer en gang i uken.
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Eller du kan kjøpe renraser produsert i norge, er vel det som er hele poenget mitt?
    At gilde pakker alt mulig rart som oksekjøtt har jeg aldri nektet for og det forandrer heller ikke at hereford og charloias er det største kjøttfe rasene i Norge.
    Det er fullt mulig å kjøpe kvalitetsmat produsert i Norge, kjøtt fra rasedyr er som regel tilgjengelig i velassorterte butikker som meny/ultra/centra.

    Det blir feil å påstå at man må fjerne tollmurer for å kjøpe kvalitetsmat i Norge, vi produserer masse selv, at man ikke ønsker å betale det det koster å avle frem slike dyr i Norge er en annen sak..
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Ingen som sier annet, cruiser. Problemet er bare at de få kiloene med kjøtt som kommer fra renrasede dyr er en bitteliten brøkdel av det totale kjøttberget som omsettes, der NRF er en hovedkilde.

    Norske kyr står på bås i lange perioder, fastbundet, med renneskit og med omfattende andel som lider av jurbetennelse.

    Smaklig måltid.

    (Og vær kresen i kjøttdisken - bevisste forbrukere fremtvinger en endring i hva de forsøker å dytte ned i halsen på oss.)
     
    N

    nb

    Gjest
    cruiser skrev:
    Det blir feil å påstå at man må fjerne tollmurer for å kjøpe kvalitetsmat i Norge, vi produserer masse selv, at man ikke ønsker å betale det det koster å avle frem slike dyr i Norge er en annen sak..
    Er det vel heller ingen som har påstått. Jeg betaler gladelig for norsk kvalitetsmat.

    Påstanden er at importert kvalitetsmat i mange tilfeller kunne blitt solgt mye rimeligere enn norsk kvalitetsmat hadde det ikke vært for tollmurene. Alle er vel enige om at grunnen til toll på matvarer er å beskytte norsk landbruk mot konkurranse utenfra? Og det at slik toll i det hele finnes er en ganske sterk indikator på at den konkurransen ville norsk landbruk tapt med stil.

    Det kan finnes gode grunner for å opprettholde et landbruk i Norge - ingen tvil derom, men det er, i alle fall for meg, en annen diskusjon. Staten kunne f.eks velge å lønne folk direkte for å pleie kulturlandskapet og opprettholde matsikkerhet etc. Jeg tipper det ville vært en bedre deal for mange bønder også - Sveits har jo beveget seg en del i den retningen.
     
    N

    nb

    Gjest
    Så opptatte som svært mange nordmenn er av at mat skal være billigst mulig er det forresten rart at det ikke er større politisk press for å fjerne importhinderne. Folk i østlandsområdet stemmer forsåvidt med lommeboka og drar til Sverige i horder, men folk andre steder i landet har ikke denne muligheten.
     
    C

    cruiser

    Gjest
    vredensgnag skrev:
    Ingen som sier annet, cruiser. Problemet er bare at de få kiloene med kjøtt som kommer fra renrasede dyr er en bitteliten brøkdel av det totale kjøttberget som omsettes, der NRF er en hovedkilde.

    Norske kyr står på bås i lange perioder, fastbundet, med renneskit og med omfattende andel som lider av jurbetennelse.

    Smaklig måltid.

    (Og vær kresen i kjøttdisken - bevisste forbrukere fremtvinger en endring i hva de forsøker å dytte ned i halsen på oss.)
    Nå er det vel i overkant en tredjedel som er renrase, kan ikke akkurat anse det som en brøkdel. http://www.tyr.no/10859/ NRF der temmelig i mindretall.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Virker som om man må bruke treklubbe på knotten din for å få deg til å skjønne statistikk?

    Vi tar det en gang til.

    1. halvår, 2009:
    I første halvår 2009 ble det slaktet 56.353 kyr, 88.000 kviger/okser og 8.421 kalver, som alle gikk til kjøttproduksjon.

    Herunder også renraset kjøttfé, men bestanden er så liten at på kun ett halvår så har man slaktet tre ganger så mange dyr. (Eller syv ganger så mange, om man tar utgangspunkt i absolutt renraset og ikke kryssavlet).
    En kalv til en renraset ku går med moren, helst i friluft, og slaktes når den blir stor nok -- men i tillegg spiser vi altså en helsikes masse kjøtt som er NRF.

    Det er ca. 1.100 bestander med renraset kjøttfé i Norge, på i snitt 18 dyr pr bestand. Man slakter selvsagt ikke alle disse dyrene -- som nevnt over er det ca. 10.000 ammekyr som brukes til oppdrett av kalv til slakt.

    Totalbestanden av NRF er på 1.2 millioner dyr.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest

    Pink_Panther

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.03.2006
    Innlegg
    20.969
    Antall liker
    11.650
    vredensgnag skrev:
    Ingen som sier annet, cruiser. Problemet er bare at de få kiloene med kjøtt som kommer fra renrasede dyr er en bitteliten brøkdel av det totale kjøttberget som omsettes, der NRF er en hovedkilde.

    Norske kyr står på bås i lange perioder, fastbundet, med renneskit og med omfattende andel som lider av jurbetennelse.

    Smaklig måltid.

    Lenge siden du har vært på landet? I min kommune, og i veldig mange andre, er det nesten ikke melkedyr lenger. De fleste kuene som går på jordene er diverse kjøttferaser. De går ute nesten hele året, de er inne kun mid på vineren. Mange går sågar ue hele året. Det som går til diverse farseprodukter er utrangerte melkedyr. NRF er ikke så godt egnet til kjøttproduksjon, de vokser ikke fort nok og blir heller ikke så store.
     

    decibelius

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.12.2007
    Innlegg
    7.865
    Antall liker
    1.678
    Sted
    Bislett
    Omega 3 biff?
    Hadde vi visst alt som foregår i "profittfjøset" hadde vi faen ikke turt og spise en dritt.
     
    C

    cruiser

    Gjest
    vredensgnag skrev:
    cruiser skrev:
    vredensgnag skrev:
    Og hvor mange vet at norske kyr og svin spiser fisk?

    Det kalles "marine råvarer" ...  ;D

    http://www.google.com/search?hl=en&...cts=1277413950228&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
    Heldigvis kan man prioritere litt anderledes i dagliglivet å kjøpe ku og gris som ikke spiser fisk
    Er dessverre ikke merket på kjøttpakken, min venn. Marine proteiner gis til både fjørfe, sau, svin, melkekyr og kjøttfe.
    Når jeg kjøper gris fra grøstad, kylling fra holte eller simmental eller angus fra storegra så er det veldig lett å sjekke hva de fores med, det som er hele fordelen med norsk matproduksjon, litt stress å ringe til en storbonde i Tyskland. Som sagt vredensgnag, norsk matproduksjon er mye mer en gilde og kiwi.

    Forøvrig så snakker vi om to helt forskjellige statistikker, at gilde skyter seg selv i foten når de slakter gamle melkekyr og selger det som noe annet benekter jeg ikke. Må jeg bruke slegge for å få det i knollen din?
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    cruiser skrev:
    Som sagt vredensgnag, norsk matproduksjon er mye mer en gilde og kiwi.
    Det er her det skjærer seg for deg, cruiser. Du gjør mindre enn 1% av norsk landbruk til representant for hele landbruket.

    Du ser glatt forbi homogeniseringen i norsk landbruk, den totale dominansen til kooperativene, hvor vanskelig det er for alternative å etablere seg selvstendig, og hvor lett de også snappes opp av de maktsugne lederne for kooperativene.

    de Gaulle uttalte i sin tid følgende:
    "How can anyone govern a nation that has two hundred and forty-six different kinds of cheese?"

    Gerhardsen kunne sagt: "Det er lett å styre et land der man har gulost og brunost."

    Du kommer trekkende med Grøstad og kylling fra Holte som om de er redningen, men de er ekstreme unntakstilfeller. Som nevnt tidligere i tråden: grunnleggeren av Stange kylling ble psykisk knekt av kampen mot Prior og Landbruksdep't, og solgte til slutt sitt livsverk for småpenger -- og det er dette som kan knytes an til trådens tema, som er "Legg ned A/S Norge." Det blir ikke tilrettelagt for eksepsjonalisme i Norge, ting skal homogeniseres mest mulig.

    Se på reiselivsnæringen. Der melder over 30% av aktørene at de regner med å gå med tap i år.
    Den er underlagt Innovasjon Norge som synes å være innstilt på destruksjon, ikke Innovasjon, med en reiselivsseksjon som er fanget av den samme kooperative ånden som plager alt fra Eksportutvalget for Fisk til rådene for kjøtt, fjærkre og melk.
    Myndighetene har ikke tilrettelagt for et levende reiselivstilbud som kan konkurrere med hva turister kan oppleve i andre land. Vi bruker de samme jævla bildene fra de samme dalene og fjelltoppene, bare tatt med bedre kamera etterhvert som årene går. Men ingen ser gjennomgripende på hva næringen trenger. Elementene motvirker hverandre, og det tillates inkonsistenser som får folk som ikke er skrudd fast i kooperativ tenking til å le høyt.

    Og utlendinger velger seg høye fjell i Slovakia, fjorder i New Zealand og 1/2 til en 1/4 av kostnadsnivået verden over.

    Tror du det finnes et Eksportutvalg for tyske biler? Som nevnt før, de har Opel, Audi, VW, Porsche, Mercedes ... Vi har et utvalg med gigantbudsjett som skal markedsføre Norsk fisk overfor utlandet, en latterlig målsetning, fordi produktet er like udifferensiert som 98% av kjøttet som ligger i kjøttdiskene her i landet.
    Og når vi har noe som vi kan kalle unikt - som begynner å nærme seg å ha merkevarekvalitet og som muligens kunne vært en stolpe å selge andre unike norske landbruksprodukter fra - hva gjør vi?

    Da er vi ved trådens åpningsinnlegg, der Tine har åpnet osteproduksjon i USA, for å billigere kunne lage Jarlsberg. Mao er Jarlsberg ikke avhengig av norsk melk eller norsk natur for å kunne få sin unike smak, den kommer ut av en liten flaske etter hva reklamen sier.
    Denne totalt bevisstløse måten å tenke verdibygging på er et stort og gjennomgripende problem.

    All laks på denne linken kommer fra Norge. Tsar Nikolaj filét lages av dansker, som selger den via Sveits, til rikfolk i Europa.
    Den går fra Norge til Danmark til minstepris - Original Cut går fra Balik til kunden med en kilopris på 2.400. Vi snakker hundre-gangeren i forhold til Baliks avtakspris. De pengene kunne gått til en norsk produsent - men pga av våre tollbarrierer mot utlandet, kan vi ikke produsere slikt her hjemme, for da møtes ferdigvaren av mottoll.
    http://www.balik.ch/en/products/rauchlachs.htm

    Norge er og forblir en råvareleverandør - og nordmenn er og forblir råvarekonsumenter - fôrbrukere. Til vi gjør noe med det, så står det dårlig til med A/S Norge.
     

    KJ

    Æresmedlem
    Ble medlem
    10.10.2004
    Innlegg
    11.628
    Antall liker
    5.369
    Torget vurderinger
    1
    vredensgnag skrev:
    ...
    All laks på denne linken kommer fra Norge. Tsar Nikolaj filét lages av dansker, som selger den via Sveits, til rikfolk i Europa.
    Den går fra Norge til Danmark til minstepris - Original Cut går fra Balik til kunden med en kilopris på 2.400. Vi snakker hundre-gangeren i forhold til Baliks avtakspris. De pengene kunne gått til en norsk produsent - men pga av våre tollbarrierer mot utlandet, kan vi ikke produsere slikt her hjemme, for da møtes ferdigvaren av mottoll.
    http://www.balik.ch/en/products/rauchlachs.htm

    Norge er og forblir en råvareleverandør - og nordmenn er og forblir råvarekonsumenter - fôrbrukere. Til vi gjør noe med det, så står det dårlig til med A/S Norge.
    Forskjellsbehandlingen av rundfisk vs bearbeidet fisk ligger i EØS-avtalen og nei til EU. EØS-avtalen gir ikke frihandel med bearbeidet fisk, mens den åpner for frihandel med rund fisk - ergo Norge vil ha minst mulig fiskeindustri.

    mvh
    KJ
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    KJ skrev:
    vredensgnag skrev:
    ...
    All laks på denne linken kommer fra Norge. Tsar Nikolaj filét lages av dansker, som selger den via Sveits, til rikfolk i Europa.
    Den går fra Norge til Danmark til minstepris - Original Cut går fra Balik til kunden med en kilopris på 2.400. Vi snakker hundre-gangeren i forhold til Baliks avtakspris. De pengene kunne gått til en norsk produsent - men pga av våre tollbarrierer mot utlandet, kan vi ikke produsere slikt her hjemme, for da møtes ferdigvaren av mottoll.
    http://www.balik.ch/en/products/rauchlachs.htm

    Norge er og forblir en råvareleverandør - og nordmenn er og forblir råvarekonsumenter - fôrbrukere. Til vi gjør noe med det, så står det dårlig til med A/S Norge.
    Forskjellsbehandlingen av rundfisk vs bearbeidet fisk ligger EØS-avtalen og nei til EU. EØS-avtalen gir ikke frihandel med bearbeidet fisk, mens den åpner for frihandel med rund fisk - ergo Norge vil ha minst mulig fiskeindustri.

    mvh
    KJ
    Presis. Kan du forstå den galskapen?
     

    KJ

    Æresmedlem
    Ble medlem
    10.10.2004
    Innlegg
    11.628
    Antall liker
    5.369
    Torget vurderinger
    1
    vredensgnag skrev:
    ...
    Presis. Kan du forstå den galskapen?
    Både ja og nei - Norge har en Ole Brum tilnærming til handel med matvarer - «vi» ønsker frihandel med fisk og ønsker full proteksjonisme når det gjelder landbruk, og «vi» evner ikke å prioritere det ene ift det andre. I den grad «nei til EU» kan tillegges No-Fish-Olsen, så er det to ting 1) det kongelige norske folk skjønte ikke hvor bra han gjorde det i forhandlingene med EU (fordi han ga fra seg noen bagateller av fiskekvoter, som han «sa» at han ikke skulle gjøre), og 2) koneskevensene for fiskeindustrien ble ikke framhevet i tilstrekkelig grad. No-Fish-Olsen er et bra eksempel på hvordan en «offentlig» forhandlingsstrategi kan gi backclash selv om forhandlingsresultatet er/blir glimrende. No-Fish-Olsen «vant» forhandlingene med EU og «tapte» det kongelige norske folk.

    mvh
    KJ
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    ;D :'(

    Det er til å le og gråte av.
    Og illustrerer perfekt den inkonsistens vi må leve med her hjemme. Et tiltak som virker fornuftig på ett område har utilsiktede konsekvenser på andre, og kan medføre enorme økonomiske skadevirkninger.

    Som jeg ble fortalt av en politiker ved en anledning, må Norge være det eneste landet i verden der offentlige investeringer i bedre utdanning styres av størrelsen på tilskudd til geiteavl på Vestlandet. (Et konkret eksempel fra det årets budsjettforhandlinger.)

    Møt Nils, som ikke får lov til å selge eplecideren sin:

    http://www.tv2nyhetene.no/innenriks...-ikke-nils-selge-fra-gaarden-sin-3228218.html
     

    Vedlegg

    N

    nb

    Gjest
    Norge dyrest mat i Europa
    http://www.dn.no/privatokonomi/article1926864.ece

    Nå er kvalitet ikke noe kriterie i akkurat den undersøkelsen der, men hadde neppe kommet særlig heldigere ut om så var tilfelle.

    <i>
    Det er varegruppen melk, ost og egg som relativt sett var aller dyrest i Norge, hele 69 prosent over gjennomsnittet for EU27.

    Også i forhold til våre nærmeste naboland var prisnivået i Norge klart høyere. For melk, ost og egg var prisnivået i Danmark og Finland henholdsvis 32 og 34 prosent lavere enn i Norge, mens nivået i Sverige var hele 47 prosent lavere.

    De norske prisene på kjøtt var også høye, 62 prosent over gjennomsnittet i EU27. Danmarks kjøttpriser var 19 prosent lavere enn i Norge, mens nivået i Sverige var 34 prosent lavere. Sveits hadde Europas aller høyeste prisnivå på kjøtt, ytterligere 22 prosent over det norske.

    Norge var dyrest i Europa også for varegruppen frukt og grønnsaker, 54 prosent over gjennomsnittlig EU-nivå.

    For brød og kornprodukter lå Danmark og Norge omtrent likt på pristoppen, 46 og 45 prosent over EU27.
    </i>
     
    S

    Supertramp

    Gjest
    DN skriver mye rart, og dette tror jeg rett og slett ikke på.
     
    S

    Supertramp

    Gjest
    Litt mer nyansert journalistikk i NRK:
    "Hurtigruten bekrefter at de har servert Pangasius, men understreker at fisken kun var en del av lunsjmenyen for en kort periode."

    Regner med det var for å prøve ut / tilfredsstille asiatiske gjester.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Supertramp skrev:
    Litt mer nyansert journalistikk i NRK:
    "Hurtigruten bekrefter at de har servert Pangasius, men understreker at fisken kun var en del av lunsjmenyen for en kort periode."

    Regner med det var for å prøve ut / tilfredsstille asiatiske gjester.
    Pangasius er et torskesubstitutt - tilsvarende kjøtt, men langt lettere å ha som oppdrettsfisk, spesielt fordi den tåler varmere vann. Den dukker opp i storkjøkken der den ofte kalles torsk, i det minste brukte de navnet Pangasius i menyen.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Pangasius er greit som proteintilskudd, men smaker omtrent ingenting. Kan med hell brukes i gratin, gryter og f.eks. indisk mat med sterke currysaucer og slikt.

    Sikkert mye annet unorsk som serveres på Hurtigruten også. De kan jo begynne med å renske baren for annet enn pils, geitemelk og akevitt.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn