Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • jane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.06.2004
    Innlegg
    3.064
    Antall liker
    1.055
    Sted
    '
    Mørk passopp, Mascarpone, Vaktelegg og orgelbrus.
    En delikatesse fra Daumannsmyra hvor Tutu-mengelene regjerte i svunnen tid.

    VA382VD23UX805.jpg
     

    jane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.06.2004
    Innlegg
    3.064
    Antall liker
    1.055
    Sted
    '
    Breiflabb med soppstuing, potetmos og litt grønnsaker.

    BF005EG65JDP.jpg
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.472
    Antall liker
    9.605
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Vegetarisk Sherpherds pie. Nok til to dager og svært god. Vi er kommet svært langt ned i kjøttforbruk her i huset, og rødt kjøtt blir det bare et par ganger i måneden bortsett fra litt pålegg i blant, eller en chorizo el på den hjemmelagede pizzaen. Savner det ikke.
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.203
    Antall liker
    101.683
    Torget vurderinger
    23

    Enkel fredagsmiddag til godt UNDER hundrelappen...
    - for to!!!

    Vietnamesiske nudler
    Biffkjøtt, marinert
    Store reker
    litt brokkoli
    løk
    vårløk
    et egg, xl

    20210806_172415.jpg
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    8.852
    Antall liker
    4.281
    Trenger den retten virkelig egg? Jeg er glad i egg, men det passer ikke til alt. Imo.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.561
    Antall liker
    13.024
    Trenger den retten virkelig egg? Jeg er glad i egg, men det passer ikke til alt. Imo.
    Egg, riktig nok miso-marinerte. er standardinventar i Ramen og det Sluket har slukt er i det minste i samme gate som Ramen. Selv om Ramen er mye bedre, riktig nok ;)
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    8.852
    Antall liker
    4.281
    Egg er best I omelett.Chilli, sjalottløk og nøtteskinke fra Idsøe. Da snakker vi. Men hvis man har ferske kantareller…..😍😍😍
     

    Rudi

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.05.2004
    Innlegg
    7.468
    Antall liker
    7.390
    Sted
    Ute i skauen i Østfold.
    Torget vurderinger
    37
    Det er mye fancy-smansci som blir presentert her, men i dag skal jeg vise frem noe av det litt omvendte, filipinske hjemmelagde Longaniza pølser med Pandesal rundstykker og hjemmelaget hot chilisaus.......det er bare så godt......healthy.....hell no, men yummie....YESS. For de som ikke er kjent med Longaniza pølser, så er de med svinekjøtt, en god del hvitløk og er litt søtelige og litt grove i konsistensen...... helt annerledes enn norske pølser. Første gangen jeg smakte de for mange år siden kunne jeg styre meg for søte pølser, men hvis man legger til hot suas på de så blir comboen en smaksbombe.....yummie....... for the record......jeg greier og døtte i meg 3 stk pandesal rundstykker med 3 longaniza i hver...... men da orker jeg ikke mer heller....ha ha.


    det svinekjøt 20210812_155311.jpg 20210812_155307.jpg
     
    Sist redigert:

    morbid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.08.2018
    Innlegg
    4.056
    Antall liker
    2.521
    Fancy er oppskrytt. Det der så skikkelig digg ut.
     

    Stein 99

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2009
    Innlegg
    1.596
    Antall liker
    910
    Enkelt og godt. Ferske og 4 østers også.
    Tysk hvitvin, Schieferterrassen 2019, ikke noe spesielt med den, Chablis og andre er bedre tror jeg, men jeg har så lite trening med hvitvin IMG_1524.jpeg
     

    Figge

    Generalkonsul OVK i Svealand
    Ble medlem
    20.11.2004
    Innlegg
    3.604
    Antall liker
    3.949
    Sted
    Stockholm/Västerås
    Torget vurderinger
    2
    Gräsänklingsmiddag.
    Picana hängd i 40 månader. veckor var nog lite påverkad.:cool:
    Eller dagar?


    0939ADD4-DA0A-4D4E-A74F-04A9BBF47FE4.jpeg
     
    Sist redigert:

    jane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.06.2004
    Innlegg
    3.064
    Antall liker
    1.055
    Sted
    '
    Blir seibiff med stekt løk, rømme, kokte poteter og raspet gulrot i kveld.
    En klassiker fra oppveksten på Nord-Vestlandet.
    SE04CLI488DV3.jpg
     

    xerxes

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.01.2005
    Innlegg
    9.630
    Antall liker
    5.276
    Sted
    Holmestrand
    C1DB544B-7BC4-4BCC-B3B1-561565AF40CE.jpeg
    Mor er på tur med strikkeklubben.
    Da blir det en av mine vegetarfavoritter, som er daal/dal/dall/dahl skrivemåte kan man tydeligvis velge...
    Billig, superenkelt og kjempegodt.
    Siden fruens sarte mage ikke er hjemme for anledningen, så serveres det i dag en variant for de ikke helt lettskremte …
     
    Sist redigert:

    jane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.06.2004
    Innlegg
    3.064
    Antall liker
    1.055
    Sted
    '
    Klassisk lutefisk fra Nordmøre: Lefse, kokt potet, erter, sennep og bacon i tillegg til fisk.
    Tradisjonell drikke er Dahls pils og Løiten akevitt

    LU57OGT559U3RE.jpg
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.203
    Antall liker
    101.683
    Torget vurderinger
    23

    Prøvekjører en lufttørket Tyrolerskinke - planlagt som tilbehør til rømmegrøt
    senere i aften! 😎 😎

    tyrol 1.png
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.561
    Antall liker
    13.024
    Ah, den klassiske sytkningsdelen "fårikålkjøtt". Sist jeg kjøpte en pakke av sorten var det endatil en del av lammecarré i pakken. I tillegg til det vanlige sortimentet fra alle deler av dyret, selvsagt.

    Det er muligens å banne (høyt) i kjerka, men jeg synes faktisk ikke fårikål er spesielt godt og har ikke langet det på noen år nå. Det er, etter min mening, veldig mye mer smakfulle ting man kan bruke slike pakker til, men jeg har forsåvdt innsett at jeg er i en minoritet på akkurat det.

    Sesongen gir i det minste hodekål til gi-bort-pris samt lokketilbud på slike pakker og det er jo noe.
     

    motoren

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.01.2007
    Innlegg
    23.694
    Antall liker
    37.929
    Sted
    Flekkefjord
    Torget vurderinger
    30
    Ah, den klassiske sytkningsdelen "fårikålkjøtt". Sist jeg kjøpte en pakke av sorten var det endatil en del av lammecarré i pakken. I tillegg til det vanlige sortimentet fra alle deler av dyret, selvsagt.

    Det er muligens å banne (høyt) i kjerka, men jeg synes faktisk ikke fårikål er spesielt godt og har ikke langet det på noen år nå. Det er, etter min mening, veldig mye mer smakfulle ting man kan bruke slike pakker til, men jeg har forsåvdt innsett at jeg er i en minoritet på akkurat det.

    Sesongen gir i det minste hodekål til gi-bort-pris samt lokketilbud på slike pakker og det er jo noe.
    Ikke det beste jeg får heller men føler jeg må ha det et par ganger om høsten :) er litt tradisjonell når det kommer til mat( Bondekost)
    Blir siste gangen i år så nå er det over på pinnestek noen ganger til en blir lei

    mvh
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.203
    Antall liker
    101.683
    Torget vurderinger
    23
    To helt forskjellige øvelser - men den ene utelukker ikke den andre; lufttørket tyrolerskinke er hard, kompakt og med stor og god peppersmak, gjerne godt med fett som smaker helt himmelsk. Lages også av buk etc. og ikke nødvendigvis av selve skinka. Iberico er mer raffinert og spises på en helt annen måte.
     
    • Liker
    Reaksjoner: Bx

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    8.852
    Antall liker
    4.281
    Det har du helt rett i. Jeg var på en kjempedigg restaurant i Cartagena (Spania) for et par år siden … til lunch. Jeg hadde Iberico skinke til forrett. Den ble servert i tynne skiver med …. Ingen ting. Og det var helt perfekt. Gode, små tomater funker bra, men den står godt på egne ben.
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.824
    Antall liker
    8.799
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Vel, rødvin, aioli og godt brød hjelper
     
    • Liker
    Reaksjoner: Bx
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn