Her på forumet er det mange med sans for det gode liv, og jeg tenkte jeg ville søke råd om "innbrenning" av en humidor.
For noen år siden var jeg en ihuga sigar-entusiast, og skaffet meg en humidor. Jeg fulgte bruksanvisningen og satte den inn med destillert vann før jeg tok den i bruk. Nå har den stått ubrukt lenge, og den bør settes inn på nytt før den tas i bruk igjen. Nylig leste jeg at dette bør gjøres i flere omganger (med timers mellomrom), inntil humidoren ikke lenger var i stand til å ta til seg mer vann. Rent umiddelbart gikk jeg ut fra at den skulle stå med lokket lukket mellom hver omgang, men nu har jeg liksom fått tvilen i meg. Så mitt spørsmål er altså: Skal lokket være åpent eller lukket mellom hver gang jeg setter humidoren inn med destillert vann?
Når det gjelder selve sigarene, har jeg opp gjennom årene prøvd ymse slag, og jeg landet etter hvert på The Griffin's Maduro, som produseres i Den Dominikanske Republikk. Den har en deilig sammensatt og krydret smak, og, ikke minst, stabil kvalitet. Min favoritt blant disse sigarene er Piramid (eller torpedo), som jeg synes er passe store, ogenkel å kutte akkurat slik jeg ønsker mht til trekk.
Når det gjelder kubanske sigarer er min erfaring så-som-så. Mange, faktisk de fleste jeg har prøvd, hadde dårlig trekk, slik at det var en tungvint affære å røyke dem, og de ga meg overhodet ingen rø
keglede. Jeg ble fortalt at for å holde tritt med etterspørselen måtte man gå litt på akkord under produksjonen, og dermed kunne de lett rulles for hardt.
For noen år siden var jeg en ihuga sigar-entusiast, og skaffet meg en humidor. Jeg fulgte bruksanvisningen og satte den inn med destillert vann før jeg tok den i bruk. Nå har den stått ubrukt lenge, og den bør settes inn på nytt før den tas i bruk igjen. Nylig leste jeg at dette bør gjøres i flere omganger (med timers mellomrom), inntil humidoren ikke lenger var i stand til å ta til seg mer vann. Rent umiddelbart gikk jeg ut fra at den skulle stå med lokket lukket mellom hver omgang, men nu har jeg liksom fått tvilen i meg. Så mitt spørsmål er altså: Skal lokket være åpent eller lukket mellom hver gang jeg setter humidoren inn med destillert vann?
Når det gjelder selve sigarene, har jeg opp gjennom årene prøvd ymse slag, og jeg landet etter hvert på The Griffin's Maduro, som produseres i Den Dominikanske Republikk. Den har en deilig sammensatt og krydret smak, og, ikke minst, stabil kvalitet. Min favoritt blant disse sigarene er Piramid (eller torpedo), som jeg synes er passe store, ogenkel å kutte akkurat slik jeg ønsker mht til trekk.
Når det gjelder kubanske sigarer er min erfaring så-som-så. Mange, faktisk de fleste jeg har prøvd, hadde dårlig trekk, slik at det var en tungvint affære å røyke dem, og de ga meg overhodet ingen rø