Eg vil slå eit slag for.... ganske mange egentlig

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Townes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.04.2009
    Innlegg
    15.639
    Antall liker
    10.642
    Sted
    www.skranglefantene.com
    Torget vurderinger
    1
    Haavard skrev:
    Da ligger Blaze Foley i bestilling hos play.com
    Live at the Austin Outhouse, gitt ut mens han ennå levde.
    Tror jeg også går for Oval Room, låten vil være verdt skiva alene.

    Fin tråd dette townes, har selv noen jeg venter du skal skrive om ;D

    Håvard
    Takk for det Håvard!

    Tråden har blitt litt mer singer/songwriter rettet enn opprinnelig plan, så må skjerpe meg litt der :)
    Blir spennende og se om eg treffer på en av dine kandidater da. Målet er to slag i veka, men med to kids (som føles som ti) så blir det litt begrenset med tid...
     

    rolfozzy

    Æresmedlem
    Ble medlem
    01.11.2005
    Innlegg
    16.361
    Antall liker
    6.540
    Torget vurderinger
    2
    Ja som Håvard venter jeg også på noen som jeg tror vil komme. Sønn til Larry f.eks.?
     

    Townes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.04.2009
    Innlegg
    15.639
    Antall liker
    10.642
    Sted
    www.skranglefantene.com
    Torget vurderinger
    1
    8)
    rolfozzy skrev:
    Ja som Håvard venter jeg også på noen som jeg tror vil komme. Sønn til Larry f.eks.?
    I all min uvitenhet, så er eg faktisk ikkje sikker på men det er... Larry altså :-[
     

    Haavard

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2002
    Innlegg
    7.020
    Antall liker
    2.110
    Sted
    Lena
    Torget vurderinger
    1
    Jeg har ingenting imot at du holder deg i gata til typiske singer/songwriters. ;D

    Håvard
     

    rolfozzy

    Æresmedlem
    Ble medlem
    01.11.2005
    Innlegg
    16.361
    Antall liker
    6.540
    Torget vurderinger
    2
    Townes skrev:
    8)
    rolfozzy skrev:
    Ja som Håvard venter jeg også på noen som jeg tror vil komme. Sønn til Larry f.eks.?
    I all min uvitenhet, så er eg faktisk ikkje sikker på men det er... Larry altså :-[
    Sønn til Larry, Townes. Sønn. Jeg bare venter og ser. Jeg vil jo ikke komme med føringer i denne ypperlige tråden. :)
     

    Townes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.04.2009
    Innlegg
    15.639
    Antall liker
    10.642
    Sted
    www.skranglefantene.com
    Torget vurderinger
    1
    Helsikke rolfozzy. Skjønner ikkje kem du sikter til

    Jaja. Fruen går tur med minst'n og den største er sjuk = passiv titting på barne-tv, så gamlefar prøver seg på et slag for en av de virkelig store. Strengt tatt så stor at det burde vært unødvendig, men registrerer at det er for lite lytting på ham i lyttetråden. So med dette slår me eit slag for kongen av moderne singer/songwriter, americana, alt.country whatever sjanger'n:

    Ryan Adams


    b. 1974

    Vår tids Dylan og Young. Mark my words!

    Ryan Adams er bare kongen. Ferdig arbeid. Uforutsigbar, tidvis ujevn, innimellom rape gal, men totalt sett nyere tids suverene låtskriver. Nøyer meg med soloarbeider i dagens slag, sjøl om Strangers Almanac med Whiskeytown er så bra, at den burde vært med her. Adams var vel 22 da Strangers Almanc ble spilt inn. Skremmende. Brua på 16 days derfra, er den beste brua eg veit om. A-sida på den plata er helt sinnsyk, så etter at Adams som soloartist er konsumert, hiv deg over Whiskeytown.

    Siden eg hørte Heartbreaker første gang då den kom i 2000 har Adams vært en av de aller største for meg. For en stemme, for noen låter og hvilken karakter mannen er! Konserten på Ricks er legendarisk for meg, og trolig alle som var heldige nok til å være tilstede. Bortsett frå en jævla ubrukelig fyr som litt for ofte prøvde å synge med på låtene.

    I alle fall, albumene gjengis som alltid slik eg ville tatt de for meg:

    Heartbreaker - 2000


    Lyden av smerte. Lyden av en mann med et knust hjerte som suser inn i studio og lager en solodebut av de sjeldne. Det skal ha vært et stygt brudd og en heller heavy kjærlighetssorg som var kimen til albumet, og det er det ingen problemer å tro på. Plata preges av nedstrippede, melankolske, sjølransakende låter. Ryan synger med en inderlighet og en sårhet som sjelden eller aldri matches. Ikkje bare er han brilliant reint teknisk, sjølve stemmen hans er også en av de en kunne vurdert å gitt lillefingern for. Han har med seg bl.a. Gillian Welch og David Rawlings, og de bidrar på ypperste vis. Det er så utrolig mange sinnsvakt gode låter her, men noen må allikevel fremheves. Oh my sweet Carolina er fineste countrysang skrevet etter Gram Parsons, og Emmylou bidrar med lekker duett. My winding wheel, Amy og In my time of need er blant mine favoritter ellers. I dag. I morgen kan det være noen andre. Akkurat så sterk er denne debuten. En plate eg er uendelig glad i, den traff meg som en kule den gang i 2000. 10 år etter er det en plate eg stadig vender tilbake til, og den gir meg fortsatt utrolig mye.

    Spotify

    Cold roses - 2005


    Noe av det som er så kult med Ryan, er at han er nokså produktiv, for å si det mildt. Dette resulterte blant annet i tre studioalbum i 2005, hvorav dette til og med er dobbelt. Og et feinde flott et også. Adksillig mer variert enn Heartbreaker, men grunnstammen er fortsatt countryrock av ypperste merke. Åpningskuttet Magnolia Mountain sende vibbende i retning Grateful dead på sitt streiteste countryvis. Sweet illusions er en utrolig flott låt, en fantastisk melodi, lekre kledelige gitarer og en behagelig steel som vet akkurat hvilke strenger den skal trykke på ;) Og så er det stemmen til Adams da. Herregud for en vokalist! Så reint og behagelig, men hele tiden med den lille snerten og knekken som gjør ham til en av mine favorittvokalister uavhengig av sjanger. Ellers er det en fin blanidng av rolige og litt mer uptempo låter. Det fantastiske med dette dobbeltalbumet er at disk 2 er vel så bra, om ikkje bedre, enn disk 1. Let it ride, tittelkuttet (en seig og tøff countryrocker), If I am a stranger og den veldig streite med fine Dance all night er høgdare her.

    Spotify

    Jacksonville City Nights - 2005


    Her reindyrkes countryen mer enn på noe annet Adams album. Coveret legger vel heller ingen sjøl på hvilket musikalsk landskap vi er i.
    Kuriositet: Høsten (seint november) 2005 var smøyso og eg en tur i Budapest. En dag gikk vi en tur i en park hvor det var en skøytebane. Over musikkanlegget spilte de The hardest part fra Jacksonville City Nights. Veldig sær opplevelse. Det er forøvrig beste låt på plata, eneste "minuset" er at vokalen til Adams peaker så mye på ene refrenget at produksjonen er føkket. Det skurrer rett og slett i høytaleren. Men men, litt slack må vel sånne låtskrivere ha. Ellers vil eg dra fram A kiss before I go, Hard way to fall og My heart is broken (forøvrig en gammel låt). Dessuten planker han You were always on my mind i en faktisk veldig fin versjon, og på vinylutgåva for du med en demoversjon av A kiss before I go, som gruser albumversjonen.

    Spotify

    Rock&Roll - 2002


    En helt annen greie. Tittelen røper vel det meste. Her er det elektriske gitarer og et uforskammet plynder fra rockehistorien, signert Ryan. Det kan minne om Turboneger (snill TRBNGR vel og merke), U2 i so alive og smiths i Anybody wanna take me home, som er beste låt her, og topp 5 Ryan låt i mi bok. Angivelig ville Ryan "bare ha det gøy" da han lagde denne, og det tror eg så gjerne. Det er akkurat gøy det er å høre på den også. Jævla gode låter her, men countryknekken glimrer med sitt fravær.

    Spotify

    Easy tiger - 2007


    Tilbake til countryen og singer/songwriter greia. Litt mer ujevnt enn de beste, men åpningskuttet Goodnight Rose, Two og Tears of gold er alle innertiere. Og sa eg forresten at Adams er god å synge? Nedstrippa, pianobaserte I taught myself to grow old fortener også å nevnes. Ikkje helt der oppe, men fortsatt bedre enn de meste fra de fleste.

    Spotify

    Resten er også vel verdt å ha men no vil sjuklingen ha mat og det kan eg vel ikkje nekte ho. Rekkefølgen på resten er noe mer vilkårlig, men Gold er nok først ut om du velger å fortsette. 29 kan du vente med til slutt.

    Bra utvalg på spotify. Det kjedelige med Adams er at han er plaget med Meniers. Noe som gjør artistkarrieren nokså usikker i tiden framover. Hadde han opprettholdt tempo og kvalitet i et tiår til hadde han blitt vår tids Dylan og Young. Nuff said. Ryan über alles.

    Og for the record: Townes Van Zandt er i ein annan liga enn alle andre i heile verden. Derfor ingen sammenligner med ham.
    Og korrektur og typo-fixes er det som alltid ikkje tid til.
     

    Townes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.04.2009
    Innlegg
    15.639
    Antall liker
    10.642
    Sted
    www.skranglefantene.com
    Torget vurderinger
    1
    Ai ai

    Fin start på dagen, sov til 1030 (trolig det lengste i år). Eldste kid'n på besøk hos bestefar, så da åpner det seg uante muligheter for rekreasjon.
    Til og med mulig med et lite slag, og som bebudet, denne gang for et band det lyttes alt for lite til (syns eg då), nemlig

    Wilco



    Beatles eller Stones? Ja takk, begge deler!

    Under et festlig lag i fjor på denne tid, hevdet eg hardnakket at Wilco var Beatles og Stone i ett og samme band, og således et av vår tids alle beste band. Denne påstanden ble uforståelig nok bare møtt med kommentarer om at eg var litt vel langt nede i rødvinsflaskene mine da (stemmer), og at eg var helt ute på tur med den påstanden (stemmer ikke).

    Anført av koselige Jeff Tweedy har Wilco (som oppsto fra ruinene av überfantastiske Unce Tupelo (kommer her før eller siden)), levert det ene fantastiske albumet etter det andre. ALdri redde for å gå nye veier, men fundamentet har alltid vært det samme for Jeffaen. Vi snakker alt.country av ypperste merke, med melodier som går rett hem både hos popfolk og countryenstusiaster. Sammen med sadies er Wilco mine to favorittband av folk som fortsatt holder det gående.

    Det sies at Norge er det landet hvor Wilco selger mest plater i forhold til innbyggertallet. Det er jo godt å ha med seg når man ser på hva som ellers selger her til lands.

    Og, Roberten, platene under preseneteres slik eg ville anbefalt å ta dem for meg. Ikkje nødvendigvis den beste først 8)

    Summerteeth - 1999



    Popmesterverket! Jeff&co på sitt mest publikumsvennlige og tilgjengelige. Hvordan er det mulig å motså disse låtene? Har vært soundtracket til hver sommer i over 10 år nå. På overflaten er det så mye gladpop og koselige låter her, men det er før man tar tekstene for seg. Da blir det hele litt mer alvorspreget og substansielt. Husker faktisk Wilco spilte She's a jar på norsk televisjon i beste gullrekketid dengang. Det var staselige tider. Summerteeth er spekket med gromlåter, og foruten she's a jar, må Pieholden suite og utrolig lekre/triste How to fight loneliness nevnes. Dette er så vanvittig gode melodier, som sender tankene i retning både Beatles, Brian Wilson og Neil Young for undertegnede. Og så har vi tittellåta da. En snerten lekende sak, med en aldeles førsteklasses akkordprogresjon, og ditto sødmefylt koring på refrengene som gjør det umulig å tenke på annet enn grønne blomsterenger og en kald hansa.
    En plate til å bli usedvanlig oppstemt av, til tross for mye mørk tematikk i tekster. En moderne klassiker!
    Spotify

    Yankee Hotel Foxtrot - 2002


    Deres beste! Vil ikkje høre snakk om annet. Og et solid stykke unna den iørefallende popen fra Summerteeth. Faktisk ble de først dumpet av Warner pga denne plata, for så senere å få den gitt ut på Nonesuch, som vel er en underlabel av Warner (mener eg å huske). Denne plata gir deg motstand noen runder, men etterhvert så kommer det. Og da kommer det big time. Låtene har fantastiske arrangementer, instrumenteringen er perfeksjonert til fingerspissene, og etter at Jeffaen har virket litt vrang med deg de første lytterundene, viser han seg plutselig som den fantastiske låtsnekkeren han er. Jesus etc er verdt plata aleine. Jeg får total gåsehud hver gang steel-gitaren kommer luskende inn på siste verset her. Låta er bare så utrolig vakker at eg ikkje evner å yte den rettferdighet med ord. Musikk blir ikkje bedre for min del. Mye kan bli like bra, men intet kan bli bedre. Ellers er dette en av de platene som gjør seg i sin helhet. Summerteeth funker også i biter, men YHF bør nytes fra a-å. Det går en rød tråd fra fantastiske I am trying to break your heart åpner det hele, til Reservations avslutter ballet som ellevte og siste låt av en eneste lang parademasrj. De mest tilgjengelige låtene er nok Kamera, Heavy metal drummer og kanskje I'm the man who loves you. Men gi denne runder og du er hekta. Gi denne noen runder og du er hekta. Gi denne noen runder og du er hekta. Gi denne noen runder og du er hekta. Gi denne noen runder og du er hekta. Gi denne noen runder og du er hekta. Gi denne noen runder og du er hekta. Gi denne noen runder og du er hekta. Gi denne noen runder og du er hekta. Gi denne noen runder og du er hekta.
    Spotify

    Being there - 1996


    Glimrende plate dette også, og et veldig flott cover! Dette er plata som langt på vei dannet grunnlaget for påstanden om at her har vi Beatles og Stones i ett og samme band. Monday riffer av gårde på beste Keef vis, og i neste låt ut Outtasite er det popteften til Macca som høres i det fjerne. Mye musikk her, faktisk hele 19 låter. Første halvdel er noen strå hvassere enn andre, men det sier mer om kor utrolig bra første halvdel er. Far, far away har alltid vært en favoritt hos meg. Veldig flott "ballade", som sender assosiasjoner til Neil Young ala Harvest / Comes a time. Vil også dra fram What's the world got in store, som starter sparsommelig med Jeff og en banjo, men som glir over i et utrolig flott parti når resten av gjengen kommer inn. Så vakkert, så vakkert. For tiden er dette Wilco plata som snurres mest i hiemem.

    Being there har begge beina godt plantet i alt.country universet og er således nærmere beslektet med Uncle Tupelo tiden enn platene nevnt til nå.
    Spotify

    Sky blue sky - 2007


    Skrekkelig god denne også. Her har de fått ny lead gitarist i Nels Cline, og at han vet kordan seksstrengeren skal og bør trakteres er det ingen tvil om. Han var for meg høydepunktet under øya konserten i fjor. Herregud for en gitarist! Det høres også på Sky blue sky, hvor han under hele plata kommer med sine kledelige lekre gitarlinjer, tidvis med et lite jazza tilsnitt.
    Either way åpner plata på strålende vis. Nedpå, lekkert og som alltid en finurlig melodilinje signert Jeffaen. Flott lydbilde, med Cline sin gitar hånd i hånd med en tilbakelent orgel, og litt sparsommelig stryk gjør dette til en perle. you are my face har en bro som er helt sykt kult. Det begynner rolig denne også, men så skjer det et taktskifte som rett og slett har "wow" faktor. Det er utrolig fett rett og slett. Fantastisk groove på denne.
    På Impossible Germany briljerer virkelig Cline på gitaren sin, og bidrar langt på vei til å få fram genialiteten i låta. Blant platas aller beste kutt. Ellers er Walken også riktig så gøyal, og personlig har eg alltid hatt skikkelig sansen for What light
    Spotify

    Etter disser er det litt bob bob kor man skal fortsette. Det er aldri dårlig, men disse fire er noen hakk jevnere og bedre enn resten. Ville uansett tatt resten i denen rekkefølgen

    Wilco (the album) - 2009

    Denne er veldig bra alstå, men når ikkje helt opp sammen med de fire nevnte. Musikalsk er den nok mest beslektet med Sky blue sky, men holder ikkje helt samme kvalitet. Er noen perler her også, bevares. Best er Deeper down, One wing og fantastiske I'll fight, som har en gitarintro det skulle vært forbudt ved lov å mislike.
    Spotify

    A ghost is born - 2004

    Første gang eg blei irritert på Jeffaen. Krautrock flørteriene i Spiders ble ikkje tatt godt imot her, men alt blir tilgitt i Hummingbird. En av de beste låtene til Wilco ever. Plata som helhet er noe mer ujevnt, men er jo såklart verdt å ha.
    Spotify

    A.M - 1995


    Debuten. Ikkje milevis unna Uncle Tupelo her heller, ikkje musikalsk i alle fall. Kvalitetsmessig når de ikkje helt opp her syns eg, men det er en god stund siden eg har snurret den nå. Det er bra ting her også såklart, og Stones vibbene er ganske åpenbare på Casino Queen som eg mener er høydepunktet på denne. Kanskje sammen med Box full of letters.
    Spotify

    Wilco - det beste av begge verdener, og et band som man bør ha komplett.
    Jeffaèn er en skikkelig fining, og alt for undervurdert. Lytt mer til Wilco dammit :)

    * Som alltid, ingen tid til å fikse typos.
     

    Roberten

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.10.2008
    Innlegg
    5.627
    Antall liker
    1.320
    Townes skrev:
    Og, Roberten, platene under preseneteres slik eg ville anbefalt å ta dem for meg. Ikkje nødvendigvis den beste først 8)
    Jejeje ;D

    Brillefin gjennomgang, Townes ! Jeg ramlet av Wilco for en del år siden, men med Being There og Summerteeth på jevn rotasjon, og etter å ha hørt noen snutter av Sky Blue Sky da den kom var det opp på hesten igjen.

    Mener å ha lest/hørt at Wilco kjøpte ut YHF av Warner for $50.000, men det kan godt være at Nonesuch er under Warner paraplyen.
     

    rolfozzy

    Æresmedlem
    Ble medlem
    01.11.2005
    Innlegg
    16.361
    Antall liker
    6.540
    Torget vurderinger
    2
    Bra gjenomgang av en av de absolutt beste gruppene som er i dag.

    Enig i hvilke som er over og litt under streken her. Ghost is Born gadd jeg ikke kjøpe, ellers har jeg resten i hylla her. Min favoritt er Being There.

    Har jaggu noe bootlegs med de også.
     
    U

    utgatt60135

    Gjest
    Vi har mye ulik musikksmak Townes, men Wilco deler vi fullt ut. Yankee er en topp ti all-over for meg og deres ubestridte beste plate. Dernest holder jeg også Summerteeth som nest best. De funker veldig bra mer popa også. Men så liker jeg kanskje Ghost mer en mange andre, mer ujevn ja med knallplate det også synes jeg. Beeing There har aldri vært noen favoritt hos meg, mens Sky er bra saker. The Album har jeg spilt veldig lite faktisk og det er nok litt urettferdig. Uncle Tupelo har jeg ikke hatt sansen for så de platene kjenner jeg lite. Liker ikke Wilco så godt når de går mest mot Country, men liker dem klart best når de går mer "eksperimentelt" om man kan si det om Wilco. Synes også Loose Fur - Born Again in US er en plate med gode rett frem låter. Veldig moro å minnes den supre Wilco konserten på Sentrum Scene for ikke så lenge siden. Veldig flott gjennomgang Townes!
     
    Ble medlem
    30.04.2008
    Innlegg
    11.870
    Antall liker
    1.398
    Veldig bra gjennomgang, Townes. Som alltid.

    Nå må jeg bare dra frem igjen Wilco-platene, og med den som kom i posten nyligen, så har jeg alle de du går igjennom. Skal bli kjekt å høre på dem igjen.
     

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.590
    Antall liker
    15.155
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Når jeg ser hvor lenge siden det er jeg kjøpte Yankee Hotel så slår det meg hvor fort tiden går. Glimrende gjennomgåelse av Wilcos utgivelser. :)
     

    BurntIsland

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.02.2006
    Innlegg
    8.389
    Antall liker
    11.121
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    2
    Uten sammenligning forøvrig, så ville de siste 10-15 åra vært musikalsk mye kjedeligere uten Wilco og QOTSA. Wilco er aldri dårlige, og gav meg musikkgleden tilbake når jeg begynte å tro at alt var bedre før...

    Jeg har sett en DVD med Jeff Tweedy solo: Sunken Treasure: Live in the Pacific Northwest som virkelig kan anbefales.
    Wilco "Kicking Television" synes jeg er et glimrende livealbum.

    I tillegg til Loose Fur, kan Minus 5: "Down with Wilco" nevnes.
     

    Townes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.04.2009
    Innlegg
    15.639
    Antall liker
    10.642
    Sted
    www.skranglefantene.com
    Torget vurderinger
    1
    Hyggelig med tilbakemeldinger på Wilco :)

    Artig å se at dette er et band som mange er enige om er virkelig "store". De burde jo absolutt ha et relativt bredt nedslagsfelt, med en såpass variert og solid katalog.
    Enig i de fleste kommentarer her når det gjelder bandet og vurderinger av platene, og Jeffaen har jo så absolutt satt sitt eminente preg på mye annet utover Wilco også, men valgte å holde meg til dem her. Kunne kanskje med fordel ha nevnt kollaborasjonen med Billy Bragg (Mermaid avenue vol 1 & 2 - i alle fall vol 1). Der er det mye goknall.

    Bootlegs med Wilco høres spennende ut. I alle fall om det er snakk om uutgitte studioting.

    @ozzy - Kommer nettopp fra landet og i bilen hem var det atter en gang Being There. Det er en sabba bra plate, gitt. Personlig holder eg nok YHF aller høyest (der er vi i alle fall veldig enige Lyngen 8)) Skal eg absolutt velge mellom Summerteeth og Being there, så holder eg en bitteliten miniatyrknapp på Being there.

    @Burnt_Island. Den solo-dvd'n er glimmers, og det var likeså din oppsummering av Dream Syndicate og Green on red i albumstafetten. Kjenner eg skal dra fram igjen en god del Green on red den kommende uka!
     

    BurntIsland

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.02.2006
    Innlegg
    8.389
    Antall liker
    11.121
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    2
    jeg liker begge mermaid avenue platene, men klarer liksom aldri å koble de til wilco...
     

    rolfozzy

    Æresmedlem
    Ble medlem
    01.11.2005
    Innlegg
    16.361
    Antall liker
    6.540
    Torget vurderinger
    2
    Burnt_Island skrev:
    jeg liker begge mermaid avenue platene, men klarer liksom aldri å koble de til wilco...
    Bare hopp over låtene der Bragg er, så går det nok bra. ;D
     

    BurntIsland

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.02.2006
    Innlegg
    8.389
    Antall liker
    11.121
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    2
    Jeg liker "a ghost is born" godt jeg og. Litt annerledes og ikke fullt så tilgjengelig, og kanskje hører vi at Jeff Tweedy jobbet for å få kontroll på sin avhengighet av smertestillende på den tida, og O'Rourke påvirker de mer enn ellers men resultatet er bra. Bedre enn deres nyeste mener jeg.
    Viser frem Tweedy sine styrker som gitarist, og banet veien for Nels Cline (tror jeg)
    At least thats what you said har en fantastisk gitarsolo; Neil Young & Crasy Horse mutert sammen med Television!
    Hell is Chrome minner meg om David Bowies Hunky Dory på en måte.
    Spiders er ikke singlemateriale, men er med på å gjøre albumet til det det er.
    Muzzle of Bees er litt mer eksperimentell Wilco,
    Hummingbird er en klassisk Wilcolåt i Beatlestradisjonen deres,
    Handshake Drugs og Wishful thinking er blant deres bedre låter totalt sett og slik kunne jeg fortsette. Jeg liker til og med "less than you think". Plata hadde ikke vært den samme uten.

    Wilcos aller vakreste øyeblikk finnes nok på YHF, men Ghost er bandet på sitt mest spennende.... alt de har gjort kan plasseres på en akse mellom Beeing There og Ghost i følge denne lytteren.
     

    Bent

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.10.2008
    Innlegg
    2.737
    Antall liker
    613
    Sted
    Nordhordland
    Kjempetråd Townes. :)
    Er nettopp ferdig og lese/lytte meg gjennom den og det har endt opp med 7 nedlastede plater foreløpig (kan bli dyrt i lengden dette ;D). Keep up the good work.
     

    Brasse

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.05.2008
    Innlegg
    5.095
    Antall liker
    9
    Opp og fram med denne tråden, til glede for nye og gamle lesere.
    For min del er det så masse eg ikkje har høyrt, så eg har samla alt i ei speleliste slik at eg kan putte den på telefonen og ha med meg på buss og fortau. Så kjem eg garantert til å ramle over både eitt og anna uten å vite kva det er, men då er det berre å sette ei stjerne og gå tilbake og lese. Heilt topp!
     

    jowil

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.07.2006
    Innlegg
    1.877
    Antall liker
    9
    rolfozzy skrev:
    Townes skrev:
    8)
    rolfozzy skrev:
    Ja som Håvard venter jeg også på noen som jeg tror vil komme. Sønn til Larry f.eks.?
    I all min uvitenhet, så er eg faktisk ikkje sikker på men det er... Larry altså :-[
    Sønn til Larry, Townes. Sønn. Jeg bare venter og ser. Jeg vil jo ikke komme med føringer i denne ypperlige tråden. :)
    Ok, I've been Too Long In the Wasteland

    Fy steike så mye god musikk èn eneste Townes kan fremskaffe!
     

    rolfozzy

    Æresmedlem
    Ble medlem
    01.11.2005
    Innlegg
    16.361
    Antall liker
    6.540
    Torget vurderinger
    2
    På tide og få ræva i gir, Townes. Må ikke la tråden din daue nå.
     

    Townes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.04.2009
    Innlegg
    15.639
    Antall liker
    10.642
    Sted
    www.skranglefantene.com
    Torget vurderinger
    1
    Mornings folkens :)

    Takk for hyggelige kommentarer og påminnelser. Aldri vore planen å legge tråden dau, men eg merker det er sant som folk seier om unger: "Én er en, og to er ti" 8) Spesielt når drolten tidvis er temmeleg high maintenance. Så innlegga blir muligens noko kortare enn før.

    Eg får slå eit slag ein tidlig laurdags morgon mens diverse familiemedlemmar fortsatt søv. Og i lys av Deph's tråd i går kveld tar vi den muligens tøffaste og beste singer/songwriteren siste 20 år.

    Steve Earle


    (b. 1955 - nesten dau ein haug med gongar)

    Viktigare enn ein skulle tru

    Steve Earle har eg hatt gleden av å sjå to gonger, og fortvilelsen av å sjå ein. Denne amerikanske, politisk- og samfunnsengasjerte låtskrivaren, har hatt ei forholdsvis produktiv og kvalitativt solid prduksjon sidan debuten i '86. Det går eit vannskille i musikken kring 1990-1991, kor heroinmisbruken vel var på sitt aller jævligaste, og Earle hadde seg ein tenkepause bak murane. For all del, begge "periodane" er gullande gode, men musikken og stemmen er nokså forskjellige.

    Sjøl om Earle ikkje platedebuterte før i 86 var han aktiv og sentral i miljøet rundt Guy Clark og Townes Van Zandt langt tilbake på 70talet, og sistnemnde har vel langt på vei oppdratt Earle, som (musikalsk) "far". Og det både på godt og vondt.

    I dei siste åra har han stadig blitt meir politisk engasjert (mykje takka være primaten George Bush sine "bragder"), sjøl om engasjementet for dei på samfunnets skuggeside alltid har vore der. Det sterke politiske engasjementet har etter mi meining til ein viss grad gått på bekostning av musikalsk kvalitet, men Earle leverer fortsatt varene. Det må han vel for å betale bidrag til alle eks-konene ;D

    Som alltid, plater listas i rekkefølga eg ville tatt dei for meg, ikkje nødvendigvis det folk flest meiner er best. Og Earle sine plater bør kjøpast. Du får ikkje med deg dei fantastiske liner-notsa hans på spotify eller liknande.

    El Corazon (1997)


    Utan tvil Earle plata eg oftast vender tilbake til. Dedikert til sin læremeister Townes er El Corazon ei plate kor Earle får demonstrert heile sitt musikalske register, frå dei rolige akustiske perlene, som Christmas in Washington som åpnar plata, "bluegrass"låta I still carry you around og rock&roll låtar som N.Y.C kor ingen ringare enn Supersuckers bidrar. Det siste seier vel lit om at Earle har kred og kontakter som strekker seg litt lengre enn Garth Brooks sine. Taneytown, kor Emmylou Harris gjer eit av sine etterkvert mange bidrag på Earle sine plater, eg også blant platas gjevaste kutt. Vakre Ft.Worth blues som avsluttar El Corazon er basert på, og tilegna, Townes. Nydelig låt! Det er i det htareile tatt fint lite å utsette på denne plata, låtane helde enormt høgt nivå og fp r meg er dette ein moderne klassikar i sjangeren.
    Spotify

    Guitar town (1986)


    Reindyrka countryplate, frå året som er like viktig for countryen, som '91 er for grunge. Tittel/åpningskuttet er blant tidenes fem beste countrysonger, og har vore eit fast innslag på samtlige vorspiel og festar hjå undertegnede de siste 12-13 år. Til glede for noken, til irritasjon for fleire. Dette er nemmelig country, og ikkje "country". Earle gjer sine saker med bravur, og forutan klassikaren av eit åningskutt, må vi dra fram Hillbilly highway, My old friend the blues, Someday, Little ro...ehh, faktisk heile plata 8) Nokså anna greie enn El Corazon, men likefult ei suveren samling med songar.
    Spotify

    Train a comin (1995)


    Egentlig meir ei samling (med akustisk materiale) enn eit studioalbum. Men det gjer jo ingenting når det er så steine gode låtar som her! Mercenary song, Tom Ames' prayer og Ben McCulloch er storytelling av ypperste klasse. Latterlig gode musikere/vokalister bidrar; Norman Blake, Peter Rowan Emmylou Harris (surprise), Roy Huskey J.R., og gjer dette til eit nydelig album. Ein kledelig Beatles cover får Earle også plass til, men korfor Rivers of Babylon absolutt skal være med er et litt meir undrane til.
    Spotify

    Transcendental blues (2000)


    Denne har eg alltid vore glad i. "Beatlesplata" til Earle eller noko sånt. Litt meir dristig produsjon enn fleire av dei andre platene, og låter som beveger seg litt på sida av konvensjonell country og americana. Vanskelig å dra fram enkeltlåter her sidan det jevnt over er skyhøg kvalitet, men nevner allikevel fengande, snertne, Another town, den nydelige duetten When I fall (sammen med søstera gjer det sitt til at teksten får ein ekstra sårhet), I don't want to loose you yet, samt hans nest beste anti-dødsstraff låt Over yonder (Jonathan's song). For meg er denne stor, og eg har følelesen av at den er litt undervurdert i Earle katalogen.
    Spotify

    Exit-o (1987)


    Om den forrige er "Beatlesplata" til Earle, må dette være "Springsteenplata". Andre plata han gav ut, og produksjon og lyd er således meir likt Guitar town enn dei andre nevnt til no. Men låtane er meir "heartland" rock enn country er. Det er midtemporockere med noen perler av melodier over ein lav sko. Nowhere road, angry young man, the rain came down og I ain't never satisfied er truleg mine favorittar her. Kankje ikkje ei Earle plate for alle, men eg likar den.

    I feel alright (1996)


    Hadde heile plata holdt samme nivå som dei tre låtane som startar plata, hadde dette vore Earle si utan tvil beste stund. Forutan den fantastiske åpninga av plata med tittelkuttet, hard-core troubadour og More than I can do, vil eg nevne vakre Valentine's day (som eg alltid drar til smøyso når eg "gløyme" valentinerpresang), og duetten med Lucinda Williams; You're still standin there. Billy and Bonnie er også storveis, og i CCKMP dveler Earle ved tidligere rusproblemer. Et par litt mer ordnære låter trekker helheten noe ned, men det beste her er blant det beste han har gjort.
    Spotify

    The mountain (1999)


    Earle goes bluegrass, og stort sett lukkast han med det. Sammen med Del McCoury band, sveiver han i gang moderne bluegrass så det tidvis lukter svidd i svingene. Carrie Brown, tittelkuttet og Pilgrim (som eg lurer på om Henning Kvitnes eller noken liknande kan ha covra) er dei beste låtane for min del.

    Men akk, der våkna la familia, og eg lyt fortsette på Earle ved neste høve, for det er absolutt eit par plater til det er verdt å sjekke ut.

    Earle del 2 kjem når Eros har kommet med den andre av sine 101 plater eg bør høyre før eg dauar. Inntil då kosar eg meg med Steve Earle.

    Og som alltid, ingen tid til typo fix.
     

    rolfozzy

    Æresmedlem
    Ble medlem
    01.11.2005
    Innlegg
    16.361
    Antall liker
    6.540
    Torget vurderinger
    2
    Bra, Townes. Og jeg som har spilt Steve Earle i dag. Artig sammentreff. :)
     
    Ble medlem
    30.04.2008
    Innlegg
    11.870
    Antall liker
    1.398
    Endelig har Townes hodet litt over vannet! Har savnet denne tråden, men visst han har hatt det fryktelig travelt.
     

    Townes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.04.2009
    Innlegg
    15.639
    Antall liker
    10.642
    Sted
    www.skranglefantene.com
    Torget vurderinger
    1
    Mens drolten søv, og smøyso og eldste er på teater:

    Earle, del 2

    Jerusalem (2002)


    Earle begynner virkelig å bli politisk, og Bush er lite populær. God plate, men litt irriterende produksjon. Earle begynner å bli litt kreativ i studio etter min smak, men leverer fortsatt noen låter som få er forunt. John Walker's blues er platas klart beste kutt, med en nokså kontroversiell tekst. Emmylou er med igjen på I remember you. Disse duettene er på en måte blitt "varemerket" til Earle, og det er gledelig at de nesten alltid holder ekstremt høgt nivå. Avslutningslåta Jerusalem kreves det ikkje veldig mye fantasi for å skjønne ka handler om, og Earle har visst gjort det til prinsippsak å spille denne på alle konserter "inntil det er fred der". Hvilket betyr at dersom du noensinne går på en Earle konsert er du garantert å få høre denne.
    Spotify

    The hard way (1990)


    Denne skal du ha av den enkle grunnat Billy Austin låta er her. Den beste anti-dødsstraff låt skrevet noensinne. Fullstendig tearjerker og noe av det flotteste Earle har skrevet. Sjokkerende god låt og en enda bedre tekst. Gåsehudfaktor av de sjeldne. Ellers er plata ujevn, men det er noe gull her også. Åpningskuttet The other kind er brillefint, Promise you anything er gode greier, og et par andre låter er også mer enn godkjent. Ingen høydare i katalogen, men Billy Austin gruser alt.

    The revolution starts...now (2004)


    Denne er egentlig veldig bra, men kom på en tid då eg hadde nådd metningspunktet mitt på Steve Earle for en stund. Igjen er det politisk så det holder, og han sparker der det sparkes bør. Jevnt over bra nivå på låtene, The houston kid og Rich mans war er to av mine favoritter her.
    Spotify

    Copperhead road (1988)


    Av en eller annen grunn manges absolutte favoritt. Det skjønner ikkje eg. Tittelkuttet er jo en klassiker, og Devil's right hand og Johnny come lately (med bidrag fra the pogues) er gull, men utover det syns eg denne er temmelig ordinær. Verdt å høre gjennom for de nevnte låter i alle fall. Johnny Cash har gjort en jævli tøff cover av Devil's right hand, kun kompet av rytmegitarisen fra red devils.
    Spotify

    Tar med en samling også

    Sidetracks (2002)


    Her er det mye bra. Bl.a. Ellis unit one (kjent fra dead man walking), som er den tredje beste låta hans om dødstraff. Av og til den nest beste. Her covres bl.a. Dylan, the byrds og supersuckers og det gjøres stort sett med hell. Ikke alt er like spennende, men som en samling av rariteter og leftovers er det en imponerende samling.

    De to siste som har kommet, Washington square serenade og Townes har skuffet meg såpass at eg gidder ikkje nevne de her. Eg har de såklart i samlinga, og de er vel verdt å sjekke ut, men det er langt fra Earle på sitt beste. Han kjem med ny seinere i vår, og den er produsert av T-Bone, så eg har trua igjen ;D

    The hard way er ikkje på spotify, og har i alle fall tidligere vore vanskelig å oppdrive på cd, så her er et youtubeklipp i middels kvalitet kor han gjer Billy Austin:

     

    rolfozzy

    Æresmedlem
    Ble medlem
    01.11.2005
    Innlegg
    16.361
    Antall liker
    6.540
    Torget vurderinger
    2
    Om jeg aller ærbødigst får lov? Fantastisk låt, syns jeg.

     

    Townes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.04.2009
    Innlegg
    15.639
    Antall liker
    10.642
    Sted
    www.skranglefantene.com
    Torget vurderinger
    1
    rolfozzy skrev:
    Om jeg aller ærbødigst får lov? Fantastisk låt, syns jeg.

    Det går heilt fint fozzy 8) Så lenge det ikkje blir noe truseprat. Verken om Steve eller Emmylou sine.
    Nydelig låt, absolutt!
     

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.590
    Antall liker
    15.155
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Mitt forhold til Earle stammer hovedsakling fra åttitallet. Nittitallet og tiden etter fallet har jeg faktisk lite forhold til. Men Guitar Town er en plate jeg hører på ny med glede nå som jeg skriver dette. Det er mange år siden sist. Årsaken til at jeg husker den så godt er at den kom akkurat i den tiden da mitt forhold til country begynte å modnes, med en mer sikker smak. Sammen med Dwight Yoakams Guitars Cadillacs etc fra samme år.

    Det er nok lett å se hvordan Earle passet inn i den utviklingen. Det var to plater som kom som bestilt for meg det året, og som på mange måter har hatt en mye større effekt på min smak i ettertid enn jeg kunne ane da. Hadde det ikke vært for dem så hadde jeg kanskje ikke utviklet min sans for mer rendyrket country før senere. Men det ville kommet uansett med fantastiske Wagoneers to western swing-plater fra rundt 1990. Jeg tipper Townes har minst en av de.

    Fint at du plukker opp tråden igjen. Du kunne nesten ikke startet opp igjen med en bedre artist å misjonere for.
     

    Townes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.04.2009
    Innlegg
    15.639
    Antall liker
    10.642
    Sted
    www.skranglefantene.com
    Torget vurderinger
    1
    Jepps!

    86 er et gullår for countryen, med debuter frå både Earle, Yoakam og Lyle Lovett.
    Har stout&high med wagoneers på LP (og den er knallbra). Mangler good fortune, men den er jo forholdsvis kjapp å få tak i om abstinensene melder seg :)
     

    Roberten

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.10.2008
    Innlegg
    5.627
    Antall liker
    1.320
    Veldig bra, Townes. Selv om jeg gremmes over verden vi lever i når det trengs å misjonere for Steve Earle, han burde jo være allment bejublet.

    Det sagt, jeg har kun en håndfull Earleskiver, så det var kjærkomment opplysningsarbeide fra losen i vesterled.
     

    Townes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.04.2009
    Innlegg
    15.639
    Antall liker
    10.642
    Sted
    www.skranglefantene.com
    Torget vurderinger
    1
    I utgangspunktet anså eg Earle til å være for stor for trådens intensjon, men fant ut at hedersmannen kunne få litt velfortjent skryt allikevel

    Sånn å forstå at baluba fyller år i dag? Grattis herfra i så fall :)
     

    Roberten

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.10.2008
    Innlegg
    5.627
    Antall liker
    1.320
    Ja, bevares, klart han fortjener skryt.

    Yes, baluba er 37 og nypult i dag. Flagget til topps !
     

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.590
    Antall liker
    15.155
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Townes skrev:
    Jepps!

    86 er et gullår for countryen, med debuter frå både Earle, Yoakam og Lyle Lovett.
    Har stout&high med wagoneers på LP (og den er knallbra). Mangler good fortune, men den er jo forholdsvis kjapp å få tak i om abstinensene melder seg :)
    Den er om mulig enda bedre. Mer helhetlig og gjennomført. Fokuset på låtene er det samme, men jeg føler at de har perfeksjonert og finslipt stilen enda mer. Det er en plate du absolutt bør ha, Townes.

    Takker nok engang for oppmerksomheten. Facebook har vært et lite helvete i dag. Forsøker jo å takke alle...
    Men 37 år? La oss regne litt på det: 2011 minus 1966. Det skulle bli i overkant av 29 år, ikke mer. :mad:
     

    Townes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.04.2009
    Innlegg
    15.639
    Antall liker
    10.642
    Sted
    www.skranglefantene.com
    Torget vurderinger
    1
    Aftens!

    Ettersom eg tok for meg Steve Earle nylig, kan det være greit å ta hans kvinnelige ”motstykke”, dels også sia ho har vore litt omtalt i lyttetråden nylig. Ho har det til felles med Steve Earle at ho nok for lengst har levert sine beste ting, men ho kjem framleis med plater. Faktisk har ho blitt meir produktiv den seinare tid. Dessverre er det ikkje like stas med nye plater herfra no, som det var for 10-15 år sidan, men den gang var det til gjengjeld goa pote.

    Lucinda Williams

    (1953-)

    Fantastisk stemme og eingong ein fantastisk låtskriver.


    Født og oppvokst i Louisiana, men har no tilholdssted i Nashville. Lucinda Williams si platekarriere strekker seg så langt tilbake som 1979, men det skulle gå nesten 20 år før ho fekk sitt gjennombrudd som artist. Det kom med eit album som har blitt ståande som ein moderne klassiker på singer/songwriter / americana himmelen, og sjøl om det ikkje i mi bok er hennar beste, er det absolutt staden å begynne:

    Car Wheels on a gravel road (1998)


    Opprinnelig skulle heidersmannen Gurf Morlix produsere denne, men da plata var ”90% ferdig” røyk Lucinda og Gurf uklar over produksjonen, avlsuttet samarbeidet, og Roy Bittan vart endeleg produsent. Eg har ein boot med Morlix versjonen, og den er veldig annerledes mikset enn versjonen som såg dagens lys. Williams mottok en Grammy for ”best contempoprary folk album” for denne, og den har solgt over 800 000 kopier i USA. Det er forståelig når man hører på dei solide låtene som utgjøre albumet. Men aller best er nok Williams sin småraspende, såre, hese og intensen vokal, med en enorm tilstedeværelse. En slags damenes Rod Stewart? Car wheels er jevnt over et knallalbum, men noen låter skinner ekstra mye, som åningskuttet Right in time, Drunken angel (skrevet til Blaze Foley), I lost it (gammel låt), og Joy, som Bettye LaVette har covret.

    http://open.spotify.com/album/3UCpl2Q6HdjHV7LBWswhlx

    Lucinda Williams (1988)


    Hennar beste plate. Her stemmer så og si alt. Country, blues, folk og rock smelter sammen på aldeles utsøkt vis, og låtene er usedvanlig sterke. Passionate kisses er kanskje mer kjent med Mary Chapin Carpenter, men den er ikkje bedre. Crescent city er helt fenomenal, og Lucinda synger med et engasjement og guts som er helt fraværende på nyere album:

    …”And take rides in open cars
    My brother knows where the best bars are”


    Ein helt annen tone og livsgnist enn ka vi finner på de siste tingene.
    Am I too blue? Er mer melankolsk av seg, og kan således minne om ting ala det vi finner på Essence. Som låt er den ikkje veldig ulikt noe jayhawks kunne ha funnet på, egentlig. Åpningslåta I just wanted to see you so bad er også av ypperste merke. Suveren plate dette, som anbefales på det aller varmeste. Noen feinschmekkere vil muligens synes at produksjonen er noe datert. Eg driter i denslags.

    Sweet old world (1992)


    Meget god plate dette også. Vakre flotte låter, mye i samme landskapet som Car wheels. En del mørk tematikk her. To av låtene dveler ved sjølmord; tittelkuttet og Pineola. Røffe saker. To svært ulike låter, hhv. en ”ballade” og en ”rocker”, men begge er solid håndverk. Ellers nevner eg Six blocks away og He never got enough love som de sterkeste kuttene. Hun gjør også en Nick Drake cover her, Which will, og eg har hørt svakere coverlåter for å si det sånn.
    Godt mulig noen kicker på produksjonen her også, det får være deira problem.

    http://open.spotify.com/album/5FQAhlSKNiZGCRWfMZZG71

    Essence (2001)


    Egentlig begynner nedturen her, men dette er allikevel en bra plate. Det skjer imidlertid noe eg oppfatter som en radikal endring i låtskrivingen hos Williams fra Essence og utover. Det blir rett og slett for mye tristesse, for mye melankoli og for sårt. Når det er sagt, så er det mye bra på Essence, aller best er Blue, kor stemmen til Lucinda er på sitt mest perfekte. Helt fullstendig på bristepunktet til å bikke over, men hon lander på rett side og gjer låta til ein karrierehøgdare. Utrolig sart og sårt, med en vannvittig tilstedeværelse. Lonely girls er også knall, samt I envy the wind og out of reach (kor eg meiner å huske at Gary Louris er med og gjer ein framifrå jobb, lenge sia eg har høyrt no). Plata er vel verdt å sjekke ut.

    http://open.spotify.com/album/657Le4PfHsbTniNxUYVPRH

    World without tears (2003)


    Det er faktisk ein del verkeleg gode ting her, som fruits of my labor, Ventura, righteously og Real live bleeding fingers and broken guitar strings. Problemet er resten. Det er også litt for mange låtar, og mange av dei er på grensa til kjedeleg, og somme passerar grensa. Langt frå noko essensiell plate i samlinga, men for dei som likar Lucinda er det på sin plass å spandere nokre hyllecentimeter på denne også.

    http://open.spotify.com/album/5dLcUjTvveC9LNi163K87H

    Happy woman blues (1980)


    Første plata med eiget materiale. Dette blir kanskje for dei som er over gjennomsnittlig interessert. Det er ei litt anna greie enn seinare ting. Det er meir country/hillbilly vibes over dette, men bevares det er bra. I lost it dukkar opp igjen på Car wheels... Eg foretrekker versjonen på Happy woman blues.
    Uansett, dette blir kanskje for dei virkelig dedikerte.

    http://open.spotify.com/album/2jxxEF2IMr312jmiY9B8eb

    Ramblin' (1979)


    Her gjer ho standardlåtar innan country og blues…Robert Johnson, Carter, Acuff, Memphis jug band und so weiter. Nedstrippa greie dette, og dette er også for dei som er ekstra nyfikne på dama.

    http://open.spotify.com/album/3HzbLgbtdRrFRyujsDZrmj

    Det som er med dei to siste, sånn eg ser det, er at det er meir bra enn det er spennande å høyre på. Sjeldant eg speler desse, men dei får seg ein snurr i ny og ne.

    Det har kommet i alt tre studioalbum etter A world without tears; West, Little honey og no nylig kom Blessed. Felles for desse er at dei er dørgane kjedelege, og er kun for komplettistar. Sånn er det med den saken 8)

    Altså, eg syns Lucinda har gått i hondane med åra. Men eingong var ho knakande god.

    Som alltid; Skrivefeil høyrer med!
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    dette er en fantastisk tråd Townes. Takk for at du gidder :)
     

    rolfozzy

    Æresmedlem
    Ble medlem
    01.11.2005
    Innlegg
    16.361
    Antall liker
    6.540
    Torget vurderinger
    2
    Fin tråd ja. Ser jeg mangler Ramblin. og de siste, som jeg heller ikke har behov for og ha.

    Siste jeg kjøpte var West, og har nok spilt den et par ganger. max.
     

    Townes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.04.2009
    Innlegg
    15.639
    Antall liker
    10.642
    Sted
    www.skranglefantene.com
    Torget vurderinger
    1
    65finger skrev:
    dette er en fantastisk tråd Townes. Takk for at du gidder :)
    Takk for det finger'n

    Problemet mitt er at eg har "gått meg litt fast" no. Planen var jo å favne adskillig breiere enn bare disse countryfolka. No har heldigvis Eros startet en skikkelig knalltråd, så da er det lite vits for en novise som meg å vie noe tid til garage, punk og denslags. Der er Eros hfs' egen Asgeir (sjefen over alle sjefer). Men satser knallhardt på at neste post ikkje blir en singer/songwriter. Ikkje engang en obskur en :)
     

    Karma

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.05.2009
    Innlegg
    2.036
    Antall liker
    160
    Flott tråd dette her!

    Personlig "oppdaget" jeg faktisk Lucinda ganske nylig. Forstår dog at jeg kanskje har bommet ved kun å kjøpe hennes nest siste tre utgivelser.
    Jeg sliter faktisk med denne stemmen. Virker tilgjort med for mye dårlig skjelving og fyllesnøvling. Men er dette fenomenet mer påtrengende på disse senere utgivelser, enn da hun var yngre?
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn