Steinar_Lund
Hi-Fi freak
Hvilket fe har bestemt at det skal hete kjøttfe? Var ikke storfe bra nok? Kanskje begrepet også skal omfatte småfe. Eller det for å skille det fra fiskefe og grønnsakfe?
Kjøttfe er kveg som gir melk til kalven og som er avlet frem og foret for å bli til kjøtt. Storfe betyr i Norge stort sett NRF med jurbetennelse som produserer imponerende mengder subsidiert kusaft i 15 år før de nødslaktes for å bli til "gourmetbiff" på et av Bondeamvirkets slakterier. Det er bra at man har et ord for å skille skitt og kanel.Steinar_Lund skrev:Hvilket fe har bestemt at det skal hete kjøttfe? Var ikke storfe bra nok? Kanskje begrepet også skal omfatte småfe. Eller det for å skille det fra fiskefe og grønnsakfe?
Steinar_Lund skrev:Hvilket fe har bestemt at det skal hete kjøttfe?
Jeg synes sistnevnte passer best på vedkommende som har bestemt at det skal hete førstnevnte.Valentino skrev:Er ikke kjøttfe synonymt med kjøtthue altså?
totte skrev:Kjøttfe er kveg som gir melk til kalven og som er avlet frem og foret for å bli til kjøtt. Storfe betyr i Norge stort sett NRF med jurbetennelse som produserer imponerende mengder subsidiert kusaft i 15 år før de nødslaktes for å bli til "gourmetbiff" på et av Bondeamvirkets slakterier. Det er bra at man har et ord for å skille skitt og kanel.Steinar_Lund skrev:Hvilket fe har bestemt at det skal hete kjøttfe? Var ikke storfe bra nok? Kanskje begrepet også skal omfatte småfe. Eller det for å skille det fra fiskefe og grønnsakfe?
Godt poeng. Hvis tottes definisjon er riktig, er man iallfall sikret ikke å få noe svineri (sic!) fra oksen, som indrefilet og ytrefilet og slik styggedom!pstraums skrev:Var det ikke dette som het KU i gamle dager ?
totte skrev:Kjøttfe er kveg som gir melk til kalven og som er avlet frem og foret for å bli til kjøtt. Storfe betyr i Norge stort sett NRF med jurbetennelse som produserer imponerende mengder subsidiert kusaft i 15 år før de nødslaktes for å bli til "gourmetbiff" på et av Bondeamvirkets slakterier. Det er bra at man har et ord for å skille skitt og kanel.Steinar_Lund skrev:Hvilket fe har bestemt at det skal hete kjøttfe? Var ikke storfe bra nok? Kanskje begrepet også skal omfatte småfe. Eller det for å skille det fra fiskefe og grønnsakfe?
En annen, mildere variant er fehue, men det er det altså mindre kjøtt på.Valentino skrev:Er ikke kjøttfe synonymt med kjøtthue altså?
Nå er du på jordet ;D Omlag halvparten av kalvene som fødes er guttekalver, også kalt stuter. De aller fleste av disse mister ballerasket i ung alder og blir biff når de er passe store. Den andre halvparten av kalvene er jentekalver, også kalt kviger når de er litt større. De fineste av disse får pare seg med en av stutekalvene som ikke har mistet ballerasket. De stutekalvene blir nå kalt okse og når kvigen har fått en kalv blir hun ku. Resten av kvigene får leve et par år før de blir slaktet og solgt som høyrygg og bog og slikt. Når kuene og oksene blir gamle så slaktes de og selges som pølser, kjøttdeig og hamburgere.el_mariachi skrev:Interesant dette egentlig.
Norsk Rødt Fe ble vel avlet frem for å få minst mulig ku som produserte mest mulig melk. De såkallte kjøttdyrene vet jeg ikke om er krysset og hvor mye men de går vel primært til slakt etter et par kalvinger. Altså er kuen mest verdigfull i dette tillfellet også.
Det interesante er når dette kjøttet entrer kjøttdisken da har alt blitt oksekjøtt!
Den eneste måten å skaffe seg oksekjøtt på er å kjøpe kalvekjøtt, da er sjansen større for å faktisk få kjøtt av oksekalven da disse i hovedsak blir slaktet før de er et år da de er lite nyttige.(produserer hverken melk eller kalver)
Men for alt jeg vet har de kanskje genmodifisert rasen slik att den bare kalver kuer.
Jeg spiste biff tartar og var generelt ekstremt kjøttsulten frem til jeg var 19.VilhelmW skrev:Hadde det ikke vært for at jeg er et sånt jækla rovdyr, som elsker kjøtt jo mindre stekt dess bedre, ville jeg konvertert til vegan tvert. Er det å vente at man mister apetitten på alt anna kjøtt en enn det som kommer fra Lofotlam, rein, elg & anna viltkjøtt inkl. kval?
Alt anna manipuleres, tilpasses, konverteres, antibiotikainfiseres, seigpines, tvangsfores, steriliseres osv. osv....før de seigpines milevis i en dyretransport, skytes i hue med boltpistol, eller elektrifiseres og bløgges, for så endelig å havne på bl.a. mitt bord som lammekjøtt ( sau finnes ikke..),okse ( ku finnes ikke ), broyler, kylkun(???) eller edelgris. Tror jeg tar meg et blomkålhue...
;D
Fælt så eplekjekk du har blitt, bare fordi du endelig har fått Fidelitity i postkassa der i nord, da ;D ;DVilhelmW skrev:He, he...da er det jo urkomisk at du inkluderer deg sjøl i "kjøtthue-gjengen"...men på gerell basis, er jeg enig. Hvor mye dumt går det an å diskutere`Personlig tror jeg det er lenge til bunnen er nådd!
;D ;D ;D
Det jeg jakter på havner ikke i gryta.. He hebambadoo skrev:Og det er en av grunnene for at vi går på jakt.
Hvor havner det da da?TTmania skrev:Det jeg jakter på havner ikke i gryta.. He hebambadoo skrev:Og det er en av grunnene for at vi går på jakt.
Det må litt rebranding til for sarte sjeler som ikke klarer å forholde seg til hvor maten deres egentlig kommer fra, det er ikke noe nytt. Si at indrefileten fra Reinsdyr som ligger på tallerken kommer fra Rudolf, og de mest urbaniserte klarer ikke å spise den. Sør i Europa er det forresten helt normalt at det er vakumpakket hestebiff på ethvert supermarked. Det står hest på pakken (for nordmenn høres muligens steak du cheval mer delikat ut enn hestebiff...) og godt er det.TTmania skrev:Tror jaggu det blir salat og grønnsaker heretter
Bedre enn "Indrefilet, råne(r)". ;Dtotte skrev:På Meny har jeg for noen dager siden sett indrefilet av svin solgt som "indrefilet, purke". I disse influensatider tror man visst at det klinger bedre. :
I dag blir det fårikål av garantert Lofotlam...godt mørna i Lofotfjell og oppvokst på grønt fjellgress dynka med havsalt - kan det bli bedre? Jeg kjøper 1 stk. hver høst. Det blir til et par lammelår, heimeprodusert pinnekjøtt ( henger til tørk nå etter 4 døgn i kraftig saltlake ) og 5 - 6 runder med fårikål eller frikase, samt en lammesadel. Det er blant det beste kjøttet jeg veit. Men sjøl det, stiller bak rypa, rein og kval. Prøv rosa heilsteik av mørt kvalkjøtt...fantastisk! Oppskrifter som for elgsteik, går utmerket - men surr bacon rundt, eller spekk kjøttet med solide baconstrimler - og for all del ikke over 65 grader kjernetemperatur...Rhesus skrev:Bedre enn "Indrefilet, råne(r)". ;Dtotte skrev:På Meny har jeg for noen dager siden sett indrefilet av svin solgt som "indrefilet, purke". I disse influensatider tror man visst at det klinger bedre. :
Og den svineinfuensaen var tamme greier, må jeg si.
Vel vilhelmw, jeg skrev de flesteVilhelmW skrev:He, he...da er det jo urkomisk at du inkluderer deg sjøl i "kjøtthue-gjengen"...men på gerell basis, er jeg enig. Hvor mye dumt går det an å diskutere`Personlig tror jeg det er lenge til bunnen er nådd!
;D ;D ;D
Etter at nordmenn begynte å reise mye mistet "godt norsk" mye av schwungen sin, for de som var dumme nok til å tro på det i utgangspunktet. Det finnes mye god mat som er norsk, men det er svært, svært langt fra noen garanti at noe er godt fordi det er norsk.Gori skrev:Ellers så tror jeg vi bortskjemte drittungene her i Norge får være glad for at vi har så rent kjøtt som vi har og så langt har holdt oss unna mange av de sykdommene som finnes i resten av europa.
Kanskje det er lurt å stå utenfor eu...... eller fryder forandring alltid...
Artssjåvinisme er til del komisk, men desverre mest tragisk.TTmania skrev:Tror jaggu det blir salat og grønnsaker heretter
Har du mensen? Virker sur og tverr. Rødt kjøtt er deilig.emokid skrev:Jeg spiste biff tartar og var generelt ekstremt kjøttsulten frem til jeg var 19.VilhelmW skrev:Hadde det ikke vært for at jeg er et sånt jækla rovdyr, som elsker kjøtt jo mindre stekt dess bedre, ville jeg konvertert til vegan tvert. Er det å vente at man mister apetitten på alt anna kjøtt en enn det som kommer fra Lofotlam, rein, elg & anna viltkjøtt inkl. kval?
Alt anna manipuleres, tilpasses, konverteres, antibiotikainfiseres, seigpines, tvangsfores, steriliseres osv. osv....før de seigpines milevis i en dyretransport, skytes i hue med boltpistol, eller elektrifiseres og bløgges, for så endelig å havne på bl.a. mitt bord som lammekjøtt ( sau finnes ikke..),okse ( ku finnes ikke ), broyler, kylkun(???) eller edelgris. Tror jeg tar meg et blomkålhue...
;D
Jeg mista apetitten på kjøtt på ca 1mnd etter at jeg hadde slutta...Nå er tanken alene frastøtende. Welcome to the bright side!
- I tried eating vegetarian. I feel like a wimp going into a restaurant. "What do you want to eat sir? Brocolli?" Brocolli's a side dish, folks. Always was, always will be, ok? When they ask me what I want, I say, "What do you think I want!? This is America. I want a bowl of raw red meat right now. Forget about that. Bring me a live cow over to the table. I'll carve off what I want and ride the rest home!BBking skrev:Har du mensen? Virker sur og tverr. Rødt kjøtt er deilig.
10-20% av norske sped- og småbarn lider av jernmangelanemi i varierende grad. I mange land finnes jernberiket mel, det er visstnok ikke tilgjengelig i Norge, i alle fall ikke brukt i det daglige brød. Barnemishandling. Grunnene til jernmangel er selvsagt flere enn at mamma har fått for seg at tofu er stas.vredensgnag skrev:Er vel få steder jeg ser mer sjabre og tilsynelatende skrantende mennesker enn blant betjeningen i helsekostbutikker. Det finnes vegetarianere som er kyndige nok til å få seg en god nok erstatning når de vender ryggen til kjøtt, men jammen ser man også mye rart i matveien - med mangelsykdommer blant barn som er pådyttet mors nyfrelste vegetarburgere.
Folk med tilheng til helsekostbutikker har et forvrengt forhold til næring og mat, og tror de kan erstatte et velbalansert kosthold med piller, bortkokte essenser og annet vissvass. Desverre er noen av disse såkalte vegetarianere (men kjøper norges omega 3 og melkedogmer, for det er jo ikke sååå synd fisk og melkekyr). Jeg har lite til overs for puddingveggiser. Kostholdssykdommer er ikke mer fremtredende hos plante-etere, de er bare anderledes enn pølsespisernes. Har du i utgangspunktet lite peiling på ernæring og kostholdet du har, hjelper det ikke om du er likspiser eller grønsakspiser.vredensgnag skrev:Er vel få steder jeg ser mer sjabre og tilsynelatende skrantende mennesker enn blant betjeningen i helsekostbutikker. Det finnes vegetarianere som er kyndige nok til å få seg en god nok erstatning når de vender ryggen til kjøtt, men jammen ser man også mye rart i matveien - med mangelsykdommer blant barn som er pådyttet mors nyfrelste vegetarburgere.