Siden smøret skal smeltes om, dvs tines opp og kjøles ned igjen, er det vel snakk om "homogenisering" mot eksisterende smør. Kanskje fargeavvik, eller noe mindre alvorlig.
Men hele "smørkrisen" er en katastrofe for Tine og landbruksbyråkratene, og godt er det. Det har gått opp for nordmenn at de er stengt ute fra en verden fylt av mat - og at denne maten smaker godt, men er utilgjengelig eller gjøres for dyr pga toll/avgifter. Diskusjonene på nettet går i ett, der folk rapporterer om at "det smaker minst like godt som Tines". Og mange setter spørsmålstegn ved hvorfor vi har disse barrierene. Og godt er det.
Tine er allerede i panikk over den økte osteimporten, der nordmenn får smaken for varierte og gode oster fra andre land (og når det går opp for folk at de kan importere ost og annet vha posten, helt lovlig, fra EØS-området ...). Smørkrisen har åpnet døren mot et annet landbruksregime. Og godt er det.
Bakstreverske tullinger, som har forbrukernes interesse så langt nede på stigen som den kan komme. I norsk landbrukssammenheng er forbrukeren et vedheng, og ikke en prioritet. Forbrukerne er nyttige idioter for norsk landbruk, og det må det bli en endring på.