Detr som er enda mer spesielt er at en stor del av kundene faktisk ikke har noen interesse av å lære noe om hva som er snørr og hva som er bart. Kunnskap om det ses endatil som et handicap i utøvelsen av hobbyen. Jeg vet ikke om en eneste teknisk mannehobby hvor man kan skryte av egen inkompetanse og bli appludert på det.
Å eie kostbare anlegg blir av mange regnet som kompetanse og erfaring i denne hobbyen.
Det gir av en eller annen merkelig grunn gurustatus, spesiellt blant de uten noe særlig teknisk kunnskap.
Dette vil jeg gjerne gripe fatt i. Det handler om erfaring. Sluket og LMC er eksempler på personer med stor erfaring og høy status. Teknisk kompetanse gir også definitivt status, men siden det er det subjektive som teller er det ofte ikke like høy anseelse på slik kompetanse.
Mvh
Roysen
Den smule anerkjennelse de nevnte herrene får skyldes vel ikke at de har hatt dyrt stereoanlegg i mange år, men at de har hatt ordentlige ting å vise frem, diskutere og lære bort over tid som av mange har blitt satt pris på? Det skal mer til enn å ha hatt dyrt stereoanlegg i mange år for å bli sett på som noe mer enn en som har hatt dyrt stereoanlegg i mange år. Nå er det i og for seg ikke noe galt i det, hverken å være det eller å bli sett på som det, på ingen måte, men når man insisterer på at man er både kunnskapsløs om og uinteressert i teknikken som diskuteres, men at man like fullt er en autoritet fordi man vet hva man hører, så er man jo en klovn, uten at det er så veldig mye galt i det, hverken i å være det eller å bli sett på som det, men dersom man har ambisjoner og selvbilde som peker i en annen retning blir det fort litt trist.
Uansett vil jeg tro at de som har HiFi (ikke bare musikk, men de tekniske greiene, rommet inkludert, som uomtvistelig ligger mellom platene og lytteopplevelsen) som interesse gjennomgående setter mer pris på kunnskapen som ligger bak at HiFi i det hele tatt finnes enn på "lytte-erfaring".