Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Bergfinn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.07.2013
    Innlegg
    9.010
    Antall liker
    12.889
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    6
    Dagens fangst på lørdagsmorran. Kanskje ta den med hjem under armen og fyre opp engangsgrillen i tøyenparken?
    Mulig det blir litt for tungt, 184 kg.

    IMG_20160312_065500.jpg

    Makrell tuna fra Sunnmørskysten.
     
    Sist redigert:

    Bergfinn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.07.2013
    Innlegg
    9.010
    Antall liker
    12.889
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    6
    Det ble ingen grilling i tøyenparken likevel.
    Tradisjonell norsk middag er godt av og til.
    Saltkokte mandelpoteter, medisterkaker, rødkål og brun saus.

    IMG_20160312_191455.jpg
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.521
    Antall liker
    102.850
    Torget vurderinger
    23

    Bælenkel middag i dag - jobbet og hatt medforumist på besøk, ingen tid til lange økter
    foran grytene da. Surdeigsbaguett, Ruccola, chorizo, litt god olivenolje og en butelj Eileen Hardy Shiraz.
    Drita god vin og flott årgang. Anbefales.

    eh m.png

    eh.png
     
    Sist redigert:

    Bergfinn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.07.2013
    Innlegg
    9.010
    Antall liker
    12.889
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    6
    Det enkle er ofte det beste av og til. Bare råvarene er gode nok.
    Hva heter den avbildede røde pølsekrøllen?
     
    Sist redigert:

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.521
    Antall liker
    102.850
    Torget vurderinger
    23
    Det er en litt sint chorizo variant, fra Spania, kastet emballasjen så jeg vet ikke navnet. Sterk.

    Apropos den stingsilda du har på europallen der, vil du være brydd med å skjære av bukstykket og legge av til meg? Blir vel bare kastet allikevel....:rolleyes:
     

    Fenalaar

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.05.2002
    Innlegg
    8.515
    Antall liker
    6.916
    Sted
    Narvik
    Torget vurderinger
    3
    Hjemmelaget pai, med skinke, løk, purre, sopp og mozarella. Godt, relativt rimelig og enkelt (men ikke hurtig) å lage.

    Johan-Kr
     

    Vedlegg

    Bergfinn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.07.2013
    Innlegg
    9.010
    Antall liker
    12.889
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    6
    Det er en litt sint chorizo variant, fra Spania, kastet emballasjen så jeg vet ikke navnet. Sterk.

    Apropos den stingsilda du har på europallen der, vil du være brydd med å skjære av bukstykket og legge av til meg? Blir vel bare kastet allikevel....:rolleyes:
    Mange gode varianter av spanske pølser å velge i når man bor i Oslo. :D

    Beklager, ingen bukstykker denne gang.:p
    Hele dyret er delt, pakket ned og allerede levert hos en av byens bedre Sushi restauranter.
    Litt høyere nivå enn de vietnamesiske takeaway-sushi. Men mange av de er også flinke. Spesielt han på Rosenhoff.

    HAHA. Kjerringa ville ikke spise dagens rett i heimen. Helt greit, hun lager sin egen viet.suppe med gammel salt fisk og ris...henne om det..
     

    Bergfinn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.07.2013
    Innlegg
    9.010
    Antall liker
    12.889
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    6
    Dagens fangst på lørdagsmorran. Kanskje ta den med hjem under armen og fyre opp engangsgrillen i tøyenparken?
    Mulig det blir litt for tungt, 184 kg.

    Vis vedlegget 370414

    Makrell tuna fra Sunnmørskysten.
    Steike, det der hadde vært noe å fått på stang!
    Ja, du skulle fått svetta godt noen timer da.
    Svoger'n dro et par tuna på 40-50 kg i Thailand for noen år tilbake.
    Han er vanligvis i god form,men på slutten av denne dagen var all piffen ute av han.
    Dette er vanskelig fisk å få halt i land. De kan komme opp i hastigheter på 80-90 km/t
    Litt slappere enn Marlin, (eller seilfisk på norsk) som passerer 100 km/t.
    "Ferrari-fisk"
     

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.235
    Antall liker
    6.368
    Skal til å lage nå....

    Pizza av den typen som hviler på råvarene...enkel langtidshevet bunn. Godt redusert tomatsaus. Miniplommetomat, litt kapers, hvitløk, frisk basilikum, en god olivenolje over, stekt på lavasten under grillelement.
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.521
    Antall liker
    102.850
    Torget vurderinger
    23
    Dagens fangst på lørdagsmorran. Kanskje ta den med hjem under armen og fyre opp engangsgrillen i tøyenparken?
    Mulig det blir litt for tungt, 184 kg.

    Vis vedlegget 370414

    Makrell tuna fra Sunnmørskysten.
    Steike, det der hadde vært noe å fått på stang!
    Ja, du skulle fått svetta godt noen timer da.
    Svoger'n dro et par tuna på 40-50 kg i Thailand for noen år tilbake.
    Han er vanligvis i god form,men på slutten av denne dagen var all piffen ute av han.
    Dette er vanskelig fisk å få halt i land. De kan komme opp i hastigheter på 80-90 km/t
    Litt slappere enn Marlin, (eller seilfisk på norsk) som passerer 100 km/t.
    "Ferrari-fisk"
    Pøh... bare å sveive de inn! Nytter ikke å stå og dille som med en slapp laks i elva, man må være BESTEMT med tunfisk og Marlin. La de skjønne hvem som er sjefen!!
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.521
    Antall liker
    102.850
    Torget vurderinger
    23
    Bergfinn, han Rosenhoff duden kjenner jeg. God mat ja - dit jeg drar dersom jeg vil ha takeaway.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.752
    Antall liker
    13.242
    Braisert høyrygg sammen med standard grønnsaker, en boks hakkede tomater og en flaske porter. Sil av sausen, resuser og monter med smør.
    Persillerotpure og litt bladpersille på.

    Lite arbeid for mye morro. Må dog stå en tre-fire timer i ovnen eller på komfyren.
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.521
    Antall liker
    102.850
    Torget vurderinger
    23
    Ehh... tror du han strøk den kongelige laksen..? :p
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.521
    Antall liker
    102.850
    Torget vurderinger
    23
    Det henger bilder av han i sjappa, på slottet og det hele.
     
    Ble medlem
    12.03.2012
    Innlegg
    4.390
    Antall liker
    8.234
    Sted
    Laksevåg - Bergen
    Pastasalat - enkelt og greit. Kylling, penne pasta, soltørkete tomater, sorte oliven, hvitløk, ruccola, god olje og selvsagt hjammelaget surdeigsbrød med kviteseidsmør. God rødvin . image.jpg image.jpg
     

    Bergfinn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.07.2013
    Innlegg
    9.010
    Antall liker
    12.889
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    6
    I dag blir det hakket indrefilet med hoisinsaus, finhakket hvitløk, sitrongress og sesam rullet i "cha phlu" blader.
    Svigermors oppskrift.
    Grilles på få minutter.
    Jasminris og øl ved siden av.
    Digg.:D

    IMG_20160318_184112.jpg

    Dette fikk man på asia lunsj meny på Nodee før i tiden, men retten forsvant fra kartet sammen med kokken.

    Fåes nå kun på Tøyen.:p
     
    Sist redigert:

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.540
    Antall liker
    7.862
    Torget vurderinger
    0
    I forhold til de siste inleggene er min midda i dag "spruv i tranedans".


    Grillpølse i brød! Etter sterke oppfordringer fra prinsessen! Og som bløthjertet far måtte jeg godta det!

    Men det blir sushi på mor og far i kveld! ;)
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.752
    Antall liker
    13.242
    Pizza. Kokt i tre-fire timer så sausen er akkurat ferdig. Obskøne mengder ost på. Italienere ville vært lite imponert. Langhevet deig.
     

    Bergfinn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.07.2013
    Innlegg
    9.010
    Antall liker
    12.889
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    6
    315 kg Blue-fin.
    +70 kg Berg-fin.
    Hvem har høyest kilo pris?
    Tunaen havner på ca. 75.000,-
    Jeg havner vel på dynga, seig og harsk som jeg er.
    Tror dette er største fisken som har passert dørene her.

    IMG_20160319_101822.jpg
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.521
    Antall liker
    102.850
    Torget vurderinger
    23
    SATAN!!! Husk å skjære av det harske magefettet til meg da :cool:
     

    Bergfinn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.07.2013
    Innlegg
    9.010
    Antall liker
    12.889
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    6
    Pizza. Kokt i tre-fire timer så sausen er akkurat ferdig. Obskøne mengder ost på. Italienere ville vært lite imponert. Langhevet deig.
    En god pizzasaus tar sin tid ja. God mat tar ofte lang tid, ikke nødvendigvis arbeidskrevende.
    Men den som venter på noe godt........
    ......kan vente litt til.

    Har en svoger som er en jævel på pizzamekking.
    Han bruker mye tid på forarbeidet, men når det fyres i gang er pizzaen ferdig på 2-3 min.
    Tynn pizza og 400 grader i ovnen. Digg.
     

    Bergfinn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.07.2013
    Innlegg
    9.010
    Antall liker
    12.889
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    6
    Dagens råvarer til lørdagslunsjen.
    2x halvkilo kingrab legs.
    2x halvkilo levende sjøkreps.
    Yum-Yum, det skal bli godt. Har endelig fått tilbake smaksløkene etter 10-dagers forkjølelse.
    Må feires. I morra blir det marsipanmekking med revet limeskall.

    IMG_20160319_110405.jpg
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.521
    Antall liker
    102.850
    Torget vurderinger
    23
    Nøyer meg med en god fiskesuppe på en fin lørdag, kremet med ekstra friskhet i form av finstrimlet fennikel og rød paprika. Breiflabb, laks, kamskjell og et par-tre fire grønnskjell, for good measure! Surdeigsbaguette er et must. Tror jeg spiser på den solfylte terassen i dag!

    Du må gjerne ta med deg de sjøkrepsene hit så de får bade, Bergis :D
     

    Bergfinn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.07.2013
    Innlegg
    9.010
    Antall liker
    12.889
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    6
    Å nøye seg med en sånn fiskesuppe.....er ikke det jeg vil kalle nøysomhet.
    Tipper den smaker litt bedre enn Toros Bergenske....:confused:

    Sjøkrepsen trenger ikke lenger noe bad.
    De vrei seg og danset på grillrista i sine siste dødskramper.
    Makabert, men du verden så godt.
     
    Sist redigert:

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    I går. Indrefilet av fjellgrisen fra Valdres. Fløtesaus med hvitløk og chilli. Mandelpotet, dryss av sjalottløk, hvitløk, rosmarin og olje. Enkelt og godt.

    image.jpg

    Tillegg: Glemte den lille touchen av parmesan som jeg ofte hiver i sauser som er hvit.
     
    Sist redigert:

    Bergfinn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.07.2013
    Innlegg
    9.010
    Antall liker
    12.889
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    6
    Alle norske hjem burde ha en boks Nugatti Air stående på kjøkkenbenken.:eek:
    Veldig greit å ha på armlengdes avstand når energibehovet melder seg.
    Lett å mekke, lett å like.
    Smører alltid en dobbelskive med Nugatti jeg tar med å spiser på bussen på vei til jobb om morran.
    To fluer i en smekk. Både sultbehov og sjokoladeabstinens tifredstilles.

     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Nøyer meg med en god fiskesuppe på en fin lørdag, kremet med ekstra friskhet i form av finstrimlet fennikel og rød paprika. Breiflabb, laks, kamskjell og et par-tre fire grønnskjell, for good measure! Surdeigsbaguette er et must. Tror jeg spiser på den solfylte terassen i dag!

    Du må gjerne ta med deg de sjøkrepsene hit så de får bade, Bergis :D
    Det der er bare god mat Sluket.

    Men neste gang du lager denne så bruker du en god vanliljestang i den. Det transformerer godt til bare helt sløkket godt. Trust me on this one.
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.521
    Antall liker
    102.850
    Torget vurderinger
    23
    Vokst opp med slikt jeg og, men spiste helst raspeballene med smør og sukker da jeg var liten.
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.692
    Antall liker
    2.294
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    4
    Når jeg ser det bildet der er jeg glad jeg er gift med en østlending.:)
     

    vidarje

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.10.2009
    Innlegg
    5.393
    Antall liker
    3.577
    Sted
    Rasta
    Torget vurderinger
    1
    Yepp, røkt og saltet saueribbe fra Årkafjordtunet hadde jeg neppe fått smakt hadde det ikke vært for vestlendingen:)
    Sa du fordeler?....;)
    aam01, enig at det ikke var det mest delikate bilde, men til mitt forsvar, det er bilde av restene etter at vi hadde spist oss "bælmette":)
     
    Sist redigert:

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.692
    Antall liker
    2.294
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    4
    Yepp, røkt og saltet saueribbe fra Årkafjordtunet hadde jeg neppe fått smakt hadde det ikke vært for vestlendingen:)
    Sa du fordeler?....;)
    aam01, enig at det ikke var det mest delikate bilde, men til mitt forsvar, det er bilde av restene etter at vi hadde spist oss "bælmette":)
    Det er ikke bildet det er noe i veien med, men min evne til å fordøye røkt, saltet sau.:)
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn