Side 4 av 5 FørsteFørste ... 2345 SisteSiste
Resultater 61 til 80 av 84
Abonnér på denne artikkelen
 1. Hifisentralen 4 og veien videre

  83 Kommentarer Av Høvdingen - 09.11.2019 17:19
  Hifisentralen i dagens utgave har nå vært på lufta siden 2012, og nå er det på tide med en oppgradering. I den anledning ønskes litt feedback fra våre brukere, og jeg vil i denne artikkelen referere til dagens utgave som HFS3, og neste utgave som HFS4.

  Historikk:
  Hifisentralen ble startet i 2000 som en enkel nyhetsside og utviklet seg raskt som en aktiv forumside. Historien kan leses her: OM HFS

  Dagens versjon:
  Vi gikk over til vBulletin 4 forummotor i 2012, og siden har med unntak av en designmessig endring i 2014, vært nokså uendret siden den tid. Plattformen har fungert veldig bra, men tidene endrer seg, og i dag så går flere over til mobil som primær nettleser, og dette er noe vi må ta mer hensyn til. Vi har en mobilversjon av sidene, men det optimale vil være å ha en responsiv side og en side som ikke består av to parallelle seksjoner som begge må oppdateres separat.

  Veien videre:
  Neste versjon av Hifisentralen vil få en ny forummotor, og det betyr at mange endringer må på plass. Når vi satte sammen HFS3 så ble vi nødt til å utvikle vårt egen bruktbørs, galleri og forside. Det hadde vært ønskelig å oppdatere dagens versjon slik at sidene ble mer mobilvennlig, men vBulletin stoppet med videreutvikling av VB4 for flere år siden, og deres nye vBulletin 5 er en plattform som mildt sagt er en håpløs utgave, og det blir ikke aktuelt å hoppe over på denne oppgraderingen.

  Det finnes mange forum-løsninger som kan kjøpes på markedet, men vi startet utvikling av vår egen "motor", og på den måten kunne vi skreddersy et forum som tilfredsstiller de behov vi har. Dette innebar også en hastighet på sidene som ingen ferdigløsning kan matche, men etterhvert så innså vi at en egenutviklet forummotor vil kreve altfor mye arbeid med tanke på alle de funksjonene som HFS krever, og vil forbli en løsning som passer bedre til andre prosjekt.

  I 2010 var det to karer som sluttet i vBulletin og startet sitt eget firma ved navn Xenforo Ltd. De har utviklet en forumløsning som er blant det beste som finnes på markedet, og som har mange likhetstrekk med vBulletin. De har også sørget for at det er mulig å utvikle egne tilleggsløsninger som f.eks. bruktbørs, nyhetsside osv., men systemet (framework) er mer komplisert enn hva det var med vBulletin 4, og også årsaken til at mange sider som benytter Xenforo har nokså simple tilleggsløsninger.

  AVforum, AudioScienceReview, Whatsbestforum og mange andre nettsider har gått over til Xenforo, og som en muligens vil se på alle disse sidene, så er tilleggløsningene nokså halvhjertet satt sammen, og mange websider har derfor valgt å legge forumet som egen side, mens de f.eks. benytter Wordpress eller andre løsninger for nyheter m.m.

  For min del så er det ikke aktuelt å sette sammen flere ulike "sider" med en felles innlogging, og skal et samfunn som HFS virkelig fungere, så må vi integrere alle løsninger slik at det for brukerens del føles ut som en sammensatt side med ulike muligheter. Det har gått med mye tid for å finne ut hvordan vi kunne få til dette, men etter mye programmering og prøving/feiling, så kan det se ut som vi begynner å nærme oss et ferdig resultat.

  Internett og utvikling
  I de senere år har mange forum begynt å slite, og mange skylder på sosiale medier og at diskusjonene flytter seg dithen. Det er nok noe sant, men personlig tror jeg at sosiale medier stjeler tiden til brukerne og ikke nødvendigvis diskusjonene. Det som er negativt med f.eks. FB er at innleggene er veldig "her og nå", og det fungerer ikke like bra som et arkiv hvor en enkelt kan komme tilbake til en interessant tråd. Her er det mange ulike meninger, og poenget er vel om det er et behov for videre utvikling av HFS. I en stund var jeg selv i tvil, men når jeg ser hvordan mange brukere støtter oppunder siden, og det faktum at vi faktisk har hatt en økning i antall brukere høsten 2019, så tror jeg det fortsatt er liv laga for en side som HFS, men plattformen må oppgraderes hvis vi skal overleve på sikt.


  Vedlegg 559600

  Nytt kapittel
  Vi står ovenfor et nytt kapittel, og mange av oss har vært på siden i snart 20 år, og jeg er faktisk litt rørt over at veldig mange brukere fortsatt finner glede i en side som HFS, og det gjør også motivasjonen for videreutvikling langt større. HFS3 er fortsatt en god plattform rent teknisk, men HFS4 skal bli ennå bedre, og her gjelder det å finne ut av alt som irriterer brukerne med dagens versjon og sørge for at vi ikke ender opp med en ny løsning som vil sette oss bakover i tid. Ingen liker forandring, men dessverre så må en nok innfinne seg med at enkelte forandringer vil måtte finne sted, og det gjelder å finne en balansegang som gjør at HFS4 totalt sett blir en bedre plattform for oss alle.

  Jeg vet at mange ønsker seg et forum hvor en ikke vil oppleve personangrep, og hvor en kan diskutere enkelte emner uten å bli møtt med "motstand", og kabeldiskusjoner har vel siden første dag vært et tema som har skapt mye splid. Det er nok ikke til å unngå at dette vil fortsette i fremtiden, og det mange løsninger som kan bedre situasjonen, men det å tro at vi skal bli kvitt dette fenomenet er nok ren ønsketenking. En må også huske på at HFS er en diskusjonsarena, og en må nesten tåle at folk har ulike meninger, og det er også litt av poenget med en slik side. Hvis alle er enige med hverandre, så har vi til slutt ikke mye å diskurere. Det er mange sider som har "klubber" og lukkede sider for enkelte temaer, men hvis vi begynner å splitte opp brukerne i ulike seksjoner, så kan vi like gjerne pakke sammen hele greia. Det kan tenkes at vi vil sette opp et par områder for betalende medlemmer, og dette kan sørge for at medlemmene vil oppføre seg i større grad, men i all hovedsak så tror jeg forumet må være en åpen plass for alle.

  Vi har i lang tid ønsket en sterkere moderering av regelbrudd, og en ting som skal bli bedre på de nye sidene er verktøy for moderatorene. Det skal som alltid være lov til å komme med sine meninger uansett hvor dumme enkelte måtte mene de måtte være, men personangrep og ufine karakteristikker skal slås hardere ned på, og hvis en ikke klarer å holde seg på matta uten å fornærme andre, så må en også tåle konsekvensene av dette. Istedenfor å true med utestengelse eller tilsvarende, så vil vi kort og greit gi karantetid i ulike kategorier, og når noen drar strikken for langt, så vil de bli satt under mod-kontroll i en viss periode. Dette er en løsning som vi allerede har, men problemet har vært at innlegg som må godkjennes ligger for bortgjemt, og det kan gå litt tid før moderator ser disse innleggene. På de nye sidene får vi opp varsel hver gang et innlegg må godkjennes, blir rapportert etc, og dette vil gjøre at moderatorene får en mye bedre oversikt. Noen ganger kan enkle tekniske løsninger gjøre livet mye lettere, og dette vil også medføre at det blir enklere for moderatorene og faktisk gå til tiltak når noen bryter med reglene.

  Jeg skrev at vi ønsker innspill med tanke på de nye sidene, og det jeg først og fremst tenker på er tekniske funksjoner. Vi ønsker alle det optimale forum, men det finnes ingen teknisk funksjon som kan styre folks meninger, og et forum vil alltid bestå av ulike mennesker. Det vi derimot har mulighet til er å tilrettelegge de nye sidene med de funksjonene vi ønsker, og jeg kan først nevne de tingene vi har tatt tak i, og hvordan vi så langt ser for oss de nye sidene, og deretter kan du som bruker komme med dine innspill.

  Funksjoner og oppsett
  De nye sidene vil i all hovedsak bestå av tre elementer: Forside, Forum og Torget. Vi har i dag en side med galleri og butikker, men disse vil forsvinne da de er altfor statiske, og det er lite aktivitet. Vi vil heller implementere butikker på en annen måte, og den nye forsiden vil avsløre hvordan vi har gjort dette. Galleriet er noe jeg er veldig usikker på, og en av årsakene til at dette har vært lite brukt er en tungvinn løsning for å opprette album. Jeg tror vi heller skal fokusere på "mitt anlegg" og "mitt kinorom" på selve forumet, og evnt. ha en egen side som viser disse trådene med en bildeillustrasjon. Litt vanskelig å forklare, men tror vi har en snedig løsning på hvordan vi kan få denne biten mer interessant og mer aktiv.

  1. Forsiden
  Denne vil som før vise bransjenyheter, men også andre ting som skjer i bransjen. Her har vi laget en veldig fleksibel løsning som gir rom for mange muligheter, og det som er viktig er at denne siden er dynamisk, og at det vil vises nye artikler og nyheter hver gang en kommer inn på siden. I dagens verden så må det være aktivitet for at en side skal være interessant, og det er her sosiale medier brilljerer med nytt innhold hele tiden.
  Det er mange ting som vil bli bedre for bransjeaktører med tanke på de nye sidene, og en viktig funksjon er at de heretter vil kunne skifte hovedbilde som vises på forsiden uten at de må laste opp alle bilder på nytt. Bransjeaktører som leser dette skjønner hva jeg mener.

  2. Forumet
  Forumet skal være nokså likt dagens, men vi har satt opp en ny forumoversikt øverst som gir deg oversikt over alt som skjer hele tiden. Det er mange forum som ikke har dette, men det er viktig at en ser hva som skjer og hvor det skjer. Denne har vi alle blitt vant til, og den nye versjonen vil være ennå bedre. Denne vil også fungere helt suverent på mobil, og der hvor mange sider fjerner mye innhold på mobil, så ønsker vi at alt innhold skal være tilstede på mobilen, og det tror jeg vi har fått til. Det vil naturligvis være veldig enkelt å laste opp bilder fra mobil til både forum og torget.

  3. Torget
  Finn har overtatt det meste av bruktannonser på nett, og selv om HFS3 har en teknisk løsning som var nokså unik i 2012, så er vi utsatt for hard konkurranse, men en av problemene med dagens verden er at enkelte sider har blitt så store, og av den grunn også litt uoversiktlig. Der hvor Finn har 30.000 annonser, så kan annonser for litt mer seriøs hi-fi bli litt bortgjemt, og jeg tror vi kan holde liv i Torget ved å gi det en teknisk og designmessig overhaling med bedre bildefremvisning. Vår nye løsning vil på mange måter fungere som idag, og det vil bli Ajax sortering (klikk og se), liste og galleri visning + enkelte nye funksjoner, og denne gangen vil vi flytte søkedelen over på venstre side som er litt mer logisk. Vi beholder arkivet vårt, men flytter det over på en ny løsning, og de fleste av dagens funksjoner vil bli ivaretatt, men enkelte irritasjonsmomenter som at browseren ikke husker hvor du var når du klikker på "tilbake" knappen vil bli rettet på. I dag må du klikke på en egen knapp: "Tilbake til lagret søkeresultat", og vi hadde ikke mulighet til å gjennomføre alle funksjoner som ønsket i 2012 pga. enkelte restriksjoner i vBulletin 4, men i dag kan vi mer eller mindre gjøre som vi vil.

  Bildeopplasting, gallerifunksjon m.m. i Torget vil bli langt bedre, og nå kan vi bruke Xenforo Editor til å lage bruktannonser, og det gjør også at du som bruker kan laste opp bilder i selve annonseteksten, og det kan du faktisk ikke gjøre hos f.eks. Finn. Dette betyr at du kan sette opp en ganske lekker annonse hvis du bruker litt tid, og skal du selge høyttalere til f.eks. kr. 100, så kan det jo være greit å ha muligheten til å lage en flott annonse.

  Vi kommer til å kutte ut "Kjøp Nå", "Gi bud" og "Auksjoner" på Torget, og vi erstatter de førstnevnte med "kontakt selger", og selgere kan selv oppgi om de vil kun kontaktes pr. PM, eller også pr. telefon og/eller email. Alt er satt opp slik at roboter ikke kan fange opp informasjonen.

  Karaktersystemet opprettholdes, men med noen endringer.

  Torget blir integrert i varslingssystemet og oversikten til "Hva er nytt", og på de nye sidene kan en velge å følge enkelte brukere, kategorier osv (vil gjelde både Forum og Torget samlet), og øverst på siden vil en via en varslingslampe enkelt se om det dukker opp noe nytt via en rød liten sirkel som indikerer om noe er nytt fra den eller det en måtte følge. I dag ser du en orange liten sirkel som viser om du har fått en ny melding, og på de nye sidene vil det være et tilsvarende system rett ved siden av som indikerer at f.eks. "Høvdingen har lagt ut en ny annonse", "Du har fått svar i din tråd", "Høvdingen har startet en ny tråd" osv. Sidene blir kort og greit veldig integrert, og det blir enklere å følge med på hva du ønsker å følge med på. Du vil også kunne se "uleste bruktannonser" slik at du alltid er oppdatert på Torgets aktivitet.

  Sosiale medier
  De nye sidene får mulighet til å logge inn via Facebook, Google eller logge inn som normalt. Vi vurderer også integrasjon mot Spotify, og hvis vi implementerer sistnevnte, så kan brukerne enkelt se hva andre medlemmer hører på hos Spotify under avataren deres, dele spillelister m.m. Det hadde vært mer ønskelig å ha en tilsvarende løsning mot Tidal, men ikke sikker på om det er mulig ennå. Tanken er at det skal bli enklere å vise hverandre sanger som kan være av interesse m.m. Vi har vel alle musikk som en interesse også

  Hifisentralen vil være flinkere til å legge ut nyheter, aktuelle tråder m.m. på FB, Instagram og Twitter, og skal vi rekruttere nye medlemmer, så må vi ha en sterkere integrasjon mot alle sosiale medier, og det er delvis på plass, og noe som jeg må komme litt nærmere tilbake til.

  Mobil app / Tapatalk
  Vi jobber med ulike løsninger for hvordan vi kan få laget oss en APP, og ettersom Xenforo ikke har noen løsning for dette, så er dette noe vi må ordne på egen hånd. Det er jo genialt om vi kan få "push-meldinger" på mobilen over ting som en ønsker varsling på, men dette skal være noe brukeren selv velger å aktivere, og ikke noe som vi skal dytte på brukerne. Alternativt så kan vi vurdere Tapatalk, men jeg ønsker da å få integrert Torget også. Vi skal finne en løsning, og det vil uansett være mulig å lagre HFS4 som et app-bilde på mobilen som umiddelbart vil åpne sidene uten at du trenger å åpne en browser for så å velge siden blant favoritter.

  Andre funksjoner og støttemedlemskap
  De nye sidene gir brukerne mulighet til å dele bilder og videoer via Private meldinger, men lurer litt på om dette skal være forbeholdt støttemedlemmer. Vi er avhengig av litt støtte, og det vil være flere fordeler for støttemedlemmer på de nye sidene. Vi vil også ha "featured ads" på Torget, og istedenfor å plage brukerne med og alltid vise "uthevede annonser" på toppen av forumlistene, så vil nok disse vises i sidefeltet på forsiden og forumet, mens de som har "vanlige" annonser kun blir vist på selve Torget. Uthevede annonser kan også spres ut på sosiale medier, og de som ønsker god eksponering av sin annonse må nok regne med å betale en liten sum for det, eller at vi lanserer et utvidet støttemedlemskap.

  Hva ønsker du ut av nye HFS?
  Så kommer vi til det som artikkelen her er ment for, og det er hva du som bruker ønsker deg fra nye HFS. Vi er i siste fase av vårt arbeid, men det kan jo tenkes at det er noe vi ikke har tenkt på, og at det er en eller annen løsning eller idè som vi kan implementere.

  Jeg setter pris på om vi kan forholde oss saklig i denne tråden, og det vil ikke være mye hjelp hvis tråden sklir ut, og jeg vil derfor moderere bort ting som blir off-topic slik at vi kan fokusere på hva vi ønsker oss med HFS når det gjelder funksjoner eller ting som irritererer dere med dagens side.

  Dette ble et langt innlegg og sikkert mye jeg har glemt å nevne og ting som ble litt uklart pga. korte forklaringer, men jeg kaster ballen over til "dere", også kan jeg heller svare litt mer detaljert på evnt. spørsmål eller forslag.

  Mvh
  Høvdingen

 2. Antall kommentarer 83

  Kommentarer

 3. #61
  Æresmedlem motoren's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2007
  Sted
  Flekkefjord
  Innlegg
  12,509
  Tagget i
  18 Innlegg
  Sitat Sitat fra Dr Dong Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Høvdingen Se Innlegg
  Sitat Sitat fra 2xJ Se Innlegg
  HFS 2, så hadde brukerne mulighet til og redigere selv i "Mitt anleggs tråder" En funksjon jeg savner...
  Det er nok en funksjon vi kan få tilbake. Skal notere det på listen min.
  fy!!!!!!!
  Hvorfor fy?? burde jo være lov til å redigere egen tråd eller?

  mvh

 4. #62
  Hifi Freak Dr Dong's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2011
  Innlegg
  7,414
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra motoren Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Dr Dong Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Høvdingen Se Innlegg
  Sitat Sitat fra 2xJ Se Innlegg
  HFS 2, så hadde brukerne mulighet til og redigere selv i "Mitt anleggs tråder" En funksjon jeg savner...
  Det er nok en funksjon vi kan få tilbake. Skal notere det på listen min.
  fy!!!!!!!
  Hvorfor fy?? burde jo være lov til å redigere egen tråd eller?

  mvh
  at noe er «din tråd» er ikke det samme som at du bestemmer hva som skal stå der. da bør du heller sende post til deg selv.

 5. #63
  Administrator Høvdingen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2001
  Innlegg
  5,827
  Tagget i
  18 Innlegg
  Album
  22
  Sitat Sitat fra Dr Dong Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Høvdingen Se Innlegg
  Sitat Sitat fra 2xJ Se Innlegg
  HFS 2, så hadde brukerne mulighet til og redigere selv i "Mitt anleggs tråder" En funksjon jeg savner...
  Det er nok en funksjon vi kan få tilbake. Skal notere det på listen min.
  fy!!!!!!!
  Dette er ikke noe som ligger i forumet, og vi må evnt. lage en addon for denne funksjonen. Det kan kanskje være en idè å la denne muligheten være forbeholdt støttemedlemmer, og uansett, så er ikke dette noe vi trenger å diskutere nå. Jeg er litt mer opptatt av litt mer interessante funksjoner, og rettigheter, søking, ignorering, følge brukere - alle slike funksjoner er på plass.

 6. #64
  Æresmedlem motoren's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2007
  Sted
  Flekkefjord
  Innlegg
  12,509
  Tagget i
  18 Innlegg
  Sitat Sitat fra Dr Dong Se Innlegg
  Sitat Sitat fra motoren Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Dr Dong Se Innlegg

  fy!!!!!!!
  Hvorfor fy?? burde jo være lov til å redigere egen tråd eller?

  mvh
  at noe er «din tråd» er ikke det samme som at du bestemmer hva som skal stå der. da bør du heller sende post til deg selv.
  Det tror jeg nok dessverre blir gjort til tider av noen

  mvh

 7. #65
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Dec 2007
  Innlegg
  2,565
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Asbjørn Se Innlegg
  Mine $0.02: Enig i at mobilfunksjonaliteten bør bli bedre. Jeg går oftest inn på HFS via listen av abonnerte tråder, og det fungerer bare ikke på mobil. Dessuten har jeg ofte for (u)vane å redigere innleggene mine kort etter at de er postet, og det fungerer heller dårlig fra mobil, det også. Det gir bare feilmeldinger. Søkefunksjonen er allerede nevnt. Please fix.

  Moderatormessig er det et poeng å forsøke å holde signal/støyforholdet sånn noenlunde i kontroll. Hvis det blir for mange sleivspark og slengbemerkninger går man jo lei etterhvert, og det er døden for et diskusjonsforum. Det må likevel ikke være så høy terskel for å poste noe at man ikke tør, heller. Den balansegangen finnes det nok ingen patentoppskrift på, men bedre moderatorverktøy kan umulig skade.

  Ellers må jeg bare slutte meg til applausen for at du opprettholder og vedlikeholder forumet. Dypt takknemlig, og ikke så lite imponert. Et HFS4 kan ta dette enda lenger.
  Synes både ios og android virker utmerket på dagens forum

 8. #66
  Æresmedlem Distinctive's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2006
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  10,470
  Tagget i
  11 Innlegg
  Album
  1
  Sitat Sitat fra Høvdingen Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Distinctive Se Innlegg
  Flott initiativ

  Mitt ankepunkt (som jeg håper blir fikset) er at selv om man trykker på utvid felt symbol og avansert modus så vises fremdeles kun et avgrenset felt med redigerbar tekst på min iPad Pro. Feltet blir ikke større i portrait view. Når man bruker pinch eller scroller i vindu med swipe så er det hele HFS viewet (full screen) man scroller og ikke den teksten man ønsker å redigere. Hvis jeg bruker tastatur og piltaster fungerer dette helt greit inne i redigeringsvindu.
  Jeg har ikke funnet et lokalt oppsett for dette på min iPad. Har jo lurt siden andre ikke nevner problemet. Dette er veldig tidkrevende (og vanskelig å forklare antar jeg).
  Jeg bruker ikke mobile versjonen på min iPad.

  Ellers støtter jeg dark mode modusvalg.
  Tenker du på "utvid editoren" når du skal skrive innlegg? Hvis ja, så fungerer den nye editoren litt annerledes, og den utvider seg så fort du legger til mer info.
  Ja, det er veldig praktisk når du har en lang quote. Det innebyggede pop-up keyboardet beslaglegger jo også plass på skjermen, men portrait view korrigerer stort sett dette.
  Avansert lager også et større editeringsfelt.
  Det er ikke så lett å vise og man må bruke iPad for å forstå problemet.
  Satser uansett på at dette nå blir en saga blott.

 9. #67
  Hifi Freak 2xJ's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2017
  Sted
  VestBredden
  Innlegg
  1,713
  Tagget i
  2 Innlegg
  Gi F.,.. i lange quotes...

 10. #68
  Æresmedlem Distinctive's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2006
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  10,470
  Tagget i
  11 Innlegg
  Album
  1
  Sitat Sitat fra 2xJ Se Innlegg
  Gi F.,.. i lange quotes...
  Før man redigerer til kortere innlegg, så er det jo vanlig å bruke ‘Svar med sitat’ - da får man jo med hele teksten....
  Få iPad-brukere her inne

 11. #69
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  20,613
  Tagget i
  28 Innlegg
  Ja, apropos det: Om default var å bare sitere ett nivå av sitat hadde det vært en fin ting. Nå er det enkelte som nærmest siterer tråden fra begynnelse til slutt hver gang de skal lire av seg en one-liner. Jeg mistenker at årsaken mer er latskap enn et aktivt ønske om å sitere så mye. Det går selvsagt an å sette en ignore på de vanligste synderne med det der, men det hadde vært mer elegant om forumet gjorde det lettere å være konsis og vanskeligere å gjøre endeløse multi-sitater.
  Siste redigert av Asbjørn; 10.11.2019 kl. 20:33.

 12. #70
  Hifi Freak el_mariachi's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  5,575
  Tagget i
  0 Innlegg
  For ikke å snakke om sitater der det er med en haug med bilder.

 13. #71
  Æresmedlem Distinctive's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2006
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  10,470
  Tagget i
  11 Innlegg
  Album
  1
  Ja, multi-sitater og re-posting av vedlegg håndteres av en del andre community forum’s.

 14. #72
  Administrator Høvdingen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2001
  Innlegg
  5,827
  Tagget i
  18 Innlegg
  Album
  22
  Sitat Sitat fra el_mariachi Se Innlegg
  For ikke å snakke om sitater der det er med en haug med bilder.
  Xenforo forumet fungerer litt annerledes. Hvis en trykker på "Sitèr" så tar den ikke med andre sitater fra det innlegget enn siterer, men ønsker en å legge til sitat, så kan en trykke på sitat fra ulike innlegg, og en vil se at de alle dukker opp i editoren. En må med andre ord velge hva en vil sitere, og multisitering med en haug av unødvendige sitat blir ikke lenger noe problem såfremt ikke brukeren bevisst legger opp til det.

  En vil skjønne det når en prøver det, og det er nokså smart. På denne måten vil også brukeren lære hvordan sitat fungerer, og det blir mer selvforklarende hvordan en kan endre på sitat ved å fjerne ting som en ikke ønsker å sitere.

  Konklusjon: Xenforo teamet har virkelig vært flinke, og ettersom de stammer fra vBulletin, så har de tatt utgangspunkt i vBulletin, og deretter hørt på brukere fra verden over, og de har mer eller mindre rettet på alt som f.eks. kommer frem av forslag i denne tråden, og for selve forumet er det ikke mye jeg trenger å endre på for at siden skal fungere slik vi alle ønsker.

  Det er siste fase av det nye torget og design som gjenstår av arbeid, og jo mer jeg tester beta-siden jeg jobber på, jo mer overbevist blir jeg om at dette blir bra. Det er litt høyere læringskurve for alle funksjoner, men etter 1-2 dager med litt testing, så vil nok også du som bruker se at dette blir til det bedre, og det blir kort og greit enklere å bruke siden på alle måter. Jeg er ikke noen tilhenger av 4 skritt frem, 3 til siden og 5 tilbake, og for min del må alt bli bedre før vi lanserer sidene.

  1. Søk - blir mye bedre enn dagens side, og søk gjelder også Torget.

  2. Siste nytt lister inkluderer forskjellige lister:

  ---a) Nye uleste innlegg
  ---b) Ny aktivitet (både forum og torg)
  ---c) Uleste annonser på torget (Kjekt for den som vil følge godt med)
  ---d) Aktivitet fra brukere eller kategorier du følger
  ---e) Nye profilposter

  3. Følg og ignorer - en kan velge å følge brukere, og da vil all deres aktivitet følges (både forum og torg), og en kan også velge å ignorere brukere, og da vil all deres aktivitet bli borte. Det er enkelt å omgjøre sitt valg hvis en plutselig finner ut av en ønsker å stoppe å følge eller ignorerer en bestemt bruker.

  4. Følg kategori - en kan følge kategorier på forumet og på torget

  5. Bokmerker - en kan bokmerke enkelte innlegg eller annonser, og når en trykker på profilnavnet sitt, så kan en velge mellom forskjellige ting, og det er en "headline" for "bokmerker" som gjør at en kjapt får opp alle sine bokmerker (innlegg eller annonser).

  6. Varslinger - øverst på siden vil det lyse opp en liten runding på samme måte som du i dag får beskjed om at du har en melding, men varslinger står ved siden av meldinger, og når denne lyser opp, så klikker en på den, også vil en se varslinger på samme måte som på Facebook. Det kan være varsling om at noen har svart i din tråd, at en du følger har lagt ut et nytt innlegg eller annonse, osv...

  7. Forumoversikt - jeg er personlig veldig glad i denne boksen som er øverst på forumet, og denne skal være med videre, og nå vil den ajax-hente inn nye innlegg hvert 30 sekund, og en trenger ikke å refreshe siden for å se nye innlegg som blir skrevet. Denne fungerer også helt supert på mobil, og er kanskje en av de tingene som vil gjøre mobilopplevelsen mye bedre. En slipper å scrolle så mye for å se hvor det har blitt skrevet nye innlegg, og en kan egentlig bare være øverst på forumsiden, og denne oversikten vil oppdatere seg uten at du trenger å gjøre noe.

  8. Mobilopplevelse - sidene fungerer helt overlegent på mobil, og du får med deg alle bokser og innhold. Siden er flex-basert, og raden på høyresiden kommer nederst på siden på mobil, og menyer kommer inn fra venstre på en enkel måte.

  9. Design - jeg har nå satt opp ulike design, og en av dem er en tilnærmet kopi av dagens HFS3. Personlig synes jeg dagens design er litt vel old-fashioned, men det er jo enkelte som ikke liker forandring, og da kan de ikke klage så lenge de kan se siden mer eller mindre slik den er i dag. Jeg jobber med en light-mode og en dark-mode, og disse vil være mer moderne og enkle, og faktisk noe jeg selv synes virker mer profesjonelt, men her kan en velge selv hva en foretrekker.

  10. "Galleriet" og "Butikker" forsvinner og blir integrert i siden på annen måte. Jeg ønsker å legge fokus på de tingene som faktisk blir brukt, og vi kan fremheve innlegg fra forumet på ulike måter.

  11. Bildeopplasting - vi bruker Xenforo editoren til absolutt alt på siden (også Torget), og denne gir deg mulighet til å laste opp ett og ett bilde som før, eller du kan laste opp alle bildene med en gang, og deretter plassere dem på en veldig enkel måte rundt om i selve innlegget. Dette er ikke så banebrytende på et forum, men det at vi kan bruke det på Torget kan skape litt mer levende annonser, og til og med Finn gir ikke brukeren mulighet til å legge bilder inn i selve teksten. Jeg skal sette opp noen tråder som viser alle muligheter på de nye sidene, og når en lærer seg den nye editoren (som er veldig enkel), så gir det uante muligheter for fine presentasjoner på torget i form av annonser, og muligheter for fine innlegg for f.eks. mitt anlegg m.m.

 15. #73
  Hifi Freak Eirik84's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2011
  Innlegg
  2,449
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Høvdingen Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Dr Dong Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Høvdingen Se Innlegg
  Sitat Sitat fra 2xJ Se Innlegg
  HFS 2, så hadde brukerne mulighet til og redigere selv i "Mitt anleggs tråder" En funksjon jeg savner...
  Det er nok en funksjon vi kan få tilbake. Skal notere det på listen min.
  fy!!!!!!!
  Dette er ikke noe som ligger i forumet, og vi må evnt. lage en addon for denne funksjonen. Det kan kanskje være en idè å la denne muligheten være forbeholdt støttemedlemmer, og uansett, så er ikke dette noe vi trenger å diskutere nå. Jeg er litt mer opptatt av litt mer interessante funksjoner, og rettigheter, søking, ignorering, følge brukere - alle slike funksjoner er på plass.
  Hadde vært supert om ignorering var todelt, slik at man har mulighet til å ignorere PM fra brukeren, men se hva bruker har svart i en tråd uten å deaktivere/aktivere ignorering.

 16. #74
  Medlem
  Ble medlem
  May 2012
  Innlegg
  35
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg likte bedre det gamle forumet hvor alt var mer eller mindre på samme plass. Den "nye" forumet er splittet på mange områder og man mister litt oversikt over diskusjoner, tror jeg. Når alt er på et sted, da er mann mer involvert i diskusjoner.

 17. #75
  Hifi Freak 2xJ's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2017
  Sted
  VestBredden
  Innlegg
  1,713
  Tagget i
  2 Innlegg
  ETA for HFS 4 ?

 18. #76
  Æresmedlem Distinctive's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2006
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  10,470
  Tagget i
  11 Innlegg
  Album
  1
  Sitat Sitat fra Eirik84 Se Innlegg
  Hadde vært supert om ignorering var todelt, slik at man har mulighet til å ignorere PM fra brukeren, men se hva bruker har svart i en tråd uten å deaktivere/aktivere ignorering.
  Fortsetter folk å sende deg PM når meldingene er uønsket?
  Høres meget spesielt ut.

 19. #77
  Administrator Høvdingen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2001
  Innlegg
  5,827
  Tagget i
  18 Innlegg
  Album
  22
  Sitat Sitat fra 2xJ Se Innlegg
  ETA for HFS 4 ?
  Tør ikke å gå ut med noen løfter, men 2020 er jo året for 20-års jubileum, så du/dere kan sikkert tenke dere hva som er planen

 20. #78
  Hifi Freak Eirik84's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2011
  Innlegg
  2,449
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Distinctive Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Eirik84 Se Innlegg
  Hadde vært supert om ignorering var todelt, slik at man har mulighet til å ignorere PM fra brukeren, men se hva bruker har svart i en tråd uten å deaktivere/aktivere ignorering.
  Fortsetter folk å sende deg PM når meldingene er uønsket?
  Høres meget spesielt ut.
  Helt enig i at det er meget spesielt, men denne personen trakasserer folk i stor stil i en hifi-gruppe på Facebook også.
  Så derfor er ignoreringsfunksjonen kjekk å ha. Dog burde det være mulighet for å være moderator i tråder man har opprettet selv slik at man slipper å bli belemret med negativt oppgulp som ikke har til hensikt å berike diskusjonen.

 21. #79
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2013
  Innlegg
  4,379
  Tagget i
  7 Innlegg
  Tilfeldighetene medførte at jeg møtte Høvdingen på fredagen.

  Tillot meg å forsikre han om hvor utrolig fornøyde vi er med å ha denne "oasen" innenfor våre interesseområder.

  Tilbake la han igjen inntrykk som røpet hans egen "yrkesstolthet," og glød, bak dette nettsted. Samt hans egen iver om at vi brukere skal oppleve det som enda bedre for fremtiden.

  Personlig, håper jeg han "avgiftsbelegger" bruk av Hifisentralen slik at han selv sitter igjen med et visst økonomisk utkomme, både for faktiske utgifter og ikke minst bruken av seg selv - alt er bedre enn å risikere å brenne lunta i begge ender...

  Jeg mener dette forum er en oase som ingen andre tilsvarende steder en gang rekker til nedsiden av knærne, på våre breddegrader. Eneste jeg ikke forstår er leverandørene i bransjen, som ikke enda bedre vet å benytte dette sted for informasjon ut til kundegrupper de ikke har innom butikken opp til flere ganger om dagen, men som mange er innom dette nettsted.

  Hører også med til praten vi hadde, det at jeg tillot meg å mene at Høvdingen kanskje burde sette visse bremser på den knappe håndfulle aktører som tar oppmerksomheten på bransjesidene bare de starter opp varebilen :-)

 22. #80
  Hifi Freak BeetleBug's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2009
  Sted
  FBU / ENFB
  Innlegg
  3,626
  Tagget i
  11 Innlegg
  Brukerne av forumet eier sine egne bilder og alt annet brukergenerert innhold slik som innlegg, svar, kommentarer osv. Det burde derfor være enkelt for brukere å slette sine innlegg og også tråder som man har startet. Ønsker man å slette sin profil så burde det også være mulighet for å slette alle sine spor på forumet.

  Dette er en vanlig funksjon på flere andre plattformer.

  -BB-

Side 4 av 5 FørsteFørste ... 2345 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed