Hva speaker kabel vil dere anbefale til Hegel H600 og Kef Reference 3 kombo?
|
En som er lang nokHva speaker kabel vil dere anbefale til Hegel H600 og Kef Reference 3 kombo?
Hvordan vet jeg om den er lang nok?En som er lang nok
Når de rekker frem uten strekk i kontaktene i hver ende - "slakk line".Hvordan vet jeg om den er lang nok?
Vil du ikke, at han skal ha lyd etter å ha kjøpt kabler??Hehe. Den skal rekke fra forsterkeren til høyttaleren.
Jeg anbefaler 2,5 eller 4 kvadrat OFC fra Kjell & Co. Isoler og skru rett i terminalene.
Det står "KEEP IT SIMPLE" i signaturen din... Bomull og silke er kanskje ikke helt det enkleste1.5mm solidcore kobberkabel i bomull eller silkestrømpe. Sølv hvis du vil ha det beste, men koster litt da.
Frank
Lettskremt du :=)Tidene forandrer seg.
I gamle dager, da jeg var riktig så interessert i hiffi, fikk mange anfall bare ved tanken på å bruke noe annet enn 99.99999% rent kryofrøsent sølv kledd med lamatarmer fra Bolivia.
Det er fint å se en noget mer edruelig tilnærming til kabler, men jeg må innrømme jeg skvatt litt ved «bare kabelen er lang nok».![]()
Eller en ledning, men høres så simpelt ut :=)Speaker kabel er språkmessig feil. To alternativer er korrekt:
1. Speakercable
2. Høyttalerkabel
(Måtte bare)![]()
Et herværende firma selger 2x3 m høytalerledning til den sølle sum av 1152000kr,Hadde det bare vært like lett og få napp når man fisker som det er og få napp når man lager en kabeltråd så…
Ledning er dekkende.Eller en ledning, men høres så simpelt ut :=)
Hvis du føler for å maskere lyden er en Solid Core et greit valgHva speaker kabel vil dere anbefale til Hegel H600 og Kef Reference 3 kombo?
Godt poeng. Jeg fikk tak i noen HiFi-kabler til sterkt nedsatt pris, (10% av utsalgspris) men vurderte å bytte dem ut fordi de var litt stive og uhåndterlige, og er dessuten litt lange. Kona sa nei fordi de var pene og passet til høyttalerneKjøp noen du synes kler anlegget (hvis det er viktig for deg) utenom det så er det mye annet som gjør en større forskjell lydmessig.
Speaker cableSpeaker kabel er språkmessig feil. To alternativer er korrekt:
1. Speakercable
2. Høyttalerkabel
(Måtte bare)![]()
Ny utvikling i magasinbransjen? Det er faktisk nytt for meg ar man må annonsere for å få gode tester. Jeg var redaktør for et helt sentralt norsk audiofilt magasin i 3-4 år - uten at det var snakk om noe slikt. Jeg skrev for dette og andre audiofile magasiner i 15 år til, fremdeles uten den koblingen du tillegger.Det står "KEEP IT SIMPLE" i signaturen din... Bomull og silke er kanskje ikke helt det enkleste
Altså, folk må gjerne kose seg med ekslusive materialer, hvis det gir den rette kosen foran anlegget. Men fra et vitenskapelig standpunkt så er det altså ikke hørbare forskjeller på kabler så lenge den har tilstrekkelig tverrsnitt og ikke er laget på en helt "rar" måte.
Vanlig 1,5mm^2 kobberkabel av enkleste sort er altså godt nok til vanlige lengder på 3-4 meter. Men siden prisforskjellen på 2,5mm^2 eller 4.0mm^2 er såpass liten så synes jeg man godt kan bruke det for godfølelsen sin skyld.
I de 35 årene jeg har hatt Hi-Fi som hobby og nå litt mer profesjonelt har jeg gått fra å først tro at kabler er viktig til å innse at det har ingenting å si. Alt, (ja alt) man leser om hva folk opplever av det ene og det andre skyldes 100% forventninger skapt inni hjernen vår.
Det man også kan merke seg i denne sammenhengen er at dette gjelder ikke bare meg. Folk som har teknisk innsikt og som har brukt masse tid og krefter på svinaktig godt lydende anlegg har svært ofte helt vanlige kabler mellom forsterker og høyttaler.
Dette er jo et kontroversielt tema i hele verden, og det har ikke blitt mindre med årene etterhvert som stadig flere smarte selgere og bedrifter finner ut at de kan tjene astronomiske summer på dette markedet som ofte består av folk som har lite teknisk innsikt og som gjerne vil være sikre på at de har det beste til sitt anlegg.
Her er en svært grundig test som ble gjort så sent som i fjor der de sjekket om folk klarte å høre forskjell på dyr og billig kabel. 20 personer med alder fra 21 til 53 år med god hørsel testet både ved å vite (se) hva de hørte på og ved å IKKE vite hva de hørte på. Det ble brukt hodetelefonerog topp utstyr. Ingen klarte å skille den billigste kabelen til 70 kroner fra en kabel til flere tusen som hadde fått "top awards" av audiofile testere i diverse audio magasiner.
Angående audiofile magasiner kan jeg avsløre at skal man få god review av et produkt der så må man kjøpe annonseplass i samme magasin. Det finnes fremdeles noen få hederlige unntak som ikke krever penger, men til og med der er det så gjennomsyret av bias, myter og meninger at det er til å bli sprø av.
Så da er det sagt nok en gang. Hva folk til slutt velger får være helt opp til den enkelte, men la det være helt krystallklart:
At det at det er hørbare forskjeller på kabler er en fullstendig udokumentert påstand. Det motsatte er faktisk bevist i godt dokumenterte eksperiment
Som nevnt, det finnes unntak, og det er helst i utlandet at dette er "regelen". "Vi kan gjerne teste dingsen din, men da må du kjøpe annonseplass til xx penger".Ny utvikling i magasinbransjen? Det er faktisk nytt for meg ar man må annonsere for å få gode tester. Jeg var redaktør for et helt sentralt norsk audiofilt magasin i 3-4 år - uten at det var snakk om noe slikt. Jeg skrev for dette og andre audiofile magasiner i 15 år til, fremdeles uten den koblingen du tillegger.
Dette er riktignok en del år siden - og ja, det er utrolig mye BS som skrives og sies.
Tilbake til saken så er jeg helt enig at man ikke skal bruke mye penger på kabler. Dog, har man kostet på seg flotte apparater, er det på sin plass med "gode forbindelser". Litt tverrsnitt, "gode råvarer" og gode plugger som er godt festet er hva som skal til.
Hundrelappene flyr fort, men å svi av haugevis av tusenlapper? Nope.
Grundig metodikk, men relativt bortkastet, da de 2 testobjektene er forholdsvis like i konstruksjon og pris. (Noe de også vedgår i konklusjonen).Her er en svært grundig test som ble gjort så sent som i fjor der de sjekket om folk klarte å høre forskjell på dyr og billig kabel. 20 personer med alder fra 21 til 53 år med god hørsel testet både ved å vite (se) hva de hørte på og ved å IKKE vite hva de hørte på. Det ble brukt hodetelefonerog topp utstyr. Ingen klarte å skille den billigste kabelen til 70 kroner fra en kabel til flere tusen som hadde fått "top awards" av audiofile testere i diverse audio magasiner.
https://liu.diva-portal.org/smash/get/diva2:1891317/FULLTEXT02.pdf
Må man være "hifi entusiast" for å blind teste lyd fra forskjellige kabler da? Må deltakerne være kabeltroende for at disse testene skal være valide? Ingen troende stiller jo opp på slikt uansett.Deltakerne i denne testen var gjennomgående ikke hifi-entusister, såvidt jeg kan se.
Ellers er bruk av hodetelefoner dårlig egnet til å avsløre endringer i lydperspektivet. Det er lettere å høre slike endringer foran to høyttalere.
Ja, med tanke på hvor mye jobb de har gjort kunne de godt kostet på seg enda dyrere (eller mer spesiell) kabel. Jeg er imidlertid fremdeles overbevist om at resultatet hadde blitt det samme. Jeg skulle ønske noen inviterer meg på lyttetest der de kan bevise for meg at de hører forskjell på solid core og multistranded kabel. Da skal jeg holde kjeftGrundig metodikk, men relativt bortkastet, da de 2 testobjektene er forholdsvis like i konstruksjon og pris. (Noe de også vedgår i konklusjonen).
Luxorline er Kjell&Company sitt eget merke, og 1m koster ca NOK 150. Chord C-Line er budget-serien til Chord og 1m koster NOK 990 gjennom faghandel. Hensyntatt helt forskjellig distribusjons- og prispolitikk, så tipper jeg at produksjonskostnaden (trommelpris fra produsent i Kina) på disse ganske like. Rent teknisk er de tilsynelatende også ganske like: Multistranded leder med PVC isolasjon. At samme type kabel låter likt er således ingen bombe.
Det er jo heller ikke gitt at "alle kabler" låter forskjellig. Skal man generalisere kan man tvert i mot si at de fleste kabler låter likt. Det er tross alt snakk om nyanser for spesielt interesserte. Deltakerne i denne testen var gjennomgående ikke hifi-entusister, såvidt jeg kan se.
Det hadde vært mer interessant å sammenligne Kjell&Company sin kabel mot en modell fra AudioQuest, hvor sistnevnte bruker solid core og skummet PE dielektriukum.
Ellers er bruk av hodetelefoner dårlig egnet til å avsløre endringer i lydperspektivet. Det er lettere å høre slike endringer foran to høyttalere.
Den "store" kabeltesten ble utført for mange år siden.Jeg skulle ønske noen inviterer meg på lyttetest der de kan bevise for meg at de hører forskjell på solid core og multistranded kabel. Da skal jeg holde kjeft![]()
En får vel ha realistiske forventninger til en bacheloroppgave, men som sådan holder denne høyt nivå så vidt jeg kan forstå (den er ikke innenfor mitt fagfelt).Grundig metodikk, men relativt bortkastet, da de 2 testobjektene er forholdsvis like i konstruksjon og pris. (Noe de også vedgår i konklusjonen).