OMF's anlegg!

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.941
    Antall liker
    8.955
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Takker for hilsener!

    Litt mer om ambisjoner.....som sagt så skjer det nok ikke så mye rent faktisk hos meg i år, derimot har jeg ambisjoner om å lære meg mer om høytalerteori/lydteori og digitalteknikk - slik at jeg skal være bedre i stand til å evaluere løsninger når den tid kommer i slutten av 2012. Jeg håper også å få mulighet til å høre noen spennende anlegg i 2011 - og da spesiellt anlegg som har en teknisk løsning som er litt utenfor allfarvei og anlegg hvor det er gjort mye med akustikken!

    Mvh
    OMF
     

    Karma

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.05.2009
    Innlegg
    2.036
    Antall liker
    160
    Karma skrev:
    Godt Nytt År OMF!
    Du har vært en av de mest slagkraftige,interessante og saklige bidragsytere på forumet i 2010.
    Du besitter utvilsomt en god og relevant kunnskap for denne hobby.
    Dine erfaringer er svært nyttige og lærerike for mange av oss!
    For at ikke dette bare skal bli oppfattet som "over the top", vil jeg gjerne presisere grunnlaget for "skrytet".

    Det er en rekke relevante faktorer som gjør dine erfaringer så interessante for mange av oss.
    Du har nemlig, slik jeg oppfatter deg, gått gjennom de fleste faser innen denne hobby. Fra sedvanlig kabeltroende audiofil, til kunnskapsbasert systematiker. En person som åpent står frem og forteller om sin egen utvikling frem mot det standpunkt du i dag har i forhold til fenomener som dyre kabler osv. Du fremstår med en sjelden kombinasjon av en imponerende merittliste m.h.t kostbare anlegg, personlig relevant kunnskap, ærlighet i forhold til tidligere feil samt en sterk vilje til å utvikle både anlegg og deg selv som lytter. Når alt dette kombineres med en god penn, må det bli matnyttig for flere av oss.
    Din gjennomslagskraft i diskusjoner med alle leire, styrkes av det faktum at du selv har "vært der" i forhold til de fleste påstander, myter, psykologiske faktorer, tro og også anleggstyper/prisklasser. Dermed er det ikke så lett å sette deg i bås og/eller bruke de vanlige hersketeknikker for å ufarliggjøre dine meninger.

    Dette er ikke ment som et forsøk på å pisse meg inn med en person jeg tidligere dessverre har kranglet med, men er faktisk noe som jeg ønsker å formidle fordi det er viktig å få frem på et forum som dette. Et forum der mange deltagere fremstår som ufeilbarlige, og der man ofte avviser både vitenskap og menneskelige faktorer.
     

    olav_larsen

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    26.01.2004
    Innlegg
    537
    Antall liker
    84
    Meget bra talt, Karma!
    Og etter å ha følgt tråden til OMF fra starten av må jeg si meg enig :)
    Mvh,
    Olav Laren
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.941
    Antall liker
    8.955
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Hei!

    Takk for den Karma! ;D ;D

    Jeg benytter vel igjen anledningen til å gi mitt beste råd til de som måtte følge tråden min her - kom dere ut og lytt til andre oppsett ,og få folk hjem til å lytte på ders eget. Anleggene rundt om i de 1000 hjem låter så forskjellig at det viktigste er å finne ut hva slags lyd du liker!

    Mvh
    OMF
     

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    Takk for en inspirerende og lærerik tråd!

    Har brukt ledige stunder siste uka til å lese gjennom fra begynnelsen. Sist jeg leste innlegg om anlegget ditt var da du flyttet Avantiene dine til et nytt lytterom (har vært offline en stund ;)). For en utvikling!!

    Sammen med Karma og Roysen har du vist meg en hifivirkelighet der det kan ta opp til en uke bare å få lyd, langt lengre tid for å nærme seg potensialet. :eek: Dere tre er blant spydspissene som leder an.

    At det finnes visse utfordringer ved å lede feltet ser jeg utifra de tilbakemeldingene du får på anlegget. Det virker på meg som om det er så få som har hørt anlegg i denne klassen at de ikke rekker å fordøye forskjellene fra tidligere preferanser. Det stilles STORE forventninger før besøket og det blir vanskelig å innfri alle.
    Et lite eksempel fra mitt eget liv, var på en konsert med Royal Concertgebow i Operaen for ikke lenge siden. Forventningene var så ekstreme for å lytte til et av verdens beste orkestre at resultatet var at jeg ble skuffet. Det lød ikke større, sterkere, mørkere eller mer dynamisk enn det jeg har hørt før som jeg trodde det ville gjøre. Det lød bare mer finslipt. Etter å ha sittet i sweetspot i drøye to timer kom jeg til en konklusjon at det nok var det beste jeg hadde hørt likevel, men skuffelsen over at opplevelsen ikke var slik jeg trodde på forhånd at det skulle være ødela mye av opplevelsen jeg burde ha hatt.

    Etter den opplevelsen har jeg begynt å høre ny og ukjent musikk den første timen når jeg skal evaluere nye hifianlegg. Nettopp for at jeg ikke skal måle det opp mot tidligere referanser, men heller lytte etter hvordan anlegget spiller. Referansemusikken min vil jeg jo egentlig bare måle opp mot mitt eget anlegg og da kommer det nye anlegget dårlig ut uannsett hvor mye bedre det egentlig spiller. Kanskje det hadde vært noe for fremtidige lyttekvelder hos deg? Uannsett tror jeg at de varierende tilbakemeldingene du og dine to likesinnede får etter lytting på anleggene deres kan være et tegn på at dere beveger dere på noenlunde upløyd mark og at dere er der dere vil være.

    Igjen tusen takk for en flott tråd! Hadde vært gøy å hørt anlegget ditt en gang.
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.941
    Antall liker
    8.955
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Hei!

    Takk for den!

    At vi hifigærningnee til dels er svært uenig i hva som er god lyd skyldes i mine øyne i stor grad det faktum at vi er tilvennt så forskjellig lyd fra våre egne anlegg. Det er enorme variasjoner i frekvensrespons, rombidrag og miks av direktelyd og romrefleksjoner, og nå er vi en gang slik skrudd sammen at gjerne vil at ting skal låte omtrent som hjemme!

    Jeg skulle gjerne invitert på litt flere lyttebesøk, men har veldig hektiske dager med små barn, anleggsarbeid i hagen og ny jobb - så jeg har i grunn ikke lyttet seriøst på anlegget på ett år nå! Men jeg jobber med drømmen om eget lytterom - og det tror jeg blir veldig bra!

    Mvh
    OMF
     

    HPL

    Medlem
    Ble medlem
    20.02.2009
    Innlegg
    29
    Antall liker
    2
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    3
    Lenge siden oppdateringer i tråden din OMF.
    Hvordan går det med bygging og ikke minst hvordan ligger det an med lyd hos deg.
    Ser ditt gamle Overkill-sett til stadighet legges ut av ny eier på Brukten her. :)
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.941
    Antall liker
    8.955
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Hei!

    Vel det går bra med bygging! Er i rute foreløpig!

    På lydfronten er det helt dødt. Har i grunn kjøpt inn litt rimeligere amper/PC lydkort for å selge Overkill høytalerne mine som et komplett oppsett, men har ikke hatt tid til å koble det opp!

    Har i grunn planene klar for det neste anlegget, og håper vel å ha lyd om ca et år fra idag! Også blir det nok ca 1 år med oppgradering og jobbing med akustikk og slikt!

    Mvh
    OMF
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.941
    Antall liker
    8.955
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Hei!

    Både ja og nei......

    Tilbygget med lytterom er ferdig, og det ble i grunn bra. Derimot er budsjettet ettertrykkelig sprengt - så det blir nok ikke noe særlig utstyr før vi har kommet oss et stykke inn i det nye året. De siste tre årene har i grunn vært litt hektiske. Vi har gjennomført et byggeprosjekt som nok er hakket mer omfattende enn hva folk flest begir seg ut på, jeg har skiftet jobb to ganger og blitt far to ganger - siste gang nå for akkurat 3 uker siden til en liten jente.

    Hifi har i denne perioden blitt nedprioritert, og alt utstyret har i tur og orden havnet på bruktbørsen. Litt trist, mye styr men også litt befriende. Jeg tror ikke det lar seg gjøre å forholde seg til nøytral til utstyr man selv har i stuen. Jeg solgte feks mine 3 DP A1S EBW - fordi jeg viste at de lett lot seg gjenskaffe....nå er jeg ikke like sikker på at valget faller på de når den tid igjen kommer.

    Derimot gleder jeg meg stort til å begynne på an igjen....ikke minst ha muligheten til å leke litt med ulike konsepter og konstruksjoner. Leke med DIY. Jeg har hatt og har fremdeles stor glede av trådene og erfaringene til theStig, Pengesluk, Asbjørn, Trompetnerd og flere andre.

    Jeg hadde i grunn planer om å begynne å skrive litt her igjen - nå som byggingen i grunn er ferdig! Så da passer det jeg godt nå.....

    Mvh
    OMF

    Og her er lille Ingrid....

    IMG_3112.jpg
     

    SannaX

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.02.2007
    Innlegg
    1.325
    Antall liker
    205
    Torget vurderinger
    1
    Grattis med den søte lille :) Skjønner godt hvor du "er" i livet..har vært i samme situasjon de siste årene. Skal bli moro å følge med videre på tråden din..dette tror jeg blir interessant :)
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.242
    Antall liker
    2.389
    Torget vurderinger
    13
    Grattis, livet blir ikke bedre enn dette :)
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.941
    Antall liker
    8.955
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Hei!

    Takk så mye for gratulasjoner! Livet er veldig innholdsrikt for tiden og det er gøy!

    Siste bilder fra byggebloggen min var vel fra januar 2011 - mye har skjedd siden den gang!

    Våren og sommeren tok vi ut mesteparten av fjellet i åpningen og plantet hekk.....

    Mvh
    OMF

    251423_10150281615410801_600230_n.jpg


    305171_10150368765500801_4705959_n.jpg


    248802_10150281615930801_7739886_n.jpg
     
    Sist redigert:
    8

    8x12_TOM

    Gjest
    Livet kan være hektisk innemellom, men som jeg ser har du jo fått en ny "gullmedalje" og da er vel alt bare bare en fryd - gratulerer med nr.2
     
    Sist redigert:

    hifiguru

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.07.2002
    Innlegg
    5.715
    Antall liker
    1.259
    Sted
    Porsgrunn
    Torget vurderinger
    1
    Gratulerer med familieforøkelse!

    Heftig steinprosjekt du har hatt også, gravde ut x antall kubikk en gang i tiden jeg også og fikk dedikert lytterom, verd bryet! Stå på, utrolig deilig når det er klart!
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    8.903
    Antall liker
    4.347
    Gratulerer med den lille!
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.941
    Antall liker
    8.955
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Og i løpet av noen uker fjor høst ,ble reten av steinen i kjelleren fjernet.....

    Mvh
    OMF

    306935_10150368765930801_3148444_n.jpg


    297531_10150368772480801_1615852_n.jpg
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.941
    Antall liker
    8.955
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Her er det akkurat passe kaos......

    307245_10150381070225801_1465536901_n.jpg


    Men blindkjelleren begynner å ligne på noe....
    316968_10150416829390801_1079130597_n.jpg


    Slik så det ut.....
    33876_487505340800_5229343_n.jpg
     

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    Hei

    Gratulerer så mye med lille Ingrid! :)

    Fint at det skjer ting i tråden og hjemmet ditt lydmessig også igjen. Ser frem til fortsettelsen...
     

    Kule-Trygve

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2008
    Innlegg
    2.596
    Antall liker
    289
    Din gjennomslagskraft i diskusjoner med alle leire, styrkes av det faktum at du selv har "vært der" i forhold til de fleste påstander, myter, psykologiske faktorer, tro og også anleggstyper/prisklasser. Dermed er det ikke så lett å sette deg i bås og/eller bruke de vanlige hersketeknikker for å ufarliggjøre dine meninger.
    En person som har hatt dyre kabler, og "trodd" på dem, dog uten å høre forskjellen, har strengt tatt ikke "vært der". Han har bare vært en svipptur innom uten å føle seg hjemme. Påkostede kabler (ikke bare i pris, men i utførelse) hever lyden, og derfor vil ikke dyre kabler forsvinne fra markedet med det første, i og med at det er såpass mange som hører forskjellen og den er reell. Hvis den ikke var reell, ville markedet for dyre kabler bli like stort som markedet for kabelløftere og slikt (hvor mange dempeplater selger de forresten på Soundgarden tro hehe..). Siden forskjellen er reell, og det faktisk er mulig for de fleste å finne ut av dette selv, så vil markedet for bedre kabler i signalveien være der uansett hvor mange her i fornekter- gjengen som nekter å tro det er sant. Men vi skal vel ikke lage noen debatt i denne tråden da.
     
    Sist redigert:

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.941
    Antall liker
    8.955
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Din gjennomslagskraft i diskusjoner med alle leire, styrkes av det faktum at du selv har "vært der" i forhold til de fleste påstander, myter, psykologiske faktorer, tro og også anleggstyper/prisklasser. Dermed er det ikke så lett å sette deg i bås og/eller bruke de vanlige hersketeknikker for å ufarliggjøre dine meninger.
    En person som har hatt dyre kabler, og "trodd" på dem, dog uten å høre forskjellen, har strengt tatt ikke "vært der". Han har bare vært en svipptur innom uten å føle seg hjemme. Påkostede kabler (ikke bare i pris, men i utførelse) hever lyden, og derfor vil ikke dyre kabler forsvinne fra markedet med det første, i og med at det er såpass mange som hører forskjellen og den er reell. Hvis den ikke var reell, ville markedet for dyre kabler bli like stort som markedet for kabelløftere og slikt (hvor mange dempeplater selger de forresten på Soundgarden tro hehe..). Siden forskjellen er reell, og det faktisk er mulig for de fleste å finne ut av dette selv, så vil markedet for bedre kabler i signalveien være der uansett hvor mange her i fornekter- gjengen som nekter å tro det er sant. Men vi skal vel ikke lage noen debatt i denne tråden da.
    Vel - jeg må vel innrømme at jeg trodde på dette. Da oppsettet var på det mest tveakede hadde jeg vel:
    BASE plattformer under absolutt alt - inkludert høytalere - totalt ca 250 kg med BASe plattformer
    Bybee filter for nærmere 30 000 i dele filter på høytalerne, nettfilter, og i signalveien all steder
    Tror jeg hadde 5 Shakti steiner liggende rundt om kring.
    Transparent Audio Musiclink reference XL SS høytalerkabler med nypris på ca 130 00,-.
    MIT signalkabler med nypris på rundt 50 000,-.
    Haugevis av Pulsar Points, ferritter, gjevnlig bruk av Densen DeMAgic.

    Så - jeg trodde vel på dette.....og jeg innrømmer glatt den dag i dag at når jeg leser halleluja omtaler av et et eller annet tveak - så kjenner jeg litt på at "vel det er åpenabrt ikke så stor forksjell, men kanskje det hjelper litt......".....

    Men - vi tar ikke denne diskusjonen i denne tråden......

    Mvh
    OMF

    I mars i år kunne vi så smått begynne å bygge opp igjen.....
    305318_10150491234895801_430638009_n.jpg



    Her også - passe kaos!

    312006_10150491234985801_1915647105_n.jpg
     

    tore_v1

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2007
    Innlegg
    2.181
    Antall liker
    102
    Torget vurderinger
    2
    Spennende å følge prosessen du har vært gjennom, OMF.
     

    MML

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.02.2010
    Innlegg
    2.106
    Antall liker
    1.562
    Torget vurderinger
    1
    Flott å se at prosjektet går fremover. Jeg mener å huske at du planla et SOTA in-wall anlegg. Hvordan er planen for anlegget nå?
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    56.018
    Antall liker
    104.754
    Torget vurderinger
    23
    Når jeg ser disse bildene, på en regntung fredag, med eget hus seende ut som en byggeplass i forb. med panelutskifting så blir jeg så GLAD!!! Og deprimert.
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.941
    Antall liker
    8.955
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Flott å se at prosjektet går fremover. Jeg mener å huske at du planla et SOTA in-wall anlegg. Hvordan er planen for anlegget nå?
    Vel - jeg har i grunn tenkt/dagdrømt om mange typer anlegg de siste årene.....

    Mine første tanker gikk mot en DIY kopi av Marten Coltrane Supreme, Jeg har tenkt mye på og tenker fremdeles mye i retning av MrT sitt anlegg med dipolbasser og B&G bånd, jeg hadde også planer om en in-wall versjon med bånd og IB subber/mellombass, Sluket skaper jo også inspirasjon med sin tråd! Men pr i dag står alt åpent...og siden rommet er ferdig og ikke har gjort noen IB løsning, så er vel det det eneste som er skrinlagt!

    Det er i grunn veldig befriende å stå hel fritt til å velge og vrake i alle muligheter...og selv om budskjettet kommer til å bli litt trangt fremover - har jeg planer om å begynne i det små allerede nå i høst....hvilken retning det tar avhenger litt av bruktbørsene tenker jeg...dukker det opp noe spennende -så hvorfor ikke....


    Mvh
    OMF
     

    MML

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.02.2010
    Innlegg
    2.106
    Antall liker
    1.562
    Torget vurderinger
    1
    Fant denne gamle tråden din: http://www.hifisentralen.no/forumet/hi-fi-generelt/54755-high-end-ha-ytalere-wall.html
    Der lufter du akkurat samme ide som jeg grubler på om dagen. Innfelling av BG75 båndene i veggen, samt en linje med basser. Skulle gjerne hatt tilbakemelding fra andre som har gjort noe lignende, men det ser ut til at lignende planer har strandet før noen har satt de ut i livet.

    Akkurat da HiFi rommet var ferdig og alt spiller veldig bra, begynner altså lysten på noe nytt...
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.941
    Antall liker
    8.955
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Vell - nå har Wisdom Audio laget en in-wall høytaler med omtrent samme bånd (om jeg ikke husker feil kommer konstruktøren til Wisdon fra B&G, og representanten som var hos Roald her i Bergen for et år eller to siden, rapporterte at lyttepanel likte In-wall bedre enn frittstående - så jeg tror absolutt det har noe for seg!

    Vel....

    Litt morsomt at når vi kjøpte dette huset, så var planen/avtalen at hele blindkjelleren skulle bli lytterom. Nå ble det ikke slik...i blindkjelleren ble det 2 soverom, bad og gang - så da måtte vi bygge på litt også - i grunn ikke så rart at budsjettet sprakk!

    Mvh
    OMF

    Her er blindkjelleren jevnet ut en del....
    307199_10150491236515801_1394652233_n.jpg


    Og her bygge vi på...
    556482_10150752387530801_1043113230_n.jpg
     
    Sist redigert:

    emotikon

    Æresmedlem
    Ble medlem
    24.10.2004
    Innlegg
    12.513
    Antall liker
    2.962
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Så kjekt da- nå blir det mindre plen å bruke kostbar lyttetid på ;)

    Blir spennende å følge med her.
    Stå på!
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.941
    Antall liker
    8.955
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    LECA veggene ble ferdig i vår, og taket av LECA plank tok bare 2 timer og legge på plass.....

    564914_10150769290320801_1631150059_n.jpg


    555098_10150769290680801_320184875_n.jpg
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.941
    Antall liker
    8.955
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Så ble gulvene støpt.....

    Blindkjelleren....
    530077_10150831550955801_1249804685_n.jpg


    Og kjellerstuen.....
    546648_10150831551355801_1786905040_n.jpg


    Mvh
    OMF
     

    hifiguru

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.07.2002
    Innlegg
    5.715
    Antall liker
    1.259
    Sted
    Porsgrunn
    Torget vurderinger
    1
    Geniale de Lecaplankene!

    Opsann, bra size på tilbygget, hvor mange kvm har du til rådighet her?
     

    Haavard

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2002
    Innlegg
    7.029
    Antall liker
    2.116
    Sted
    Lena
    Torget vurderinger
    1
    Pent å se på ordentlig håndtverk.

    Håvard
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Og med grunnfjellet rett ned blir det utmerket forankring for bass-skyv!
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.941
    Antall liker
    8.955
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Hei!

    "Lytterommet" - eller kjellerstuen er vel mer riktig å kalle det ble til slutt på litt over 50 kvadrat.

    Mvh
    OMF

    Trearbeid....
    553831_10151100977550801_757182613_n.jpg


    524111_10151100977820801_1789364697_n.jpg


    Utvendig trapp ble støpt, og undertegnede har lekt blomsterfinn... her har vi kommet til juni...
    481986_10151100985765801_1824347867_n.jpg
     

    KW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2002
    Innlegg
    6.388
    Antall liker
    389
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    1
    Herlighet hvor imponert jeg blir.
    Først av bare det å gå igang med et slikt kjempeprosjekt, så videre med å gjennomføre det og jeg gleder meg stort til å se videre bildeserie.
    Liker godt at ikke alt kommer på en gang, men også at hele fremdriften blir dokumentert i etterkant slik at vi kan få mange godbiter over kort tid.
    Juni her ja.............3-4 måneder til med fremdrift jevnt fordelt over dager og uker fremover blir kjekt å følge..........gleder meg.


    Mvh.KW
     
    M

    Morpheus

    Gjest
    Litt av et prosjekt! Artig å følge med her videre. Har faktisk selv bodd i Bergveien :).
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn