Stor nyhet! Naim lanserer New Classic!

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Øverst.jpg


  Nyhet!

  - Naim introduserer New Classic -

  50 års lidenskap for musikk kulminerer i ny rå teknologi!
  Siden 1973 har Naims grunnleggende mål vært å levere lyd i sin reneste og mest kompromissløse form. Det går ikke en dag forbi på fabrikken i Salisbury uten at Naims sjefsingeniører jobber med å forbedre eksisterende design og planlegge oppgraderinger for dermed å kunne bringe enda mer musikalsk spilleglede hjem til deg som lytter.

  Etter lang tids utvikling og finpussing introduserer Naim nå New Classic. Dette er en helt ny take på Naims legendariske Classic Line, men med samme lydmessige motto. Disse komponentene kommer med utpreget pace, rythm and timing, kombinert med fantastisk oppløsning og dynamisk finesse! 50 års know-how kulminerer her i noen av de mest vellydende og vakre boksene vi både har sett og hørt!

  Produktene som nå lanseres i New Classic er NSC 222 pre-amp med streaming, NAP 250 fullbalansert power-amp og NPX-300 strømforsyning med DR-teknologi. Alle tre fullpakket med ny teknologi og unike Naim-patenter.

  Si hei til en ny æra av musikalsk moro fra Naim!


  «…From designing in our best-ever performance at this level, to added features and flexibility to eco-friendly elements - In New Classic we’ve combined our 50 years of experience with the very latest technology to redefine home hi-fi…»
  Steve Sells, Head of Engineering (Hardware) at Naim Audio


  2.jpg

  New Classic NSC 222 - streaming pre-amplifier

  Sjelden har uttrykket det beste av begge verdener vært mer treffende. NSC 222 er en sofistikert analog pre-amp med en Naim streamer i ypperste klasse på innsiden. En løsning som lar deg bygge et system med få bokser uten å kompromisse på lydkvalitet. Den kan også selvsagt oppgraderes med en egen ekstern strømforsyning.

  Balanserte utganger og innebygget phonotrinn

  Inspirert av Naims beste analoge pre-amper byr NSC 222 for glitrende kontroll av enhver power-amp med sine balanserte XLR og single-end RCA utganger. Den kommer med en seriøs innebygget MM RIAA i sandwich-konstruksjon og tilbyr strøm til Naims eksterne RIAA-trinn via en spesialplugg.

  Analog volumkontroll

  NSC 222 opererer med samme type Reed Relay løsning som Naim utviklet for STATEMENT. Den er digitalt kontrollert og lar de analoge kretsene jobbe i bakgrunnen for å unngå step-noise når man justerer volumet. De fikserte motstandene gir perfekt kanalbalanse og byr på regulering av volumet med rå lydkvalitet og presisjon. For god motstand og riktig vekting har Naim satt et kulelager på den mekaniske kontrollen. Her er det både hender, øyne og ører for detaljer!


  3.jpg


  DAC med Naims egen DSP og filterteknologi

  NSC 222 inkorporerer Naim eget filtersystem som fjerner pre-ringing for maksimal fidelitet og best mulig impulsrespons. Systemet opererer med 40-bit floating point for ekte 24-bits presisjon og 16x oversampling. Masterklokken er implementert på en måte som sørger for at den bestemmer dataflyten og sørger dermed for minimalt med jitter. Førstesorterte Burr Brown DAC chipset med polystyren filterkomponenter etter DACen sørger for for minimal elektrisk absorbering. Dermed får man et ekstra trygt elektrisk miljø for håndtering av signalet under den kritiske prosessen når man konverterer fra digital til analog. DAC-chipen er også analogt filtrert etter DSP`en for maksimal lydmessig ytelse.

  NP800 streamingmodul med alle tjenester

  I hjertet av NSC 222 sitter Naims egen NP800 streamingmodul. Denne bruker balansert digital LVDS signalgang med en betydelig buffer på innkommende signal. NCS 222 støtter TIDAL, Spotify Connect, Qobuz, UPnP og Roon. Chromecast, airPlay 2 og blåtann gjør avspilling fra nettbrett og telefoner til en lek. Skulle man ønske å lytte til radio tilbyr enheten over 20.000 kanaler fra verden rundt via internettradio. Alt styres med Naims egen elegante app og NSC 222 kan inngå i et flersonesystem med Naims egne Mu-so eller Qb 2nd Gen sonehøyttalere.

  Ekstra digitale innganger både med coax, BNC og optisk sørger for at den er enkel å koble opp mot andre enheter slik som CD-spillere, Apple TV og smart-TV.

  4.jpg

  Seriøs head-amp hentet fra Uniti Atom HE

  En skikkelig gulrot for head-fi entusiasten er at NSC 222 leveres med samme kraftige 1,5 Watt Klasse A hodetelefonforsterker som i Uniti Atom Headphone Edition. Siden NSC 222 har bedre streamer, en mer seriøs pre-amp og bedre power-supply, vil resultatet med ulike High-End hodetelefoner bli enda bedre enn i Atom HE tross mangel på balansert 4 pin XLR utgang til hodetelefonene.

  Zigbee to-veis remote

  I tillegg til kontroll via den gode Naimappen leverer Naim NSC 222 med en egen Zigbee remote. Denne har to-veis kommunikasjon og informasjon om volumet vises direkte på fjernkontrollen. Til forskjell fra konvensjonelle IR-remoter kan man også styre NSC 222 uten at man må se boksen. Alt er med andre ord tilrettelagt for sømløs bruk, både synlig eller skjult i hjemmemiljøet.

  Oppgradering med ekstern PSU

  NSC 222 kan tas til ekstra store høyder med den eksterne strømforsyningen NPX 300. Her får man servert velregulert dedikert strøm til de digitale og analoge kretsene. Resultatet er betydelig og imponerende! Oppgrader heller det du har i stedet for å selge og kjøpe nytt.

  0,5W Standby

  Naims nye Classic-produkter støtter nå 0,5W standby. I tråd med Naims designfilosofi blir disse stand-by mode strømforsyningene koblet helt ut når enhetene blir slått på. For entusiasten kan man også velge å slå av auto-standby og holde enhetene alltid på for avspilling på oppvarmet utstyr fra første strofe.

  Tekniske detaljer New Classic NSC 222:
  • Volumkontrollarkitektur hentet fra Naim STATEMENT.
  • Custom førstesorterte audiofile komponenter.
  • Reed Relay input switching.
  • Balansert XLR ut, samt ubalansert RCA ut.
  • 1,5W Klasse A head-amp hentet fra Atom Headphone Edition.
  • Custom Burr Brown DAC-chipløsning.
  • Naims proprietære DSP og filterteknikk - 40bit/768khz
  • Oppgraderbar med New Classic NPX 300 PSU (555PS kan også brukes)
  • Innebygget premium MM phonotrinn.
  • Strøm til eksterne Naim RIAA-trinn via 8 pin DIN.
  • RCA linjeinngang med AV-bypass.
  • Støtter opp til 32bit/384khz PCM og DSD 128.
  • TIDAL Connect, Spotify Connect, Qobuz og Roon
  • Multisone avspilling med alle andre Naim fra Mu-so til Classic ND.
  • UPnP via lokalt nettverk, kan også fungere som egen server.
  • DAC med ekstra digitale innganger
  • Lip sync kontroll ved bruk av optisk til TV/Film.
  • USB inngang for ekstra tilkobling av lagring.
  Veil. pris 74.995,-
  Levering starter ila. januar 2023 i Norge.

  Alle spesifikasjoner


  New Classic NAP 250 - power amplifier

  5.jpg


  Et redesignet ikon

  NAP 250 er et ikon i seg selv og har vært en klassiker i Naims sortiment siden første versjon ble lansert tilbake i 1975. Naim har nå redesignet NAP 250 fra bunnen av med førstesklasses komponenter. Nye NAP 250 er også den kraftigste NAP 250 noensinne!

  Fullbalansert og fullregulert

  Nye NAP 250 er fullbalansert og konstruert med et dual mono design. Naim har også økt styrken betydelig til potente 100 «Naimwatt» per kanal i 8 ohm. Forsterkeren er fullregulert med Naims patenterte DR-teknologi i powerversjon og har hentet trafo fra Naims 300-serie. Alt sammen selvsagt i et rent klasse A/B forsterkerdesign. I tillegg inkorporerer Naim hele åtte 009 transistorer hentet fra Naim STATEMENT.
  Resultatet er en usedvanlig stillegående, men kraftfull power-amp, med betydelig kontroll, rå timing og kontant lydgjengivelse.

  Nye NAP 250 er dessuten party proof og skulle det gå virkelig for seg vil den også by på aktiv kjøling. Det er bare å glede seg til festen begynner!


  6.jpg

  Bildet: Den gang da. Naim NAP 250 har gledet generasjoner av musikk- og hifi-entusiaster siden 1975.

  Tekniske detaljer New Classic NAP 250:

  • Fullbalansert og fullregulert Naim power-amp design, ren Klasse A/B.
  • 100 watt per kanal i 8 ohm (300 watt 2ch burst power)
  • DR regulert PSU med ekstra stor ringkjernetrafo og rause kondensatorbanker.
  • Ny triple transistor Constant Current Source teknologi (CCS).
  • 8x Naim 009 keramisk isolerte transistorer hentet fra STATEMENT.
  • Separering av eddy current mellom høyttalerterminalene.
  • Custom førstesorterte audiofile komponenter.
  • Polystyren kondensatorer i filterkretsene for lav elektrisk absorbering.
  • Printpenetrerende komponenter for lav mikrofoni.
  • Party proof. Smart aktivt kjølesystem for høy strømtrekk over tid.
  • Medfølgende optisk styringskabel for strømstyring/dimming via NSC 222.
  • Tilbakekompatibel med Naims legacy pre-amper med egne overgangskabler.

  Veil. pris 74.995,-
  Levering starter ila. januar 2023 i Norge.

  Alle spesifikasjoner


  7.jpg


  New Classic NPX 300 - external power supply


  8.jpg


  Muligheten for oppgradering gjennom eksterne strømforsyninger er selve ryggmargen i Naims designfilsosofi. High-end lydkvalitet koker ofte ned til forbedring av strømforsyningen til kretsene. Så hvorfor tvinge noen til å selge en komponent og be dem kjøpe en ny lignende komponent med bedre strømforsyning, når man bare kan oppgradere selve strømforsyningen?

  Ekstern PSU gir mindre interferens

  De mest vellydende strømforsyningene i følge Naim er lineære forsyninger basert på ringkjernetrafoer. Disse krever at man er varsom med å plassere dem i nærheten av annen følsom elektronikk. Det beste er egentlig å kutte ut den interne strømforsyningen i pre-amper og DACer helt. Løsningen til Naim har dermed blitt å tilby oppgraderinger med egne eksterne power supply med multipin kabler som kan forsyne dedikerte deler i apparatene direkte. I tillegg til å senke interferens og vibrasjoner internt i apparatene, sørger enda større trafoer, større kondensatorbanker og ekstra presis regulering for enda bedre lyd i komponentene. Forskjellen er betydelig!

  Naim Discreet Regulator og to utganger

  I NPX 300 sitter det hele åtte av Naim egne patenterte diskrete regulatorer. Disse regulatorene er patentert av Naim og sørger for suveren spenningsregulering med ultralavt støygulv til komponentene. NPX 300 har to utganger for ulike kretser. En stor Burndyutgang dedikert til analoge kretser og en mindre Burndyutgang forbeholdt digitale kretser gjør NPX 300 til en perfekt partner for nye NSC 222.

  Tekniske detaljer New Classic NPX-300:
  • Stor lineær power supply med Naims egen DR-teknologi.
  • Custom førstesorterte audiofile komponenter.
  • 8 stk. patenterte Naim DR-moduler for ultrapresis spenningsregulering.
  • Egne Burndykabler for å forsyne NSC 222 er inkludert i prisen.
  • Tilbakekompatibel. Kan forsyne f.eks. NDX, NDX 2 og NAC-N 272 via S-XPS Burndykabel.
  Veil. pris 74.995,-
  Levering starter ila. januar 2023.  Lær mer om Naim New Classic

  Kontakt oss for mer info og din nærmeste forhandler.
  Vår e-post er: info@multirom.no


  10.jpg
   
  Sist redigert:

  Kommentarer

 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…

Informasjon om bruker

Multirom
Bransjeaktør
Medlem siden
Antall liker
163
Link til alle artikler
107
Multirom sine annonser
Nyhet! Focal Azurys og Hadenys - to kompakte premium hodetelefoner med lekkert design!

Nyhet! Focal Azurys og Hadenys - to kompakte premium hodetelefoner med lekkert design!

 • 0
Nyhet! - Focal Azurys og Hadenys - To kompakte premium hodetelefoner med lekkert design - Made in France! Det er nå ett og et halvt år siden Focal tok markedet med storm med sine Bathys, en...
Fortsett
Bransjenyheter
Vårslipp hos Hifi Life med Kerr Acoustic, Focal Aria EVO X og Naim Uniti Nova PE!

Vårslipp hos Hifi Life med Kerr Acoustic, Focal Aria EVO X og Naim Uniti Nova PE!

 • 1
Nyhet hos HiFi Life! Kerr Acoustic får stadig ros i norsk og internasjonal presse og det er svært gledelig at vi endelig får konstruktør og gründer Jes Kerr til Trondheim! Videre blir det...
Fortsett
Bransjenyheter
Remastered with Naim hos Duet Audio Bergen lørdag 06. april!

Remastered with Naim hos Duet Audio Bergen lørdag 06. april!

 • 0
Remastered with Naim! Velkommen til et annerledes HiFi-event med musikken i fokus lørdag 6. april! Presentasjon av platene og systemet starter hver hele klokketime fra kl. 12:00 til og med 15:00...
Fortsett
Bransjenyheter
Norgespremiere på Naim Uniti Nova PE og ARIA EVO X under Vårpuls 15. til 17.mars hos Oslo HiFi Center!

Norgespremiere på Naim Uniti Nova PE og ARIA EVO X under Vårpuls 15. til 17.mars hos Oslo HiFi Center!

 • 0
Med sitt gigantiske lineære power supply, markedets mest anerkjente utgangsmoduler har Naim med sin Uniti Nova PE overrasket mange. Nå er den på plass i Norge og vi gleder oss til å presentere den...
Fortsett
Bransjenyheter
Nyheter, norgespremierer og presentasjoner under Vårpuls 2024 fra Kerr Acoustic, Naim, Focal og IsoTek + merkeoversikt Oslo HiFi Show!

Nyheter, norgespremierer og presentasjoner under Vårpuls 2024 fra Kerr Acoustic, Naim, Focal og IsoTek + merkeoversikt Oslo HiFi Show!

 • 1
Paul Bennett fra Naim & Focal presenterer high-end modellen Scala Utopia EVO! Endelig og for første gang i Oslo vil Focals Ultra High-End Utopia EVO-serie presenteres for et bredt publikum. Scala...
Fortsett
Bransjenyheter
Norgespremiere på Focal Aria EVO X og Naim Uniti Nova PE under Vårpuls 2024!

Norgespremiere på Focal Aria EVO X og Naim Uniti Nova PE under Vårpuls 2024!

 • 0
Vi presenterer den nye og utrolig spennende Focal Aria EVO X sammen med Naims nye Naim Uniti Nova PE under Vårpuls 15. til 17. mars på Oslo Hi-Fi Center! Med forbedret driverteknologi hentet fra...
Fortsett
Topp Bunn