Loftet – superlang byggetråd

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Heimdall

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.12.2009
    Innlegg
    1.514
    Antall liker
    568
    Sted
    Sørlandet
    Torget vurderinger
    15
    Jeg er bare misunnelig på godværet dere hadde i helga.
    Jeg sitter i Nordsjøen og har hverken sol eller skikkelig anlegg.
    Kjenner abstinensene komme, både etter loddebolten, elektrostatene, sola og kvinnfolket. Og en kald øl (med alkohol)!
     

    OB-BB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    5.698
    Antall liker
    7.867
    Heimdall;

    Alt det derre går vel an å smugle med seg i overlevelsesdrakten?

    BB
     

    Hornlyd

    Musikkglad
    Ble medlem
    01.04.2005
    Innlegg
    19.878
    Antall liker
    10.710
    Torget vurderinger
    10
    Takk for hyggelig lytt i formiddag. Det låt fabelaktig bra. Noe av det bedre jeg har hørt faktisk. Helt sprøtt.

    Hvis vi begynner i den "rette enden". Loftstua med alle de brutte vinklene. Et knallbra utgangspunkt. Uansett hva jeg dytter inn av kostbart ræl i mitt rom som vil jeg aldri få lyden du har. Nettopp pga rommet. Der fikk du kr 100.000,- gratis med på veien. Vel unt.


    Kilde. En transporter som noen har bora høl i og stappa et rør nedi.....wannabe et eller annet? Neida, 6moons skrev i 2008 at den fint holdt følge med CD spillere til +10.000 $:
    [FONT=.HelveticaNeueUI]http://www.6moons.com/audioreviews/modwright3/transporter.html[/FONT]


    Preamp og effektforsterker. OTL. Vanvittig oppløst og uanstrengt. Det ser både high end og jalla ut med ringkjernetrafoer festet utenpå. Skulle tro konstruktøren gikk tom for deksel: [FONT=.HelveticaNeueUI]http://www.transcendentsound.com/Transcendent/Home.html[/FONT]
    [FONT=.HelveticaNeueUI]
    [/FONT]

    [FONT=.HelveticaNeueUI]Så var det 15 tommere montert i kneveggene på hver av sideveggene. Inwall / IB. Det spilte sykt dypt. [/FONT]
    [FONT=.HelveticaNeueUI]Fyret på Tornehavn gjorde at det skranglet i hele huset. Med en billig og brukt sub amp så fungerte det overraskende bra. [/FONT]
    [FONT=.HelveticaNeueUI]Med miniDSP HD, diverse bassdrivere på lager samt et par Adyton amper så er jeg sikker på at det går an å mekke et bass-system made in heaven.[/FONT]
    [FONT=.HelveticaNeueUI]
    [/FONT]

    [FONT=.HelveticaNeueUI]Til slutt, rosiner i pølsa, fulltonen(e). Har aldri hørt om noen som spiller på to forskjellige fulltoner på likt...udelt.?[/FONT]
    [FONT=.HelveticaNeueUI]Trodde du spøkte. Men det låt forbløffende bra. Alle fordommer ble satt til side. Så ble kaffen og et partre låter fortært på hhv den ene, den andre og begge fulltonene på likt.[/FONT]
    [FONT=.HelveticaNeueUI]
    [/FONT]

    [FONT=.HelveticaNeueUI]Konklusjon:[/FONT]
    [FONT=.HelveticaNeueUI]
    [/FONT]

    [FONT=.HelveticaNeueUI]Supravox 8" Field Coil. En super fulltone med god klang. Den imponerer med et skikkelig smekk. [/FONT]
    [FONT=.HelveticaNeueUI]Høy spenning gir lys klang og høy følsomhet. Lav spenning gjør den mer tungdreven med fyldigere klang.[/FONT]
    [FONT=.HelveticaNeueUI]For oss som har et mørkt sinn og ikke er fullt så tynne lenger....og hvor attpåtil spenningen slukner....ja da.......[/FONT]
    [FONT=.HelveticaNeueUI]
    [/FONT]
    [FONT=.HelveticaNeueUI]Nok om det.....[/FONT]
    [FONT=.HelveticaNeueUI]
    [/FONT]
    [FONT=.HelveticaNeueUI]EMS eller frøken Fertin ([/FONT]Datteren). LB7. 6.5 tommer. Ikke wizzercone men en blank metalldome:
    [FONT=.HelveticaNeueUI]http://www.emspeaker.com/ems_produit.html[/FONT]
    Det er den beste fulltonen jeg har hørt. Supravox er knallbra med et herlig smekk. EMS trekker det lengste strået da den er superoppløst, dynamisk og samtidig er behagelig.


    Og tilslutt, når mr BB spiller på begge to på likt?? Halo......har det klikka? Joa, det låter knallbra. Jeg trodde lydbildet skulle kollapse. Det skjedde ikke. Det ble både oppløsning og smekk. Ja takk begge deler. Stereoperspektivet ble mye bredere. Litt mindre pinpoint men dog, i blindtest ville 9 av 10 valgt denne sprøe koblingen.
     

    OB-BB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    5.698
    Antall liker
    7.867
    @Firstwatt;
    Artig at du likte det - og neste gang skal vi kolla hur läget är i bäsen.
    Takk for at du ville skrive noen ord. Det er alltid velkomment.
    Og så hadde vi det jo artig selv om vi selvsagt skulle hatt noen timer til.

    Skal begynne å fiddulere med miniDSP-en når jeg får roen og noen flere detaljer på plass. Det første blir vel bassampene som må være ferdigmontert før minien blir tilkoblet. Og så skal jeg prøve de fire Tannoyene i to coupled cavityer eller lage to vinklede vafler slik at alle fire får plass i åpningene der femtentommerene står i dag. Impedansen er 12 ohm på disse, så noe annet enn paralellkobligen når man skal bruke to slike, duger vel ikke - eller hva blir følgene med 24 ohm, bortsett fra følsomheten, da? Innspill, innspill, innspill.

    Jeg er på jakt etter "livelyden" som garantert ikke betyr den "riktige" lyden og formodentlig er mitt lydideal et heng i presence-området mens flankene peker litt oppover. Har på en måte brent av meg iveren etter å finne den rette og absolutt sanne sannheten.

    Derfor setter jeg pris på å kunne regulere litt her og litt der - litt påvirket av at sinnets tilstand, litt på grunn av når musikken er produsert (om den er laget for riller eller bits), men kanskje mest av alt fordi det er grusomt så mange grelle miksinger og masteringer der ute. Så derfor.

    Greia er å lete til man finner det man er ute etter - og ikke minst kjenne sine egne bergensere. For en som blir vettaskremt av å se et delefilter med mer enn tre elektriske greier, har denne omgangen av Loftet vært lagt strategisk godt utenom disse – i alle fall om vi snakker om større tall enn noen få dB per oktav. Delefilter skal man ikke kimse av enten de er paralelle eller serielle. Og jo mer mangelfullt et element er i det ene eller andre henseende, såmå det kompenseres tilsvarende for mankoen i filtret/filtrene - så langt det lar seg gjøre. Eller så bygger man resonatorer på den ene eller begge sidene av det ulykksalige elementet.

    Moralen i alt dette her er at jo lenger vekk fra ditt eget ideal driverne er, desto mer må man pøse på med komponenter og desto mindre ”ser” forsterkeren av det den skal betjene. Ofte sparer man på dalerne når elementene kjøpes og så renner skillingene (egentlig motsatt, men drit i det) når sorte tønner med gullskrift og liknende skal kæsjes ut.

    Cluet har derfor for meg vært finne de gode elementene med klangkarakterer jeg kunne like svært godt, matche de i utallige oppsett og prøve å finne ut av det hele. Og så gå den elektroniske veien for å dele og korrigere. Etterhvert vil jeg finne ut hvor mye dsp og elektronisk delefilter korrumperer det hele – og etterhvert kanskje også finne en passiv vei rundt der det viser seg å kile mest.

    Jeg ser det har vært tatt til orde for det dann og vann her på forumet, og jeg er enig – innfør tonekontrollene på nytt.
    Det hadde gjort det mye artigere å høre på døll musikk.

    BB
     
    Sist redigert:

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.562
    Antall liker
    102.990
    Torget vurderinger
    23
    Welcome to the Jungle, baby. :cool:
     

    OB-BB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    5.698
    Antall liker
    7.867
    Og welcome to the Jungle til deg og, Sluket
    Fra eldstesønnens rom – noe av det som er stablet inn der og baksiden av en som er wiret innvendig i treverket.

    75.jpg


    76.jpg



    Heimdall og vidarje – her kommer bilder. Mye av dette er oppgulp og jeg må innrømme å slite med å oppfylle RoDa-standard.
    Mye av voksenpuberteten har jeg tilbrakt med denne utsikten.

    77.jpg



    Vinkelbilde med AV-skapene til høyre.

    78.jpg



    Motsatt side.

    79.jpg



    Benchen.

    791.jpg



    Subforsterkeren og subben som prøves ut for småingene

    792.jpg



    Tannoyene som snart skal debutere.

    80.jpg



    De samme foran den de skal battle med – eller mot, eller hva det nå heter.

    81.jpg



    Dureren som skal ut i kulden (i kneveggen) om jeg finner ut at den gjør nytta. Kommer sikkert til å gjøre det på grunn av redsel for ovespenning.

    82.jpg



    Nåværende forlovelse. Spiller på disse i tre ”konfigurasjoner” – hver for seg eller sammen.
    Supravoxen er dritrask og det går an å leke med forskjellige spenninger. Ved ca 8,97V merkes (kødda – ca 9V) at den er litt skarp rundt 4-5Khz, men dette blir faktisk helt borte når EMS-ene kobles til. Merkelig. Flott element. Når det er oppbrukt, skal jeg bruke det som pottering.
    EMS-ene er som Firstwatt/HEL sier, virkelig et nydelig element. Dette er av tidlig tapning – de nye har fått enelegant beigefarge. Den finnes også i EX-utførelse, dvs Field Coil, dvs at magnetsystemet er spenningsavhengig. Kjenner på gikta et det kommer et-par sånne i huset etterhvert.
    Dette elementet står trygt og godt på egne bein hvis det får litt hjelp i bunnen mens Supravoxen trenger litt hjelp oppover for å gi lydbilder flyt oppover og selvsagt spiller mer kraftfullt nedover - men må også ha hjelp den veien også.

    83.jpg



    Baksiden fra to sider - En gang var jeg i Sverige to ganger.

    84.jpg


    85.jpg


    Det er bestillt vrengte, krommede trompeter som disse baflene skal få å stå på og jeg kommer til å finne en annen strømforsyning og det kommer til å bli montert noen lasere for innstilling og det kommer kanskje til å bli montert fjernstyrte vinger og det kommer til å bli laget ordentlige fester for elementene og det kommer til å bli skjult ledningsføring og bedekning på baksiden av elementene og det kommer til å blitt gjort en ordentlig overflatebehandling på disse så de er langt fra ferdige, kan man si.

    Nå tror jeg det holder - var det greit?

    BB
     
    Sist redigert:

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.562
    Antall liker
    102.990
    Torget vurderinger
    23
    Mitt innlegg ble lagt inn som tilsvar på ditt innlegg # 320 - skjønner ikke hvorfor det dukker opp med delay, etter en masse andre innlegg... Vel vel. Gjelder vel uansett.
     

    OB-BB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    5.698
    Antall liker
    7.867
    Flott - skjønte ikke helt koblingen men lot meg inspirere.
    Faen - ser at dette går over alle støvleskaft.
    Har ikke fått stilt noen diagnose ennå men jeg tror jeg setter meg opp for en time hos hjernekirurgen.
    BB
     

    vidarje

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.10.2009
    Innlegg
    5.398
    Antall liker
    3.581
    Sted
    Rasta
    Torget vurderinger
    1
    Har mest erfaring med mus og rotter, men jeg kan gjøre et unntak for deg;)
     

    OB-BB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    5.698
    Antall liker
    7.867
    Ikke store forskjellen - vi må ta oss en alvorlig prat neste gang vi møtes - skal jeg ta med Globoid?
    Jeg såg på Hannibal - han som er glad i hjerneføde - er det sant at jeg ikke ville kjenne noe om noen hadde begynt å rote oppi der?
    Og så er jeg litt skjeløyd - kan du justere det ene øyet derfra med det samme?
    BB
     

    vidarje

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.10.2009
    Innlegg
    5.398
    Antall liker
    3.581
    Sted
    Rasta
    Torget vurderinger
    1
    Trenger ikke Globoid, anestesien ordnes med et velrettet spark (driver med Taekwondo vet du);). Vi har ikke smertereseptorer i selve hjernevevet, men i hinnene rundt. Hvis vi fikserer det ene øyet i en posisjon vil du ikke skjele når du ser i en bestemt retning;)
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.562
    Antall liker
    102.990
    Torget vurderinger
    23
    Flott - skjønte ikke helt koblingen men lot meg inspirere.
    Faen - ser at dette går over alle støvleskaft.
    Har ikke fått stilt noen diagnose ennå men jeg tror jeg setter meg opp for en time hos hjernekirurgen.
    BB
    Elsker det roteloftet ditt, stuket og alle bitene og ikke minst instillingen til eieren! Tar gjerne en tur om det skulle dukke opp en invitt en vakker dag!
     

    OB-BB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    5.698
    Antall liker
    7.867
    Vidar;
    Ikke like sikker på de derre sparkene. Har til dels dårlige erfaringer med feiginger i parringstida som brukte stein inni knyttneven, beit - og ikke minst sparka når vi skulle slåss på realt vis. Karate var dritskummelt - hadde sett James Bond og Bruce Lee. Du er en fredelig og ytterst sympatisk mann og slettest ikke aggressiv- hvordan kan du rote deg borti sånt?

    Sluket;
    Du er selvsagt velkommen - du som alle andre. Bare gi meg et varsel på PM, så finner vi en åpning. Kaffen er allerede klar. Kjør på - er djevelsk sosial.

    BB
     

    Heimdall

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.12.2009
    Innlegg
    1.514
    Antall liker
    568
    Sted
    Sørlandet
    Torget vurderinger
    15
    ...og det kommer til å bli helt rått!
    Jeg må innrømme jeg trodde det var mer rotete på loftet ditt. Men det var jo helt strøkent!

    Forresten
    Vet du hvor mange liter du har i kneveggene?
    Jeg har lest at man bør ha 10x vas pr element.
     

    vidarje

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.10.2009
    Innlegg
    5.398
    Antall liker
    3.581
    Sted
    Rasta
    Torget vurderinger
    1
    Takk for det, det var ikke akkurat den sporten jeg trodde jeg skulle begynne med i voksen alder. Har ikke sloss siden barneskolen;) Datteren min begynte og etter det bare ballet på seg;)
     

    Hultan47

    Medlem
    Ble medlem
    19.11.2008
    Innlegg
    29
    Antall liker
    1
    Preamp og effektforsterker. OTL. Vanvittig oppløst og uanstrengt. Det ser både high end og jalla ut med ringkjernetrafoer festet utenpå. Skulle tro konstruktøren gikk tom for deksel: [FONT=.HelveticaNeueUI]http://www.transcendentsound.com/Transcendent/Home.html[/FONT]
    [FONT=.HelveticaNeueUI]
    [/FONT]
    Hej, är det Grounded Grid Preamp och Mini Beast du spelar med?
    Själv har jag en komplett byggsats med The Beast med JJ rör som plötsligt stannade av för 5-6 år sedan som jag är sugen på att fortsätta med.
    Men man måste hitta en bra preamp. :)

    Vad rekomenderar du?

    Mvh
    Stefan
     

    OB-BB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    5.698
    Antall liker
    7.867
    Heimdall – din slemming;
    Rotete er et ord jeg og yngste sønn har strøket fra ordlista vår. Vi graderer det etter organisering. Mer eller mindre er parametrene. Rotete - jo, da. Når det går ei kule varmt der oppe eller for så vidt andre steder rundt her, er det rotete. Men rotet har sin egen struktur og plutselig var det borte før jeg fikk besøk i går.
    Rommet er mellom elleve og tretten hundre liter. Jeg har lest tall rundt der selv også men tror ikke man skal dvele alt for mye ved disse tallene. I et rom som dette, som egentlig er lekkt som en sil, får man lite mottrykk fra luftfjæren i et lukket eller mindre rom. Tror dette handler mest om driveren og det den er istand til å utrette. Nå kan jeg til og med fortelle deg at mine elementer har Vas på 145 liter, så da har rommet per def nådd nigangen.

    Skulle gjerne visst hvordan T/S-ene til Tannoyene (TD12B12 Type 3112) har - noen der ute?


    Vidar – du som er så snill? Før eller senere må du gi slipp på barna.

    BB
     

    OB-BB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    5.698
    Antall liker
    7.867
    Stefan;
    Ja det er de du nevner.
    Nu jäklar, Beistet må du sette fart på, men kanskje du burde vente til vinteren når du trenger varmen.
    Det å anbefale noe som helst er ikke min greie når jeg ikke kjenner deg, musikksmaken din, rommet ditt og masse, masse annet.

    Jeg har tre komponenter som kan fungere som pre, men bare en av dem er egentlig forforsterker.

    Transporteren er fin, og om du har musikk på harddisk og ikke har allergi mot Slim Device eller Logitech hadde ikke jeg hatt noen betenkeligheter uansett hva en god del måtte mene. Den både har en grei intern DAC og kan kobles til ekstern om man får en rykning og må oppgradere. Standarden fins nå til hyggelige bruktpriser i forhold til hva den kostet ny.

    miniDSP er noe annet - jeg kommer til å sette denne opp som elektronisk delefilter, EQ og DSP. Den har masse I/O-er og etter sigende greie DAC-er. Jeg har ikke prøvd denne i det hele tatt, men den skal også låte greit.

    Den siste, er GG fra surpompen Bruce. Den er støyfri, og i dette oppsettet forsterker den inngangssignalet uproblematisk. Jeg har ikke foretatt noen AB-testing mellom denne og andre, men om du kan utstå med noe som rett og slett ser ut som dritt, ser jeg ingen problemer med den. Jeg har fått og skal bytte ut noen kondensatorer og skifte til et blått alps etterhvert. Angrer ikke på kjøpet, men regner heller ikke med å dra damer på denne.

    Når launcher du Beastet?

    BB
     
    Sist redigert:

    Hultan47

    Medlem
    Ble medlem
    19.11.2008
    Innlegg
    29
    Antall liker
    1
    Stefan;
    surpompen Bruce
    Där är vi överens! :)

    Det ljud jag vill ha ska vara stort, brett, lätt att placera artister/instrument och gärna med mycket livekänsla,
    Spelar på Magnaplanar 1,6 för det är stort ljud, det jag saknar är bastryck!
    Har provat med olika REL subbar men jag kan inte få det att fungera.
    Första gången jag lyssnade på OTL vart jag såld direkt, lr som dåvarande flickvännen spontant sa, "det låter live"!! That says it all!!

    Lyssnade på AG Duo med Audio Space Referens steg, det var stort, bra höjd men med bas jämfört med Magnaplanar. Det var en trevlig upplevelse.

    När det blir launch på The Beast vet jag inte, jag har inte kabinettet färdigt och jag är sån att det ska bli bra första gången, därför tar det lång tid!

    Kan väl säga att jag bygger dem med design och inspiration från Opera consonance 800 :)

    Ska se om jag inte kan skapa en lååång byggtråd när jag kommer igång!

    Stefan

    PS! Trodde jag slarvat bort alla 32 rör och trafos vid en hastig flytt. Då blev jag iskall!! DS!
     

    Hornlyd

    Musikkglad
    Ble medlem
    01.04.2005
    Innlegg
    19.878
    Antall liker
    10.710
    Torget vurderinger
    10
    Apropos roteloftet. Her er en liten stripe fra da BB var ungdom og bodde hjemme hos mor:

    image.jpg
     

    OB-BB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    5.698
    Antall liker
    7.867
    First;
    Tja.... er det ikke noe som heter: På seg selv kjenner man andre?
    Men dette er ikke irrelevant for de yngste her i huset. Tror det skyldes for lite pryl. Jeg klager ikke ofte på disse, men her har jeg faktisk en sak.
    Tilbake fra Gambia?

    Hultan:
    Du liker store ting, det er lett å skjønne. Jeg har alltid vært svak for store, flate høyttalere, mangnestater og elektroditto. Gradient har/har hatt noen løsninger som en gang var regnet som gode for dipoler, eller rettere sagt ESL-63.

    Disse subbene som er komprimert i størrelse og i en eller annen form "servokontrollert" imponerer ofte med hvor dypt de klarer å gå med et voldsomt trykk. Men de sies å være vanskelige å få til å spille godt sammen med dipoler. Jeg har prøvd både H- og U-rammer og synes de er enkle å få til å forsvinne inn i hovedhøyttalerne. SLOB, som noen luringer her inne er gode på, kan også være et skikkelig bra alternativ. Jeg tipper en av disse valgene vil være det rette for deg. Les deg opp litt på dette og gå for det beste. Med H- og U-rammer må regne med EQ i en eller annen form. Firstwatt har vært innom et-par OB-løsninger og han svarer nok på spørsmål du event måtte ha.

    BB
     

    Hultan47

    Medlem
    Ble medlem
    19.11.2008
    Innlegg
    29
    Antall liker
    1
    BB
    Tack för svar och ideer! Uppskattar det verkligen.
    Jag har tittat på OB lösningar men inte provat något ännu.
    Men först ska ju Beastarna bli färdiga och så har jag ett hus, original 1956, att renovera!

    Sommaren är räddad!!

    :)
     

    OB-BB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    5.698
    Antall liker
    7.867
    Hultan47;
    Gratulerer med huset. Da har du mye deilig kos framover og uuuuuuuubegrenset med unnskyldninger for å kjøpe verktøy. Smart trekk.
    Hva med å legge basshassene i kjelleren (hvis du har det)?
    BB
     

    OB-BB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    5.698
    Antall liker
    7.867
    Litt utålmodig nå.
    Slik ble hagekroken på baksiden.
    Ingen grønnsaker og pønt ennå men det kommer så snart Henne har fått svingt seg.
    Begynner å glede meg til konse om lyd - håper det er rett rundt hjørnet.

    22.jpg


    BB
     

    Nikko03

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.11.2008
    Innlegg
    4.429
    Antall liker
    2.858
    Torget vurderinger
    3
    Det der ble både pent og funksjonelt :) Veldig moro å følge med her
     

    OB-BB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    5.698
    Antall liker
    7.867
    Ja, synes det er morro følge med her jeg også. Tror jeg er kommunens største navlebeskuer selv om den etterhvert blir vanskeligere og vanskeligere å eksaminere fra egen skalle. Nå begynner jeg å føle en svak kvalme av hagesaker, men jeg tror kanskje at det skyldes at jeg er redd for å finne nye sider ved meg selv. Å gå rundt og se på vintergrønt er liksom ikke det jeg såg for meg skulle bli livet mitt. Men hva gjør man ikke for å bygge opp kontoen for framtidige fellesprosjekt?

    Har så smått tatt opp forsterkerkassene igjen. Det ble for mange rundinger så nå skal halvparten av de vekk.

    Ellers så er jeg igang med baflene til de fire Tannoyene (TD12B12 Type 3112), men mangler T/S-ene. Skulle gjerne hatt VAS-en til dem, men om de ikke dukker opp, må jeg bare drite i det – de skal inn i veggen om om vi så skal grine hele gjengen. 12 ohm per driver gjør at jeg parallellkobler to og to.

    Jeg ønsker skape et lite trykkammer på utsiden, så derfor brønnen. Har også gjort dette så asymmetrisk jeg ser som praktisk for å unngå kavitet. Baflene kunne ha vært vinklet i forhold til hverandre for å minske denne ytterligere og for å få bedre flow, men det blir litt mye pæs her og nu. Om jeg får feile resonanser pga dette, får jeg ta det opp til vurdering etterhvert.

    For øyeblikket er jeg mest ute etter å få greia der oppe til å spille så live som mulig uten for mange hørbare, eller rettere sagt plagsomme peaker. Jeg har noen av disse, men de skal få leve i beste velgående til mer har satt seg. Og den gang da er det nok på tide å søke profesjonell hjelp.

    Resirkulasjon er jo viktig, og her er bildet av en av dagens bassbafler en gang til

    81.jpg



    Og her er tegningen i to plan av den nye

    96.jpg


    BB
     
    Sist redigert:

    OB-BB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    5.698
    Antall liker
    7.867
    Du er jo lesefør, mann.
    Hammer og tang, det er min greie.
    BB
     

    Hultan47

    Medlem
    Ble medlem
    19.11.2008
    Innlegg
    29
    Antall liker
    1
    Hultan47;
    Gratulerer med huset. Da har du mye deilig kos framover og uuuuuuuubegrenset med unnskyldninger for å kjøpe verktøy. Smart trekk.
    Hva med å legge basshassene i kjelleren (hvis du har det)?
    BB
    Haha, ja visst är det bra med ursäkt för att köpa verktyg! Tackar!
    Jovisst har jag källare att bygga baslådor i! Eller gigantiska horn! Har 2 st Fostex 15" basar liggande!!:)
    /Stefan
     

    OB-BB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    5.698
    Antall liker
    7.867
    Da er det bare tut og kjør.
    Motsatt av menneskekroppen, skal alle hulrom fylles.
    BB
     

    OB-BB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    5.698
    Antall liker
    7.867
    Undertegnede skal gjøre noen prøvebygg av dempepaneler som skal festes både på sidevegger ved bassene og under vinduene og trenger både litt inspirasjon til utseende og informasjon om hva som er gavnlige materialer å bruke – både som dempemateriale og som trekk.

    Om jeg skal bruke bakplate på panelene eller ikke og om panelene bør monteres med luft mellom vegg eller ikke, er også et tema.

    Absolutt ingen målinger er gjort og vil ei heller bli gjort innen overskuelig tid, så dette er altså helt i pakt med den anal-oge filosofien jeg bekjenner meg til – prøve og feile og la ørene bestemme.

    BB
     
    Sist redigert:

    OB-BB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    5.698
    Antall liker
    7.867
    Ble litt skjærsætt i går og i dag.

    Eldsteungen hadde innleveringsfrist på masteroppgave til kl 1200 i dag. Korrekturlesning og kriseminimering i går og til alt overmål, så stakk jenta & studiekamerater til skogs med Sølvpilen før nons.

    Og i nybilen får ingen platebiter komme, så jeg får vente litt med bassbaflene. Tiloverstida får jeg bruke til å drodle på dempingen og å få gjort ferdig forsterkerkassene - og den en baffelen som gikk til skogen. Så helt fri for fritidssysler er jeg ver nærmere ettertanke ikke - det er bare det at det er så mye morsommere å starte på noe nytt..........

    Forsterkeskassene ble for runde, så topp og bunn er polyestersparklet og blir pusset og avrundet mye mindre enn før før farging:

    97.jpg



    Ellers grubles det litt. Panelene for terminering langs vindusveggen er antakelig ferdigtenkt, så nå gjenstår det å samle alt det andre som skal korrespondere formmessig.

    Her er en snutt til slutt til en luring som lager paneler selv:
    DIY - How To Make Sound Absorption Acoustic Panels (Tutorial) - YouTube

    En liknende teknisk løsning kan det nok bli.

    BB
     
    Sist redigert:

    OB-BB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    5.698
    Antall liker
    7.867
    Etter to-tre år med studering, planlegging, konstruering og innkjøp, er nå understellet til CNC-en bestilt. Til dette blir det brukt firkantrør 80x80 og 40x80.

    Understell.jpg


    BB
     
    Sist redigert:

    OB-BB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    5.698
    Antall liker
    7.867
    Og her med resten av maskinen oppå – først fra siden

    CNC1.jpg



    -så fra enden

    CNC2.jpg


    Maskinen bestårav to vanger og en bom på tvers av denne. Bevegelsene langs vangene definerer jeg som x-akse og langs bommen, som y-akse. Z-aksen blir den loddrette.

    Vangene blir laget at aluminumsfirkantrør 50x150 og det samme bommen.

    Jeg hadde opprinnelig kjipe økonomiske rammer for denne maskinen - det skulle bli en ordentlig DIY-maskin. Men etterhvert som planleggingen skred fram, måtte jeg innse at den tidskapitalen jeg la inn, måtte matches av bedre komponenter. Ambisjonsnivået har også steget betraktelig underveis – enda en kostnadshøydare.

    Et av de absolutte målene har vært å bruke hyllevarer så langt som mulig, men det er ikke til å unngå at noen deler må maskineres spesielt for denne maskinen. Disse blir først laget i krysssfiner for utprøving av funksjonalitet og generell testing, men til slutt vil de bli laget i aluminium eller polykarbonat der det er tjenlig. Disse delene blir i så fall kanskje laget av maskinen selv og man kan dermed si at maskinen lager (litt av) seg selv. Litt sånn hønaogegget?

    BB
     
    Sist redigert:

    OB-BB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    5.698
    Antall liker
    7.867
    Føringene – dette er gliderne for bevegelser i de tre retningene.

    Dette var første salderingsposten på DIY-alteret. I og med at maskinen kommer til å bli utsatt for ganske store vridningskrefter og at dette ukke kan kompenseres for i det uendelige ved å gjøre maskinen større, var det viktig å få disse så presise som mulig. Det går meget godt an å få til ved å bruke vanlig handelsstål eller maskinert stål, men med sterkt begrenset materialkunnskap blir dette for vanskelig for meg.

    Diverse kinesiske løsninger ble både undersøkt på nettet og også kjøpt inn, men jeg turte ikke satse på disse. Forskjellige leverandører i Norge ble kontaktet men enten var prisen for far out eller så manglet disse enten kunnskap nok (eller kanskje var det interesse?) til at de var verdt å satse på.

    Hiwin har kanskje ikke samme status i de høyere kretser som Rexroth og de store gutta, men de holder i massevis for meg. Seks skinner med diverse tilhørende føringer er børset.

    4 Hiwin.jpg



    4 Hiwintegning.jpg


    BB
     
    Sist redigert:

    OB-BB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    5.698
    Antall liker
    7.867
    Kuleskruene
    - er koblingen mellom gliderne og motorene og det er uhyre viktig at disse leverer uten slark. Jeg kunne godt ha brukt stenger med M- eller trapesgjenger men de har alltid backlash, dvs at stanga roterer bittelitte grann uten at det andre rører seg – slark, heter det visst på norsk. Dermed ble dette også forkastet – et steg til opp på kostnadsstigen.

    Kuleskruer er fine greier. Som renderingen viser, er det en ”gang” inne i kulemutteren som gjør at kulene skifter plass ved at skruen roterer slik at slitasjen som oppstår, fordeles på en grei måte, og systemet beholder sin nøyaktighet. Mutteren er også smurt gjennom nipler. Videre er stengene polert til høyglans for minimum frik- og vibrasjon. De er så blanke og fine at man får lyst putte de i munnen.

    5 Kuleskrue 1.jpg



    Gjengestigningen varierer etter ønske, og det er helt greit å lete til man finner en man (i mitt tilfelle) tror best møter kravene til hurtighet og styrke.

    5 Kuleskrue 2.jpg


    BB
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn