Hifisentralen 4 og veien videre

motoren

Æresmedlem
Ble medlem
13.01.2007
Innlegg
13.871
Antall liker
10.857
Sted
Flekkefjord
Torget vurderinger
22

Dr Dong

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.01.2011
Innlegg
8.261
Antall liker
5.874
Sted
oslo
På HFS 2, så hadde brukerne mulighet til og redigere selv i "Mitt anleggs tråder" En funksjon jeg savner...
Det er nok en funksjon vi kan få tilbake. Skal notere det på listen min.
fy!!!!!!!
Hvorfor fy?? burde jo være lov til å redigere egen tråd eller?

mvh
at noe er «din tråd» er ikke det samme som at du bestemmer hva som skal stå der. da bør du heller sende post til deg selv.
 

Høvdingen

The big chief
Administrator
Ble medlem
01.01.2001
Innlegg
6.089
Antall liker
3.324
Torget vurderinger
0
På HFS 2, så hadde brukerne mulighet til og redigere selv i "Mitt anleggs tråder" En funksjon jeg savner...
Det er nok en funksjon vi kan få tilbake. Skal notere det på listen min.
fy!!!!!!!
Dette er ikke noe som ligger i forumet, og vi må evnt. lage en addon for denne funksjonen. Det kan kanskje være en idè å la denne muligheten være forbeholdt støttemedlemmer, og uansett, så er ikke dette noe vi trenger å diskutere nå. Jeg er litt mer opptatt av litt mer interessante funksjoner, og rettigheter, søking, ignorering, følge brukere - alle slike funksjoner er på plass.
 

motoren

Æresmedlem
Ble medlem
13.01.2007
Innlegg
13.871
Antall liker
10.857
Sted
Flekkefjord
Torget vurderinger
22

svk

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.12.2007
Innlegg
2.776
Antall liker
164
Mine $0.02: Enig i at mobilfunksjonaliteten bør bli bedre. Jeg går oftest inn på HFS via listen av abonnerte tråder, og det fungerer bare ikke på mobil. Dessuten har jeg ofte for (u)vane å redigere innleggene mine kort etter at de er postet, og det fungerer heller dårlig fra mobil, det også. Det gir bare feilmeldinger. Søkefunksjonen er allerede nevnt. Please fix. :)

Moderatormessig er det et poeng å forsøke å holde signal/støyforholdet sånn noenlunde i kontroll. Hvis det blir for mange sleivspark og slengbemerkninger går man jo lei etterhvert, og det er døden for et diskusjonsforum. Det må likevel ikke være så høy terskel for å poste noe at man ikke tør, heller. Den balansegangen finnes det nok ingen patentoppskrift på, men bedre moderatorverktøy kan umulig skade.

Ellers må jeg bare slutte meg til applausen for at du opprettholder og vedlikeholder forumet. Dypt takknemlig, og ikke så lite imponert. Et HFS4 kan ta dette enda lenger.
Synes både ios og android virker utmerket på dagens forum
 

Distinctive

Æresmedlem
Ble medlem
04.12.2006
Innlegg
11.066
Antall liker
3.556
Sted
Stavanger
Flott initiativ :)

Mitt ankepunkt (som jeg håper blir fikset) er at selv om man trykker på utvid felt symbol og avansert modus så vises fremdeles kun et avgrenset felt med redigerbar tekst på min iPad Pro. Feltet blir ikke større i portrait view. Når man bruker pinch eller scroller i vindu med swipe så er det hele HFS viewet (full screen) man scroller og ikke den teksten man ønsker å redigere. Hvis jeg bruker tastatur og piltaster fungerer dette helt greit inne i redigeringsvindu.
Jeg har ikke funnet et lokalt oppsett for dette på min iPad. Har jo lurt siden andre ikke nevner problemet. Dette er veldig tidkrevende (og vanskelig å forklare antar jeg).
Jeg bruker ikke mobile versjonen på min iPad.

Ellers støtter jeg dark mode modusvalg.
Tenker du på "utvid editoren" når du skal skrive innlegg? Hvis ja, så fungerer den nye editoren litt annerledes, og den utvider seg så fort du legger til mer info.
Ja, det er veldig praktisk når du har en lang quote. Det innebyggede pop-up keyboardet beslaglegger jo også plass på skjermen, men portrait view korrigerer stort sett dette.
Avansert lager også et større editeringsfelt.
Det er ikke så lett å vise og man må bruke iPad for å forstå problemet.
Satser uansett på at dette nå blir en saga blott.
 

Asbjørn

Æresmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
22.262
Antall liker
12.001
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Ja, apropos det: Om default var å bare sitere ett nivå av sitat hadde det vært en fin ting. Nå er det enkelte som nærmest siterer tråden fra begynnelse til slutt hver gang de skal lire av seg en one-liner. Jeg mistenker at årsaken mer er latskap enn et aktivt ønske om å sitere så mye. Det går selvsagt an å sette en ignore på de vanligste synderne med det der, men det hadde vært mer elegant om forumet gjorde det lettere å være konsis og vanskeligere å gjøre endeløse multi-sitater.
 
Sist redigert:

el_mariachi

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
5.605
Antall liker
368
For ikke å snakke om sitater der det er med en haug med bilder.
 

Distinctive

Æresmedlem
Ble medlem
04.12.2006
Innlegg
11.066
Antall liker
3.556
Sted
Stavanger
Ja, multi-sitater og re-posting av vedlegg håndteres av en del andre community forum’s.
 

Høvdingen

The big chief
Administrator
Ble medlem
01.01.2001
Innlegg
6.089
Antall liker
3.324
Torget vurderinger
0
For ikke å snakke om sitater der det er med en haug med bilder.
Xenforo forumet fungerer litt annerledes. Hvis en trykker på "Sitèr" så tar den ikke med andre sitater fra det innlegget enn siterer, men ønsker en å legge til sitat, så kan en trykke på sitat fra ulike innlegg, og en vil se at de alle dukker opp i editoren. En må med andre ord velge hva en vil sitere, og multisitering med en haug av unødvendige sitat blir ikke lenger noe problem såfremt ikke brukeren bevisst legger opp til det.

En vil skjønne det når en prøver det, og det er nokså smart. På denne måten vil også brukeren lære hvordan sitat fungerer, og det blir mer selvforklarende hvordan en kan endre på sitat ved å fjerne ting som en ikke ønsker å sitere.

Konklusjon: Xenforo teamet har virkelig vært flinke, og ettersom de stammer fra vBulletin, så har de tatt utgangspunkt i vBulletin, og deretter hørt på brukere fra verden over, og de har mer eller mindre rettet på alt som f.eks. kommer frem av forslag i denne tråden, og for selve forumet er det ikke mye jeg trenger å endre på for at siden skal fungere slik vi alle ønsker.

Det er siste fase av det nye torget og design som gjenstår av arbeid, og jo mer jeg tester beta-siden jeg jobber på, jo mer overbevist blir jeg om at dette blir bra. Det er litt høyere læringskurve for alle funksjoner, men etter 1-2 dager med litt testing, så vil nok også du som bruker se at dette blir til det bedre, og det blir kort og greit enklere å bruke siden på alle måter. Jeg er ikke noen tilhenger av 4 skritt frem, 3 til siden og 5 tilbake, og for min del må alt bli bedre før vi lanserer sidene.

1. Søk - blir mye bedre enn dagens side, og søk gjelder også Torget.

2. Siste nytt lister inkluderer forskjellige lister:

---a) Nye uleste innlegg
---b) Ny aktivitet (både forum og torg)
---c) Uleste annonser på torget (Kjekt for den som vil følge godt med)
---d) Aktivitet fra brukere eller kategorier du følger
---e) Nye profilposter

3. Følg og ignorer - en kan velge å følge brukere, og da vil all deres aktivitet følges (både forum og torg), og en kan også velge å ignorere brukere, og da vil all deres aktivitet bli borte. Det er enkelt å omgjøre sitt valg hvis en plutselig finner ut av en ønsker å stoppe å følge eller ignorerer en bestemt bruker.

4. Følg kategori - en kan følge kategorier på forumet og på torget

5. Bokmerker - en kan bokmerke enkelte innlegg eller annonser, og når en trykker på profilnavnet sitt, så kan en velge mellom forskjellige ting, og det er en "headline" for "bokmerker" som gjør at en kjapt får opp alle sine bokmerker (innlegg eller annonser).

6. Varslinger - øverst på siden vil det lyse opp en liten runding på samme måte som du i dag får beskjed om at du har en melding, men varslinger står ved siden av meldinger, og når denne lyser opp, så klikker en på den, også vil en se varslinger på samme måte som på Facebook. Det kan være varsling om at noen har svart i din tråd, at en du følger har lagt ut et nytt innlegg eller annonse, osv...

7. Forumoversikt - jeg er personlig veldig glad i denne boksen som er øverst på forumet, og denne skal være med videre, og nå vil den ajax-hente inn nye innlegg hvert 30 sekund, og en trenger ikke å refreshe siden for å se nye innlegg som blir skrevet. Denne fungerer også helt supert på mobil, og er kanskje en av de tingene som vil gjøre mobilopplevelsen mye bedre. En slipper å scrolle så mye for å se hvor det har blitt skrevet nye innlegg, og en kan egentlig bare være øverst på forumsiden, og denne oversikten vil oppdatere seg uten at du trenger å gjøre noe.

8. Mobilopplevelse - sidene fungerer helt overlegent på mobil, og du får med deg alle bokser og innhold. Siden er flex-basert, og raden på høyresiden kommer nederst på siden på mobil, og menyer kommer inn fra venstre på en enkel måte.

9. Design - jeg har nå satt opp ulike design, og en av dem er en tilnærmet kopi av dagens HFS3. Personlig synes jeg dagens design er litt vel old-fashioned, men det er jo enkelte som ikke liker forandring, og da kan de ikke klage så lenge de kan se siden mer eller mindre slik den er i dag. Jeg jobber med en light-mode og en dark-mode, og disse vil være mer moderne og enkle, og faktisk noe jeg selv synes virker mer profesjonelt, men her kan en velge selv hva en foretrekker.

10. "Galleriet" og "Butikker" forsvinner og blir integrert i siden på annen måte. Jeg ønsker å legge fokus på de tingene som faktisk blir brukt, og vi kan fremheve innlegg fra forumet på ulike måter.

11. Bildeopplasting - vi bruker Xenforo editoren til absolutt alt på siden (også Torget), og denne gir deg mulighet til å laste opp ett og ett bilde som før, eller du kan laste opp alle bildene med en gang, og deretter plassere dem på en veldig enkel måte rundt om i selve innlegget. Dette er ikke så banebrytende på et forum, men det at vi kan bruke det på Torget kan skape litt mer levende annonser, og til og med Finn gir ikke brukeren mulighet til å legge bilder inn i selve teksten. Jeg skal sette opp noen tråder som viser alle muligheter på de nye sidene, og når en lærer seg den nye editoren (som er veldig enkel), så gir det uante muligheter for fine presentasjoner på torget i form av annonser, og muligheter for fine innlegg for f.eks. mitt anlegg m.m.
 

Eirik84

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.06.2011
Innlegg
2.573
Antall liker
790
Torget vurderinger
9
På HFS 2, så hadde brukerne mulighet til og redigere selv i "Mitt anleggs tråder" En funksjon jeg savner...
Det er nok en funksjon vi kan få tilbake. Skal notere det på listen min.
fy!!!!!!!
Dette er ikke noe som ligger i forumet, og vi må evnt. lage en addon for denne funksjonen. Det kan kanskje være en idè å la denne muligheten være forbeholdt støttemedlemmer, og uansett, så er ikke dette noe vi trenger å diskutere nå. Jeg er litt mer opptatt av litt mer interessante funksjoner, og rettigheter, søking, ignorering, følge brukere - alle slike funksjoner er på plass.
Hadde vært supert om ignorering var todelt, slik at man har mulighet til å ignorere PM fra brukeren, men se hva bruker har svart i en tråd uten å deaktivere/aktivere ignorering.
 

Zundapp

Medlem
Ble medlem
13.05.2012
Innlegg
35
Antall liker
11
Jeg likte bedre det gamle forumet hvor alt var mer eller mindre på samme plass. Den "nye" forumet er splittet på mange områder og man mister litt oversikt over diskusjoner, tror jeg. Når alt er på et sted, da er mann mer involvert i diskusjoner.
 

Distinctive

Æresmedlem
Ble medlem
04.12.2006
Innlegg
11.066
Antall liker
3.556
Sted
Stavanger
Hadde vært supert om ignorering var todelt, slik at man har mulighet til å ignorere PM fra brukeren, men se hva bruker har svart i en tråd uten å deaktivere/aktivere ignorering.
Fortsetter folk å sende deg PM når meldingene er uønsket?
Høres meget spesielt ut.
 

Høvdingen

The big chief
Administrator
Ble medlem
01.01.2001
Innlegg
6.089
Antall liker
3.324
Torget vurderinger
0
ETA for HFS 4 ?
Tør ikke å gå ut med noen løfter, men 2020 er jo året for 20-års jubileum, så du/dere kan sikkert tenke dere hva som er planen :)
 

Eirik84

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.06.2011
Innlegg
2.573
Antall liker
790
Torget vurderinger
9
Hadde vært supert om ignorering var todelt, slik at man har mulighet til å ignorere PM fra brukeren, men se hva bruker har svart i en tråd uten å deaktivere/aktivere ignorering.
Fortsetter folk å sende deg PM når meldingene er uønsket?
Høres meget spesielt ut.
Helt enig i at det er meget spesielt, men denne personen trakasserer folk i stor stil i en hifi-gruppe på Facebook også.
Så derfor er ignoreringsfunksjonen kjekk å ha. Dog burde det være mulighet for å være moderator i tråder man har opprettet selv slik at man slipper å bli belemret med negativt oppgulp som ikke har til hensikt å berike diskusjonen.
 

MusicBear

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.01.2013
Innlegg
4.951
Antall liker
1.937
Tilfeldighetene medførte at jeg møtte Høvdingen på fredagen.

Tillot meg å forsikre han om hvor utrolig fornøyde vi er med å ha denne "oasen" innenfor våre interesseområder.

Tilbake la han igjen inntrykk som røpet hans egen "yrkesstolthet," og glød, bak dette nettsted. Samt hans egen iver om at vi brukere skal oppleve det som enda bedre for fremtiden.

Personlig, håper jeg han "avgiftsbelegger" bruk av Hifisentralen slik at han selv sitter igjen med et visst økonomisk utkomme, både for faktiske utgifter og ikke minst bruken av seg selv - alt er bedre enn å risikere å brenne lunta i begge ender...

Jeg mener dette forum er en oase som ingen andre tilsvarende steder en gang rekker til nedsiden av knærne, på våre breddegrader. Eneste jeg ikke forstår er leverandørene i bransjen, som ikke enda bedre vet å benytte dette sted for informasjon ut til kundegrupper de ikke har innom butikken opp til flere ganger om dagen, men som mange er innom dette nettsted.

Hører også med til praten vi hadde, det at jeg tillot meg å mene at Høvdingen kanskje burde sette visse bremser på den knappe håndfulle aktører som tar oppmerksomheten på bransjesidene bare de starter opp varebilen :)
 

BeetleBug

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.06.2009
Innlegg
4.046
Antall liker
5.292
Sted
FBU / ENFB
Brukerne av forumet eier sine egne bilder og alt annet brukergenerert innhold slik som innlegg, svar, kommentarer osv. Det burde derfor være enkelt for brukere å slette sine innlegg og også tråder som man har startet. Ønsker man å slette sin profil så burde det også være mulighet for å slette alle sine spor på forumet.

Dette er en vanlig funksjon på flere andre plattformer.

-BB-
 

MusicBear

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.01.2013
Innlegg
4.951
Antall liker
1.937
Brukerne av forumet eier sine egne bilder og alt annet brukergenerert innhold slik som innlegg, svar, kommentarer osv. Det burde derfor være enkelt for brukere å slette sine innlegg og også tråder som man har startet. Ønsker man å slette sin profil så burde det også være mulighet for å slette alle sine spor på forumet.

Dette er en vanlig funksjon på flere andre plattformer.

-BB-
Dette er jeg enig med deg i, og garantert noe Høvdingen tar med i evalueringen i den nye versjonen, han har jo tross alt bedt om innspill fra oss brukere for å gjøre forumet enda bedre.
 

2xJ

NO PRISONERS !!!
Ble medlem
12.08.2017
Innlegg
2.008
Antall liker
2.361
Sted
VestBredden
Kort fortalt så sier GDPR direktivet at det skal være like enkelt og melde seg ut som og melde seg inn.. enten det er nyhetsbrev eller forum...
 

Høvdingen

The big chief
Administrator
Ble medlem
01.01.2001
Innlegg
6.089
Antall liker
3.324
Torget vurderinger
0
Brukerne av forumet eier sine egne bilder og alt annet brukergenerert innhold slik som innlegg, svar, kommentarer osv. Det burde derfor være enkelt for brukere å slette sine innlegg og også tråder som man har startet. Ønsker man å slette sin profil så burde det også være mulighet for å slette alle sine spor på forumet.

Dette er en vanlig funksjon på flere andre plattformer.

-BB-
Dette er jeg enig med deg i, og garantert noe Høvdingen tar med i evalueringen i den nye versjonen, han har jo tross alt bedt om innspill fra oss brukere for å gjøre forumet enda bedre.
Takk for hyggelig møte Mr. Musicbear, og alltid hyggelig med gode innspill :)

Når det gjelder dette med å slette sine spor hvis en bestemmer seg for å melde seg ut av forumet, så er dette litt mer komplisert. Slik vi har praktisert det, så må brukerne godta at vi eier alt innhold som blir lagt ut, og dette er ikke fordi HFS ønsker å selge eller gjøre noe med den informasjonen, men for at ikke tråder og innlegg skal bli ødelagt hvis en bruker med f.eks. 30.000 innlegg ønsker å melde seg ut. Dette kan sette igjen nokså kraftige spor, og av den grunn måtte vi legge inn klausulen som alle må godta når en melder seg inn.

GDPR har senere kommet på banen, men bakgrunnen for disse reglene er for å beskytte folk, og slik vi har praktisert det, så sletter vi alle ønskelige spor av et medlem som kan identifisere personen, men ikke innhold som ikke kan relateres til vedkommende.

La oss ta et eksempel: Du oppretter en tråd hvor du spør om råd om kjøp av høyttalere til kr. 15.000. Tråden får 500 svar, og kan være nyttig for andre i fremtiden. Hvis vedkommende som startet tråden melder seg ut, så vil det jo bli nokså tåpelig å fjerne hovedinnlegget som er definisjonen på hele tråden, og hvis brukeren blir fjernet så vil tråden bli stående, men den vil se ut som den er skrevet av en "gjest", og kan ikke spores til noen spesiell person. Hvis vi fjerner alle innlegg en person har skrevet så kan mange tråder miste sin mening, og det kan være nokså ødeleggende.

Hvis en bruker starter en "Mitt anlegg"-tråd, så sletter vi naturligvis denne hvis personen ønsker det. En slik tråd vil ofte kunne spores til en gitt person pga. bilder og annen info, men dette er også noe brukerne bør tenke litt på før de legger ut info som kan spore hvem de er.

Det kan også tenkes at en bruker legger ut bilder av seg selv, familie m.m. andre steder på forumet, og slikt vil vi også fjerne hvis ønskelig.

Men, en funksjon som fjerner alt en bruker har gjort på forumet blir noe annet, og det er ingen forum som har noen innebygget funksjon for dette. GDPR kom til verden pga. større sider som Google, Facebook m.flere, men som alle andre "lover", så blir intensjon og praksis gjerne to forskjellige ting. En Facebook side er personlig, og det er klart en bør ha mulighet til å fjerne alt på en slik side, men det er ikke helt det samme å trekke tilbake ting en har sagt i det offentlige rom, og en avis kan f.eks. ikke trekke tilbake artikler skrevet av brukere.

De fleste forum omhandler diskusjoner som på ingen måte trenger og spores tilbake til noen bestemte personer, og derav også funksjonen med "brukernavn" og "avatarer". En kan gjerne kalle seg "Julenissen" og vise bildet av "Santa Claus", og det er mange brukere som har skrevet mye, men som ingen vet hvem er. HFS har litt mer informasjon om brukeren som epost, ip osv., og dette blir selvfølgelig slettet.

Så lenge brukeren har en mulighet til å få slettet spor som går direkte mot han/henne som person, så vil det bli slettet. Innlegg og bilder som ikke kan identifisere vedkommende blir stående.

I henhold til GDPR:

What constitutes personal data?
Any information related to a natural person or ‘Data Subject’, that can be used to directly or indirectly identify the person. It can be anything from a name, a photo, an email address, bank details, posts on social networking websites, medical information, or a computer IP address.
Jeg skal forøvrig undersøke nøye hvordan GDPR blir praktisert på ulike forum, og vi skal sette det opp slik at vi holder oss innenfor loven. Det er uansett ingen som har mye å bekymre seg for, og vi er heller ikke vanskelig hvis du som bruker ønsker å fjerne enkelte ting på forumet som kan identifisere deg.

Til sist så kan jeg jo nevne at alle bør tenke seg om før de evnt. legger ut informasjon som kan spores tilbake til deg som "person", og selv om alt kan slettes, så er det alltid vanskelig å trekke tilbake noe som er sagt i det offentlige rom. Folk "husker", og det finnes ingen løsning for å fjerne folks hukommelse :)
 
Topp Bunn