Medisin og helse Corona

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • morbid

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  24.08.2018
  Innlegg
  1.567
  Antall liker
  902

  Noen umiddelbar effekt vil ikke endringen i vaksinasjonsprogrammet få. FHI og regjeringen insisterer på at alle de inntil 900.000 personer som har fått avtale om dose to, skal beholde den før man kan forsere vaksineringen med dose en. Begrunnelsen er utrolig nok at myndighetene frykter det vil bli for krevende for kommunene å endre inngåtte timeavtaler.

  Først i juni kan man regne med å få frigjort flere førstedoser, slik at tempoet i vaksineringen stiger, ifølge FHI.

  Bortsett fra økonomiprofessor Steinar Holden, som har ledet arbeidet med å evaluere regjeringens koronatiltak, er det få kritiske røster å spore. Muligens har folk blitt så vant til å leve med stengte butikker, stengte utesteder og sterke begrensninger på sin bevegelsesfrihet, at de rett og slett har resignert.

  Hadde det ikke vært direkte uansvarlig, hadde det vært fristende å oppfordre alle som fortsatt venter på vaksine til å gå ut i gatene og protestere
  Ting er som regel litt mer sammensatt enn hva avisene vil ha det til. I tillegg til dette utraget av grunnlaget så er det en del andre funderinger rundt de forskjellige gruppene og hvorvidt de skal fullvaksineres så fort som mulig.
  Screenshot from 2021-05-05 00-24-10.png
   

  weld77

  Æresmedlem
  Ble medlem
  19.09.2014
  Innlegg
  13.912
  Antall liker
  7.792
  ^ det der ser fremfor alt ut som en administrativ vurdering, i alle fall.

  At 900.000 personer "forventer" å få sin andre dose burde man for øvrig drite tynt i dersom noe annet er optimalt gitt ny kunnskap. Det er millioner som venter på sin første. Tenk de har fått timeavtale! Man kødder med folks basale rettigheter, jobben deres, grunnloven og alt mulig. Men for all del ikke en timeavtale. Det skulle tatt seg ut. Krevende kunne det endatil blitt.

  Det jeg ikke siterte fra saken i DN er at det at man godt kan utsette andre doser har vært kjent lenge, betydelig lengre enn hva Norge har brukt på å komme frem til det i alle fall. Galemattiaslandet Finland gjorde det langt tidligere - i februar. Canada i begynnelsen av mars. Det har tatt ca 2 måneder å komme frem til dette i Norge. I en verden der vaksiner er et svært knapt gode så er det veldig vanskelig å se at det som man har valgt i Norge minimerer negative effekter, det er forsåvidt det regjeringenens egne oppnevnte utvalg kom frem til også.

  Nå skal man respektere timeavtalen og demme opp for Senterpartiets fremmarsj.


  Da Storbritannia i romjulen 2020 valgte et intervall på tolv uker mellom vaksinedosene, så det ut som et gigantisk eksperiment med folkehelsen. Det fantes ikke kliniske data, og flere medisinske eksperter advarte mot konsekvensene.

  Da Finland i begynnelsen av februar gjorde det samme, var det mindre av et eksperiment og mer av en kalkulert risiko. Da Canadas vaksinekommisjon i begynnelsen av mars anbefalte fire måneder, fantes det gode grunner til å anta at fordelene ville være langt større enn eventuelle ulemper. Immunolog Anne Spurkland ved Universitetet i Oslo uttalte til VG på det tidspunktet at erfaringene fra det israelske vaksinasjonsprogrammet viste at man «trygt kunne vente inntil 12 uker på neste dose».
   

  morbid

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  24.08.2018
  Innlegg
  1.567
  Antall liker
  902
  Endre 900000 timer de neste par ukene, samt tromme sammen 900000 andre i tillegg til endring av en krevende logistikk kan muligens være litt mer krevende enn hva det synes som på promperommet.
   
  • Liker
  Reaksjoner: MML

  Fenalaar

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  12.05.2002
  Innlegg
  7.062
  Antall liker
  3.530
  Sted
  Narvik
  Torget vurderinger
  3
  Jeg tipper neste steg nå er at noen finner ut at det som faktisk har skjedd er at en stor andel av innlagte / intensivinnlagte i Oslo og omegn er personer fra disse gruppene som har takket nei til tilbud om vaksine. Det danner seg jo et slags mønster når vi fra før vet at vaksinene er svært effektive i å forhindre alvorlige forløp, innvandrere fra enkelte land er enormt overrepresenterte blant de innlagte og nå i tillegg vet at andelen vaksinerte i den mest utsatte delen av befolkningen i de mest smitteutsatte bydelene i Oslo i tillegg er lav. Svært lav. 1/3 av somaliere sammenlignet med 19/20 norskfødte i samme aldersgruppe er ektsremt lavt.
  Det er også vesentlig høyere forekomster av hjerte-/karsykdommer i en del av invandrermiljøene. Jeg har ikke studert dette, men jeg vil anta at noe av dette er kostholdsrelatert og noe er muligens også arvelig relatert. Disse underliggende sykdommene er også høyrisikofaktorer for Covid.

  Fant en artikkel på dette:

  Johan-Kr
   

  weld77

  Æresmedlem
  Ble medlem
  19.09.2014
  Innlegg
  13.912
  Antall liker
  7.792
  Endre 900000 timer de neste par ukene, samt tromme sammen 900000 andre i tillegg til endring av en krevende logistikk kan muligens være litt mer krevende enn hva det synes som på promperommet.
  FHI har, helt frem til nå nylig, ment at det ikke er så nøye når folk får første dose men at det er når programmet er "ferdig", altså alle har fått to doser (eller en for J&J) som er viktigst. Det var derfor de presterte det retoriske mesterverket å si at det faktisk var en fordel at AZ gikk ut av det norske vaksineprogrammet da den hadde så langt intervall mellom dose 1 og 2. Dersom dette var hva de mente så kunne de vel tatt den ut helt på egen hånd uavhengig av rikisko for blodpropper eller ikke.

  At de nå øker intervallene for 1. og 2. dose for mRNA-vaksinene er jo en erkjennelse av at dette ikke har vært korrekt. Det har som nevnt vært kjent viten ganske lenge og man kan jo lure på hvorfor det har tatt såpass lang tid å komme til denne erkjennelsen. Og jo lengre man har ventet med det jo større har de praktiske problemene med å endre det vokst seg, rimelig nok.
   

  MML

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  19.02.2010
  Innlegg
  1.556
  Antall liker
  859
  Torget vurderinger
  1
  Etter min mening er det åpenbart at man fra første stund burde har prioritert å få vaksinert flest mulig med 1. dose og tatt 2. dose etter hvert. Allikevel er det nok såpass omfattende å endre på allerede planlagt strategi at det høres ut som en fornuftig avgjørelse og fortsette med dose 2 som planlagt frem til påbegynte pasienter er ferdig.
   

  Terje-A

  Æresmedlem
  Ble medlem
  16.05.2013
  Innlegg
  11.356
  Antall liker
  5.658
  Sted
  Moss
  Torget vurderinger
  15
  Ingen i FHI er villig til å gå utover anbefalingene til legemiddelprodusentene. Andre land må gå foran før noen tør å stikke hodet frem her i Norge.
   

  weld77

  Æresmedlem
  Ble medlem
  19.09.2014
  Innlegg
  13.912
  Antall liker
  7.792
  The Liberals Who Can’t Quit Lockdown - The Atlantic

  For many progressives, extreme vigilance was in part about opposing Donald Trump. Some of this reaction was born of deeply felt frustration with how he handled the pandemic. It could also be knee-jerk. “If he said, ‘Keep schools open,’ then, well, we’re going to do everything in our power to keep schools closed,” Monica Gandhi, a professor of medicine at UC San Francisco, told me. Gandhi describes herself as “left of left,” but has alienated some of her ideological peers because she has advocated for policies such as reopening schools and establishing a clear timeline for the end of mask mandates. “We went the other way, in an extreme way, against Trump’s politicization,” Gandhi said. Geography and personality may have also contributed to progressives’ caution: Some of the most liberal parts of the country are places where the pandemic hit especially hard, and Hetherington found that the very liberal participants in his survey tended to be the most neurotic.
  ...

  Even as the very effective covid-19 vaccines have become widely accessible, many progressives continue to listen to voices preaching caution over relaxation. Anthony Fauci recently said he wouldn’t travel or eat at restaurants even though he’s fully vaccinated, despite CDC guidance that these activities can be safe for vaccinated people who take precautions. California Governor Gavin Newsom refused in April to guarantee that the state’s schools would fully reopen in the fall, even though studies have demonstrated for months that modified in-person instruction is safe. Leaders in Brookline, Massachusetts, decided this week to keep a local outdoor mask mandate in place, even though the CDC recently relaxed its guidance for outdoor mask use. And scolding is still a popular pastime. “At least in San Francisco, a lot of people are glaring at each other if they don’t wear masks outside,” Gandhi said, even though the risk of outdoor transmission is very low.
   
  • Liker
  Reaksjoner: OMF

  weld77

  Æresmedlem
  Ble medlem
  19.09.2014
  Innlegg
  13.912
  Antall liker
  7.792
  Etter min mening er det åpenbart at man fra første stund burde har prioritert å få vaksinert flest mulig med 1. dose og tatt 2. dose etter hvert.
  Det var tydeligvis ikke åpenbart for de som sysler med dette da de gjorde nettopp det valget i England sent i 2020. Det ble beskrevet som upløyd mark og potensielt svært risikabelt da de gjorde det, men det var også drevet av den svært anstrengte smittesituasjonen i UK den gang. Nå noen måneder senere tyder alt på at det gikk brillefint, men det visste man neppe da. Man har imidlertid visst ganske lenge at man kan utvide tiden mellom dosene, men Norge har altså brukt to-tre måneder på å ta den beslutningen og da har det, om man skal tro begrunnelsen, ballet såpass mye på seg at det er for tungvindt å gjøre noe med det. Man lar altså alle 900.000 andredoseavtalene gå som planlagt, det er ganske mange tall mellom 0 og 900.000 for eksempel, for å ta den mest opplagte innvendingen. Det er også snakk om nok doser til at det åpner for ganske radikale ideer med klare fordeler (og ulemper), som kraftig skjevfordeling i og rundt Oslo for å ta det mest opplagte.
   

  lars_erik

  Æresmedlem
  Ble medlem
  19.10.2006
  Innlegg
  29.586
  Antall liker
  15.032
  Sted
  Hades
  Da er det i gang. Det måtte jo komme.


  Antall konkurser steg med 22,1 prosent i april, sammenlignet med samme måned i fjor. Bare i Oslo steg antall konkurser med nesten 75 prosent.

  – Med konkursøkning i april, og mange bedrifter som så skal betale to- og tredoble skatte- og avgiftsregninger samt feriepenger om ikke lenge, vil nok konkurstallene ganske sikkert øke videre, sier Ruud.
   

  weld77

  Æresmedlem
  Ble medlem
  19.09.2014
  Innlegg
  13.912
  Antall liker
  7.792
  ^ det er vel ikke spesielt mye vits å sammenligne måned mot måned når både første og spesielt forrige måned (april 2020) er varierende grad av unntakstilstand. Konkurser var vel også usedvanlig lavt i april i fjor grunnet permitteringsregler, støtteordninger og generelt lite stemning for å sende virksomheter over ende.
   

  Robot

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  16.11.2018
  Innlegg
  4.005
  Antall liker
  2.410
  Sted
  Høgda
  Men uansett så må vi huske på at det kommer til å gå veldig bra når det hele er over, da skal alle ut å drikke og handle. I mellomtiden så får vi andre bare tåle at folk mister jobben mens vi venter.

  Men noen er bekymret, de er det.

  Edit; ser nå at RJ skal ha pressekonfranse nå kl.1200, spenningen stiger...Blir det f.eks. lov å trene på skjenkeplassene igjen?

   
  Sist redigert:

  weld77

  Æresmedlem
  Ble medlem
  19.09.2014
  Innlegg
  13.912
  Antall liker
  7.792
  Men uansett så må vi huske på at det kommer til å gå veldig bra når det hele er over, da skal alle ut å drikke og handle. I mellomtiden så får vi andre bare tåle at de mister jobben.
  Jeg er veldig spent på hvordan proposjonalitetsvurderingen for dette ser ut, den skal som kjent gjøres etter loven butikkene er stengt med grunnlag i, men samtidig så er de styrende ganske ærlige på at de faktisk ikke har den fjerneste anelse om hva smittevernseffekten er av å stenge nesten alt av butikker. Empirien fra de som har åpnet igjen tilsier vel at den er veldig lav, om noe.

  I loven står det mellom annet

  Smitteverntiltak etter loven skal være basert på en klar medisinskfaglig begrunnelse, være nødvendig av hensyn til smittevernet og fremstå tjenlig etter en helhetsvurdering. Ved iverksettelse av smitteverntiltak skal det legges vekt på frivillig medvirkning fra den eller de tiltaket gjelder.

  Tvangstiltak kan ikke brukes når det etter sakens art og forholdene ellers vil være et uforholdsmessig inngrep


  Jeg tipper at man i ettertid i arbeidet til en eller annen kommisjon vil finne ut at ingen av disse forutsetningene var oppfyllte men at det hele var basert på et sted mellom ren synsing og å igonorere det man kunne vite. Det er tross alt ikke særlig mange tilfeller som er sporet tilbake til butikkvirksomhet og en god del handelsvirksomhet er fortsatt åpen hvor det er mye trangere enn på noen annen butikk jeg har vært på så lenge det har vært pandemi i alle fall.
   
  Sist redigert:

  lars_erik

  Æresmedlem
  Ble medlem
  19.10.2006
  Innlegg
  29.586
  Antall liker
  15.032
  Sted
  Hades
  Ingen dør lengre, innleggelser på intensiven er få. Siden mantraet var "bestemors overlevelse", er de opprinnelige grunner for sterkt inngripende tiltak long gone. Da er det bare å åpne opp.

  Samtidig er det gledelig å få høre om at flere lag og foreninger rundt om kring selv har begynt å lese covid-19 forskriften, og åpner opp aktiviteter igjen- på tross av hva kommuneleger og beredskapsgrupper sier. Er det en tid for sivil ulydighet, så er det nå. Vi har kommunale ledere som får sin informasjon fra VG, og som i tillegg skal være ekstra "flinke". Har de ikke vedtatt en strengere kommunal forskrift, er det bare å overse hva de hevder er nasjonale anbefalinger. Man kan heller ikke straffes for det.
   

  weld77

  Æresmedlem
  Ble medlem
  19.09.2014
  Innlegg
  13.912
  Antall liker
  7.792
  Da åpner i alle fall butikker og kjøpesentere i en eller annen form i Oslo i morgen.

  Pils i kranene og lignende ser det dårlig ut for fortsatt.
   

  hogen

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  05.12.2003
  Innlegg
  1.530
  Antall liker
  1.048
  Torget vurderinger
  1
  Da er det i gang. Det måtte jo komme.


  Antall konkurser steg med 22,1 prosent i april, sammenlignet med samme måned i fjor. Bare i Oslo steg antall konkurser med nesten 75 prosent.

  – Med konkursøkning i april, og mange bedrifter som så skal betale to- og tredoble skatte- og avgiftsregninger samt feriepenger om ikke lenge, vil nok konkurstallene ganske sikkert øke videre, sier Ruud.
  Et hovedpoeng her er jo at det først og fremst er stat og kommune som slår virksomheter og personer konkurs. Dette har de avstått fra det siste året, men de kommer til å begynne igjen på ett eller annet tidspunkt.
   

  hogen

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  05.12.2003
  Innlegg
  1.530
  Antall liker
  1.048
  Torget vurderinger
  1
  Klippet fra Financial Times idag:

  One in 5 British adults reports being depressed
  Alistair Gray

  One in five British adults — and one in three under 30s — experienced some form of depression at the start of the year, more than double the level before the pandemic, the Office for National Statistics has found.
  In a sign of the damage to the country’s mental health caused by the coronavirus crisis and lockdown measures, 21 per cent of people surveyed between January and March reported having moderate to severe symptoms of depression.
  The overall proportion ticked up from 19 per cent towards the end of last year, before authorities reimposed restrictions on movement and socialising, and marked a sharp rise from 10 per cent in the months before the coronavirus outbreak.
  Younger people were particularly vulnerable, with 34 per cent of those aged between 16 and 29 reporting symptoms. This compared with 18 per cent among those in their 50s. Women across all age groups were more likely than men to be depressed.
  Personal finance and employment status were also important factors. Four in 10 unemployed people experienced some form of depression in the period compared with 19 per cent of those in work.
  Rates of depression were also higher among renters than homeowners, among people who live in deprived areas, and those on lower incomes.
  Participants were asked questions including how often they had recently felt hopeless, taken little pleasure in activities, and believed they were a failure.
   

  hogen

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  05.12.2003
  Innlegg
  1.530
  Antall liker
  1.048
  Torget vurderinger
  1
  Videre fra FT idag vedrørende valget i Madrid, det kan se ut som om de er lei av kårånarestriksjoner der iallfall:

  Spain’s conservative People’s party scored a spectacular victory in a pivotal regional election in Madrid on Tuesday — doubling its vote, inflicting a humiliating defeat on the country’s governing Socialists and prompting the resignation of the leader of the radical leftwing Podemos party. The result is a personal triumph for Isabel Díaz Ayuso, the PP head of the Madrid region who called the election, although she will have to rely on the support of the hard-right Vox party. It is a huge boost for the PP, Spain’s main opposition party, after a string of recent setbacks including the worst results in its history in general elections in 2019 and gaining only 4 per cent of the vote in regional polls in Catalonia in February. By contrast, the night was a disaster for prime minister Pedro Sánchez and his Socialists, whose vote slid 10 percentage points, slipping behind an upstart leftwing group called More Madrid.

  Díaz Ayuso, who campaigned on the slogan “Freedom”, has clashed repeatedly with the Socialist-led national government over coronavirus policy, imposing fewer restrictions than the rest of the country and keeping the region’s hospitality industry open for months.
   

  bambi

  Æresmedlem
  Ble medlem
  27.01.2011
  Innlegg
  11.002
  Antall liker
  5.512
  Sted
  Nedre Eiker
  Her i Drammen ser det ikke ut til at det blir åpnet med det første. Vi som er fullvaksinerte burde kanskje få lov til å trene iallfall, om ikke annet.

   

  Terje-A

  Æresmedlem
  Ble medlem
  16.05.2013
  Innlegg
  11.356
  Antall liker
  5.658
  Sted
  Moss
  Torget vurderinger
  15
  Regjeringen redegjør nå for gjennåpningen som skal skje. Skulle nesten tro at de ønsker å gjøre det mest mulig komplisert. :eek:
  Her går det i innendørs, utendørs, kohorter, kapasitet på lokaler og stadioner, tester ved inngangen, og et nytt ord dukket opp: de som er "beskyttet", de skal ikke telles med i de nasjonale rådene for antall mennesker som samles, men de skal telles med i de lokale forskriftene.......
   

  Robot

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  16.11.2018
  Innlegg
  4.005
  Antall liker
  2.410
  Sted
  Høgda
  Regjeringen redegjør nå for gjennåpningen som skal skje. Skulle nesten tro at de ønsker å gjøre det mest mulig komplisert. :eek:
  Her går det i innendørs, utendørs, kohorter, kapasitet på lokaler og stadioner, tester ved inngangen, og et nytt ord dukket opp: de som er "beskyttet", de skal ikke telles med i de nasjonale rådene for antall mennesker som samles, men de skal telles med i de lokale forskriftene.......
  Ja det burde vært mulig å forenkle dette, unødvendig kronglete det hele.
   

  lars_erik

  Æresmedlem
  Ble medlem
  19.10.2006
  Innlegg
  29.586
  Antall liker
  15.032
  Sted
  Hades
  Statsforvalteren i Agder ber kommunene revurdere strenge besøksordninger på sykehjem

  Statsforvalteren i Agder ber kommunene gå gjennom sine besøksordninger på sykehjem etter å ha fått meldinger om at mange kommuner praktiserer dette strengt.

  I en melding på sine nettsider skriver Statsforvalteren i Agder at en ringerunde viser at en del kommuner fremdeles praktiserer relativt strenge besøksregler, men nå til dels av hensyn til de ansatte ved sykehjemmene.

  – Det som går igjen, er at døren er låst og at man har faste besøkstider, og noen har bookingsystem der besøk må bestilles/avtales på forhånd, skriver Statsforvalteren.

  I et brev til kommunene bes det om at kommunene tar en ny risikovurdering.

  – Begrunnelsen for besøksrestriksjonene var risiko for alvorlig sykdom og død blant beboerne. Nå er disse i hovedsak fullvaksinert, og det er da naturlig å ta en ny risikovurdering. Sykehjemsbeboere har rett til besøk etter sykehjemsforskriften, skriver Statsforvalteren i Agder i et brev.

  For å følge opp nasjonale føringer, oppfordrer Statsforvalteren kommunene til å gå gjennom besøksordningene og vurdere eventuelle lettelser, slik at beboerne i større grad kan motta besøk.

  .............

  Hva er dette for slags galskap da? Trodde dette var stoppet for lengst.
   

  Robot

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  16.11.2018
  Innlegg
  4.005
  Antall liker
  2.410
  Sted
  Høgda
  Statsforvalteren i Agder ber kommunene revurdere strenge besøksordninger på sykehjem

  Statsforvalteren i Agder ber kommunene gå gjennom sine besøksordninger på sykehjem etter å ha fått meldinger om at mange kommuner praktiserer dette strengt.

  I en melding på sine nettsider skriver Statsforvalteren i Agder at en ringerunde viser at en del kommuner fremdeles praktiserer relativt strenge besøksregler, men nå til dels av hensyn til de ansatte ved sykehjemmene.

  – Det som går igjen, er at døren er låst og at man har faste besøkstider, og noen har bookingsystem der besøk må bestilles/avtales på forhånd, skriver Statsforvalteren.

  I et brev til kommunene bes det om at kommunene tar en ny risikovurdering.

  – Begrunnelsen for besøksrestriksjonene var risiko for alvorlig sykdom og død blant beboerne. Nå er disse i hovedsak fullvaksinert, og det er da naturlig å ta en ny risikovurdering. Sykehjemsbeboere har rett til besøk etter sykehjemsforskriften, skriver Statsforvalteren i Agder i et brev.

  For å følge opp nasjonale føringer, oppfordrer Statsforvalteren kommunene til å gå gjennom besøksordningene og vurdere eventuelle lettelser, slik at beboerne i større grad kan motta besøk.

  .............

  Hva er dette for slags galskap da? Trodde dette var stoppet for lengst.
  Bare vent til koronapasset kommer og folk finner ut helt på egenhånd hva det kan brukes til.
   
  • Liker
  Reaksjoner: MML

  lars_erik

  Æresmedlem
  Ble medlem
  19.10.2006
  Innlegg
  29.586
  Antall liker
  15.032
  Sted
  Hades
  abdisere, det kan de…

  Hvor mange alvorlig syke har distriktet da, mon tro? Et stort antall innlagte må jo ligge til grunn, for vi bedriver vel ikke uforholdsmessighet etter kun smittetall, gjør vi vel?
   

  Larson

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  25.01.2014
  Innlegg
  9.459
  Antall liker
  3.167
  snittet fra aftenposten:

  "
  – Vi innfører nå en definisjon som er «beskyttet», sier Solberg på pressekonferansen.

  Følgende grupper blir heretter definert som «beskyttet», og får lettelser i blant annet private sammenhenger:


  • Personer som er fullvaksinert.
  • Personer som har fått én dose, og det har gått 3 til 15 uker etter de fikk dosen. De må ha oppholdt seg i Norge de siste ti dagene.
  • Personer som har gjennomgått covid-19-sykdom de siste seks månedene.
  De som er beskyttet vil ikke lenger bli frarådet å reise innenlands.

  – Det betyr at beskyttede besteforeldre kan reise til barnebarn andre steder i landet uten at det er en unødvendig reise, sier Solberg"
  Fy F... for et supperåd dette har blitt.

  "beskyttede" innføres slik at de skal slippe å bli omfattet i uforpliktende råd. Lettelsene hun snakker om er ingen lettelser. Ikke i nærheten.
   

  Larson

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  25.01.2014
  Innlegg
  9.459
  Antall liker
  3.167
  Noen finner tall mellom 0 og 900.000. Dette var også umulig. Lavmålet finner stadig en vei der det er vilje.

  Oslo-byrådet vil gjerne avlyse alle andredoser med coronavaksine og heller gi flere førstedoser for å ta Oslo og Norge raskere ut av pandemien. Foreløpig får de ikke støtte fra FHI og regjeringen.


  Er det noe denne regjeringen demonstrerer gang på gang er at å ha en plan B er umulig for dem.
   

  Robot

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  16.11.2018
  Innlegg
  4.005
  Antall liker
  2.410
  Sted
  Høgda
  Diskutert tidligere men nå er de der, da er det lokkemiddel som gjelder.

  Frister baseball-fans til vaksine

  De to store baseball-lagene i New York skal gi gratisbilletter til fans som tar imot koronavaksine på arenaene før kamp. Det sier guvernør Andrew Cuomo, ifølge Reuters. Hjemmebanene til både the Yankees og the Mets er vaksinesentre mellom kampene.
   

  Robot

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  16.11.2018
  Innlegg
  4.005
  Antall liker
  2.410
  Sted
  Høgda
  Alle tenker ikke likt, til og med skjenkingen får fortsette. Han kommer til å brenne i helvete han ordføreren der.

  Det er ikke aktuelt å innføre inngripende tiltak mot utelivet, sier ordfører Sagebakken:

  – Det er ikke de som har stått for smitten. En kombinasjon av tett dialog med bransjen og at politiet og skjenkekontrollen har fulgt ekstra med, har fungert der.

   

  Balle Clorin

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  19.06.2012
  Innlegg
  5.974
  Antall liker
  3.858
  Torget vurderinger
  2
  ^ det der ser fremfor alt ut som en administrativ vurdering, i alle fall.

  At 900.000 personer "forventer" å få sin andre dose burde man for øvrig drite tynt i dersom noe annet er optimalt gitt ny kunnskap. Det er millioner som venter på sin første. Tenk de har fått timeavtale! Man kødder med folks basale rettigheter, jobben deres, grunnloven og alt mulig. Men for all del ikke en timeavtale. Det skulle tatt seg ut. Krevende kunne det endatil blitt.

  Det jeg ikke siterte fra saken i DN er at det at man godt kan utsette andre doser har vært kjent lenge, betydelig lengre enn hva Norge har brukt på å komme frem til det i alle fall. Galemattiaslandet Finland gjorde det langt tidligere - i februar. Canada i begynnelsen av mars. Det har tatt ca 2 måneder å komme frem til dette i Norge. I en verden der vaksiner er et svært knapt gode så er det veldig vanskelig å se at det som man har valgt i Norge minimerer negative effekter, det er forsåvidt det regjeringenens egne oppnevnte utvalg kom frem til også.

  Nå skal man respektere timeavtalen og demme opp for Senterpartiets fremmarsj.


  Da Storbritannia i romjulen 2020 valgte et intervall på tolv uker mellom vaksinedosene, så det ut som et gigantisk eksperiment med folkehelsen. Det fantes ikke kliniske data, og flere medisinske eksperter advarte mot konsekvensene.

  Da Finland i begynnelsen av februar gjorde det samme, var det mindre av et eksperiment og mer av en kalkulert risiko. Da Canadas vaksinekommisjon i begynnelsen av mars anbefalte fire måneder, fantes det gode grunner til å anta at fordelene ville være langt større enn eventuelle ulemper. Immunolog Anne Spurkland ved Universitetet i Oslo uttalte til VG på det tidspunktet at erfaringene fra det israelske vaksinasjonsprogrammet viste at man «trygt kunne vente inntil 12 uker på neste dose».
  Essensen i FHI vurdering er vel at man fortsatt vaksiner folk i risikogruppene og ikke har kommet så langt som til gruppe 8 og 9, det er 8-9 ( friske folk under 55 år) hvor det ikke er har særlige konsekvenser (80% beskyttelse etter nr1) å utsette dose 2. Mens jeg feks er i 4b og leser i fersk medisinsk faglitteratur at vaksinens effekt hos meg er 0 etter første dose og 1/10 av normal immunrespons etter dose 2, og at jeg nok trenger en 3 booster dose og sjekk av immunrepons effekt. Er takknemlig for at jeg får dose 1 og 2 med kort intervall. Om noen har tenkt på å gi meg en 3 dose tviler jeg på...får se hva immunresponstesten viser og hva legen kan gjøre med det..Byråkratene er nok for opptatt med de store linjene til å bry seg med detaljer med obskure pasientgrupper
   
  Sist redigert:

  Terje-A

  Æresmedlem
  Ble medlem
  16.05.2013
  Innlegg
  11.356
  Antall liker
  5.658
  Sted
  Moss
  Torget vurderinger
  15
  Essensen i FHI vurdering er vel at man fortsatt vaksiner folk i risikogruppene og ikke har kommet så langt som til gruppe 8 og 9, det er 8-9 ( friske folk under 55 år) hvor det ikke er har særlige konsekvenser (80% beskyttelse etter nr1) å utsette dose 2. Mens jeg feks er i 4b og leser i fersk medisinsk faglitteratur at vaksinens effekt hos meg er 0 etter første dose og 1/10 av normal immunrespons etter dose 2, og at jeg nok trenger en 3 booster dose og sjekk av immunrepons effekt. Er takknemlig for at jeg får dose 1 og 2 med kort intervall. Om noen har tenkt på å gi meg en 3 dose tviler jeg på...får se hva immunresponstesten viser og hva legen kan gjøre med det..Byråkratene er nok for opptatt med de store linjene til å bry seg med detaljer med obskure pasientgrupper
  Alle får en tredje dose nærmere jul, da er det den skumle mutanten vi skal beskyttes mot.
   

  erato

  Æresmedlem
  Ble medlem
  15.03.2003
  Innlegg
  15.740
  Antall liker
  4.323
  Sted
  Bergen
  Torget vurderinger
  1
  Om det blir før jul eller i 1. Kvartal neste år er jeg usikker på, men ja; det kommer.
   

  weld77

  Æresmedlem
  Ble medlem
  19.09.2014
  Innlegg
  13.912
  Antall liker
  7.792
  Om det blir før jul eller i 1. Kvartal neste år er jeg usikker på, men ja; det kommer.
  Eu har vel bestilt 1.5 milliarder doser bare fra Pfizer. Til en befolkning på 450 mill eller så.
   

  erato

  Æresmedlem
  Ble medlem
  15.03.2003
  Innlegg
  15.740
  Antall liker
  4.323
  Sted
  Bergen
  Torget vurderinger
  1
  Joda, men dose 3 må tweakes og testes for nye varianter skulle jeg tro.
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn