Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    23.183
    Antall liker
    16.052
    Grillet biff
    Auberginepure frekket litt opp med hvitløk og n'duja
    Sjysaus på nedkokt oksekraft, avskjær fra biffene og litt krydderier.
    Yorkshire pudding

    Enhver likhet med en av signaturrettene til restauranten Varemottaket i Oslo er helt tilfeldig og til liks med alle matbloggere har jeg funnet på dette helt selv.
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    7.112
    Antall liker
    8.939
    Apropos grilling, har i mange år hatt en Weber gassgrill med tre brennere som for så vidt alltid har levert, og fortsatt er i bruk jevnlig.

    Men har savnet en kullgrill, så jeg slo til da jeg kom over en Napoleon Pro 22-tommer tidligere i sommer på salg. Om ikke grillmaten nødvendigvis har blitt så mye bedre, så har definitivt gleden over å grille gått opp mange hakk.

    Så har det tydeligvis også vært noen dyktige fagfolk involvert i design og materialutførelse.

    Sammenliknet med den standard Weber kulegrillen jeg hadde på 90-tallet bruker jeg en brøkdel av kullet jeg gjorde da, med langt bedre varmestyring.

    Det neste blir nok at jeg må få meg en platespiller igjen…
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    23.183
    Antall liker
    16.052
    Det er fårikålsesong i butikkene og i år, som i alle år før dette er det mye man kan bruke denne "stykningsdelen" til som er langt bedre enn får i kål. Lagde en stor gryte med lam rogan yosh i dag. Ris og naan stekt i tørr jernpanne til. Tar litt tid, men ikke allverdens med arbeid og vi får to restemiddager utav ladningen antar jeg.
     

    Norwegianwoodpecker

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.02.2007
    Innlegg
    1.990
    Antall liker
    3.715
    Sted
    Nordland
    Fårikål
    Lagde fårikål søndag, rester i dag🤩
    Har vendt meg på å lager den ala «gladkokken», eg vender kjøttet i litt mel, salt og pepper før eg stek kjøttet. Koker kjøttet alene første timen med sjalottløk og kvitløk og en anisstjerne. Sistnevnte lager en fin aroma👍🏻
    Siler av laken så løk, anisstjerne og helpepper ikke blir med, før eg legger lagvis kjøtt/kål/helpepper og på med laken igjen for 90 minutters lett kok. Knallgodt😇
    IMG_9950.jpeg
    IMG_9954.jpeg
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    23.183
    Antall liker
    16.052
    Lasagne.
    Idag og noen dager fremover. Man ikke lage mindre?
    Om du skal slå på stortromma, eventuelt den store stekeformen, neste gang du skal lage lasagne så kan du prøve deg på Vincigrassi.

    Finnes sikkert like mange varianter som det finnes dalfører i Italia, men her er en

    Ift "vanlig" lasagne så er det bruken av ulike kjøttyper og ikke minst en god slump innmat som skiller seg ut.

    Jeg har lagd en variant av dette en gang. Det kom med to komplikasjoner:
    - den ble jævlig stor
    - det var kun jeg i familen som synes det var veldig godt.
     

    Roberten

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.10.2008
    Innlegg
    5.785
    Antall liker
    1.646
    Etter at Oslo-restauranten jeg har likt best de siste årene klappet sammen i sommer har jeg prøvd å marinere, krydre, og grille meg frem til noen svar på senegalesiske lam -og kyllingretter. Det eneste jeg synes nærmer seg så langt er løk-sennep-sitron-chilli-etc-sausen Yassa. Men nå som det begynner å bli flere måneder siden jeg har smakt hvordan det egentlig skal være trenger kompasset å kalibreres.

    Spørsmålet er derfor om noen her har noen afrikanske, og veldig gjerne senegalesiske, favoritter i Oslo?
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    7.112
    Antall liker
    8.939
    Fårikål
    Lagde fårikål søndag, rester i dag🤩
    Har vendt meg på å lager den ala «gladkokken», eg vender kjøttet i litt mel, salt og pepper før eg stek kjøttet. Koker kjøttet alene første timen med sjalottløk og kvitløk og en anisstjerne. Sistnevnte lager en fin aroma👍🏻
    Siler av laken så løk, anisstjerne og helpepper ikke blir med, før eg legger lagvis kjøtt/kål/helpepper og på med laken igjen for 90 minutters lett kok. Knallgodt😇
    Vis vedlegget 1153905
    Vis vedlegget 1153907
    Hmm, hadde tenkt å fyre opp årets første (og sannsynligvis siste, dette er en av rettene jeg er veldig glad i å spise én gang i året) fårikålgryte til helgen.

    Kanskje jeg på hedensk vis skulle prøve å brune kjøttet denne gang og satse på at farmor ikke titter ned blant skyene…
     

    Norwegianwoodpecker

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.02.2007
    Innlegg
    1.990
    Antall liker
    3.715
    Sted
    Nordland
    Hmm, hadde tenkt å fyre opp årets første (og sannsynligvis siste, dette er en av rettene jeg er veldig glad i å spise én gang i året) fårikålgryte til helgen.

    Kanskje jeg på hedensk vis skulle prøve å brune kjøttet denne gang og satse på at farmor ikke titter ned blant skyene…
    Enig, absolutt hedensk🤣🤣🤣
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn