Butikkbesøk hos Mala Audio / Analog Senter

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Det har kun gått litt over ett år siden Mala Audio utvidet og flyttet til store og nye lokaler i Asker. Ikke så lenge etter innflytting ble det bestemt at gården i Kirkeveien skulle rives og gjøres om til leiligheter, og Mala måtte starte prosessen med å finne nye lokaler. Noen ganger her i livet oppleves hell i uhell, og de nye lokalene i Askerveien er både større, har flottere lytterom og ligger slik til at de store skiltene på utsiden kan beskues av alle forbipasserende på motorveien.

  Mala Audio har vært veldig aktive her på Hifisentralen, og de har selv på jevnlig basis holdt våre brukere oppdatert angående sine produkter og virksomhet. Jeg tenkte derfor vi skulle ta en liten snartur ”down memory lane” og se litt på hvordan det hele startet, og veien fra hobbydrift fra studentleiligheten og frem til det som i dag er en av Norges største high-end butikker.

  Sveinung Mala har opprinnelse fra Voss, og i 2011 var han en ivrig student og bodde i en studentleilighet i Oslo. Ved siden av studier startet han å importere Music Angels rørforsterkere, og det meste av driften skjedde fra kjelleren i leiligheten. Sveinung har helt siden ung alder drevet med utvikling av diverse høyttalerkonstruksjoner, og i 2011 startet også prosjektet med å utvikle Ø Audio høyttalere. Ideèn var å lage en mer kompakt høyttaler som skulle innha hornegenskaper. Mot slutten samme år ble det også opprettet kontakt med firmaet Line Magnetic, og dette er et agentur som fortsatt er å finne i Mala’s sortiment.

  Etterhvert som årene gikk utvidet driften seg, og i 2016 ble det flytting til Mysen og driften foregikk fra et låvelokale, men flyttet etterhvert over til et mer seriøst lokale i Mysen sentrum.

  Sommeren 2018 flyttet Mala inn i lokaler i den gamle kjeksfabrikken til Sætre i Drammen, og det var nok i denne perioden at ting virkelig begynte å utvikle seg. Flere agenturer, lansering av Ø Audio høyttalere og tilskudd av ansatte. I løpet av dette året opplevde bedriften en formidabel vekst, og høsten 2019 ble driften flyttet til nye lokaler i Asker pga. behov for større plass og flere demorom.

  Lokalene i Kirkeveien, Asker hadde en sentral plassering med utsikt over Trekanten kjøpesenter, men den nye butikken i Askerveien er utvilsomt et stort steg opp med tanke på både beliggenhet og størrelse. Alle som kjører på motorveien mellom Oslo-Drammen vil om kvelden se de lysende skiltene på bygningen som ligger nærmest vegg-i-vegg med McDonalds.

  Selve butikken går under to navn – Mala Audio og Analog Senter. Sistnevnte er et firma som ble startet i felleskap av Sveinung Mala og Jan Olav Braathen (kjent fra Soundscape), og som har stort fokus på analoge produkter og high-end utstyr.

  Nedenfor ser du inngangen til den nye butikken

  inngangsparti.jpg


  Det første som møter deg etter du har åpnet døra og tatt noen skritt inn gangen er en seriøs hornhøyttaler fra VREL, og du får umiddelbart en viss idè om at denne butikken ikke inneholder de sedvanlige boom-boksene som er å finne i typiske el-butikker.

  wrel.jpg


  Nedenfor ser du hovedgangen som skiller alle demorommene i forretningen, og det første inntrykket er at dette er en seriøs forretning. Til og med kaffe maskinen har fått ditt dedikerte rack :)

  butikken.jpg


  Det første demorommet på venstre hånd har en stor svart bakgrunnsvegg som tydelig viser Ø AUDIO, og her står Sveinungs ferdigutviklede høyttalere på hver side av et heftig oppsett bestående av bl.a. Boulder, PS Audio og Line Magnetic forsterkere.

  O-audio-0.jpg


  Ø høyttalerne er flotte å se på, og de har en gjennomført finish. Sveinung har all grunn til å være stolt av sitt prosjekt.

  O-audio-2.jpg


  På motveggen i samme rom så står det oppstilt et oppsett med Pylon Audio høyttalere som er koblet opp til PS Audio, Line Magnetic og en dac/streamer fra Matrix Audio.

  pylon-audio.jpg


  Det er vanskelig og ikke legge merke til de voldsomme rørene I Line Magnetic forsterkeren, og dette er jo ren snadder for rørfolket.

  pylon-audio-1.jpg


  I neste rom finner vi en blid og fornøyd Sveinung Mala (til venstre) og nyeste ansatt Mathias Beck (som tidligere har jobbet hos Oslo Hi-Fi Center). I bakgrunnen ser du Vimberg Mino (hvite) og Vimberg Tonda (svarte) høyttalere. Disse høyttalerne koster kr. 299.000 og 379.900, så Mala har helt klart valgt å satse sterkt på high-end utstyr.

  mala-sveinung.jpg


  Langs vinduet i samme rom står det oppstilt en rekke kostbare platespillere, og noe av planen med Analog Senteret er å legge fokus mot analog-avspilling i den ypperste klassen.

  platespillere.jpg


  I andre enden av rommet er det utstilt hele fire par med Wilson høyttalere, og de rimeligste starter på kr. 244.000. Sasha modellen (de som ikke har cover) koster kr. 560.000 for paret.

  wilson-rom-2.jpg


  Etter å ha besøkt de to første rommene så tenker en kanskje at dette var ekstreme saker, men dette er bare "begynnelsen", og turen går innover i lokalet, og vi kommer nå til de to største rommene i butikken.

  Først ut er et nokså dypt og avlangt rom som har blitt bearbeidet nokså kraftig med akustikk-plater bl.a. i taket. Det er ikke så lett å se på bildet, men så fort en begynner å snakke i rommet så er det ikke vanskelig å høre at det er lagt ned mye arbeid i demping av rommet.

  wilson-audio.jpg  Det første en legger merke til er naturligvis de store og kraftige rødfargede Wilson Audio Alexx høyttalerne som har en prislapp på 1,6 millioner. Det er ikke hver dag en får sjansen til å høre på slike høyttalere, og avdøde Dave Wilson's ånd blir godt ivaretatt av hans sønn som tydelig har fortsatt i sin fars fotspor. Ved siden av ser en "lillebror" Wilson Alexia 2, og selv om de kanskje fremstår som noe mindre i denne settingen, så er dette fullblods high-end høyttalere med en pris på kr. 860.000.

  wilson-audio-2.jpg


  air-force-one.jpg


  wilson-audio-1.jpg


  Det er en grunn til at Tiger Woods bruker rødfarget piquet-skjorte i hver finalrunde for å skremme konkurrentene, og der hvor en utvilsomt retter øynene mot Alexx når en kommer inn i rommet, så finner vi også ett sett med Tidal Contriva G2 stående på langveggen, og disse ligger vel på rundt kr. 660.000 for paret. Tidal har en utsøkt finish, og det samme kan nok sies om lyden. Har du råd har du lov, og her får du flere alternativ å velge mellom.

  tidal-1.jpg


  I enden av rommet er det en dør til et rom som ligger innenfor, og her har Mala dekorert vegger og laget en flott presentasjon av Børresen, Aavik og Ansuz. Det var fristende å legge bort kameraet, og bare sette seg godt ned i designer-stolen for å nyte musikken i fred og ro. Dette var jo som å komme inn i ett messerom i Munchen, og virkelig imponerende.

  aavik-borresen.jpg


  aavik-borresen-3.jpg


  aavik-borresen-4.jpg


  aavik-borresen-1.jpg


  aavik-borresen-5.jpg


  Bildene fra det "blå rommet" taler vel for seg selv, og vi tar turen innom Mala sitt nye kinorom.

  kinorom.jpg


  Mala Audio har satt opp et kinorom med motorisert lerret, og her er fokuset lagt på det lydmessige aspektet ved hjemmekino. Som du kan se på lerretet så kan det foretas målinger og oppsett av de ulike høyttalerne som befinner seg i rommet. På bildet ser du Canton hovedhøyttalere og Canton senterhøyttaler.

  kinorom-1.jpg


  På bildet ovenfor ser du Peter Grey (også kjent som Retep her på forumet), og han er en ekte hjemmekino entusiast som kan veilede deg til ulike oppsett hvis du ønsker film med maksimal lydkvalitet i ditt eget hjem. Rommet har høyttalere både på siden, bak og foran, og her vil det nok settes opp ulike oppsett utifra kundens ønsker.

  Nedenfor ser du en avdeling som ligger midt i butikken, og her finner du hodetelefoner og diverse snacks i hyllene. Mala har også en avdeling hvor de lagerfører diverse nye rør fra Psvane, genalex, Sovtek, Tung Sol m.flere.

  hodetelefoner.jpg


  Undertegnede ble nokså imponert over butikksatsingen fra Kirkeveien i 2019, men den nye butikken er langt mer imponerende, og så absolutt verdt et besøk. Sveinung, Hallvar, Peter og Mads vil nok ta godt vare på deg, og her vil du finne noe for enhver smak.

  Jeg takker Sveinung for et hyggelig besøk, og ønsker lykke til på veien videre :)

  inngangsparti-2.jpg


  Ps: Det er enkelt å parkere på utsiden, og det kan være veldig kjekt når en skal bære på 200 kilo's høyttalere :ROFLMAO:

  Mvh
  Høvdingen (Thomas)
   

  Kommentarer

  Voff

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  03.11.2006
  Innlegg
  9.165
  Antall liker
  4.636
  Torget vurderinger
  1
  Det var da voldsomt! I positiv forstand. Markedet for dyr Hi-Fi må ha eksplodert i Norge de siste 20 åra....
   

  svart-hvitt

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  21.01.2015
  Innlegg
  4.475
  Antall liker
  2.929
  Dette ser imponerende ut!

  Ønsker Mala lykke til med satsingen👍🏻
   

  Kjendis

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  22.02.2010
  Innlegg
  1.246
  Antall liker
  309
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  2
  Markedet for high-end/Tyngre Hi-fi har økt i løpet av Corona tiden også. Ethernetswitch er tingen nå. Kampen mot støy og elleville diskusjoner om at støy ikke fins fortsetter. ;)
   

  whistler

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  28.11.2004
  Innlegg
  1.700
  Antall liker
  445
  Hadde gleden av å avlegge butikken et besøk for ett par uker siden. Fantastisk butikk! Har ikke vært i mange hifisjapper i utlandet, men vil tro at Mala tilhører den absolutte upper class.
   

  bluesbreaker

  Edged in Blue
  Ble medlem
  05.03.2009
  Innlegg
  18.138
  Antall liker
  33.168
  Sted
  Blåskogen
  Torget vurderinger
  1
  Vi var der 3 stk entusiaster forrige uke.
  Alle var meget imponert over "hyllevarene" på nye Analogsenteret/Mala Audio.
  Det krever en del "muskler" for å ha så mye kostbart utstyr i toppklasse inne i butikk og lager.
  De har utstyr i alle prisklasser, så det er ikke bare super high-end med dertil prislapp.
  Profesjonell og trivelig mottagelse uten det minste "pushing" av varer, var et stort pluss.
  Anbefaler at folk tar en tur.
   

  Atlerovik

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  30.08.2019
  Innlegg
  2.669
  Antall liker
  6.984
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  12
  Kaffemaskinen kødder man ALDRI med! Godt å se :) Gratulerer nok en gang, med kjempefin butikk, Mala!
   

  ufo

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  12.02.2016
  Innlegg
  1.263
  Antall liker
  460
  ser ut som dyre lokaler. har litt vanskeligheter med å tro at dette vil gå rundt over tid.
   

  motoren

  Æresmedlem
  Ble medlem
  13.01.2007
  Innlegg
  18.155
  Antall liker
  20.123
  Sted
  Flekkefjord
  Torget vurderinger
  27
  ser ut som dyre lokaler. har litt vanskeligheter med å tro at dette vil gå rundt over tid.
  For ikke å snakke om veldig kostbare produkter men jeg ønsker dem lykke til fremover med en av norges fineste butikker :)

  mvh
   

  Audiomix

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  05.07.2004
  Innlegg
  12.569
  Antall liker
  3.694
  Sted
  Kongsberg
  Torget vurderinger
  22
  Desverre, eller etter nærmere ettertanke - heldigvis, er de for langt unna. 3000km tur/retur er litt langt å kjøre...
  Det er mye kortere med fly :)
  Sveinung har hatt en plan som han ser ut til å lykkes med.
  Jeg var innom på åpningsdagen.
   

  Janpe

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  13.08.2015
  Innlegg
  565
  Antall liker
  517
  Tenk hvor kjedelig vår sære hobby hadde vært hvis alle bransjeaktørene kun hadde solgt og importert Made in China-produkter og annen mid-fi. Vi ønsker vel ett mangfold ikke sant? Kostbare produkter? Så vidt jeg vet har Mala noe for enhver smak og lommebok. Synes det er en herlig satsning av Mala jeg.

  Den som intet våger intet vinner!

  JP
   

  eral

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  08.10.2014
  Innlegg
  179
  Antall liker
  256
  Sted
  Son
  Hadde parkert fruen på kafe og hadde en halvtime for å avlegge et besøk men tiden gikk altfor fort :) for en fantastisk flott butikk, man får gåsehud bare ved å se på utstillingen så blir nok flere besøk senere anledning. God service og lykke til med en av de beste hifi butikkene jeg har sett !
   

  JMM

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  27.11.2016
  Innlegg
  2.848
  Antall liker
  2.305
  Sted
  Fredrikstad
  Torget vurderinger
  3
  Svært imponerende. Kommer neppe til å legge igjen merkbare summer der selv, men jeg håper de lykkes og fremdeles er der et tiår eller tre frem i tid.
   

  Audiomix

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  05.07.2004
  Innlegg
  12.569
  Antall liker
  3.694
  Sted
  Kongsberg
  Torget vurderinger
  22
  Hadde parkert fruen på kafe og hadde en halvtime for å avlegge et besøk men tiden gikk altfor fort :) for en fantastisk flott butikk, man får gåsehud bare ved å se på utstillingen så blir nok flere besøk senere anledning. God service og lykke til med en av de beste hifi butikkene jeg har sett !
  Jeg kjenner en som ikke ville ofre 5 minutter på en kunde hvis en dame var med eller ventet.
  Sørg for å ha fri ved slike anledninger.
   

  Chila

  Medlem
  Ble medlem
  15.07.2020
  Innlegg
  46
  Antall liker
  33
  Sted
  Oslo
  ser ut som dyre lokaler. har litt vanskeligheter med å tro at dette vil gå rundt over tid.
  Sjekk regnskapene til OHC, 40 mill i omsetn og resultatgrad på 10%+ siste åra. I Dronning Mauds gt. DET ser ut som dyre lokaler....

  Etter en pit-stop i Mysen, der alle fylles av ukuelig optimisme og energi, er det imponerende hva Sveinung har fått til. Og han kommer bare til å fortsette den flotte utviklingen i disse nye lokalene.
  Heia!!!
   

  eral

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  08.10.2014
  Innlegg
  179
  Antall liker
  256
  Sted
  Son
  Jeg kjenner en som ikke ville ofre 5 minutter på en kunde hvis en dame var med eller ventet.
  Sørg for å ha fri ved slike anledninger.
  Nå hører det med til historien at jeg har flere ganger vært innom Mala i de forrige lokalene og handlet utstyr...men skal sette av mere tid neste gang.
   

  Pug309gti

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  06.04.2016
  Innlegg
  1.085
  Antall liker
  391
  Sted
  Stavanger
  Torget vurderinger
  7
  sikle sikle, mye flott. Anlegget mitt blir rene lilleputt laget i forholdt til mye av det mala selger. Må forsøke å ta turen over fjellet etterhvert:)
   

  TomVen

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  21.01.2008
  Innlegg
  413
  Antall liker
  332
  Sted
  Jar
  Har ikke rukket innom ennå; men gleder meg til å avlegge et besøk. Fantastisk bra satsing. Med et slik utvalg og produktbredde, bør det kunne bli suksess. Mye kjøpekraft i området; ikke langt unna er det åpnet egen forhandler for Bentley...
   

  Dolbytor

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  12.03.2012
  Innlegg
  3.632
  Antall liker
  6.406
  Sted
  Setesdal
  Torget vurderinger
  8
  En flott reportasje av en flott butikk! Lykke til fra meg også (y)
   

  parafinoksen

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.03.2017
  Innlegg
  2.521
  Antall liker
  2.794
  Har ikke vært der selv, men det virker som om de har gode produkter for enhver smak og enhver prisklasse, og det hele med en jordnær, ujålete tilnærming.
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…

Informasjon om bruker

Høvdingen
The big chief
Administrator
Medlem siden
Antall liker
4.373
Link til alle artikler
41
Høvdingen sine annonser
Bransjenyheter
Siden er opp igjen, og beklager nedetiden

Siden er opp igjen, og beklager nedetiden

 • 12
Driftsmelding: Vi har opplevd problemer med nettlinjen den siste tiden, men jobber i skrivende øyeblikk med å finne en løsning. Siden vil nok være litt til og fra 12-13 januar 2022, og beklager...
Fortsett
Bransjenyheter
Topping MX5 alt-i-ett-boks 2x70 watt, dac og head-fi - nå på lager

Topping MX5 alt-i-ett-boks 2x70 watt, dac og head-fi - nå på lager

 • 0
Topping MX5 alt-i-ett-boks med forsterker, d/a konverter og hodetelefonutgang :) Besøk vår nettbutikk her Hvis du har spørsmål så er det bare å ta kontakt via PM, Email...
Fortsett
Bransjenyheter
Velkommen til Hi-Fi messe i Horten 6-7 november

Velkommen til Hi-Fi messe i Horten 6-7 november

 • 17
Velkommen til årets messe på Thon Hotell i Horten lørdag 6. november og søndag 7. november. Åpningstid kl. 11-19 (lørdag) og kl. 11-18 (søndag). Du finner info og oversikt over utstillere her og...
Fortsett
Bransjenyheter
Hifisentralen har tatt agenturet på TOPPING

Hifisentralen har tatt agenturet på TOPPING

 • 134
Det er med stor glede og litt nerver at jeg kan meddele offisiell lansering av Hifisentralen Nettbutikk. Vi har 20-års jubileum i år, og i den forbindelse var det ønskelig å finne på noe som kunne...
Fortsett
Besøksartikler
Hifisentralen har besøkt PM Audio

Hifisentralen har besøkt PM Audio

 • 17
Vi har tatt turen til Nodeland for å hilse på en gammel ringrev i hi-fi bransjen, og PM Audio er nok velkjent for mange oss. Firmaet ble opprettet i 1997, og Paul Mortensen har årevis med erfaring...
Fortsett
Bransjenyheter
McIntosh lanserer MC1502 effekt- og C22 MKV forforsterker

McIntosh lanserer MC1502 effekt- og C22 MKV forforsterker

 • 6
McIntosh lanserer MC1502 effektforsterker på 2x150 watt som er en direkte arvtager etter MC2152 Limited Edition 70th anniversary rørforsterker. MC1502 deler det samme tidløse designet som den...
Fortsett
Topp Bunn