Politikk, religion og samfunn Russland - En tikkende bombe eller bare fjas?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.214
    Hvorfor skal Ukraine inngå noen fredsavtale med Russland når de knuser de på slagmarken.
    Om Russland vil ha fred - så kan de jo bare trekke ut troppene sine.

    Russerne ble fullstendig knust når de hadde friske tropper, fungerende utstyr og overraskelesmomentet.

    Nå har de brukket rygg, elendig utstyr, elendig moral og møter et topp motivert ukransk forsvar som er langt ebdre tustyrt enn når krigen startet og som trolig er minst to-tre ganger så mange som russerne.
    At russerne blir knust på slagmarken...

    Tror du må lese litt mindre vestlige media.
     

    mteinum

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.05.2007
    Innlegg
    10.121
    Antall liker
    3.903
    Sted
    Øya
    Torget vurderinger
    1
    At russerne blir knust på slagmarken...

    Tror du må lese litt mindre vestlige media.
    Som feks sky news?

     

    tkr

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.03.2007
    Innlegg
    20.576
    Antall liker
    27.685
    Sted
    Nede i fjæresteinene
    Torget vurderinger
    2
    tysk økonomi og russisk gass. historietime.


    (bak mur, men her i googlenorsk tunge)

    (google trans)
    I dag ønsker Tyskland å komme vekk fra russiske naturgassforsyninger. Men hvordan oppsto den fatale avhengigheten av Moskva i utgangspunktet? En kronikk.
    AV MARCUS THEURER -OPPDATERT 04/10/2022-16:31

    Det er et spørsmål som mange mennesker i Tyskland plutselig stiller seg selv: Hvordan kunne vi gjøre oss så avhengige av russisk energiforsyning? Hvis du leter etter svar, må du mer enn et halvt århundre tilbake, dypt inn i tysk etterkrigshistorie. Det er en saga om hemmelig diplomati, håp, kriger, trusler – og sist, men ikke minst, avtaler på flere milliarder dollar fra tyske industrigrupper og banker. Generasjoner av tyske kanslere og bedriftsledere har bidratt til det.

    1959

    I begynnelsen var det Oldenburg: for første gang i Vest-Tyskland byttet en stor by gassforsyningen fullstendig fra bygass, som er laget av kull, til naturgass. Det ble utvunnet i regionen og hadde en betydelig høyere brennverdi. Fra Oldenburg erobret naturgass tyske hjem som en energikilde. Omtrent samtidig, 300 kilometer sør i Ruhr-området, ante sjefene i stålselskapene Hoesch, Mannesmann og Thyssen et lovende nytt salgsmarked: I Sovjetunionen skulle enorme nyoppdagede olje- og gassforekomster tappes. Til tross for den kalde krigen begynte industribaronene å levere de nødvendige stålrørene i stor skala, 600 000 tonn ble produsert til russerne de neste tre årene. Tyske selskaper bidro til å gjøre Sovjetunionen til en energisupermakt.

    1962

    I Forbundskansleriet i Bonn hadde Konrad Adenauer problemer med Washington. I lys av Cubakrisen, som kort tid før nesten hadde ført til en atomkrig mellom de to supermaktene i krig, presset USAs president John F. Kennedy på for å få stanset tyske rørleveranser til Sovjetunionen. USA fikk til og med en tilsvarende NATO-beslutning. Adenauer bøyde seg for presset og innførte en rørembargo som avsluttet virksomheten foreløpig.

    Tyske industrifolk aksjonerte for at handelen skulle gjenopptas. En nøkkelfigur var gründeren Otto Wolff von Amerongen, i mange år formann for komiteen for østeuropeiske økonomiske forbindelser, det viktigste tyske knutepunktet for handel med Sovjetunionen. Økonomien førte en slags subsidiær utenrikspolitikk. Industrimenn som Berthold Beitz, Krupp-konsernets doyen, mottok private audienser hos den sovjetiske herskeren Nikita Khrusjtsjov. I 1966 hadde industrien nådd målet sitt: Ludwig Erhard, Adenauers etterfølger i kanselliet, opphevet rørembargoen.

    1969

    I januar sendte økonomiminister Karl Schiller sin unge statssekretær Klaus von Dohnanyi til Moskva for å forberede en stor avtale. Bonn håpet på billige energiforsyninger gjennom nye rørledninger, Moskva for valutainntekter. Prahavåren året før, da russiske stridsvogner hadde knust liberaliseringspolitikken i den sosialistiske søsterstaten Tsjekkoslovakia, var ingen hindring for den føderale regjeringen.

    Naturgassavtalene flankerte den nye Ostpolitikken som utenriksminister Willy Brandt hadde sin fortrolige Egon Bahr utkast til. De satset på «endring gjennom tilnærming», som også betydde tettere handelsforbindelser. Forretninger var også om bord: Fra våren forhandlet Ruhrgas diskret frem en spektakulær tysk-russisk trekantavtale. Gruppen var en hjørnestein i det daværende systemet med nært knyttet store selskaper, «Deutschland AG», og dominerte markedet i Forbundsrepublikken.

    1970

    1. februar ble det inngått en banebrytende økonomisk kontrakt på det elegante Hotel Kaiserhof i Essen, som gikk ned i tysk økonomisk historie som den første "naturgassrørkontrakten". Russerne skulle levere naturgass til en verdi av totalt 2,5 milliarder mark til Ruhrgas over en periode på 20 år. For dette formålet skulle den sovjetiske Transgas-rørledningen rutes til Tyskland. Mannesmann og Thyssen leverte de nødvendige store rørene. Wilhelm Christians, medlem av Deutsche Bank-styret, organiserte lånet til dette. Russerne bør betale ned lånet med inntekter fra gasseksport. Wolff von Amerongen snakket om «en ny fase i verdensøkonomien».

    Leveringsmengdene var beskjedne i forhold til dagens forhold. Men overraskelseskuppet var en økonomisk isbryter i den kalde krigen. Samtidig begynte den tyske avhengigheten av russisk naturgass med virksomheten. Da den nye rørledningen ble satt i drift i 1973, bidro Russland med bare 5 prosent av Tysklands gassimport. Den viktigste leverandøren på den tiden var Nederland. Innen 1980 ville andelen gassimport fra Sovjetunionen mangedobles til en tredjedel. Komiteen for østeuropeiske økonomiske forbindelser blomstret også. I løpet av kort tid tidoblet medlemstallet til over tusen bedriftsrepresentanter.

    1973

    To år etter den første kontrakten med naturgassrør ble det inngått en ny avtale basert på et lignende mønster, hvor Mannesmann nok en gang leverte maskinvaren. Andre kontrakter fulgte, og sørget for tiår med russisk gassforsyning. I mellomtiden regjerte Helmut Schmidt i Bonn. Som tilfellet er for Olaf Scholz i dag, hadde den sikre og rimelige energiforsyningen blitt et presserende problem for ham den gang: Det arabiske oljestatskartellet OPEC kuttet produksjonen i 1973, noe som førte til en enestående økning i oljeprisen.

    Schmidt så gassleveranser fra Russland som en mulighet til å diversifisere Tysklands energiforsyning. På midten av 1970-tallet var tegnene akkurat det motsatte: Mens Russland er problemet i dag, skulle Sovjetunionen hjelpe Tyskland å frigjøre seg fra sin avhengighet av de arabiske oljesjeikene. Schmidt så også byttehandelen – naturgass for rør – som en fredspolitikk. «De som handler, skyter ikke på hverandre» var hans motto. Tyskland lovet seg selv dobbelt utbytte: å sikre fred og gjøre gode forretninger på samme tid.

    1981

    En ny megaavtale ble inngått i november. Den russiske leverandøren Soyusgaz, forløperen til dagens Gazprom Group, ble enig med Ruhrgas om langsiktig forsyning av ytterligere åtte milliarder kubikkmeter naturgass per år til Tyskland. Det ble avtalt et vilkår frem til 2008. For dette formålet skulle det bygges en over 4000 kilometer lang rørledning fra Yamal-halvøya i Sibir til Europa. Men det var en sterk motstander av prosjektet: USAs president Ronald Reagan gikk hardt ut mot Moskva, så han var fast bestemt på å forhindre levering av europeiske kompressorsystemer til superrørledningen. I likhet med Donald Trump flere tiår senere advarte Reagan om at Europa kunne bli utpresset av russisk gass.

    Og et annet argument fra i dag spilte allerede tidlig på 1980-tallet: Vesten skulle ikke finansiere Moskvas kriger med sine energikjøp. Den gang handlet det om kampanjen ledet av Kreml-herskeren Leonid Bresjnev i Afghanistan. USA innførte sanksjoner mot britiske og franske selskaper, inkludert den tyske produsenten AEG-Kanis. En alvorlig krise i de transatlantiske forbindelser fulgte. Schmidt, Storbritannias statsminister Margaret Thatcher og Frankrikes president François Mitterrand forsvarte alle planene. Også Schmidts etterfølger, Helmut Kohl, holdt fast ved det. Til slutt ga Reagan etter og opphevet sanksjonene høsten 1982.

    1990

    Med slutten av den kalde krigen fortsatte russisk innflytelse i det tyske gassmarkedet å vokse. I mellomtiden kom halvparten av tysk import fra Russland. Men det nyopprettede Gazprom-konsernet ønsket ikke lenger bare å være en leverandør – det begynte også å selge i Tyskland. For dette formål grunnla Gazprom et joint venture med BASF-datterselskapet Wintershall i november. Det dukket opp som en potent rival til Ruhrgas.

    2005

    I årevis hadde tyske toppledere som Klaus Mangold, leder av Østkomiteen, E.ON Ruhrgas-sjef Burckhard Bergmann og Deutsche Bank-styremedlem Tessen von Heydebreck tromme for byggingen av en ny gassrørledning gjennom Østersjøen til Tyskland. I september 2005, i de siste dagene av sin regjering, godkjente kansler Gerhard Schröder Nord Stream-prosjektet – mot opposisjonen fra Polen og Litauen. Rørledningskonstruksjonen, som koster 5,7 milliarder euro, bæres av BASF, E.ON og Gazprom. – Dette samarbeidet er ikke rettet mot noen, men tjener tyske interesser og russiske interesser. Jeg ser ikke hva som kan være galt med det, sa Schröder. Tre måneder senere, i mellomtiden pensjonert som forbundskansler, ble han leder av administrasjonsstyret i driftsselskapet.

    2015

    I september ble BASF og Gazprom enige om en bytteavtale på flere milliarder dollar: russerne tok kontroll over det felles distribusjonsselskapet Wingas, som kontrollerte rundt en femtedel av det tyske gassmarkedet, og også BASFs gasslagringsvirksomhet - inkludert Europas største naturgasslager anlegg i Rheden, Niedersachsen. Til gjengjeld fikk BASF en eierandel i sibirske gassfelt. Begge selskapene hadde måttet utsette den kontroversielle avtalen året før etter at Russland annekterte Ukrainas Krim. Mario Mehren, leder for BASFs gassdivisjon Wintershall, forsvarte energipartnerskapet med Russland til det siste: «I Sibir skjelver vi så du ikke fryser», sa han til F.A.S. i februar 2022 – seks dager før det russiske angrepet på Ukraina.
    Takker for den artikkelen.

    Jeg bodde i Tyskland fra 1973 til 1978, men alt dette gikk meg hus forbi.

    Kanskje ikke så rart, dette var også Deutschland im Herbst- tiden. Baader - Meinhof, RAF, Landshut- kapringen, Mord på Siegfied Buback, Jürgen Ponto m.fl. Sultestreikene i Stammheim. Selvmordene til Andreas Baader og Ulrike Meinhof.

    En gassavtale med Russland var ikke akkurat øverst på agendaen.

    Mvh
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.858
    Antall liker
    8.854
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    At russerne blir knust på slagmarken...

    Tror du må lese litt mindre vestlige media.
    Link gjerne til medier som rapporterer om dine helters suksess - så skal jeg gjerne se på det.

    Skjønner jo at det er vanskelig for deg i disse dager å se hvilket komplett konkursbo alle dine helter representerer, og hvor fullstendig overlegen vestlig tilnærming er.
     

    leifen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.05.2006
    Innlegg
    2.344
    Antall liker
    1.844
    At russerne blir knust på slagmarken...

    Tror du må lese litt mindre vestlige media.
    Du har vel noen østlige å anbefale du kanskje? Noe, skal vi si, litt mer fra ditt distrikt.
    Hvordan gikk det ved Kyiv forresten?
     

    Fivus

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    22.01.2020
    Innlegg
    805
    Antall liker
    570
    Torget vurderinger
    2
    Hvorfor skal Ukraine inngå noen fredsavtale med Russland når de knuser de på slagmarken.
    Om Russland vil ha fred - så kan de jo bare trekke ut troppene sine.

    Russerne ble fullstendig knust når de hadde friske tropper, fungerende utstyr og overraskelesmomentet.

    Nå har de brukket rygg, elendig utstyr, elendig moral og møter et topp motivert ukransk forsvar som er langt bedre utstyrt nå enn da krigen startet, og som trolig er minst to-tre ganger så mange som russerne.
    Godt spørsmål! Det virker som om Russlands pressmiddel er at så lenge «situasjonen», «problemet» etc. hva de velger å kalle det, er til stede, vil de oppføre seg som en pøbel.

    Litt som en opprørsk tenåring man har «makten» over, men de kan likefullt rasere rommet sitt (og ditt rom).
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.214
    Som feks sky news?

    At russerne "has suffered significant losses" betyr ikke at russerne taper på slagmarken.

    Men USA og Uk ønsker jo at dette skal fortsette i deres Proxy-krig. Jo mer russerne blør, jo bedre mener de.

    Som Mearsheimer så korrekt beskriver, USA ønsker ingen rask slutt på denne krigen.
     

    tkr

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.03.2007
    Innlegg
    20.576
    Antall liker
    27.685
    Sted
    Nede i fjæresteinene
    Torget vurderinger
    2
    At russerne "has suffered significant losses" betyr ikke at russerne taper på slagmarken.

    Men USA og Uk ønsker jo at dette skal fortsette i deres Proxy-krig. Jo mer russerne blør, jo bedre mener de.

    Som Mearsheimer så korrekt beskriver, USA ønsker ingen rask slutt på denne krigen.
    Det virker jo ikke som om russerne er så opptatt av en rask slutt på krigen for den saks skyld, IMO.

    mvh
     

    Hønndjevelen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.04.2010
    Innlegg
    7.139
    Antall liker
    7.770
    Sted
    Oslo
    At russerne "has suffered significant losses" betyr ikke at russerne taper på slagmarken.

    Men USA og Uk ønsker jo at dette skal fortsette i deres Proxy-krig. Jo mer russerne blør, jo bedre mener de.

    Som Mearsheimer så korrekt beskriver, USA ønsker ingen rask slutt på denne krigen.
    Har du et eneste sitat fra vestlige ledere som sier de ønsker en langvarig krig.
    Kom med det!!!
     

    leifen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.05.2006
    Innlegg
    2.344
    Antall liker
    1.844
    "Proxy-krigen" din var det Russland som startet. Og at de blør på slagmarken; takk for sist fra Ukraina. Måtte de bare blø seg tørre. Vil de ha slutt på den kan de pakke sammen resten av dritten sin og dra hjem.
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    "Proxy-krigen" din var det Russland som startet.[…]
    om det var sant, så ville larson gå (argumentativt) til grunne. så for larson er dette en eksistensiell trussel, som må bekjempes med alle midler og gjøres usann. russland startet intet, men ble tvunget inn i det…
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.214
    Har du et eneste sitat fra vestlige ledere som sier de ønsker en langvarig krig.
    Kom med det!!!
    Jeeez! Tror du at politikere vil si sannheten ut høyt? Ble du født i går?

    Ikke se på en persons ord. Se på hans handlinger.


    Jeg viser til Mearsheimer i twitter-meldingen over. Gå og se hva han sa. Det tar deg 2 minutter.
     

    mteinum

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.05.2007
    Innlegg
    10.121
    Antall liker
    3.903
    Sted
    Øya
    Torget vurderinger
    1
    At russerne "has suffered significant losses" betyr ikke at russerne taper på slagmarken.
    Full retrett fra områdene rundt Kiev er vel kanske ikke det man kan si er en seier. Her kan man jo selvsagt ha ulike meninger.
     

    Hønndjevelen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.04.2010
    Innlegg
    7.139
    Antall liker
    7.770
    Sted
    Oslo
    Jeeez! Tror du at politikere vil si sannheten ut høyt? Ble du født i går?

    Ikke se på en persons ord. Se på hans handlinger.


    Jeg viser til Mearsheimer i twitter-meldingen over. Gå og se hva han sa. Det tar deg 2 minutter.
    Mao du kan ikke sitere noen vestlige som ønsker en langvarig krig, men fortsetter å hevde det.
     

    Fivus

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    22.01.2020
    Innlegg
    805
    Antall liker
    570
    Torget vurderinger
    2
    Full retrett fra områdene rundt Kiev er vel kanske ikke det man kan si er en seier. Her kan man jo selvsagt ha ulike meninger.
    Seier i forhold til målet: Kyiv må ikke falle.
     

    Joooakim

    Medlem
    Ble medlem
    08.06.2014
    Innlegg
    16
    Antall liker
    11
    At russerne blir knust på slagmarken...

    Tror du må lese litt mindre vestlige media.
    For min del leser jeg mest det som vises på sosiale media og også der ser det ut til at den russiske krigsmaskinen tilnærmet blir «grust» av det veldig mye mindre ukrainske forsvaret. Virker som de russiske soldatene konsentrerer seg mest om å drepe flest mulig sivile og ødelegge hjemmene deres, og samtidig sørge for at absolutt hele verdens befolkning (unntatt en ‘håndfull’ med forvirrende mennesker..) forakter dem og deres nasjon, for all fremtid!
    Forstå det den som kan.
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.858
    Antall liker
    8.854
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    At russerne "has suffered significant losses" betyr ikke at russerne taper på slagmarken.
    Whatever, det er dine helter som taper på absolutt alle områder her, og det er selvforskyldt uansett hvilken innfallsvinkel man velger.

    Når russerne er slått, kan de krype tilbake til dritten sin, mens Ukrainerne kommer til å få massiv vestlig hjelp til å bygge opp landet sitt igjen.
     

    Fivus

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    22.01.2020
    Innlegg
    805
    Antall liker
    570
    Torget vurderinger
    2
    Lese mindre vestlig media og se to minutter av Mearsheimer. Dette virker som en kjent oppskrift.
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.214
    Whatever, det er dine helter som taper på absolutt alle områder her, og det er selvforskyldt uansett hvilken innfallsvinkel man velger.

    Når russerne er slått, kan de krype tilbake til dritten sin, mens Ukrainerne kommer til å få massiv vestlig hjelp til å bygge opp landet sitt igjen.
    Så utrolig naivitet.

    a) Når russerne er slått, så vil de krype tilbake. De vil ikke utføre andre handlinger.
    b) når krigen er over, så vil Ukraina få massiv vestlig hjelp til å bygge opp landet sitt.
     

    leifen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.05.2006
    Innlegg
    2.344
    Antall liker
    1.844
    De eneste som vel kan sies å være tjent med at dette trekker ut er Putin. Sine egne gir han jevnt en god faen i, de er bare kanonføde. I mellomtiden klarer de å drepe en hel masse av sivilbefolkningen der. På det viset kan han jo si at de har "avnazifisert" litt når han skal klistre på seg et falskt glis og vinke fra balkongen den 9. mai. Skulle mene det vil bli passe vanskelig å stille med det helt store av materiell og folk til det fesjået. Mesteparten av "eliten" hans er forlengst begravd eller hos saniteten til den tid.
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.214
    Det er jo gøy å trolle @Larson, da. 😃

    Mvh
    Skal se hvordan mobben her inne reagerer på trollet tkr.

    Han tilhører deres gruppe, så da passerer jo denne innrømmelsen.

    Det er L-ene som er trollene i denne tråden, vedtar de.
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.858
    Antall liker
    8.854
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    De eneste som vel kan sies å være tjent med at dette trekker ut er Putin. Sine egne gir han jevnt en god faen i, de er bare kanonføde. I mellomtiden klarer de å drepe en hel masse av sivilbefolkningen der. På det viset kan han jo si at de har "avnazifisert" litt når han skal klistre på seg et falskt glis og vinke fra balkongen den 9. mai. Skulle mene det vil bli passe vanskelig å stille med det helt store av materiell og folk til det fesjået. Mesteparten av "eliten" hans er forlengst begravd eller hos saniteten til den tid.
    Jeg greier ikke å se Putin skal være tjent med dette.
    Det skal ikke fortsette så mange uker til før Russland knapt har noen konvesjonell kapasitet på bakken i det hele tatt. Det kan jo være andre som er kuet under Russland som benytter anledningen.

    En annen ting er jo at dette er en varig svekkelse - Putin har ingen mulighet til å bygge opp noen kapasitet i tiden fremover. Husk at det konkursboet som har kjempet i Ukrania nå de siste 6 ukene - det var "best of the best" av det Russsland hadde. Men sanksjoner og økonomisk kollaps - så er det ikke mulig å bygge opp noe nytt på mange år.
     

    tkr

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.03.2007
    Innlegg
    20.576
    Antall liker
    27.685
    Sted
    Nede i fjæresteinene
    Torget vurderinger
    2
    Vet. Og at Tyskland later til å mene at Qatar er en verdig handelspartner, viser at forandring ikke vil skje.

    Så får man heller være like "overrasket" neste gang et diktatur begår krigshandlinger.
    Jeg har to ganger gitt deg muligheten til å fortelle hvor du synes at gassen til Europa skal komme fra, med alternativer. Det eneste du greier å hoste opp, er hvoe du synes gassen ikke skal komme fra.

    Hva med å bryte en gtammel vane, og bli litt konstruktiv? Ikke at jeg tror at slikt ligger for deg, men det hadde jo vært forfriskende for en gangs skyld.

    Mvh
     

    TOH

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    25.10.2012
    Innlegg
    68
    Antall liker
    33
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    1
    Og paradoksalt skyldes mye av økningen i levestandard medlemskapet i EU, et medlemskap de saboterer ved en hver tenkelig anledning. You cannot have your cake and eat it too, sier nå jeg. Av og til må man velge. Og jeg har vært en håndfull ganger i Ungarn og har et visst begrep om hva som historiske sett har foregått der.

    PS: Boken Danubia av Simon Winder er for øvrig et godt utgangspunkt for å forstå Østerrike-Ungarn og hva som skjedde ved oppløsningen av det. Leste den for et drøyt tiår siden.
    Kan ikke være uenig i dette.
    Takk for bok-tips.
    De Ungarerne jeg kjenner fra Transylvania har definitivt ikke glemt oppløsningen av Ungarn.

    Frem til nå har jeg utelukkende møtt Russland-tilhengere. Jeg blir bare trist.
     

    leifen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.05.2006
    Innlegg
    2.344
    Antall liker
    1.844
    Jeg greier ikke å se Putin skal være tjent med dette.
    Det skal ikke fortsette så mange uker til før Russland knapt har noen konvesjonell kapasitet på bakken i det hele tatt. Det kan jo være andre som er kuet under Russland som benytter anledningen.

    En annen ting er jo at dette er en varig svekkelse - Putin har ingen mulighet til å bygge opp noen kapasitet i tiden fremover. Husk at det konkursboet som har kjempet i Ukrania nå de siste 6 ukene - det var "best of the best" av det Russsland hadde. Men sanksjoner og økonomisk kollaps - så er det ikke mulig å bygge opp noe nytt på mange år.
    Nja. Det var kanskje dårlig spesifisert det der. Med "tjent med" mener jeg at han kan få en, meget kortsiktig riktignok, seier til innvortes bruk i Russland.
    At landet som sådan er tjent med det? Nei, absolutt ikke.
    Anser det som meget sannsynlig at f.eks Georgia kan gå litt ekstra lei av de gnagsårene i Transnistria snart. Hvis de ser at tsaren begynner å få problemer med å etterfylle patroner til løkrullene der kan det vel hende de må emigrere i en fei.
    Edit: For ikke å snakke om at det plutselig kan ta fyr under rumpa til en annen av Putins rotter; lilletsaren i Hviterussland. Da har han gjort det virkelig godt.
     
    Sist redigert:

    tkr

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.03.2007
    Innlegg
    20.576
    Antall liker
    27.685
    Sted
    Nede i fjæresteinene
    Torget vurderinger
    2
    Skal se hvordan mobben her inne reagerer på trollet tkr.

    Han tilhører deres gruppe, så da passerer jo denne innrømmelsen.

    Det er L-ene som er trollene i denne tråden, vedtar de.
    Jeg skal ikke en gang late som jeg synes synd i deg. Du synes å være fullstendig faktaresistent, og ute av stand til å ta inn over deg noe som helst utenfor ekkokammeret ditt. Som man reder, så ligger man.

    Men jeg skal gi ved dørene:

    Jeg er helt enig med deg at dette har utviklet seg til å bli en stedfortrederkrig, og at dette er det siste (din) kamerat Putin hadde håpet på. Men det er til syvende og sist er det han som har med vitende og vilje har utløst denne krigen (Vom Zaun gebrochen, som det heter på tysk).

    Mvh
     
    Sist redigert:

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    larson, som i sin argumentasjon, stadig vender tilbake til nazi i azov, som om det var en form for humanitær hjelp putin gav i bekjempelsen av alt nazi, og som larson bruker til å diskreditere den ukrainske kamp mot undertrykkelsen, burde lære seg å se at de nazi som nå trengs å bekjempes, ikke er ukrainske azov, men den russiske hjelp han argumenterer for og unnskylder.

    noe argument mot dette syn har han aldri gitt. han har derimot definert ukraina som en krigsskueplass for proxy krigføring, og satt halen på usa/nato/eu. og putin, sjefsnazien, er blitt utsatt for en eksistensiell trussel som han – og larson – ser seg nødt til å kjempe mot.

    vi har å gjøre med en argumentasjon som bruker krigens lidelser rent instrumentelt for å kunne etablere tyranniets lidelser.

    argumentasjonen er et krystalleksempel på hvordan undertrykkeren ikler seg omsorgen for den undertykte.
     
    Sist redigert:

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.934
    Antall liker
    19.792
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Jeg har to ganger gitt deg muligheten til å fortelle hvor du synes at gassen til Europa skal komme fra, med alternativer. Det eneste du greier å hoste opp, er hvoe du synes gassen ikke skal komme fra.

    Hva med å bryte en gtammel vane, og bli litt konstruktiv? Ikke at jeg tror at slikt ligger for deg, men det hadde jo vært forfriskende for en gangs skyld.

    Mvh
    Snill du er, som har gitt meg muligheten. To ganger, til og med.

    Jeg kommer ikke til å svare på slike innlegg, der eder og galle mot person brukes i spørsmålet. Prøv hersketeknikken din på andre. Eller bli voksen.
     

    tkr

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.03.2007
    Innlegg
    20.576
    Antall liker
    27.685
    Sted
    Nede i fjæresteinene
    Torget vurderinger
    2
    Snill du er, som har gitt meg muligheten. To ganger, til og med.

    Jeg kommer ikke til å svare på slike innlegg, der eder og galle mot person brukes i spørsmålet. Prøv hersketeknikken din på andre. Eller bli voksen.
    Javel. Og gassen til Europa synes du at skal komme fra????

    Mvh
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.214
    Snill du er, som har gitt meg muligheten. To ganger, til og med.

    Jeg kommer ikke til å svare på slike innlegg, der eder og galle mot person brukes i spørsmålet. Prøv hersketeknikken din på andre. Eller bli voksen.
    Det er bare å la være å svare på dette selverklærte trollets meldinger.

    Det er jo gøy å trolle @Larson, da. 😃

    Mvh
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn