grillsesongen i full gang

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • rama

    biskopen av holmlia
    Ble medlem
    09.06.2003
    Innlegg
    15.782
    Antall liker
    21.295
    Sted
    oslo
    Torget vurderinger
    17
    her går det i kjøtt, fisk og skjell i alle fasonger.
    men jeg er ikke så flink når det gjelder kreativ tilberednig av tilbehør (alluminiumsinnpakket asparges i smør, etc.).
    blir ofte en standard, kjedelig salat.

    hva liker folk å legge på grillen?
    tips?


     

    rama

    biskopen av holmlia
    Ble medlem
    09.06.2003
    Innlegg
    15.782
    Antall liker
    21.295
    Sted
    oslo
    Torget vurderinger
    17
    lol!

    skulle holde til en liten familie på to voksne og et barn, den der.
    hvis ikke folk er så veldig sultne, da.
     

    rama

    biskopen av holmlia
    Ble medlem
    09.06.2003
    Innlegg
    15.782
    Antall liker
    21.295
    Sted
    oslo
    Torget vurderinger
    17
    hva med å samle noen venner til en liten grillfest:








     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.858
    Antall liker
    8.854
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Det ble vel spurt litt om hva man liker å grille....

    Ikke så spennende men mine favoritter er å helgrille indrefilet svin eller filet av okse/elg!

    Det enkleste er ofte det beste....

    Mvh
    OMF
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.540
    Antall liker
    7.862
    Torget vurderinger
    0
    Det beste på grillen er hvalkjøtt. :p ( Slikker seg om munnen )
     

    Rhesus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.11.2006
    Innlegg
    2.466
    Antall liker
    11
    Entrecôte.

    I utgangspunktet et stykke kjøtt med mye smak.
    Det isprengte fettet smelter når man griller, og man får en ekstra smakfull og saftig opplevelse.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Sopp som er surret i litt sitronsmør, gjerne portobello.
    Blåskjell
    Auberginer
    kje som er dampet litt
    villsvin
    chorizo
    breiflabb
    kongekrabbe
    makrell
    gyros
    mango (nam til is og som tilbehør)
    paprika (forkulles og skrelles etterpå)
    ymse teriakispyd, f.eks. med kylling eller lam

    Prøv noe av dette istedet for flintsteik, pølser, koteletter eller Grandiosa.
     

    Kabeldragern

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.01.2003
    Innlegg
    4.315
    Antall liker
    1.174
    Sted
    Kristiansund
    Torget vurderinger
    1
    Rhesus skrev:
    Entrecôte.

    I utgangspunktet et stykke kjøtt med mye smak.
    Det isprengte fettet smelter når man griller, og man får en ekstra smakfull og saftig opplevelse.
    Støttes!

    En god tykk indrefilet er heller ikke å forkaste - men en saftig entrecôte er en sikrere vinner IMHO...
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    Grillet lammelår godt speket med hvitløk, persille og egnede urter. Grillede auberginer, sopp og annet snadder
     

    Vedlegg

    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Spiralis skrev:
    Det beste på grillen er hvalkjøtt. :p ( Slikker seg om munnen )
    Høres godt ut, men det er jo svært magert kjøtt. Hvordan griller du og hvilke stykker er best for en grill?
    Hva med litt filetlignende stykker som grilles utenpå med en rå kjerne? Eller surret med fett bacon og urter kanskje?

    Egnet tilbehør?
     

    Fenalaar

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.05.2002
    Innlegg
    8.514
    Antall liker
    6.913
    Sted
    Narvik
    Torget vurderinger
    3
    Hvitløksmarinert kyllingfilet er god knall. Serveres med gresk salat og thai-ris.

    Johan-Kr
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.540
    Antall liker
    7.862
    Torget vurderinger
    0
    Mulighetene med hvalkjøtt er mange.

    Som biff, bør være rosa inni. Har lett for å bli tørt om det stekes/grilles for lenge.

    Cognacmarinert, går sikkert bra å marinere i singlemalt også,- fortrinnsvis islay som har en smule smak og fylde.

    En tynn skive hval rulles om en bit lettsaltet sideflesk, og "for good measure" kan man gjerne rulle et stykke bacon omkring det hele.

    Det viktigste med hval er at den ikke bør gjennomstekes slik at den blir tørr.

    Har forøvrig et prosjekt med cognacgraving av hval i planleggingsfasen. Som del av en flerretters "Herremiddag".

    Forrett: Ristet loffskive med løkringer, rømme/kesam, lodderogn, lakserogn og rognkjekesrogn. Dandert med "noe" grønt. Er fortsatt usikker på om et bit røkelaks vil tilføre noe positivt eller kun drepe smaken av rogn??

    Fiskerett, Noe med røkelaks Litt usikker her ennå. Drikke:Bollinger eller Roederer Champagne

    Kjøttrett 1, Cognacmarinert gravet hval, servert med cognackrem overstrødd ristede solsikkekjerner og flambert potetmos. Drikke: En fruktig rødvin

    Kjøttrett 2, Roastbiff av reinsdyr med rosenkål, gratiner brokkoli og mandelpotet. Stekesjy/rødvinssaus. Drikke: Litt usikker her, leter etter noe utradisjonellt, kanskje øl??

    Ost, Fritert feta, Camenbert (litt usikker på hva jeg skal gjøre med den) og Roquefort, servert med litt kjeks, druer, pære, kiwi og melon. Drikke:Chateau d'Yquem

    Dessert. Helt åpnet ennå, men noe som serveres med Champagne.

    Mocca, avec ( brun Rum til en forandring ) hjemmelaget konfekt.

    Hvis noen har en god oppskrift på "mellom drikke" for å rense smaksløkene mellom hver rett var det fint. Sorbet eller mynte-is av noe slag.
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    Spiralis skrev:
    Mulighetene med hvalkjøtt er mange.

    Som biff, bør være rosa inni. Har lett for å bli tørt om det stekes/grilles for lenge.

    Cognacmarinert, går sikkert bra å marinere i singlemalt også,- fortrinnsvis islay som har en smule smak og fylde.

    En tynn skive hval rulles om en bit lettsaltet sideflesk, og "for good measure" kan man gjerne rulle et stykke bacon omkring det hele.

    Det viktigste med hval er at den ikke bør gjennomstekes slik at den blir tørr.

    Har forøvrig et prosjekt med cognacgraving av hval i planleggingsfasen. Som del av en flerretters "Herremiddag".

    Forrett: Ristet loffskive med løkringer, rømme/kesam, lodderogn, lakserogn og rognkjekesrogn. Dandert med "noe" grønt. Er fortsatt usikker på om et bit røkelaks vil tilføre noe positivt eller kun drepe smaken av rogn??

    Fiskerett, Noe med røkelaks Litt usikker her ennå. Drikke:Bollinger eller Roederer Champagne

    Kjøttrett 1, Cognacmarinert gravet hval, servert med cognackrem overstrødd ristede solsikkekjerner og flambert potetmos. Drikke: En fruktig rødvin

    Kjøttrett 2, Roastbiff av reinsdyr med rosenkål, gratiner brokkoli og mandelpotet. Stekesjy/rødvinssaus. Drikke: Litt usikker her, leter etter noe utradisjonellt, kanskje øl??

    Ost, Fritert feta, Camenbert (litt usikker på hva jeg skal gjøre med den) og Roquefort, servert med litt kjeks, druer, pære, kiwi og melon. Drikke:Chateau d'Yquem

    Dessert. Helt åpnet ennå, men noe som serveres med Champagne.

    Mocca, avec ( brun Rum til en forandring ) hjemmelaget konfekt.

    Hvis noen har en god oppskrift på "mellom drikke" for å rense smaksløkene mellom hver rett var det fint. Sorbet eller mynte-is av noe slag.
    Det var litt av en meny :) jeg kopierer
     

    rama

    biskopen av holmlia
    Ble medlem
    09.06.2003
    Innlegg
    15.782
    Antall liker
    21.295
    Sted
    oslo
    Torget vurderinger
    17
    veldig bra, spiralis.

    etter tips fra 65finger skal jeg kassere weber'n og kjøpe meg en sånn grill som avbildet i åpningsinnlegget.

    la røykeleggingen av søndre nordstrand begynne.
     

    Haavard

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2002
    Innlegg
    7.019
    Antall liker
    2.109
    Sted
    Lena
    Torget vurderinger
    1
    Husk at gassgrill er fy fy.
    Det er første bud hos meg.

    Håvard
     

    Haavard

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2002
    Innlegg
    7.019
    Antall liker
    2.109
    Sted
    Lena
    Torget vurderinger
    1
    Et godt råd er å kjøpe boka til Craig Whitson.
    Denne kjøpte jeg i fjor, før Rema kapra han. Det fine med boken er at den gir meg en del tips om marinader og krydder. Bruker man litt tid på forberedelser er det bare å kjøpe inn kjøtt, det du liker best, og starte kryddring og marinering. Som regel kan dette kjøttet ligge i kjøleskapet en tid, og du kan lett dra fram kjøtt og starte grilling uten at det tar for tid. Det siste er litt vesentlig når en kommer fra jobb.

    Salat er et must for meg. Mer en før siden jeg ikke kan spise alt jeg vil lenger.
    "Salatnøtter", pinjekjerner, fetaost og tørka brødbiter er nok for at jeg synes at salaten er litt ekstra god. Selvsagt med litt dressing.

    Poteter er godt, for godt desverre. Før pleide vi å koke poteter til de nesten var ferdige, blanda de sammen med oliven, løk og pesto. Enkelt og veldig godt.

    Håvard
     

    atonal

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.09.2006
    Innlegg
    3.256
    Antall liker
    424
    Sted
    Friedrichstadt
    Grill, ahh. Men kona har nedlagt forbud om å dra frem Weber`n før planken på verandaen er blitt byttet ut. Snakk om brutal måte å motivere sin mann til arbeid på :mad:
     

    rama

    biskopen av holmlia
    Ble medlem
    09.06.2003
    Innlegg
    15.782
    Antall liker
    21.295
    Sted
    oslo
    Torget vurderinger
    17
    gass eller el?
    da kan man likesågodt bruke ovnen på kjøkkenet.
    smaker ikke en dritt forskjell.

    kull skal det værra!
     

    Mbare

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.02.2003
    Innlegg
    2.436
    Antall liker
    11
    Straff som motivasjon funker jo, da, Atonal. :)

    Det jeg egentlig skulle si var å slå et slag for å grille pinnekjøtt. Funker som ei kule. Seriøst.
     

    rama

    biskopen av holmlia
    Ble medlem
    09.06.2003
    Innlegg
    15.782
    Antall liker
    21.295
    Sted
    oslo
    Torget vurderinger
    17
    Mbare skrev:
    Straff som motivasjon funker jo, da, Atonal. :)

    Det jeg egentlig skulle si var å slå et slag for å grille pinnekjøtt. Funker som ei kule. Seriøst.

    vanne ut en halv dag ekstra?

    høres digg ut, forresten.
     

    Rhesus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.11.2006
    Innlegg
    2.466
    Antall liker
    11
    Gago skrev:
    gass eller el?
    da kan man likesågodt bruke ovnen på kjøkkenet.
    smaker ikke en dritt forskjell.

    kull skal det værra!
    Kjerringa maser om gassgrill. Ikke at jeg forstår hvorfor, hu har ingenting med grillinga å gjøre i alle tilfelle. Kanskje gass tar seg bedre ut enn kulegrillen. ???
    Jeg kan uansett ikke fatte at noen vil betale en god porsjon penger for å slippe unna pilsen mens man passer på når kullgrillen gjør seg klar.

    Og så smaker det så mye bedre.
    Men jeg er jo rar da, sikkert.
     

    rama

    biskopen av holmlia
    Ble medlem
    09.06.2003
    Innlegg
    15.782
    Antall liker
    21.295
    Sted
    oslo
    Torget vurderinger
    17
    denne leveres med v8'r.

     
    M

    musicus

    Gjest
    Rhesus skrev:
    Entrecôte.

    I utgangspunktet et stykke kjøtt med mye smak.
    Det isprengte fettet smelter når man griller, og man får en ekstra smakfull og saftig opplevelse.
    Bifalles! på grillen er dette förste valget av kjött...

    mvh
     

    Cobra2

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.02.2003
    Innlegg
    4.980
    Antall liker
    1.055
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    75
    Takke seg til gass-grill (Weber). Har fått nok av neger-pølser og kremerte burgere, og kotteletter med tennveske-krydder...
    (det var ikke jeg som var grillmester, jeg ville bare unngå fars feil...)

    Arne K
     

    rama

    biskopen av holmlia
    Ble medlem
    09.06.2003
    Innlegg
    15.782
    Antall liker
    21.295
    Sted
    oslo
    Torget vurderinger
    17
    Cobra2 skrev:
    Takke seg til gass-grill (Weber). Har fått nok av neger-pølser og kremerte burgere, og kotteletter med tennveske-krydder...
    (det var ikke jeg som var grillmester, jeg ville bare unngå fars feil...)

    Arne K

    dette var skuffende, cobra2.
    også du, som er en rørmann og greier. ;D
    kull er for den kresne gastronom, akkurat som rør er for den kresne audiofil.
    litt pes må man kunne takle på veien mot nirvana.
     

    Cobra2

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.02.2003
    Innlegg
    4.980
    Antall liker
    1.055
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    75
    Har ikke tid til å passe grillen, om jeg skal komme noen vei med alle prosjektene...har snautt nok tid å spise.
    Men jeg er alt-etende 8) (både rør og mos-fet ;D )

    Arne K
     

    Pink_Panther

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.03.2006
    Innlegg
    19.125
    Antall liker
    9.438
    Cobra2 skrev:
    Takke seg til gass-grill (Weber). Har fått nok av neger-pølser og kremerte burgere, og kotteletter med tennveske-krydder...
    (det var ikke jeg som var grillmester, jeg ville bare unngå fars feil...)

    Arne K
    Tennvæske? Man bruker da ikke slikt på en kullgrill. Litt flis og litt papir og kull oppå. Noen furukongler bland kullet er også ett tips.
     

    bber

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.02.2005
    Innlegg
    2.947
    Antall liker
    20
    Er Weber tysk? Tyskere har tradisjonelt være gode på gass.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.540
    Antall liker
    7.862
    Torget vurderinger
    0
    BBking skrev:
    Er Weber tysk? Tyskere har tradisjonelt være gode på gass.
    Du er en morbid jævel!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

    Vet ikke hva man kan kalle meg, men for første gang har jeg ledd så ille av et innlegg fra BB at jeg nesten, men bare nesten, falt av stolen! :eek:
     

    HåkonN

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    17.11.2007
    Innlegg
    1.122
    Antall liker
    0
    Gago skrev:
    gass eller el?
    da kan man likesågodt bruke ovnen på kjøkkenet.
    smaker ikke en dritt forskjell.

    kull skal det værra!
    Jeg har ikke noe greie på det, syntes grillmat smaker godt uansett. :)

    Men, jeg så en uttalelse fra Weber. De påstod å ha kjørt en blindtest på gass vs. kull (de selger jo begge deler), og resultatet var at de færreste klarte å skille ut maten som hadde blitt varmet opp av kull vs. gass.

    Kanskje det er litt som Hayfay-kabler; tilsynelatende enorme forskjeller om man ser produktet, men nullresulatet blindt? :eek:

    Kommer vel til å kjøpe meg en Weber Genesis tror jeg. Lite gris, solid oppbygget og tåler å stå ute hele året.

     

    emotikon

    Æresmedlem
    Ble medlem
    24.10.2004
    Innlegg
    12.506
    Antall liker
    2.946
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Noen tar også utesesongen seriøst, blant dem brodern.
    Her er fra hagen hans i fjor sommer. Vet at han driver å bygger et "lite aneks" for dette nå....
     

    Vedlegg

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.008
    Antall liker
    6.235
    Men hvordan ser årets grilldressmote ut tro?
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn