Det meste av dyrene som slaktes p.t. her til lands, avlives etter de samme metoder som ved halal-slakting. De bedøves v.h.a. strøm ( all sau, gris, fjørkre ), hovedpulsårer i hals kuttes, dyret krokes og henges mens det utblør og dør. Storfe o.l. slås i svime med boltpistol i hjerneregionen hvorpå hovedpulsårene kuttes og dyret blør ut. Laks bedøves og gjellebuene kuttes slik at fisken blør ut. Om det mumles "Gud er stor" eller liknende under avlivingene, veit ikke jeg - men at halalkjøtt skal være så innmari mye bedre, har jeg ingen tro på!
Hva med viltkjøtt? Alt storvilt skytes med rifle i brystregionen, som regel i hjerte-/lungeregionen. De mister bevisstheten kjapt p.g.a. blodtrykksfall og dør s.f.a. blodtap - akkurat som ved såkalt halalslakting. Er det meir smertefullt for elgen å få strupen kjapt kutta enn å få ei kule gjennom bogen? Reint teoretisk, altså?
Og Odder; du har jo et valg. Si nei takk, eller bestill vegetarmat. Det kommer jeg til å gjøre!
Mvh. VilhelmW