Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • TT.

    The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
    Ble medlem
    15.11.2007
    Innlegg
    40.490
    Antall liker
    84.329
    Sted
    Knapstad
    Torget vurderinger
    97
    Ser fram til morgendagens middag, da blir det forlorne franske fårefrikadeller i dill og en dasj lettrømme. Og ja, det er jeg som er kokken :eek:
     

    pahf

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.12.2005
    Innlegg
    4.992
    Antall liker
    1.935
    Sted
    huttuheita
    Torget vurderinger
    8
    Kessler skinke m/hjemmelaget potetsalat og en passelig skarp rødvinssaus. Så enkelt og så godt!
     

    motoren

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.01.2007
    Innlegg
    23.870
    Antall liker
    38.682
    Sted
    Flekkefjord
    Torget vurderinger
    30
    Det må bli Urte marinert laks,hvitløksmarinert skampi, ovnsstekte poteter og brokkoli :)

    mvh
     

    ErosLoveking

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.02.2004
    Innlegg
    15.747
    Antall liker
    3.916
    Sted
    Oslo
    muttern står klar med lutefisk, og det blir digg. Kan dessverre ikke drikke øl og aquevit til, men det får gå.
     

    TT.

    The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
    Ble medlem
    15.11.2007
    Innlegg
    40.490
    Antall liker
    84.329
    Sted
    Knapstad
    Torget vurderinger
    97
    Siden det er mandag; Havregrøt!
     

    TT.

    The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
    Ble medlem
    15.11.2007
    Innlegg
    40.490
    Antall liker
    84.329
    Sted
    Knapstad
    Torget vurderinger
    97
    Den var ny, men sikkert ikke den verste komboen når jeg får tenkt meg om.

    Her ble det kylling ovnstekt med div krydder med ris, grønnsaker og en god saus til.
    Du bør prøve. Garanterer at du blir overrasket. Ha gjerne litt salat til
     
    N

    nb

    Gjest
    Stekte laksefileter med mangosalsa. Lagde mangosalsa etter innfallsmetoden, noe som i dag betydde meksikansk mango (nesten like god som de indiske og pakistanske og et hav bedre enn de "spisemodne" Bama skaffer), en avokado, paprika godt svidd under grillen i stekeovnen og avkjølt. Smaket til med limesaft, salt, pepper, litt olivenolje, koriander og et hint av chili.

    Ble mycket bra og en rett som skal gjentas - passer fint på varme dager ser jeg for meg.
     

    TT.

    The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
    Ble medlem
    15.11.2007
    Innlegg
    40.490
    Antall liker
    84.329
    Sted
    Knapstad
    Torget vurderinger
    97
    Fiskekaker med ris og gulrøtter. Og selvfølgelig rød saft til
     

    janfrt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.06.2011
    Innlegg
    7.491
    Antall liker
    8.615
    Sted
    Pt. Høvik
    Kona og jeg spiste bl.a. asparges fra Hvasser i Østfold i dag og visste hvordan det kom til å lukte av tisset.. Og det gjorde det, etter kun et par timer. Litt intimt dette her; kan få påpakning fra admin. Visste det. Visste det. Kanskje får vi Podagra óg?

    Håper det har gått over til i morgen. Slik er det hvert år. Learning?, nix, no learning.

    Jan Fredrik
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    17. Mai var det marinert kalkunbryst med tilbehør og Champagne.

    I går marinert og helstekt indrefilet med grov potetmos ispedd hakkede valnøtter.

    I dag blir det tradisjonsrik norsk mat - Nachos...
     

    Pommeroy

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    17.05.2012
    Innlegg
    789
    Antall liker
    353
    Kona og jeg spiste bl.a. asparges fra Hvasser i Østfold i dag og visste hvordan det kom til å lukte av tisset.. Og det gjorde det, etter kun et par timer. Litt intimt dette her; kan få påpakning fra admin. Visste det. Visste det. Kanskje får vi Podagra óg?

    Håper det har gått over til i morgen. Slik er det hvert år. Learning?, nix, no learning.

    Jan Fredrik
    Kjære deg, Hvasser ligger i Vestfold.
     
    Ble medlem
    12.03.2012
    Innlegg
    4.390
    Antall liker
    8.234
    Sted
    Laksevåg - Bergen
    I kveld blir det litt seranoskinke og asparges til forrett. Stekt torsk høyrygg med sopp,løk,tomat og spinat (stekt). Vanvittig godt under fisken.
    Creme Brulet til dessert. Masse vin ( Senato Ripassa )
    Etterpå blir det ønskekonsert på Pioneeranlegget. Koblet PC'en til AUX- uttaket på SA-9800'en.
    Så velger vi hver sin melodi fra youtube eller Wimp.
    Skikkelig artig.
    Volumet går opp etterhvert som inntaket av vin øker
     

    janfrt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.06.2011
    Innlegg
    7.491
    Antall liker
    8.615
    Sted
    Pt. Høvik
    Prøvde til middag i dag T-ben fra Centra (importert fra USA) til kr. 499,- pr. kilo; det blir vel omtrent 500,- pr. kg. rent kjøtt. Frossent. Tint i kjøleskap over natten. Ca. 12 mm. tykke. Frest i grillpanne (glovarm, nesten glødende) ca. ett minutt på hver side.

    The verdict is: Væske forsvinner som vanlig under tineprosessen hvilket medfører litt tørrhet. Passe mørt kjøtt; litt mørere enn enn (vanligvis) norsk. Men dette varierer jo noe voldsomt. Smaken var derimot veldig bra.

    Konklusjon: Ikke kjøp. For dyrt ifht. kvalitet. Har du en lokal slakter, kjøp der. Eller ta med hjem fra Frankrike, Belgia ol. hvis du skal ut og reise. Eller nesten råtne i kjøleskap/kjølerom.

    Jan Fredrik
     
    N

    nb

    Gjest
    Prøvde til middag i dag T-ben fra Centra (importert fra USA) til kr. 499,- pr. kilo; det blir vel omtrent 500,- pr. kg. rent kjøtt. Frossent. Tint i kjøleskap over natten. Ca. 12 mm. tykke. Frest i grillpanne (glovarm, nesten glødende) ca. ett minutt på hver side.
    Det var ikke mye ben - 1g pr kilo;)

    For folk som selger t-bone i 12mm tykkelse er det kun en straff som er passende - defenestrering. Når de først tar seg bryet med å importere jåletbones så burde de i det minste klare å selge noen ordentlige stykker. 12mm er en vits, og knapt nok det. Jeg skal følge anbefalingen din og styre unna tror jeg. Greiest å kjøpe slikt hos slakter så man selv kan bestemme tykkelsen.
     
    Sist redigert:

    janfrt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.06.2011
    Innlegg
    7.491
    Antall liker
    8.615
    Sted
    Pt. Høvik
    Det var ikke mye ben - 1g pr kilo;)

    For folk som selger t-bone i 12mm tykkelse er det kun en straff som er passende - defenestrering. Når de først tar seg bryet med å importere jåletbones så burde de i det minste klare å selge noen ordentlige stykker. 12mm er en vits, og knapt nok det. Jeg skal følge anbefalingen din og styre unna tror jeg. Greiest å kjøpe slikt hos slakter så man selv kan bestemme tykkelsen.
    Skal selvfølgelig være 600 pr. kg. kjøtt. Altså ca. 20% bein. Bra med våkne folk på denne tiden en lørdag kveld. Bikkja fikk beinet og var fornøyd.

    Jan Fredrik
     

    TT.

    The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
    Ble medlem
    15.11.2007
    Innlegg
    40.490
    Antall liker
    84.329
    Sted
    Knapstad
    Torget vurderinger
    97
    Joikakaker fra boks med hodekål til
     

    janfrt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.06.2011
    Innlegg
    7.491
    Antall liker
    8.615
    Sted
    Pt. Høvik
    Leste at Joikakaker opprinnelig ble laget av testikler fra rensdyr for å benytte alt. Hva mer er igjen av dyret?

    JF
     

    Chalshus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.247
    Antall liker
    3.492
    Sted
    Horten
    Torget vurderinger
    7
    I går kveld/natt ble det Raggmunk med bacom og tyttebærsyltetøy til. Og en god øl. Det var faktisk forbanna godt.

     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Syltet laks med noen store kladder rømme på. Herlig sommermat.
     

    TT.

    The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
    Ble medlem
    15.11.2007
    Innlegg
    40.490
    Antall liker
    84.329
    Sted
    Knapstad
    Torget vurderinger
    97
    Stekt flesk med potetstuing, tyttebærsyltetøy og Pilsner øl. Snadder i sommervarmen
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Grilling av entrecote, kylling og burgere + pastasalat + hvitløksbrød = perfekt familemiddag ute i hagen.
     

    bambadoo

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    11.10.2002
    Innlegg
    22.155
    Antall liker
    10.663
    Sted
    Lørenskog
    Torget vurderinger
    16
    Spiste på en restaurant idag. Ikke noe fancy restaurant men forholdsvis dyr. Bestilte noe fisk..

    Det så rett og slett hesligt ut..


    463078_10150992982421271_1168026710_o.jpg
     

    TT.

    The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
    Ble medlem
    15.11.2007
    Innlegg
    40.490
    Antall liker
    84.329
    Sted
    Knapstad
    Torget vurderinger
    97
    I dag var det bakt potet og fiskepinner på flergangsgrillen, med salat og gul saft til.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Surdeigsbaguetter fra Colonialen, med fyll av sprøsteikt andeconfit, noen klyper av syltet sellerirot (strimlet på glass kjøpt i en russisk jallabutikk) og en dressing av avdemrømme, raspet parmesan, sitron, majones og pepper.

    Snadder.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.541
    Antall liker
    7.863
    Torget vurderinger
    0
    Tikka masala, ris, naanbrød og en saltblanding som fruen står bak. Sweet chili, søt paprika, agurk og tomat blandet med gresk youghurt.

    Forøvrig må jeg få komentere hvor dårlig kvalitet det er på "Solvinge" sin kyllingfilet sammenlignet med tilsvarende produkt kjøpt i Finland!??
     

    Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    20.705
    Antall liker
    7.951
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0
    Tre middagar (fleire var ikkje muleg om ikkje vi skulle ha fleire rettar kvar)
    1. Rekesmørbrødsmiddag
    2. Steikte reker i chili-middag
    3. Svinefilet i sursøt saus-middag.
    Bestemor hadde laga sin eigen middag. No går eg på fjellet. Alle tentamenane er no retta.....
     

    El-retur

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.01.2012
    Innlegg
    2.317
    Antall liker
    1.880
    Sted
    Sauda
    Torget vurderinger
    14
    hjemmelaget pizza som kona hadde lagd,meget godt faktisk.
     

    Proffen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.01.2005
    Innlegg
    9.579
    Antall liker
    2.772
    Sted
    Bæææærgen
    Torget vurderinger
    5
    Båtpoteter i stekeovn, med salt og olje
    Salatmix av frukt og grønt...
    Indrefilet på grillen...
    Litt Bernaise

    Servert i ca 20 grader og sol.

    Slett ikke feil....

    mvh
    Proffen
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Prego No Pao

    Biffsandwich. Tynne skiver med entrecote stekt på panne og lagt i surdeigsbaguette med syltet selerirot, artiskokk og litt dressing. Raskt å lage og riktig godt.

    Kan bruke salat, tomat, stekt løk etc. hvis man har det, eller syltet småsopp.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn