Side 1 av 3 123 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 56
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Nov 2007
  Innlegg
  1,690
  Tagget i
  0 Innlegg

  En liten (men ganske lang) preamp shoot-out

  I regi av JanR (heretter kun kjent som "fristeren") fikk jeg fra tirsdag og noen dager fremover anledning til å kjøre en liten shoot-out mellom min egen Classè Six og en Air Tight ATC-1. Det ble nesten skjebnesvangert, spesielt i forhold til mitt selverklærte "neida, jeg er i mål jeg og bryr meg ikke no' særlig lenger". Mer om det etterhvert, først en liten presentasjon av kombatantene.

  Classè Six er en preamp basert 98% på DR-6, den siste og langt den beste designet av Classès stifter Dave Reich før han forlot firmaet og overlot sjappa til sin kompanjong Glen Grue. Etter at Reich var ute av døra for siste gang ble et par små grep gjort med den innvendige layouten i DR-6 (og DR-5), kabinettet ble forandret og vips kunne man fjerne "DR" monikeren utenpå og skrive Glen Grue på PCBen inni. The king is dead, long live the king.  Anyway; Six har fire linjeinnganger (hvorav en balansert), tape loop og en forrykende bra RIAA. I tillegg finnes balanse, en switch for valg av stereo/mono/left/right/reverse (bytter om på høyre og venstre kanal), mute og et par vippebrytere for valg av "bypass" on/off og hvilken kilde som evt. skal nyte godt av dette. Bypass sjalter alle andre innganger og overflødige ting (balanse, etc) til jord slik at kretsløpet fra enten den balanserte inngangen eller phonotrinnet er renest mulig. Bak finnes to utganger, balansert og single-ended, som begge er aktive til enhver tid. Det er da også et must for min del, siden jeg bedriver bi-amping.

  Byggekvaliteten er typisk amerikansk - solid og gedigen. Fronten er brautende og lar deg ikke glemme hverken at den er der eller hvem som styrer showet. Vippebrytere i stål og knotter i massivt aluminium vitner om noe som er bygget for vare livet ut - gjerne livet til barnebarna dine for den del. En separat PSU av heftig kaliber runder av det hele.

  "Seksern" har vært i mitt eie i noe over tre år og ikke en eneste gang i løpet av den tiden har jeg vært fristet til å bytte den ut. Til en nypris midt på 30-tallet tangerer den i mine ører uten videre alt jeg tidligere har hørt av dyrt snacks, som f.eks Mark Levinson 380S og 320, Krell KCT og kjekke ting fra EAR, Accuphase, ARC etc.

  Air Tight ATC-1 på sin side er en rørforforsterker med phonodel basert på 12AX7/ECC83, med to rør i linjedel og 3 i RIAA. Innvendig finnes ikke et printkort i sikte, kun point-to-point wiring som seg hør og bør i en rørdings i entusiastklassen. Air Tight er da også et entusiastmerke så godt som noe og drevet av kun to personer, hvorav primus motor er Atsushi Miura som hadde 29 års erfaring fra Luxman da han startet A & M Company sammen med Masami Ishiguro i 1985.  ATC-1 er i god japansk tradisjon langt mere en minimalistkonstruksjon enn Six. 4 innganger, hvorav 1 phono, balanse, mute (eller "attenuate"; "mute" er vel mer for vulgære amerikanere), en stereo/mono bryter og en source/monitor velger for tape deck. Vekten på syv kilo er passe betryggende for en audio-nerd og kabinettet er av ypperlig kvalitet. Knotter og brytere er av like god kvalitet som hos motstanderen, men helhetsinntrykk og størrelse er langt mere preget av "understatement" enn hos Six. ATC-1 glir lett inn i f.eks et hjem preget av stål og glass, der Six ville stått ut som en grilldressbekledt østfolding på aftensoireè i holmenkollåsen. På baksiden finnes heldigvis også her to utganger, begge single-ended.

  Vel, tirsdagen opprant og JanR fristeren sto på døra sånn etter sju en gang. Etter at vafler, eplekaker (som vanlig courtesy of Kiwi; man er jo singel) og kaffe kom på bordet spilte vi en god time på Six og dens kumpaner for å ATC-1 sjansen til å varme seg opp og for å friske opp JanRs fristerens hukommelse i forhold til lyden i stua. Deretter sjalta vi med noe plunder inn Air Tighten og satte i gang igjen med samme plater. Da ble det ganske så tyst og undertegnede ble noe betenkt.

  Dette låt bra.

  Fordømrade bra.

  Faen.

  Nåvel. Praten fortsatte litt om senn og de samme platene ble spilt for andre gang. Litt kons på lytting innimellom, men mest prat om ditt og datt, jevnlig kaffepåfyll og en vaffel i ny og ne. Det finnes jaggu verre folk å ha på besøk enn JanR fristeren, bare så det er sagt.

  Jaja, tia går i godt selskap og JanR fristeren stikker etterhvert hjem. Jeg for min del har langfri og fortsetter å spelle langt, langt inn i onsdagen. Egentlig tenkte jeg å spille kun på ATC-1 i minst en dag før jeg bytter tilbake, men hvem faen har tålmodighet til denslags da? Tre, fire, fem bytter senere, noe etter at det har begynt å bli lysere i øst, tror jeg at jeg sitter på fasit og sender denne til JanR fristeren per PM.

  Fritt etter husken: "Som linjetrinn er de like gode - begge presenterer de samme detaljene, men AT'en er mer nøytral og gir deg dem mere midt i trynet. Min er mørkere i målet og kan synes mindre oppløst ved første "øyekast". Begge gir deg samme mengde 3D, så her kommer det an på smaken. Mellom RIAAene skiller det mindre når det gjelder varme/nøytralitet, men RIAAen i ATen er simpelthen fabelaktig og (dessverre) ganske sikkert litt bedre enn min på 3D". Noe i den duren i alle fall.

  Neste "dag" opprinner rundt 12 timer senere (joda, jeg liker meg godt i senga jeg) og jeg begynner på ny frisk. Dagens strategi er å spille et knippe plater på en, for så å bytte om og spille de samme igjen, mye likt dagen før. En forskjell er det dog; jeg drar på mer. Tirsdag ble det spilt ved "snakkevolum" og siden jeg hater å måtte skrike til folk på andre siden av bordet så er det vanligvis relativt lavt (i forhold til hva mange andre synes å like). Etter JanRs fristerens avgang fortsatte jeg med samme volum fordi det føltes greit der og da. Nå drar jeg på opp til "lyttevolum" istedet. Vet ikke hvor høyt det er, men det er i alle fall den type volum som over tid skaffer blokkbeboere utkastelsesordrer.

  Da forandrer ting seg litt. Dagen før var jeg henført av det jeg trodde jeg hadde identifisert som Air Tightens fortrinn og hadde for alvor begynt å telle på knappene hvordan jeg skulle finansiere, rasjonalisere og mentalt og økonomisk forsvare innkjøp av en ekstra preamp. Nå stiller ting seg litt annerledes. Saken er at på "lavt" volum sparker ATC-1 mer liv i høyttalerne og fremstår som bedre i forhold til dynamikk og perspektiv. På mitt sedvanlige lyttevolum er saken en litt annen - forskjellen i klang er der fremdeles, men den ekstra dynamikken som ga en Air Tight et lite forsprang i går er nå stort sett utlignet og det samme gjelder holografien. I alle fall på (SA)CD, som er først ut. Kanskje har Air Tight fremdeles et aldri så lite forsprang etter presumtivt objektive kriteria, men jeg finner også et problem. Jeg har en del plater der (dame)vokalen kan bli vel skarp når jeg drar på; en del mer så enn jeg liker. Dette er merkbart, men tolerabelt, på Six , mens Air Tight ikke gir ved dørene og av og til setter både malleus og incus nærmest i selvsving. Hmmm, er det lommeboka jeg hører gi fra seg et lettelsens sukk? Eller er det magen som slapper av etter å ha sett for seg en diett utelukkende bestående av linsesuppe og bønnestuing frem til jul? Joda, jeg er noe overfølsom for det man kaller "skarp" lyd.

  Jaja, upwards and onwards to vinyl replay. Six er først ut og en bunke "referanseplater" (i så måte at jeg kjenner dem godt) blir spilt. Sarah Vaughan, Billie Holiday, Tom Waits, Modest Mussorgsky, Norah Jones, Holly Cole, The White Stripes, Ottorino Respighi og fler stikker innom etter tur og viser hva de kan. Fabelaktig flott er det, rett og slett. Det leves, det døs, det lekes og det sørges, alt ettersom. Hadde jeg vært mere på talefot med min feminine side ville jeg nok både ledd og grått. Istedet ruller jeg røyk og sjenker mer i glasset ved behov (Ardbeg 1977, 25yo. Intet mindre duger i slikt selskap). Greiere slik uansett, da jeg mangler Kleenex og aromaterapeuten min sier at dasspapir ikke er noe særlig for sart blandingshud.

  Det drar seg på til natt og ny omrokkering foretas. Air Tight ATC-1 spiller opp på nytt og jaggu kommer artistene tilbake for encores. Igjen må ting revurderes. Har denne RIAAen bedre 3D, eller var det kun det at ATC-1 er hakket bedre på lavt volum som forledet meg til å tro det? mest det siste, men kanskje begge deler. Kanskje - kanskje - er den faktisk hakket bedre på holografi, men jeg kan ikke sverge ved det med hånda på brøstet. Mer detaljert? Niks, men de kommer definitivt tydeligere frem, på godt og ondt. Mest på godt kanskje, men likevel. Igjen er forskjellene slik at jeg ikke er i stand til å si at jeg liker den ene eller andre definitivt best. Det Air Tight imidlertid har, er en anelse bedre kontroll lengst nede i registeret. Høyttalerne mine gir på noen innspillinger litt vel mye nivå i bassen og dette retter seg litt når ATC-1 spiller. Ikke så at det blir mindre nivå, men bassen blir litt fastere i fisken. Pluss i margen hos Air Tight, uten at det er noe som egentlig betyr noe for min del.

  Og det er egentlig stort sett det, hva konkurransen angår. Air Tight er nøytral, mer nøytral enn min Six, men samtidig helt uten å være "grå" eller "kjedelig", slik bare de beste klarer å gjøre det. Snarere er den alvorlig engasjerende og plasserer deg flere rader fremover i salen i forhold min mer avslappede kanadenser. På noen innspillinger er den skarpere enn jeg liker, men på det aller, aller meste gjør den helt en fabelaktig jobb. Annerledes altså, kanskje bedre på noen punkter, men også med "problemer" (i mine høyst subjektive ører) som for meg stort sett oppveier fortrinnene og utligner kampen akkurat idet dommeren blåser av (jeg hater foppal som pesten, men det syntes å være en ok ligning). Altså unngår jeg linsesuppen og bønnestuingen jeg belaget meg på en stund, siden jeg ikke lengre er villig til å betale hverken for "annerledes" eller "kanskje litt bedre", men kun for "ubetinget bedre". Classè Six + meg = fremdeles sant. Hadde jeg hatt flusst med penger her og nå ville jeg nok endt opp med to forforsterkere, men det er en annen sak.

  Faen, der er det jaggu meg fullt dagslys igjen. Får vel legge meg snart da. Mer musikk i morra, om enn kanskje ikke like mye....


  Konklusjoner (noen gamle, noen nye):

  At Classè Six...

  ...er det beste kjøpet jeg noen gang har gjort, Hi-Fi eller ikke Hi-Fi. Glimrende linjetrinn, farget akkurat dit jeg vil ha det og samtidig like oppløst som noe jeg annet jeg har hørt (bare en ikke lar varmen lure en). Fabelaktig RIAA, som per hukommelse (trolig mangelfull, men skitt au) kun har blitt parkert av Manley Labs' Steelhead og Counterpoint Magnum Opus. Og nå tangert av Air Tight AC-1. Greit å ha flaks nå og da (kjøpte sekseren for en sinnsykt god pris) og å få bekreftet at en faktisk ikke er helt dauhørt.

  At Air Tight ATC-1...

  ...trolig er den beste forforsterkeren jeg har hørt, om objektive kriteria forsøksvis skal legges til grunn. Nøytral (hva er det du pleier å si om "rørlyd" igjen Herr Vadseth?), oppløst, holografisk, engasjerende, brukervennlig, solid... Matchet annerledes og/eller plassert i stua hos folk med bare bittelitt forskjellig smak fra min så er dette en forforsterker å dø for. Bare at du ikke trenger å dø selvsagt. Alt tatt i betraktning ville jeg heller eid denne enn alt annet jeg har hørt av "high-end" utstyr, uansett pris. Bortsett fra min egen da.

  At hjernen er sabla enkel å lure...

  ...fordi annerledes = bedre. Spesielt om en hungrer etter noe nytt og spennende. Gitt at komponentene spiller i samme divisjon er det etter min oppfatning maks 50% sjans for at det faktisk stemmer. Ting tar tid å finne ut av og det er jækla lett å trekke forhastede sluttninger.

  ...fordi mer nøytral = mer detaljert. Samma leksa. "Mørk" eller "varm" = mindre detaljert ved første lytt, nesten banna bein. Det kan selvsagt stemme, men bare fordi detaljene ikke kommer opp og kauker deg i øret eller gir deg et kne i balla og en springskalle så betyr ikke det at de ikke er der. Bruk heller litt tid på finne ut hvor du vil at fokuset skal ligge. Synes jeg.

  Vel, det var nå det. Forhåpentligvis går jeg nye tre år eller mer i møte før blodpumpa, finansene og selvtilfredsheten blir utfordret på samme måte igjen. Men gøy var det; sabla gøy, og aldri før har jeg spilt musikk så lenge i strekk. Ikke er det helt slutt heller; ATC-1 blir her enda litt lengre før JanR fristeren kommer og fjerner den igjen. Når det skjer håper jeg med hele mitt hjerte at den til slutt ender opp hos noen som har vett til å sette pris på den slik den fortjener.

  _________________________________________________

  Spilleliste Vinyl:

  Tom Waits: Blood Money
  Blue Valentine

  Norah Jones: Come Away with Me

  Ottorino Respighi: Church Windows

  Modest Mussorgsky: Gnomus
  Night on Bald Mountain (begge fra Witches' Brew, Classic Records)

  The White Stripes: Elephant

  Billie Holiday: Songs for Distinguè Lovers
  Lady Sings the Blues

  Stan Getz/João Gilberto: Getz/Gilberto

  Sarah Vaughan: The Lonely Hours

  Ben Webster: Soulville

  Holly Cole: Temptation

  Jethro Tull: Songs from the Wood
  Aqualung

  Nick Drake: Five Leaves Left
  Bryter Layter

  Jennifer Warnes: The Well

  Alexander Borodin: Symphony 2

  Minor Majority: Up for You & I


  Spilleliste CD:


  Kari Rueslåtten: Other People's Stories
  Pilot

  The King's Noyse: Seaven Teares - The Music of John Dowland

  Laïs: The Ladies' Second Song

  June Tabor: Airs and Graces

  Anita Baker: Rapture

  Sara K.: Hobo

  Blossom Dearie: Once Upon a Summertime

  Tom Waits: Swordfishtrombones

  The Proclaimers: Sunshine on Leith

  Alison Krauss & Union Station: New Favourite

  Rebecca Pidgeon: The Raven

  Eleanor McEvoy: Early Hours

  Jehtro Tull: A Little Light Music
  Heavy Horses
  Songs From the Wood

  The Newberry Consort: A Candle in the Dark - Elizabethan Songs & Consort Music

  (ca. 2+ dager med musikk fra seng til seng, kun avbrutt av matlagning og pissepauser)

  Vedlagte bilder Vedlagte bilder     

 2. #2
  Æresmedlem rolfozzy's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2005
  Innlegg
  15,130
  Tagget i
  0 Innlegg

  En liten (men ganske lang) preamp shoot-out

  Dette var fint å lese.

 3. #3
  Konrad_Johnsen
  Guest

  En liten (men ganske lang) preamp shoot-out

  Sitat Sitat fra Lille_Adam
  At hjernen er sabla enkel å lure...

  ...fordi annerledes = bedre. Spesielt om en hungrer etter noe nytt og spennende. Gitt at komponentene spiller i samme divisjon er det etter min oppfatning maks 50% sjans for at det faktisk stemmer. Ting tar tid å finne ut av og det er jækla lett å trekke forhastede sluttninger.

  ...fordi mer nøytral = mer detaljert. Samma leksa. "Mørk" eller "varm" = mindre detaljert ved første lytt, nesten banna bein. Det kan selvsagt stemme, men bare fordi detaljene ikke kommer opp og kauker deg i øret eller gir deg et kne i balla og en springskalle så betyr ikke det at de ikke er der. Bruk heller litt tid på finne ut hvor du vil at fokuset skal ligge. Synes jeg.
  Helt (vel nesten i alle fall) målløs!!
  Dette var veldig fint å lese! Glimrende Lille_Adam, glimrende!

  R

 4. #4
  Rubinmedlem JanR's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2006
  Sted
  Sarpsborg
  Innlegg
  32,190
  Tagget i
  0 Innlegg

  En liten (men ganske lang) preamp shoot-out

  Først får jeg takke for kaffe/vafler og en god dose med musikk
  Var kjempemorro å få høre ATC'n i ett annet opp sett enn mitt eget (som ikke er "godt nok" for den pre ampen føler jeg)

  Ikke uenig i det du skriver her og som jeg sa til deg "håper den finner ett hjem der den blir tatt godt vare på og får vist seg fram fra sin beste side"

  Knallbra "review" lille_adam

  /jan
  Nomen mihi Legio est, quia multi sumus

 5. #5
  Lars.N
  Guest

  En liten (men ganske lang) preamp shoot-out

  PHUU der trodde jeg et lite øyeblikk Classe six var gått til bruktmarkedet,bra du har karakter Adam (til å stå imot fristeren fra Sarp er ingen spøk)

 6. #6
  Hifi Freak MaKi's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2005
  Innlegg
  3,954
  Tagget i
  0 Innlegg

  En liten (men ganske lang) preamp shoot-out

  Meget fornøyelig lese, i tillegg balanserte og veloverveide slutninger. Det å ikke la seg forføre av forskjeller alene er imo et tegn på at man har kommet et hakk videre og ikke hopper på feil oppgraderinger/endringer så lett. Takk for flott innlegg, Lille_Adam.

 7. #7
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,480
  Tagget i
  8 Innlegg

  En liten (men ganske lang) preamp shoot-out

  Hei!
  Flott rapport!

  Mvh
  OMF

 8. #8
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Nov 2007
  Innlegg
  1,690
  Tagget i
  0 Innlegg

  En liten (men ganske lang) preamp shoot-out

  Takker for hyggelig feedback. Den var gøy å skrive også; skjønt ikke så gøy som å lytte og sammenligne.

  Lille Adam

  (som ennå ikke er i seng fordi det lå en pickup i postkassa)

 9. #9
  Rubinmedlem JanR's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2006
  Sted
  Sarpsborg
  Innlegg
  32,190
  Tagget i
  0 Innlegg

  En liten (men ganske lang) preamp shoot-out

  Sitat Sitat fra Lille_Adam
  Takker for hyggelig feedback. Den var gøy å skrive også; skjønt ikke så gøy som å lytte og sammenligne.

  Lille Adam

  (som ennå ikke er i seng fordi det lå en pickup i postkassa)
  Kan jo bli morro å høre hvor bra den nye låter på AT'n

  /jan
  Nomen mihi Legio est, quia multi sumus

 10. #10
  Æresmedlem rama's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2003
  Sted
  oslo
  Innlegg
  12,760
  Tagget i
  1 Innlegg

  En liten (men ganske lang) preamp shoot-out

  gode greier, lilleadam.
  pass bare på å ikke låne med deg en atc-2 hjem noen gang, det kan fort svi litt på pengepungen.

  Medlem av Hornalliansen
  og kåt-trist på speednedtur

 11. #11
  Æresmedlem rama's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2003
  Sted
  oslo
  Innlegg
  12,760
  Tagget i
  1 Innlegg

  En liten (men ganske lang) preamp shoot-out

  Sitat Sitat fra JanR
  Først får jeg takke for kaffe/vafler og en god dose med musikk
  Var kjempemorro å få høre ATC'n i ett annet opp sett enn mitt eget (som ikke er "godt nok" for den pre ampen føler jeg)

  Ikke uenig i det du skriver her og som jeg sa til deg "håper den finner ett hjem der den blir tatt godt vare på og får vist seg fram fra sin beste side"

  Knallbra "review" lille_adam

  /jan
  hmmmmmm.....
  en preamp kan da aldri bli "for god" for et system?
  har man først bestemt seg for pre/power, så er preamp den viktigste komponenten i hele anlegget, ihmo.
  Medlem av Hornalliansen
  og kåt-trist på speednedtur

 12. #12
  Hifi Freak FallenA's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  4,266
  Tagget i
  0 Innlegg

  En liten (men ganske lang) preamp shoot-out

  Fantastisk morsomt å lese!!

  Hva mener du med bedre enn EAR?

  Det er morro å teste utstyr, og ekstra morro er det når en sitter med følelsen av ....Ahhhhh.... Trenger ikke bytte!!

  takk for rapporten!

 13. #13
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Oct 2007
  Innlegg
  635
  Tagget i
  0 Innlegg

  En liten (men ganske lang) preamp shoot-out

  Dette var en fin lytteformidling.

  Hilsen

  Dr.Evil
  RØR

 14. #14
  Lars.N
  Guest

  En liten (men ganske lang) preamp shoot-out

  Sitat Sitat fra Lille_Adam
  Takker for hyggelig feedback. Den var gøy å skrive også; skjønt ikke så gøy som å lytte og sammenligne.

  Lille Adam

  (som ennå ikke er i seng fordi det lå en pickup i postkassa)
  Adam ?hva fikk du postkassa sa du, at du sa?Ny Knitrespiker få høre nå,har du sagt A må du si B

  Mvh

  Laban

 15. #15
  Æresmedlem impulse's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2006
  Sted
  Hølen
  Innlegg
  13,199
  Tagget i
  1 Innlegg

  En liten (men ganske lang) preamp shoot-out

  Fantastisk godt skrevet, Lille Adam. En ren fornøyelse fra første til siste stavelse.Det er slett ikke ofte jeg ser lytteinntrykk formidlet slik, enten skribenten skriver for papir elller skjerm,for penger eller for morro skyld.
  Og hvilken vakker spilleliste! Du har MUSIKKSMAK, mann! (Her kunne jeg selvfølgelig sagt noe om et unntak jeg vet om, men gjør jeg det? Neida!)
  Bergmann Magne m. S-booster PSU/ Koetsu Urushi Signature / Echole Obsession /Grandinote Celio/CEC TL3N / APL DSD-S XE / Ripstreamer Music Player XL/Conrad-Johnson Premier 16LS /300B S.E.T. m. WE og Hørning OPT / Audio Note Meishu SE/Impulse H2 Oblivion / 2 x Velodyne Ultra 1000 / Oblivion Energetic kabling / Nordost Quasar points / Oblivion referanse- nettfilter
  Skribent i Fidelity og medlem av Hornalliansen.
  Det er makt i de foldede horn.

 16. #16
  kbwh
  Guest

  En liten (men ganske lang) preamp shoot-out

  Gnistrende god lese. Takk!

  Det er ikke bare lett å ikke la seg lure.

 17. #17
  om.s
  Guest

  En liten (men ganske lang) preamp shoot-out

  Henger meg på og sier som fler, at dette var veldig god lesing av dine opplevelser, godt (be)skrevet

  mvh

 18. #18
  Æresmedlem Vidar P's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2003
  Sted
  Kristiansund
  Innlegg
  16,745
  Tagget i
  0 Innlegg

  En liten (men ganske lang) preamp shoot-out

  Sitat Sitat fra MaHa
  Meget fornøyelig lese, i tillegg balanserte og veloverveide slutninger. Det å ikke la seg forføre av forskjeller alene er imo et tegn på at man har kommet et hakk videre og ikke hopper på feil oppgraderinger/endringer så lett. Takk for flott innlegg, Lille_Adam.
  En utsøkt fornøyelse å lese så reflekterte sammenlikninger. Enig med MaHa (som vanlig); det er viktig å bevege seg forbi "forskjell"-nivået på dette.... nivået(?)! Forskjeller vil det alltids være; det som låter mest imponerende i dag behøver ikke gjøre det i morgen; noe du har ettertrykkelig vist.

  Spillelista var veldig flott... savner en og annen gammel monoplate (), men bærer preg av at man lytter til "vanlig" musikk for å evaluere produkters evner til å uttrykke musikerne, heller enn til "superopptak" som setter en stakkar mer i tvil enn noen sinne.

  Mvh Vidar P
  En pessimist er en optimist som har tenkt seg om.

 19. #19
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Nov 2007
  Innlegg
  1,690
  Tagget i
  0 Innlegg

  En liten (men ganske lang) preamp shoot-out

  Sitat Sitat fra JanR
  Kan jo bli morro å høre hvor bra den nye låter på AT'n

  /jan
  Helt klart! Finner ut det ganske så snart.

  Sitat Sitat fra laban
  Adam ?hva fikk du postkassa sa du, at du sa?Ny Knitrespiker få høre nå,har du sagt A må du si B

  Mvh

  Laban
  Ikke allverden, bare en DL-304. Bytta 103R'en mot'n siden jeg ikke kan huske å ha hørt 304 før og siden 103R er så lett tilgjengelig i dag.

  Sitat Sitat fra joaquin
  gode greier, lilleadam.
  pass bare på å ikke låne med deg en atc-2 hjem noen gang, det kan fort svi litt på pengepungen.
  Hjemlån av ATC-2 fra butikk blir nok aldri aktuelt, er jeg redd. Import av en pent brukt en fra junaiten burde derimot kunne bli overkommelig. $5-6000 med litt flaks kanskje, + alt som kommer utenom. Skjønner imidlertid ikke helt åssen den kan være betydningsfullt bedre enn ATC-1, annet enn at den kanskje kan være enda litt mer tyst? Har du prøvd den, eller kanskje begge?


  Sitat Sitat fra FallenA
  Hva mener du med bedre enn EAR?
  Jeg sa jo ikke hva jeg har hørt av EAR da....

  Bedre og best er nå ellers tilnærmelsesvis umulig å si noe veldig fornuftig om på dette planet. Best som i best, eller best som i "jeg liker X bedre"? Jeg har ingen ambisjoner om å uttale hva som er best i slikt selskap, det blir bare dumt. Jeg kan vanskelig tenke meg at mange ville velge f.eks en Six over en ML 320 (spesielt i forhold til gjensalgsverdien...), men i mine ører spiller Six "mer musikk" enn det meste annet jeg har hørt.

  På den annen side er det sikkert også tilnærmet idioti å sette f.eks 320 opp mot Six i utgangspunktet, siden det nå er rundt 7.5-8 år siden jeg hørte førstnevnte og bare har eid Six i litt over 3. Husker jeg hvordan ML 320 låt? Neppe. Jeg husker hva jeg følte og jeg husker hvilket inntrykk den ga, på utstyret jeg hørte den på, men hvordan den låt...? Egentlig ikke. Slik tror jeg helt ærlig det er for de fleste av oss - det vi kanskje tror er en fabelaktig hukommelse for lyd som ligger litt tilbake i tid er egentlig et sant sammensurium av stemning, følelser og inntrykk som vi så ekstrapolerer til noe vi tror er, eller var, lyden av en komponent. Eller kanskje er det bare jeg som har hukommelse som en sprukken sil.

  Summa sumarum: EAR er nok best.

  Sitat Sitat fra impulse
  Mye ros
  Takker og bukker! Det er ikke ofte jeg gidder (dessverre), men av og til får en ånden over seg. Oftest klokka 05:00 eller senere, når en helst skulle fått seg litt shut-eye istedet. Og joda, musikksmaken er vel forhåpentligvis relativt ok. Bortsett fra den unevnelige da selvsagt, men så søker man heller ikke verken transendens eller perfeksjon.

  Sitat Sitat fra Vidar P
  Mer ros
  Takker igjen for flere hyggelige ord. Spesielt "reflektert", det burde egentlig klippes ut, rammes inn og henges på veggen, for i senere tid kunne bevise at noen faktisk ved en anledning kalte meg det.

  For å reflektere litt mer (brought to you by "Advanced Sleeplessness Inc.®):

  Når det kommer til stykket så kunne jeg trolig levd svært så lykkelig med denne flotte dingsen fra Air Tight, men det ligger så mye forskjellig til grunn når slike valg skal treffes. Six og Fifteen er et nydelig sett som det tok meg tid å sette sammen (Fifteen var min første Hi-Fi import fra USA) og det ville være fryktelig kjedelig å skille dem ad. Jeg elsker designet, langt mere så enn ATC-1s spinklere, nærmest unseelige fremtoning. Six er solid state og kan overlates til seg selv i det uendelige, mens ATC-1 vel bør slås av i ny og ne (selv om den verken har eller behøver belugaprisede NOS rør). I tillegg er både Six og Fifteen en sakte utdøende rase og om ikke jeg tar hånd om og steller med dem, vil da neste eier gi dem den omsorg de fortjener? Eller vil de entre den uendelige bruktbørsrunddansen for til slutt å stues bort på et mørkt og muselortbefengt loft et sted, der de vil fryse om vinteren og koke om sommeren? Vil jeg gremmes hver gang jeg ser dem dukke opp på børsen, hver gang til en mer latterlig pris, for så til slutt å bli relegert til AV Forum, QXL eller Finn.no, i regi av kvisete fjortiser som ikke har den minste formening om hva de besitter?

  Det er så mye man må tenke på. Og evner man å skille alt dette følelsesmessige ut fra det rent lydmessige? Hvor mye teller Six's foretrukne design i relasjon til ATC-1s større engasjement for eksempel? Kan det være at ATC-1 faktisk er bedre enn jeg vil innrømme, men at jeg underbevisst foretar en justering i Six's favør på grunn av de ovenforstående momenter? Selvsagt er det mulig, kanskje til og med sannsynlig. Imidlertid - når alt kommer til alt må et valg treffes og man må bare prøve så langt det er mulig å være seg alle momenter bevisst når det gjøres, slik at valget blir lettest mulig å leve med når den ene eller andre dingsen forsvinner ut av huset. Det jeg ubetinget vet er at Six har gitt meg bedre musikkopplevelser enn noen annen forforsterker jeg har hatt eller hørt noen gang, samt at vi har levd et harmonisk samliv i over tre år uten noen gang å vurdere skilsmisse eller separasjon. På den annen side har jeg en forsterker i hus som subjektivt kan være bedre på noen områder (objektivt er den nok bedre på visse områder), men som er en ukjent i langtidsligningen. Jeg vet jeg vil savne Six om den drar, jeg tror ikke jeg vil savne ATC-1 mer enn noen dager.

  For tre-fire år siden hadde jeg hevet meg på Air Tight enten den ville eller ei. I dag; eldre, selvtilfreds og beslutningsvegrende, velger jeg det sikre, det jeg vet vil gi meg lykke dag ut og dag inn.

  (pussig hva man får seg til å skrive om døde, sjelløse metallkonstruksjoner...)

  Monoplater ja.... Mens jeg har sittet her og hallusinert over tastaturet har Andrews Sisters belta ut "Beat Me Daddy Eight to the Bar", "Rum and Coca Cola" og "There Will never be Another You". Holder det? Neste ut er Bille anno tidlig 40-tall tenker jeg. Feit vinyl hadde de råd til på den tia også; må være minst 160g de fleste av disse her (det er reutgivelser selvsagt, 60-talls skiver rappa fra moder'n da hun omfavnet CDen, og ikke steinkaker fra dengang da). Litt slitt er de jo, men søren vet om Patti, Maxine og LaVerne hadde vært helt det samme uten en anelse peiskos.

  Ok, nå får det være nok. En side til fra søstrene, deretter litt Billie og en kopp te, og så får en se om sofaen funker der senga feilet. Spørs litt på hvor god 304'er selvsagt, før en vet ord av det kommer morgenrøden i øst igjen.....

  Salaam,

  Lille Adam

 20. #20
  Hifi Freak FallenA's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  4,266
  Tagget i
  0 Innlegg

  En liten (men ganske lang) preamp shoot-out

  Usedvanlig godt oppsummert (sitter og applauderer)

  Min digresjon om EAR, var mest ment som en liten spøk (det skjønte du sikkert), og det du sier om hukommelse har jeg selv erfart mange mange ganger. Jeg tror flere burde ha det i bakhodet når en uttaler seg om forskjellige ting

Side 1 av 3 123 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed