Politikk, religion og samfunn Hvorfor må maten være så billig i Norge?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    3.798
    Antall liker
    2.783
    Torget vurderinger
    1
    vredensgnag skrev:
    Odd, ta en kikk i den NRK artikkelen.

    En internasjonal sammenligning viser at norsk mat ikke er så trygg som mange kanskje tror. Av 17 land som er sammenlignet kommer Norge så langt nede som på 10. plass.
    Kikket på linken din og er enig med Øyen i mattilsynet at konklusjonen er basert på et for tynt grunnlag. Blant annet ser kanadierne ikke verdien av ett helheltlig tilsyn (Norge; Mattilsynet, Danmark Fødevaretilsynet), de ser heller ikke at mangelfullt nasjonalt regelverk skyldes at mye av dette baseres på EU gjennom EØSavtalen, de ser heller ikke muligheten for at de relativt høye tallene fra Norge skyldes gode rapporteringsrutiner for matbårne sjukdommer og at tilsvarende gunstige tall fra mange land skyldes manglende rapportering og store mørketall. Detr siste tror jeg er vesentlig.

    Kort sagt, feilkildene til denne undersøkelsen er for mange til at en kan legge vekt på den. Status for matbåren smitte, zoonoser og dyresjukdommer er godt kjent i Norge. Det kan også nevnes at det kjøres store kontroll- og overvåkingsprogrammer for sjukdommer vi ikke har i Norge, både for å detektere nysmitte på et tidlig tidspunkt, samt dokumentere status som smittefri.
     

    Pink_Panther

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.03.2006
    Innlegg
    19.102
    Antall liker
    9.407
    Odd J skrev:
    vredensgnag skrev:
    Er man redd for prioner burde man kanskje totalforby import av kjøttbenmel som kan ende opp i norsk fôrproduksjon?
    Det er importert både engelsk og tysk kjøttbenmel til Felleskjøpet. Og selv om vi endelig fikk forbud mot bruk av slikt, så omgår bønder dette:
    http://www.aftenbladet.no/nyheter/i...beinmel-i-kufocircr-2024561.html#.T126oMzPYTk

    Og er man virkelig bekymret for denslags burde man forby at det lages menneskeføde fra Maskin-Utbenet-Kjøtt (MUK).
    Det var importforbud den gangen det var farlig beinmjøl på kontinentet og i UK. Bakgrunnen for at BSE i det hele tatt dukket opp var at man, for å spare penger (selvfølgelig) reduserte varmebehandlingen av beinmjøl før det inngikk i kraftfôret. Dette kraftfôret ble aldri importert til Norge (takket være en forutseende veterinærdirektør på den tiden) og dermed er Norge ett av få land som aldri har påvist BSE i storfeet.

    Infolink veterinærinstituttet:
    http://www.vetinst.no/Faktabank/Alle-faktaark/Kugalskap-BSE
    Beinmel fra "norskslaktede" dyr destruerer vi på fabrikken hvor jeg jobber. 20-30000 tonn pr. år.
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    3.798
    Antall liker
    2.783
    Torget vurderinger
    1
    vredensgnag skrev:
    Affektbasert argumentasjon, frigjort fra fakta, har kjennetegnet norsk landbrukspolitikk i tiår, men er i ferd med å bli gjennomskuet.

    Hvor klokt er det at Mattilsynet er underlagt Landbruksdepartementet, for eksempel?
    Er det forbrukernes matsikkerhet som skal stå i fokus, eller er det i hvilken utstrekning man kan tillempe regelverket så det passer med produsentenes ønsker?

    I andre land har man forstått at dette kan gi en interessekonflikt, og dermed har man disponert annerledes, til forbrukernes beste.
    Kjør på. konspirasjonsteorier har vi ikke hatt siden 58 eller deromkring i tråden. Skal IKKE nevne kommunistmafiaen i det hele tatt jeg....
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Det gleder meg stort at denne møkkamafiaen får smake sin egen medisin.

    Forøvrig er det forbrukerne her hjemme som må betale for denne ostedumpingen.

    "Pengene hentes fra melken vi kjøper. For hver liter melk du kjøper i butikken, går 39 øre til støtte av eksport av Jarlsberg-ost. 60 prosent av Tines produksjon på 13.000 tonn går til eksport."

    Håper folk her hjemme etterhvert slutter å handle med Tine også, slik at de må si opp noen tusen ansatte og man man kan barbere dette kartellet ned til en høvelig størrelse, frata dem deres regulatorrolle og korrumperende makt over det norske folk.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Boikott mafiaen/Tine!

    Og det finnes fremdels folk som tviler på at dette er en bedriten mafia?

    Kjøper man noe som helst fra Tine er man med på å grave sin egen grav som forbruker. Det eneste som fungerer er at folk må begynne å reagere på dette korrupte maktmisbruket og rett og slett kjøpe andre produkter.

    Folk må begynne å etterspørre produkter fra andre leverandører. Hver gang man er i butikken kan man spørre etter smør fra andre produsenter og forklarer at man ikke ønsker å kjøpe varer fra Tine lenger. Etterhvert vil de oppdage at det er etterspørsel etter varer som ikke er produsert av dette råtne kartellet.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    65finger skrev:
    og hva gjorde de med importsmørberget?
    Når de har greit å fjerne alle konkurrerende produkter fra butikkhyllene slik at blåøyde norske forbrukere igjen kun skal kunne velge mellom Tine eller margarin, så skal disse produktene brukes til industriproduksjon. Hva de lager vet jeg ikke. Ferdigmat kanskje, eller dyrefor?

    "Tine har nå opparbeidet seg et lager på 1500 tonn importert smør. Dette vil brukes til industriproduksjon enten av Tine selv, eller selges til andre industriaktører som kan benytte seg av det."

    Mafiamakt på sitt verste.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.427
    Antall liker
    35.210
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Når selv landbruksdepartementet mener at det har gått for langt, da begynner det å bli ille.
    Landbruksdepartementet er likevel krystallklare på at Tine her har trådt over streken når Aftenposten tar kontakt med dem:
    –?Tine har ikke mulighet til å opptre som markedsregulator i denne saken og viser at de har en mangelfull forståelse for rollen som markedsregulator, sier departementsråd Leif Forsell i Landbruks- og matdepartementet.
    Han trekker frem at Tine som kommersiell aktør har mulighet til å kjøpe varene og dermed rydde opp i situasjonen som er oppstått. Dersom de gjør det, er det en forutsetning at de opptrer ryddig og ordentlig.
    –?Det er langt bortenfor det som er ryddig og ordentlig at de sender regningen til noen uten å informere dem. Det er rett og slett en merkelig og kritikkverdig måte å opptre på, sier Forsell.
    –?Vil dette få konsekvenser for Tine?
    –?Nei, ikke fra myndighetenes side. Vi har hatt et møte med Tine og gitt tydelig uttrykk for at de ikke har mulighet til å opptre slik. Siden saken nå er ryddet opp i, anser vi dette som ute av verden, sier Forsell.
    Så konsekvensen for Tine er... litt tilsnakk, og så er saken "ute av verden". ::)
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Boikott Tine!

    Asbjørn skrev:
    Så konsekvensen for Tine er... litt tilsnakk, og så er saken "ute av verden". ::)
    Tja, hva forventer du med et landbruksdepartement styrt av Senterpartiet? Det er jo bukken og havresekken i ganske høy potens. Korrupsjon på høyt plan. Hadde vært artig å vist hvor mange i det departementet som leverer varer til Tine og får penger fra dem.

    Sakene som felte Lysbakken er smårusk i forhold til slikt som dette.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Matkollektivene er ran fra felleskassen satt i system, og i et omfang som får det meste til å blekne.

    Innen norsk landbruk står ressursinnsatsen i forhold til resultat som om man kjøper et halvt tonn stål for å lage ett fingerbøl. Og det merkelige er at vi finner oss i dette, år etter år.

    Eneste forklaring må være at folk flest simpelthen ikke vet hvor Molboaktig det hele er organisert.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.427
    Antall liker
    35.210
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Det råeste er jo at de bare sender regningen videre til Synnøve Finden. Tine samler altså inn alt importert smør fra butikkene, legger det på sitt eget lager for eventuelt videresalg til industribruk, og krever at konkurrentene skal betale tilbake det smøret kostet til kjedene. Alt sammen for å skape plass i kjøledisken til Tines smør - og ingen ting annet. Markedsregulator. F...n ta dem.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Jeg går og venter på at avisene/media skal oppdage den egentlige årsaken til at det ble smørmangel. Men det synes å ta tid.

    To år tilbake fikk man EØS-påbud om å øke auksjonskvoten for importert ost og smør. Dette er en andel som kan innføres avgiftsfritt, og som skal auksjoneres ut. Matkjeder og produsenter kan delta i auksjonene.

    Tine deltok, og drev opp prisen til den var rett under importavgiften, da trakk de seg. Flere matkjeder, Finden, o.a. kjøpte. Men det var så tett på avgiften at ev. gevinst ble umulig. Så dette var en reserve i tilfelle Tine ikke kunne levere nok.

    Som rapportert i media så kvier man seg for å kjøpe når prisen er så tett på avgiften, siden logistikk kommer i tillegg. Da er det bedre å fortsette å kjøpe fra Tine. Anbudsbeløpet utløses først når varen kommer inn over grensen - så man har forpliktet seg til å betale beløpet om man importerer på avgiftsfri kvote.

    Deretter strupet Tine produksjonen, for å tvinge konkurrenter til å utløse sine kvoter. Men de feilberegnet folks etterspørsel, og det som skulle være et taktisk grep overfor konkurrenter ble en stor strategisk bommert, fordi smørhyllene simpelthen ble tomme.

    Grunnen til at Tine måtte akseptere avgiftsfri erstatningsimport skyldes nok at man truet med å avsløre spillet. Om ikke kunne jo matkjedene, Finden o.a. brukt kvoten sin, men det slapp de.

    Naturligvis er de nå straks på banen for å tømme hyllene for konkurrerende produkter, men konsernets omdømme er blitt stygt skadet, og de angrer nok på at sinnet over disse kvotene fikk dem til å agere så dumt.
     
    N

    nb

    Gjest
    Asbjørn skrev:
    Det råeste er jo at de bare sender regningen videre til Synnøve Finden. Tine samler altså inn alt importert smør fra butikkene, legger det på sitt eget lager for eventuelt videresalg til industribruk, og krever at konkurrentene skal betale tilbake det smøret kostet til kjedene. Alt sammen for å skape plass i kjøledisken til Tines smør - og ingen ting annet. Markedsregulator. F...n ta dem.
    Gi det en dag eller to, så vil nok Odd J forklare hvorfor dette var en utmerket handling og det eneste rette å gjøre - rett og slett en nødvendighet.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    nb skrev:
    Asbjørn skrev:
    Det råeste er jo at de bare sender regningen videre til Synnøve Finden. Tine samler altså inn alt importert smør fra butikkene, legger det på sitt eget lager for eventuelt videresalg til industribruk, og krever at konkurrentene skal betale tilbake det smøret kostet til kjedene. Alt sammen for å skape plass i kjøledisken til Tines smør - og ingen ting annet. Markedsregulator. F...n ta dem.
    Gi det en dag eller to, så vil nok Odd J forklare hvorfor dette var en utmerket handling og det eneste rette å gjøre - rett og slett en nødvendighet.
    Tolk: "Honecker sier han ser frem til mange år med fortsatt støtte fra sine kamerater i Kreml."
     

    Vedlegg

    decibelius

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.12.2007
    Innlegg
    7.866
    Antall liker
    1.679
    Sted
    Bislett
    Rema-gulosten er faktisk ganske digg. Bortimot halv pris mot Tine's.
    Dette var dagens gladmelding fra NTB (Norsk Teologisk Bakstreverforbund).
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    3.798
    Antall liker
    2.783
    Torget vurderinger
    1
    nb skrev:
    Asbjørn skrev:
    Det råeste er jo at de bare sender regningen videre til Synnøve Finden. Tine samler altså inn alt importert smør fra butikkene, legger det på sitt eget lager for eventuelt videresalg til industribruk, og krever at konkurrentene skal betale tilbake det smøret kostet til kjedene. Alt sammen for å skape plass i kjøledisken til Tines smør - og ingen ting annet. Markedsregulator. F...n ta dem.
    Gi det en dag eller to, så vil nok Odd J forklare hvorfor dette var en utmerket handling og det eneste rette å gjøre - rett og slett en nødvendighet.
    Vi lar det gå ei uke så dere får tømt dere litt til.
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    Odd J skrev:
    nb skrev:
    Asbjørn skrev:
    Det råeste er jo at de bare sender regningen videre til Synnøve Finden. Tine samler altså inn alt importert smør fra butikkene, legger det på sitt eget lager for eventuelt videresalg til industribruk, og krever at konkurrentene skal betale tilbake det smøret kostet til kjedene. Alt sammen for å skape plass i kjøledisken til Tines smør - og ingen ting annet. Markedsregulator. F...n ta dem.
    Gi det en dag eller to, så vil nok Odd J forklare hvorfor dette var en utmerket handling og det eneste rette å gjøre - rett og slett en nødvendighet.
    Vi lar det gå ei uke så dere får tømt dere litt til.
    tipper du glimrer med ditt fravær om en uke. ut å flåse for så gå og hjemme seg på Tinekontoret
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    3.798
    Antall liker
    2.783
    Torget vurderinger
    1
    65finger skrev:
    Odd J skrev:
    nb skrev:
    Asbjørn skrev:
    Det råeste er jo at de bare sender regningen videre til Synnøve Finden. Tine samler altså inn alt importert smør fra butikkene, legger det på sitt eget lager for eventuelt videresalg til industribruk, og krever at konkurrentene skal betale tilbake det smøret kostet til kjedene. Alt sammen for å skape plass i kjøledisken til Tines smør - og ingen ting annet. Markedsregulator. F...n ta dem.
    Gi det en dag eller to, så vil nok Odd J forklare hvorfor dette var en utmerket handling og det eneste rette å gjøre - rett og slett en nødvendighet.
    Vi lar det gå ei uke så dere får tømt dere litt til.
    tipper du glimrer med ditt fravær om en uke. ut å flåse for så gå og hjemme seg på Tinekontoret

    Fjerning av utenlandsk smør er et resultat av at tilgangen på norsk smør er normalisert, kjedene melder tilbake at det er bråstopp i salget av utenlandsk smør (ja tenk det) og leverandørene dermed må ta tilbake usolgte varer på lik linje med andre usolgte varer, som gammel melk osv. Egentlig ikke noe uvanlig i dette. Det er ikke alt som kommer inn i butikken som dras forbi kassaapparatene, mye tas i retur som usolgt.

    Smørkrisa var IKKE en permanent liberalisering/oppheving av tollvernet slik som mange av dere håpte på, men en tidsavgrenset imprt pga mangel på norsk smør.


    Du har helt rett, om en uke glimrer jeg med mitt fravær, se den andre tråden.
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    Odd J skrev:
    65finger skrev:
    Odd J skrev:
    nb skrev:
    Asbjørn skrev:
    Det råeste er jo at de bare sender regningen videre til Synnøve Finden. Tine samler altså inn alt importert smør fra butikkene, legger det på sitt eget lager for eventuelt videresalg til industribruk, og krever at konkurrentene skal betale tilbake det smøret kostet til kjedene. Alt sammen for å skape plass i kjøledisken til Tines smør - og ingen ting annet. Markedsregulator. F...n ta dem.
    Gi det en dag eller to, så vil nok Odd J forklare hvorfor dette var en utmerket handling og det eneste rette å gjøre - rett og slett en nødvendighet.
    Vi lar det gå ei uke så dere får tømt dere litt til.
    tipper du glimrer med ditt fravær om en uke. ut å flåse for så gå og hjemme seg på Tinekontoret

    Fjerning av utenlandsk smør er et resultat av at tilgangen på norsk smør er normalisert, kjedene melder tilbake at det er bråstopp i salget av utenlandsk smør (ja tenk det) og leverandørene dermed må ta tilbake usolgte varer på lik linje med andre usolgte varer, som gammel melk osv. Egentlig ikke noe uvanlig i dette. Det er ikke alt som kommer inn i butikken som dras forbi kassaapparatene, mye tas i retur som usolgt.

    Smørkrisa var IKKE en permanent liberalisering/oppheving av tollvernet slik som mange av dere håpte på, men en tidsavgrenset imprt pga mangel på norsk smør.


    Du har helt rett, om en uke glimrer jeg med mitt fravær, se den andre tråden.
    helt oppriktig, det er synd!
     

    noen

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    24.03.2008
    Innlegg
    135
    Antall liker
    13
    Odd J skrev:
    65finger skrev:
    Odd J skrev:
    nb skrev:
    Asbjørn skrev:
    Det råeste er jo at de bare sender regningen videre til Synnøve Finden. Tine samler altså inn alt importert smør fra butikkene, legger det på sitt eget lager for eventuelt videresalg til industribruk, og krever at konkurrentene skal betale tilbake det smøret kostet til kjedene. Alt sammen for å skape plass i kjøledisken til Tines smør - og ingen ting annet. Markedsregulator. F...n ta dem.
    Gi det en dag eller to, så vil nok Odd J forklare hvorfor dette var en utmerket handling og det eneste rette å gjøre - rett og slett en nødvendighet.
    Vi lar det gå ei uke så dere får tømt dere litt til.
    tipper du glimrer med ditt fravær om en uke. ut å flåse for så gå og hjemme seg på Tinekontoret
    Fjerning av utenlandsk smør er et resultat av at tilgangen på norsk smør er normalisert, kjedene melder tilbake at det er bråstopp i salget av utenlandsk smør (ja tenk det) og leverandørene dermed må ta tilbake usolgte varer på lik linje med andre usolgte varer, som gammel melk osv. Egentlig ikke noe uvanlig i dette. Det er ikke alt som kommer inn i butikken som dras forbi kassaapparatene, mye tas i retur som usolgt.
    Smørkrisa var IKKE en permanent liberalisering/oppheving av tollvernet slik som mange av dere håpte på, men en tidsavgrenset imprt pga mangel på norsk smør.
    Du har helt rett, om en uke glimrer jeg med mitt fravær, se den andre tråden.
    Hvis smøret blir fjernet fra butikkene og kjørt tilbake på tines lager blir det svært vanskelig å kjøpe det, så en bråstopp i salget er vel ganske naturlig.

    Personlig synes jeg det er beklagelig, det var forfriskende med litt nytt smør.
     

    ErosLoveking

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.02.2004
    Innlegg
    15.747
    Antall liker
    3.916
    Sted
    Oslo
    65finger skrev:
    Odd J skrev:
    65finger skrev:
    Odd J skrev:
    nb skrev:
    Asbjørn skrev:
    Det råeste er jo at de bare sender regningen videre til Synnøve Finden. Tine samler altså inn alt importert smør fra butikkene, legger det på sitt eget lager for eventuelt videresalg til industribruk, og krever at konkurrentene skal betale tilbake det smøret kostet til kjedene. Alt sammen for å skape plass i kjøledisken til Tines smør - og ingen ting annet. Markedsregulator. F...n ta dem.
    Gi det en dag eller to, så vil nok Odd J forklare hvorfor dette var en utmerket handling og det eneste rette å gjøre - rett og slett en nødvendighet.
    Vi lar det gå ei uke så dere får tømt dere litt til.
    tipper du glimrer med ditt fravær om en uke. ut å flåse for så gå og hjemme seg på Tinekontoret

    Fjerning av utenlandsk smør er et resultat av at tilgangen på norsk smør er normalisert, kjedene melder tilbake at det er bråstopp i salget av utenlandsk smør (ja tenk det) og leverandørene dermed må ta tilbake usolgte varer på lik linje med andre usolgte varer, som gammel melk osv. Egentlig ikke noe uvanlig i dette. Det er ikke alt som kommer inn i butikken som dras forbi kassaapparatene, mye tas i retur som usolgt.

    Smørkrisa var IKKE en permanent liberalisering/oppheving av tollvernet slik som mange av dere håpte på, men en tidsavgrenset imprt pga mangel på norsk smør.


    Du har helt rett, om en uke glimrer jeg med mitt fravær, se den andre tråden.
    helt oppriktig, det er synd!
    hva er synd? Fraværet av alternativer? fra de kjipeste vassne innvandrersmørklætter til de med interessante andre smaksnyanser. ooops. matsnobberi er ikke lov, gklmte helt det. Muzakavdelingen neste.

    huffigruff, slemme bonderos, villfarnesønn i cityjungelen.
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    ErosLoveking skrev:
    65finger skrev:
    Odd J skrev:
    65finger skrev:
    Odd J skrev:
    nb skrev:
    Asbjørn skrev:
    Det råeste er jo at de bare sender regningen videre til Synnøve Finden. Tine samler altså inn alt importert smør fra butikkene, legger det på sitt eget lager for eventuelt videresalg til industribruk, og krever at konkurrentene skal betale tilbake det smøret kostet til kjedene. Alt sammen for å skape plass i kjøledisken til Tines smør - og ingen ting annet. Markedsregulator. F...n ta dem.
    Gi det en dag eller to, så vil nok Odd J forklare hvorfor dette var en utmerket handling og det eneste rette å gjøre - rett og slett en nødvendighet.
    Vi lar det gå ei uke så dere får tømt dere litt til.
    tipper du glimrer med ditt fravær om en uke. ut å flåse for så gå og hjemme seg på Tinekontoret

    Fjerning av utenlandsk smør er et resultat av at tilgangen på norsk smør er normalisert, kjedene melder tilbake at det er bråstopp i salget av utenlandsk smør (ja tenk det) og leverandørene dermed må ta tilbake usolgte varer på lik linje med andre usolgte varer, som gammel melk osv. Egentlig ikke noe uvanlig i dette. Det er ikke alt som kommer inn i butikken som dras forbi kassaapparatene, mye tas i retur som usolgt.

    Smørkrisa var IKKE en permanent liberalisering/oppheving av tollvernet slik som mange av dere håpte på, men en tidsavgrenset imprt pga mangel på norsk smør.


    Du har helt rett, om en uke glimrer jeg med mitt fravær, se den andre tråden.
    helt oppriktig, det er synd!
    hva er synd? Fraværet av alternativer? fra de kjipeste vassne smørklætter til de med interessante andre smaksnyanser. ooops. matsnobberi er ikke lov, gkemte helt det. Muzakavdelingen neste.

    huffigruff, slemme bonderos, villfarnesønn i cityjungelen.
    greit å ha noen å være uenig med
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Boikott Tine!

    Ny runde med bondens marked, denne og neste helg.

    God anledning til å finne gode norske produkter som ikke stammer fra monopolistmafiaen (Tine, Nortura og lignende skamløse banditter.)


    Påskemarkeder 24. mars:
    Bergen (kl. 10 - 16, på Bryggen)
    Drammen (kl. 11 - 16, på Bragernes Torg)
    Lillehammer (kl. 10 - 14, på Stortorget)
    Oslo (kl. 11 - 16, i Birkelunden)
    Tromsø (kl. 10 - 15, på Stortorget)
    Trondheim (kl. 11 - 16, på Torvet)

    Påskemarkeder 31. mars:
    Kragerø (kl. 10 - 14, på Torvet)
    Verdal (Kl. 11 - 15, på Minsås plass)
    Ålesund (kl. 11 - 15, i Korsatunellen)
    Åndalsnes (kl. 11 - 15, på Torvet)
     

    Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    10.113
    Antall liker
    2.648
    bambadoo skrev:
    MUK er noe dritt.
    Ser at det i USA er lov til å bruke alle typer dyr i MUK produksjonen, bare man vasker kjøttet i noe kjemikali-greier, og sa kommer denne ubestemmelig gugga ut som "rosa slim" som blant annet gis til skolebarna. Det er billig vett'u...billig billig.

    Men nå vil jeg nevne noe som er bra!
    AMC group i Spania produserer en del varianter av ferskpresset juice på plastflasker, som distribueres av BAMA og selges kun på Rema 1000. Har prøved et par varianter, ferskpresset ananas, og ferskpresset grapefrukt. Disse er bare utrolig gode! Du får også drue, appelsin og et par varianter til. Dette er nyheter og akkurat nå får du 3 for 2.
    Ellers kjøper jeg akkurat nå mengder av appelsiner til 3 kroner pr kg og presser min egen appelsinjuice på min elektriske juicepresse. Nyyydelig! :)
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Boikott Tine!

    Espen R skrev:
    Men nå vil jeg nevne noe som er bra!
    AMC group i Spania produserer en del varianter av ferskpresset juice på plastflasker, som distribueres av BAMA og selges kun på Rema 1000. Har prøved et par varianter, ferskpresset ananas, og ferskpresset grapefrukt. Disse er bare utrolig gode! Du får også drue, appelsin og et par varianter til. Dette er nyheter og akkurat nå får du 3 for 2.
    Ellers kjøper jeg akkurat nå mengder av appelsiner til 3 kroner pr kg og presser min egen appelsinjuice på min elektriske juicepresse. Nyyydelig! :)
    Jepps, det er en velsmakende serie. Liker spesielt godt den med granateple, fine og bittersur uten å være for søt slik endel andre flytende fruktblandinger er.
     

    Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    10.113
    Antall liker
    2.648
    Og siden vi nå er inne på drikkevarer vil jeg slå et slag for et par nyheter fra Mack i Tromsø. Den ene er 1877 som øl brygget på tsjekkiske tradisjoner. Dette er øl produsert med ren pilsnermalt og klassisk, tjekkisk Saazer humle. Absolutt velsmakende! Hvorfor lager de store bryggeriene her til lands stor sett bare "trøtt" øl? :-\

    Det andre produktet fra Mack er en ferskpresset eplemost på glassflake, tilsatt litt "avsrundet" kullsyre. Ble nesten "hooked" på denne.
     
    N

    nb

    Gjest
    Espen R skrev:
    Men nå vil jeg nevne noe som er bra!
    AMC group i Spania produserer en del varianter av ferskpresset juice på plastflasker, som distribueres av BAMA og selges kun på Rema 1000. Har prøved et par varianter, ferskpresset ananas, og ferskpresset grapefrukt. Disse er bare utrolig gode! Du får også drue, appelsin og et par varianter til. Dette er nyheter og akkurat nå får du 3 for 2.
    Ellers kjøper jeg akkurat nå mengder av appelsiner til 3 kroner pr kg og presser min egen appelsinjuice på min elektriske juicepresse. Nyyydelig! :)
    Smakssammensetningene og konseptet ligner mistenkelig på noe en bekjent av en kollega av meg har drevet med i noen år nå. Så regner med at det vanlige har skjedd - de stjeler en idé fra en mindre aktør og markedsfører den som sin egen.
     
    S

    Slubbert

    Gjest
    Espen R skrev:
    Men nå vil jeg nevne noe som er bra!
    AMC group i Spania produserer en del varianter av ferskpresset juice på plastflasker, som distribueres av BAMA og selges kun på Rema 1000. Har prøved et par varianter, ferskpresset ananas, og ferskpresset grapefrukt. Disse er bare utrolig gode! Du får også drue, appelsin og et par varianter til. Dette er nyheter og akkurat nå får du 3 for 2.
    Ellers kjøper jeg akkurat nå mengder av appelsiner til 3 kroner pr kg og presser min egen appelsinjuice på min elektriske juicepresse. Nyyydelig! :)
    Ferskpresset? Er du et miljøsvin? Husker at en tidligere kollega av meg som var involvert i FIVH, hadde en voldsom aversjon mot ferskpresset juice. Det å transportere appelsiner (eller frukt generelt) er svært ressurskrevende i forhold til å transportere konsentrat og han viste til noen studier som kartla forskjellen i CO2-fotavtrykk mellom ferskpresset juice og konsentratjuice. Det var noe sånn som 20:1, helt vilt. Ferskpresset juice får babypandaen til å gråte, ditt luksusbehov ødelegger for verdens fattige, konsentrat ftw!
     

    bambadoo

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    11.10.2002
    Innlegg
    22.129
    Antall liker
    10.592
    Sted
    Lørenskog
    Torget vurderinger
    16
    "Ferskpresset" juice ja... Ikke det samme som fersk juice.
    Leste en oversikt over dette. Endel av det vi ser i butikkene ble "ferskpresset" for 1 år siden.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn