Butikkbesøk hos Mala Audio / Analog Senter

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Det har kun gått litt over ett år siden Mala Audio utvidet og flyttet til store og nye lokaler i Asker. Ikke så lenge etter innflytting ble det bestemt at gården i Kirkeveien skulle rives og gjøres om til leiligheter, og Mala måtte starte prosessen med å finne nye lokaler. Noen ganger her i livet oppleves hell i uhell, og de nye lokalene i Askerveien er både større, har flottere lytterom og ligger slik til at de store skiltene på utsiden kan beskues av alle forbipasserende på motorveien.

    Mala Audio har vært veldig aktive her på Hifisentralen, og de har selv på jevnlig basis holdt våre brukere oppdatert angående sine produkter og virksomhet. Jeg tenkte derfor vi skulle ta en liten snartur ”down memory lane” og se litt på hvordan det hele startet, og veien fra hobbydrift fra studentleiligheten og frem til det som i dag er en av Norges største high-end butikker.

    Sveinung Mala har opprinnelse fra Voss, og i 2011 var han en ivrig student og bodde i en studentleilighet i Oslo. Ved siden av studier startet han å importere Music Angels rørforsterkere, og det meste av driften skjedde fra kjelleren i leiligheten. Sveinung har helt siden ung alder drevet med utvikling av diverse høyttalerkonstruksjoner, og i 2011 startet også prosjektet med å utvikle Ø Audio høyttalere. Ideèn var å lage en mer kompakt høyttaler som skulle innha hornegenskaper. Mot slutten samme år ble det også opprettet kontakt med firmaet Line Magnetic, og dette er et agentur som fortsatt er å finne i Mala’s sortiment.

    Etterhvert som årene gikk utvidet driften seg, og i 2016 ble det flytting til Mysen og driften foregikk fra et låvelokale, men flyttet etterhvert over til et mer seriøst lokale i Mysen sentrum.

    Sommeren 2018 flyttet Mala inn i lokaler i den gamle kjeksfabrikken til Sætre i Drammen, og det var nok i denne perioden at ting virkelig begynte å utvikle seg. Flere agenturer, lansering av Ø Audio høyttalere og tilskudd av ansatte. I løpet av dette året opplevde bedriften en formidabel vekst, og høsten 2019 ble driften flyttet til nye lokaler i Asker pga. behov for større plass og flere demorom.

    Lokalene i Kirkeveien, Asker hadde en sentral plassering med utsikt over Trekanten kjøpesenter, men den nye butikken i Askerveien er utvilsomt et stort steg opp med tanke på både beliggenhet og størrelse. Alle som kjører på motorveien mellom Oslo-Drammen vil om kvelden se de lysende skiltene på bygningen som ligger nærmest vegg-i-vegg med McDonalds.

    Selve butikken går under to navn – Mala Audio og Analog Senter. Sistnevnte er et firma som ble startet i felleskap av Sveinung Mala og Jan Olav Braathen (kjent fra Soundscape), og som har stort fokus på analoge produkter og high-end utstyr.

    Nedenfor ser du inngangen til den nye butikken

    inngangsparti.jpg


    Det første som møter deg etter du har åpnet døra og tatt noen skritt inn gangen er en seriøs hornhøyttaler fra VREL, og du får umiddelbart en viss idè om at denne butikken ikke inneholder de sedvanlige boom-boksene som er å finne i typiske el-butikker.

    wrel.jpg


    Nedenfor ser du hovedgangen som skiller alle demorommene i forretningen, og det første inntrykket er at dette er en seriøs forretning. Til og med kaffe maskinen har fått ditt dedikerte rack :)

    butikken.jpg


    Det første demorommet på venstre hånd har en stor svart bakgrunnsvegg som tydelig viser Ø AUDIO, og her står Sveinungs ferdigutviklede høyttalere på hver side av et heftig oppsett bestående av bl.a. Boulder, PS Audio og Line Magnetic forsterkere.

    O-audio-0.jpg


    Ø høyttalerne er flotte å se på, og de har en gjennomført finish. Sveinung har all grunn til å være stolt av sitt prosjekt.

    O-audio-2.jpg


    På motveggen i samme rom så står det oppstilt et oppsett med Pylon Audio høyttalere som er koblet opp til PS Audio, Line Magnetic og en dac/streamer fra Matrix Audio.

    pylon-audio.jpg


    Det er vanskelig og ikke legge merke til de voldsomme rørene I Line Magnetic forsterkeren, og dette er jo ren snadder for rørfolket.

    pylon-audio-1.jpg


    I neste rom finner vi en blid og fornøyd Sveinung Mala (til venstre) og nyeste ansatt Mathias Beck (som tidligere har jobbet hos Oslo Hi-Fi Center). I bakgrunnen ser du Vimberg Mino (hvite) og Vimberg Tonda (svarte) høyttalere. Disse høyttalerne koster kr. 299.000 og 379.900, så Mala har helt klart valgt å satse sterkt på high-end utstyr.

    mala-sveinung.jpg


    Langs vinduet i samme rom står det oppstilt en rekke kostbare platespillere, og noe av planen med Analog Senteret er å legge fokus mot analog-avspilling i den ypperste klassen.

    platespillere.jpg


    I andre enden av rommet er det utstilt hele fire par med Wilson høyttalere, og de rimeligste starter på kr. 244.000. Sasha modellen (de som ikke har cover) koster kr. 560.000 for paret.

    wilson-rom-2.jpg


    Etter å ha besøkt de to første rommene så tenker en kanskje at dette var ekstreme saker, men dette er bare "begynnelsen", og turen går innover i lokalet, og vi kommer nå til de to største rommene i butikken.

    Først ut er et nokså dypt og avlangt rom som har blitt bearbeidet nokså kraftig med akustikk-plater bl.a. i taket. Det er ikke så lett å se på bildet, men så fort en begynner å snakke i rommet så er det ikke vanskelig å høre at det er lagt ned mye arbeid i demping av rommet.

    wilson-audio.jpg



    Det første en legger merke til er naturligvis de store og kraftige rødfargede Wilson Audio Alexx høyttalerne som har en prislapp på 1,6 millioner. Det er ikke hver dag en får sjansen til å høre på slike høyttalere, og avdøde Dave Wilson's ånd blir godt ivaretatt av hans sønn som tydelig har fortsatt i sin fars fotspor. Ved siden av ser en "lillebror" Wilson Alexia 2, og selv om de kanskje fremstår som noe mindre i denne settingen, så er dette fullblods high-end høyttalere med en pris på kr. 860.000.

    wilson-audio-2.jpg


    air-force-one.jpg


    wilson-audio-1.jpg


    Det er en grunn til at Tiger Woods bruker rødfarget piquet-skjorte i hver finalrunde for å skremme konkurrentene, og der hvor en utvilsomt retter øynene mot Alexx når en kommer inn i rommet, så finner vi også ett sett med Tidal Contriva G2 stående på langveggen, og disse ligger vel på rundt kr. 660.000 for paret. Tidal har en utsøkt finish, og det samme kan nok sies om lyden. Har du råd har du lov, og her får du flere alternativ å velge mellom.

    tidal-1.jpg


    I enden av rommet er det en dør til et rom som ligger innenfor, og her har Mala dekorert vegger og laget en flott presentasjon av Børresen, Aavik og Ansuz. Det var fristende å legge bort kameraet, og bare sette seg godt ned i designer-stolen for å nyte musikken i fred og ro. Dette var jo som å komme inn i ett messerom i Munchen, og virkelig imponerende.

    aavik-borresen.jpg


    aavik-borresen-3.jpg


    aavik-borresen-4.jpg


    aavik-borresen-1.jpg


    aavik-borresen-5.jpg


    Bildene fra det "blå rommet" taler vel for seg selv, og vi tar turen innom Mala sitt nye kinorom.

    kinorom.jpg


    Mala Audio har satt opp et kinorom med motorisert lerret, og her er fokuset lagt på det lydmessige aspektet ved hjemmekino. Som du kan se på lerretet så kan det foretas målinger og oppsett av de ulike høyttalerne som befinner seg i rommet. På bildet ser du Canton hovedhøyttalere og Canton senterhøyttaler.

    kinorom-1.jpg


    På bildet ovenfor ser du Peter Grey (også kjent som Retep her på forumet), og han er en ekte hjemmekino entusiast som kan veilede deg til ulike oppsett hvis du ønsker film med maksimal lydkvalitet i ditt eget hjem. Rommet har høyttalere både på siden, bak og foran, og her vil det nok settes opp ulike oppsett utifra kundens ønsker.

    Nedenfor ser du en avdeling som ligger midt i butikken, og her finner du hodetelefoner og diverse snacks i hyllene. Mala har også en avdeling hvor de lagerfører diverse nye rør fra Psvane, genalex, Sovtek, Tung Sol m.flere.

    hodetelefoner.jpg


    Undertegnede ble nokså imponert over butikksatsingen fra Kirkeveien i 2019, men den nye butikken er langt mer imponerende, og så absolutt verdt et besøk. Sveinung, Hallvar, Peter og Mads vil nok ta godt vare på deg, og her vil du finne noe for enhver smak.

    Jeg takker Sveinung for et hyggelig besøk, og ønsker lykke til på veien videre :)

    inngangsparti-2.jpg


    Ps: Det er enkelt å parkere på utsiden, og det kan være veldig kjekt når en skal bære på 200 kilo's høyttalere :ROFLMAO:

    Mvh
    Høvdingen (Thomas)
     

    Kommentarer

    Voff

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.11.2006
    Innlegg
    10.994
    Antall liker
    8.165
    Torget vurderinger
    1
    Det var da voldsomt! I positiv forstand. Markedet for dyr Hi-Fi må ha eksplodert i Norge de siste 20 åra....
     

    svart-hvitt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    21.01.2015
    Innlegg
    6.377
    Antall liker
    4.024
    Torget vurderinger
    0
    Dette ser imponerende ut!

    Ønsker Mala lykke til med satsingen👍🏻
     

    Kjendis

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.02.2010
    Innlegg
    2.707
    Antall liker
    710
    Sted
    Norway
    Torget vurderinger
    2
    Markedet for high-end/Tyngre Hi-fi har økt i løpet av Corona tiden også. Ethernetswitch er tingen nå. Kampen mot støy og elleville diskusjoner om at støy ikke fins fortsetter. ;)
     

    whistler

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    28.11.2004
    Innlegg
    1.821
    Antall liker
    609
    Hadde gleden av å avlegge butikken et besøk for ett par uker siden. Fantastisk butikk! Har ikke vært i mange hifisjapper i utlandet, men vil tro at Mala tilhører den absolutte upper class.
     

    bluesbreaker

    Hundeeier
    Ble medlem
    05.03.2009
    Innlegg
    22.514
    Antall liker
    57.383
    Sted
    Blåskogen
    Torget vurderinger
    1
    Vi var der 3 stk entusiaster forrige uke.
    Alle var meget imponert over "hyllevarene" på nye Analogsenteret/Mala Audio.
    Det krever en del "muskler" for å ha så mye kostbart utstyr i toppklasse inne i butikk og lager.
    De har utstyr i alle prisklasser, så det er ikke bare super high-end med dertil prislapp.
    Profesjonell og trivelig mottagelse uten det minste "pushing" av varer, var et stort pluss.
    Anbefaler at folk tar en tur.
     

    Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.879
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    16
    Kaffemaskinen kødder man ALDRI med! Godt å se :) Gratulerer nok en gang, med kjempefin butikk, Mala!
     

    ufo

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.02.2016
    Innlegg
    1.785
    Antall liker
    915
    ser ut som dyre lokaler. har litt vanskeligheter med å tro at dette vil gå rundt over tid.
     

    motoren

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.01.2007
    Innlegg
    23.695
    Antall liker
    37.938
    Sted
    Flekkefjord
    Torget vurderinger
    30
    ser ut som dyre lokaler. har litt vanskeligheter med å tro at dette vil gå rundt over tid.
    For ikke å snakke om veldig kostbare produkter men jeg ønsker dem lykke til fremover med en av norges fineste butikker :)

    mvh
     

    Audiomix

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    05.07.2004
    Innlegg
    13.102
    Antall liker
    4.945
    Sted
    Kongsberg
    Torget vurderinger
    28
    Desverre, eller etter nærmere ettertanke - heldigvis, er de for langt unna. 3000km tur/retur er litt langt å kjøre...
    Det er mye kortere med fly :)
    Sveinung har hatt en plan som han ser ut til å lykkes med.
    Jeg var innom på åpningsdagen.
     

    Janpe

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    13.08.2015
    Innlegg
    669
    Antall liker
    743
    Tenk hvor kjedelig vår sære hobby hadde vært hvis alle bransjeaktørene kun hadde solgt og importert Made in China-produkter og annen mid-fi. Vi ønsker vel ett mangfold ikke sant? Kostbare produkter? Så vidt jeg vet har Mala noe for enhver smak og lommebok. Synes det er en herlig satsning av Mala jeg.

    Den som intet våger intet vinner!

    JP
     

    eral

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    08.10.2014
    Innlegg
    234
    Antall liker
    349
    Sted
    Son
    Torget vurderinger
    1
    Hadde parkert fruen på kafe og hadde en halvtime for å avlegge et besøk men tiden gikk altfor fort :) for en fantastisk flott butikk, man får gåsehud bare ved å se på utstillingen så blir nok flere besøk senere anledning. God service og lykke til med en av de beste hifi butikkene jeg har sett !
     

    JMM

    Slava Ukraini!
    Ble medlem
    27.11.2016
    Innlegg
    7.415
    Antall liker
    7.905
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    4
    Svært imponerende. Kommer neppe til å legge igjen merkbare summer der selv, men jeg håper de lykkes og fremdeles er der et tiår eller tre frem i tid.
     

    Audiomix

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    05.07.2004
    Innlegg
    13.102
    Antall liker
    4.945
    Sted
    Kongsberg
    Torget vurderinger
    28
    Hadde parkert fruen på kafe og hadde en halvtime for å avlegge et besøk men tiden gikk altfor fort :) for en fantastisk flott butikk, man får gåsehud bare ved å se på utstillingen så blir nok flere besøk senere anledning. God service og lykke til med en av de beste hifi butikkene jeg har sett !
    Jeg kjenner en som ikke ville ofre 5 minutter på en kunde hvis en dame var med eller ventet.
    Sørg for å ha fri ved slike anledninger.
     

    Chila

    Medlem
    Ble medlem
    15.07.2020
    Innlegg
    46
    Antall liker
    33
    Sted
    Oslo
    ser ut som dyre lokaler. har litt vanskeligheter med å tro at dette vil gå rundt over tid.
    Sjekk regnskapene til OHC, 40 mill i omsetn og resultatgrad på 10%+ siste åra. I Dronning Mauds gt. DET ser ut som dyre lokaler....

    Etter en pit-stop i Mysen, der alle fylles av ukuelig optimisme og energi, er det imponerende hva Sveinung har fått til. Og han kommer bare til å fortsette den flotte utviklingen i disse nye lokalene.
    Heia!!!
     

    Steinar.Sv

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.01.2019
    Innlegg
    1.931
    Antall liker
    4.500
    Torget vurderinger
    1
    Får levere inn en lottokupong til helgen.... :)
     

    eral

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    08.10.2014
    Innlegg
    234
    Antall liker
    349
    Sted
    Son
    Torget vurderinger
    1
    Jeg kjenner en som ikke ville ofre 5 minutter på en kunde hvis en dame var med eller ventet.
    Sørg for å ha fri ved slike anledninger.
    Nå hører det med til historien at jeg har flere ganger vært innom Mala i de forrige lokalene og handlet utstyr...men skal sette av mere tid neste gang.
     

    TomVen

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    21.01.2008
    Innlegg
    482
    Antall liker
    457
    Sted
    Jar
    Har ikke rukket innom ennå; men gleder meg til å avlegge et besøk. Fantastisk bra satsing. Med et slik utvalg og produktbredde, bør det kunne bli suksess. Mye kjøpekraft i området; ikke langt unna er det åpnet egen forhandler for Bentley...
     

    Dolbytor

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.03.2012
    Innlegg
    7.049
    Antall liker
    21.972
    Sted
    Setesdal
    Torget vurderinger
    8
    En flott reportasje av en flott butikk! Lykke til fra meg også (y)
     
    P

    parafinoksen

    Gjest
    Har ikke vært der selv, men det virker som om de har gode produkter for enhver smak og enhver prisklasse, og det hele med en jordnær, ujålete tilnærming.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…

Informasjon om bruker

Høvdingen
The big chief
Administrator
Medlem siden
Antall liker
5.689
Link til alle artikler
48
Høvdingen sine annonser
Bransjenyheter
Eversolo streamere på Oslo HiFi Show

Eversolo streamere på Oslo HiFi Show

  • 0
Velkommen til Hifisentralen på Oslo HiFi Show 16-17 mars 2024. Vi håper du tar en tur innom Rom 102 :) Vi vil vise frem produkter fra Eversolo, Topping og Krix (høyttalere). Mvh Hifisentralen...
Fortsett
Bransjenyheter
Black Friday i Hifisentralen Nettbutikk

Black Friday i Hifisentralen Nettbutikk

  • 0
I dag er den store dagen, og sjekk våre tilbud i nettbutikken. Se også våre nyheter angående Eversolo streamere :) Har du spørsmål eller ønsker, så er det bare å ta kontakt: Email...
Fortsett
Bransjenyheter
Reportasje fra Hi-Fi Messen i Munchen 2022 - Dag 3

Reportasje fra Hi-Fi Messen i Munchen 2022 - Dag 3

  • 13
Da er tredje dag over i Tyskland, og dette var første dag hvor det var åpent for vanlig publikum. Jeg skal slå sammen reportasje-trådene når jeg kommer tilbake til Norge, men har valgt holdt å...
Fortsett
Bransjenyheter
Reportasje fra Hi-Fi Messen i Munchen 2022 - Dag 2

Reportasje fra Hi-Fi Messen i Munchen 2022 - Dag 2

  • 1
Det har vært en lang fredag i Tyskland, og mellom diverse møter og samtaler med ulike fabrikanter, så fikk jeg tatt en ny dose med bilder. Jeg skal redigere og tilføre litt tekst til diverse...
Fortsett
Bransjenyheter
Reportasje fra Hi-Fi Messen i Munchen 2022 - Dag 1

Reportasje fra Hi-Fi Messen i Munchen 2022 - Dag 1

  • 2
Da er dag 1 overstått i Munchen, og det ble en lang dag. Første rapport består kun av bilder, og tekst vil bli lagt inn når jeg er tilbake. De fleste av bildene er fra første etasje i Atrium 4...
Fortsett
Bransjenyheter
Reportasje fra Hi-Fi Messen i Munchen 2022 - før messeåpning

Reportasje fra Hi-Fi Messen i Munchen 2022 - før messeåpning

  • 1
Da er det endelig duket for en ny High End Hi-Fi messe i Munchen, og pga. en lang periode med Covid, så er det nok mange hi-fi entusiaster og bransjeaktører som gleder seg til årets begivenhet...
Fortsett
Topp Bunn