Mat, drikke og røyk Hvilken Vin har vi i glasset?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.532
    Antall liker
    9.691
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Du vet hva vi kaller skummet (moussen) på en Bollinger (Bolle blant champagnevenner)?....Need I say it?
     

    Stein 99

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2009
    Innlegg
    1.621
    Antall liker
    931
    IMG_0696.jpg

    Bordeaux 2006, med riktig rustrød farge, men ikke spesielt god, men den går ned da,
     

    otare

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.04.2007
    Innlegg
    13.719
    Antall liker
    9.336
    Sted
    Trondheim
    Det ble en 2008 Billaud-Simon Les Vaillons Chablis 1. Cru i går og i dag (3 glass i går og 3 glass i dag. Den hadde faktisk godt av et døgn åpen i kjøleskapet. Litt lukket og mineralsk i går kveld.Mer frukt nå. Fargen har også endret seg en del - litt grønnaktig skjær i går, men mer gylden og moden i fargen i dag. Det matcher vel egentlig også smaksendringen.

     

    Svein Arne

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.07.2013
    Innlegg
    8.826
    Antall liker
    8.382
    Sted
    På kanten.
    Nei, det har gått meg hus forbi.
    I grunnen er jeg så fornøyd med mine Speigelau at jeg tror jeg ikke skal fylle skapene med mer. Men takk uansett.
     
    D

    Danke

    Gjest
    Billig lagret vin, til Lam.

    Tilbake til start, første vin jeg smakte når jeg først begynte vin og treretters....

     

    bambadoo

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    11.10.2002
    Innlegg
    22.151
    Antall liker
    10.656
    Sted
    Lørenskog
    Torget vurderinger
    16
    Hadde en relativt godt komponert måltid med relativt gode komponerte viner til forrige helg :)


    2008 nydelig champagne til østers til forrett...


    Noe blankt til sjøkreps.
    cru.png


    Noe passende rødt til indrefilet rein
    1990.png

    Og dagens beste vin. Kanskje den beste jeg har hatt. Til entrecote av kalv (undertegnede som laget denne retten)
    2012.png

    Domaine Arlaud Clos Saint-Denis Grand Cru 2012. - 1480kr
    Etter noen timer i karaffel er dette helt magisk!
    Sexy pinot-parfyme, spice, edelt treverk, og lekker rød bærfrukt.
    Radaren plukker opp Musigny-vibber her.
    Superelegant med høy intensitet.
    Visstnok 100% ny eik på denne - det takler den på strak arm.
    Dette er bare så vakkert.
    Deilig silkemyk inngang før den kjøttfulle frukten slår inn.
    Høy konsentrasjon med superb fruktkvalitet.
    En pirrende nerve og friskhet skaper en fabelaktig balanse.
    En oppvisning i power og eleganse.
    Holder trøkket i hele kurven og avslutter med en meget lang finish med helt finkornede tanniner.
    Uten tvil en ungdom, men helt strålende nå med luft.
    Fantastisk vin! 96p

    En makalaus kveld.
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.563
    Antall liker
    7.094
    Hadde en relativt godt komponert måltid med relativt gode komponerte viner til forrige helg :)


    2008 nydelig champagne til østers til forrett...


    Noe blankt til sjøkreps.
    Vis vedlegget 465000


    Noe passende rødt til indrefilet rein
    Vis vedlegget 465001

    Og dagens beste vin. Kanskje den beste jeg har hatt. Til entrecote av kalv (undertegnede som laget denne retten)
    Vis vedlegget 465002

    Domaine Arlaud Clos Saint-Denis Grand Cru 2012. - 1480kr
    Etter noen timer i karaffel er dette helt magisk!
    Sexy pinot-parfyme, spice, edelt treverk, og lekker rød bærfrukt.
    Radaren plukker opp Musigny-vibber her.
    Superelegant med høy intensitet.
    Visstnok 100% ny eik på denne - det takler den på strak arm.
    Dette er bare så vakkert.
    Deilig silkemyk inngang før den kjøttfulle frukten slår inn.
    Høy konsentrasjon med superb fruktkvalitet.
    En pirrende nerve og friskhet skaper en fabelaktig balanse.
    En oppvisning i power og eleganse.
    Holder trøkket i hele kurven og avslutter med en meget lang finish med helt finkornede tanniner.
    Uten tvil en ungdom, men helt strålende nå med luft.
    Fantastisk vin! 96p

    En makalaus kveld.
    Høres ikke ut som noen fire-pils-og-en-pizza-kveld dette, nei.
     

    bambadoo

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    11.10.2002
    Innlegg
    22.151
    Antall liker
    10.656
    Sted
    Lørenskog
    Torget vurderinger
    16
    Til Moussaka idag :) Fikk tak i 8 flasker.
    heids.png
    Naboens notater:
    Charles Heidsieck 1996 OMA.
    Flott moden nese med autolyse, modne epler, nøtter og svak honning.
    Meget lett og elegant mousse.
    Skikkelig 96-trøkk med en spenst og nerve som kjennes helt opp til øra.
    Moden og rik frukt som holder såvidt til å takle syren.
    Meget bra konsentrasjon.
    Denne flasken er på topp nå og ikke noe poeng å lagre videre.
    Bare å nyte!
    Lang pirrende finish hvor munnhulen får skikkelig bank av syre og mineraler. 92-93p
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.532
    Antall liker
    9.691
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Henter mine 12 flasker i ettermiddag. Ordren er ankommet det lokale pol.
     
    D

    Danke

    Gjest
    Hva er brukandes vin til stroganof biffgryte kokt på rødvin?

    Husker ikke... Hvor kommer retten fra? Russland?


    Ser etter et lett søk at Afrikas Pinotage kan være noe... Eller Pinot noir kanskje??


    Ble Pinot noir fra USA, District 7
     
    Sist redigert:
    D

    Danke

    Gjest
    Dette er et ganske bra kjøp på bolaget, Pinot Noir fra California til 125kr, passer til mildere retter med fløtesaus osv.. passer bra til and også.

    Søt og syrlig med gode runde fat-toner.
     
    W

    WayAhead

    Gjest
    Det måtte bli Matsumotoen men en må til Nihon for å få tak i rette vinen.... Når både ord og biblioteket i Alexandria kommer til kort.....
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.511
    Antall liker
    102.798
    Torget vurderinger
    23
    Tror jeg vet hvor du har vært, Fingers..:cool:
     
    6

    65finger

    Gjest
    De er nok riktig������
    Det tok av som vanlig
    53E98DD1-97CC-49F2-8D7D-ECF2C947ED6C.jpg
    Slumpefest på stakkars meg(fra forrige selskap)
     
    Sist redigert av en moderator:

    otare

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.04.2007
    Innlegg
    13.719
    Antall liker
    9.336
    Sted
    Trondheim
    I går ble det denne til maten:



    Bordeaux-vin fra en god årgang til en betalbar pris (345 kr). Den lukter og smaker som en god Bordeaux skal. Anbefales hvis du vil smake hvordan Bordeaux-viner skal være. Rund og behagelig på smak. Syre, frukt og tanniner i perfekt blanding. Den kan helt sikkert lagres en del, men jeg tror kanskje ikke den blir så mye bedre med lagring.
    Den er utsolgt fra importør, men er fremdeles tilgjengelig på noen pol rundt om i landet.,
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.532
    Antall liker
    9.691
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    17 flasker Musar i går, 5 hvite tilbake til 1975, 12 røde tilbake til 1974. De eldste var best, både av hvit og rød og viser vel at disse vinene har potensiale. Lite problemer med kork og brett. De eldre hentet direkte fra kjelleren i Libanon i samarbeid med importøren. Av det som fortsatt er tilgjengelig på polet er 2006 vel verdt å sikre seg, det ser ut som om det nettopp har kommet inn et parti.
     

    otare

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.04.2007
    Innlegg
    13.719
    Antall liker
    9.336
    Sted
    Trondheim
    17 flasker Musar i går, 5 hvite tilbake til 1975, 12 røde tilbake til 1974. De eldste var best, både av hvit og rød og viser vel at disse vinene har potensiale. Lite problemer med kork og brett. De eldre hentet direkte fra kjelleren i Libanon i samarbeid med importøren. Av det som fortsatt er tilgjengelig på polet er 2006 vel verdt å sikre seg, det ser ut som om det nettopp har kommet inn et parti.
    Hva med 2010 og 2003? De er tilgjengelige her.
     
    6

    65finger

    Gjest
    17 flasker Musar i går, 5 hvite tilbake til 1975, 12 røde tilbake til 1974. De eldste var best, både av hvit og rød og viser vel at disse vinene har potensiale. Lite problemer med kork og brett. De eldre hentet direkte fra kjelleren i Libanon i samarbeid med importøren. Av det som fortsatt er tilgjengelig på polet er 2006 vel verdt å sikre seg, det ser ut som om det nettopp har kommet inn et parti.
    smakte en 1964 for et par år siden. fantastisk elegant og raffinert vin. den fikk en 88 cheval blanc til å virke litt vulgær
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn