Revolusjonerende diffusorer?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Vi har gleden av introdusere to nye diffusorer. Arithmetic Diffuse Signature og Arithemtic Diffuse Elite.

    Det spesielle med disse er kombinasjonen av en bredbåndet effekt, svært høy diffusjons koeffisient, og at de bygger mye mindre ut enn tradisjonelle diffusorer. Produsenten hevder dessuten at de skal fungere i nærfelt fordi man ikke får resonanser fra brønner. Vi tror allikevel at det er en fordel med avstand slik at lengre bølgelengder blir diffusert.

    Arithmetic Diffuse Signature fungerer fra 100 Hz til ca. 8000 Hz og med meget lav profil. Dybden vil avhenge av avstandsstykker som man velger, minimum er litt over 5 cm.
    Signature-Mount-C-cropped (Liten).png



    I og med at diffusorene er perforerte så kan man plassere dempemateriale bak.
    Diffuse Singature with and wihout dampening behind (Liten).jpg


    Effekten av diffusjon og demping med og uten ulike typer demping bak ser man i grafene under.
    Diffuse Signature measurement table.jpg


    Diffuse Signature measurement graph.jpg



    Det andre produktet heter Arithmetic Diffuse Elite og legger i tillegg til en høyfrekvens seksjon som gir diffusjon opp til minst 12000 Hz. Minimum dybde er litt over 10 cm.
    Elite-Mount-D-cropped-copy.jpg

    DEP2-Cropped-495x400 (Liten).png


    Måling av Diffuse Elite uten demping bak hvor den blå grafen viser effekten i de høye frekvenser.

    Diffuse Elite measurerement graph.jpg



    For de som vet litt om diffusorer, så er diffusjons koeffisienten til disse produktene utrolig høye sammenlignet med annet på markedet. Men de er oppgitt med teksten "scattering" målinger selv om de bruker diffusjonsmålinger (ISO 17497-2). Og her begynner det å bli komplisert. Forskjellen på scattering og diffusjonsmålinger er per dags dato diskutabelt i det vitenskapelige miljøet og grensene/forskjellene er ikke 100% satt. Derfor kan vi strengt ikke vite om vi snakker om et revolusjonerende produkt eller ikke i form av høyere diffusjonseffekt. Det vi vet er at målingene er utført av respektable NWAA Labs og Ron Sauro som er en av de fremste på dette området og har lokale til å utføre nøyaktige og korrekte målinger.

    Mer info om produktene inkl. videoer finner på nettsiden til Arithmetic:

    Vi mangler litt informasjon fra leverandøren RPG angående avstandsstykkene til disse produktene. Informasjonen på nettsiden vil bli oppdatert på det området i løpet av de nærmeste dagene. Trolig vil produktene komme med noen korte avstandsstykker som standard og inkl. i prisen og så blir det et tillegg for lengre avstandsstykker. Og bruke lengre avstandssstykker til den ytre høyfrekvent seksjonen til Elite ser vi ikke noe fordel med akustisk. Her vil kort avstand være en fordel. Målingen for Elite er for øvrig oppgitt med 25,4mm avstand.

    Begge produktene kommer både i størrelse 120x60 cm og 60x60 cm og Signature kommer i tillegg i størrelsene 120x120 cm og 120x240 cm (obs: høy frakt på store paneler). Og i finishene bjørk, eik, lønn eller kirsebær. Custom finisher er mulig, men krever et visst antall. Priser finner man under prisfanen.

    Dette er ikke produkter vi lagerfører til opplysning per dags dato. De produserer på bestilling og frakt går fra England med relativ høy fraktkostnad. Vi kan være behjelpelig med å arrangere fellesbestillinger til ulike steder i landet slik at kan man dele på fraktkostnaden. Leveringstid er dessverre lang med RPG og spesielt nå med ferieavvikling og korona situasjonen. Estimert leveringstid ligger nå på 9-10 uker med litt større bestillinger, men vil reduseres gradvis fremover.

    info@lydogakustikk.no
    tlf 40 24 29 47
     
    Sist redigert:

    Kommentarer

    Knubie

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.06.2020
    Innlegg
    1.728
    Antall liker
    719
    Sted
    Bergen
    Heisann, er det noen som har testet disse nå og kan utale seg om kvaliteten og kvantiteten av diffusjon?
     

    lydogakustikk

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    14.06.2014
    Innlegg
    1.177
    Antall liker
    2.123
    Heisann, er det noen som har testet disse nå og kan utale seg om kvaliteten og kvantiteten av diffusjon?
    Det er ingen som har gjort da produktene ikke har blitt levert enda. Leveransene ble først booket i dag og ankommer kundene først i neste uke.

    Ellers er det vel verdt å nevne at dersom man skal virkelig si noe om kvaliteten, så må man gjøre en sammenligningstest mot en referanse.

    Etter og ha gjort sammenligninger mellom en rekke produkter opp gjennom årene med timer med sammenligning og flytting frem og tilbake mange ganger, så har forskjellene fremstått i flere tilfeller som veldig store. Har ikke fått laget et autoshuffle system med tastetrykk enda :D
    En del diffusorer demper f.eks såpass mye at ligger nærmere en absorbent enn en diffusor og det blir mye tørrer/dødere med mindre energi. Spesielt de laget med isopor lignende materialer eller hybridprodukter. Og en del kan gi en del hardhet i retur, mens andre gir en fløyelsmyk og "varm" lyd.
     

    Knubie

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.06.2020
    Innlegg
    1.728
    Antall liker
    719
    Sted
    Bergen
    Ok så du sier utfra dine erfaringer at Arithmetic låter like bra som RPG Diffractal f.eks. og har større / dypere båndbredde?
     

    Knubie

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.06.2020
    Innlegg
    1.728
    Antall liker
    719
    Sted
    Bergen
    No har jeg endelig fått et utfyllende svar fra leverandøren. Disse "Diffuse" som produktet heter må ha en plate bak for å bevare Helmholtz funksjonen. Litt antagelig inntil 9cm veldig luftig dempematerialet går bak mellom diffusoren og bakplaten men antagelig ikke mer. Den fungerer da som en bredbåndet demper ned til øvre bass område tror eg, de sa ikke det men det er sånn man forstår det utfra designet. De viser absorbsjons data og diffusjon data oppgitt som scattering??? Det betyr ikke så mye for forskjell på scattering og diffusjon for hjernen er det ingen som vet.
    Det som derimot er helt fullstendig avklart er at disse fungerer perfekt over en membran trykk basert bass felle. De lages som og brukes i mange varianter med MLV (mass loaded vinyl), kryssfiner plater og stål plater som en VPR ala Modex plate m.fl. Arithmetic Design lager slike versjoner for stor kundene sine, og de er vel IKKE privat kunder, de er egentlig i proff markedet, vil eg tro.
    Faktisk er BAD Expo panelene mine så tett, at de virker rett utenpå disse og.
    Poenget er ihvertfall at man kan ha diffusjon utenpå "vanlige vanskelige" trykkbaserte bassfeller.
    Og ha diffusjon utenpå gjerne hastighetsbaserte bassfeller var tidligere forbeholdt proffe studio byggere som hadde metervis av vegg å ta av, og en money's no object pæng pung.
    Det er fremdeles ikke billig med trykkbaserte feller, og så dyr diffusjon utenpå der igjen.
    Dette er ett veldig spennende og fleksibelt produkt, og hakkje hørt det en gang. Føck....
     
    Sist redigert:

    lydogakustikk

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    14.06.2014
    Innlegg
    1.177
    Antall liker
    2.123
    Ok så du sier utfra dine erfaringer at Arithmetic låter like bra som RPG Diffractal f.eks. og har større / dypere båndbredde?
    Har ikke testet Arithmetic enda. Kommer først i neste uke.

    Arithmetic oppgir at de er målt med ISO 17497-2, som er metoden for diffusjon og ikke scattering. De kaller det allikevel scattering i målingene sine. Fikk en forklaring på det, men den var uklar.

    Måling med ISO 17497-2 (diffusjon) forteller oss mye mer om kvaliteten på direktiviteten enn bare scattering, noe som absolutt har betydning. Og si at dette betyr noe blir litt som å si en høyttalers direktivitet ikke har noe å si.

    The 17497-1 setup will only generate data sufficient for scattering coefficients, whereas 17497-2 generates data that provides much more information, including the "quality" of scattering (diffusion). In essence, 17497-1 only provides data for resultant energy measured near the specular envelope from the incident angle
     

    Knubie

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.06.2020
    Innlegg
    1.728
    Antall liker
    719
    Sted
    Bergen
    No har det gått ett år, det virker lite trolig at det er så revolusjonerende da. Særlig siden revolusjoner sprer seg vanligvis som farsotter......
     

    tofter

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    21.02.2006
    Innlegg
    676
    Antall liker
    466
    Torget vurderinger
    5
    Jeg venter på et par av disse som jeg skal teste på en litt spesiell måte; ganske tett på lytteposisjon og montert foran sub element (bakvegg DBA). Hvis dette fungerer bra kan du kalle de hva du vil for min del 😁 Testmålinger fra lydogakustikk virker lovende!
     

    lydogakustikk

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    14.06.2014
    Innlegg
    1.177
    Antall liker
    2.123
    307072841_1148058065799768_8541071749169738115_n (Medium).jpg


    307123325_1504391500003408_8084328764173666324_n (Medium).jpg


    Frekvensrespons overlay på to ulike avstander i rommet. Rød er med og grønn er uten. Dette er forresten råmålinger uten EQ av subene.

    Frekvensrespons med og uten Arithmetic med 2xAE suber_332cm avstand_rød er uten.jpg


    Frekvensrespons med og uten Arithmetic med 2xAE suber_384cm avstand_rød er uten.jpg
     
    Sist redigert:

    lydogakustikk

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    14.06.2014
    Innlegg
    1.177
    Antall liker
    2.123
    Tilsvarende resultat med Elite versjonen. Med er blå og uten er grønn.

    Frekvensrespons med og uten Arithmetic Elite med AE suber_384cm avstand_rød er uten.jpg


    Vannfall uten:
    Vannfall uten med 2xAE_høyere nivå.jpg


    Vannfall med Arithmetic foran:
    Vannfall med Arithmetic med 2xAE_høyere nivå.jpg
     

    tofter

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    21.02.2006
    Innlegg
    676
    Antall liker
    466
    Torget vurderinger
    5
    Ikke overraskende å se de minimale forskjellene.
    Kanskje ikke. Synes nå det er interessant å se faktiske testresultater uansett jeg da.
    Dette er jo overførbart til mange andre oppsett også da man tilsynelatende skal ganske langt opp i frekvens før disse begynner å påvirke i nevneverdig grad.
     

    coolio

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2015
    Innlegg
    5.487
    Antall liker
    5.453
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    2
    Målingene viser jo fint at det ikke er et problem å peise dem foran subber. Under 200-300 hz ser ut til å være uproblematisk.

    Veldig spent på dine inntrykk med sitteposisjon nært diffusorene @tofter :D
     

    tofter

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    21.02.2006
    Innlegg
    676
    Antall liker
    466
    Torget vurderinger
    5
    Det må nevnes at jeg kommer til å plassere disse i grenseland nærme i forhold til hva lydogakustikk generelt anbefaler, så min test må tas for hva den er. Likevel skal vel disse ha en fordel sammenlignet med andre løsninger; jeg har noen mer tradisjonelle 2d diffusorer jeg enkelt kan sammenligne med.
     

    coolio

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2015
    Innlegg
    5.487
    Antall liker
    5.453
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    2
    Er mye mer nysgjerrig på hvordan det oppleves i scenarioer som er relevant for meg enn i teoretisk perfekte forhold (y)

    Jeg tror og føler jeg trenger diffusjon i livet mitt :LOL:
     

    tofter

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    21.02.2006
    Innlegg
    676
    Antall liker
    466
    Torget vurderinger
    5
    Litt spredning i hverdagen kan umulig skade!
     

    Knubie

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.06.2020
    Innlegg
    1.728
    Antall liker
    719
    Sted
    Bergen
    Poenget er at ett produkt som kan fronte en bassfelle med litt adekvat diffusjon er svært etterspurt, for ikke å si ikke eksisterende. En kan bruke spiler eller binær amplitude diffusorer (disse hullplatene) som er spatiale diffusorer, de virker bare i retning, ikke i tid, så de difuserer mindre, eller på en annen mindre overbevisende måte. Nå har de fleste i vanlige lytterom, opp gjennom årene, forstått at diffusjon er underordnet god demping i bassen, i det man kaller value for money. Kan man derimot diffusere over en bassfelle er jo det som en gratis lunsj for resten av livet.
    Hvis de virker setter eg de foran 10cm Caruso Isobond limt til en 1-1,5mm stålplate med 10cm Isobond bak også (altså en VPR). Lager hele greien på hjul og triller den rundt på bakveggen, der det passer seg.
     

    lydogakustikk

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    14.06.2014
    Innlegg
    1.177
    Antall liker
    2.123
    Har delt noen subjektive inntrykk og målinger av Arithmetic vs Diffractal her:
     

    tofter

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    21.02.2006
    Innlegg
    676
    Antall liker
    466
    Torget vurderinger
    5
    Bra innsats, dette var nok ikke gjort på ett blunk :D Interessant og nyttig sammenligning!
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…

Informasjon om bruker

lydogakustikk
Bransjeaktør
Medlem siden
Antall liker
2.123
Link til alle artikler
47
lydogakustikk sine annonser
Bransjenyheter
Introduksjon av Vera Audio Coherence 12

Introduksjon av Vera Audio Coherence 12

  • 65
Ønsker å presentere høyttaleren Vera Audio Coherence 12 og dele tanker bak designet. Høyttaleren nærmer seg ferdigutviklet og målet er å lansere den innen sommer/høst. Et bilde under av...
Fortsett
Bransjenyheter
Modffractal-et produkt å teste før det er for seint

Modffractal-et produkt å teste før det er for seint

  • 30
Som det ble nevnt i en annen nyhet, så vil flere av produktene fra RPG ikke bli tilgjengelig lenger for private snart. Link...
Fortsett
Bransjenyheter
Kan gå mot slutten for RPG produkter til private

Kan gå mot slutten for RPG produkter til private

  • 0
Det skjer endringer med RPG som gjør at mange av produktene fremover vil kun selges i høyt antall og prisene vil også stige. Man vil rette seg mot pro-markedet. Har du hatt planer om å bestille...
Fortsett
Bransjenyheter
Fellesbestilling av RPG akustikkprodukter til Oslo

Fellesbestilling av RPG akustikkprodukter til Oslo

  • 1
Har en kunde i Oslo som vurderer å bestille en del RPG produkter og vil i den forbindelse undersøke om flere i området vil være med på denne bestillingen. Pallefraktkostnaden fordeles da på flere...
Fortsett
Bransjenyheter
RPG akustikkprodukter på tilbud i Bergen

RPG akustikkprodukter på tilbud i Bergen

  • 3
Vi selger en del produkter nå med meget god rabatt. I utgangspunktet produkter som må hentes i Bergen, da frakt blir fort kostbart med disse størrelsene. Med tanke på at man vanligvis betaler...
Fortsett
Bransjenyheter
Dokument om designet av Vera Audio P400/1000

Dokument om designet av Vera Audio P400/1000

  • 34
Vi har laget et dokument med en del info om designet og tekniske løsninger av Vera Audio P400/1000 effektforsterkeren. Kun på engelsk vel og merke. Dokumentet kan sees eller lastes ned her...
Fortsett
Topp Bunn