Mulighetene med hvalkjøtt er mange.
Som biff, bør være rosa inni. Har lett for å bli tørt om det stekes/grilles for lenge.
Cognacmarinert, går sikkert bra å marinere i singlemalt også,- fortrinnsvis islay som har en smule smak og fylde.
En tynn skive hval rulles om en bit lettsaltet sideflesk, og "for good measure" kan man gjerne rulle et stykke bacon omkring det hele.
Det viktigste med hval er at den ikke bør gjennomstekes slik at den blir tørr.
Har forøvrig et prosjekt med cognacgraving av hval i planleggingsfasen. Som del av en flerretters "Herremiddag".
Forrett: Ristet loffskive med løkringer, rømme/kesam, lodderogn, lakserogn og rognkjekesrogn. Dandert med "noe" grønt. Er fortsatt usikker på om et bit røkelaks vil tilføre noe positivt eller kun drepe smaken av rogn??
Fiskerett, Noe med røkelaks Litt usikker her ennå. Drikke:Bollinger eller Roederer Champagne
Kjøttrett 1, Cognacmarinert gravet hval, servert med cognackrem overstrødd ristede solsikkekjerner og flambert potetmos. Drikke: En fruktig rødvin
Kjøttrett 2, Roastbiff av reinsdyr med rosenkål, gratiner brokkoli og mandelpotet. Stekesjy/rødvinssaus. Drikke: Litt usikker her, leter etter noe utradisjonellt, kanskje øl??
Ost, Fritert feta, Camenbert (litt usikker på hva jeg skal gjøre med den) og Roquefort, servert med litt kjeks, druer, pære, kiwi og melon. Drikke:Chateau d'Yquem
Dessert. Helt åpnet ennå, men noe som serveres med Champagne.
Mocca, avec ( brun Rum til en forandring ) hjemmelaget konfekt.
Hvis noen har en god oppskrift på "mellom drikke" for å rense smaksløkene mellom hver rett var det fint. Sorbet eller mynte-is av noe slag.