Side 1 av 3 123 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 42
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  nb
  Guest

  Win 8 - noen som har erfainger / har trua / ikke har trua

  Da er Windows 8 kommet og det ser ut som MS endelig har fått fingeren ut og satser på noe som funker på nettbrett og mobil og stasjonære datamaskiner med en helheltig brukeropplevelse. Rapportene jeg har lest så langt ser ut til å helle i retning av at dette er riktig så smooth på enheter med touch-skjermer men at det føles rart på stasjonær hvor man arbeider med mus og tastatur. Det er dristig å påtvinge brukeren en helt ny brukeropplevelse synest jeg. Dette er på flere måter kanskje en make or break for MS som har blitt hengende håpløst langt etter på de siste års revolusjoner innen smarttelefoner og måten folk flest bruker varierende former av datamaskiner på.

  Utvalget av apper er selvsagt mimimalt sammenlignet med Apple/Android, men det vil sannsynligvis ordne seg ganske fort dersom dette får en viss popularitet. Brukermassen er potensielt enorm og det finnes sikkert et lass av utviklere som kan lage snasne saker. Dog er det smått bekymringsverdig at det ikke ved launch finnes fullblods apper for sentrale tjenester som twitter og Fjesboka etter hva jeg har lest.

  Selv kommer jeg ikke til å endre fra Win7 på min stasjonære med det første, men det er også delvis basert på at det sjelden har vært noe sjakktrekk å være fremst i køen for å installere en ny OS-versjon fra MS.

  Det lyser selvsagt "vi gjør det andre har gjort før oss" lang vei av hele saken.

 2. #2
  Oblivion
  Guest
  Win 8 pre-release fungerte såpass bra at jeg installerte Win 8...
  Og det fungerte rimelig greit inntil windows update hadde lastet ned...
  Deretter var det sirup ytelse med stor "S" og jeg fikk beskjed om å validere på nytt og det ble så mye tull at Win 8 => rett ut..
  Testet forøvrig det samme på en maskin til med 4 core / 8MB cache / 8GB RAM / SSD og opplevde det samme en gang til...

  Kommer nok til å prøve Win 8 igjen, men ikke før SP1 eller SP2 eller SP3 er på plass..

 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  2,181
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg stiller meg positivt avventende..

  Jeg skal ha meg nettbrett etterhvert, og da blir det Surface på meg. Jeg er noe irritert fordi min Lumia 800 ikke kan oppgraderes til Win8, men blir avspist med Win7.8, jeg ville ideelt sett hatt Win8 hele veien, også på den stasjonære. På den stasjonære ser jeg for meg at jeg dropper Metro og bruker "normalt" oppsett.

 4. #4
  Moderator bambadoo's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2002
  Sted
  Lørenskog
  Innlegg
  17,834
  Tagget i
  2 Innlegg
  Brukt både win8 og win Server2012 en stund nå... Ytelse og funksjonalitet helt i toppklasse. Initielt bedre lydmessig enn tidligere versjoner også (server2012 som er min musikkavspiller)..

  Blir ikke "dus" med grensesnitt og MS er blitt "mer lukka" enn tidligere synes jeg. Har man MS live eller outlook.com konto etc. så er tilbudene på rekke og rad.
  MS har tydligvis lært av apple ang. å utvide sitt eget øko system. Noen liker det andre ikke. Jeg liker det ikke.

  Den helhetlige brukeropplevelsen som det skrives om her er akkurat det jeg personlig misliker. Vil ha mer frihet. Her er det selvsagt smak og behag.

  Jeg har imidlertid veldig stor tro på win8 på touch og slikt. Der blir det klasseledende. Som et rent pc OS.. Hmm - ikke helt fornøyd enda. Her tror (les: håper) jeg faktisk MS vil løse opp i en evt. service pack med tid og stunder.

  Å jobbe med metro grensesnittet med en "vanlig" mus kan la seg gjøre. Men med musematte, styrepinne og bærbar så er ikke jeg helt "der"...

  Så Metro har fått lite med tid hos meg men kun de applikasjonene som jeg bruker og vanlig skrivebord...
  Siste redigert av bambadoo; 26.10.2012 kl. 11:04.

 5. #5
  Hifi Freak H.R's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2008
  Sted
  Jessheim | Ullensaker
  Innlegg
  6,336
  Tagget i
  0 Innlegg
  ut fra det du kommer med her så virker det som at SP1 burde komme pokker så raskt.

  Testet også ut pre-releasen var ok. Så jeg lastet ned fra technet en release som jeg installerte på jentungens minipc - men pga skjermoppløsningen som var så lav så kunne hun jo ikke bruke noen av disse småprogrammene og da var jo poenget borte for henne. Vel hun er tilbake på puppy linux igjen og happy med det,
  ALE OEM Member 001 | Medlem av hornalliansen | Anlegget
  "Arguing with idiots is like playing chess with a pigeon. No matter how good you are,
  the bird is going to shit on the board and strut around like it's won anyway."

 6. #6
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  May 2012
  Innlegg
  1,005
  Tagget i
  0 Innlegg
  Har testa det. Har ikkje heilt trua. For mange kompromisser, for mange lag, for mange plassar å stange hovudet i veggen.
  Har trua på W8 som eit tabletOS. Om det blir lagt til rette for apputvikling, noko det ikkje er per dags dato på telefon.

  RASSY DIBO EDT - eta autumn 2013

 7. #7
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2002
  Innlegg
  1,925
  Tagget i
  0 Innlegg
  Prøvde Win 8 litt i vår da det ble tilgjengelig, men for "oss" som ikke har berøringsskjerm er dette lite attraktivt vil jeg hevde. Helt sikker kurant for nettbrett og telefoner, men ikke for "vanlige" bærebare og stasjonære maskiner. Hvis det ikke kommer et mer musevenlig brukergrensesnitt som et alternativ, kommer jeg til å holde meg til Win7 i mange år fremover.
  Stereo: McIntosh MCD500 - McIntosh D100 - 2x Wyred 4 Sound ST-500 Mk II - Klipsch RF-7 III - 2x Klipsch SW115 - DIY Gull/Sølvkabler
  Hjemmekino: Marantz AV8801 - Rotel RMB-1575 - Klipsch CF-3 - Klipsch KV-4 - Klipsch KSP-S6 - Dayton 18" m/Hypex FA502

 8. #8
  Bransjeaktør Orso's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  10,480
  Tagget i
  7 Innlegg
  Eneste grunnen pr. dags dato jeg kan se til å gå fra W7 til W8 er raskere oppstart av maskinen. Har vel også blitt nevnt noe om forbedring av filoverførsel uten at det betyr noe for min del. Raskere oppstar hadde jeg ikke hatt noe imot. Har rikitg nok SSD, men oppstartstiden har blitt lengre og lengre etter som W7 har blitt oppgradert.

  Men klok av skade vet jeg at det er aldri lurt å bytte tidlig til et nytt Windows operativsystem. Spesielt p.g.a. mangel på stabile drivere til lydkort o.l. Og mye tyder jo dessuten på at en del funksjoner fungerer dårlig til vanlig PC og er beregnet til touch. Jeg avventer til neste år.

 9. #9
  Overivrig entusiast FredrikC's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2009
  Innlegg
  837
  Tagget i
  0 Innlegg
  Har brukt Win 8 i snart 2 uker og kan bare bekrefte at for vanlig pc bruk er det ingen vits i å oppgradere enda. Drivere osv er ikke helt på stell enda for min Asus UX32vd, så det skjer enkelte bugs her og der.
  Maskinen er noen få sekunder raskere i oppstart og kanskje 1 sek fra sleep ( jeg har SSD, mulig det er mer forskjell for de med snurredisk) Forsøkte en stund å tilpasse meg Metro, men har nå kaptitulert. Installerte start meny og holder meg utenfor Metro, ser så og si ingen ting til det, da alle mine programmer har vanlig grensesnitt og maskinen booter til desktop. Nå er brukeropplevelsen 99% lik Win 7. Bare med litt kjipere grafikk og noen små bugs.

  Til nettbrett vil det sikkert oppleves helt annereldes.

 10. #10
  Rubinmedlem Dephnot's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2004
  Sted
  På landet
  Innlegg
  40,975
  Tagget i
  0 Innlegg
  Dette ser bare trist ut, et begredelig donaldOS som jeg ikke kan se kan oppnå stort annet enn å jage seriøse PC-brukere over på Linux.

  Jeg hoppet over ME og Vista og dette blir neste soleklare hoppeoverkandidat.

 11. #11
  Hifi Freak rumath's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2004
  Innlegg
  1,596
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg starter opp min stasjonære pc hjemme, 1 gang pr. dag. Denne kjører win 7, og os'et er installert på SSD. Pc'en er quadcore, med 8 gb. minne. Pc'en har en eldre intel quad prosessor, og hastighet er overhodet inget problem. Alle programmer starter lynraskt, kan kjøre hauger samtidig. Oppgradert skjermkort gjør at spill er også uproblematisk i 1920x1200. (Med det meste på high.) Har ikke brydd meg med å oppgradere cpu de siste 4 åra. Nytt windows os får meg knapt til å trekke på skuldrene. Windows er så langt fra spennende som det kan bli. Det er der, det virker, hva mer trenger man? Win 7 er rimelig stabilt. Synes dette er det beste windows som er gitt ut til nå. Når det gjelder iOS, så synes jeg oppdateringer fra den kanten er langt mer spennende. Slipp av iPad mini synes jeg er gøy, og gir "må ha" følelsen. Microsoft må innovere igjen... Ellers blir de akterutseilt.
  Kjellerstue: Hegel Røst, Montana SP3, 65" samsung 4K. Stueanlegg: Klipsch Heresy III, Onkyo TX8270, Schiit audio headphone amp, AKG K242HD headphones ++

 12. #12
  nb
  Guest
  Det er vel svært lenge siden MS innoverte noesomhelst

  Jeg holder meg nok til W7 en god stund til, det funker fint til mitt bruk.

 13. #13
  Hifi Freak H.R's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2008
  Sted
  Jessheim | Ullensaker
  Innlegg
  6,336
  Tagget i
  0 Innlegg
  Startet pcen for et par år siden, tatt omstarter når oppdateringer har krevd det. Bruker kun 3 programmer og de er oppe hele tiden. Bryr meg lite om os virker klønete da jeg skjelden ser det, eneste som betyr noe er om det er stabilt eller ikke og win 7 er dønn stabilt. Håper w8 også blir det.
  ALE OEM Member 001 | Medlem av hornalliansen | Anlegget
  "Arguing with idiots is like playing chess with a pigeon. No matter how good you are,
  the bird is going to shit on the board and strut around like it's won anyway."

 14. #14
  Hifi Freak skorob's Avatar
  Ble medlem
  May 2012
  Sted
  Brumunddal
  Innlegg
  3,003
  Tagget i
  0 Innlegg
  Win8 virker ut til å være bunnsolid. Spent på utviklingen MS har tenkt å ta oss denne gangen. Gleder meg . Hadde vært kjedelig om dem hold på det gamle ifra "win95/winNT4.0" som har vært til nå.

 15. #15
  Hifi Freak marsboer's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2010
  Sted
  Akershus
  Innlegg
  3,673
  Tagget i
  0 Innlegg
  Microsoft har visstnok gitt ut sin siste Service Pack med Windows 7 SP1, så ikke vent på det. Heretter vil oppdateringene kun komme via Windows Update, ikke i større kumulative service packs.
  Bryston BDA-2 | Bryston BP-17³ | Bryston 4B SST² | PMC Twenty5.24

 16. #16
  Æresmedlem Vidar P's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2003
  Sted
  Kristiansund
  Innlegg
  16,745
  Tagget i
  0 Innlegg
  Windows 8 blir sikkert fint. Hvis ikke så finner det sikkert plass i rekken av disse morsomme reklamene i Youtube-samlingen under. Ikke for å ha ment noe om W8, men bare for moro skyld så har det vel fra MS ikke vært helt ukjent med lovnader til hvert nye OS som langt overstiger enderesultatet for brukeren. Håper jo som alle dere at W8 blir bra.  Ja, og så var det en morsom en i retrograd kronologi;

  Siste redigert av Vidar P; 29.10.2012 kl. 18:40.
  En pessimist er en optimist som har tenkt seg om.

 17. #17
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  May 2012
  Innlegg
  1,005
  Tagget i
  0 Innlegg
  PC er ein mykje kulere fyr enn MAC
  RASSY DIBO EDT - eta autumn 2013

 18. #18
  Medlem
  Ble medlem
  Jul 2009
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  48
  Tagget i
  0 Innlegg
  Oppgraderte før helga, helt smertefritt på karbon-pcen, alt av sære ingeniørprogrammer fungerer fremdeles, kjapt går det også.

  Jeg antar de fleste her inne er såpass oppegående at de klarer å Google "Windows 8 tips and tricks", skal man lære seg alle snarveiene selv kan man fort bli frustrert. Dette er tross alt mer avansert enn iOS.

  Jeg syntes hvertfall W7 var ganske traust da jeg kom tilbake til den andre jobb-pcen.

 19. #19
  Overivrig entusiast Rocker's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2006
  Sted
  Sortland
  Innlegg
  607
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitter her med en rimelig dyr selvbygd pc, og etter 2 mnd ca med win 8 var jeg kjempeglad da posten leverte win 7 på døra i dag.

  Hos meg forsvinner plutselig partisjoner, som dukker opp igjen etter restart.
  Restart ja...det funker ikke, så her må man holde inne power-knappen og starte forfra igjen

  Til alt annet fungerer det sikkert helt fint, men til stasjonær pc er win 8 ubrukelig syns jeg.
  Jeg har ikke tall på hvor mange ganger programmer fryser (Foobar f.eks) og det er sykt irriterende.

  Satser på at win 9 blir skikkelig bra (Samme scenario som etter Vista kan man håpe )

  Nå over til installasjon av Win 7

 20. #20
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,117
  Tagget i
  2 Innlegg
  Jeg forblir nok en eplegutt etter denne lanseringen å...

Side 1 av 3 123 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed