Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    23.167
    Antall liker
    16.045
    Grillet biff
    Auberginepure frekket litt opp med hvitløk og n'duja
    Sjysaus på nedkokt oksekraft, avskjær fra biffene og litt krydderier.
    Yorkshire pudding

    Enhver likhet med en av signaturrettene til restauranten Varemottaket i Oslo er helt tilfeldig og til liks med alle matbloggere har jeg funnet på dette helt selv.
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    7.101
    Antall liker
    8.878
    Apropos grilling, har i mange år hatt en Weber gassgrill med tre brennere som for så vidt alltid har levert, og fortsatt er i bruk jevnlig.

    Men har savnet en kullgrill, så jeg slo til da jeg kom over en Napoleon Pro 22-tommer tidligere i sommer på salg. Om ikke grillmaten nødvendigvis har blitt så mye bedre, så har definitivt gleden over å grille gått opp mange hakk.

    Så har det tydeligvis også vært noen dyktige fagfolk involvert i design og materialutførelse.

    Sammenliknet med den standard Weber kulegrillen jeg hadde på 90-tallet bruker jeg en brøkdel av kullet jeg gjorde da, med langt bedre varmestyring.

    Det neste blir nok at jeg må få meg en platespiller igjen…
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    23.167
    Antall liker
    16.045
    Det er fårikålsesong i butikkene og i år, som i alle år før dette er det mye man kan bruke denne "stykningsdelen" til som er langt bedre enn får i kål. Lagde en stor gryte med lam rogan yosh i dag. Ris og naan stekt i tørr jernpanne til. Tar litt tid, men ikke allverdens med arbeid og vi får to restemiddager utav ladningen antar jeg.
     

    Norwegianwoodpecker

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.02.2007
    Innlegg
    1.988
    Antall liker
    3.709
    Sted
    Nordland
    Fårikål
    Lagde fårikål søndag, rester i dag🤩
    Har vendt meg på å lager den ala «gladkokken», eg vender kjøttet i litt mel, salt og pepper før eg stek kjøttet. Koker kjøttet alene første timen med sjalottløk og kvitløk og en anisstjerne. Sistnevnte lager en fin aroma👍🏻
    Siler av laken så løk, anisstjerne og helpepper ikke blir med, før eg legger lagvis kjøtt/kål/helpepper og på med laken igjen for 90 minutters lett kok. Knallgodt😇
    IMG_9950.jpeg
    IMG_9954.jpeg
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn