Introduksjon av Vera Audio Coherence 12

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Ønsker å presentere høyttaleren Vera Audio Coherence 12 og dele tanker bak designet. Høyttaleren nærmer seg ferdigutviklet og målet er å lansere den innen sommer/høst.

    Et bilde under av prototypen, vel og merke uten føtter montert og stående på en finerplate.

    C12 in front of fire_side (Medium).jpg



    Målsetningen med høyttaleren

    - Sammenhengende lydbilde uten oppbrytning i et kritisk og sensitiv frekvensområdet

    Derav også navnet Coherence, som betyr koherent eller nettopp sammenhengende. Og "12" forteller oss om woofer størrelsen. Det øverste elementet dekker både diskant og nesten hele mellomtone området.
    Uansett hvor bra en høyttaler kan være på enkelte områder, så er det en stor svakhet dersom man opererer med deling høyt i frekvens hvor vi er meget sensitive.

    - Minimere vertikale refleksjoner og gulvrefleksjon
    Refleksjoner fra spesielt tak og gulv kommer tidlige etter direktelyden og skaper et mer rotete lydbildet og introduserer tonale avvik og skaper fortere lyttetrøtthet. Og gulvrefleksjonen i mellombassområdet fører til manglende fundament og fylde i lyden, og dermed mer fokus på det øvre frekvensområdet med resultat av type slank og kjedelig lyd.

    - Konstant spredning horisontalt i det mest kritiske området
    Dersom direktelyden og off-axis lyden varierer mye, så vil den reflekterende lyden fra rommet bidra til store tonale avvik. Derfor er det essensielt at spredningen er uniform i spesielt området 500 Hz til 5 kHz.

    - Aktiv deling for tidsjustering av elementene, jevnere frekvensrespons og bedre overgang mellom elementene
    Med tradisjonelle passive høyttalere så vil lyden fra elementene ankomme ørene til forskjellig tid. Det skaper et mer rotete og upresis lyd. Med passivt delefilter kan man heller ikke oppnå like jevn frekvensgang eller ha optimal overgang mellom driverne. Et aktiv delefilter overkommer disse svakhetene og ved å koble forsterker til hvert element så oppnår man også bedre dynamiske egenskaper og mindre utfordring med "thermal distortion" hvor elementer får frekvensmessige avvik når de blir varme (ved høye peak eller over tid).

    - Aktiv deling hvor kjøper også bestemme bruk av egne forsterkere og velge mellom delefiltere
    Tradisjonelle aktive høyttalere har hatt innebygget elektronikk hvor man er låst til det. Med Coherence 12 legger vi også rette for bruk av ekstern elektronikk. Det gir en fleksibilitet til bruker. Samtidig er det også mulighet for innebygget elektronikk for de som ønsker det enkelt og man kan endre senere til ekstern elektronikk.

    - En høyttaler som kan tilpasses rommet og plassering
    Dersom vi sammenlignet f.eks en betongvegg med en lettvegg, så vil forsterkningen i bassen fra disse to veggene være svært ulik. Med betongveggen får man kort og mer nivå i bassen. Ingen høyttalerprodusenter kan tune en høyttaler til å passe alle rom, vegger og ulike plasseringer. Med Coherence 12 så kan både nivået i bassen og andre justeringer tilpasses plasseringen med det aktive delefilteret. Høyttaleren vil bli levert med flere frekvensganger som man velge mellom og i tillegg er det mulighet for manuelle justeringer til å tilpasse akkurat ditt rom med din plassering og til din smak.

    - Skape high-end lydegenskaper som mange råd til
    Vi har sett en veldig uheldig prisutvikling i de senere år med galopperende priser på hifi. Vera Audio ønsker å være en motpol til dette og tilby høy lydkvalitet til langt mer betalbar pris. Nå blir ikke dette en direkte billig høyttaler. Men det blir i en prisklasse mange kan ta seg råd til. Dette kan vi gjøre pga direktesalg.

    Prisestimat

    Dette er altså kun estimat og kan endre seg. Økte priser på materialer, tjenester og frakt er ikke noe som vi har kontroll på. Spesielt er fraktkostnader veldig usikkert for tiden. Prisestimatene er satt som antatt maks og blir forhåpentligvis rimeligere.

    Coherence 12 med miniDSP Flex balansert: Under 71 000 kr inkl mva

    Coherence 12 med innebygget Hypex plateforsterker: Under 83 000 kr inkl mva


    Det vil komme andre DSP alternativer enn miniDSP Flex som koster mer. Her vil det bl.a. være flere utganger, slik at man f.eks koble til subwoofer(e) og få de sømnløst integrert til frontene.

    4-kanals forsterkeren vår vil trolig koste i området 23 000-26 000 kr.

    Velger man ekstern elektronikk og kjøper f.eks vår 4-kanals effektforsterker, så havner man godt under 100k her og har da et komplett anlegg med store justeringsmuligheter.
    Våger og kalle dette high-end til folket!

    Mer informasjon i neste innlegg.
     
    Sist redigert:

    Kommentarer

    X3

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    28.02.2004
    Innlegg
    554
    Antall liker
    255
    Torget vurderinger
    2
    Spennende😃👍
     

    lydogakustikk

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    14.06.2014
    Innlegg
    1.230
    Antall liker
    2.251
    En annen målsetning har vært kapasitet. Større woofere, har lavere intermodulasjons forvrenging og resultatet er at det låter mer uanstrengt og det gir mer trøkk. Selv om man kan bruke subwoofer til de laveste frekvensene, så er også kapasitet viktig i mellombass og øvre bassområdet.

    IMG20240216104912 (Medium).jpg


    Nivået nedover i dypbassområdet er også høy og man må ha en meget heftig subwoofer for å henge med hvis man skal bruke det. En enkel og stor 15» portet subwoofer vil f.eks ikke ha samme nivå nedover som to stk Coherence 12.

    I utgangspunktet var ikke høy følsomhet over hele frekvensområdet noe som var en målsetning, men resultatet har blitt det. Gjennomsnittlig følsomhet ligger i området 95-96 dB.

    Dimension på høyttaleren er ca:
    Høyde med føtter: 127 cm
    Bredde uten plattform: 49,8 cm
    Dybde uten plattform: 22,6 cm

    Bredde plattform: 61,5 cm
    Dybde plattform: 39,5 cm

    Til tross for at høyttaleren har port på baksiden, så kan den plasseres så tett på veggen som plattformen tillater uten problemer. Kombinasjonen av lav baffelstep og mulighet til å justere nivået nederst i bassen gjør at det fungerer godt.
    IMG20240217103911 (Medium).jpg
     

    lydogakustikk

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    14.06.2014
    Innlegg
    1.230
    Antall liker
    2.251
    Kabinettkonstruksjon

    Det har blitt lagt mye arbeid og vekt på selve kabinettet. Alle er kanskje ikke klar over det, men overflaten på et kabinett har markant innvirkning på lyden. En brå overgang fører til diffraksjon, som er en form for veldig tidligere refleksjon og meget uheldig for lydkvaliteten.

    Coherence 12 bruker det man kaller en super elliptisk form. Her er det ingen brå overganger på sidene, men en jevn avrunding hele veien. Det gir nesten et helt diffraksjonsfritt kabinett. Ulempen med det er at det langt mer kostbart å produsere.

    C12 side (Medium).jpg



    Selve toppdriveren sitter i et separat kammer og det blitt gjort mye testing med optimalisering av type demping.
    Type demping er også jobbet mye med i forhold til wooferen.
    Selve kabinettet er konstruert i 25 mm materiale og det er meget god avstivning. Høyttaleren veier over 50 kg.

    Høyttaleren står på en solid sokkel med tre føtter under. Her bruker vi ikke spikes som kun fører til større resonanser, men vi bruker myk avkoblings føtter tilpasset til vekten. Disse har filt under slik det er enklere å skyve på høyttaleren.
     

    ufo

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.02.2016
    Innlegg
    1.835
    Antall liker
    962
    spent på hva delefrekvensen er med woofer der nede, og evt hvor mye gass en slik planar? takler ved såpass lav deling man sku tro er nødvendig :)
     

    lydogakustikk

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    14.06.2014
    Innlegg
    1.230
    Antall liker
    2.251
    Intern eller ekstern elektronikk

    Man kan altså velge mellom innebygget plateforsterker eller eksternt elektronikk.

    Plateforsterkeren er en Hypex Ncore med 2x150W i 8 Ohm og 2x250W i 4 Ohm. Per dags dato så må man koble seg til analog inngangen (XLR eller RCA), noe som betyr at man trenger en volumkontroll tidligere i kjeden. Kanskje det senere kommer en ekstern boks med display og volumkontroll slik at man kan koble seg til digitalt også. Men her kan vi ikke love noe.

    Her ser man bilde av baksiden av høyttaleren med plateforsterker og vi har lagt til rette for god kjøling. Luftekanalene over og under plateforsterkeren blir trolig dekket med enten gitter eller en type skumgummi materiale på ferdig modell.
    C12 in front of fire_rear (Medium).jpg


    Alternativt kan man velge ekstern elektronikk og høyttaleren blir da solgt sammen med en DSP. Her vil det etter hvert komme flere DSP alternativer i ulike prisklasser. DSPen fungerer da også som flerkanals DAC og volumkontroll. Så trenger man 4-kanals effektforsterker i tillegg. Der kan man bruke Vera Audio forsterkerere eller man kan velge egne effektforsterkere. Velge man egne effektforsterkere og to forskjellige typer, så må gainen matches. Men det kan vi også gjøre i DSPen.

    Under ser man baksiden av høyttaleren med et lokk og selvsagt bruk av den beste tilkoblingsmuligheten som er speakon!
    IMG20240216104951 (Medium).jpg



    Mest sannsynlig vil høyttalerne hvor det velges ekstern elektronikk leveres med et sett med høyttalerkabler. Det blir i så fall med speakon i ene enden og bananplugger med låsemekaniske i andre enden. Så blir det mulig å kjøpe andre lengder og kabler med speakon i begge ender.

    Vi har valgt denne fleksible løsningen med mulighet for ekstern elektronikk av følgende årsaker:

    1. Noe lavere forvrengning med ekstern elektronikk. Selv om denne innebygget DSPen i plateforsterkeren holder høyt nivå, så mangler de de siste prosentene sammenlignet med det absolutt beste. Og det samme kan man nok si om selve plateforsterkererne.

    2. Hente mer av potensialet av wooferen. Selv om plateforsterkeren leverer godt med krefter, så utnytter den ikke hele potensialet til wooferen. Den takler omtrent det dobbelte av effekt.

    3. Mulighet for å bruke egen effektrinn for å tune lyden. F.eks kan det være noen vil bruke rørforsterker til diskant/mellomtone elementet

    4. Man unngår å være låst. Med ekstern elektronikk så har man generell større frihet hvis det skulle f.eks komme DSP med nye egenskaper osv.

    Her er forresten den kommende Vera Audio 4-kanals effektforsterkeren koblet til høyttalerne. Denne proto forsterkeren har litt annet utseendet enn det ferdige modellen.

    IMG20240216133433 (Medium).jpg


    Den har også speakon tilkobling:
    IMG20240219213448 (Medium).jpg
     

    Eirik84

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.06.2011
    Innlegg
    5.717
    Antall liker
    7.843
    Sted
    Drammen
    Torget vurderinger
    13
    Intern eller ekstern elektronikk

    Man kan altså velge mellom innebygget plateforsterker eller eksternt elektronikk.

    Plateforsterkeren er en Hypex Ncore med 2x150W i 8 Ohm og 2x250W i 4 Ohm. Per dags dato så må man koble seg til analog inngangen (XLR eller RCA), noe som betyr at man trenger en volumkontroll tidligere i kjeden. Kanskje det senere kommer en ekstern boks med display og volumkontroll slik at man kan koble seg til digitalt også. Men her kan vi ikke love noe.

    Her ser man bilde av baksiden av høyttaleren med plateforsterker og vi har lagt til rette for god kjøling. Luftekanalene over og under plateforsterkeren blir trolig dekket med enten gitter eller en type skumgummi materiale på ferdig modell.
    Vis vedlegget 1008873

    Alternativt kan man velge ekstern elektronikk og høyttaleren blir da solgt sammen med en DSP. Her vil det etter hvert komme flere DSP alternativer i ulike prisklasser. DSPen fungerer da også som flerkanals DAC og volumkontroll. Så trenger man 4-kanals effektforsterker i tillegg. Der kan man bruke Vera Audio forsterkerere eller man kan velge egne effektforsterkere. Velge man egne effektforsterkere og to forskjellige typer, så må gainen matches. Men det kan vi også gjøre i DSPen.

    Under ser man baksiden av høyttaleren med et lokk og selvsagt bruk av den beste tilkoblingsmuligheten som er speakon!
    Vis vedlegget 1008875


    Mest sannsynlig vil høyttalerne hvor det velges ekstern elektronikk leveres med et sett med høyttalerkabler. Det blir i så fall med speakon i ene enden og bananplugger med låsemekaniske i andre enden. Så blir det mulig å kjøpe andre lengder og kabler med speakon i begge ender.

    Vi har valgt denne fleksible løsningen med mulighet for ekstern elektronikk av følgende årsaker:

    1. Noe lavere forvrengning med ekstern elektronikk. Selv om denne innebygget DSPen i plateforsterkeren holder høyt nivå, så mangler de de siste prosentene sammenlignet med det absolutt beste. Og det samme kan man nok si om selve plateforsterkererne.

    2. Hente mer av potensialet av wooferen. Selv om plateforsterkeren leverer godt med krefter, så utnytter den ikke hele potensialet til wooferen. Den takler omtrent det dobbelte av effekt.

    3. Mulighet for å bruke egen effektrinn for å tune lyden. F.eks kan det være noen vil bruke rørforsterker til diskant/mellomtone elementet

    4. Man unngår å være låst. Med ekstern elektronikk så har man generell større frihet hvis det skulle f.eks komme DSP med nye egenskaper osv.

    Her er forresten den kommende Vera Audio 4-kanals effektforsterkeren koblet til høyttalerne. Denne proto forsterkeren har litt annet utseendet enn det ferdige modellen.

    Vis vedlegget 1008877

    Den har også speakon tilkobling:
    Vis vedlegget 1008878
    Spennende nyheter om effektforsterkeren som har vært på trappene også 👍🏻
    Lekre høyttalere!
     
    Sist redigert:

    Bergfinn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.07.2013
    Innlegg
    9.010
    Antall liker
    12.890
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    6
    Enig, stilig og likevel enkelt design.

    Hva slags saker brukes til de øvre oktaver?
    Ligner på Radian LM8K.

    Har selv god erfaring med 760 neo beryllium fra samme produsent, som jeg kjøpte av dere.

    ...i custom designet horn.
     
    Sist redigert:

    lydogakustikk

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    14.06.2014
    Innlegg
    1.230
    Antall liker
    2.251
    Elementvalg

    Under utviklingen av Coherence 12, så har det blitt testet over 20 elementer. Testing her innebærer både målinger og mye lytting både over tid og kortere AB testing. Uten at jeg skal gå inn på konkrete navn, så kan jeg si så mye at pris vs kvalitet på ingen måte alltid går hånd i hånd.

    Av toppelementet så var det hele tiden et krav om et element som kunne deles lavt. En tradisjonell høyttaler med klassisk deling i 2-3 KHz området eller en god del lavere var aldri aktuelt. Det ble testet både ulike fulltoner, koaksialer og diveres båndelementer. Selve elementet vi har falt ned på er en type planar ribbon båndelement. Den har svært lav forvrengning, noe som ble godt hørbart i tester.
    At den i tillegg minimerer vertikale refleksjoner, var et stort pluss.

    Selve wooferen eller rettere sagt midwooferen som vi har falt ned har høy følsomhet, meget god slaglengde og høy effektålighet. Forvrengningen til dette elementet er også meget lav.

    Hvorfor 2-veis?

    Mange audiofile har erfart at stativhøyttalere kan ha egenskaper som man ikke finner i gulvstående. Med det handler egentlig ikke hovedsakelig om stativ vs gulvstående kabinett, men handler langt mer om overganger. En gulvstående er som regel 3-veis eller 4-veis. Flere overganger, skaper større akustiske problemer. «Less is more», som jeg tror Rognlien brukte som uttrykk i en artikkel angående dette.

    Samtidig er det slik at små stativhøyttalere har åpenbare begrensninger i bassen. Derfor har vi falt ned på en 2-veis konstruksjon, men med en solid 12» i bassområdet og som også dekker deler av nedre mellomtone. Og med betydelig lavere delefrekvens enn det som vanligvis brukes i stativhøyttalere, så har man en høyttaler med svært god sammenheng og som låter stort.
     
    Sist redigert:

    lydogakustikk

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    14.06.2014
    Innlegg
    1.230
    Antall liker
    2.251
    Lyden

    Beskrivelse av lyden bør gjerne helst være av andre enn designeren, så dette får dere ta med en klype salt. Men noen ord kan allikevel være på sine plass.

    Foruten lyd uten oppbrytning og stor og sammenhengende, så er det er en kombinasjon her av veldig åpen gjengivelse og samtidig behagelig lyd. Noe som ikke er spesielt vanlig.

    Et viktig mål var en høyttaler som skal låte bra med nøytral låtende elektronikk til variert musikk. Og det opplever vi at den gjør i høyeste grad. Foruten veldig oppløst og klar lyd uten hardhet, så kombineres det med energi og trøkk, riktig fylde i lyden og en bass som evner å slå hardt med stramhet. Mens mange høyttaler kan skjære godt i ørene med enkelte innspillinger på litt høyere volum med spesielt nøytral låtende elektronikk, så unngår man det i langt større grad her uten at man mister innsyn og detaljer i kildemateriale.

    På sett og vis kan man si at man har egenskaper her fra planarhøyttalere men med helt annet trøkk og dynamikk, noe som slike høyttalere gjerne har en svakhet i.

    Nå skal det sies at spredningsmønsteret til denne høyttaleren er veldig annerledes enn typiske planarhøyttalere som er dipoler, slik at dette selvsagt påvirker resultatet også.

    Vi skal senere se på målinger som er med å bekrefte hvorfor høyttaleren låter som beskrevet.

    Selv i veldig trang passasje med lav takhøyde på ene siden, så evner Coherence 12 og trylle frem god lyd. Dog her med noen akustiske remedier på sideveggene. Subwoofer ikke i bruk. Her har man over 120 dB ved 30 Hz med romforsterkerning og en virkelig fullfrekvent høyttaler.

    IMG20240216134833 (Medium).jpg
     

    lydogakustikk

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    14.06.2014
    Innlegg
    1.230
    Antall liker
    2.251
    Prisestimat

    Før vi beveger oss over mer mot det tekniske og målinger og som bli delt over tid, så kan det være greit og si noen prisestimat med en gang. Dette er altså kun estimat og kan endre seg. Økte priser på materialer, tjenester og frakt er ikke noe som vi har kontroll på. Spesielt er fraktkostnader veldig usikkert for tiden. Prisestimatene er satt som antatt maks og blir forhåpentligvis rimeligere.

    Coherence 12 med miniDSP Flex balansert: Under 71 000 kr inkl mva

    Coherence 12 med innebygget Hypex plateforsterker: Under 83 000 kr inkl mva


    Det vil komme andre DSP alternativer enn miniDSP Flex som koster mer. Her vil det bl.a. være flere utganger, slik at man f.eks koble til subwoofer(e) og få de sømnløst integrert til frontene.

    4-kanals forsterkeren vår vil trolig koste i området 23 000-26 000 kr.

    Velger man ekstern elektronikk og kjøper f.eks vår 4-kanals effektforsterker, så havner man godt under 100k her og har da et komplett anlegg med store justeringsmuligheter.
    Våger og kalle dette high-end til folket!
     

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.235
    Antall liker
    6.368
    Enig!
    Gitt at det presterer slik det ser ut til å kunne gjøre, er dette noe bransjen og brukerne virkelig trenger og burde ønske seg.
     

    lydogakustikk

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    14.06.2014
    Innlegg
    1.230
    Antall liker
    2.251
    Litt mer om priser. Hvorfor det ikke koster mer og hvorfor det koster såpass

    Vi har sett en enorm prisøkning på hifi de senere årene. Enkelte høyttalere koster i dag det dobbelte eller mer sammenlignet med hva de kostet for en del år siden. Noe av grunnen ligger i økte materialkostnader og fraktpriser fra spesielt Asia har steget svært mye. Og noe av de ekstremprisene vi ser ligger gjerne i at pris alene selger til et visst marked.

    Så har man også det faktum at veldig mye kostnader for de store merkene går til markedsføring. Hvis man ser blader og nettsteder, så er det ofte de sammen merkene som går igjen i tester og har reklameannonser. Og det er ikke små summer som går til dette. Flere blader og nettsteder vil ikke teste produktet ditt hvis du ikke inngår en lenger markedsføringsavtale. F.eks erfarte Vera Audio det med Audioholics hvor det tydelig ble kommunisert at vi prioriterer dere ikke uten dere inngår et års avtale om markedsføring. Vi ser tydelige bindinger i markedet og man kan risikere å bli frøset helt ut dersom man ikke følger dette. Verdt å tenke på dere som gjerne vil se tester av produkter. Lån og åpent kjøp er IMO bedre å basere seg på.

    Og stille opp på messer og spesielt de større i utlandet er også blitt enormt kostbart. For messehelg i utlandet snakker vi sjelden om under 100k for en messehelg for et veldig lite rom eller en stand og gjerne 150-250k med gode rom og alle utgifter.

    Dette er selvsagt kundene som betaler for til slutt i form av langt dyrere produkter. Og det er en veldig uheldig utvikling slik jeg ser det.

    Her kan vi spare mye ved i større grad å markedsføre oss på forumer og i sosiale medier. Og kun stille om på noen få messer. Noen reklameannonser hos testblader og nettsteder må vi ha, men i mer begrenset omfang. Det innebærer selvsagt at man ikke klarer å nå et så stort marked, men det passer i grunnen en mindre aktør godt.

    Større produksjon innebærer tross alt langt større risiko også med stort lager, personale og investeringen med mye lån og renter. Derfor er det heller ikke alltid slik at storproduksjon til slutt fører til rimeligere produkter, selv om enhetskostnaden i produksjon er lavere.

    Men hvorfor koster så mye som det gjør?

    DIYere ser gjerne bare på kostnaden til elementer og kabinett, men glemmer mye annet i regnestykket. For det første er dette et kabinett som er dyrt å produsere. Selv med litt antall i Asia, så er ikke prisen lav.

    For det andre må man se på utviklingskostnaden. Det har gått flere år i å utvikle denne høyttaleren. I den perioden med flere prototyper og testing av masse elementer, så har man utelukkende utgifter. Og man jobber i lengre perioder uten inntjening.

    Så trenger man et lager av elementer og elektronikk i forhold til garanti og reklamasjon som koster. Og selv med begrensete utgifter til nevnte messer, annonser og markedsføring sammenlignet med andre så vil det uansett gå en del der.

    Alt dette må man beregne inn i prisen og da koster det såpass. Så får vi håpe at prisen blir noe lavere enn det som er oppgitt som maks.
     

    lydogakustikk

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    14.06.2014
    Innlegg
    1.230
    Antall liker
    2.251
    Spennende.
    Deltar dere med dem på eks Hortensmessa i Oktober?
    Det kan tenkes. Ikke bestemt enda. Mulig vi går for en internasjonal messe istedenfor. Som nevnt under dette med kostnad og markedsføring, så vil vi kun prioritere noen få messer innimellom.

    Det vil selvsagt være mulighet å høre høyttalerne når som helst i Bergen. Og kanskje det kan bli noen referansekunder e.l. andre steder i Norge som kan demonstrere hjemme hos seg.
     

    Powercon

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.09.2022
    Innlegg
    1.412
    Antall liker
    1.298
    Sted
    Horten
    Ja dere må finne rett sted som passer med ambisjonsnivået. (y)

    Men likevel så vil jeg tro at det å stille på en eller begge av de to ordentlige Hifi-messene i Norge, vil være et viktig bidrag for å underbygge bransjen her ilandet, samtidig som det også underbygger at merket/håndtverket er norsk. :cool:
     

    lydogakustikk

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    14.06.2014
    Innlegg
    1.230
    Antall liker
    2.251
    Finish

    Her hadde vært veldig fint med tilbakemeldinger.

    I utgangspunktet var planen og har finert topplate med eikefiner som gikk noe nedover kabinettet. Og ellers resten av kabinett i svart pianolakk. Det gjør det også enklere å unngå en stripe i overgangen mellom topplate og kabinettet.

    Tilsvarende det man ser med noen av Marten høyttalerne:
    _49U9072.jpg.6a277216d2ca59d842e744bfb9560e1b (Medium).jpg

    _49U9070.jpg.4a9a21d6f1ed5bb58ebf718797ad0f63 (Medium).jpg

    _49U9073.jpg.46885a789d35ebf4b944490f8b60a99f (Medium).jpg


    Og man kunne også ha finert sokkelen.

    Men det siste prototype kabinettet ble utelukkende i svart og synes egentlig det ble veldig pent. Har også fått tilbakemeldinger på at finert topplate/kant øverst ikke er nok og at det da bør fineres mer hvis man først skal ha finér.
    IMG20240216133322 (Medium).jpg


    Å finere sidene som er avrundet kommer vi nok ikke til å gjøre. Det er krevende skal man unngå kant/overgang og blir fort kostbart. Derimot så kan vi finere det flate partiet i midten. Tanker?
    1f3fa81e70c8433da5d72b464d7a9a1c (Medium).jpeg


    Trolig blir det maks to standard finisher vi kommer til å levere. Så kan det bli mulighet for custom finish.
     

    Valentino

    JB rünnhilde
    Ble medlem
    23.04.2008
    Innlegg
    28.766
    Antall liker
    21.648
    Sted
    Ottestad
    Torget vurderinger
    1
    Jeg liker den full Steinway som prototypen. :) Men: Jeg ville hatt en strammere form på sokkelen, eller ingen sokkel i det hele tatt.
     

    lydogakustikk

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    14.06.2014
    Innlegg
    1.230
    Antall liker
    2.251
    Tviler på vi kommer til å endre sokkelen. Slikt har en tendens til trekke mye ut i tid.

    Har vurdert en spenstig lakkeringsfarge som alternativ nr. 2. Nemlig gull/champagne noe alá Nissan Ariya. Dristig og litt pompøst, men kan bli stilig.
    220980.jpeg


    237108.jpeg
     

    Sevald

    Avviker.
    Ble medlem
    27.02.2005
    Innlegg
    7.094
    Antall liker
    16.999
    Sted
    Aksdal, Rogaland
    Torget vurderinger
    1
    Jeg ville ikke hatt finert fronten. Den er så bred og dominerende, at da kunne en like godt finert alt. Fin i ren sort.
     

    JMM

    Slava Ukraini!
    Ble medlem
    27.11.2016
    Innlegg
    7.510
    Antall liker
    8.051
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    4
    Ren sort, eller valg mellom det og sort + finert topp. Monolitten er flott, men selv ville jeg kanskje foretrukket det siste. Litt usikker; jeg er årntli dårlig på å visualisere ting.

    PS: sokkelen er helt OK i mine øyne. Helt sikkert en god ting med tanke stabilitet og langt mer diskret enn den typen svære utriggere man ellers gjerne ser.
     
    Sist redigert:
    • Liker
    Reaksjoner: KMR

    Frodm

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    21.01.2013
    Innlegg
    257
    Antall liker
    206
    Veldig interessant. Hvordan foregår intern signalgang?

    Hva er målene?


    Helsort uten sokkel + custom
     

    lydogakustikk

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    14.06.2014
    Innlegg
    1.230
    Antall liker
    2.251
    Ren sort, eller valg mellom det og sort + finert topp. Monolitten er flott, men selv ville jeg kanskje foretrukket det siste. Litt usikker; jeg er årntli dårlig på å visualisere ting.

    PS: sokkelen er helt OK i mine øyne. Helt sikkert en god ting med tanke stabilitet og langt mer diskret enn den typen svære triggere man ellers gjerne ser.
    Det er i så fall to veldig greie alternativer i forhold til produksjon.

    Ser for meg en lysere eikefiner som gir bra kontrast.

    Veneer top plate2 (Medium).jpg
     

    JMM

    Slava Ukraini!
    Ble medlem
    27.11.2016
    Innlegg
    7.510
    Antall liker
    8.051
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    4
    Lys(ere) eik blir helt sikkert flott. Ikke helt au naturell kanskje; med svære svarte monolitter blir jo kontrasten stor nesten uansett.
     

    lydogakustikk

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    14.06.2014
    Innlegg
    1.230
    Antall liker
    2.251
    Veldig interessant. Hvordan foregår intern signalgang?

    Hva er målene?


    Helsort uten sokkel + custom
    Dimension på høyttaleren er ca:
    Høyde med føtter: 127 cm
    Bredde uten plattform: 49,8 cm
    Dybde uten plattform: 22,6 cm

    Bredde plattform: 61,5 cm
    Dybde plattform: 39,5 cm

    Med valg av innebygget plateforsterker kobler man seg til analogt med XLR eller RCA. Så da trenger man en volumkontroll foran.

    Ved valg av ekstern DSP, så vil den ha innebygget volumkontroll. Da er det naturlig å bruke digital inngang. Enten USB, SPDIF eller Toslink.
    Oversikt over tilkobling med miniDSP Flex (subwoofer går bort her da alle 4 utgangene brukes til høyttalerne):
    miniDSP Flex  connection.jpg



    En annen mulig DSP har flere utganger.

    Trolig aktuelt med DEQX også, men setter ikke den opp som standard her da blir noe rart med en DSP som koster betydelig mer enn høyttalerne.
     

    ufo

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.02.2016
    Innlegg
    1.835
    Antall liker
    962
    flex eight koster bare $50 mer da
     

    Valentino

    JB rünnhilde
    Ble medlem
    23.04.2008
    Innlegg
    28.766
    Antall liker
    21.648
    Sted
    Ottestad
    Torget vurderinger
    1
    Flex Eight har kun digitale innganger og kun single ended ut, men kanskje aktuell om man vil ha subwoofere i tillegg?
     
    • Liker
    Reaksjoner: ufo

    Frodm

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    21.01.2013
    Innlegg
    257
    Antall liker
    206
    Dimension på høyttaleren er ca:
    Høyde med føtter: 127 cm
    Bredde uten plattform: 49,8 cm
    Dybde uten plattform: 22,6 cm

    Bredde plattform: 61,5 cm
    Dybde plattform: 39,5 cm

    Med valg av innebygget plateforsterker kobler man seg til analogt med XLR eller RCA. Så da trenger man en volumkontroll foran.

    Ved valg av ekstern DSP, så vil den ha innebygget volumkontroll. Da er det naturlig å bruke digital inngang. Enten USB, SPDIF eller Toslink.
    Oversikt over tilkobling med miniDSP Flex (subwoofer går bort her da alle 4 utgangene brukes til høyttalerne):
    Vis vedlegget 1009480


    En annen mulig DSP har flere utganger.

    Trolig aktuelt med DEQX også, men setter ikke den opp som standard her da blir noe rart med en DSP som koster betydelig mer enn høyttalerne.

    Med plateforsterker kobles det til analogt, men så blir det en ru runde ad/da i forsterkeren?? Er ikke det noe uheldig? Jeg foretrekker digital in.

    Med Trinnov Altitude kan jeg ordne deling der. Da trenger jeg i så fall en inngang til hver av elementene. Altså unngå delefiltre i selve høyttaleren.
     

    Milenko

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2003
    Innlegg
    5.835
    Antall liker
    1.418
    Sted
    Steinkjer
    Hva om man har en dsp man er fornøyd med fra før, bruker en dbx pa2, liker at jeg da kan kjøre min egen pre, dac og riaa. Mulig å kjøpe bare høytaleren?
    Ellers liker jeg det jeg ser og leser, liker den i ren sort jeg da, eventuelt vært stilig i knall glossy rød.
     

    Hjortulf

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    16.12.2010
    Innlegg
    113
    Antall liker
    28
    Torget vurderinger
    2
    Spennende lesning dette. Liker ideen om om å spare kostnader på distribusjon og markedsføring for å få ned prisene på high end produkter. Kan godt tenkes at jeg tar turen til Bergen for å høre på dem:).

    Mvh Øyvind
     
    • Liker
    Reaksjoner: KMR

    lydogakustikk

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    14.06.2014
    Innlegg
    1.230
    Antall liker
    2.251
    Med plateforsterker kobles det til analogt, men så blir det en ru runde ad/da i forsterkeren?? Er ikke det noe uheldig? Jeg foretrekker digital in.
    Spørs om konvertering er transparent eller ikke. AD konverteringen i Hypex er meget bra og den er faktisk dårligere digitalt inn.
    Men som det ble nevnt i innlegg #7, så er det beste å velge ekstern elektronikk og koble digitalt inn. Det kan man med miniDSP Flex.

    Med Trinnov Altitude kan jeg ordne deling der. Da trenger jeg i så fall en inngang til hver av elementene. Altså unngå delefiltre i selve høyttaleren.
    Jeg forstår at folk kan ha interesse av å bruke egen DSP, men som selger av et komplett system er det noe jeg helst vil unngå. Da mister man kontroll på delefilterinnstillinger og det kan bli en utfordring i forhold til evt. garanti/reklamasjon hvis noe skulle gå gale.

    Trinnov måler forresten dårligere enn miniDSP Flex.

    dspNexus blir nok trolig den beste tekniske løsningen i teorien med valg om enten AK4493S eller AK4499EX chiper og den har betydelig mer prosesseringskrefter. Den har dessuten åtte XLR utganger og også innebygget hodetelefonforsterker. Til en høyere pris også selvsagt.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…

Informasjon om bruker

lydogakustikk
Bransjeaktør
Medlem siden
Antall liker
2.251
Link til alle artikler
47
lydogakustikk sine annonser
Bransjenyheter
Modffractal-et produkt å teste før det er for seint

Modffractal-et produkt å teste før det er for seint

  • 30
Som det ble nevnt i en annen nyhet, så vil flere av produktene fra RPG ikke bli tilgjengelig lenger for private snart. Link...
Fortsett
Bransjenyheter
Kan gå mot slutten for RPG produkter til private

Kan gå mot slutten for RPG produkter til private

  • 0
Det skjer endringer med RPG som gjør at mange av produktene fremover vil kun selges i høyt antall og prisene vil også stige. Man vil rette seg mot pro-markedet. Har du hatt planer om å bestille...
Fortsett
Bransjenyheter
Fellesbestilling av RPG akustikkprodukter til Oslo

Fellesbestilling av RPG akustikkprodukter til Oslo

  • 1
Har en kunde i Oslo som vurderer å bestille en del RPG produkter og vil i den forbindelse undersøke om flere i området vil være med på denne bestillingen. Pallefraktkostnaden fordeles da på flere...
Fortsett
Bransjenyheter
RPG akustikkprodukter på tilbud i Bergen

RPG akustikkprodukter på tilbud i Bergen

  • 3
Vi selger en del produkter nå med meget god rabatt. I utgangspunktet produkter som må hentes i Bergen, da frakt blir fort kostbart med disse størrelsene. Med tanke på at man vanligvis betaler...
Fortsett
Bransjenyheter
Dokument om designet av Vera Audio P400/1000

Dokument om designet av Vera Audio P400/1000

  • 34
Vi har laget et dokument med en del info om designet og tekniske løsninger av Vera Audio P400/1000 effektforsterkeren. Kun på engelsk vel og merke. Dokumentet kan sees eller lastes ned her...
Fortsett
Bransjenyheter
Fellesbestilling av RPG produkter til Bergen

Fellesbestilling av RPG produkter til Bergen

  • 3
lyd & akustikk arrangerer en ny fellesbestilling av RPG produkter til Bergen. Man deler da på fraktkostnaden og produktene kan hentes ved en adresse eller vi kan være behjelpelig med utkjøring av...
Fortsett
Topp Bunn