Medisin og helse Corona

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • MartinSandvik

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    18.03.2008
    Innlegg
    760
    Antall liker
    449
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    8
    Dahl i Molde er å blir en tosk.
    Som Kristiansunder kan man ikke si noe annet.
    Han er en dyktig politiker for sin region.

    Men det han tar opp er egentlig litt interresant.
    Store deler av Norge har hatt smitte iløpet av det siste året. Smitten i Oslo skyldes i all hovedsak på importsmitte sies det i media.
    Hvordan så smitten fortsetter å øke (uker) etter at importen fjernes blir vanskelig for meg å forstå.

    Mange utbrudd på vestlandet og i nord har startet med importsmitte. Nedstegning (ofte mildere enn Oslo sine kan det virke som) har blitt innført og noen uker senere er livet tilbake til "normalen".

    Hvorfor klarer de ikke dette i Oslo?

    Karantene reglene er egentlig ganske inngripende for innreisende til Norge (akkurat kommet ut av 10 dagers innreise karantene selv).
    Om disse følges av de i karantene men kanskje viktigere for arbeidsgiverene (som det virker som om setter forskjellige krav til arbeidere rundt om i Norge) vil smitten holdes lavt. Kan det være at arbeidere som skulle vært skjermet eller i karantene oftere er ute blandt folk i Oslo enn andre steder i Norge?

    Med nedstegning og begrenset ferdsel (hjemmekontor) blir fokuset på befolkningstallet i Oslo feil i mitt hode. Fra det jeg vet fra slekt og venner som bor i Oslo er det ikke stor trafikk mellom bydelene for de. Om man tar bydelene for seg blir befolkningstallet ikke mer enn andre byer i Norge.
    Derav burde det vært mulig å få ned smittetallet i Oslo likt med det man har fått til ellers i Norge.

    Alt her er synsing og tatt ut fra egne oppfatninger.


    Har ett søskenbarn som har vært på besøk på Nordmøre og i Trondheim denne uka fra Oslo. Hu ble så sjokkert av å bli møtt av en kelner uten munnbind på restaurant i Kristiansund at hu tok en covid test etterpå.

    De fleste følger nok påbudene i Oslo, men prosentvis flere enn andre steder i Norge gjør det ikke og ødelegger dermed for alle andre (virker det som).
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    hvis en tror at bydeler i oslo ikke har mer kontakt med hverandre enn to gårdsbruk i utsira, så har en lite kjennskap til urbanitet, selv om en har slekt som har stengt seg inne i urbaniteten.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.901
    Antall liker
    19.747
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0

    I løpet av én søndag har Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) greid å blamere sin hjemby ikke bare én, men to ganger i riksmediene.

    Først gjorde han seg høy og mørk på bekostning av Oslos smittevernhåndtering. Og ikke bare gikk han løs på byrådet i Oslo - byens befolkning fikk også passet påskrevet, han mente det var på sin plass å «spørre byrådet i Oslo om de ikke klarer å gjøre jobben sin skikkelig eller om innbyggerne ikke klarer å følge reglene», som han så smakfullt sa til VG i morges.


    Som om ikke det var nok, er Dahl på’n igjen søndag ettermiddag med en ny salve. Nå var det fordelingen av vaksiner internt i Oslo han så seg nødt til å kommentere: «Hvis [Raymond Johansen] mener at dette skal være basert på smittetrykket lokalt, så bør det første være at Oslo selv gjør det, i stedet for å rope på vaksine fra resten av landet».

    Mens Molde-ordføreren hoverer, må Oslos befolkning nå gjennom enda hardere tiltak, for å få smitten under kontroll.

    For min egen del har jeg fortsatt ikke greid å forstå hvorfor ikke flere av dosene bør til Oslo, der smittetrykket (naturlig nok) er vedvarende størst. Den høye smitten i hovedstaden har åpenbart konsekvenser for resten av landet, både i form av smittespredning og behov for strenge tiltak i større deler av landet.


    Dette er så klart kompliserte og vanskelige avveininger. Det finnes - mest sannsynlig - en logisk og faglig fundert grunn til at vaksinene fordeles slik de gjør nasjonalt. Jeg skriver mest sannsynlig fordi pandemihåndtering også er politikk. Og akkurat nå ser det for en som er så heldig å være utenfor hovedstaden, ut som om Oslos befolkning bare må leve med mer smitte og langt, langt hardere tiltak enn resten av landet, på grunn av en vag kalkulator-logikk som bare er rettferdig på papiret.

    For jeg greier ikke å forstå denne logikken, selv ikke med store doser velvilje. Like lite som jeg tror Torgeir Dahl forstår hvordan denne pandemien oppleves for Oslos befolkning. De vedvarende tiltakene Oslo lever under er helt knusende for manges psykiske helse. Oslofolk er redde. Oslofolk er ensomme.
    Når en ordfører hiver seg på ved å felle dom over osloboernes evne til å etterleve smittetiltakene, begynner vi kanskje å se hvordan flere års hylende unyansert Oslo-demonisering fordummer selv ledende politikere til å bli tåpelige stammekrigere. Som om det er Oslo og byens befolkning som står for sentraliseringen i Norge, og ikke den samme regjeringen som nå nekter smittesenteret Oslo en høyere andel av vaksinene.

    Det går sikkert an å beregne seg fram til at det er rettferdig å distribuere et likt antall vaksiner per innbygger til flere titals nesten smittefrie småkommuner her i Trøndelag, og til Oslo. Problemet er bare at det både ser hjerterått ut, og er hjerterått for dem som bor der det faktisk er, og hele veien har vært, mest smitte. I følge en VG-måling er flertallet av Norges befolkning uenig med vaksinestrategien til regjeringen, FHI - og Torgeir Dahl. Da er det regjeringen som har et forklaringsproblem, ikke Oslo.


    Pandemihåndtering er nemlig også politikk, og akkurat nå ser Raymond Johansens beste kort ut til å være en brautende borgermester i Molde. Raymond Johansen ser det nok ikke slik, han har dessverre langt viktigere ting å tenke på enn en bråkmaker fra en småby i Romsdal. Men om Moldes fremste mann Torgeir Dahl fortsetter i dette helt ubegripelig tonedøve sporet i en dag til eller to, vil svært mye av forståelsen for dagens vaksinefordeling både fordufte, og bli politisk umulig å forsvare.

    Denne smålige hoveringen er nemlig det minst lekre forsøket på politisk spill i pandemien så langt. Jeg skulle til å skrive at det for Høyres del vil være selvskading å fortsette slik. Men ærlig talt er det Oslo som tar mest skade akkurat nå.
     

    hogen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.12.2003
    Innlegg
    2.806
    Antall liker
    2.371
    Torget vurderinger
    2
    Er det den eneste kommentaren du har til hele den lange posten jeg skrev?
    Nei, men ble opptatt med å spille igjennom noen fine Zappa originaler fra tidlig 70 tall, samt den nye Smetana "Ma Vlast" direct to disc (på tre 45´ plater) med Bamberger Symphoniker og Jakob Hrusa. Fantastisk musikk og innspillinger. Må få komme tilbake til denne posten når det er mindre viktige ting som skjer;)
     

    hogen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.12.2003
    Innlegg
    2.806
    Antall liker
    2.371
    Torget vurderinger
    2
    hvis en tror at bydeler i oslo ikke har mer kontakt med hverandre enn to gårdsbruk i utsira, så har en lite kjennskap til urbanitet, selv om en har slekt som har stengt seg inne i urbaniteten.
    Det er vel også litt som å tro på julenissen å tro at folk skal finne seg i å bli bestemt over på denne måten i år etter år. Tror vi kommer til å se at flere og flere ikke kommer til å følge alle disse reglene like godt fremover.
     

    Balle Clorin

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.06.2012
    Innlegg
    10.216
    Antall liker
    9.443
    Torget vurderinger
    2
    I Oslo bor det ca 1 600 mennesker per kvadratkilometer, i Bergen 631, i Kristiansund 282. Det kan egentlig ikke sammenlignes.
    Oslofolk vil ikke isolere seg selv hjemme , de treffes nesten som før og hår på kafé og jeg må gå sikksakk mellom grupper som står å skravler i trynet på hverandre med 58cm avstand . Det fortsatt lov å ha 10stk hjemme hos seg sjøl selv etter dagens innstramming og det er ingen ytterligere innstramming på barne og ungdoms idrett. På Voldsløkka henter foreldre barna og står i tette køer og skavler høylytt. 70% av de Som bor i denne byen tar ikke poenget med sosial distansering før det blir Innført militært portforbud . Hadde alle kun vært på jobb og deretter kun sittet inne hos seg selv i 3 uker ville smitten stupt.men det er for mye å håpe på siden en såpass stor andel rett og slett ikke bryr seg.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.423
    Antall liker
    35.201
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Hvordan det kan skite seg på kort tid:
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.214
    hvis det er slik at folk ikke bryr seg i god nok grad så var det noe som var ekstremt lett å forutse.

    Når vi har importert smitte og i stedet stengt ned samfunnet så vil folk få nok etter en viss tid.

    Norge kunne ha hatt kontroll på grensene. Norge kunne hatt kontroll på hvilke mutasjoner som dukker opp hvor. Norge kunne ha massetestet for å søke smitte. Norge kunne ha økt antall intensivplasser. Norge kunne ha kjøpt mange vaksiner. Norge kunne hatt god vaksineutrulling. Dessverre så har løsningen vært å være på etterskudd. Konsekvent på etterskudd. Data må samles har vært mantraet. Og når dataene kommer så er eneste tilstrekkelige tiltaket å stenge ned. Og da stenge ned bredt og brutalt.

    Norge har konsekvent stengt stalldøren etter at hesten har løpt sin vei. Importsmitte. Mutasjoner. Tiltakstrøtthet. 2. og 3. bølge. Alt dette var varslet for ett år siden.
     
    Sist redigert:

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    8.863
    Antall liker
    4.293
    OK, så mobilitet. Still does not compute. Vi vet at mobilitet fører til større smitteoverføring. Vi vet også at smittetrykket for tiden er høyest i Groruddalen. Så man skulle kanskje tro at mobilitet og avstander (som visstnok tilsier at Oslo bør prioriteres fremfor andre kommuner) også skulle ha noe med smittetallene i Groruddalen å gjøre. Men i stedet ser det ut til at Oslo kommune prioriterer å vaksinere folk i bedrestilte bydeler med god plass. Beklager, men den internprioriteringen mellom bydeler i Oslo tar jeg virkelig ikke, gitt argumentasjonen om hvorfor Oslo bør prioriteres over resten av landet. Holmenkollen og Nordstrand - huh?
    Ha-ha. Lurte på om jeg skulle svare på dette, men tenkte at du hadde kommet meg i forkjøpet. Og det stemte på en prikk. 👍
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    8.863
    Antall liker
    4.293
    Eller at det blir 12 mnd;)

    Spørsmålet gjelder vel avveiningen som ligger bak den overordnede strategien (forutsatt at de som styrer i det hele tatt har noen overordnet strategi). Jeg mener at "slå ned" strategien som synes å ligge bak er fundamentalt feil. Lockdown har en veldig lang rekke ekstremt alvorlige konsekvenser for mange, iallfall når det har pågått over en såpass lang periode som nå. Det man "vinner" synes å være at endel veldig gamle og syke mennesker får leve litt til (ja det er forenklet sagt, men i store trekk riktig). Likevel er så og si all fokus på det siste både fra myndigheter og media, det eneste som teller for mange er altså disse tellingene over dødstall.
    Hvor mye covid skal du se før du støtter de strenge tiltakene du nå er imot?
     

    Balle Clorin

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.06.2012
    Innlegg
    10.216
    Antall liker
    9.443
    Torget vurderinger
    2
    hvis det er slik at folk ikke bryr seg i god nok grad så var det noe som var ekstremt lett å forutse.

    Når vi har importert smitte og i stedet stengt ned samfunnet så vil folk få nok etter en viss tid.

    Norge kunne ha hatt kontroll på grensene. Norge kunne hatt kontroll på hvilke mutasjoner som dukker opp hvor. Norge kunne ha massetestet for å søke smitte. Norge kunne ha økt antall intensivplasser. Norge kunne ha kjøpt mange vaksiner. Norge kunne hatt god vaksineutrulling. Dessverre så har løsningen vært å være på etterskudd. Konsekvent på etterskudd. Data må samles har vært mantraet. Og når dataene kommer så er eneste tilstrekkelige tiltaket å stenge ned. Og da stenge ned bredt og brutalt.

    Norge har konsekvent stengt stalldøren etter at hesten har løpt sin vei. Importsmitte. Mutasjoner. Tiltakstrøtthet. 2. og 3. bølge. Alt dette var varslet for ett år siden.
    Dette innlegget Og Asbjørns rett før er spot on. Alltid på etterskudd. Hvor lenge skal myndighetene tviholde på 1m avstand når det er minimum 2m som er nødvendig ? Helt utrolig at ert ikje går inn nå et er så åpenbart ar 1 m ikke holder i det hele tatt . Spesielt med den britiske!!
     
    U

    Utgatt24668

    Gjest
    Ha-ha. Lurte på om jeg skulle svare på dette, men tenkte at du hadde kommet meg i forkjøpet. Og det stemte på en prikk. 👍
    Det er egentlig ikke spot-on, men snarere en avsporing fra teamet. Temaet er Norges vaksinestrategi, og den blir etter alt å dømme endret i inneværende uke etter anbefaling fra FHI. Årsaken er at Raymond med flere har hatt rett hele tiden, at brannen må slukkes i episenteret, som er Oslo by.

    Hvordan Oslo fordeler vaksinene internt i kommunen når dette (endelig og på overtid) er på plass, er noe vi må ta stilling til da. At Oslo f.eks. har prioritert sykehjem likt på tvers av byen fram til nå er ikke så rart egentlig. At de kunne ha prioirtert bedre internt kan godt være, men har fint lite med Norges fordeling og vekting av vaksiner i urbane strøk vs. distriktene. Ergo: Å endre teamet fordi man ikke har noe gode argumenter har ingenting med "spot-on" å gjøre.
     

    Ole_Martin

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    2.167
    Antall liker
    804
    Blir spennende; «dugnaden» er landsdekkende, mens medisinen skal være lokalprøvd. Ser ikke for meg Bolle Clarin fra Senja finne seg i å vente 1 år til for at Oslo skal vaksineres først.
     

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    14.892
    Antall liker
    11.283
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Interessant å registrere at de som er bekymret for eget, pårørendes og nærmiljøets ve g vel er de som er egoister, men festdeltagere som gjemmer seg i skap og under senger når politiet kommer på festbesøk, treningsfreakene som bare må trene i kø, hyttefolket som bare må samles på hyttene osv. kjøpesentervandrerne som bare må ut å lete etter noe å bruke penger på, - nei , de er ikke egoister...... interessant resonnement...
     
    U

    Utgatt24668

    Gjest

    Ting som tyder på at det bare var én genial plan angående innkjøp av vaksiner også.
    Norges tilnærming på denne har vært sterkt preget av å være solidarisk - å ikke snike seg fram i køen. De som har tatt seg til rette, type Israel og UK og delvis Tyskland ligger mye bedre an. Paradokset ligger i at opposisjonen som i stor grad påberoper seg på å være solidarisk, nå klager på at vi har vært for solidariske.

    Ettersom vi allerede er temmelig hykleriske ved å dele ut fredspris, og på samme tid selger olje og våpen i stor skala, så er min vurdering at vi gjerne kunne ha tatt en UK eller Israel her. Vi kunne ha brukt oljefondet til å legge press på leverandørene som eks. Usmakelig ja, men ikke noe forskjell fra de andre som nå lykkes med å redde sin befolkning fra tiltaksbyrdene. Her møter de "rødgrønne" seg selv i døren lenge før kritikken treffer regjeringen.

    For å ta noen velgere over fra SP kunne regjeringen derfor ha utført følgende:

    - Stoppe å betale ut milliarder av kroner til bistand og bruke det på å støtte hjørnestensbedrifter over hele landet + gi riktig bistand til alle de som er berørt av krisen.
    - Presse markedet på vaksiner med et sterkt oljefond ++.
    - Med andre ord: Redde oss selv, og gi faen i andre - i god Israel-stil.
     
    Sist redigert av en moderator:

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.901
    Antall liker
    19.747
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Det er svært mange debatter og sammenblanding av ulike ting her.

    Det virker til å være en holdning hos de som er for sterkt inngripende tiltak, at disse må være overalt. Min holdning er at det er kun der det er et høyt smittetrykk at det kan forsvares. Det betyr at det i Oslo og andre steder, der smitten er høy, må settes inn langt sterkere tiltak enn på små steder og områder med minimal smitte. Her må inngripende tiltak ikke brukes- før det trengs. Man kan ikke være føre var på månedsvis, da dette har svært uheldige konsekvenser. Dessuten har man lite å gå på den dagen det virkelig trengs. Her virker det som om at enkelte ikke klarer å se denne forskjellen, og argumenter som at de som tenker slik er i mot tiltak. Det er man jo ikke; tiltak der det trengs.

    Når det gjelder vaksinering, har det hele tiden vært innlysende for meg at man må følge en lignende tankegang; mest vaksiner dit det brenner mest. Målet er å få ned innenlands smittespredning, da må det settes inn mest der det er mest.

    Importsmitte har hele tiden vært en svært stor grunn til de utbrudd vi har sett rundt om i landet etter forrige sommer. Her har politisk ideologi sørget for manglende kontroll på grensene, noe som har medført at tilførsel av smitte utenfra er den viktigste årsaken til at vi fortsatt har sterkt inngripende tiltak i landet. Her fortjener regjeringen svært sterk kritikk.

    Myndighetene har hele veien brukt bakspeilet, i stedet for å se hva som kommer- og har vært konstant på etterskudd. Det ødelegger tilliten over tid.
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Grafen viser at B. 1.1.7-prøvene fra ulike utbrudd i Oslo og resten av Norge, har en rekke små, men klare, genetiske forskjeller.

    • De små fargete prikkene er norske funn av B. 1.1.7-varianten. Det betyr at nye stammer av den britiske muterte varianten har kommet til Norge gang på gang, over mange uker.
    • Grafen viser at virusvarianten har kommet seg forbi Norges pandemiforsvar med testing og karantene minst 40 ganger.
    • De første 17 tilfellene ble påvist i prøver tatt mellom 7. og 13. desember. Men den gang ble et svært lite antall prøver undersøkt.
    Regjeringen stengte ned grensene og store deler av østlandsområdet 23. januar «for å få bedre oversikt».

    29. januar ble det innført kraftige innstramminger i utlendingers adgang til innreise til Norge.


    mindre vaksiner enn tenkt, og mer virus enn tenkt; lenge stengt her i urbaniteten.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.901
    Antall liker
    19.747
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0

    Men når vi nærmer oss ettårsdagen for nedstengningen, ser vi at tiltakstrøttheten begynner å sige inn. På spørsmål om hva folk syns om tiltakene nå, har andelen som syns de er passe, sunket til 60 prosent.

    Noen forklarer nedgangen med et stadig mer innfløkt regelverk etter alle mutantutbruddene etter jul, pluss usikkerheten som nå råder om vi får nok vaksiner. Men tiltakstrøttheten handler nok vel så mye om en voksende bekymring for konsekvensene tiltakene får, og kommer til å få. Særlig blant barn og unge.

    Det er ikke mindre viktig at psykologer og folk i barnevernet begynner å si ifra. For mens én del av helsevesenet teller smitte, ser nå andre deler mer vold, flere spiseforstyrrelser, psykoser, selvmordsproblematikk, skolefravær og familieproblemer. Alt som et resultat av korona-tiltakene, ifølge en kronikk signert 245 psykologer på NRK Ytring, flere av dem er fra Drammen.

    Det har ikke manglet på kritiske røster lokalt. Vibeke Narverud Nyborg, doktorgradsstipendiat i medisin- og helsehistorie ved USN, har ved flere anledninger advart mot den langvarige nedstegningen og mener hensynet til smittevern veier altfor tungt sammenlignet med andre deler av folkehelsen.


    Kritikerne ser ut til å ha blitt hørt, for ifølge Drammens Tidendes ferske spørreundersøkelse, har de som mener at tiltakene er for strenge økt fra ni prosent i november til 15 prosent i februar. Samtidig er det en økning blant dem som syns tiltakene er for milde: Fra 16 til 19 prosent i samme

    Med synkende tillit og en gryende polarisering mellom de som syns tiltakene er for strenge på den ene siden og for milde på den andre, blir det nå enda vanskeligere for myndighetene å finne et nivå som ikke svekker tilliten ytterligere.

    Forhåpentligvis er det starten på slutten på pandemien slik vi kjenner den. For selv om helseministeren og smittevernerne advarer mot neste topp, nye utbrudd og nye mutasjoner, så må vi på ett eller annet tidspunkt innse at covid-19 er noe vi må leve med – ikke som nå, men i en mindre farlig form.


    Det er liten sannsynlighet for at viruset blir utryddet fullstendig. Derfor må vi begynne å snakke om tilpasning, slik vi gjør med klimaendringene. Om hvordan vi skal leve med risiko. Hvordan vi skal forholde oss til et virus som ikke forsvinner helt, men som kan kontrolleres gjennom vaksiner, og regnes som en hvilken som helst sesonginfluensa. Hvordan vi må akseptere død fordi vi ikke kan leve med evig sosial distansering. Hvordan vi må forbedre smittevernsberedskapen i påvente av neste pandemi. Hvordan vi må sørge for en mer forutsigbar vaksinestrategi. Og hvordan vi vurderer hva som er best for folkhelsa.

    Denne debatten må vi alle tåle. For den er selve grunnlaget for tillitssamfunnet. Sånn sett er tiltakstrøttheten også et godt tegn.
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.214
    når blir det innført en ordning med vaksinepass, mon tro?
    vaksinepass... den ultimate ydmykelsen av de unge. Den eldre generasjonen kan igjen sette seg på fly og få "normalt" liv, mens ungdommen må sitte hjemme på studenthybelen sin og se i veggen.

    Vaksinepass må gjerne komme, men da skal virkelig rangering av vaksiner også skikkelig på dagsordenen. Friske 50-åringer kan fint vente, fordi de har som oftest livet sitt på stell, i motsetning til yngre generasjon.

    Etter at ungdommen har plukket opp regningen i et helt år så burde de stå først i køen for den belønningen. Studentene fortjener den guleroten lenge før hjemmekontor-folket.
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    hurtigtester og gud vet hva, og 1. mars kom dette rundskrivet:

    Skal du på Blindern campus de første tre ukene i mars? (Please see English below)

    Da vil vi gjerne be deg om en tjeneste: Selv om du ikke har symptomer på korona, kan du likevel legge turen innom Frederikkeplassen og ta en drop-in korona-hurtigtest?
    Testen tas i den ytre delen av nesen, så du slipper den ubehagelige lange pinnen – og resultatet blir klart etter drøyt 15 minutter. Alle som tester positivt, blir kontaktet av SiO Helse.

    Om mange nok tar hurtigtesten, kan det bidra til at UiO og andre utdanningsinstitusjoner får holde åpent selv om smittetrykket er høyt i samfunnet for øvrig.

    SiO Helse har fått i oppdrag av Helsedirektoratet å sette i gang en pilot for hurtigtesting av symptomfrie ansatte og studenter som oppholder seg på Blindern campus. Testingen settes i gang fra og med tirsdag 2. mars klokken og skal vare i tre uker. Alle ansatte og studenter som er på campus oppfordres til å ta en hurtig-koronatest én gang i uken.

    Gjennom piloten ønsker helsemyndighetene å teste ansatte og studenter som ikke utviser symptomer for å sjekke om de likevel er smittet med korona. I så fall kan man raskt sette inn smittesporing, vurdere behov for karantene og unngå videre spredning.

    Blindern campus får dermed to teststasjoner: Én for dem som har symptomer på korona og derfor må teste seg, og én for dem som ikke har symptomer, men som oppfordres til å bli med i piloten og ta en hurtigtest. Det er viktig at du passer på å gå til riktig stasjon. Vi sørger for god merking.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.901
    Antall liker
    19.747
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0

    Høyre anklages for sedvanlig "Høyre-spill".

    Det ser vi hele veien i tråden også; få fokuset over på noe annet, og gi andre skylden. Ikke ta noe som helst ansvar selv for feilslått politikk og manglende evne til rett og slett tenke!
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Hvordan det kan skite seg på kort tid:
    finnene slår til

     
    U

    Utgatt24668

    Gjest
    Ny vaksinestrategi kommer ikke før mid mars. Da skal vel regjeringen bruke noen dager på å vurdere den, så da følger de en god trend på å være 2-3 mnd for sent ute.


    Og det selvfølgelig ikke snakk om "helomvending". "Kun" en veldig stor endring som bryter med det opprinnelige prinsippet om "rettferdig fordeling". Altså en helomvending, med mindre vi skal endre ordboka på samme måte som "dugnad". Jeg foreslår da en "kraftenndring" som nytt ord.

    – Det er riktig at vi drøfter spørsmålet om skjevfordeling, som for eksempel fordeling av vaksiner til utsatte områder, og det er det vi har fått oppdrag om, og det er dette vi har sagt til TV2. Men det stemmer ikke at vi foreslår helomvending i strategien, sier fagdirektør Frode Forland i FHI.
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.505
    Antall liker
    9.242
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Distriktspolitikk...
    Se på bydel Gamle Oslo for eksempel. Der bor det flere enn 55.000 innbyggere fordelt på 7,5 kvadratkilometer midt i Oslo sentrum. Det bor flere innbyggere der enn i Bodø kommune, hvor de kan boltre seg på over 1300 kvadratkilometer.

    Bydelen får denne uken tolv – 12 – vaksiner. I Bodø er tallet for samme uke 1330. I Bodø er det til nå blitt satt 5800 vaksinedoser. I Gamle Oslo er tallet 1936.

    Dette er distriktspolitikk forkledd som smittevern.

     

    hogen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.12.2003
    Innlegg
    2.806
    Antall liker
    2.371
    Torget vurderinger
    2

    Galskapen er nå komplett i England.

    As a reminder of how far we have travelled in the past year I recommend going back to listen to Nigel Farage’s comment, in one of the leaders’ debates before the 2015 election, about overseas HIV patients placing a burden on the NHS. The idea that arrivals from foreign countries should be tested for an infectious disease was denounced by the then Plaid Cymru leader Leanne Wood as ‘scaremongering which divides communities’, drawing a loud cheer, while Nicola Sturgeon cut in with the words “when someone is diagnosed with a dreadful illness my instinct is to treat them as a human being, not worry about what country they come from”.

    Fast forward six years and we have a nationwide manhunt for an arrival from Brazil believed to have be infected with a new variant of Covid-19, while political leaders are falling over each other to condemn the government for not closing down Britain’s borders earlier. Sturgeon herself has asserted that Scotland was close to eliminating Covid-19 last summer but was thwarted by nasty outsiders bringing in the disease.

    The liberal ideal of a welcoming Britain with its doors open to the rest of the world now belongs to ancient history. The ‘enlightened’ course of action is now to erect barriers, incarcerate arrivals and set the dogs loose if an overseas traveller goes missing.

    It was one of the liberal-Left pin-ups, Jacinda Ardern, who pioneered this policy. Now Britain is going full-New Zealand. Yet we are doing so at a time when the experience of that country is beginning to show the futility of trying to fight Covid with a closed-borders policy. Auckland, the largest city and commercial centre, has just entered a severe, seven day lockdown after a single person tested positive for the disease. So much for life being back to ‘normal’ in New Zealand. Bars and sports stadia may be open some of the time, but so long as the country remains bound by instant lockdowns, no-one will be able to plan their lives.

    How will New Zealand – and how will Britain – ever reopen? Covid-19 isn’t going to go away. It looks like becoming endemic over most of the world. Even with vaccines – which have turned out to be more effective at stopping serious illness and overall infections more than anyone dared to hope – we will still have cases and, yes, deaths. All countries are either going to have to accept that – or otherwise barricade themselves against the outside world forever after.

    How depressing that the more people we get vaccinated, the more distant becomes the prospect of a return to normality. The Prime Minister dangles the carrot of Britain reopening by 21 June – at the earliest – yet even if pubs, hotels, theatres are back in business by then it still won’t be anything like normal, because normality involves having open borders. If we can’t leave and re-enter the country as we please – and if foreigners are excluded – then we are back in the dark days of world war.

    The irony is, of course, is that one of the variants which is causing concern around the world was home-brewed, in Kent. “The virus respects no borders,” it was frequently asserted in the early days of this crisis. Indeed, not. Why, then, have we latterly come round to acting as if it does?
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.901
    Antall liker
    19.747
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0

    Hvert fjerde smittetilfelle i Kristiansand har ukjent smittekilde. – Det er bare to steder i landet vi er bekymret for nå: Oslo og Kristiansand, sier FHI.

    To steder bekymrer FHI. Likevel lever hele landet med inngripende tiltak....
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn