Audiolense fra Juice Hifi

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Bjørn ("Orso")

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    03.11.2008
    Innlegg
    11.296
    Antall liker
    2.903
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    2
    Det er håp for Audiolense og HD audio. Og håpet heter Slyplayer. Med denne avspilleren kan man få HD audio med alle lydkort. Den er under utvikling. Forhåpentligvis vil de også åpne opp for VST host. Kan være lurt å etterspørre det i forumet. Hvis ikke må man bruke console/bidule og et lydkort som gir gode routing muligheter (RME). Eller var det slik at VAC nå fungerte med mange kanaler Bx?

    Ellers så må man benytte seg av en todelt løsning:
    1. HDMI fra f.eks et av de nye ATI lydkortene ut til en surround receiver/prosessor. Dette bruker man da til film. Ingen Audioelense her.

    2. Analogt ut fra et bra lydkort til en linjeinngang i receiver/prosessor til musikkbruk. Audiolense med i loopen i avspiller eller console/bidule.

    Jeg vet ikke om andre løsninger.

    Edit:
    En tredje løsning er å rippe Blu-ray filmer til flac. Men hvem gidder det.
     

    Bjørn ("Orso")

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    03.11.2008
    Innlegg
    11.296
    Antall liker
    2.903
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    2
    Sjeiken skrev:
    Tja, ser ut som håptet er oppfylt. http://www.slysoft.com/en/anydvdhd.html. Noen som har testet ? 21 dagers gratis demo.
    Jeg har den, men den løser ikke problemet med HD audio. Fjerner HDCP, regionskoding og reklame fra filmer. Slyplayer sammen med AnyDVD vil derimot gi HD audio fra en vanlig lydkort uten PAP sertifisering, men det er ikke gitt noe dato for release. Det er bare og vente.
     

    R1200CL

    Medlem
    Ble medlem
    26.08.2008
    Innlegg
    23
    Antall liker
    3
    Jeg har kikket litt på Casablanchaen din. Du kan helt sikkert bruke den til stereo. Men jeg tviler på at du får til multikanals Audiolense med den. Bare hvis den kan konfigureres slik at du bruker flere spdif-innganger samtidig for flere enn to kanaler. Og et lydkort som gjør det samme.
    Takk for veldig bra svar. Jeg må nok bare innrømme at jeg har litt manglene kunnskaper på dette området, men for da å spørre på en annen måte.
    Og la oss se bort i fra HD-lyd i første omgang, for jeg antar at det kun kan sendes via HDMI kabel, og ikke via SPDIF p.g.a. manglende kapasitet ?

    Hvis vi tar et digitalt coax/SPDIF fra CD spiller oppfatter jeg deg dithen at dette går bra å ta inn via lydkort siganlbehande, og ta ut igjen digitalt, og deretter inn i en forforsterker som tokanalslyd, men ikke som omformet til flerkanal. Stemmer det ?

    Hvis så det samme signalet kommer inn via coax fra enten en CD spiller, tuner, eller TV, (altså enhver tokanals kilde), og inn på en surround prosessor via et lydkort og Audiolense, er det da jeg kan forvente at romkorreksjonen ikke vil fungere ? Jeg må isåfall ta dette ut analogt, og da utlukke en surround prosessor, (ja, med mindre den ikke kan ta inn flere kanaler analogt, som noen kan, men jeg har aldri hørt om digitalt som vel ble foreslått) ?

    Og når jeg ser på DVD, og tar ut lyden via coax, så vil da heller ikke dette signalet kunne processeres i Audilense, og deretter inn i surround prosessor ?

    For analoge innganger inn og ut er det meste noenlunde klart for meg. (Trur eg) :) Og der kan faktiskt Theta ta mulitkanal SACD eller 5.1, dersom man har en såkalt Six-Shooter hvilket jeg har. Så med et lydkort med 5.1 ut i analogt format kan jeg altså sikkert få brukt Audiolense. Multispilleren til EC har vel også mulitikanal ut med XLR eksemelvis, og sikkert mange andre produkter også.
    Så lenge man har mulitkanal tilgjenelig analogt inn til lydkort, kan man få dette ut enten som et digitalt signal eller som et analogt signal. Avhengig av hvor bra lydkort man har. Men da antar jeg at man ikke har noen glede av en surround prosessor etterpå. Enten x antall DAC's og/eller nødvendig antal forsterkere etter lydkort.

    Når jeg ser bort i fra de analoge opsjonene, er det fordi jeg lever i en mulig villfarelse at jeg får dårligere lyd med en ekstra A/D og tilbake til en D/A omforming, men det kan jo godt tenkes at der finnes utmerkte omformere tilgjenlig i dyrere lydkort. Jeg ser at Prolyd har mye dyre saker, uten at jeg egentlig helt hva man bør velge. Her er vel kanskje nok hardware til å starte et eget magasin med lyttertester og omtaler alà Fidelity :) (Petter tar du utfordringen?)
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    8.885
    Antall liker
    4.324
    Spennende.

    VAC takler multichannel. Men såvidt jeg vet er det kun Console som klarer å ta VAC in og sende lyden videre til et vanlig lydkort. Og i direct sound /mme modus så har Console kun 2 kanaler tilgjengelig. Men så var det en luring på AVS-forum som fant ut at hvis han brukte Asio4All på VAC så fikk han både i pose og sekk. I Asio modus takler Console multikanal avspilling. Nå har ikke jeg eksperimentert videre med dette, men jeg ser ikke bort fra at det kan gå å få til en løsning der man bruker en VAC i "vanlig" modus til å tappe filmlyden, at denne koples sammen med en VAC i Asio modus (vha Asio4 all). Og da skulle det meste være mulig - så fremt man får tak i lyden i første instans.
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    8.885
    Antall liker
    4.324
    OMF,

    Jeg husker ikke i farten om jeg har brukere som kjører 6 kanaler i JRiver. Men jeg har anbefalt den til så mange nå at jeg tror det. Men jeg har i alle fall flere brukere som kjører 3 og 4 kanaler. Det er noen triks med å sette det opp, men så fungerer det også bra.

    Jeg vet heller ikke om jeg har noen som kjører Bidule i flere kanaler. Men det har jeg forsøkt selv noen ganger. Ganske likt som Console egentlig. Men grafikken er ikke fullt så fancy.

    De har begge sine nykker, men jeg har større tillit til bidule enn console.

    Men begge disse fordrer en loopback i lydkoret vha en annen lyd-api. Kjører du Asio og filtrering rett fra JRiver så har du IMO den reneste digitale signalveien som er å oppdrive. Og noen av de som tester lydkvalitet på software spillere sier at JRiver 14 låter ekstremt bra.

    Edit:

    Hmm... syntes så tydelig jeg så OMF spørre om dette mens jeg skrev det forrige svaret. Men nå finner jeg det ikke. Spooky dette her. :eek: Nåja. Trenger jo ikke slette den selv om jeg ikke finner igjen spørsmålet. ;D
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    8.885
    Antall liker
    4.324
    Jeg tenkte det kunne være av interesse å vite at Audiolense måler bra også når det kontrollmåles med annet måleverktøy. Det som følger kommer fra Atle Aamodt. Han er en av de fremste ekspertene på FIR basert lydkorreksjon i Norge. Atle jobber med proff lyd og har derfor litt andre prioriteringer mht filterlengde, latency og denslags enn det som er vanlig. Her har han testet hvordan det fungerer å lage filter basert på en resamplet måling.

    __________________________________________________
    From: Atle @ Lobotech [mailto:atle@lobotech.no]
    Sent: 18. november 2009 06:07
    To: Bernt
    Subject: Måleresultat 16K Taps



    Hei igjen.

    Da har jeg endelig fått rigget med til med to lydkort.
    Et Focusrite Saffire (4inn 8 ut) for I/O med Console og Convolver
    Et Roland Edirol, mitt faste som jeg bruker til SmaartLive etc.

    Jeg har forsket litt på å benytte 16000 Taps, og her er resultatet.
    Dette er vel og merke en i utgangspunktet med god Studer studiomonitor, men det er hva jeg har på hybelen.

    Jeg ville sjekke om det er noen differanse mht hvilken SR man benytter ved måling vs. feks avspilling i 44,1Khz.
    Jeg benytter samme prosedyre og target for alle variantene.

    Uten å ha full oversikt/kontroll/kunnskap, vil her herved konkludere med at det ikke spiller noen rolle om man måler med høyere SR enn hva filteret senere skal brukes til.
    Men jeg regner med at motsatt spiller stor rolle.

    Total Latency, inkl avstand fra høyttaler til mic = 213ms.
    Sliter med å komme under 10-12ms letency gjennom lydkortet.



    Først en måling av monitor. Signal gjennom Console og Focusrite, men ingen Convolver



    Her har jeg gjort Measurement i 44,1KHz (ASIO), 16K Tap, Ellers standard innstillinger i prosedyre designer. Convolvert med 64 partitions i Concole og Convolver.


    Her har jeg gjort Measurement i 48KHz (ASIO), 16K Tap, Ellers standard innstillinger i prosedyre designer. Convolvert med 64 partitions i Concole og Convolver.





    Her har jeg gjort Measurement i 96KHz (ASIO), 16K Tap, Ellers standard innstillinger i prosedyre designer. Convolvert med 64 partitions i Concole og Convolver.
    Her hadde jeg problemer med lydkortet. Fikk mye rippel på kurvene som ble vist etter måling. Fatter ikke hvorfor. Men man ser at resultatet er dårligere enn de andre.
    Dette må skyldes måleproblemer.


    Her har jeg gjort Measurement i 192KHz (ASIO), 16K Tap, Ellers standard innstillinger i prosedyre designer. Convolvert med 64 partitions i Concole og Convolver.



    Prosedyre settings

    (neste post)


    __________ Information from ESET NOD32 Antivirus, version of virus signature database 4617 (20091118) __________

    The message was checked by ESET NOD32 Antivirus.

    http://www.eset.com
     

    Vedlegg

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    8.885
    Antall liker
    4.324
    Prosedyre settings





    Dette kan du bruke til hva du vil. Med eller uten referanse.


    Ikke legg vekt på de 45 gradene med avvik i HF. Den vil hoppe opp/ned avhengig hvordan jeg treffer på interndelay in måleprogrammet.
    Det er målt i 48KHz. Og det er vanslekig å sette 1/2 sample delay.
    Fasevvvikene i HFskyldes ikke Audiolense eller Convolver.
    Dette er utslag av en halv sample.

    /..../


    Atle
     

    Vedlegg

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.874
    Antall liker
    8.868
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Hei!

    Joda jeg har spurt om JRivertidligere! Og har lyst til å gå for den løsningen. Både fordi den virker å bra GUI, funksjonalitet og ikke misnt lydkvalitet, men ogås fordi jeg godt kunne tenke meg å kjøre all oppsmapling og korreksjon asynkront før bufferent i lydkortet!

    Bare jeg får litt tid....


    Jeg har også målt Audilense med et annet måleprogram...ARTA
    Kan vel si at hovedkurven er indentisk med min target kurve....
    (Har ikke helt kommet i mål med gating ennå, men når jeg gjør det skal jeg prøve å kjøre en ny slik måling hvor gatingen er lik i begge programmer....
    (Bare så det er sagt så låt ikke den kurven bra....den var ullen og alt for mye energi i nedre mellomtone = mindre bassløft)



    Mvh
    OMF
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    8.885
    Antall liker
    4.324
    Hva sa du orso?

    orso skrev:
    Det er håp for Audiolense og HD audio. Og håpet heter Slyplayer. Med denne avspilleren kan man få HD audio med alle lydkort. Den er under utvikling. Forhåpentligvis vil de også åpne opp for VST host. Kan være lurt å etterspørre det i forumet. Hvis ikke må man bruke console/bidule og et lydkort som gir gode routing muligheter (RME). Eller var det slik at VAC nå fungerte med mange kanaler Bx?
    Hæ?
    Kan være lurt å etterspørre det i forumet.

    Si det høyere så alle hører det.

    Kan være lurt å etterspørre det i forumet.

    Takk. Det hjelper ikke så mye hvis jeg sier det. Men potensielle kunder blir som regel hørt.
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    8.885
    Antall liker
    4.324
    OMF,

    Det sikreste når du skal kontrollmåle er å sammenlikne ufiltrert med ufiltrert. Da vil det sannsynligvis bli en del skrukkeavvik, særlig i toppen. Men jeg tror ikke du er i stand til å lage den samme gatingen i Arta som i Audiolense. Det er nemlig ikke en vanlig gating som brukes.
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.874
    Antall liker
    8.868
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Vel...jeg synes nå resultatet ble meget bra uansett jeg da....stort sett litt rippel innefor +/- 1dB

    (Og det er veldig greit å vite at resultatet faktisk blir slik man lager target....sånn er det ikke med alle romkorreksjonsprogrammer, og jeg tror kanskje dette er hovedgrunnen til at Audiolense spiller godt fra første forsøk!)

    Mvh
    OMF
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.874
    Antall liker
    8.868
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Hvor kommer det valget av frekvensglatting fra....? (Som Atle hadde brukt)

    Mvh
    OMF
     

    R1200CL

    Medlem
    Ble medlem
    26.08.2008
    Innlegg
    23
    Antall liker
    3
    orso skrev:
    Sjeiken skrev:
    Tja, ser ut som håptet er oppfylt. http://www.slysoft.com/en/anydvdhd.html. Noen som har testet ? 21 dagers gratis demo.
    Jeg har den, men den løser ikke problemet med HD audio. Fjerner HDCP, regionskoding og reklame fra filmer. Slyplayer sammen med AnyDVD vil derimot gi HD audio fra en vanlig lydkort uten PAP sertifisering, men det er ikke gitt noe dato for release. Det er bare og vente.
    PAP sertifiering kan du forklare hva det er ? Fant ikke noe her ihverfall. http://acronyms.thefreedictionary.com/PAP :D
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    8.885
    Antall liker
    4.324
    OMF;

    Jeg er enig i at kurvene dine ser bra ut. Men jeg var ikke helt sikker på hva du har på de kurvene. Kontrollmåling av venstre og høyre høyttaler formoder jeg. Så jeg antok at det var et visst avvik fra target responsen, basert på det du skrev.

    Jeg er enig i at Audiolense spiller godt fra første forsøk. Som regel. Det er også en tilbakemelding som jeg ofte får fra folk som har prøvd ulike korreksjonsløsninger tidligere. Jeg har jo også inngående brukererfaring fra et annet merke der det måtte mye prøving og feiling og høyttalerplassering til før det fungerte. Jeg vet ikke hvorfor det er så stor forskjell. Men jeg tror det går på viktige detaljer i den praktiskeimplementeringen. Hvordan målingen behandles forut for at filteret lages og hvordan selve filteret blir preparert og kvalitetssikret. Og ikke minst; Kvaliteten på selve målingen.

    Frekvensglattingen som du ser hos Atle er innstillinger i en funksjon som brukes til å gjøre målingen psykoakustisk mest mulig korrekt. Funksjonen kjører i alle tre utgaver av audiolense og var et viktig element i de lydmessige forbedringer i overgangen til Audiolense 3 serien. Du kjører med de samme innstillinger som Atle, og jeg er ganske sikker på at han ikke har eksperimentert med denne settingen.

    Når jeg innfører slike nye funksjoner i Audiolense så må jeg finne ut om det er noe å hente på individuell tilpasning eller om de samme verdiene fungerer like bra i alle oppsett. I dette tilfellet har jeg landet på det siste. Hvis jeg hadde hatt grunn til å tro at det var noe å hente lydmessig på individuelle tilpasninger her så hadde det vært tilgjengelig for tweaking. Filosofoen er å gjøre brukergrensesnittet akkurat så detaljert at brukeren har full styring med de parametere som det kan være et poeng i å tweake på. Men heller ikke mer. "As simple as possible but not simpler" som Einstein sa. Eller no' sånt.

    Atle eksperimenterer mye med Audiolense til profesjonell bruk. Han er en super-beta-tester. Når han har lyst til å prøve ut noe nytt så spør han om jeg kan lage det. Og ofte så kan jeg det. Så han har versjon av Audiolense med enkelte spesielle valgmuligheter og halvferdige funksjoner tilpasset "sære" krav i proverden. Eksempelvis ultrakorte filtre og muligheten for ekstremt lav samplerate. Men det er egentlig en ren tilfeldighet at han har denne filtreringsfunksjonen synlig. Den har han ikke behov for å tweake.

    De fleste som driver med pro hifi (og kara hos Harman har det vist seg) lever i den villfarelse at vanlig EQ er bra nok. Atle har derfor en lett match når han demonstrerer hva som skjer med lyden når man bruker et Audiolense filter. Grunnet hardwarebegrensninger snakker vi ofte om filterlengder rundt 512-2048 tapper. Kanskje mindre også. Men det er som regel nok til å fremprovosere hakeslepp og fårete glis.

    Alle innspillene jeg har fått fra Atle gjør at jeg nå vet nok til å lage en første pro versjon av Audiolense som vil spille på lag med en del hyppig brukt profesjonelt utstyr. Så alt ligger til rette for Audiolense Pro en gang i løpet av 2010. Så får vi se om det ikke også blir noen konserter her og der i Norge med vesentlig bedre lydkvalitet enn det ellers ville vært.
     

    Frode

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    09.12.2002
    Innlegg
    1.089
    Antall liker
    173
    Torget vurderinger
    2
    Bx skrev:
    OMF,

    Jeg husker ikke i farten om jeg har brukere som kjører 6 kanaler i JRiver. Men jeg har anbefalt den til så mange nå at jeg tror det. Men jeg har i alle fall flere brukere som kjører 3 og 4 kanaler. Det er noen triks med å sette det opp, men så fungerer det også bra.

    Jeg vet heller ikke om jeg har noen som kjører Bidule i flere kanaler. Men det har jeg forsøkt selv noen ganger. Ganske likt som Console egentlig. Men grafikken er ikke fullt så fancy.
    Jeg kjører J.River i 4 kanaler og synes dette er en god løsning. Jeg har også satt opp Bidule med 4 kanaler for å kunne bruke eksterne kilder(vinyl), og det fungerer helt flott.

    Frode
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.874
    Antall liker
    8.868
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Hei!

    Kjører du med Audiolense filteret....Hvordan setter du opp dette JRiver.
    Regner med at du bruker en form for VST plug in i DSP studio...?
    Hvordan ruter du kanalene inn i plug in - da den i mitt tilfell il bli 6 inn og 6 ut...?

    Mvh
    OMF
     
    N

    nb

    Gjest
    OMF skrev:
    Hei!

    Kjører du med Audiolense filteret....Hvordan setter du opp dette JRiver.
    Regner med at du bruker en form for VST plug in i DSP studio...?
    Hvordan ruter du kanalene inn i plug in - da den i mitt tilfell il bli 6 inn og 6 ut...?

    Mvh
    OMF
    Jeg er litt på forsøksstadiet selv, men tror at med FFdshow audio decoder i bunnen kan man route alt som man vil og legge til det man måtte ønske av filtere. Kan også sette opp custom-matrise for hvilke kanaler som skal routes hvor. Om du laster ned f.eks CCCP (jeg bruker den for å kunne spille av "alt" av formater i JRiver) eller K-lite Codec Pack får du med ffdshow, det kan du i alle fall ta en titt på (men vil anbefale å leke med det et annet sted enn på den normale musikk-PCen din).

    Jeg bruker den p.t. kun til DTS/Dolby/AC3 SP/DIF passthorugh, men mulighetene her er mange.
     

    Lydfreak

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    23.01.2006
    Innlegg
    163
    Antall liker
    3
    Sted
    Halden
    OMF skrev:
    Hei!

    Kjører du med Audiolense filteret....Hvordan setter du opp dette JRiver.
    Regner med at du bruker en form for VST plug in i DSP studio...?
    Hvordan ruter du kanalene inn i plug in - da den i mitt tilfell il bli 6 inn og 6 ut...?

    Mvh
    OMF
    Du må importere ConvolverVST i DSP Studio. Bruk den knappen det står add plug-in på. Da får du et valg som heter noe sånt som add J. River, VST plug-in. Bruk denne. Deretter finner du katalogen der du har installert convolver. Denne ligger vanligvis på c:/programfiler/convolver/convolver, om du ikke har endret katalogene. I denne katalogen ligger den en fil som heter convolverVST.dll...denne skal du velge. Bare å velge output format og så enable convolverVST...
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    8.885
    Antall liker
    4.324
    ... og så må du i dsp studio -> outputs velge 5.1. Det gir 6 kanaler ut.
     

    Frode

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    09.12.2002
    Innlegg
    1.089
    Antall liker
    173
    Torget vurderinger
    2
    OMF skrev:
    Hei!

    Kjører du med Audiolense filteret....Hvordan setter du opp dette JRiver.
    Regner med at du bruker en form for VST plug in i DSP studio...?
    Hvordan ruter du kanalene inn i plug in - da den i mitt tilfell il bli 6 inn og 6 ut...?

    Mvh
    OMF
    Ja, jeg kjører med filteret fra Audiolense. Andre har allerede gitt deg oppskriften, men her har du den igjen:

    Services & Plug-ins
    Plug-in manager
    Add plug-in
    Browse for plug-in
    Finn convolverVST.dll på maskinen din og velg den
    Exit

    Tools
    Options
    Playback
    DSP & output format
    Huk av for convolverVST og legg inn ønsket filter
    Huk av for Output format
    Velg 5.1 under Channels
    Velg No mixing under Surround mixing
    Eventuelt sjekk at Bit depth og Samle rate er korrekt

    Frode
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.874
    Antall liker
    8.868
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Hmmm....som vanlig så knoter det seg litt til hos meg.

    Hvilken driver bruker du...jeg ønsker selvsagt å bruke ASIO....?
    Hvilken samplingsfrekvens kjører du på...?
    Gjør du noe channel ofset eller noe i den duren...?
    Hva gjør du med klokking...?

    Mvh
    OMF
     

    Frode

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    09.12.2002
    Innlegg
    1.089
    Antall liker
    173
    Torget vurderinger
    2
    OMF skrev:
    Hmmm....som vanlig så knoter det seg litt til hos meg.

    Hvilken driver bruker du...jeg ønsker selvsagt å bruke ASIO....?
    Hvilken samplingsfrekvens kjører du på...?
    Gjør du noe channel ofset eller noe i den duren...?
    Hva gjør du med klokking...?

    Mvh
    OMF
    Jeg bruker ASIO, 44100Hz og 0 i offset. Jeg bruker analoge utganger på lydkortet, så klokking er ikke et tema.

    Frode
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    8.885
    Antall liker
    4.324
    Jeg fiksa en bug i målerapporten 20/11.

    Denne skapte falske feilmeldinger stadig vekk i multikanals oppsett. Jeg håper og tror at målerapporten nå snart fungerer 100% men jeg vil gjerne ha beskjed hvis noen opplever rare målekvalitetsrapporter framover. Kvalitetssikringen av målingen er viktig for kvalitetssikringen av sluttresultatet.
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.874
    Antall liker
    8.868
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Hmm...med det oppsettet så spiller alt, men kun i to kanaler.

    Da har jeg lastet xxx.wav filen inn i Convolveren.

    Hvis jeg går over til WASAPI drivere - så får jeg lyd i fire kanaler.

    For ordens skyld så skal jeg ha 6 kanaler!

    Mvh
    OMF
     

    Frode

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    09.12.2002
    Innlegg
    1.089
    Antall liker
    173
    Torget vurderinger
    2
    OMF skrev:
    Da har jeg lastet xxx.wav filen inn i Convolveren.

    Mvh
    OMF
    Jeg bruker .cfg-filen.

    Frode
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.874
    Antall liker
    8.868
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Og da virker det....!

    Glimrende - tusen takk for hjelpen!

    Håper å få testet litt mer nøye i morgen!

    Mvh
    OMF
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.874
    Antall liker
    8.868
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Hei!

    JRiver er genialt for oss Audiolense bruker - det belaster også PCen mye mindre.

    Mens jeg før hadde litt problemer med 88kHz, 65k tapper, 6 kanaler....

    Så kjører jeg nå 176,4kHz, maks tapper, 6 kanaler og det ser ut til å gå suverent! Skal ta en lyttetest på dette på torsdag!


    Bx - Når man kjører frekvensmålinger...hvor høyt opp måler Audiolense, hvis jeg setter frekvensen til 176kHz...?

    Mvh
    OMF
     

    R1200CL

    Medlem
    Ble medlem
    26.08.2008
    Innlegg
    23
    Antall liker
    3
    OMF
    Kjører du digitalt inn og ut av lydkort, og da i flere kanaler?
    Andreas
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    8.885
    Antall liker
    4.324
    Sveipet vil fade ut ved nyquist frekvensen hvis du har spesifisert at du ønsker at det skal sveipe så høyt. Fadingen tar noen Hz i toppen. Når man måler i 44,1 kHz så har man praktisk talt full båndbredde til 20 kHz i målingen. Deretter begynner det å fade ned. Jeg antar at det er det samme, dvs godt innenfor 1 dB avvik opp til 80 kHz hvis du sampler 176,4 kHz.
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    8.885
    Antall liker
    4.324
    OMF,

    Målingen er 0,1 dB nede ved 82,6 kHz ved et 3 sekunders sveip som starter på 1 Hz. Dette er worst case. Starter du sveipet høyere eller sveiper i flere sekunder så kommer du høyere.
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.874
    Antall liker
    8.868
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Sjeiken skrev:
    OMF
    Kjører du digitalt inn og ut av lydkort, og da i flere kanaler?
    Andreas
    Hei - ja jeg har Lynx AES 16e som har 16 kanals digital inn og ut! Som jeg har koblet til en DAD AX24.
    Jeg kjører 3 veis aktuiv deling i Audilensefitleret så totalt bruker jeg 6 kanaler ut!

    Mvh
    OMF
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.874
    Antall liker
    8.868
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Bx skrev:
    OMF,

    Målingen er 0,1 dB nede ved 82,6 kHz ved et 3 sekunders sveip som starter på 1 Hz. Dette er worst case. Starter du sveipet høyere eller sveiper i flere sekunder så kommer du høyere.
    Jeg var mer bekymret for å kjøre for mye effekt ut ved høye frekvenser.
    (men hadde helt glemt at jeg kan stille sveipet i måleoppsettet)

    Men skal nå bli gøy å måle opp til 40kHz kanskje for å se hvor lenge Mangeren henger med!

    Mvh
    OMF
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.874
    Antall liker
    8.868
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Hei!

    Mitt tilfelle er det samme som det nederste!

    Jeg kjører dog et noe mer komplisert oppsett enn de felst gjør med Audiolense.

    Hvis man bruker PC som kjerne i oppsettet (Noe man ikke nødvendighvis må for å bruke Audiolense) så må man ha et lydkort i denne PCen. PCen vil da gjenkjenne lydkortet som lydenhet.
    Mitt lydkort har 8 stereokanalaer ut.

    Så hvis jeg vil spille musikk fra Windows Mediaplayer eller noe slikt - så kan jeg gp inn i "innstillinger" på denne, og velge hva utgangen min vil være - og da kan jeg velge mellom "Lynx 1", "Lynx 2" osv.

    Hvis jeg spiller musikk fra JRiver (som bare er en annen avspiller) så kan jeg også her velge hvilken kanal den skal spille på, og da velger jeg "Lynx 1". Da får jeg et helt ordinært signal ut på den digitale utgangen.

    Men JRiver kan kjøre noe som heter plug-ins - det er små programmer som gjør noe med lyden. Det kan være en plug inn for romklang - som gjør at jeg kan justere romklangen på lyden. I dette tilfellet bruker jeg en VST plug in som heter Convolver. Convolver kan behandle det "filteret" som Audiolense lager. Alt dette skjer inne i JRiver programmet. Så når jeg aktiverer denne Convolver plug in fra menyen - så tar den stereosignalet fra musikken, deler det opp i 3 kanaler (Bass, mellomtone, diskant) og foretar en frekvensmessig og fasemessig korreksjon slik at lyden blir god! Ut fra denne Convolveren kommer det 6 kanaler/3 stereokanaler. Disse blir da rutet til "Lynx 1,2 og 3".

    Hvordan korreksjon som skal foretaes, hvor mange kanaler det skal deles i og slikt - bestemmes av filteret som lastes inn i Convolveren. Og det er dette filtert Audiolense lager.

    Audiolense er altså et selvstendig program som måler frekvensrepsonsen (og litt til) i systemet ditt, så velger du delefrekvenser (hvis du skal ha aktiv deling) og target kurve for romkorreksjonen - og Audilense generer en fil (Som er et filter). Denne filen laster du som sagt opp i Convolveren.

    Hvis jeg ønsker at systemet mitt skal operere på 44.1kHz - så må jeg:
    Sette klokken i DACen til 44.
    Sette klokkereferansen til lydkortet til eksternt og hente klokken fra DACen.
    Velge 44kHz som output i avspillingsprogrammet.
    Generere filteret fra Audiolense med 44kHz som samplingsfrekvens.


    Hvis jeg ønsker at systemet mitt skal operere på 176,4kHz - så må jeg:
    Sette klokken i DACen til 176,4.
    Sette klokkereferansen til lydkortet til eksternt og hente klokken fra DACen.
    Velge 176,4kHz som output i avspillingsprogrammet.
    Generere filteret fra Audiolense med 176,4kHz som samplingsfrekvens.

    Flere avspillingsprogram har automatisk samplerate konvertering, de er også "ufølsomme" på bitdybde 16/24/32.

    Det spiller med andre ord ingen rolle om jeg starter spilling av en 16bit/44,1kHz CD - eller en 96Khz/24bit nedlastet innspillinger. Sampleraten blir konvertert til det jeg har satt opp systemet til, og bitdybden blir enten behold eller overført til noe som kalles floating 32 bit så vidt jeg har forstått.

    Jriver gjør alt dette veldig enkelt - det er fullt mulig å gjøre dette langt mer komplisert! (Been there - done that!)


    Mvh
    OMF
     
    N

    nb

    Gjest
    Jeg har tenkt å gjøre følgende (forsåvidt i JRiver, men det er kanskje ikke så prinsipielt viktig)

    5.1 kanaler, H/V/Senter/HBak/VBak/Sub (jeg har kun en subwoofer)

    Jeg ønkser at PCen skal sende ut på SP/DIF til recieveren. Deling mellom sub og de andre skal ha blitt gjort i filtrene generert av Audiolense.

    Noen som vet om dette vil funke? Jeg kan kjøre analogt ut, men det har jeg lite lyst til.
     

    score

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    06.06.2007
    Innlegg
    169
    Antall liker
    90
    Sted
    Re
    Torget vurderinger
    3
    OMF skrev:
    Hei!

    JRiver er genialt for oss Audiolense bruker - det belaster også PCen mye mindre.

    Mens jeg før hadde litt problemer med 88kHz, 65k tapper, 6 kanaler....

    Så kjører jeg nå 176,4kHz, maks tapper, 6 kanaler og det ser ut til å gå suverent! Skal ta en lyttetest på dette på torsdag!


    Bx - Når man kjører frekvensmålinger...hvor høyt opp måler Audiolense, hvis jeg setter frekvensen til 176kHz...?

    Mvh
    OMF
    Brukte du Convolver VST når du brukte Console, og Convolver DX når du kjører J River? Ser muligheten er vesentlig bedre for maks tapper ved bruk av DX da man der kan sette partisjonene mye høyere enn det VST plug-in kan. Og på den måten slippe unna med mindre buffer i lydkortet?
    Sliter med å få DX til å fungere med mange kanaler i Console, men skulle tro det går fint med 6-8 kanaler, for de som ønsker et kjapt filter også med bruk av Console.
     

    nma

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.12.2003
    Innlegg
    4.706
    Antall liker
    522
    Torget vurderinger
    1
    nb skrev:
    Jeg har tenkt å gjøre følgende (forsåvidt i JRiver, men det er kanskje ikke så prinsipielt viktig)

    5.1 kanaler, H/V/Senter/HBak/VBak/Sub (jeg har kun en subwoofer)

    Jeg ønkser at PCen skal sende ut på SP/DIF til recieveren. Deling mellom sub og de andre skal ha blitt gjort i filtrene generert av Audiolense.

    Noen som vet om dette vil funke? Jeg kan kjøre analogt ut, men det har jeg lite lyst til.
    Det vil fungere, men du vil måtte kjøre flere filtre. Deriblant en AC3enkoder (om dette ikke er innebygd i lydkortdriveren) og Bass-management (ved hjelp av dedikert plugin eller manuelt ved å attenuere volum) Såvidt jeg vet støtter ikke Audiolense bass-management hvor LFE er mikset 10db høyere enn resten. Dette er ikke problem om du kjører alt full-range, men hvem gjør vel det...
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.874
    Antall liker
    8.868
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Brukte Convolver VST i begge!

    Med Console slet jeg med at CPUen gikk i peak hvis jeg hadde for mange partisjoner, mens et annet "digitalknepp" kom hvis det ble satt for lavt. Jeg prøvde meg frem med litt av hvert og endte vel opp på 6-8-10.

    I JRiver så kjører jeg nå med 5 - har ikke justert noe på det. Ingen knepping, lav CPU last (ca 15%) og det er med en regnebelastning som er langt høyere enn det jeg fikk til med Console.

    Den takler også alle samplerate opp til 192kHz - og virker foreløpig dønn stabil (noe som ikke kan sies om Console)!

    Joda - er litt nyfrelst her nå! ;D ;D ;D

    Mvh
    OMF
     
    N

    nb

    Gjest
    Man skrev:
    nb skrev:
    Jeg har tenkt å gjøre følgende (forsåvidt i JRiver, men det er kanskje ikke så prinsipielt viktig)

    5.1 kanaler, H/V/Senter/HBak/VBak/Sub (jeg har kun en subwoofer)

    Jeg ønkser at PCen skal sende ut på SP/DIF til recieveren. Deling mellom sub og de andre skal ha blitt gjort i filtrene generert av Audiolense.

    Noen som vet om dette vil funke? Jeg kan kjøre analogt ut, men det har jeg lite lyst til.
    Det vil fungere, men du vil måtte kjøre flere filtre. Deriblant en AC3enkoder (om dette ikke er innebygd i lydkortdriveren) og Bass-management (ved hjelp av dedikert plugin eller manuelt ved å attenuere volum) Såvidt jeg vet støtter ikke Audiolense bass-management hvor LFE er mikset 10db høyere enn resten. Dette er ikke problem om du kjører alt full-range, men hvem gjør vel det...
    Ok, takker. Jeg tenkte å bruke ffdshow, da kan jeg forhåpentligvis gjøre det meste der. Jeg trenger SP/DIF passthrough til BluRay, så vet ikke helt om jeg får dette til, men i det minste verdt et forsøk.

    Men sier du at det vil funke fint til ren musikkbruk? Altså at jeg klarer å dele mot suben i filtrene fra Audiolense og sende det ut på SPDIF i fem kanaler (da blir senter og bak tysste om det er 2-kanal) med riktig frekvensområde til sub og dette da holdes unna de andre høyttalerene?
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn