Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Milenko

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2003
    Innlegg
    5.833
    Antall liker
    1.415
    Sted
    Steinkjer
    Mente ikke som i nyfisket, men kjøpt av fiskehandlere og lignende og ikke ferdig pakker fra frysedisken på rema. Har kjøpt et par ganger på rema og blitt skuffet begge gangene. Hvalkjøtt tåler godt å bli fryst, poenget var mer det at jeg har utrolig dårlig erfaring med ferdigpakket hvalkjøtt fra frysedisken på rema. Er ikke noe mer skuffende enn å glede seg på hvalbiff og istedet få kjøtt med transmak.
    Men vil tro det er mulig å skaffe hos gode forhandlere hvalkjøtt av god kvalitet over hele landet.
    Beste hvalbiffen jeg har smakt ble kjøpt av fiskere på brygga i ålesund, helt nydelig.
     
    N

    nb

    Gjest
    Milenko skrev:
    Beste hvalbiffen jeg har smakt ble kjøpt av fiskere på brygga i ålesund, helt nydelig.
    Heter det egentlig fisker når de tar hval? Hval er jo ikke en fisk.
    ;D
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    nb skrev:
    Milenko skrev:
    Beste hvalbiffen jeg har smakt ble kjøpt av fiskere på brygga i ålesund, helt nydelig.
    Heter det egentlig fisker når de tar hval? Hval er jo ikke en fisk.
    ;D
    Nei, kval er jo kjøt. Så då blir dei vel kjøtere i staden. :p
     

    VilhelmW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.03.2009
    Innlegg
    3.960
    Antall liker
    216
    Sted
    Alltid lofotværing
    Kval skytes, med kanon og granatharpun. Det er fangst, ikke fiske. Hvis man nå skal være heilt presis...

    Her serveres det lutfisk i dag, med eterstuing, baconterninger, steikt løk og nypotet. Godufta sprer seg allerede i huset. Folket blir så utrolig rolige etter noe sånt... ;D

    Mvh. VilhelmW
     
    N

    nb

    Gjest
    Fransk bistroklassiker, steak au poivre, eller biff med peppersaus.

    En passe stor entrecote (400g), peppersaus, pommes frites. Ikke noe grønt i nærheten av tallerekenen, utover den grønne pepperen i peppersausen. Saus lagd på store mengder ulike typer ristet pepper (sort, hvit, grønn og rosé), kjøttkraft, cognac og fløte.
     

    rolfozzy

    Æresmedlem
    Ble medlem
    01.11.2005
    Innlegg
    16.361
    Antall liker
    6.540
    Torget vurderinger
    2
    VilhelmW skrev:
    Kval skytes, med kanon og granatharpun. Det er fangst, ikke fiske. Hvis man nå skal være heilt presis...

    Her serveres det lutfisk i dag, med eterstuing, baconterninger, steikt løk og nypotet. Godufta sprer seg allerede i huset. Folket blir så utrolig rolige etter noe sånt... ;D

    Mvh. VilhelmW
    Kan nok tenke meg at eterstuing gjør sitt for godlukta. Tviler ikke på at de blir rolige heller. ;D
     

    bambadoo

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    11.10.2002
    Innlegg
    22.082
    Antall liker
    10.486
    Sted
    Lørenskog
    Torget vurderinger
    16
    kjøttdeig - pasta :)

    Kjøttdeigen var riktignok fra årets selvskutte hjort.
     

    zerum

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    05.05.2005
    Innlegg
    395
    Antall liker
    130
    Oppattvarma fårikål fra i går
     

    Xevious

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    10.09.2010
    Innlegg
    242
    Antall liker
    221
    Sted
    Langhus
    Torget vurderinger
    3
    Vet ikke helt om jeg tør å skrive det her, men jeg hadde Fårikål *HOST*fra Fjordland*HOST* til middag i dag... det var ingen kulinarisk opplevelse for å si det pent...
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.455
    Antall liker
    7.793
    Torget vurderinger
    0
    Laget ikke middag i dag!

    Min aldeles udmerkede "bedre halvdel" hadde maten klar da jeg kom fra jobb! ;D
    Råkost-salat m/mager kesam, ris og Picknic skinke.

    Slankemat og veldig godt!! ;D ;D
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Røykt blåkveite og kokte poteter. Som tilbehør smør, purre, hvitløk, salt, pepper og litt tyrkisk chili som har fått putre et kvarters tid.

    Denne fisken er vel noe av det beste man kan få kjøpe i norske butikker.
     

    ErosLoveking

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.02.2004
    Innlegg
    15.747
    Antall liker
    3.916
    Sted
    Oslo
    begynner å bli en stund siden selvlagt middag.
    Vurderer å gå får stekte sardiner og småblekksprut ikveld. Skylles ned med noe lokalt rødt. Kvelden avsluttes på balkongen med Torres brandy og noe annet skvip.

    ettermiddagens dukkert, etterfulgt av en barnevenlig 0,25, supplert med et skudd Underberg har gitt friskt liv i kroppen. :D
     

    Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    20.682
    Antall liker
    7.922
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0
    Roberten skrev:
    Audiophile-Arve skrev:
    Fisk.
    Pudding.
    Jeg tolker dette som fiskepudding og har herved rapportert innlegget til moderator.
    Legg du ord i munnen på meg? :mad:
    Nonei, ingen fiskepudding:
    Bakt ørret med estragon og andre gode krydder.
    Heimelaga karamellpudding etter oldemor si oppskrift.
    I dag var det skjøtkaker. Karbonadesmørbrød for å vere presis.
     

    Chalshus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.222
    Antall liker
    3.333
    Sted
    Horten
    Torget vurderinger
    7
    Det ble denne:



    Jeg tilsatte en neve kantareller i tillegg. Sammen med litt tomat og en god rødvin er det slett ikke ille.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.455
    Antall liker
    7.793
    Torget vurderinger
    0
    C. Alshus skrev:
    Jeg tilsatte en neve kantareller i tillegg. Sammen med litt tomat og en god rødvin er det slett ikke ille.
    Ja det skulle man jo mene!!
     

    Chalshus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.222
    Antall liker
    3.333
    Sted
    Horten
    Torget vurderinger
    7
    Om det er lov å nevne dessert, så står den noen creme bruleér i ovnen nå. Blir nok bra med litt friske bringebær og en Churchills LBV 2002.
     

    ErosLoveking

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.02.2004
    Innlegg
    15.747
    Antall liker
    3.916
    Sted
    Oslo
    C. Alshus skrev:
    Om det er lov å nevne dessert, så står den noen creme bruleér i ovnen nå. Blir nok bra med litt friske bringebær og en Churchills LBV 2002.
    står respekt av bruleèr langt over midnatta. Hopper glatt over, men sier ikke nei takk til portvin, tørste faen jeg er.
     

    Chalshus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.222
    Antall liker
    3.333
    Sted
    Horten
    Torget vurderinger
    7
    Stikk innom og få resten av flaska. 2/3 igjen.

    Lilleborg.
     

    ErosLoveking

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.02.2004
    Innlegg
    15.747
    Antall liker
    3.916
    Sted
    Oslo
    C. Alshus skrev:
    Stikk innom og få resten av flaska. 2/3 igjen.

    Lilleborg.
    for langt. ca hele/halve Europa. ;)
    ellers takk for tilbudet. Lilleborg er ellers overkommelig.
     

    Chalshus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.222
    Antall liker
    3.333
    Sted
    Horten
    Torget vurderinger
    7
    Vi får ta det igjen utover høsten med litt god mat og drikke og diverse musikk på stereoen.
     

    ErosLoveking

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.02.2004
    Innlegg
    15.747
    Antall liker
    3.916
    Sted
    Oslo
    C. Alshus skrev:
    Vi får ta det igjen utover høsten med litt god mat og drikke og diverse musikk på stereoen.
    will do.
    Ser ut som vi har døgnrytme som matcher. ;D
     

    Chalshus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.222
    Antall liker
    3.333
    Sted
    Horten
    Torget vurderinger
    7
    ;D

    Desserten er ferdig. Blir snadder etter at sukkerlager er brent på.
     

    Boffen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    5.984
    Antall liker
    326
    Sted
    Oslo Vest
    1 bratwürst, 1 diger entrecote
    smørstekt brokolli og blomkål med div krydder.
    8 glass rødvin. 3 glass vann.

    god natt.
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    20.948
    Antall liker
    6.128
    Kona spanderte middag på IKEA i dag. Det var nesten som å være i militæret igjen... :p
     

    Ludo

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.08.2008
    Innlegg
    3.027
    Antall liker
    533
    Sted
    Sandefjord
    Torget vurderinger
    1
    Torsk...

    Laget i ildfast form:

    torsk, salt&pepper, purre, løk, paprika, tomat, ha i en boks fløte og godt med ost på toppen.

    40 minutter på 200 grader, servert med kokte poteter og kaldt vann.

    Digg :D
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    Suppe!
    Kraft fra margbein (kokt over natten) oksehaler, rotgrønnsaker, purre, kryderier, hvitløk, chilli med frø +++

    Digg!!
     
    N

    nb

    Gjest
    Ludo skrev:
    Næh, synes det smakte tipptopp :) Hvor lenge mener du den bør stå i?
    Om det er filleter, kanskje 10-15 min maks. Jeg pleier å steke i panne og så sette pannen i ovnen noen få minutter. Etter 40 min må fileter være tørre som skosåler;)
     

    Ludo

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.08.2008
    Innlegg
    3.027
    Antall liker
    533
    Sted
    Sandefjord
    Torget vurderinger
    1
    nb skrev:
    Ludo skrev:
    Næh, synes det smakte tipptopp :) Hvor lenge mener du den bør stå i?
    Om det er filleter, kanskje 10-15 min maks. Jeg pleier å steke i panne og så sette pannen i ovnen noen få minutter. Etter 40 min må fileter være tørre som skosåler;)
    Du fikk med deg at det hele ble laget i ildfast form med fløte godt over det hele og ost på toppen? ;) Ikke akkurat tørt i den forma der :)
     
    N

    nb

    Gjest
    Ludo skrev:
    Du fikk med deg at det hele ble laget i ildfast form med fløte godt over det hele og ost på toppen? ;) Ikke akkurat tørt i den forma der :)
    Ok, kan kanskje funke da. Har ikke prøvd en slik variant. Ikke akkurat slik jeg ville ha tilberedet torsk, men smaken er som baken. Pointet var at fisk stort sett skal stekes så den flaker seg fint, og ikke mer. Norsk standard er ihelsteking av absolutt alt, det er bare å se på abefalte temperaturer på et steketermomenter i salg i Norge - stort sett alt er feil. Ikke noe dannet menneske steker lam til 75 grader f.eks.

    Fisk skal også varmes til en kjernetemperatur, det er ikke ok å trekke i all uendelighet uansett hvor vått det måtte være i gryten.
     
    N

    nb

    Gjest
    Ludo skrev:
    Se her ja, lærer noe nytt hele tiden - takker ;)
    Siden det er i sesongen, fin tempertaur for lammelår er ca 60 grader, og la det hvile leeeege. På 70 grader+ er det grått og har mistet magien. En av naturens fineste råvarer, så ikke stek den til døde,
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    nb skrev:
    Ludo skrev:
    Se her ja, lærer noe nytt hele tiden - takker ;)
    Siden det er i sesongen, fin tempertaur for lammelår er ca 60 grader, og la det hvile leeeege. På 70 grader+ er det grått og har mistet magien. En av naturens fineste råvarer, så ikke stek den til døde,
    Hvordan hviler du låret nb? pakket inn? eller nakent?
     
    N

    nb

    Gjest
    65finger skrev:
    Siden det er i sesongen, fin tempertaur for lammelår er ca 60 grader, og la det hvile leeeege. På 70 grader+ er det grått og har mistet magien. En av naturens fineste råvarer, så ikke stek den til døde,
    Hvordan hviler du låret nb? pakket inn? eller nakent?
    Kjører ned temperaturen i ovnen og lar det stå på rundt 50 grader.

    I min forrige leilighet (og min neste bopæl) hadde jeg/skal ha to ovner akkurat for dette formål + å varme tallerkener.

    Edit: Steker du lenge på lav temperatur er det ikke noe problem i praksis. Det er jo den beste måten å steke på synest jeg - først brune på høy temperatur,enten i panne, ovn eller på grill og så langsteke.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn