350 kr/kg for rund fisk i butikk? Det skjer vel noe med den også på veien dit, men jeg kan ikke detaljene i verdikjeden. Om man insisterer på bare å spise indrefileten vil man kanskje få en annen kilopris enn for helt dyr.
Jeg ser torskefilet til 120 kr/kg i butikk her, og da er en god del skinn og ben fjernet på veien fra båten til disken.
meny.no
Dessuten, prisen til fisker:
Torskeprisen har toppet seg til 90-tallet i kilopris og kan komme til å bryte den magiske grensa på 100 kroner kiloet snart.
www.fiskeribladet.no
Til sammenligning: Produsentpris gris fra Nortura er 1050 kr pr 25 kgs «helsegris», 42 kr kg. Lykke til med å finne den som filet i butikk til ca det dobbelte av produsentprisen, dvs 84 kr/kg for svinefilet. Butikkprisen ser ut til å starte rundt 200 kr/kg, ca fem ganger produsentprisen.
(16.05.25) Smågrisprisen går opp med kr 30,- pr stk fra mandag 19. mai. Salgspris for helsegris ved 25 kg blir da kr 1130,- pr stk.
medlem.nortura.no
meny.no
Interessant sammenligning, det der. Fiskerne sitter igjen med en
mye større andel av konsumentprisen i sin verdikjede, til tross for at prisene ikke er politisk styrt og mellomleddet ikke er et produsenteid kvasimonopol med statsdelegert reguleringsmyndighet.