Hifisentralen 4 og veien videre

Høvdingen

The big chief
Administrator
Ble medlem
01.01.2001
Innlegg
6.154
Antall liker
3.396
Torget vurderinger
0
Hifisentralen i dagens utgave har nå vært på lufta siden 2012, og nå er det på tide med en oppgradering. I den anledning ønskes litt feedback fra våre brukere, og jeg vil i denne artikkelen referere til dagens utgave som HFS3, og neste utgave som HFS4.

Historikk:
Hifisentralen ble startet i 2000 som en enkel nyhetsside og utviklet seg raskt som en aktiv forumside. Historien kan leses her: OM HFS

Dagens versjon:
Vi gikk over til vBulletin 4 forummotor i 2012, og siden har med unntak av en designmessig endring i 2014, vært nokså uendret siden den tid. Plattformen har fungert veldig bra, men tidene endrer seg, og i dag så går flere over til mobil som primær nettleser, og dette er noe vi må ta mer hensyn til. Vi har en mobilversjon av sidene, men det optimale vil være å ha en responsiv side og en side som ikke består av to parallelle seksjoner som begge må oppdateres separat.

Veien videre:
Neste versjon av Hifisentralen vil få en ny forummotor, og det betyr at mange endringer må på plass. Når vi satte sammen HFS3 så ble vi nødt til å utvikle vårt egen bruktbørs, galleri og forside. Det hadde vært ønskelig å oppdatere dagens versjon slik at sidene ble mer mobilvennlig, men vBulletin stoppet med videreutvikling av VB4 for flere år siden, og deres nye vBulletin 5 er en plattform som mildt sagt er en håpløs utgave, og det blir ikke aktuelt å hoppe over på denne oppgraderingen.

Det finnes mange forum-løsninger som kan kjøpes på markedet, men vi startet utvikling av vår egen "motor", og på den måten kunne vi skreddersy et forum som tilfredsstiller de behov vi har. Dette innebar også en hastighet på sidene som ingen ferdigløsning kan matche, men etterhvert så innså vi at en egenutviklet forummotor vil kreve altfor mye arbeid med tanke på alle de funksjonene som HFS krever, og vil forbli en løsning som passer bedre til andre prosjekt.

I 2010 var det to karer som sluttet i vBulletin og startet sitt eget firma ved navn Xenforo Ltd. De har utviklet en forumløsning som er blant det beste som finnes på markedet, og som har mange likhetstrekk med vBulletin. De har også sørget for at det er mulig å utvikle egne tilleggsløsninger som f.eks. bruktbørs, nyhetsside osv., men systemet (framework) er mer komplisert enn hva det var med vBulletin 4, og også årsaken til at mange sider som benytter Xenforo har nokså simple tilleggsløsninger.

AVforum, AudioScienceReview, Whatsbestforum og mange andre nettsider har gått over til Xenforo, og som en muligens vil se på alle disse sidene, så er tilleggløsningene nokså halvhjertet satt sammen, og mange websider har derfor valgt å legge forumet som egen side, mens de f.eks. benytter Wordpress eller andre løsninger for nyheter m.m.

For min del så er det ikke aktuelt å sette sammen flere ulike "sider" med en felles innlogging, og skal et samfunn som HFS virkelig fungere, så må vi integrere alle løsninger slik at det for brukerens del føles ut som en sammensatt side med ulike muligheter. Det har gått med mye tid for å finne ut hvordan vi kunne få til dette, men etter mye programmering og prøving/feiling, så kan det se ut som vi begynner å nærme oss et ferdig resultat.

Internett og utvikling
I de senere år har mange forum begynt å slite, og mange skylder på sosiale medier og at diskusjonene flytter seg dithen. Det er nok noe sant, men personlig tror jeg at sosiale medier stjeler tiden til brukerne og ikke nødvendigvis diskusjonene. Det som er negativt med f.eks. FB er at innleggene er veldig "her og nå", og det fungerer ikke like bra som et arkiv hvor en enkelt kan komme tilbake til en interessant tråd. Her er det mange ulike meninger, og poenget er vel om det er et behov for videre utvikling av HFS. I en stund var jeg selv i tvil, men når jeg ser hvordan mange brukere støtter oppunder siden, og det faktum at vi faktisk har hatt en økning i antall brukere høsten 2019, så tror jeg det fortsatt er liv laga for en side som HFS, men plattformen må oppgraderes hvis vi skal overleve på sikt.


vbulletin4444_logo.jpg


Nytt kapittel
Vi står ovenfor et nytt kapittel, og mange av oss har vært på siden i snart 20 år, og jeg er faktisk litt rørt over at veldig mange brukere fortsatt finner glede i en side som HFS, og det gjør også motivasjonen for videreutvikling langt større. HFS3 er fortsatt en god plattform rent teknisk, men HFS4 skal bli ennå bedre, og her gjelder det å finne ut av alt som irriterer brukerne med dagens versjon og sørge for at vi ikke ender opp med en ny løsning som vil sette oss bakover i tid. Ingen liker forandring, men dessverre så må en nok innfinne seg med at enkelte forandringer vil måtte finne sted, og det gjelder å finne en balansegang som gjør at HFS4 totalt sett blir en bedre plattform for oss alle.

Jeg vet at mange ønsker seg et forum hvor en ikke vil oppleve personangrep, og hvor en kan diskutere enkelte emner uten å bli møtt med "motstand", og kabeldiskusjoner har vel siden første dag vært et tema som har skapt mye splid. Det er nok ikke til å unngå at dette vil fortsette i fremtiden, og det mange løsninger som kan bedre situasjonen, men det å tro at vi skal bli kvitt dette fenomenet er nok ren ønsketenking. En må også huske på at HFS er en diskusjonsarena, og en må nesten tåle at folk har ulike meninger, og det er også litt av poenget med en slik side. Hvis alle er enige med hverandre, så har vi til slutt ikke mye å diskurere. Det er mange sider som har "klubber" og lukkede sider for enkelte temaer, men hvis vi begynner å splitte opp brukerne i ulike seksjoner, så kan vi like gjerne pakke sammen hele greia. Det kan tenkes at vi vil sette opp et par områder for betalende medlemmer, og dette kan sørge for at medlemmene vil oppføre seg i større grad, men i all hovedsak så tror jeg forumet må være en åpen plass for alle.

Vi har i lang tid ønsket en sterkere moderering av regelbrudd, og en ting som skal bli bedre på de nye sidene er verktøy for moderatorene. Det skal som alltid være lov til å komme med sine meninger uansett hvor dumme enkelte måtte mene de måtte være, men personangrep og ufine karakteristikker skal slås hardere ned på, og hvis en ikke klarer å holde seg på matta uten å fornærme andre, så må en også tåle konsekvensene av dette. Istedenfor å true med utestengelse eller tilsvarende, så vil vi kort og greit gi karantetid i ulike kategorier, og når noen drar strikken for langt, så vil de bli satt under mod-kontroll i en viss periode. Dette er en løsning som vi allerede har, men problemet har vært at innlegg som må godkjennes ligger for bortgjemt, og det kan gå litt tid før moderator ser disse innleggene. På de nye sidene får vi opp varsel hver gang et innlegg må godkjennes, blir rapportert etc, og dette vil gjøre at moderatorene får en mye bedre oversikt. Noen ganger kan enkle tekniske løsninger gjøre livet mye lettere, og dette vil også medføre at det blir enklere for moderatorene og faktisk gå til tiltak når noen bryter med reglene.

Jeg skrev at vi ønsker innspill med tanke på de nye sidene, og det jeg først og fremst tenker på er tekniske funksjoner. Vi ønsker alle det optimale forum, men det finnes ingen teknisk funksjon som kan styre folks meninger, og et forum vil alltid bestå av ulike mennesker. Det vi derimot har mulighet til er å tilrettelegge de nye sidene med de funksjonene vi ønsker, og jeg kan først nevne de tingene vi har tatt tak i, og hvordan vi så langt ser for oss de nye sidene, og deretter kan du som bruker komme med dine innspill.

Funksjoner og oppsett
De nye sidene vil i all hovedsak bestå av tre elementer: Forside, Forum og Torget. Vi har i dag en side med galleri og butikker, men disse vil forsvinne da de er altfor statiske, og det er lite aktivitet. Vi vil heller implementere butikker på en annen måte, og den nye forsiden vil avsløre hvordan vi har gjort dette. Galleriet er noe jeg er veldig usikker på, og en av årsakene til at dette har vært lite brukt er en tungvinn løsning for å opprette album. Jeg tror vi heller skal fokusere på "mitt anlegg" og "mitt kinorom" på selve forumet, og evnt. ha en egen side som viser disse trådene med en bildeillustrasjon. Litt vanskelig å forklare, men tror vi har en snedig løsning på hvordan vi kan få denne biten mer interessant og mer aktiv.

1. Forsiden
Denne vil som før vise bransjenyheter, men også andre ting som skjer i bransjen. Her har vi laget en veldig fleksibel løsning som gir rom for mange muligheter, og det som er viktig er at denne siden er dynamisk, og at det vil vises nye artikler og nyheter hver gang en kommer inn på siden. I dagens verden så må det være aktivitet for at en side skal være interessant, og det er her sosiale medier brilljerer med nytt innhold hele tiden.
Det er mange ting som vil bli bedre for bransjeaktører med tanke på de nye sidene, og en viktig funksjon er at de heretter vil kunne skifte hovedbilde som vises på forsiden uten at de må laste opp alle bilder på nytt. Bransjeaktører som leser dette skjønner hva jeg mener.

2. Forumet
Forumet skal være nokså likt dagens, men vi har satt opp en ny forumoversikt øverst som gir deg oversikt over alt som skjer hele tiden. Det er mange forum som ikke har dette, men det er viktig at en ser hva som skjer og hvor det skjer. Denne har vi alle blitt vant til, og den nye versjonen vil være ennå bedre. Denne vil også fungere helt suverent på mobil, og der hvor mange sider fjerner mye innhold på mobil, så ønsker vi at alt innhold skal være tilstede på mobilen, og det tror jeg vi har fått til. Det vil naturligvis være veldig enkelt å laste opp bilder fra mobil til både forum og torget.

3. Torget
Finn har overtatt det meste av bruktannonser på nett, og selv om HFS3 har en teknisk løsning som var nokså unik i 2012, så er vi utsatt for hard konkurranse, men en av problemene med dagens verden er at enkelte sider har blitt så store, og av den grunn også litt uoversiktlig. Der hvor Finn har 30.000 annonser, så kan annonser for litt mer seriøs hi-fi bli litt bortgjemt, og jeg tror vi kan holde liv i Torget ved å gi det en teknisk og designmessig overhaling med bedre bildefremvisning. Vår nye løsning vil på mange måter fungere som idag, og det vil bli Ajax sortering (klikk og se), liste og galleri visning + enkelte nye funksjoner, og denne gangen vil vi flytte søkedelen over på venstre side som er litt mer logisk. Vi beholder arkivet vårt, men flytter det over på en ny løsning, og de fleste av dagens funksjoner vil bli ivaretatt, men enkelte irritasjonsmomenter som at browseren ikke husker hvor du var når du klikker på "tilbake" knappen vil bli rettet på. I dag må du klikke på en egen knapp: "Tilbake til lagret søkeresultat", og vi hadde ikke mulighet til å gjennomføre alle funksjoner som ønsket i 2012 pga. enkelte restriksjoner i vBulletin 4, men i dag kan vi mer eller mindre gjøre som vi vil.

Bildeopplasting, gallerifunksjon m.m. i Torget vil bli langt bedre, og nå kan vi bruke Xenforo Editor til å lage bruktannonser, og det gjør også at du som bruker kan laste opp bilder i selve annonseteksten, og det kan du faktisk ikke gjøre hos f.eks. Finn. Dette betyr at du kan sette opp en ganske lekker annonse hvis du bruker litt tid, og skal du selge høyttalere til f.eks. kr. 100, så kan det jo være greit å ha muligheten til å lage en flott annonse.

Vi kommer til å kutte ut "Kjøp Nå", "Gi bud" og "Auksjoner" på Torget, og vi erstatter de førstnevnte med "kontakt selger", og selgere kan selv oppgi om de vil kun kontaktes pr. PM, eller også pr. telefon og/eller email. Alt er satt opp slik at roboter ikke kan fange opp informasjonen.

Karaktersystemet opprettholdes, men med noen endringer.

Torget blir integrert i varslingssystemet og oversikten til "Hva er nytt", og på de nye sidene kan en velge å følge enkelte brukere, kategorier osv (vil gjelde både Forum og Torget samlet), og øverst på siden vil en via en varslingslampe enkelt se om det dukker opp noe nytt via en rød liten sirkel som indikerer om noe er nytt fra den eller det en måtte følge. I dag ser du en orange liten sirkel som viser om du har fått en ny melding, og på de nye sidene vil det være et tilsvarende system rett ved siden av som indikerer at f.eks. "Høvdingen har lagt ut en ny annonse", "Du har fått svar i din tråd", "Høvdingen har startet en ny tråd" osv. Sidene blir kort og greit veldig integrert, og det blir enklere å følge med på hva du ønsker å følge med på. Du vil også kunne se "uleste bruktannonser" slik at du alltid er oppdatert på Torgets aktivitet.

Sosiale medier
De nye sidene får mulighet til å logge inn via Facebook, Google eller logge inn som normalt. Vi vurderer også integrasjon mot Spotify, og hvis vi implementerer sistnevnte, så kan brukerne enkelt se hva andre medlemmer hører på hos Spotify under avataren deres, dele spillelister m.m. Det hadde vært mer ønskelig å ha en tilsvarende løsning mot Tidal, men ikke sikker på om det er mulig ennå. Tanken er at det skal bli enklere å vise hverandre sanger som kan være av interesse m.m. Vi har vel alle musikk som en interesse også :)

Hifisentralen vil være flinkere til å legge ut nyheter, aktuelle tråder m.m. på FB, Instagram og Twitter, og skal vi rekruttere nye medlemmer, så må vi ha en sterkere integrasjon mot alle sosiale medier, og det er delvis på plass, og noe som jeg må komme litt nærmere tilbake til.

Mobil app / Tapatalk
Vi jobber med ulike løsninger for hvordan vi kan få laget oss en APP, og ettersom Xenforo ikke har noen løsning for dette, så er dette noe vi må ordne på egen hånd. Det er jo genialt om vi kan få "push-meldinger" på mobilen over ting som en ønsker varsling på, men dette skal være noe brukeren selv velger å aktivere, og ikke noe som vi skal dytte på brukerne. Alternativt så kan vi vurdere Tapatalk, men jeg ønsker da å få integrert Torget også. Vi skal finne en løsning, og det vil uansett være mulig å lagre HFS4 som et app-bilde på mobilen som umiddelbart vil åpne sidene uten at du trenger å åpne en browser for så å velge siden blant favoritter.

Andre funksjoner og støttemedlemskap
De nye sidene gir brukerne mulighet til å dele bilder og videoer via Private meldinger, men lurer litt på om dette skal være forbeholdt støttemedlemmer. Vi er avhengig av litt støtte, og det vil være flere fordeler for støttemedlemmer på de nye sidene. Vi vil også ha "featured ads" på Torget, og istedenfor å plage brukerne med og alltid vise "uthevede annonser" på toppen av forumlistene, så vil nok disse vises i sidefeltet på forsiden og forumet, mens de som har "vanlige" annonser kun blir vist på selve Torget. Uthevede annonser kan også spres ut på sosiale medier, og de som ønsker god eksponering av sin annonse må nok regne med å betale en liten sum for det, eller at vi lanserer et utvidet støttemedlemskap.

Hva ønsker du ut av nye HFS?
Så kommer vi til det som artikkelen her er ment for, og det er hva du som bruker ønsker deg fra nye HFS. Vi er i siste fase av vårt arbeid, men det kan jo tenkes at det er noe vi ikke har tenkt på, og at det er en eller annen løsning eller idè som vi kan implementere.

Jeg setter pris på om vi kan forholde oss saklig i denne tråden, og det vil ikke være mye hjelp hvis tråden sklir ut, og jeg vil derfor moderere bort ting som blir off-topic slik at vi kan fokusere på hva vi ønsker oss med HFS når det gjelder funksjoner eller ting som irritererer dere med dagens side.

Dette ble et langt innlegg og sikkert mye jeg har glemt å nevne og ting som ble litt uklart pga. korte forklaringer, men jeg kaster ballen over til "dere", også kan jeg heller svare litt mer detaljert på evnt. spørsmål eller forslag.

Mvh
Høvdingen
 

motoren

Æresmedlem
Ble medlem
13.01.2007
Innlegg
14.328
Antall liker
11.465
Sted
Flekkefjord
Torget vurderinger
22
Det første som må gjøres er å fjerne Off-Topic da det snart er mere aktivitet der en hifi :(

mvh
 

HCS

En vanlig fyr fra bygda..
Ble medlem
22.02.2007
Innlegg
21.307
Antall liker
16.336
Sted
Nesten Gjøvik..
Torget vurderinger
20
At historikken beholdes. Mye som har blitt "borte" fra 2 til 3 bla. Motivasjonen for å "blogge" her inne vil falle som en sten om en må begynne på nytt ved nye sider.
 

room

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.05.2008
Innlegg
2.565
Antall liker
310
Sted
Kulturhovedstaden
Man får ikke flere hifi/musikk relaterte innlegg fordi man fjerner off-topic?

Så hvorfor fjerne den da den engasjerer på mange plan.
Det er jo bare å holde seg vekk fra den.
 

MusicBear

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.01.2013
Innlegg
4.951
Antall liker
1.946
Høvdingen, du er en klok man og besitter etter mitt syn en av bransjens desidert beste forum. La ikke alt mølet som står på Finn eller som omtales på sosiale medier hverken ta fra deg selvtillit eller annet du har tenkt/tenker videre som «forum-pappa» - kunne sagt mye men velger å gi deg 110 % tillit til å fortsette mest mulig i dine egne oppgåtte og fremtids-tenkende spor - så forblir Hifisentralen en oase for oss.

Jo, forresten, jeg vil foreslå et enklere system for støttemedlemsskap, at det er frivillig og litt lavere slik at terskelen for å slutte seg til blir lavere for den enkelte. Samt «by-line/signaturfelt» merket med en svak grønnfarge over hele flaten for de som har betalt sitt støttemedlemsskap, så kanskje trenden blir at man trives best på sitt eget forum i dets «betalende drakt»

Kabeltråder, dvs. de dustete av dem, ikke la de skremme deg/meg/oss. De oppstår fordi prissettingen er så stor at folk ikke forstår, men jeg tror folk begynner å forstå nettopp dette - galskapen i prissettingen - med dette færre kabeltråder i fremtiden. Stadig mer utstyr blir også enten i form av integrert eller trådløst, så la ikke kablene ødelegge for oss :)

Sagt det 1000 ganger før - sier det gjerne 1000 ganger til - 1000 takk Høvdingen for alt du gjør med forumet. Vær stolt av hva DU har fått til på dette området, i lille Norge :)
 

Høvdingen

The big chief
Administrator
Ble medlem
01.01.2001
Innlegg
6.154
Antall liker
3.396
Torget vurderinger
0
Det første som må gjøres er å fjerne Off-Topic da det snart er mere aktivitet der en hifi :(

mvh
Det kommer dessverre ikke til å skje da Off Topic står for ca 50% av innholdet på siden, og om ikke annet, så ønsker jeg faktisk å utvide denne seksjonen. Men, jeg ønsker samtidig at vi skal tone ned på debatter som støter folk, og politikk og religion er blant disse temaene. Jeg ser ikke helt hvorfor HFS skal være en arena for pro/anti israel eller "Resett-mini" med tanke på Islam. Det er aktuelle temaer, men ser samtidig ut til å bringe frem det verste i folk.

Jeg ser derimot ikke noe galt i at vi kan diskutere klokker, foto, biler, hus og annet, og når HFS har blitt et samfunn, så hvorfor ikke la brukerne diskutere andre temaer som interesserer dem.

At historikken beholdes. Mye som har blitt "borte" fra 2 til 3 bla. Motivasjonen for å "blogge" her inne vil falle som en sten om en må begynne på nytt ved nye sider.
Det var en del som ble borte fra versjon 1 til 2 (ingenting fra overgang mellom 2 og 3), men denne gangen blir alt ivaretatt, og jeg har litt bedre kompetanse i dag enn jeg hadde den gang. Overgangen fra 1 til 2 skyldtes også i stor grad at vi gikk fra et teksbasert lagringssytem, og over til database, og det blir jo nesten som å gå fra "hest og kjerre" til "motorvogn".

Jeg vurderer til og med å la HFS3 ligge på nett som arkiv, og kanskje for at brukerne kan se hvordan det "var" og hvordan det har blitt. Jeg må isåfall lage et eget domene for HFS3, men det er ikke noe problem.

På Torget vil alle annonser være inntakt, og jeg overfører også karakterer og våre 20.000+ annonser i arkivet. Dette er gull verdt for de som ønsker å se hva enkelte ting ble solgt for, og ingenting vil bli borte.
 

The Gunner

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.05.2010
Innlegg
7.969
Antall liker
9.907
Sted
Oslo
Torget vurderinger
5
Det første som må gjøres er å fjerne Off-Topic da det snart er mere aktivitet der en hifi :(

mvh
Det kommer dessverre ikke til å skje da Off Topic står for ca 50% av innholdet på siden, og om ikke annet, så ønsker jeg faktisk å utvide denne seksjonen. Men, jeg ønsker samtidig at vi skal tone ned på debatter som støter folk, og politikk og religion er blant disse temaene. Jeg ser ikke helt hvorfor HFS skal bli en arena for pro/anti israel eller bli noen Resett mini med tanke på Islam. Det er aktuelle temaer, men ser samtidig ut til å bringe frem det verste i folk.

Jeg ser derimot ikke noe galt i at vi kan diskutere klokker, foto, biler, hus og annet, og når HFS har blitt et samfunn, så hvorfor ikke la brukerne diskutere andre temaer som interesserer dem.

At historikken beholdes. Mye som har blitt "borte" fra 2 til 3 bla. Motivasjonen for å "blogge" her inne vil falle som en sten om en må begynne på nytt ved nye sider.
Det var en del som ble borte fra versjon 1 til 2 (ingenting fra overgang mellom 2 og 3), men denne gangen blir alt ivaretatt, og jeg har litt bedre kompetanse i dag enn jeg hadde den gang. Overgangen fra 1 til 2 skyldtes også i stor grad at vi gikk fra et teksbasert lagringssytem, og over til database, og det blir jo nesten som å gå fra "hest og kjerre" til "motorvogn".

Jeg vurderer til og med å la HFS3 ligge på nett som arkiv, og kanskje for at brukerne kan se hvordan det "var" og hvordan det har blitt. Jeg må isåfall lage et eget domene for HFS3, men det er ikke noe problem.

På Torget vil alle annonser være inntakt, og jeg overfører også karakterer og våre 20.000+ annonser i arkivet. Dette er gull verdt for de som ønsker å se hva enkelte ting ble solgt for, og ingenting vil bli borte.
Høres bra ut. Jeg er beroliget. Heia, heia!:D

(Og du, gi oss en mulighet til å velge bort de trådene vi ikke ønsker å se trynet på, da)
 

lovemusikk

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2009
Innlegg
8.185
Antall liker
1.926
Torget vurderinger
8
Høvdingen, du er en klok man og besitter etter mitt syn en av bransjens desidert beste forum. La ikke alt mølet som står på Finn eller som omtales på sosiale medier hverken ta fra deg selvtillit eller annet du har tenkt/tenker videre som «forum-pappa» - kunne sagt mye men velger å gi deg 110 % tillit til å fortsette mest mulig i dine egne oppgåtte og fremtids-tenkende spor - så forblir Hifisentralen en oase for oss.

Jo, forresten, jeg vil foreslå et enklere system for støttemedlemsskap, at det er frivillig og litt lavere slik at terskelen for å slutte seg til blir lavere for den enkelte. Samt «by-line/signaturfelt» merket med en svak grønnfarge over hele flaten for de som har betalt sitt støttemedlemsskap, så kanskje trenden blir at man trives best på sitt eget forum i dets «betalende drakt»

Kabeltråder, dvs. de dustete av dem, ikke la de skremme deg/meg/oss. De oppstår fordi prissettingen er så stor at folk ikke forstår, men jeg tror folk begynner å forstå nettopp dette - galskapen i prissettingen - med dette færre kabeltråder i fremtiden. Stadig mer utstyr blir også enten i form av integrert eller trådløst, så la ikke kablene ødelegge for oss :)

Sagt det 1000 ganger før - sier det gjerne 1000 ganger til - 1000 takk Høvdingen for alt du gjør med forumet. Vær stolt av hva DU har fått til på dette området, i lille Norge :)
Flott du fikk inn noe kabeldebattene her også. Helt utrolig.

Vi gleder oss over noe nytt. :)
 

HCS

En vanlig fyr fra bygda..
Ble medlem
22.02.2007
Innlegg
21.307
Antall liker
16.336
Sted
Nesten Gjøvik..
Torget vurderinger
20
Veldig bra Ugh. Hva med å ha chatten scrollende I sanntid? Mens en leser her inne. På en to vinduer på likt. Kan slå klart slå av en av de, om en vil?

Vil fortsatt innlegg i off topic telle i innleggsteller? Hvorfor ikke fjerne det hele og gi antall stjerner ifht AKTIV bruk av forumet? Hvor e'n stjerne er for første året. Og inntil fem stjerner. Slutter folk å poste fjernes stjerner og en må begynne på ny?


Hvilke andre fordeler er tenkt ifht de dom ønsker å være støttemedlemmer? Her støtter jeg faktisk en ytterligere differensiering ifht freebees.
 

Høvdingen

The big chief
Administrator
Ble medlem
01.01.2001
Innlegg
6.154
Antall liker
3.396
Torget vurderinger
0
Veldig bra Ugh. Hva med å ha chatten scrollende I sanntid? Mens en leser her inne. På en to vinduer på likt. Kan slå klart slå av en av de, om en vil?

Vil fortsatt innlegg i off topic telle i innleggsteller? Hvorfor ikke fjerne det hele og gi antall stjerner ifht AKTIV bruk av forumet? Hvor e'n stjerne er for første året. Og inntil fem stjerner. Slutter folk å poste fjernes stjerner og en må begynne på ny?


Hvilke andre fordeler er tenkt ifht de dom ønsker å være støttemedlemmer? Her støtter jeg faktisk en ytterligere differensiering ifht freebees.
En chat blir nok ikke aktuelt, og på det nye forumet vil en nokså kjapt få oppdatering om nye innlegg i tråder eller fra personer en følger, og forumoversikten oppdaterer seg hvert 30 sekund automatisk, og HFS er et forum, og ikke en chat-kanal.

Innleggstelleren har jeg ikke tenkt så mye på, men slik jeg tenker vil telleren ta med innlegg fra alle avdelinger.

Det blir et rankingsystem som ikke er helt avgjort ennå, men alt fra innlegg, likes og andre ting vil telle, og en kan en også synke hvis en oppfører seg dårlig o.l.
Når jeg innførte "likes" så var det mange som ikke likte det, men sannheten er nok at folk er veldig glad i stjerner, rangering og ting som gjør at de kan "stige i gradene", og dette er noe som blir innført, men har ikke alle detaljene klart for meg. Forumet har innebygget en løsning, men mange muligheter for endringer. De som har stjerner under avataren i dag beholder selvfølgelig dette på det nye forumet.

Og ja, jeg er enig i en ytterligere differensiering mellom freebees og støttemedlemmer, men det blir nok ting som tilgang til Torget arkivet, mulighet til å ha signatur, mulighet til å sende bilder via PM og slike ting. Jeg er ikke tilhenger av "les mer kun for +medlemmer" slik som avisene opererer med, men skjønner at de må gjøre det.

Vi har jo hatt 3mnd gratis Tidal, men vi bør nok finne på noe nytt hvis vi skal gi brukerne noen ytterligere fordeler alà dette.
 

Balle Clorin

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.06.2012
Innlegg
4.292
Antall liker
2.215
Torget vurderinger
1
Hifisentralen er et viktig møtested og jeg ønsker det lykke til i
V4.0 og håper oppgraderingen gjør at vi fossiler kjenner oss igjen. Det som er bra idag er kjapp respons i motsetning til på jobben hvor det tar 1 minutt å få opp en side og 2 minutter å åpne en fil fra den jævla skyen.. ;)

Ikke gå i Finn fella som blir dårligere for hver eneste oppgradering
 

Lassencad

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.08.2014
Innlegg
1.280
Antall liker
580
Uploading af Video direkte fra Pc/tablet eller Mobil :)
 

Høvdingen

The big chief
Administrator
Ble medlem
01.01.2001
Innlegg
6.154
Antall liker
3.396
Torget vurderinger
0
Uploading af Video direkte fra Pc/tablet eller Mobil :)
Du kan laste bilder rett fra mobilen, men videoer går kun fra Youtube og tilsvarende sider, men det kan også enkelt gjøres fra mobilen. Du kan ikke laste opp videoer som du selv har tatt på mobilen - da må de først lastes opp til f.eks. Youtube, og deretter hentes inn til HFS.

Videoer fra Youtube vil forøvrig virke i IE Edge, noe det ikke gjør i dag.

Hifisentralen er et viktig møtested og jeg ønsker det lykke til i
V4.0 og håper oppgraderingen gjør at vi fossiler kjenner oss igjen. Det som er bra idag er kjapp respons i motsetning til på jobben hvor det tar 1 minutt å få opp en side og 2 minutter å åpne en fil fra den jævla skyen.. ;)

Ikke gå i Finn fella som blir dårligere for hver eneste oppgradering
De nye sidene er ca 4-5 ganger raskere enn dagens versjon, men det er i forhold til spørringer mot databasen og minneforbruk. Reell forskjell for brukeren vil ikke være så stor, men betydelig raskere enn dagens versjon. Og vi skal ikke gå i noen Finn-felle, og vi har jo også mulighet til å rette på ting underveis, men jeg tester alt nokså nøye før jeg lanserer noe som helst. Så langt er jeg veldig fornøyd med beta-siden, og det eneste jeg ikke har avklart er designet. Jeg kan få sidene nokså like dagens sider, men er det ønskelig?
 

weld77

Æresmedlem
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
10.331
Antall liker
4.476
Jeg synest rent teknisk dette forumet fungerer veldig bra - det er responsivt og stabilt og har de funksjonene som trengs for å debattere, legge inn bilder, videoer og dets like. Det jeg derimot synest ikke fungerer er søkemotoren. Det er stort sett en gjenganger på flere fora så vet ikke om det finnes en bra løsning på det men det er ikke spesielt lett å finne igjen bestemte innlegg osv på forumet.
 

Lassencad

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.08.2014
Innlegg
1.280
Antall liker
580
Du kan ikke laste opp videoer som du selv har tatt på mobilen

Hvorfor så besværligt :) :) - da må de først lastes opp til f.eks. Youtube, og deretter hentes inn til HFS.

Jeg har taget mange video på forskellige messer . Kunne da være godt hvis man i fremtiden kunne vise dem .. Nemt og hurtigt direkte :)
 

Høvdingen

The big chief
Administrator
Ble medlem
01.01.2001
Innlegg
6.154
Antall liker
3.396
Torget vurderinger
0
Jeg synest rent teknisk dette forumet fungerer veldig bra - det er responsivt og stabilt og har de funksjonene som trengs for å debattere, legge inn bilder, videoer og dets like. Det jeg derimot synest ikke fungerer er søkemotoren. Det er stort sett en gjenganger på flere fora så vet ikke om det finnes en bra løsning på det men det er ikke spesielt lett å finne igjen bestemte innlegg osv på forumet.
Hehe, det er ikke forbudt å kritisere dagens søkemotor. Den er forferdelig, og i 2-3 år brukte vi Sphinx søkemotor istedenfor, men så kom vBulletin med noen oppgraderinger som gjorde at vi gikk tilbake til vBulletin originale søkemotor, og den er like effektiv som en blind mann som søker etter nåla i høystakken.

Den nye søkemotoren er mye bedre, og den kan du til og med bruke til å søke blant annonser i Torget, selv om det vil være et eget søkefelt for titler i annonser på selve Torget.

Jeg glemte helt å nevne dette, og søking er viktig, og noe som har irritert meg i årevis med dagens sider. I dag kan en heller ikke søke på ord med æ,ø,å, og det er jo helt tragisk, men det er snart saga blott.
 

weld77

Æresmedlem
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
10.331
Antall liker
4.476
;) Tenkte å si det på en pen måte.Om det kommer noe som faktisk funker her ville det være kanskje den største oppgraderingen slik jeg ser det. Resten funker forsåvidt fint.
 

Høvdingen

The big chief
Administrator
Ble medlem
01.01.2001
Innlegg
6.154
Antall liker
3.396
Torget vurderinger
0
Du kan ikke laste opp videoer som du selv har tatt på mobilen

Hvorfor så besværligt :) :) - da må de først lastes opp til f.eks. Youtube, og deretter hentes inn til HFS.

Jeg har taget mange video på forskellige messer . Kunne da være godt hvis man i fremtiden kunne vise dem .. Nemt og hurtigt direkte :)
Jeg hadde faktisk ikke tenkt på dette, men jeg tittet litt på kodene, og jeg tror vi skal få til direkteopplasting av videoer, men det vil bli en begrensning med tanke på størrelse. Hvis folk begynner å laste opp 500mb videofilmer så vil serveren vår bli spist opp nokså fort, og det er hovedargumentet for de fleste forumsider. Vi har ikke egne serverparker slik som Google :)
 

Lassencad

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.08.2014
Innlegg
1.280
Antall liker
580
Du kan ikke laste opp videoer som du selv har tatt på mobilen

Hvorfor så besværligt :) :) - da må de først lastes opp til f.eks. Youtube, og deretter hentes inn til HFS.

Jeg har taget mange video på forskellige messer . Kunne da være godt hvis man i fremtiden kunne vise dem .. Nemt og hurtigt direkte :)
Jeg hadde faktisk ikke tenkt på dette, men jeg tittet litt på kodene, og jeg tror vi skal få til direkteopplasting av videoer, men det vil bli en begrensning med tanke på størrelse. Hvis folk begynner å laste opp 500mb videofilmer så vil serveren vår bli spist opp nokså fort, og det er hovedargumentet for de fleste forumsider. Vi har ikke egne serverparker slik som Google :)
Ja det fylder godt med den høje opløsning man i dag kan optage på vores platforme.
Tak for svar :)
 

Høvdingen

The big chief
Administrator
Ble medlem
01.01.2001
Innlegg
6.154
Antall liker
3.396
Torget vurderinger
0
Ja det fylder godt med den høje opløsning man i dag kan optage på vores platforme.
Tak for svar :)
Jeg testet nettopp på beta-siden vår, og det fungerer med videoopplasting etter jeg endret litt på kodene, men problemet blir størrelsen på videoer, og det er aldri anbefalt å hoste egne videofiler, både med tanke på båndbredde og lagringsplass, så jeg tror nok at vi må henvise brukerne til å laste opp disse til Youtube, Vimeo eller andre nettsteder først, og deretter "embedde" videoene i editoren her etterpå.

Såfremt ingen tilbyr oss noen gratis 1000TB SSD disker til serveren vår :)

En video kommer fort oppi 100mb for en 10 min film, og da er det 10 filmer pr. GB, og 1000 filmer blir da 100Gb. Trenger ikke kalkulator for å skjønne at dette ikke blir realistisk.

Vi kommer til å tillate bilder opptil ca 10mb pr stk, og etter komprimering vil nok bildene ende på 200-300kb, og når vi nå har nærmere 1 million bilder på serveren idag, så kommer vi til å møte veggen før eller senere bare pga. bildene, men dette blir et problem for en annen dag.
 

Kabeldragern

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.01.2003
Innlegg
4.255
Antall liker
995
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
1
Håper eldre tråder fra 2000-tallet og fremover blir med videre og at hele HFS blir lettere å søke i. :)
 

Høvdingen

The big chief
Administrator
Ble medlem
01.01.2001
Innlegg
6.154
Antall liker
3.396
Torget vurderinger
0
Håper eldre tråder fra 2000-tallet og fremover blir med videre og at hele HFS blir lettere å søke i. :)
Har allerede svart, men alt som er på dagens sider blir overført, og søkemotoren vil finne absolutt alt. Det er klart at hvis du søker på "hifi" så kan det kanskje bli en smule vanskelig å sortere ut det en ønsker ettersom 20% av 3 millioner innlegg inneholder det ordet, men søkemotoren vil finne det :)

Test: Jeg opprettet et innlegg på det nye forumet som heter "Låtskræver", og jeg opprettet en annonse på det nye Torget med samme navn.

Jeg forsøkte deretter å søke på "Låtskræver" i den søkemotoren øverst på siden, og da kom to resultat opp - en for innlegget på forumet og en fra annonsen på Torget. Her fikk jeg bekreftet nokså greit at søkemotoren søker på hele siden (forum og torget), og at den takler våre tre kråketegn (æ,å,ø). Med andre ord så blir søkingen mye, mye bedre, og det alene vil nok glede mange.

Vi har også lagt det opp slik at resultater som kommer fra Torget også viser bildet fra den aktuelle annonsen i resultatet, så det er lett å skille annonser fra foruminnlegg i søkeresultatet. Jeg var litt usikker på om vi ville få til dette, men ser bra ut så langt.

På selve Torget kan en velge å avgrense resultatene til og kun gjelde Torget, slik at en ikke får opp en rekke foruminnlegg, men her har en også mulighet til å søke på titler i annonsen rett ved siden av selve annonsene, slik som på Finn og slik som på dagens versjon av bruktbørsen.
 

united

Æresmedlem
Ble medlem
23.07.2009
Innlegg
20.088
Antall liker
21.811
Sted
Indre Østfold
Torget vurderinger
2
hva med wysiwig i forumet?
Å laste opp bilder i forumet har jo lenge vært noe steinaldersk. Dvs det var vel bedre i steinalderen.
 

Høvdingen

The big chief
Administrator
Ble medlem
01.01.2001
Innlegg
6.154
Antall liker
3.396
Torget vurderinger
0
hva med wysiwig i forumet?
Å laste opp bilder i forumet har jo lenge vært noe steinaldersk. Dvs det var bedre i steinalderen.
Xenforo forum benytter: https://www.froala.com/wysiwyg-editor

Om en liker denne eller ikke blir en personlig sak, men personlig så synes jeg dette var et godt valg av editor, og jeg bruker denne til andre prosjekt. Bildeopplasting fungerer jo veldig bra i Xenforo, og det kan nesten ikke gjøres enklere for nybegynnere, og en kan jo velge om en vil laste opp ett og ett bilde, eller laste opp alle i en sleng, og deretter plassere bildene hvor enn måte ønske etterhvert som en skriver.

Så lenge vi har valgt å bruke Xenforo, så kan vi ikke kontrollere valg av editor.
 

Motorhome

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
26.06.2018
Innlegg
428
Antall liker
191
Sted
Sunndalsøra
Noe som må forbedres,er når en skal prøve å komme seg inn på Hifisentralen igjen etter lengre tids fravær. Jeg hadde glemt passordet, og skulle prøve å kontakte høvdingen eller moderatorer:) via mail, så fikk jeg ikke svar og hjelp i det hele tatt. Til slutt så var eneste løsningen å registrere seg med nytt brukernamn og innlogging. Nå har jeg et gammelt ubrukelig, og et nytt som jeg også er fornøyd med. Føler meg ganske ny her nå, med få bruker innlegg:D
 

Høvdingen

The big chief
Administrator
Ble medlem
01.01.2001
Innlegg
6.154
Antall liker
3.396
Torget vurderinger
0
Noe som må forbedres,er når en skal prøve å komme seg inn på Hifisentralen igjen etter lengre tids fravær. Jeg hadde glemt passordet, og skulle prøve å kontakte høvdingen eller moderatorer:) via mail, så fikk jeg ikke svar og hjelp i det hele tatt. Til slutt så var eneste løsningen å registrere seg med nytt brukernamn og innlogging. Nå har jeg et gammelt ubrukelig, og et nytt som jeg også er fornøyd med. Føler meg ganske ny her nå, med få bruker innlegg:D
Du er nok ikke den eneste som har opplevd dette, og jeg kan garantere at dette vil bli mye bedre på de nye sidene. Både "glemt passord" funksjon og email direkte til oss vil fungere mye bedre, og her er det noe rart med dagens versjon som jeg aldri har klart å finne ut av. Noen ganger så sender ikke systemet ut meldinger, og når jeg tester systemet, så fungerer det alltid.

En ting jeg aldri har snakket så mye om er at vBulletin på mange måter er "verdens beste", men samtidig "verdens verste" forum. I sin originale form kan det være supertregt, og AVforum fikk med sine versjon 2 smake på hvor dårlig vBulletin kan være hvis en ikke modifiserer enkelte deler av motoren. Det som er brilliant med vBulletin var muligheten til å tweake eller lage sine egne tilleggsmoduler, men antall spørringer som sendes til databasen for hver enkelt side er jo helt horribel. Hvis en går inn på forsiden av HFS3 så sendes det over 120 spørringer mot databasen, og på det nye forumet sendes det mellom 15-30 spørringer, og det er nokså dramatisk forskjell. Jeg har sørget for all den caching som er teknisk mulig, og i tillegg er hele databasen cachet i rambrikkene til enhver tid, og på den måten klarte jeg å oppnå brukbar hastighet, men ressursbruken er helt syk, og dette er også noe som innimellom sørger for at enkelte funksjoner går helt i stå. Snart er den tiden over :)
 

inpain1968

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
22.08.2009
Innlegg
308
Antall liker
368
Har ikke lest alt som er skrevet her, så beklager om det jeg kommer med allerede er nevnt.
Altså, det jeg savner er muligheten til å kunne åpne annonsene på Torget i et nytt vindu (dvs. høyreklikke og åpne nytt vindu). Slik det er nå må man venstreklikke på annonsen og da forsvinner man ut av annonseoversikten. Hvis man etter å ha kikket på annonsen skal tilbake til annonseoversikten igjen, kommer man alltid til oversiktens side 1, selv om man eksempelvis hadde kommet til 3 da man klikket på annonsen.

Forøvrig er jeg veldig fornøyd med Hifisentralen. Og enda bedre blir det tydeligvis etter oppgraderingen. Supert! Keep up the good work.
 

The Gunner

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.05.2010
Innlegg
7.969
Antall liker
9.907
Sted
Oslo
Torget vurderinger
5
Hva med å slette en bunke av de inaktive medlemmene, slik at det faktisk går an å søke etter den man ønsker å få tak i?
 
Topp Bunn