Medisin og helse Corona

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • bambi

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.01.2011
    Innlegg
    16.382
    Antall liker
    12.325
    Sted
    Smurfeland
    Jeg tror på bakgrunn av egenopplevelser at mange foreldre er glade for at livet til barn og ungdom kommer tilbake til normalen jeg. Og at ingen kommer til å holde korpsdirigenten ansvarlig om det skulle være smitte i omløp. Jeg hadde tvertimot forsvart det.

    Dette hadde jeg stått glatt i sålenge ikke norsk lov brytes. Det er altså ikke noe å stå til ansvar for.
    Her jeg bor virker det som de fleste følger pålegg og anbefalinger iallfall. Tenker det lett kunne ødelagt et idrettslag eller idrettsklubb hvis de åpnet for trening på tvers av retningslinjene, og initierte massesmitte blant klientellet.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.952
    Antall liker
    19.806
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Dette er veldig enkelt; finnes det ikke smitte, skal det et mirakel til for at noen skal bli smittet. Dessuten kan ikke samfunnet være i lockdown til all smitte er borte
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.858
    Antall liker
    8.856
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Tenker det lett kunne ødelagt et idrettslag eller idrettsklubb hvis de åpnet for trening på tvers av retningslinjene, og initierte massesmitte blant klientellet.
    Ja, og med snart 100 endringer i smitteforskriften, lokale, regionale og nasjonale forskrifter, særregler fra idrettsforbund, Ring 1 og 2, fargekoder og forsterkede tiltak i kommuner a, b, c og d - så begynner det å bli vanskelig å være trygg på at det man gjør er helt innafor - og da er det veldig mange som velger det trygge - "vi avlyser og deltar i dugnaden".
     

    hogen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.12.2003
    Innlegg
    2.808
    Antall liker
    2.374
    Torget vurderinger
    2
    Lenge siden jeg har postet noe som helst her i hifi-asylet . Her kommer min lille oppsummering etter ett år med pandemi.

    Døde mennesker i gatene i Wuhan (se bilde under, du finner flere om du googler) Disse stakkars menneskene rakk ikke krysse gaten før de ramlet flatt til marken. Artikkelen hvor bildet er hentet fra rapporterer om grusomme syn hvor kråkene hakker i døde kropper. https://www.ibtimes.sg/wuhan-virus-...s-eating-dead-bodies-lying-street-china-38756

    Desinfeksjon av gatene i Wuhan. Løsningen er like enkel som genial, vi bare desinfiserer hele dritten. Problem solved.

    Fortellingen om at viruset kom fra kjøttmarkedet (våtmarkedet) i Wuhan i form av infiserte flaggermus. Det er betryggende at vi har spesialister som vet ting. Jeg hadde aldri klart å konkludere med dette på egen hånd.

    Alarmerende prognoser på antallet døde beregnet ved hjelp av modeller. Jeg klarer ikke finne prognosene i farten, men de er uansett gjort til skamme.

    I samband med innføring av lock-down står alt som kan krype og gå av politikere og kjendiser frem og hevder av "this is the new normal" og at "vi står sammen i dette" (selv om vi egentlig står ifra hverandre). Er det lov å spørre seg om noen har snakket sammen i forkant av dramaet?

    Leger rapporterer om politiske føringer på hvordan en dødsattest skal utfylles relatert til viruset.

    En raskt dreining av fokus til antallet smittede. Siden svært få døde i Norge begynte man å fokusere på antallet smittede. Senere har FHI endret betegnelsen fra "smittede" til "meldte tilfeller" etter at språkrådet poengterte at begrepet smittet normalt innebærer sykdom. Med andre ord, mange av de "meldte tilfellene" gjelder relativt symptomfrie individer.

    Alle peker på Sverige som taperne i kampen mot viruset. I deres politiske regime har nemlig fagautoritetene fortsatt makt, og Epidemiologen Tegnell i Sverige var kritisk til lock-down. Sverige har dog langt flere corona-omkomne enn Norge, men det er flere Europeiske land som har høyere dødelighet på tross for betraktelig strengere smitteverntiltak. I tabellen under rapporterer Sverige ca 12 000 døde, og dermed havner de på 23. plass i verden, for antallet døde pr capita. Jeg finner i alle fall 15 europeiske land som er rammet hardere enn Sverige. Tabellen er hentet her: https://edition.cnn.com/interactive/2020/health/coronavirus-maps-and-cases/

    PCR testen kritiserer fordi den ikke er nøyaktig, og kan gi utslag for en rekke virus: https://www.nrk.no/norge/ny-studie-...norge-har-betalt-280-millioner-for-1.15241363

    CDC rapporterer at 94% av døde registrert under viruset, i USA, hadde såkalt komorbiditet, dvs. flere allvorlige sykdomstilstander samtidig (ikke uvanlig når man ligger på gamlehjemmet). https://www.thegazette.com/subject/...-cause-of-death-coronavirus-covid-19-20200921

    Det ryktes at en malariamedisin, hydroxychloroquine, kan virke mot viruset. Det viser seg at alternativ bruk av medisin, dvs annen bruk enn den som beskrives i pakningsvedlegget, ikke er helt uvanlig. Dette medfører at enkelte leger hamstrer denne medisinen for eget bruk, samt at det mange steder legger politiske føringer på bruk av medisinen. Steinar Madsen oppfordret norske leger til å avstå fra å bruke medisinen av etiske årsaker, det var nemlig litt lite på lager og Madsen ville ikke at malariasyke skulle havne i problemer. Så vidt jeg vet er ikke tilgjengeligheten forbedret.

    Lancet i UK formidler en studie som viser til betraktelig økt dødelighet for covid pasienter som behandles med malariamedisin. For en variant rapporterer de over 20% dødelighet. Rapporten medfører at en rekke studier på medisinen, bl.a. i Norge blir avlyst. Om jeg ikke husker feil advarte også WHO mot bruk av medisinen. Normalt tar det mange år å få en studie igjennom hos meritterte tidsskrifter som Lancet, JAMA etc. Men dette gikk fort. Senere viste det seg at studien var full av mangler, så den ble trukket tilbake. Blant annet hadde de benyttet dødelige doser av medisinen på pasienter som var allvorlig rammet av viruset. Uansett, skaden var skjedd og malariamedisin er fortsatt ikke brukt i Europa og USA. For de som orker å leke med waybackmachine kan det være interessant å notere at informasjon vedrørende bivirkninger for malariamedisin ble endret etter at pandemien eskallerte.

    Trump fremstilles som sprøyte gal i all verdens medier etter at han hever at Hudroxychloroquine eller malariamedisin fungerer profylaktisk og kurativt i forhold til viruset. Senere er det kommet frem at medisinen virker.

    Artikler og videoer om bruk av malariamedisin, ivermektin og vitaminer og mineraler som forebyggende og til behandling av smittede blir slettet eller flagget som falsk info i youtube og sosiale medier. Amerikaneren Andrew Saul, som har nettstedet doctoryourself.com, trues med å bli fjernet fra Facebook når han publiserer artikler om praktiske erfaringer fra Kina i behandling av pasienter med viruset.

    En kanadisk skole i ernæringsfysiologi hevder på sin hjemmeside at det ikke finnes noen grep i forhold til vår ernæring som kan forbedre vår immunitet eller ha nytte i behandling av smittede.(Ikke tenk selv, men stol på dine velgjørere i stat og forvaltning).

    Tegnell var tidlig kritisk til lock-down fordi han hevdet at det ikke finnes noen god måte å gå ut av lock-down. For, med en gang man slipper på smitteverntiltakene så vil sykdommen tilta igjen. Mange pekte da på vaksiner som løsningen. Jeg har fortsatt ikke sett noen forklare hvordan man skal komme seg ut av lock-down på en fornuftig måte. Og etterhvert som det begynner å dukke opp nye vaksiner gjøres vi oppmerksomme på at vaksinene hverken garanterer oss mot å bli smittet eller mot å fungere som smittebærere. Med andre ord, full lock-down inntil et eller annet fantastisk skjer.

    I Norge dør det ca 40 000 individer hvert år. I snitt dør 900 individer av influensa (dvs ysme lyftveisvirus med såkalt influensaliknende symptomer) hvilket motsvarer 2,25% av de omkomne (0,018% sjanse for at du dør av influensa i et normalår, mot 0,010% for at du dør av covid). I løpet av de seneste årene var vel 2017 ett toppår med 1700 influensadøde. Tallet for seneste 12 mnd er ca 500 pga covid. Merk at ingen lenger dør i influensa. Dette er et mirakel.

    I Sverige dør i snitt 91 000 individer hvert år. I 2019 døde ca 89 000. I år 2002 døde 95 000, så det svinger litt. Med Sveriges 12 000 omkomne som følge av viruset burde kanskje tallene for 2020 bli rundt 103 000 omkomne (91 000 + 12 000). Jeg har ikke sett tallene for 2020, men jeg vil bli svært overrasket om vi ser flere døde enn i år 2002.

    Jeg ser at Regjeringen nå har ute flere høringsforslag på tiltak i forhold til pesten. Man ønsker bl.a. å forlenge dagens midlertidige regler til midten av år 2022. Og man arbeider i tillegg med regler for portforbud. Da det hele startet for ca ett år tilbake ønsket regjeringen langt heftigere inngripen i vår frihet enn de fikk lov til av Stortinget. Det ser imidlertid ut til at tiltakene innføres litt etter litt.

    Personlig har jeg ingen tro på at vi ser slutten på dette i år. Jeg tror nemlig ikke at dette handler om sykdom og død for de som sitter i ledelsen. Så vidt vi vet har vi ikke rampet opp kapasiteten for intensivbehandling av pasienter. Hvilket antagelig betyr at man er rimelig komfortabel med situasjonen (så vidt jeg begriper så er det svært få av de innlagte som havner på intensiven i Norge). Akkurat hva som er drivkraften er vanskelig å si, det blir spekulasjoner. Jeg spekulerer i om det handler om å sakte venne oss til å underkaste oss makt. Agenda 2030 og klimakrisen står for døren, og dette vil kreve store offer fra deg og meg. Dermed må forståelsen av at vi lever i farlige tider, hvor vi behøver handlingskraftige ledere, etableres. Jeg tror dette er et farlig spill som på sikt vil lede til at Regjerningen i praksis ikke har noe mandat i befolkningen. En nasjon uten tillit til ledelsen er ingen nasjon. Jeg vil til sist minne om at begrepet Minister betyr en tjener, og ikke en formynder. Så langt ser det ut til at man er mest minister når det er valg på gang, og så glir det hele over i demokratur når regjeringen er etablert.

    Ikke ta min tolkning for gitt, jeg har tatt feil før. Så tenk gjerne selv.







    Vis vedlegget 697575 Vis vedlegget 697577 Vis vedlegget 697574
    Alltid interessant at noen tenker annerledes enn saueflokken. Skal ikke si at jeg er enig i alt dette, men det er iallefall ganske mye som ikke stemmer med det som har skjedd det siste året (og som skjer fremdeles).
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.952
    Antall liker
    19.806
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    ^ Saueflokken er så stor, at ulver må sendes inn. Vi ser jo allerede svært alvorlige tegn på at mutant-gener ødelegger sauenes hjerner....

    Dette skyldes nok i stor grad innavl 😷
     

    morbid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.08.2018
    Innlegg
    4.082
    Antall liker
    2.541
    Innavl behøver man jo ikke snakke så høyt om i gamle Nord Trøndelag :)
     

    WayAhead

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.12.2017
    Innlegg
    14.625
    Antall liker
    3.439
    Sted
    Sky No Limit....
    Torget vurderinger
    0
    Kultur er en hellig ku for for kuntursnobbene forstås... vent, det kommer mer kor e alle teatrar hen....?

    MILLIONDRYSS TIL AVLYSTE FESTIVALER

    FESTIVAL: Tons of Rock er blant festivalene som nå blir kompensert. Her fra Ekeberg i Oslo i 2019. Berit Roald / NTB
    En rekke musikkfestivaler og konsertarrangører har nå fått tilskudd fra Kulturdepartementets kompensasjonsordning for perioden mai-august 2020.

    Disse blir kompensert:

    • Tons of Rock får hele søknadsbeløpet på 36,1 millioner kroner.
    • Palmesus har søkt om 35,1 millioner kroner, og får 27,1.
    • Live Nation Norway har søkt om 25 millioner kroner som arrangør, og får 24,7.
    • Festningen har søkt om 20,8 millioner kroner og får 8,1.
    • Momentium Live har søkt om 18,5 millioner kroner og får 8,4.
    • Rogaland Fritidspark har søkt om 17,1 millioner kroner og får 8,5.
    • Idyllfestivalen har søkt om 13,5 millioner kroner og får 8,7.
     

    hogen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.12.2003
    Innlegg
    2.808
    Antall liker
    2.374
    Torget vurderinger
    2

    Siste nytt fra Australia, kanskje særlig for de som mener at stengte pottetette grenser er den store lykken i livet;)

    Australia’s success against Covid has seen it held up by many around the world as a model for tackling the virus. Our pubs are open, people can go to concerts, spectators – at least at the start of the tournament – have been allowed to watch the tennis at the Australian Open and we even celebrated New Year’s Eve in a manner unthinkable in most countries. We certainly have done a good job of stamping out the virus.

    However, to suggest that the Aussie approach is all rainbows and butterflies would be a grave mistake. Suppression has been achieved primarily through a ruthless use of “circuit-breaker” local lockdowns and the introduction of hotel quarantine for all people entering the country.

    We live in constant fear of new outbreaks, the response to which is immediate and brutal. The whole state of Victoria, for example, is currently in a five-day lockdown after just 13 cases were linked to a quarantine worker in a Melbourne hotel. Even after a long period of success – Victoria went 28 days without any locally generated cases – freedom can come swiftly to a halt. We have no choice but to sit with our fingers crossed hoping that it’s not our state or, worse, our workplace that gets the notification.

    This is a nightmare for businesses. One week, restaurants and bars have more customers than they can handle; the next they are trying to turn themselves into a takeaway overnight. Even in the good times, it’s hardly a return to what used to be normal. We have to scan QR codes, stick to capacity limits, masks are everywhere and in the pubs there’s no dancing and you have to stay seated. I’ve watched some of my favourite cafes, restaurants and bars close their doors for good; with the rules as they are it has been impossible to get enough bums on seats to keep businesses afloat.

    Travellers coming into the country face an even tougher system than the one being introduced in Britain and the numbers of new arrivals allowed are strictly rationed to prevent the system being overwhelmed. Even for a relatively isolated country like Australia, this has huge impacts. I have a Canadian friend who is trapped here with no hope of seeing her family back in Montreal for the foreseeable future. She faces a long and agonising wait.

    Those who want to travel within the country can face similar worries as travel between states is heavily restricted. I have been unable to visit my grandparents in Tasmania as they reach their nineties, or to meet my beautiful niece in Western Australia who is almost 2 years old already. It’s been hard not knowing the next time you’ll see your family, or even if you ever will see those who are elderly or ill.

    The fact is that driving down cases, as we have been doing, can provide respite. It can save lives and it can buy time to test vaccines, which has been given by politicians as one of the justifications for Australia’s slow progress – an excuse which is now unravelling. Yet the side effects are huge and suppression is not going to get us back to normal. Our current situation may seem idyllic – but it carries a heavy price that shouldn’t be overlooked.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.952
    Antall liker
    19.806
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Da meldes det at Trondheim har innsett at en mutant, som spredde seg svært sakte over flere uker, også er "corona". Smittetrykket i Trondheim er tilnærmet null. Derfor åpnes det nå opp for aktiviteter innendørs for voksne.

    På tvers av nasjonale anbefalinger. Veldig bra at fornuft seiret til slutt 🤘
     

    hogen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.12.2003
    Innlegg
    2.808
    Antall liker
    2.374
    Torget vurderinger
    2

    Dette skjer i Norge også. Det blir spennende å se om staten nå vil forsøke å gjøre alminnelige lovlydige folk til kriminelle. Personlig tror jeg ikke det vil være særlig lurt.
     

    morbid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.08.2018
    Innlegg
    4.082
    Antall liker
    2.541
    Litt fiffig at Lars Erik trykker liker på den, han som er den som har skreket høyest om differensierte tiltak.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.952
    Antall liker
    19.806
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Når vi nå er nede på rundt 100 smittede pr dag, der størsteparten er i Oslo, er det sannelig på tide å bli ferdige med både nasjonale anbefalinger og inngripende tiltak. Særlig der det ikke er smitte eller er lavt smittetrykk. Differensierte tiltak betyr ikke lockdown enkelte steder og sterkt inngripende andre. Det handler om å ta hensyn til lokalt smittetrykk. Det er nok tøv fra regjeringen nå!
     

    morbid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.08.2018
    Innlegg
    4.082
    Antall liker
    2.541
    Vel, det er fortsatt differensierte tiltak og politiet må kjøre rundt med en perm med forskrifter for å ha koll på hva som gjelder når de krysser kommunegrenser.
     

    hogen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.12.2003
    Innlegg
    2.808
    Antall liker
    2.374
    Torget vurderinger
    2
    Poenget er vel at de differensierte tiltakene er for strenge;)
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Vel, det er fortsatt differensierte tiltak og politiet må kjøre rundt med en perm med forskrifter for å ha koll på hva som gjelder når de krysser kommunegrenser.
    for at politiet skal slippe å dra rundt med en perm med forskrifter, innfører regjeringen nå full oslonedstegning i hele landet. ringer, bokstaver og farger tilhører gårdagen.

    ;)
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.755
    Antall liker
    13.243
    Det er i det minste litt morsomt at reglene endres så ofte og er så varierte at selv ordensmakten sliter med å holde styr på de. Burde muligens åpnes for å påberope seg rettsvillfarelse for en gangs skyld.
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    om idrett og nedstenging. sant nok!

    – Hvilke svar får dere fra helsemyndighetene når dere presenterer dette?

    – Et av svarene vi har fått fra Helsedepartementet er at disse muterte virusene er uforutsigbare og kan dukke opp i kommuner som tradisjonelt har hatt lav smitte. Vårt argument er at man kan ikke sitte å vente på at et mutert viruset skal dukke opp, det må man håndtere dersom en slik problemstilling skulle dukke opp.


    det er nesten noe vakkert i tanken; der sitter de i båtsfjord, steigen, folldal osv og venter på at det muterte viruset skal dukke opp. de venter, men er på alerten. hvert fiber i samfunnskroppen venter. det er som en avsindig variant av isfiske; biter han nu? for egen del har jeg tatt plaster på hele kroppen i tilfelle jeg skulle ramle.
     
    Sist redigert:

    WayAhead

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.12.2017
    Innlegg
    14.625
    Antall liker
    3.439
    Sted
    Sky No Limit....
    Torget vurderinger
    0
    Det er i det minste litt morsomt at reglene endres så ofte og er så varierte at selv ordensmakten sliter med å holde styr på de. Burde muligens åpnes for å påberope seg rettsvillfarelse for en gangs skyld.
    Vel. på begge sider av "nye" Asker (øst/vest) er reglene slik Politiet mente de skulle håndheves så dette er ikke så merkelig. Spikkestad ville tilhørt "riktig sone" for aksjonering før kommunesammenslåingene dessuten hadde jo Asker kommune foretatt noen tryllegrep of confusion kort tid i forveien. Jfr artikkelen i VG.
     

    hogen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.12.2003
    Innlegg
    2.808
    Antall liker
    2.374
    Torget vurderinger
    2
    Vel. på begge sider av "nye" Asker (øst/vest) er reglene slik Politiet mente de skulle håndheves så dette er ikke så merkelig. Spikkestad ville tilhørt "riktig sone" for aksjonering før kommunesammenslåingene dessuten hadde jo Asker kommune foretatt noen tryllegrep of confusion kort tid i forveien. Jfr artikkelen i VG.
    Kanskje noen burde reflektere over om det er riktig at det skal være Politiets jobb å bøtelegge og kjeppjage 17 stk som har valgt å ha det litt hyggelig en liten stund i fellesskap, uansett kommunegrenser;)
     

    WayAhead

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.12.2017
    Innlegg
    14.625
    Antall liker
    3.439
    Sted
    Sky No Limit....
    Torget vurderinger
    0
    Det er vel så men det er jo slik det er just nu.

    For egen del ville jeg gjerne sett et skikkelig detaljert "density chart" som viste eksakt hvilke områder det burde utvises særlig forsiktighet. Det er mye mulig at de omfattende nedstengningen/e ikke har vært like berettiget. Datagrunnlagene finnes helt sikkert der.

    My Twin Discs...
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.952
    Antall liker
    19.806
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Sannelig så ble jeg utsatt for et namibisk/uruguaisk/arktisk- mutert virus på min kveldlige flanering gatelangs. Det gjemte seg bak en snøfonn og prøvde å overfalle meg bakfra- på texas-vis da jeg passerte.

    Sitter hjemme nå, med låst dør, og skjelver i sofaen. Helt ville, disse mutant- jævlene 😷
     

    WayAhead

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.12.2017
    Innlegg
    14.625
    Antall liker
    3.439
    Sted
    Sky No Limit....
    Torget vurderinger
    0
    Trump is looking 4U....

    Baby Snakes
    Late at night is when they come out
    Baby Snakes
    Sure you know what I'm talkin' about
    Pink 'n' wet
    They make the best kinda pet
    Baby
    Snakes
    Looked around
    An' there's a couple right near me
    Baby Snakes
    Maybe I think they can probably hear me
    Pink 'n' wet
    I'll take all I can get
     

    morbid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.08.2018
    Innlegg
    4.082
    Antall liker
    2.541
    om idrett og nedstenging. sant nok!

    – Hvilke svar får dere fra helsemyndighetene når dere presenterer dette?

    – Et av svarene vi har fått fra Helsedepartementet er at disse muterte virusene er uforutsigbare og kan dukke opp i kommuner som tradisjonelt har hatt lav smitte. Vårt argument er at man kan ikke sitte å vente på at et mutert viruset skal dukke opp, det må man håndtere dersom en slik problemstilling skulle dukke opp.


    det er nesten noe vakkert i tanken; der sitter de i båtsfjord, steigen, folldal osv og venter på at det muterte viruset skal dukke opp. de venter, men er på alerten. hvert fiber i samfunnskroppen venter. det er som en avsindig variant av isfiske; biter han nu? for egen del har jeg tatt plaster på hele kroppen i tilfelle jeg skulle ramle.
    Det er nå bare å åpne, også etter dagens regler. Det er bare en anbefaling, her i Trondheim har man åpnet for aktivitet for voksne i mange omganger, og skjer etter alt å dømme imorgen også.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.952
    Antall liker
    19.806
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Veldig smart av Solberg, dette med nasjonale anbefalinger.
    Folk, politikere og leger er så autoritetstro at de aller, aller fleste forholder seg til de som "nasjonale tiltak".

    Mens Solberg senere kan si at det var fritt opp til den enkelte kommune, lag, forening.
     

    morbid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.08.2018
    Innlegg
    4.082
    Antall liker
    2.541
    Det er da tross alt kommunene som forvalter smittevernloven, hvis de ikke er istand til det får de finne seg noe annet å gjøre. Det har da ingenting med Erna å gjøre. Jeg personlig syns det er greit det står på plakaten, det er helt uaktuelt for meg å stille meg innendørs med en haug med blåseinstrumenter, så anbefalingen følges herfra.
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Da meldes det at Trondheim har innsett at en mutant, som spredde seg svært sakte over flere uker, også er "corona". Smittetrykket i Trondheim er tilnærmet null. Derfor åpnes det nå opp for aktiviteter innendørs for voksne.

    På tvers av nasjonale anbefalinger. Veldig bra at fornuft seiret til slutt 🤘
    ntnu er fremdeles stengt, såvidt jeg kan se. vurderer de strengere tiltak slik at de ikke bare kan trykke ned virus, men også studenter?
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.952
    Antall liker
    19.806
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    ntnu er fremdeles stengt, såvidt jeg kan se. vurderer de strengere tiltak slik at de ikke bare kan trykke ned virus, men også studenter?
    Rektor ved NTNU har hele veien vært av de verste. Bla stengte hun ned hele instituttet fram til sommeren i fjor, to dager før regjeringen vedtok å åpne for undervisning igjen. Hun er seg sitt ansvar bevisst, og er alltid svært føre far må vite.
     

    Balle Clorin

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.06.2012
    Innlegg
    10.275
    Antall liker
    9.514
    Torget vurderinger
    2
    Sannelig så ble jeg utsatt for et namibisk/uruguaisk/arktisk- mutert virus på min kveldlige flanering gatelangs. Det gjemte seg bak en snøfonn og prøvde å overfalle meg bakfra- på texas-vis da jeg passerte.

    Sitter hjemme nå, med låst dør, og skjelver i sofaen. Helt ville, disse mutant- jævlene 😷
    Du syns du er tøff nå ja , men prøv noen år i kategori 4b og smittede i egen miljø så du nok ikke så bråkjekk.
     

    hogen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.12.2003
    Innlegg
    2.808
    Antall liker
    2.374
    Torget vurderinger
    2

    The biggest casualty of the lockdown will not be the closed pubs, restaurants and shops and the crippled airlines. It will not be our once-thriving musical, theatrical and sporting culture. It will not even be the wreckage of our economy. These are terrible things to behold. But the biggest casualty of all will be liberal democracy.

    Liberal democracy is a remarkable but fragile achievement. It is an attempt to meet the challenge of making governments answerable to the people, while protecting personal freedom. This is hard to do. People crave security and look to the state to provide it. To do this, the state needs extensive powers over its citizens. This is why, in democracies across the world, the power of the state has continually increased. It is also why liberal democracy is the exception rather than the rule. Democracies are easily subverted and often fail.

    What makes us a free society is that, although the state has vast powers, there are conventional limits on what it can do with them. The limits are conventional because they do not depend on our laws but on our attitudes. There are islands of human life which are our own, a personal space into which the state should not intrude without some altogether exceptional justification.

    Liberal democracy breaks down when frightened majorities demand mass coercion of their fellow citizens, and call for our personal spaces to be invaded. These demands are invariably based on what people conceive to be the public good. They all assert that despotism is in the public interest.

    The problem is perfectly encapsulated in a recent interview with Professor Neil Ferguson, whose projections were used to justify the first lockdown last March. Before that, as Prof Ferguson related in that interview, Sage had concluded that the Chinese lockdown had worked but was out of the question in Europe. “It’s a communist, one-party state, we said. We couldn’t get away with it in Europe, we thought. And then Italy did it. And we realised we could … If China had not done it, the year would have been very different.”

    China is not a liberal democracy. It is a totalitarian state. It treats human beings as so many tools of state policy. There is no personal space which the state cannot invade at will. Liberal democracies have good reasons of political morality for not wishing to be like China. Considering this issue only in terms of whether lockdowns are effective against pandemics, and whether governments can "get away with it", serves to reduce liberty from a major principle to a mere question of expediency.

    We have to assume, since the Government took his advice, that ministers agreed with Prof Ferguson. Certainly that was the position of the senior minister who recently told me that liberal democracy was an unsuitable model for dealing with a pandemic. Something more “Napoleonic” was needed, said he.

    Many people believe that it is OK to be like China for a time, because when the crisis ends we can go back to being like Britain again. These people are making a serious mistake. We cannot switch in and out of totalitarianism at will. Because a free society is a question of attitude, it is dead once the attitude changes.

    A society in which oppressive control of every detail of our lives is unthinkable except when it is 
thought to be a good idea, is not free. It is not free while the controls are in place. And it is not free after they are lifted, because the new attitude will allow the same thing to happen again whenever there is enough public support.

    Covid-19 is not unique. There will be other epidemics. Some will be worse. Other issues will pose similar dilemmas, from terrorism and climate change at one extreme to obesity and censorship of politically incorrect opinion at the other. A threshold has now been crossed. A big taboo has gone. Other governments will say that the only question that matters is whether it works and whether they can “get away with it”. In a world ruled by the empire of fear, the answer will usually be “yes”.

    We already have a striking example. The vaccine, which was supposed to make the lockdown unnecessary, has become a reason for keeping it in force. Because there is now an exit route, we are told that it doesn’t matter how far away it is.

    Infections, hospitalisations and deaths are plunging, but millions who are at virtually no risk are being kept in house imprisonment. This is being done mainly because a selective regime of controls would be too difficult for the state to enforce. Coercion quickly becomes an object in itself.

    Liberty is not an absolute value but it is a critically important one. Of all freedoms, the freedom to interact with other human beings is perhaps the most valuable. It is a basic human need, the essential condition of human happiness and creativity.

    I do not doubt that there are extreme situations in which oppressive controls over our daily lives may be necessary and justified: an imminent threat of invasion, for example, or a violent general insurrection. Some health crises may qualify, such as a major epidemic of smallpox (case mortality about 30 per cent) or Ebola (about 50 per cent).

    Covid-19 is serious, but it is not in that category or even close. It is well within the range of perils which we have always had to live with, and always will. According to government figures, more than 99 per cent of people who get Covid survive. The great majority will not even get seriously ill. The average age at which people die of Covid-19 is 82, which is close to the average age at which people die anyway.
     
    Sist redigert:

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.858
    Antall liker
    8.856
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Jeg har i grunn forståelse for at politikere i rike vestlige lang har pisset i buksa for å holde varmen. Slik er det jo blitt med både vanlige medier og sosiale medier - det store bildet forsvinner og det fokuseres utelukkende med katastrofevinkling.

    Hvis man ser på rapporterte bivirkninger av vaksinen så er det et annet språk, ingen ordførere som beklager til etterlatte etter coronadødsfall på sykehjem:
    Det er så langt behandlet 82 meldinger om dødsfall etter vaksinering hos eldre pleietrengende, hvor de fleste er sykehjemsbeboere. Flere som er vaksinert i denne gruppen er svært skrøpelige. Det er derfor forventet at det vil inntreffe dødsfall i tidssammenheng med vaksinasjon, uten at det trenger å være en årsakssammenheng.

    Bare så det er helt klart, jeg er for vaksinering og synes ikke dette er dramatisk, men jeg synes det viser godt hvordan en gruppe mennesker blir beskrevet ulikt avhengig av hva settingen er.

    Det som kanskje overrasker meg mest er WHO sin rolle. Nå skal innrømme at jeg ikke har detalj kunnskap om hva de har foretatt seg, men mitt inntrykk er at de har "hauset" opp pandemien og forholdt seg til "teoretiske/etiske" idealer - uten å ta inn over seg realiteten i verden og praktiske utfordringer.

    De maste om enorm testing globalt i en periode hvor rike land knapt hadde testkapasitet. De har mast om "nulltoleranse" hele veien - at alle tilfeller skal spores og isoleres - til enorm kostnad. Resultatet globalt er jo dramatiske kutt i bistand, enorm økning i fattigdom, osv. Og selv om vi nå nærmer oss 2,5 millioner døde av Corona, så dør det 5 millioner barn under 5 år hvert eneste år av sykdommer knyttet til underernæring. Her synes jeg WHO burde ha et større blikk. Men det vil selvsagt komme oppfordringer om at man må styrke bistand og at landene nå ikke må bli nasjonalistiske. Og det kommer sikkert noen flotte ord om solidaritet når det gjelder vaksinering. Men for meg er det helt molbo at WHO har skremt opp stemningen slik at alt fokus i verden er Corona.
     
    Sist redigert:

    hogen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.12.2003
    Innlegg
    2.808
    Antall liker
    2.374
    Torget vurderinger
    2
    Hehe, landets ordførere burde fra nå av offentlig kondolere for samtlige dødsfall i sine kommuner;)
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.858
    Antall liker
    8.856
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Jøss..
    Dommedagsgjengen mente immuniteten var borte etter noen måneder, men de klemte nok litt hardt på tuben der også.
     

    hogen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.12.2003
    Innlegg
    2.808
    Antall liker
    2.374
    Torget vurderinger
    2
    Jeg har i grunn forståelse for at politikere i rike vestlige lang har pisset i buksa for å holde varmen. Slik er det jo blitt med både vanlige medier og sosiale medier - det store bildet forsvinner og det fokuseres utelukkende med katastrofevinkling.

    Hvis man ser på rapporterte bivirkninger av vaksinen så er det et annet språk, ingen ordførere som beklager til etterlatte etter coronadødsfall på sykehjem:
    Det er så langt behandlet 82 meldinger om dødsfall etter vaksinering hos eldre pleietrengende, hvor de fleste er sykehjemsbeboere. Flere som er vaksinert i denne gruppen er svært skrøpelige. Det er derfor forventet at det vil inntreffe dødsfall i tidssammenheng med vaksinasjon, uten at det trenger å være en årsakssammenheng.

    Bare så det er helt klart, jeg er for vaksinering og synes ikke dette er dramatisk, men jeg synes det viser godt hvordan en gruppe mennesker blir beskrevet ulikt avhengig av hva settingen er.

    Det som kanskje overrasker meg mest er WHO sin rolle. Nå skal innrømme at jeg ikke har detalj kunnskap om hva de har foretatt seg, men mitt inntrykk er at de har "hauset" opp pandemien og forholdt seg til "teoretiske/etiske" idealer - uten å ta inn over seg realiteten i verden og praktiske utfordringer.

    De maste om enorm testing globalt i en periode hvor rike land knapt hadde testkapasitet. De har mast om "nulltoleranse" hele veien - at alle tilfeller skal spores og isoleres - til enorm kostnad. Resultatet globalt er jo dramatiske kutt i bistand, enorm økning i fattigdom, osv. Og selv om vi nå nærmer oss 2,5 millioner døde av Corona, så dør det 5 millioner barn under 5 år hvert eneste år av sykdommer knyttet til underernæring. Her synes jeg WHO burde ha et større blikk. Men det vil selvsagt komme oppfordringer om at man må styrke bistand og at landene nå ikke må bli nasjonalistiske. Og det kommer sikkert noen flotte ord om solidaritet når det gjelder vaksinering. Men for meg er det helt molbo at WHO har skremt opp stemningen slik at alt fokus i verden er Corona.
    Videre er det vel slik at mange av de 2,5 mill døde av kåråna ville ha dødd innen en relativt kort tidsperiode uansett, jf tall vedr over/underdødelighet fra Sverige. Noe som feks ganske klart ikke ville ha skjedd med de barna du nevner.
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    ntnu er fremdeles stengt, såvidt jeg kan se. vurderer de strengere tiltak slik at de ikke bare kan trykke ned virus, men også studenter?
    brev til monarken fra en flokk dekaner på uio.


    (føre-var-prinsippet tilsier at vi bare holder stengt fremover.)
     

    hogen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.12.2003
    Innlegg
    2.808
    Antall liker
    2.374
    Torget vurderinger
    2
    brev til monarken fra en flokk dekaner på uio.


    (føre-var-prinsippet tilsier at vi bare holder stengt fremover.)
    Disse dekanene har vel ikke peiling på noe som helst, sikkert ikke verdt å høre på dem. Det er de hellige Buller fra Helsedirektoratet som gjelder i dette landet;)
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn