Politikk, religion og samfunn Nok et genialt trekk av de blåblå!

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • U

    Utgatt24668

    Gjest
    Det er tilgivelig å ha vært ung dum og rød. Det handler om å vokse det fra seg og bli til noe nyttig. Vi har vel alle sagt noe rødt og hjernedødt en gang, men det er en prosess. Jens ble til en statsmann til slutt. Han var en god leder og han er en god leder.

    Jens Stoltenberg kommer til å bli generalsekretær i FN.
    Uansett hvor sjarmerende Stoltenberg måtte være så er han faktisk en svak leder - konfliktsky, utydelig og er mer opptatt av egen karriere enn å faktisk lede og endre noe som helst. Han framsto derimot som sterk under 22/7 og han er samlende på tvers av partigrenser - men sannheten er at han har få resultater å vise til, og koalisjonen under de rødgrønne får dagens regjering til å framstå som samlende og handlekraftige.
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.572
    Antall liker
    7.103
    Bondevik opprettet fredssenteret med jobb til seg selv. Stoltenberg bombet Libya så han skulle få jobb. Lurer på hva Erna planlegger for seg selv. Hun vil ikke være i nærheten av å vinne neste valg.
    Dette mener jeg er det mest understuderte feltet i norsk statsvitenskap (i alle fall meg bekjent, jeg driver dog ikke med denslags) - i hvilken grad toppolitikeres handlinger som ministere osv i Norge er karrierebygging for internasjonale toppjobber for etter at de er ferdige med norsk politikk. Jeg mener det er rørende naivt å tro at det ikke spiller en betydelig rolle. Norske politikere er veldig flinke til å være den lydigste gutten eller jenta i klassen - noe det forsåvidt greit kan finnes andre forklaringer på, men at de har minst et halvt øye på tiden etter er jeg overbevist om.
    Det tror jeg faktisk ikke stemmer. Altså, jeg tror ikke det er veldig mange norske partiledere, enda mindre statsministre, som har planlagt sin nasjonale karriere med et øye for internasjonale toppjobber. Skal du komme noen vei nasjonalt må fokuset være der.

    Nå er det for så vidt ikke noe rart at noen, når videre politisk karriere nasjonalt synes ute eller blokkert, og de ikke slår seg til ro med å bli fylkesmann eller ambassadør i Santiago, at de søker seg ut.

    Det er ikke nok, for å lykkes med internasjonale toppjobber i mellomstatlige organisasjoner så kreves det et par ting:

    - status, man må stort sett ha vært stats- eller det minste utenriksminister;

    - støtte, man må ha en regjering i ryggen som er villige til å bruke tildels betydelige ressurser, ikke minst gjennom UD til å føre en lobby-kampanje. Historisk har slik støtte blitt gitt mer for å få bort brysomme rivaler i den nasjonale politikken enn fordi man mener vedkommende er den best egnede for vervet, men det blir litt på siden;

    - nasjonalitet, som i å ikke være i en åpen konflikt med land som kan legge ned veto (du kommer ikke til å se noen armener eller aserbadjaner som FN Generalsekretær med det første) og rotasjon/balanseprinsippet.

    Selv om Norge har en fordel av å bli ansett som noenlunde nøytralt, er en av de største donorene per capita til FN og det begynner å bli noen tiår siden Trygve Lie, så hjelper det ikke Erna at vi nettopp har hatt SG for Europarådet og fortsatt har SG for NATO. I tillegg krever det som nevnt en regjering som er villige til å bruke opp til et år på å lobbe for å få henne inn internasjonalt/ut av Oslo. Sånn bortsett fra at Guterres nok sitter ganske trygt i åtte år til.

    Så har man selvsagt en del gode/godt betalte jobber internasjonal under, som WEF der Brende lurte seg inn. Men som regel ikke så mye bedre betalt enn at man etter å ha ledet en borgerlig regjering saktens burde klare å hanke såpass inn gjennom styrehonorar og den slags her hjemme. Litt skal man da kunne forvente å ha igjen for skattelettelsene.

    Så nei, jeg tror faktisk ikke at de fleste norske toppolitikere har holdt et øye med utlandet gjennom hele sin karriere nasjonalt, tror det mer dukker opp som potensielle Plan B’er først når det blir potensielt aktuelt og politisk opportunt.
     
    U

    Utgatt24668

    Gjest
    Regner med at referatet kun er egnet til å definere en syndebukk og ikke hjelpe saken videre. Hadde innholdet vært fellende for henne han hun nok gått for lenge siden - før gribbene fikk mulighet til å kaste seg over henne. Hun beskytter nok nav sjefen - som faktisk har tilitt internt i nav og det gir liten mening å kaste henne nå.
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.215
    og i hvilken verden har du befunnet deg siden 2013? Vi har en regjering der det viktigste er å bli sittende.



    Husker også noen ord om at nå skulle det bli andre boller om åpenhet fra hun som har ett fokus, det å bli sittende.
     
    Sist redigert:
    U

    Utgatt24668

    Gjest
    og i hvilken verden har du befunnet deg siden 2013? Vi har en regjering der det viktigste er å bli sittende.



    Husker også noen ord om at nå skulle det bli andre boller om åpenhet fra hun som har ett fokus, det å bli sittende.
    Tja, jeg sliter med å se hva de rødgrønne klarte på 8 år så dette er nok heller mer en politikersykdom - selv om vi har noen få forsøk på endringer tross alt.

    Jeg er også avventende til hva dette referatet faktisk inneholder - men tror at regjeringen er kalkulerende nok til at ministeren måtte ha gått hvis det var fellende - spesielt med hensyn til opposisjonen og deres sult på å slå politisk mynt på denne saken.
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.215
    tror du oppriktig at NAV-skandalen handler om å slå politisk mynt?
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.215
    https://www.vg.no/nyheter/i/0nJn1G/...ed-naermere-100-millioner-kroner-paa-fire-aar

    I 2012 ble det anmeldt svindel for 210 millioner kroner av NAV, litt over målet på 208 millioner kroner det året.

    De neste tre årene ble det anmeldt misbruk for henholdsvis 239, 271 og 302 millioner kroner. Disse årene var kravene i NAVs målsystem på 231, 231 og 270 millioner kroner.
    Vi snakker ikke om parkeringsvakter som er pålagt å skrive parkeringsbøter, noe som nå er strengt forbudt ved lov, men om nav-ansatte som skal anmelde folk for svindel.

    Her har vi noe av kulturen fra NAV-ledelsen og regjeringen. Solide målstyring, er det ikke? For å tilfredsstille sin måloppnåelse måtte man anmelde folk for svindel. Herlig mistillitskultur. Null sjanse for justismord her.

    Vi skjønner jo hvorfor Anniken Hauglie ikke vil offentliggjøree møtereferat. Hun har så mye å skjule.


    jada, jada. de blå var ikke de første som begynte med det.

    Moxnes er 100 % på ballen nok en gang:
    – Dette viser mistenkeliggjøringen av trygdemottagere på en helt parodisk måte. Man kan ikke bare vedta at man skal få inn mer penger og øke anmeldelsene med et prosentkrav per år. Det er helt absurd.

    Han mener kravene sier noe om et politisk press på NAV.

    – NAV er egentlig til for å hjelpe folk som er i en vanskelig situasjon og av ulike grunner står utenfor arbeidslivet for en periode. Dessverre har vi en lang tradisjon for å se gjennom fingrene med hvitsnippkriminalitet, mens det brukes uforholdsmessig store ressurser på å forfølge folk som trenger hjelp fra velferdsstaten
     
    Sist redigert:

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.069
    Antall liker
    3.750
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Det er nå uansett en ganske spesiell greie at de har laget en aktivt målsetning om å øke antall anmeldelser fra år til år.
    Greit nok at en bedrift som selger klinkekuler håper å selge noen prosent flere hvert eneste år, og lager en plan for dette, men når man lager en plan over hvordan man skal klare å øke anmeldelser betydelig ser det jo rimelig spesielt ut.

    Når anser man at man har nådd målet? Når 100% av trygdemottakerne er anmeldt?

    Målet burde vært å redusere trygdemisbruk. Ikke å se hvor mange man klarer å anmelde.
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.009
    Antall liker
    6.243
    Hvordan reduserer man trygdemisbruk uten å anmelde svindlerne?
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.215
    Man anmelder de forholdene som skal anmeldes.
    Man lager ikke plan for sine ansatte om at de skal anmelde for så og så mye per år.

    Det er ikke vanskelig å forstå.


    Hvis du likevel sliter med å forstå, tenk på parkeringsvakter. Det er forbudt for selskapene å gi sine parkeringsvakter insentiv til å skrive ut mest mulig bøter.
     
    U

    Utgatt24668

    Gjest
    tror du oppriktig at NAV-skandalen handler om å slå politisk mynt?
    Ja - populismen skinner igjennom her og hykleriet fikk en veldig flau smak da det toppet seg med mistillitforlaget mot Storhaug. Snakk om å få for tidlig utløsning som ødelegger for hele morroa.

    Opposisjonens lite troverdige agenda unnskylder verken dagens eller tidligere regjeringer eller Nav eller domstolene - men opprydningen blir nok best utført av de som sitter på vakt da alle åpenbart strengt tatt har lagt seg flate og kan bare gjøre ting bedre.

    Dessuten er det viktig å ha en streng men rettferdig politikk og praksis på disse ytelsene. Vi må rette opp i lovbruddene utført av nav og få dette rettferdig men det må forbli strengt og strengere å få ytelser- men gjerne med bedre regler som gagner mer brukerne som virkelig trenger støtte og totalforbruket av skattepengene. Elefanten i rommet er alle vernede arbeidsplassene i Norge der for mange er beskyttet. Dette er et budsjett som faller utenfor nav men som man burde ha sett i sammenheng.
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.215
    Hvordan retter vi opp lovbruddene utført av NAV når øverste ledelse stritter imot med armer og ben?

    Anniken Hauglie skal snu hver stein, sier hun. Hun rørte ikke saken, fordi hun hadde det så travelt med valgkamp. Så folk satt uskydlig i fengsel. Folk satt uskyldig på tiltakebenken, mens Hauglie dro til Nord-norge for valgkampsak.

    Det viktigste for Anniken Hauglie er svært så tydelig. Saken skulle ikke komme ut i media, og absolutt ikke før valget.

    Så sprakk saken da statsadvokaten gjennom uformelle kanaler fikk nyss om skandalen. Siden den gang har Anniken Hauglie trenert og trenert. Og hun sier vi skal snu alle steiner.

    Hun frigjør ikke en gang møtereferatet mellom henne og nav-direktøren.

    Dette er ikke politisk mynt, men en minister som gjør alt hun kan for å bli sittende. Og det er å trenere, trenrere og fortie.

    Hun håper saken drøyer og drøyer slik at hun kan sitte ut perioden. Samme gjelder Erna som satte ned et granskningsutvalg for så å gjemme seg bak granskningsutvalget. Hun kan ikke si noe før granskningen er ferdig, og hun kan ikke erindre når hun fikk beskjed. Dette er ikke politisk mynt. Dette handler om skadebegrensning (for seg selv) og å bli sittende.

    Det er rimelig spesielt at regjeringen gransker seg selv. Men de blå-blå slutter ikke å overraske.
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.009
    Antall liker
    6.243
    Man anmelder de forholdene som skal anmeldes.
    Man lager ikke plan for sine ansatte om at de skal anmelde for så og så mye per år.

    Det er ikke vanskelig å forstå.


    Hvis du likevel sliter med å forstå, tenk på parkeringsvakter. Det er forbudt for selskapene å gi sine parkeringsvakter insentiv til å skrive ut mest mulig bøter.
    Hvor stor andel av svinderne tror du NAV anmelder?
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.215
    Man anmelder de forholdene som skal anmeldes.
    Man lager ikke plan for sine ansatte om at de skal anmelde for så og så mye per år.

    Det er ikke vanskelig å forstå.


    Hvis du likevel sliter med å forstå, tenk på parkeringsvakter. Det er forbudt for selskapene å gi sine parkeringsvakter insentiv til å skrive ut mest mulig bøter.
    Hvor stor andel av svinderne tror du NAV anmelder?
    Antyder du her at nav ikke anmelder nok?
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.540
    Antall liker
    7.863
    Torget vurderinger
    0
    Man anmelder de forholdene som skal anmeldes.
    Man lager ikke plan for sine ansatte om at de skal anmelde for så og så mye per år.

    Det er ikke vanskelig å forstå.


    Hvis du likevel sliter med å forstå, tenk på parkeringsvakter. Det er forbudt for selskapene å gi sine parkeringsvakter insentiv til å skrive ut mest mulig bøter.
    Hvor stor andel av svinderne tror du NAV anmelder?
    Antyder du her at nav ikke anmelder nok?
    Det kommer helt an på hva du legger i "nok".

    De vurderer nok også om anmeldelse vil føre til at politiet ser på saken eller bare "rutinemessig" henlegger den.

    Det vi kan gå ut fra er at langt fra alle saker som burde blitt belyst i retten kommer så langt.

    Og så har vi et kjempeproblem med at norsk rettspraksis legger seg på at "domstolene skal være varsomme med å overprøve fagetatenes vurderinger"!

    Her ligger et rettsikkerhetsproblem av dimensjoner!

    For de som måtte lure så er sitatet fra en dom i lagmannsretten i en skattesak der retten ganske enkelt fastslo at den ikke hade kompetanse til å vurdere om

    ligningsetaten hadde gjort riktige vurderinger i forhold til lovens bokstav! Fant saken på nett i går og gidder ikke lete etter en lenke!!
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.009
    Antall liker
    6.243
    Man anmelder de forholdene som skal anmeldes.
    Man lager ikke plan for sine ansatte om at de skal anmelde for så og så mye per år.

    Det er ikke vanskelig å forstå.


    Hvis du likevel sliter med å forstå, tenk på parkeringsvakter. Det er forbudt for selskapene å gi sine parkeringsvakter insentiv til å skrive ut mest mulig bøter.
    Hvor stor andel av svinderne tror du NAV anmelder?
    Antyder du her at nav ikke anmelder nok?
    Ja, hva er nok?
    De avslører en liten andel av svinden de utsettes for, og de anmelder en liten andel av svindelen de avslører.
    Stort sett anmelder de bare opplagte saker hvor de har sikre bevis.
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.215
    Vi har nå bevis på at NAV har holdt på med justismord. Folk har måtte tilbakebetalt 100.000-vis av kroner feilaktig. Folk har blitt buret inne feilaktig.

    Og du sier at NAV ikke anmelder nok...
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.009
    Antall liker
    6.243
    Vi har nå bevis på at NAV har holdt på med justismord. Folk har måtte tilbakebetalt 100.000-vis av kroner feilaktig. Folk har blitt buret inne feilaktig.

    Og du sier at NAV ikke anmelder nok...
    Ble det for vanskelig å forstå?
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.659
    Antall liker
    15.758
    Torget vurderinger
    2
    Det er nå uansett en ganske spesiell greie at de har laget en aktivt målsetning om å øke antall anmeldelser fra år til år.
    Greit nok at en bedrift som selger klinkekuler håper å selge noen prosent flere hvert eneste år, og lager en plan for dette, men når man lager en plan over hvordan man skal klare å øke anmeldelser betydelig ser det jo rimelig spesielt ut.

    Når anser man at man har nådd målet? Når 100% av trygdemottakerne er anmeldt?

    Målet burde vært å redusere trygdemisbruk. Ikke å se hvor mange man klarer å anmelde.
    Noen har lest Kafka og likte hva de leste?
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.515
    Antall liker
    9.285
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    NAV anmelder alle saker de mener er/var svindel. Og politiet henlegger ikke disse sakene. Alle NAV saker hvor det er svindlet for mer enn 100.000 kvalisererer automatisk til ubetinget fengsel. Det har jo vært politiske føringer her som har styrt NAV, politi og rettvesen til å prioritere disse sakene foran f.eks. hvitsnippkriminalitet som skatte- og momssvindel. Det er jo derfor at vi har fått 78 feilaktige ubetingede dommer.
     
    U

    Utgatt24668

    Gjest
    tror du oppriktig at NAV-skandalen handler om å slå politisk mynt?
    Ja - populismen skinner igjennom her og hykleriet fikk en veldig flau smak da det toppet seg med mistillitforlaget mot Storhaug. Snakk om å få for tidlig utløsning som ødelegger for hele morroa.

    Opposisjonens lite troverdige agenda unnskylder verken dagens eller tidligere regjeringer eller Nav eller domstolene - men opprydningen blir nok best utført av de som sitter på vakt da alle åpenbart strengt tatt har lagt seg flate og kan bare gjøre ting bedre.

    Dessuten er det viktig å ha en streng men rettferdig politikk og praksis på disse ytelsene. Vi må rette opp i lovbruddene utført av nav og få dette rettferdig men det må forbli strengt og strengere å få ytelser- men gjerne med bedre regler som gagner mer brukerne som virkelig trenger støtte og totalforbruket av skattepengene. Elefanten i rommet er alle vernede arbeidsplassene i Norge der for mange er beskyttet. Dette er et budsjett som faller utenfor nav men som man burde ha sett i sammenheng.
    Man anmelder de forholdene som skal anmeldes.
    Man lager ikke plan for sine ansatte om at de skal anmelde for så og så mye per år.

    Det er ikke vanskelig å forstå.


    Hvis du likevel sliter med å forstå, tenk på parkeringsvakter. Det er forbudt for selskapene å gi sine parkeringsvakter insentiv til å skrive ut mest mulig bøter.
    Hvor stor andel av svinderne tror du NAV anmelder?
    Antyder du her at nav ikke anmelder nok?
    NAV kunne ha mangedoblet sine anmeldelser bare ved å vaske og berike sine registre av brukere mot flyselskapene og fulgt opp mer banktransaksjoner. Dette blir nok mer nødvendig etterhvert som kassen blir slankere og vi har mindre å rutte med for å opprettholde alle andre tjenester i sosialdemokratiet.

    Svaret er nok å stramme inn mye mer (men ved å følge norsk lov åpenbart) og ha mer å rutte med til de som trenger det. Dagens AAP slår ut feil som eks for mange og er ulønnsomt for samfunnet og reduserer livskvaliteten til de som faller utenfor.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.540
    Antall liker
    7.863
    Torget vurderinger
    0
    Målet burde vært å redusere trygdemisbruk. Ikke å se hvor mange man klarer å anmelde.

    Det er nok lettere å nå måltall, ie. å dokumentrer at man når måltall, når man måler på antall anmeldelser og ikke på reduksjon i misbruk.

    NPM på sitt vakreste!
     
    U

    Utgatt24668

    Gjest
    tror du oppriktig at NAV-skandalen handler om å slå politisk mynt?
    Ja - populismen skinner igjennom her og hykleriet fikk en veldig flau smak da det toppet seg med mistillitforlaget mot Storhaug. Snakk om å få for tidlig utløsning som ødelegger for hele morroa.

    Opposisjonens lite troverdige agenda unnskylder verken dagens eller tidligere regjeringer eller Nav eller domstolene - men opprydningen blir nok best utført av de som sitter på vakt da alle åpenbart strengt tatt har lagt seg flate og kan bare gjøre ting bedre.

    Dessuten er det viktig å ha en streng men rettferdig politikk og praksis på disse ytelsene. Vi må rette opp i lovbruddene utført av nav og få dette rettferdig men det må forbli strengt og strengere å få ytelser- men gjerne med bedre regler som gagner mer brukerne som virkelig trenger støtte og totalforbruket av skattepengene. Elefanten i rommet er alle vernede arbeidsplassene i Norge der for mange er beskyttet. Dette er et budsjett som faller utenfor nav men som man burde ha sett i sammenheng.
    Det er nå uansett en ganske spesiell greie at de har laget en aktivt målsetning om å øke antall anmeldelser fra år til år.
    Greit nok at en bedrift som selger klinkekuler håper å selge noen prosent flere hvert eneste år, og lager en plan for dette, men når man lager en plan over hvordan man skal klare å øke anmeldelser betydelig ser det jo rimelig spesielt ut.

    Når anser man at man har nådd målet? Når 100% av trygdemottakerne er anmeldt?

    Målet burde vært å redusere trygdemisbruk. Ikke å se hvor mange man klarer å anmelde.
    Noen har lest Kafka og likte hva de leste?
    Ja, jeg liker Kafka - han skrev om sine indre demoner og oppgjør med disse - om det er giftig stolthet, undertrykte følelser, tvangstanker etc. Jeg tror mange kan ha glede av å lese Kafka. Hvis man får det bedre med seg selv er behovet for å belaste omgivelsene og seg selv med sin eksistensielle krise mindre.
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.515
    Antall liker
    9.285
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Man anmelder de forholdene som skal anmeldes.
    Man lager ikke plan for sine ansatte om at de skal anmelde for så og så mye per år.

    Det er ikke vanskelig å forstå.


    Hvis du likevel sliter med å forstå, tenk på parkeringsvakter. Det er forbudt for selskapene å gi sine parkeringsvakter insentiv til å skrive ut mest mulig bøter.
    Hvor stor andel av svinderne tror du NAV anmelder?
    Antyder du her at nav ikke anmelder nok?
    NAV kunne ha mangedoblet sine anmeldelser bare ved å vaske og berike sine registre av brukere mot flyselskapene og fulgt opp mer banktransaksjoner. Dette blir nok mer nødvendig etterhvert som kassen blir slankere og vi har mindre å rutte med for å opprettholde alle andre tjenester i sosialdemokratiet.

    Svaret er nok å stramme inn mye mer (men ved å følge norsk lov åpenbart) og ha mer å rutte med til de som trenger det. Dagens AAP slår ut feil som eks for mange og er ulønnsomt for samfunnet og reduserer livskvaliteten til de som faller utenfor.
    Dette gjøres allerede, pass skannes ved utreise fra Schengen og skannes igjen ved ankomst. De fleste har vel vært i den piren på Gardermoen som håndterer interkontinentale flyvninger, disse har ikke NAV tilgang til pr.dags.dato etter min info, men NAV har tilgang til kontobvegelser og banktransaksjoner i dag.
     
    U

    Utgatt24668

    Gjest
    ^ Ja, men de følger kun opp transaksjoner ved mistanke på et fåtall pr idag. De bør ha tilgang på utreise i tillegg - bare meg selv vet av flere som har brutt disse rutinene og omfanget er nok stort. Jeg vil gjerne at disse pengene går til de som virkelig trenger det, ikke finansiere opplevelsesreiser og svart arbeid i utlandet.
     
    U

    Utgatt24668

    Gjest
    Det er forresten mye lettere å diskutere politikk når man innser at hykleriet er like ille over hele den politiske aksen. Å forholde seg religiøst til en av sidene er slitsomt.

    Det er lite poeng å mislike noen men heller forholde seg objektivt til dem. Jeg har hatt problemer med noen selv - type Ropstad, Lysbakken og tidligere talsmann for MDG. Men problemet er at man raskt blir blind for resten av politikken deres ved å mislike eller hate dem. Heldigvis er Solheim ut av politikken - da jeg er usikker på om jeg kunne ha la vært å banket ham opp på gaten.
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.215
    Hva folk bruker sine penger på er 100 % opp til dem, RRR.

    Er du like streng mot de som snyter på skatten eller trikser med skatteparadis? Det er der de store pengene ligger. Vi snakker 10-talls milliarder av kroner årlig.

    Når du møter noen som sier de bruker svarte tjenester, husker du da at det er fra _deg_ de unndrar fra?


    Men jeg skjønner jo at det er lettere å sparke ned på de som sliter i samfunnet. Jævla "navere".
     
    Sist redigert:

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.215
    Nei, hykleriet er _ikke_ like stort over hele den politiske aksen. Du må gjerne tro det, men slik er det ikke.

    Som eksempel så kan du se på hva som skulle til for at en minister ble sparket for 8 år siden og nå.
     
    U

    Utgatt24668

    Gjest
    tror du oppriktig at NAV-skandalen handler om å slå politisk mynt?
    Ja - populismen skinner igjennom her og hykleriet fikk en veldig flau smak da det toppet seg med mistillitforlaget mot Storhaug. Snakk om å få for tidlig utløsning som ødelegger for hele morroa.

    Opposisjonens lite troverdige agenda unnskylder verken dagens eller tidligere regjeringer eller Nav eller domstolene - men opprydningen blir nok best utført av de som sitter på vakt da alle åpenbart strengt tatt har lagt seg flate og kan bare gjøre ting bedre.

    Dessuten er det viktig å ha en streng men rettferdig politikk og praksis på disse ytelsene. Vi må rette opp i lovbruddene utført av nav og få dette rettferdig men det må forbli strengt og strengere å få ytelser- men gjerne med bedre regler som gagner mer brukerne som virkelig trenger støtte og totalforbruket av skattepengene. Elefanten i rommet er alle vernede arbeidsplassene i Norge der for mange er beskyttet. Dette er et budsjett som faller utenfor nav men som man burde ha sett i sammenheng.
    Nei, hykleriet er _ikke_ like stort over hele den politiske aksen. Du må gjerne tro det, men slik er det ikke.

    Som eksempel så kan du se på hva som skulle til for at en minister ble sparket for 8 år siden og nå.
    Stoltenberg var en svak leder - i tillegg har jo de blåblå byttet ut ganske så mange.
     
    U

    Utgatt24668

    Gjest
    tror du oppriktig at NAV-skandalen handler om å slå politisk mynt?
    Ja - populismen skinner igjennom her og hykleriet fikk en veldig flau smak da det toppet seg med mistillitforlaget mot Storhaug. Snakk om å få for tidlig utløsning som ødelegger for hele morroa.

    Opposisjonens lite troverdige agenda unnskylder verken dagens eller tidligere regjeringer eller Nav eller domstolene - men opprydningen blir nok best utført av de som sitter på vakt da alle åpenbart strengt tatt har lagt seg flate og kan bare gjøre ting bedre.

    Dessuten er det viktig å ha en streng men rettferdig politikk og praksis på disse ytelsene. Vi må rette opp i lovbruddene utført av nav og få dette rettferdig men det må forbli strengt og strengere å få ytelser- men gjerne med bedre regler som gagner mer brukerne som virkelig trenger støtte og totalforbruket av skattepengene. Elefanten i rommet er alle vernede arbeidsplassene i Norge der for mange er beskyttet. Dette er et budsjett som faller utenfor nav men som man burde ha sett i sammenheng.
    Hva folk bruker sine penger på er 100 % opp til dem, RRR.

    Er du like streng mot de som snyter på skatten eller trikser med skatteparadis? Det er der de store pengene ligger. Vi snakker 10-talls milliarder av kroner årlig.

    Når du møter noen som sier de bruker svarte tjenester, husker du da at det er fra _deg_ de unndrar fra?


    Men jeg skjønner jo at det er lettere å sparke ned på de som sliter i samfunnet. Jævla "navere".
    Skatteparadis er lovlig men ikke heldig - uansett vanskelig å gjøre noe med.

    Skattesnylt er klart like alvorlig som all annen svindel.
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.215
    Stoltenberg svak? Hva er da Erna?

    Stoltenberg kastet partilederen for en alliansepartner ut av regjering grunnet dårlig anbudsrunde rundt noen kurspenger. Siv Jensen, vår finansminister, blir av en milliardær personlig belønnet med latterlig billig leiekontrakt for en hytte med god beliggenhet. Siv Jensen lyver om tilstanden til hytten og at hun liksom har stått for oppussingen. Erna bare trekker på skuldrene for denne korrupsjonen ala Norge.

    For ikke å nevne stabburet.
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.215
    Ellers er det fornøyelig med Erna på twitter. Hun har vært skikkelig stasminister i dag og klipt snorer, men flyplassen ble stengt grunnet storbrann i garasjeanlegg, hvor flere 100 biler ser ut til å gå tapt og brannmannskap kjemper mot flammene.

    Noen ord om de som kjemper mot flammene og flyplassen som ble stengt og alle reisende som sliter? nope.

    Erna bare: "Hvor får jeg ketsjup på pølsa, nå som jeg må kjøre bil til Oslo?".

    Hun kunne i det minste tatt Go Ahead-toget hun påtvang folk på sørlandet slik at hun fikk testet ut den staslige trillevognen.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn