Mat, drikke og røyk MAT

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • morbid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.08.2018
    Innlegg
    2.703
    Antall liker
    1.681
    Ingen spør du meg, men jeg kjøper gjerne high end mat ei gang i skuddåret. Når det gjelder den osten, så betaler jeg gjerne for det også, men jeg stusser på at literprisen på melk går opp 1000% fra den femmern de får fra nortura så fort bonden selger direkte til forbruker uten mellommenn på f.eks Facebook, ref rekoringen
     

    H.Are.Felle

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    28.11.2008
    Innlegg
    260
    Antall liker
    424
    Sted
    Porsgrunn
    Helstekt indrefilet på grill. Brunet først, bakt i folie med steketermometer.
    Bindt inn endene for å få gjevnere tykkelse.
    IMG_20220727_133252.jpg
    IMG_20220727_171119.jpg
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    16.661
    Antall liker
    9.957
    Provlagade idag.
    Normalt på sosiale medier så pleier man å poste en eller annen form for skrytebilder og la feilene (for de gjør vi jo alle) gå i glemmeboka. Der er det vel en del som har gått galt? Svidd på ene delen og knapt stekt på andre.
     

    Chalshus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    5.787
    Antall liker
    1.998
    Sted
    Horten
    Torget vurderinger
    5
    Men 65 spenn for en klump med Mozarella, hvorfor må det være ågerpriser?

    Nå har ikke jeg smakt denne osten fra Rygge Meieri, men fersk (bøffel)mozarella av høy klasse i Italia koster som regel 4-7 euro for en 250 grams ost.
     

    morbid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.08.2018
    Innlegg
    2.703
    Antall liker
    1.681
    Joa, men dette er bare halvparten og ikke kjempehøy klasse, i tillegg er den heller ikke spesielt fersk.
     

    Figge

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.11.2004
    Innlegg
    2.200
    Antall liker
    1.692
    Sted
    Stockholm
    Torget vurderinger
    2
    Normalt på sosiale medier så pleier man å poste en eller annen form for skrytebilder og la feilene (for de gjør vi jo alle) gå i glemmeboka. Der er det vel en del som har gått galt? Svidd på ene delen og knapt stekt på andre.
    Vill inte ha filén överstekt och svålen lite knaprig.
     
    • Liker
    Reaksjoner: 2xJ

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.368
    Antall liker
    1.929
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    3

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    19.664
    Antall liker
    11.969
    Torget vurderinger
    2
    Denne marsipankaken må være verdt hver eneste krone! Se hvor mange ingredienser du får for pengene!!!

    299589719_435045501997697_7309397980089679798_n.jpg
    Vi kan for eksempel kjøpe denne kaken fra Bakehuset, som eies av NorgeGruppen.
    Bon appétit!
    Kaken inneholder følgende substanser:
    Krem ( Fløte, sukker, vann, fullherdet palmekjerne, stabilisator (e422, e464, e407, e466), emulgator (e322 ( soyalecitin ), e435, e491), salt, vaniljeekstrakt, aroma, farge (e160a)), marsipan (sukker, mandler, glukose, vann, soyamel, pregelatinisert risstivelse, stabilisator (e420 (sorbitol)), fortykningsmiddel (e412, e413), konserveringsmiddel (e202), farge (e171)), kakebunn ( hvetemel, sukker, egg, vann, glukosesirup, skummetmelkpulver, hvetestivelse, mysepulver, melkeprotein, hvetegluten, emulgator (e471, e477, e470, e472b, e475), hevemiddel (e450, e500, e503), salt, farge (e101), aroma (vanillin)), syltetøy (sukker, bringebær (40 %), vann, fortykningsmiddel (e440), surhetsregulerende middel (e330), konserveringsmiddel (e202)), pynt (sukker, kakaomasse, -smør og -pulver, melkepulver, laktose, mysepulver, melkeprotein, rismel, salt, veg. olje (palme, palmekjerne, kokos, raps), smørolje (m/ melk ), glukosesirup, vann, hvetegluten, maltmel av hvete, emulgator (e322 soya /solsikkelecitin, e471), aroma (vanilje), glyserol, konsistensmiddel (e414, e440, e476), surhetsregulerende middel (e330), farge (e100, e120, e133, e151, e153, e155, e160ac, e162, e163, e170, e171, e172), ekstrakt (spirulina, spinat, gulrot, carthamus), antioksidant (e304, e306), overflatebehandlingsmiddel (e904), konserveringsmiddel (e202))
     
    Sist redigert:
    • Wow
    Reaksjoner: 2xJ

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    16.661
    Antall liker
    9.957
    Det bor ikke lenger en baker i Østre Aker. Bakeriet har blitt overtatt av en kjemiker.
     

    Polka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.07.2003
    Innlegg
    4.614
    Antall liker
    2.595
    Torget vurderinger
    96
    Jeg laget noe enkelt og godt til frokost i dag, siden jeg har fri. Ostesmørbrød med skinke og kryddersmør, på toppen la jeg nylaget luftig eggerøre. Et lett dryss med pepper, et par tomatskiver og en slice avocado. Utrolig godt!
     

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    11.793
    Antall liker
    7.519
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Snart ingen bakere igjen de fleste steder.... brød var ryggraden for de fleste bakerier, men når stort sett alt av butikkbrød nå er halvfabrikata til bake-off som produseres i Langtvekkistan, sånn at matkjedene kan maxe profitten på dette også.....
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    16.661
    Antall liker
    9.957
    Snart ingen bakere igjen de fleste steder.... brød var ryggraden for de fleste bakerier, men når stort sett alt av butikkbrød nå er halvfabrikata til bake-off som produseres i Langtvekkistan, sånn at matkjedene kan maxe profitten på dette også.....
    Ekstraskatt på latskap. Å bake er ikke spesielt komplisert og svært rimelig.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    19.664
    Antall liker
    11.969
    Torget vurderinger
    2
    Enig. Men, det er tidkrevende.
    Vi betaler en høy pris for å ikke bake selv, eller å ikke lenger ha tilgang til en pålitelig baker.
    Det har jeg, vi får varmt surdeigsbrød som er bakt i morgentimene, som har hevd naturlig i et døgn, laget av urkorn, vann og salt, fra en surdeigstarter. Smaker vidunderlig, og er uten hvetegluten, hevemiddel, industri-surdeigpulver eller tilsatt farge.
    Vi må stille strengere krav og følge bedre med på maten vi kjøper.

    (Skjønner nå at man må ha pregelatinisert risstivelse og soyamel når man skal lage marsipan!)
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    16.661
    Antall liker
    9.957
    Enig. Men, det er tidkrevende.
    Egentlig ikke, mesteparten av tiden gjør man uansett ingen ting utover å vente. Å bake f.eks en gang i uka burde ikke være noe problem å klemme inn i hverdagen uten at det ugjør allverdens forskjell. Om man gidder eller ikke får man finne ut av selv, men eventuelle problemer med at brød er dyrt på butikken og/eller at de ikke er særlig velsmakende er ganske enkelt å gjøre noe med om man vil.
     

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    11.793
    Antall liker
    7.519
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Man kan da vel ikke bruke tid på å bake selv?? Da miste man jo minst en episode av favorittserien!!!
    Litt fleip - men antageligvis nærmere virkeligheten enn vi tror.... med god hjelp fra matvarekjedene.. Problemet er at mesteparten av butikkbrødene smaker ugh, - og i alle fall dagen etter... Her i huset blir det for det meste sjølbakst, men innimellom sniker det seg fram et og annet butikkbrød... Har funnet et par alternativer som er akseptable, men det har visst også andre gjort....
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn