Politikk, religion og samfunn Hva har gått galt i Norge?

  • Trådstarter Desillusjonert
  • Startdato

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.214
    Ja, da må man sette inn målrettede tiltak, ikke brande alle som skurker, weld.
    Det første trinnet i en problemløsingsprosess er å skjønne at man har et problem. Det neste steget er å prøve å finne ut hva er egentlig problemet før en prøver å se på hva en kan prøve av tiltak.

    Om enkelte etniske grupper har en høyere forekomst av en bestemt type kriminalitet, så må det først erkjennes at dette er et problem, før en så prøver å finne ut hvorfor det har seg slik. Da først kan en se på tiltak.

    Å benekte at det er en svært stor andel av migranter som ikke kommer ut i arbeidslivet, bare fordi det stigmatiserer, er å gjøre både seg selv, de personene det gjelder og samfunnet en bjørnetjeneste. En må konstatere hvorvidt det stemmer eller ikke, prøve å skjønne hvorfor og så se om det er noe en kan gjøre noe med.

    Å håndplukke datasett for å koste ting under teppet eller å bekrefte sine egne fordommer gir null nytte.

    Johan-Kr
    Hvordan erkjenner man at en spesiell undergruppe har et problem når man breit slår fast at innvandrere er mer kriminelle? De aller aller fleste er det stikk motsatte av kriminell. Innvandrere er ikke kriminelle. Hva om man sier at Oslofolk er mer sovevoldteksmenn enn resten av innbyggerne? Det er en faktaopplysning som kan stemme. Gir det noen mening å fremstille det slik, om man da ikke har en agenda mot oslofolk?

    Husk at løsningsforslaget dems er: kast innvandrerne ut. Nekt alle å komme inn. Gjør livet dems så surt at de reiser vekk, kast gjerne nordmenn ut i samme slengen også.

    Fin stråmann du bygde med der med arbeidslivet. Hvem har benektet utfordringen, og hvem har sagt at det er stigmatiserende å påpeke at noen grupper sliter mer med sysselsetting enn andre? ikke jeg. Allikevel så er stråmannen du bygde helt feil. Den svære store andelen av migranter er arbeidsinnvandrere. Arbeidsinnvandrere.
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.214
    Trodde denne var ganske klar:
    Statistikk er dårlig egnet til å analysere nye trender.

    Statistikken ser bakover, og ut i fra det kan man til dels predikere framtiden, så lenge den fortsetter de samme trendene. Men nye trender kan man ikke predikere med statistikk. Det vi diskuterer her er relativt nye trender i Norge.
    Men mener du med dette å si at vi nå plutselig vet om en ny trend, fordi noen har sagt at det er sånn? Dersom vi skulle basere vår kunnskap på anekdotiske "bevis", bærer det fort galt avsted. Vi må jo ha et eller annet verktøy som måler, før vi kan si at nå ser vi en trend. Bakover ser vi fasit, fremover ser vi prognoser og gjetting. Prognosene baserer seg på kjente fakta, gjettingen på magefølelsen.

    Disqutabel
    Mener du med dette at jeg ikke lenger trenger å bekymre meg for all volden på skolen hvor barna mine går?
    Du bør heller bekymre deg for grevlingangrepene på skolen hvor barna dine går.
     

    triodelab

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    02.01.2018
    Innlegg
    109
    Antall liker
    49
    Folk er forfær over at skatteinngangen har økt med 13 milliarder. En del av forklaringen er at trinnskatten er blitt fordoblet på tre år. (2016- 2018) Skattelette til de velstående har sin pris. Trinnskatten erstatter toppskatten. Forskjellen er bare den at dersom toppskatten ikke var blitt fjernet så hadde innslagspunktet vært på ca 520000 idag. Dagens regjering startet på 15900 i 2016 og er for 2017 ca 16400 Ja, forresten, klasse 2 for ektefeller er historie, særfradraget for de som mottar utvidet barnetrygd står på
    stedet hvil, dvs. den følger ikke økningen i personfradraget. Nettoskatten går ned. Mindre effekt av skattefradraget. Ser ut som all skatt skal betales av lønnstakere- og pensjonister. Det er jo sant fordi ca 80 prosent av skattene betales av forannevnte gruppe. Og fremdeles stemmer hvermannsen på FRP og Høyre. AP har tross alt en mere sosial profil på skattepolitikken
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Siste døgn i Sverige, og det er slik omtrent hver dag. Slik kan det bli i Norge også om noen år. Naiviteten og den endeløse bortforklaringsiveren og whataboutismen er like sterk her i mange miljøer.

    ---



    Tino Sanandaji

    Dygnets rubriker tyder på att Sveriges rekordtrygga trygghet drabbar alltfler orter, senaste med skottlossning i Annie Lööfs hembyggd.

    • ”Polisen är på plats i Värnamo med ett stort antal patruller efter skottlossning. Även ett fordon och knivar ska ha använts som vapen i tumultet. Flera personer är allvarligt skadade och polisen har inlett en särskild händelse. – Jag såg polisen ute vid E4 där de stod och drog fram automatvapen, säger ett vittne”

    Centerpartiet är för ökad invandring men mot att uppdatera statistik om invandrares brott, det man inte vet tar man ingen skadas av.

    • ”Ung kvinna utsatt för misstänkt gruppvåldtäkt i park…det är fyra-fem gärningsmän, cirka 170 centimeter långa och 18-25 år. De var av utländsk härkomst och pratade med varandra på ett språk hon inte känner igen” • ”På fredagsförmiddagen larmades polisen om en otäck händelse i Växjö. Hon hade omringats av flera män som rånat henne. – Det handlar om tio till femton män”.

    Det är bara anmälningsgraden som ökar, massövergrepp har alltid förekommit, det enda gemensamma nämnaren är män, det handlar bara om upplevd otrygghet, bla bla bla.

    • ”En man sitter anhållen misstänkt för mord efter att en kvinna fallit från en balkong på Albyberget” • ”Kvinna knivmördad i Sundbyberg”

    Två kvinnomord på två dygn, men var inte rädda, det är ingen samhällskollaps, det är ännu värre i USA, bla bla bla.

    • ”En nioårig pojke blev rånad av två pojkar i tolvårsåldern, på Södergatan i Helsingborg. Den nioåriga pojken blev slagen och tvingades lämna ifrån sig mobil och hörlurar” ”15-åring rånad i Norrköping” ”Polisen ser återigen en ökad trend med ungdomsgäng som rånar andra ungdomar, framför allt på deras kläder.”

    Det handlar bara om socioekonomiska faktorer och trångboddhet, ungdomarna har inga fritidsgårdar, bla bla bla.

    • ”16-åring häktad – hade granat och pistol hemma. Vid husrannsakan i lägenheten i Biskopsgården hittade polisen en skarpladdad granat och en pistol i ett av pojkrummen”

    Pojken förklarade dock att han inte har med saken att göra då han bara är delägare av granaten, och bad polisen fråga hans svåger i stället.
     

    Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    20.691
    Antall liker
    7.929
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0
    Eg har sett minimalt av desse problema, og opplever i staden at integrering går veldig bra for dei aller fleste flyktningar eg kjenner. Det er vel eit urbant problem, dette her. Og langt mindre alvorleg i rurale deler i landet enn i Oslo.
    Ein dårleg politikk å samle alle i Oslo. Folk (her inkluderast flyktningar) må få lov å flytte dit dei vil, men eg vil no helst ha brorparten på landsbygda, der vi slit med forgubbing og fråflytting.
     

    Fenalaar

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.05.2002
    Innlegg
    8.500
    Antall liker
    6.872
    Sted
    Narvik
    Torget vurderinger
    3
    Husk at løsningsforslaget dems er: kast innvandrerne ut. Nekt alle å komme inn. Gjør livet dems så surt at de reiser vekk, kast gjerne nordmenn ut i samme slengen også.

    Fin stråmann du bygde med der med arbeidslivet. Hvem har benektet utfordringen, og hvem har sagt at det er stigmatiserende å påpeke at noen grupper sliter mer med sysselsetting enn andre? ikke jeg. Allikevel så er stråmannen du bygde helt feil. Den svære store andelen av migranter er arbeidsinnvandrere. Arbeidsinnvandrere.
    Nå lager du tåke for å røre til diskusjonen.

    Dette er nettopp et av mine poenger - når du skjærer alle innvandrere over en kam for å unngå stigmatisering, så blir all statistikk og informasjon meningsløs. At du blander inn arbeidsinnvandrere fra europeiske land har her kun en hensikt - å underslå at andre migrantgrupper har problemer.

    Den store andelen arbeidsmigranter har ingen spesielle kriminalitetsproblemer ift gjengkriminalitet og vold, og det vet du godt. Å blande disse inn i diskusjonen om gjengproblemer og manglende arbeidslivsdeltakelse er bortsnakking. Denne folkegruppen har en imidlertid et problem ift sosial dumping og arbeidslivskriminalitet.

    En må først lage statistikk som er tilstrekkelig fininndelt til at en kan se hvor problemene er. Da først kan en prøve å sette inn tilltak. Å rope ut om krenkelser, fordi det observeres at store andeler av de som kommer fra Somalia har problemer å komme seg ut i arbeidslivet er direkte tåpelig. Når en ser dette problemet, så kan en prøve å finne et tiltak.

    Det er greit å være uenig i løsningsforslagene. Et tiltak som innebærer å kaste ut alle somaliere er både populistsk, urealistisk og temmelig ekstremt. Statistikken som identifiserer problemet blir ikke mindre ugyldig av den grunn.

    Kan du ikke identifisere et problem fordi du er redd for å stigmatisere, så oppnår du kun at problemet vokser, og konfliktene rundt dette øker. Da ender en til slutt opp i samme uføret som bl.a. Sverige. Det er ingen tjent med.

    Å blande sammen absolutt alle innvandrere og si «vi har ingen problemer» er omtrent like hensigsmessig som å blande sammen hele Finnmarksvidda og Oslo og si at i snitt, så er luftforurensingsproblemet minimalt per kvadratmeter.

    Johan-Kr
     
    Sist redigert:

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.214
    Det er ikke jeg som blander inn arbeidsinnvandrere. De som sier at innvandrere er mer kriminelle blander inn arbeidsinnvandrere.

    Ja, man må lage tilstrekkelig fininndeling. Begrepet innvandrere er ikke fininndelt i det hele tatt. Allikevel snakkes det om at innvandrere er mer kriminelle. Hvorfor? for å lage et bilde og spre/spille på fremmedfrykt. Flere folk har et innarbeidet bilde av at innvandrer = mørkhudet flyktning. Disse aktørene gjør intet forsøk på å rette opp misforståelsen og ønsker den faktisk velkommen. De spiller bevisst på at folk misforstår og blander sammen begrepene innvandrer, flyktning og asylsøker.

    Fremfor å si at innvandrere er mer kriminelle burde man heller si hvis det er grunnlag for det, at innvandrere fra <region> er mer <beskrivelse> i <region Z>, fordi <a>, <b>, <c>. Og tiltakene vil innebære å gjøre noe med årsakene.

    Og som oftest så vil man finne ut at årsakene har intet å gjøre med om de er innvandrer eller ei.
     
    Sist redigert:
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Ja man bør være mer finmasket i inndelingen. De som er den største trusselen i denne sammenhengen er arabere og muslimske afrikanere. Det er her de aller største problemene er. De kommer fra kulturer som ikke er kompatible med et liv i vesten.

    Kriminalitet, hat mot vestlig demokrati, opportunisme, lav moral, villighet til å snylte og bedra, villighet til voldsbruk, æreskultur, klantilhørighet, forferdelig kvinnesyn, etc. etc. etc. Dette er holdninger som gjør at det blir store problemer med en gang det er mange nok på en plass til at kulturen blir så sterk at den overdøver den norske og europeiske. Derfor får du ghettoer, gjenger, parallelsamfunn, klanstyre, religiøst press etc. i byene. Mens enkeltfamilier eller små grupper spredd på bygda stort sett ikke fører til noen problemer i det hele tatt. Når ikke konsentrasjonen blir for høy så falmer den gamle ukulturen og den norske tar over med tiden.

    Så Arves kommentar om at det er mye bedre å sende asylsøkere til bygda er det nest beste tiltaket som vi har. Det beste er selvsagt å ikke gi oppholdstillatelse i det hele tatt i Norge til noen av dem. Kanskje med unntak av en liten håndfull ekte dissidenter og folk som er i fare på grunn av sitt personlige politiske engasjement, og ikke bare folk som kommer fra en uheldig del av verden, eller tilhører en demografisk gruppe av et eller annet slag.
     
    Sist redigert av en moderator:

    Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    20.691
    Antall liker
    7.929
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0
    Ikkje "kanskje" Deffe. Vi har moralsk plikt til å ta i mot flyktningar. Må innrømme at eg har sansen for rural assimilasjon framfor urban segrering, kanskje endåtil framfor rein integrering, men vi har svært lite å hente ved å sitte bak låste dører og akkumulere fordomar og angst for å verte framandgjorte. Vi har alltid vorte framandgjote. Heilt frå den gongen då dei fyrste som kom hit vart integrerte med neste sett innvandrarar. Til vikingane vart integrerte (eller assimierte) med hanseatane (som semi-urban vestlending reknar eg med at du er ganske mykje hanseat?) Og til danskane og svenskane blanda seg med oss, sånn innimellom handel og andre gjeremål. Vi må få nye idear og nytt blod inn i flokken vår. Dersom du hadde vore geiteoppdrettar, hadde du kanskje erfart kor sunt det er å få ein ny bukk inn i flokken. Då aukar storleiken og kvaliteten på avkomet.... så får vi heller ta jobben med å lære våre nye landsmenn skikkeleg nynorsk.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Ikkje "kanskje" Deffe. Vi har moralsk plikt til å ta i mot flyktningar. Må innrømme at eg har sansen for rural assimilasjon framfor urban segrering, kanskje endåtil framfor rein integrering, men vi har svært lite å hente ved å sitte bak låste dører og akkumulere fordomar og angst for å verte framandgjorte. Vi har alltid vorte framandgjote. Heilt frå den gongen då dei fyrste som kom hit vart integrerte med neste sett innvandrarar. Til vikingane vart integrerte (eller assimierte) med hanseatane (som semi-urban vestlending reknar eg med at du er ganske mykje hanseat?) Og til danskane og svenskane blanda seg med oss, sånn innimellom handel og andre gjeremål. Vi må få nye idear og nytt blod inn i flokken vår. Dersom du hadde vore geiteoppdrettar, hadde du kanskje erfart kor sunt det er å få ein ny bukk inn i flokken. Då aukar storleiken og kvaliteten på avkomet.... så får vi heller ta jobben med å lære våre nye landsmenn skikkeleg nynorsk.
    Om det kommer en seriøs familie som har behov for et trygt sted å bo, og som havner i en bygd en plass og gjør det de kan for å bli en del av det nye lokalsamfunnet så tror jeg de fleste tar dem vel i mot. Normal skepsis mot alle som ikke er lokale tatt i betraktning. Så ja assimilering i dem forstand at man prøver å leve og innordne seg til lokalt skikk og bruk. Tror mange har mye å by på også av som du sier nytt blod og nye måter å se ting på, andre erfaringer og slikt. Har de barn så havner de sannsynligvis i en klasse der nesten alle snakker godt norsk og der de andre elevene har mye å lære bort og litt å være nysgjerrige på. Fin og grei situasjon.

    Men så har du en annen kategori. Enslige unge menn som er sendt ut eller hevet ut av sin familie for å søke lykken i vesten. Rene opportunister i beste fall, fusentaster, slaur og kriminelle ellers. Null interesse av å bli en del av det norske samfunnet, kun å snylte på velferdsstaten eller ankomst på falske premisser der man tror dette er Sverige eller noe slikt som er de mest lettlurte menneskene på kloden. Når de finner ut at det ikke var så lett og at de kanskje må forsørge seg selv og ikke bare få alt resten av livet, så rakner det for dem og vinnings- og hatkriminalitet er ikke langt unne. Store nok grupper av slike så blir det vold, opptøyer, bilbranner og annet slikt for å prøve å tvinge mer penger ut av de dønn naive og selvforherligende identitetspolitikerne.

    Mange nok fra samme sted, så blir det plutselig en liten enklave av det hele. I Sverige er det nesten føydalsamfunn igjen noen steder der klaner fra hjemlandet har tatt kontrollen over territorier og styrer dette som om det var i fjellene i Pakistan. Da får vi plutselig et annet nivå av det multikulturelle enn gøy ny mat, musikk og rytmiske kroppsbevegelser.

    Så en litt mindre naiv holdning til enslige mannlige unge asylsøkere, vilje til å plassere seriøse familier steder i Norge der de vil berike landet og ikke bli et problem, full kutt i "gjenforeninger" der alle Petter Spretts slekt og venner er invitert, midlertidighet til de som bare er midlertidig utrygge pga av en forbigående konflikt. Slike ting.

    Når du får folk i mindre konsentrasjoner så er folk folk, samme hva bakgrunnen er, men for mange på samme sted så vil all den gamle dritten fra hjemlandet fremdeles gjelde. Og jo mer oss innfødte ser dette, jo mer misliker vi det, og jo mer søker de tilbake til det trygge, brutale og primitive de kom fra.

    Skal ikke mase så mye mer, for jeg tror du ser hvor jeg vil hen. Og ja, tusen ganger heller en neger som snakker nynorsk enn en hettearaber som knapt kan knote kebab etter 20 år i landet. Men det vi glemmer også er at de beste blir hjemme, og at det er enten de som genuint flykter fra krig, enkeltpersoner som er politisk opposisjonelle, eller rene opportunister som strømmer til Europa. Så min greie på det hele er å gi en sjanse til genuine krigsflyktninger som har mistet alt og som ikke er en del av konflikten og de modige politiske få. Eller skal man ha noe å tilby Norge for å få lov til å bo her permanent. I NZ og AUS ser de dette (de er jo en nasjon bygget på innvandring så ingen er mer kvalifisert til å uttale seg enn dem) og Japan som er den minst svenske nasjonen på kloden. Vi må lære av dem. Vi har litt historie vi også som vi skal være stolt av, og ikke som den nye identitetspolitiske babyene at vi har noen slags "moralsk plikt" til å la de nye fnuggene få bestemme siden de tror det nå er "deres" tur.

    ..

    Dagens kåseri eller noe .. :)
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Du er så kjedeleg i dag,Deffe. Berre sakleg, og nesten til å verte einig med, iallfall litt. Treng eg uroe meg?
    I heggekruna sumarvinden blikar

    og stryk i villvin kringum kyrkjeglos.

    Ved veggen lyfter blomar upp sin bekar;

    det skin i kross og stein og krota lås

    når soli gjenom op i trei stikar,

    innunder gjeng det ein og rakar tros.

    Det er ein gartnar berre med ei riva,

    men stundom tek hans tankar til å sviva.
     

    Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    20.691
    Antall liker
    7.929
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0
    Ja, eg har funne fram hagereiskapen, eg også. Men saknet etter rakstejenta/gartnaren, mor mi som døydde i mars, er i høgste grad merkbart. I ein alder av straks nitti, var ho i ferd med fyrste taket på våronna. No må eg nok ta heile greia sjølv.
     

    Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    20.691
    Antall liker
    7.929
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0
    Relevansen er at slike samfunnsfenomen ikke nødvendigvis tilhører innvandring som fenomen, det er nok litt mer komplekst enn som så. Jeg vil bare stigmatiseringen til livs, da denne kan være sterkt misvisende, og fyre opp under flere uønskede samfunsstrekk.

    Dessuten vil jeg påvise at når Politiet sier "slikt skjedde ikke før", så er det direkte feil.

    Disqutabel
    OK - så du er ikke sikker på at det "samfunssfenomenet" som er omtalt i artikkelen er knyttet til innvandring..?

    Direkte feil er det neppe - tror ikke saken du hentet frem er sammenlignbar.

    Mvh
    OMF
    Det som skjer akkurat nå er blant annet knyttet til innvandring, men like mye til følgene av å ikke høre til, å være arbeidsledig, ghettofisering etc. etc. Det er ikke kun en enkelt faktor. Og tallene viser at jo, det er direkte sammenlignbart med ting som har skjedd før, da med litt annet krydder i sausen, men det utartet på samme vis.

    Så uttalelsen fra Politiet om at det vi ser i dag er noe helt nytt, er direkte feil, jo.

    Disqutabel
    Kunne du linke til noe som sannsynliggjorde at arbeidsledige etnisk norske grupper seg sammen og angriper politiet..? I samme slengen noe som viser at ghettofisering ikke er knyttet til innvandring.

    Mvh
    OMF
    Eit forsøk:
    https://no.wikipedia.org/wiki/Menstadslaget
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.845
    Antall liker
    8.830
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Det som skjer akkurat nå er blant annet knyttet til innvandring, men like mye til følgene av å ikke høre til, å være arbeidsledig, ghettofisering etc. etc. Det er ikke kun en enkelt faktor. Og tallene viser at jo, det er direkte sammenlignbart med ting som har skjedd før, da med litt annet krydder i sausen, men det utartet på samme vis.

    Så uttalelsen fra Politiet om at det vi ser i dag er noe helt nytt, er direkte feil, jo.

    Disqutabel
    Kunne du linke til noe som sannsynliggjorde at arbeidsledige etnisk norske grupper seg sammen og angriper politiet..? I samme slengen noe som viser at ghettofisering ikke er knyttet til innvandring.

    Mvh
    OMF
    Eit forsøk:
    https://no.wikipedia.org/wiki/Menstadslaget
    Det eneste likhetstrekket her er vel at det har vært en konflikt. Litt rart å bruke en arbeidskonflikt som et eksempel på hva arbeidsledige kan gjøre. Også var jo dette før krigen....

    Mvh
    OMF
     

    Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    20.691
    Antall liker
    7.929
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0
    Ja, eg er kanskje litt utdatert.... men ofte er klasseskiljer grunnlag for konflikter. Jfr då ungdommen etter kvart utvikla seg til "klasse" på slutten av 60-talet. At etniske grupper definerast som eiga gruppe, er vel ikkje rart.

    Med tanke på å oppdatere seg, vurderer eg dette. Dag og Tid - tinging Rekk ikkje lese så mykje aviser for tida, men denne er iallfall svært seriøs. Og så på nynorsk då, mann! Gratis i tre veker!
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.845
    Antall liker
    8.830
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Ja, eg er kanskje litt utdatert.... men ofte er klasseskiljer grunnlag for konflikter. Jfr då ungdommen etter kvart utvikla seg til "klasse" på slutten av 60-talet. At etniske grupper definerast som eiga gruppe, er vel ikkje rart.

    Med tanke på å oppdatere seg, vurderer eg dette. Dag og Tid - tinging Rekk ikkje lese så mykje aviser for tida, men denne er iallfall svært seriøs. Og så på nynorsk då, mann! Gratis i tre veker!
    Ja, vi kan selvsagt synse litt om klassskiller. Her i Bergen er det jo ganske store klassekiller mellom feks Fana og en del bydeler mot Fyllingsdalen/Loddefjord. Men har ikke fått med meg at store grupperinger angriper politiet regelmessig av den grunn. Ikke har vi noe særlig med bilbranner eller skyteepisoder heller.

    Jeg er usikker på om dine innspill på arbeidskonflik og klasseskiller får med seg hele årsaken til problemen i Oslo? Hva tror du...?

    MVh
    OMF
     

    Disqutabel

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.09.2016
    Innlegg
    10.587
    Antall liker
    10.121
    "Only in Norway....? Det er vel kanskje bare i gamle Gnore at dette går an??

    https://www.dagbladet.no/nyheter/politiet-i-heftig-parkeringsbotkrangel---dette-er-tullete/69757960
    Antar dette ikke har så mye med Norge å gjøre, snarere den misoppfattelsen parkeringsselskapene er fylt av, om at de løser en eller annen samfunnsoppgave. P-selskapene løser ikke en eneste samfunnsoppgave, tvert om, de skaper seg en parallell rettspraksis, og et syn på rett og galt som er helt hinsides. Det burde være politikernes oppgaver så sette grenser for dette tøvet, men det ser ikke ut som om noen politiske partier er villige til å "skyte P-vaktene ned fra hestene, og avlive hesten i samme slengen".

    Å bøtelegge en utrykningsbil er så hinsides at jeg nekter å tro at det er noe P-vakten finner på helt av seg selv, det er nødt til å være kommunisert fra høyere hold i bedriften.

    Disqutabel
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    20.987
    Antall liker
    6.210
    Trodde denne var ganske klar:
    Statistikk er dårlig egnet til å analysere nye trender.

    Statistikken ser bakover, og ut i fra det kan man til dels predikere framtiden, så lenge den fortsetter de samme trendene. Men nye trender kan man ikke predikere med statistikk. Det vi diskuterer her er relativt nye trender i Norge.
    Men mener du med dette å si at vi nå plutselig vet om en ny trend, fordi noen har sagt at det er sånn? Dersom vi skulle basere vår kunnskap på anekdotiske "bevis", bærer det fort galt avsted. Vi må jo ha et eller annet verktøy som måler, før vi kan si at nå ser vi en trend. Bakover ser vi fasit, fremover ser vi prognoser og gjetting. Prognosene baserer seg på kjente fakta, gjettingen på magefølelsen.

    Disqutabel
    Mener du med dette at jeg ikke lenger trenger å bekymre meg for all volden på skolen hvor barna mine går?
    Du bør heller bekymre deg for grevlingangrepene på skolen hvor barna dine går.
    Hvorfor det? Grevlingene i nabolaget har ennå til gode å angripe skoleelevene.
     

    Disqutabel

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.09.2016
    Innlegg
    10.587
    Antall liker
    10.121

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    20.987
    Antall liker
    6.210
    Mener du med dette at jeg ikke lenger trenger å bekymre meg for all volden på skolen hvor barna mine går?
    Du bør heller bekymre deg for grevlingangrepene på skolen hvor barna dine går.
    Hvorfor det? Grevlingene i nabolaget har ennå til gode å angripe skoleelevene.
    Fordi de har et dårlig rykte. De biter til det knaser, sier folk.

    Disqutabel
    Javel, betyr dette at neste gang politiet har informasjonsmøte om gjengkriminaliteten på skolen, så skal jeg si at grevling er det større problem?
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.551
    Antall liker
    7.057

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    20.987
    Antall liker
    6.210
    Hvorfor det? Grevlingene i nabolaget har ennå til gode å angripe skoleelevene.
    Fordi de har et dårlig rykte. De biter til det knaser, sier folk.

    Disqutabel
    Javel, betyr dette at neste gang politiet har informasjonsmøte om gjengkriminaliteten på skolen, så skal jeg si at grevling er det større problem?
    På dine kanter av landet bør vel også skoletaket sikres. Juba Juba.
    Ja, særlig i brakkene.
     

    Disqutabel

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.09.2016
    Innlegg
    10.587
    Antall liker
    10.121
    Hvorfor det? Grevlingene i nabolaget har ennå til gode å angripe skoleelevene.
    Fordi de har et dårlig rykte. De biter til det knaser, sier folk.

    Disqutabel
    Javel, betyr dette at neste gang politiet har informasjonsmøte om gjengkriminaliteten på skolen, så skal jeg si at grevling er det større problem?
    Nei. Grevlingproblemer må tas opp med viltnemda. Men foreløpig er det bare på ryktebasis, og det blir litt i overkant å kontakte nemda kun basert på rykter.

    Disqutabel
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    20.987
    Antall liker
    6.210
    Hvorfor det? Grevlingene i nabolaget har ennå til gode å angripe skoleelevene.
    Fordi de har et dårlig rykte. De biter til det knaser, sier folk.

    Disqutabel
    Javel, betyr dette at neste gang politiet har informasjonsmøte om gjengkriminaliteten på skolen, så skal jeg si at grevling er det større problem?
    Nei. Grevlingproblemer må tas opp med viltnemda. Men foreløpig er det bare på ryktebasis, og det blir litt i overkant å kontakte nemda kun basert på rykter.

    Disqutabel
    Det gikk en grevling over gårdsplassen vår for noen dager siden. Det var bare jeg som ikke skjønte koblingen mot gjengkriminalitet. Det gjør jeg for øvrig fortsattt ikke.
     

    Pink_Panther

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.03.2006
    Innlegg
    19.102
    Antall liker
    9.407
    Hvorfor det? Grevlingene i nabolaget har ennå til gode å angripe skoleelevene.
    Fordi de har et dårlig rykte. De biter til det knaser, sier folk.

    Disqutabel
    Javel, betyr dette at neste gang politiet har informasjonsmøte om gjengkriminaliteten på skolen, så skal jeg si at grevling er det større problem?
    Nei. Grevlingproblemer må tas opp med viltnemda. Men foreløpig er det bare på ryktebasis, og det blir litt i overkant å kontakte nemda kun basert på rykter.

    Disqutabel
    Gjelder det ulv også?
     

    Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    20.691
    Antall liker
    7.929
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0
    Ja, eg er kanskje litt utdatert.... men ofte er klasseskiljer grunnlag for konflikter. Jfr då ungdommen etter kvart utvikla seg til "klasse" på slutten av 60-talet. At etniske grupper definerast som eiga gruppe, er vel ikkje rart.

    Med tanke på å oppdatere seg, vurderer eg dette. Dag og Tid - tinging Rekk ikkje lese så mykje aviser for tida, men denne er iallfall svært seriøs. Og så på nynorsk då, mann! Gratis i tre veker!
    Ja, vi kan selvsagt synse litt om klassskiller. Her i Bergen er det jo ganske store klassekiller mellom feks Fana og en del bydeler mot Fyllingsdalen/Loddefjord. Men har ikke fått med meg at store grupperinger angriper politiet regelmessig av den grunn. Ikke har vi noe særlig med bilbranner eller skyteepisoder heller.

    Jeg er usikker på om dine innspill på arbeidskonflik og klasseskiller får med seg hele årsaken til problemen i Oslo? Hva tror du...?

    MVh
    OMF
    Det grunnleggjande for slike konflikter er at "vi-dei"-tenking. Og fordeling - slik at folk opplever det som rettferdige vilkår. Diplomati, veit du, kan definerast som "kunsten å dele ei kake slik at alle trur dei har fått største kakestykket". Skjer ikkje dette, er det grunnlag for konflikter av ymse slag.
    Elles er konflikter ganske sunt, eigentleg. Berre ein landar på føtene etterpå....
     

    totte

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.04.2007
    Innlegg
    7.296
    Antall liker
    2.499
    Torget vurderinger
    0
    Det grunnleggjande for slike konflikter er at "vi-dei"-tenking.
    Som om tenkingen sprang ut av intet og forårsaket forestillinger om ulike interessesammenfall og motsetninger som egentlig ikke finnes.

    "Oss mot dem" er ofte godt tenkt. Og mye bedre enn den stedvis så populære "vi er alle mennesker".
     
    • Liker
    Reaksjoner: PKG

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.845
    Antall liker
    8.830
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Ja, eg er kanskje litt utdatert.... men ofte er klasseskiljer grunnlag for konflikter. Jfr då ungdommen etter kvart utvikla seg til "klasse" på slutten av 60-talet. At etniske grupper definerast som eiga gruppe, er vel ikkje rart.

    Med tanke på å oppdatere seg, vurderer eg dette. Dag og Tid - tinging Rekk ikkje lese så mykje aviser for tida, men denne er iallfall svært seriøs. Og så på nynorsk då, mann! Gratis i tre veker!
    Ja, vi kan selvsagt synse litt om klassskiller. Her i Bergen er det jo ganske store klassekiller mellom feks Fana og en del bydeler mot Fyllingsdalen/Loddefjord. Men har ikke fått med meg at store grupperinger angriper politiet regelmessig av den grunn. Ikke har vi noe særlig med bilbranner eller skyteepisoder heller.

    Jeg er usikker på om dine innspill på arbeidskonflik og klasseskiller får med seg hele årsaken til problemen i Oslo? Hva tror du...?

    MVh
    OMF
    Det grunnleggjande for slike konflikter er at "vi-dei"-tenking. Og fordeling - slik at folk opplever det som rettferdige vilkår. Diplomati, veit du, kan definerast som "kunsten å dele ei kake slik at alle trur dei har fått største kakestykket". Skjer ikkje dette, er det grunnlag for konflikter av ymse slag.
    Elles er konflikter ganske sunt, eigentleg. Berre ein landar på føtene etterpå....
    Du er ikke redd for å ta en runde eller to til rundt grøten - det skal du ha!

    Hva med konfliktene i Oslo betrakter du som sunt...?
    https://www.vg.no/nyheter/innenriks...eepisoder-i-oslo-hasteansetter-nye-politifolk

    Kan vi si det er første gang i historien man hasteansetter politifolk pga arbeidskonflikt? Mon tro hvorfor de som kjenner best til problemet ikke benytter seg av dimplomati..?

    mvh
    OMF
     

    Disqutabel

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.09.2016
    Innlegg
    10.587
    Antall liker
    10.121
    Javel, betyr dette at neste gang politiet har informasjonsmøte om gjengkriminaliteten på skolen, så skal jeg si at grevling er det større problem?
    Nei. Grevlingproblemer må tas opp med viltnemda. Men foreløpig er det bare på ryktebasis, og det blir litt i overkant å kontakte nemda kun basert på rykter.

    Disqutabel
    Gjelder det ulv også?
    Det gjelder så absolutt ulv. De er i følge ryktene enda verre enn grevlinger. De jakter i flokk, feigingene, de er voldelige, onde og skruppelløse. De forholder seg ikke til gjeldende normer og verdier, og skremmer folk helt uten grunn, og uten skrupler.
    Jeg mistenker dem for å være late og kravstore, dessuten tror jeg egentlig de elsker sau, innerst inne.

    Disqutabel
     

    Ingeniøren

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.11.2007
    Innlegg
    4.266
    Antall liker
    1.168
    Sted
    Tranby
    Torget vurderinger
    7
    Javel, betyr dette at neste gang politiet har informasjonsmøte om gjengkriminaliteten på skolen, så skal jeg si at grevling er det større problem?
    Nei. Grevlingproblemer må tas opp med viltnemda. Men foreløpig er det bare på ryktebasis, og det blir litt i overkant å kontakte nemda kun basert på rykter.

    Disqutabel
    Gjelder det ulv også?
    Det gjelder så absolutt ulv. De er i følge ryktene enda verre enn grevlinger. De jakter i flokk, feigingene, de er voldelige, onde og skruppelløse. De forholder seg ikke til gjeldende normer og verdier, og skremmer folk helt uten grunn, og uten skrupler.
    Jeg mistenker dem for å være late og kravstore, dessuten tror jeg egentlig de elsker sau, innerst inne.

    Disqutabel
    De er bare smarte...., smartere enn oss naive Nordmenn. Husk det er de mest resurssterke som kommer helt hit.
     

    Disqutabel

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.09.2016
    Innlegg
    10.587
    Antall liker
    10.121
    Gjelder det ulv også?
    Det gjelder så absolutt ulv. De er i følge ryktene enda verre enn grevlinger. De jakter i flokk, feigingene, de er voldelige, onde og skruppelløse. De forholder seg ikke til gjeldende normer og verdier, og skremmer folk helt uten grunn, og uten skrupler.
    Jeg mistenker dem for å være late og kravstore, dessuten tror jeg egentlig de elsker sau, innerst inne.

    Disqutabel
    De er bare smarte...., smartere enn oss naive Nordmenn. Husk det er de mest resurssterke som kommer helt hit.
    Det er naturlig seleksjon. De svakeste dør underveis, prakteksemplarene jager sau i fjellet.

    Disqutabel
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.551
    Antall liker
    7.057
    Vi må slutte å sette så mye sau ut til ulven så løses nok ulveproblemet av seg selv.
     

    Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    20.691
    Antall liker
    7.929
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0
    Det grunnleggjande for slike konflikter er at "vi-dei"-tenking.
    Som om tenkingen sprang ut av intet og forårsaket forestillinger om ulike interessesammenfall og motsetninger som egentlig ikke finnes.

    "Oss mot dem" er ofte godt tenkt. Og mye bedre enn den stedvis så populære "vi er alle mennesker".
    No er det ein annan type konflikter eg har erfaring med, som er på eit heilt anna nivå enn det politiet i Oslo og andre større byar må hanskast med no for tida - her er det kome så langt at eg har lite å bidra med. Fysisk maktbruk og det som kjem etter dette, høyrer heldigvis ikkje inn for kommunalt tilsette lærarar sitt arbeidsfelt.
    Men det er nokre køyrereglar som gjeld alle konflikttypar. Dette er beskrive mange stadar. Fann denne på nettet i farten: Konflikthåndtering - Idébanken Nokon som skal selje bøker som vanleg, men legg merke til "konflikttrappa". Ein må vite kva ein gjer, og gå inn i konflikta på dei lågaste trinna. Arbeidskonflikter som får utvikle seg, er både helseskadelege, økonomisk belastande og generelt trasig. Der det er store ulikskapar, må ein dels arbeide for å få desse mindre (ned på eit akseptabelt nivå), dels arbeide for ein kultur som taklar at vi er ulike. Media framstiller det som om vi for lengst er forbi dette stadiet i Oslo, og måten justisministeren omtala problemet på er meir konfronterande enn problemløysande, etter mitt syn.

    Samfunnet innvandrarane i Oslo (og resten av landet, eg hugsar godt min fyrste tanzanianar, som kom hit til bygda - han var lege. Gjett om det vart oppstyr då gamlekjerringane skulle ha GU) møtte på tidleg 70-tal, var eit svært så homogent opplegg, der du t.d. som stril, vestlending eller nordlending heilt klart vart definert som "dei". Dette fenomenet er i dag heilt borte (mi erfaring, eg har vel ikkje møtt nedlatande haldningar av dette slaget dei 20 - 25 siste åra). I staden står "vi" mykje meir samla mot "dei" som kjem frå meir framandarta kulturar. Småmobbinga av svenskar er heilt bagatellmessig, og det er framleis stas med amerikanarar så vel som det meste av vesteuropearar. Og religion - ja, eg hugsar godt då soknepresten stengte seg inne i prestegarden under jubileet vi hadde i 1968, fordi det skulle komme ein katolsk biskop hit. Ikkje sånn no. Eg har undervist både katolikkar så vel som muslimar. Endåtil ein buddhist.

    Så til løysing på konfliktene (for dei må løysast. Noreg har greidd å verte eit ganske så egalitært samfunn, trass i mykje stygg politikk mot samar, arbeidarar og dagens "dei"): sørge for at det er møtestadar der ulike verdihaldarar kan og vil møtast og snakke. Ungdomsklubbane ein hadde før, var fine. Det er ei større utfordring når norsk helgefyll skal integrerast med muslimsk fredagsbønn.
    Iallfall betre enn å sitte inne på eit mørkt rom og la seg radikalisere framfor pcen.
    Vi får håpe det går seg til etter kvart.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn