Holms Lytterom

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • T

  tce-teams

  Guest
  Sist gang jeg skrev på tceteams lille hjemmekino , så sa jeg at front rekken skulle skiftes ut , men kom til besluttning av at jeg skifter ut både front , center og surround høyttalerene. Og jeg har vert ein del i det siste og hørt på litt forskjellige høyttalere merker , og siden jeg hører mest på musikk så har det gått på testing i stereo. Men jeg er også glad i ein film så fullt nytt 5.0 system blir det , men har i første omgang bestilt front høyttalere og center høyttaler. Når det kommer til bok/surround høyttaler så veit jeg ikke , hviken jeg skal gå før enda men det blir i samme merke. Disse fornt høyttalerene jeg har bestemt meg for , gikk det ein del timer i testing og ble fort forelsket i lyden. Det som overrasket meg mest med denne høyttaleren var , vor godt detaljer kom fram i lydbildet enn jeg er vant med , men det ødelagt ikke lybildet på noen måte. Og jeg ble sikkelig imponert over den dynamiske og kraftfulle bassen den hadde , lydbildet var rett og slett rått for og si det sånn. Dette skal bli ein høyttaler jeg gleder meg og få i hus og håper stuen min ikke blir noe problem når det kommer til lydbildet :D
   
  T

  tce-teams

  Guest
  Og høyttalerene jeg har fåreløpig bestilt er Psb image t6 cherry farge
  Psb image t6 cherry front.jpg
  og Psb image c5 cherry farge
  Psb image c5 cherry.jpg
   

  tore_v1

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  19.09.2007
  Innlegg
  2.181
  Antall liker
  101
  Torget vurderinger
  2
  PSB lager fine ting. De har et godt forhandlernettverk også, så det er et temmelig trygt merke. Har du fått de ennå, eller er de bare bestilt?

  Byttet du bakhøyttalere også?
   
  T

  tce-teams

  Guest
  PSB lager fine ting. De har et godt forhandlernettverk også, så det er et temmelig trygt merke. Har du fått de ennå, eller er de bare bestilt?

  Byttet du bakhøyttalere også?
  Nei jeg har ikke fått di enda , alt er nylig bestilt og front høyttalerene hadde noe ubestemt tid , pågrunn av at leverandør var tom måtte bestille nye fra psb. center høyttaleren er nok den som kommer først altså psb image c5. Surround høyttalere har jeg sånn ca bestemt meg på og trur nok det blir psb image b5
  Psb image pb 5.jpg
  , men jeg er ikke heilt sikker enda.
   

  Vedlegg

  Sist redigert:
  T

  tce-teams

  Guest
  Jeg har lest ein del om disse psb image t6 som jeg har bestillt , og at disse høyttalerene drives best med forsterkere eller mottakere vurdert til 4 ohm. Disse høyttalerene skal jo kobles til sherbourn effektforsterkeren og den er kompitabel med 4 ohm så dette skal ikke bli noe problem ?

  Her er litt specs om sherbourn pa 2-160


  2-160 Technical

  Specifications
  Number of Channels:
  2
  Signal to Noise Ratio:
  1 watt:

  >93db
  Full Power:

  >107db
  Input Impedance:
  Unbalanced: 25k ohms
  Balanced: 33k ohms
  Transformer Size:

  300
  VA
  Secondary Capacitance:
  4
  0,000uF
  Output Devices:
  6
  per channel
  Topology:
  Fully Discrete, Dual Differential, High

  Current, Short Signal Path Class A/B
  Power output (all channels driven):
  220 watts RMS @ 4 ohm (0.1% THD)
  160 watts RMS @ 8 ohm (0.1% THD)
  Power Band Response:
  20 Hz to 20 kHz with less than

  0.05db deviation at rated power
  Broadband Frequency Response (-3db):
  5Hz to 150kHz
  Amplifier Gain:
  32db
  Size:
  17” W x 3.875” H x 18” D
  Weight:
  30
  lbs (39 lbs boxed))
  Technical Features

  Fully protected from all fault conditions

  Advanced microprocessor operating system

  Soft start circuitry

  External trigger turn on

  Soft touch power switch

  4RU chassis w/ solid milled aluminum faceplate

  IEC power inlet, 120/230 VAC configurable

  Output design:
  Triple Darlington with On output

  stages

  Differential Drive:
  Dual Differential input

  Types of inputs:
  Balanced (XLR) and Unbalanced

  (RCA)

  Type of outputs:
  Audiophile quality 5 way binding

  post

  Display type:
  Digital status indicators

  2-160 Amplifier Features

  Audiophile quality performance and sound

  High current power supply

  Low noise toroidal power transformer

  Advanced microprocessor operating system

  Complementary, discrete power amplifier design incorporating high

  current, high speed, on semiconductor power devices

  Channel status indicators for standby, operate, and fault

  12 volt trigger connections

  Completely stable into 4 ohm loads

  Signal to Noise Ratio is greater than 100dB, unweighted ref. full

  output

  THD .03% at rated power, 20Hz – 20kHz

  Fully protected from all fault conditions

  Soft start circuitry

  External trigger turn on

  Soft touch power switch

  Heavy duty, rack standardized chassis w/ solid milled aluminum

  faceplate

  IEC power inlet, 115/230 VAC Auto configurable

   
  T

  tce-teams

  Guest
  Fant det ut selv det står jo på specs til sherbournen at den er fullt kompitabel i 4 ohm :D

  mvh thomas.
   
  T

  tce-teams

  Guest
  Her er det gjort noen målinger av psb image t6 må si meg imponert , av tester og målinger som er gjort av denne høyttaleren. Gleder meg virkelig og få den hjemme her i stuen og begynne og teste litt selv på dem.

  Floor Høyttaler Anmeldelser [h=2]PSB Image T6 høyttaler Målinger[/h]
  Sidebar 2: Mål Kalman Rubinson vokset lyrisk om PSB er overraskende rimelig Bilde T6 tårnet høyttaleren i mars 2010 utgaven av Stereophile. For $ 1199/pair, får du et godt ferdig, suveren-klingende høyttaler. "Med mye mer massiv musikk, som Christoph Eschenbach og Philadelphia Orchestra ytelse av Mahlers Symfoni 6 (SACD / CD, Ondine ODE1084-5D)," Kal skrev, "den T6s tilbudt samme dyp, romslig, detaljert lydbilde som de hadde med kammer innspillinger, men på en større skala. Det var slik en følelse av effortlessness at jeg ble oppfordret til å skru opp volumet til en nær naturlig nivå. " Han konkluderte med at "for $ 1199/pair, er [den PSB Image T6] en helt fantastisk full-range høyttaler, og er nå min kvasi-$ 1000/pair standard for en entry-level high-end høyttaler."
  Fascinert, spurte jeg Kal å sende meg alle tre prøver av T6, slik at jeg kunne utføre på dem min standard sett med målinger. Jeg brukte DRA Labs ' MLSSA system og en kalibrert DPA 4006 mikrofon for Farfield svar, og en Earthworks QTC-40 for nearfield. PSB følsomhet er spesifisert som 89dB/2.83V/m, mitt anslag kom inn på 88.2dB/2.83V/m, som er nær. PSB angir Bilde T6 impedans på 6 ohm, med en 4 ohm minimum størrelsesorden. Min måling (fig.1) gikk litt lavere enn 4 ohm, med en minimumsverdi på 3,1 ohm ved 415Hz, og det er også en kombinasjon av 4,5 ohm og en -45 ° elektrisk fasevinkel på 94Hz. Mens impedansen ikke ligge på eller over 6 ohm over 1100Hz, denne høyttaleren virkelig vil fungere best med forsterkere eller mottakere vurdert til 4 ohm.

  Fig.1 PSB Image T6, elektrisk impedans (fast) og fase (stiplet). (2 ohm / vertikal div.)
  De små rynker i 26kHz i Fig.1 spor tyder på at denne er frekvensen av den metall-dome diskanthøyttaler primære "olje-kan" resonans, som er trygt over audioband. Sporene er gratis fra de små diskontinuiteter som ville indikere tilstedeværelse av kabinettet resonanser av ulike slag, men etterforsker panelene 'vibrational oppførsel gjorde avdekke en relativt alvorlig modus ved 262Hz (fig.2). Dette var høyest i nivå på sidepanelene i nærheten talerens base, men på lavere nivå moduser var tilstede på de andre overflater på 234 og 277Hz. Jeg ville ha forventet en grad av lavere mellomtone lunger for å være et resultat av dette problemet, men jeg merke til at KR fant ingenting galt i denne regionen.

  Fig.2 PSB Image T6, kumulativ spektral-forfall tomten beregnes fra produksjon av akselerometer festet til midten av woofer-kabinett sidepanelet (MLS kjøring spenning til høyttaler, 7.55V, måling båndbredde, 2kHz).
  Salen sentrert på 41.5Hz i impedansen grafen forutsetter at dette er avstemningsfrekvensen av hver av de to portene på frontbaffelen. Portene hadde identiske utganger, og bass ble også svært tett i respons. Den røde kurven i Fig.3 viser summen av de to port utganger, som gjør toppen mellom 30 og 80Hz, med godt kontrollerte rollouts over og under dette området. Den oppsummerte respons bass (fig.3, blå strek) har sin minimum-motion hakk ved porten tuning frekvens, og deres produksjon krysser over til mellomtone utgang (fig.3, grønne kurven) på 550Hz. Crossover ser ut til å være 18dB/octave for mellomtonen high-pass, og 24dB/octave for bass low-pass. The Farfield målinger for å produsere denne grafen ble gjort på mellomtone aksen, som er 37 "fra gulvet. Utgangen av mellomtone og diskant er ekstremt flatt på denne aksen, og den uunngåelige dukkert under diskant resonans oppstår ikke før over 19kHz.

  Fig.3 PSB Image T6, akustisk crossover på mellomtone aksen på 50 ", korrigert for mikrofon respons, med nearfield svarene av woofer (blå) og port (rød), plottet under 350Hz og 800Hz, henholdsvis.
  Fig.4 viser hvordan disse individuelle drive-enhet utganger sum i farfield, igjen på mellomtone aksen. Image T6 samlede responsen er prisverdig flat, selv om det er en liten mangel på mellomtone energi sammenlignet med regionene over og under og en liten topp på midten av diskant. De fleste av den tilsynelatende økning i øvre bass vil være en gjenstand av nearfield målemetode, men høyttaleren er balansert litt på de rike side. Som jeg hadde alle tre prøvene tilgjengelig for måling, undersøkte jeg hver av dem. Den røde kurven i fig.5 er mellomtone-aksen respons samme prøve som i fig.4 (S / N 901423), de blå og grønne spor viser svarene fra de to andre prøvene (S / Ns 901427 og 901319, henholdsvis). Mens diskantens ultralyd resonans er litt annerledes i hver høyttaler, samlet dette er ypperlig matchende for hva som er en rimelig modell.

  Fig.4 PSB Image T6, anechoic respons på mellomtone aksen på 50 ", i gjennomsnitt over 30 ° horisontal vindu og korrigert for mikrofon respons, med komplekse summen av nearfield svar plottet under 300Hz.

  Fig.5 PSB Image T6, anechoic respons på mellomtone aksen på 50 ", i gjennomsnitt over 30 ° horisontal vindu og korrigert for mikrofon respons S / N 901423 (rød), 901 427 (blå) og 901 319 (grønt).
  Image T6 er lateral spredning på MF aksen er vist i Fig.6. Strålingen mønsteret er glatt, jevn, og godt kontrollert, med bare et snev av off-axis blusse nederst på diskantens passband. I vertikalplanet (fig. 7), er det bare små endringer i respons som lytteren beveger seg over eller under mellomtone aksen.

  Fig.6 PSB Image T6, lateral respons familie på 50 ", normalisert til respons på mellomtone aksen, fra rygg til front: forskjeller i respons 90-5 ° off aksen, referanseinformasjon respons, forskjeller i respons 5-90 ° off-aksen.

  Fig.7 PSB Image T6, vertikal respons familie på 50 ", normalisert til respons på mellomtone aksen, fra rygg til front: forskjeller i respons 15-5 ° over aksen, referanseinformasjon respons, forskjeller i respons 5-15 ° under akse.
  I tiden domene, angir PSB Image T6 er sprangresponsen på mellomtone aksen (fig. 8) at diskant og mellomtone enhet er koblet i omvendt akustisk polaritet, bass i positiv polaritet. Reflekterer suveren integrering av sine utganger sett i frekvensdomenet, er forfallet av hver stasjon-enheten steg jevnt integrert med fremveksten av trinn av neste lavere i frekvens. Dette er lærebok design. PSB kumulative spektral-forfall tomten (fig.9) er superbly ren, spesielt i diskantens passband, som er spesielt prisverdig på dette prisnivået.

  Fig.8 PSB Image T6, step respons på mellomtone aksen på 50 "(5ms tidsvinduet, 30kHz båndbredde).

  Fig.9 PSB Image T6, kumulativ spektral-decay tomt på mellomtone aksen på 50 "(0.15ms risetime).
  Jeg er ikke overrasket over at Kal Rubinson likte PSB Image T6 så mye som han gjorde. Dens målt ytelse er nesten uten sidestykke i denne prisen regionen. Dette er en høyttaler du høre -. John Atkinson
   

  bambi

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  27.01.2011
  Innlegg
  9.087
  Antall liker
  4.166
  Sted
  Nedre Eiker
  Kara i Stereophile pleier jo å ha peiling de, så det er sikkert et godt kjøp. Men kan ikke si jeg orket å sette meg inn i hva alle grafene og målingene betydde.
   
  T

  tce-teams

  Guest
  Skjønner at du ikke giddet og sette deg inn i alle grafene og målingene blitzkrieg. Jeg var nesten sikker på at det ble klipsch rf serien på meg jeg , men det ble psb som ble vinneren.
   

  bambi

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  27.01.2011
  Innlegg
  9.087
  Antall liker
  4.166
  Sted
  Nedre Eiker
  Veien blir til mens man går, og alt det der. Stoler mye mer på ørene og magefølelsen enn all verdens fancy grafer og målinger. Har aldri hørt noe særlig PSB selv, men har registrert at de har høstet mange gode tester så lenge jeg har lest hi-fi blader iallfall. Det blir sikkert knall!
   
  T

  tce-teams

  Guest
  Ting tar jaggu meg tid enda er ikke frontene sendt ut fra levrandør , centeren ankommer allerede i morgen.
   

  hifi4everdude

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  08.12.2004
  Innlegg
  391
  Antall liker
  85
  Torget vurderinger
  8
  PSB er flotte høyttalere. Har tidligere eid Synchrony One og Imagine T. Flott lyd i forhold til lav pris, men samtidig veldig anerledes en Klipsch i fremføringen. Er dynamikk og punch viktig velger du Klipsch. Er "kinolyd viktig er det nesten ingen som slår Klipsch imo.
  PSB låter mere tradisjonell Hi-Fi. Pent og pyntlig uten noen store overaskler. Paul Barton vet hva han driver med og det måler pent.
   
  Sist redigert:
  T

  tce-teams

  Guest
  PSB er flotte høyttalere. Har tidligere eid Synchrony One og Imagine T. Flott lyd i forhold til lav pris, men samtidig veldig anerledes en Klipsch i fremføringen. Er dynamikk og punch viktig velger du Klipsch. Er "kinolyd viktig er det nesten ingen som slår Klipsch imo.
  PSB låter mere tradisjonell Hi-Fi. Pent og pyntlig uten noen store overaskler. Paul Barton vet hva han driver med og det måler pent.
  Jeg skrev litt lengere opp her å at , Det som overrasket meg mest med denne høyttaleren var , vor godt detaljer kom fram i lydbildet enn jeg er vant med , men det ødelagt ikke lybildet på noen måte. Og jeg ble sikkelig imponert over den dynamiske og kraftfulle bassen den hadde , lydbildet var rett og slett rått for og si det sånn.
   
  T

  tce-teams

  Guest
  Blei det ikke Klipsch? Fyyyyyyy!;)
  Nei ble ikke klipsch. Di som var med i testen i stereo var Klipsch rf 52 II , 62 II og 82 II og Psb image t 5 og t6 , imagine t og t2. Di som var lyttet mest til på slutten , etter fleire timer med forskjellig musikk var psb image t6 og rf 62 II. Men alt i alt når det kommer til bassen , mellomtonen og diskanten så kom image t6 best ut.
   

  Crusty

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  09.09.2012
  Innlegg
  2.964
  Antall liker
  1.727
  Sted
  Horten
  Kult, grattis med nye høyttalere, blir nok bra det der. Og ikke glem bilder når du får dem! Du beholder subbene dine til filmbruk eller?
   
  T

  tce-teams

  Guest
  Kult, grattis med nye høyttalere, blir nok bra det der. Og ikke glem bilder når du får dem! Du beholder subbene dine til filmbruk eller?
  Ja subwoofrene blir til filmbruk ein god stund til , bilder kommer når høyttalerene er på plass. Er også ein del andre akustiske tiltak jeg skal gjøre med stuen , så jeg for nok og henge fingrene i :D
   
  T

  tce-teams

  Guest
  Litt fram og tilbake på hvilken bok/surround høyttaler , jeg skulle velge så ble det psb image b5
  Psb image b5.jpg
  , så psb c5
  Psb image c5 cherry.jpg
  og i front psb image t6
  Psb image t6 cherry front.jpg
  alle i nydelig cherry farge. centeren er allerede ankommet postkontor ser jeg , nå er det bare og vente på at frontene skal komme og surround høytalerene.
   
  T

  tce-teams

  Guest
  Har også tenkt litt på og skaffe meg noen andre subwoofere , dett er er bare ein tanke altså foreløpig. Men tenkte på 2 stk sunfire sds med 2 12 tommere i hver kasse 1 aktiv og ein passiv
  Sunfire sds 12.jpg
  Scoret meget bra på testen di har gjort på den :) men vi får se er fornøyd enda med xtzene.
   
  T

  tce-teams

  Guest
  Da er Psb image b5 på vei fra levrandør , psb image c5 har jeg fått. Og psb image t6 sendes heldighvis i morgen/senest 15 mars , endelig begynner det og nerme seg for at frontene er snart i hus :D
   
  T

  tce-teams

  Guest
  Da er også psb image b5 ankommet postkontor , og fikk nettop melding om at psb image t6 er sendt endelig , disse ble bestilt 4 mars og ikke sendt før nå.
   

  Elo

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  13.04.2010
  Innlegg
  832
  Antall liker
  217
  Sted
  Buskerud
  Torget vurderinger
  2
  Blir spennende med tilbakemeldinger ift lyd etterhvert :)
   
  T

  tce-teams

  Guest
  Bilder lytteinntrykk osv osv kommer etterhvert som det kommer på plass :)
   
  T

  tce-teams

  Guest
  Da er høyttalerene pakket ut og oppe for testing :D kommer med lyttinntrykk senere i kveld :D

  20130320_100714.jpg
  20130320_100742.jpg
  20130320_110353.jpg
  20130320_110404.jpg
   

  Novus

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  05.07.2011
  Innlegg
  723
  Antall liker
  186
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  2
  Gratulerer med flotte høyttalere. Solgt unna Klipschene?
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn