Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • jane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.06.2004
    Innlegg
    3.074
    Antall liker
    1.070
    Sted
    '
    Fet makrell stekt i smør

    01M3206.JPG

    Stekes til nok er nok

    05H3213.JPG

    06H3215.JPG

    Servert med Rosé de Mailly og det ble et veldig godt måltid
     

    Daniel62

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    09.04.2014
    Innlegg
    2.545
    Antall liker
    785
    "Brun" lapskaus og semulepudding med rød saus. Alt for Norge! :)

    Siden det var samenes nasjonaldag, skulle jeg selvfølgelig brukt reinsdyrkjøtt og da laget "bidos", men det var ikke å oppdrive her nede i butikken den dagen :)

    20190206_164058_HDR-COLLAGE.jpg
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    8.866
    Antall liker
    4.294
    Jeg fant en indrefilet av hjort på coop i dag...
    Kjøpte en ferdiglagd rødvinsaus som jeg tunet med ripsgele, balsamico og tørket trøffel. Smørstekte asparges, sopp stekt i smør m ferske hvitløksskiver og tørket trøffel. Fløtegratinerte poteter.

    Servert med en rødvin fra foten av Etna.

    Himmelsk, om jeg må si det selv.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.719
    Antall liker
    13.210
    Burger på puck fra REMA, hjemmebakt brioche, chilimajo, salat, tomat, sylteagurk, røkt cheddar og søtpotetchips.

    Planen var å grille men det regnet såpass hissig at grillpanne fikk duge.
     

    Fenalaar

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.05.2002
    Innlegg
    8.500
    Antall liker
    6.873
    Sted
    Narvik
    Torget vurderinger
    3
    Prøvde meg Detroit style pizza, etter oppskrifta som deffe posta i en annen tråd her. Det ble knallgodt...
    4A5C15DF-BF1C-47EE-AB01-1C6C2F58A6C9.jpg

    Johan-Kr
     

    jane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.06.2004
    Innlegg
    3.074
    Antall liker
    1.070
    Sted
    '
    Å lage Sushi er et håndverk som krever både kunnskap og erfaring. Jeg mangler begge deler, men med godt mot og litt hjelp fra Chardonnay var det bare å sette i gang å koke ris og kutte fisk og frukt.

    Etter cirka en time hadde jeg lagt inn en pause mens risen stod til avkjøling hvor tanken var å nippe litt til råvarene.

    40XA3286.JPG

    Dessverre hadde min forståelse av volum og mengde fått seg en knekk i løpet av prosessen så det blev rett for meget av både råfisk og bobler. Mett og godt i kakken var det på tide å ta seg en liten hvil, ta seg sammen og deretter konsentrere seg om å rulle maki.

    Slik jeg husker det var det disse hovedvariantene som kom på banen et par timer etterpå:

    60XA3280.JPG
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.719
    Antall liker
    13.210
    Ikke så verst for første forsøk det der. Jeg har prøvd meg selv en gang på maki, men det ble med det ene forsøket. Jeg har innsett mine begrensninger innen faget og valgt å begrense meg til sashimi. Men jeg har blitt ganske god til å lage ponzu-saus. Noe som er svært vanskelig utenfor Oslo da katsubushi (fermentert tunfisk) og evt kombu (tørket tang) ikke er spesielt lett å få tak i utover på et svært begrenset antall velassorterte asiatiske dagligvaresjapper i Oslo. Så vidt jeg vet er det totalt to steder i Oslo som selger katsubashi - moderskipet til A food market og den japanske i Mathallen på Vulkan. Men det holder omtrent evig så kan kjøpes fra utlandet på internett også.
     

    gwh

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.04.2006
    Innlegg
    842
    Antall liker
    627
    Sted
    Oslo
    Min uke med unga nå, så da blir det en enkel blomkålsuppe med chorizo og nybakt brød til forrett. Steinsopp risotto med asparges rullet i spekeskinke og en tur i panna.
    Til dette drikkes vann og Farris😃.
    Avslutter med Ben og Jerrys iskrem.
    Godt og variert for unga og meg.
     
    6

    65finger

    Gjest
    tortilla-lefser med flatbiff og annet. bakte og stekte lefsene, stekte flatbiff og skar den opp i passende skiver. Lagde en mangosalsa og en advokadokrem. Skar opp agurk og rev salat. enkelt som fot i hose og godt. Bakte grove lefser, det blir det mere av
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.719
    Antall liker
    13.210
    Svineribbe, en saus i asia-stil fra tidligere svineribbe-laging, nudler og salat på mango, paprika, agurk, rødløk, koriander og limesaft.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.719
    Antall liker
    13.210
    Rugbrødskive med chlimajones og en mikrobølgegjenoppvarmet svinekotelett. Syltet paprika til. Dinner for one.
     

    Pink_Panther

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.03.2006
    Innlegg
    19.106
    Antall liker
    9.413
    Jeg får ca. hvert 5. år hunger på torskerogn. Kjøpte en fersk en igår, trakk den på svak varme i 30 minutter, for så å sette den i kjøleskapet. Skar den opp i skiver idag og stekte i rikelig med smør. Kokte poteter og godt med salt på. Yummi...
     
    Sist redigert:

    Fenalaar

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.05.2002
    Innlegg
    8.500
    Antall liker
    6.873
    Sted
    Narvik
    Torget vurderinger
    3
    Hjemmelaget kjøttpudding. Baconsurret og fylt med cheddar.

    Serveres med poteter, grønnsaker og peppersaus.

    Johan-Kr
     

    211.

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.01.2004
    Innlegg
    1.664
    Antall liker
    1.410
    Torget vurderinger
    2
    PhillyCheesesteak og Weißbier...utrolig enkelt raskt og smaksrik, om råvarene er rett

    Sent fra min SM-T800 via Tapatalk
     

    jane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.06.2004
    Innlegg
    3.074
    Antall liker
    1.070
    Sted
    '
    Breiflabblever, Lavasalt, olivenolje + La Grande Dame 2004 som en begynnelse.

    500MF3502.JPG

    Bacalao og Risling deretter.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.719
    Antall liker
    13.210
    Skal lage burger til ungene.

    Etter de har lagt seg blir det carpaccio på speket nyretapp (fikk det på Rest og det var veldig godt), deretter risotto med kalveentrecote og stekt sopp og så pannacotta med blåbærsuppe til dessert.
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.690
    Antall liker
    2.293
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    4
    Torskenakke, mandelpoteter og farriskokte gulerøtter.
     

    zerum

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    05.05.2005
    Innlegg
    395
    Antall liker
    131
    Årets gilde i går kveld: forrett :Rakørret og laks tartar, deretter steikt blodpølse. Hovedrett, saudehaud. Dessert karamellpudding og kake, Nattmat hjortemår,røkt og tørka hjort ,tørrsild.6
     
    Sist redigert:
    6

    65finger

    Gjest
    Kyllingsuppe basert på skrog fra lørdagens helstekte. Plukket av kjøttet og lagt det tilside. Kraft av løk og rotgrønnsaker samt avsil fra skrogkoking. Karripaste og kokosmelk i kraften, tilsett kyllingkjøtt mot slutten. Godt! Ingfær og sitrongress
     
    Sist redigert av en moderator:

    Trondmeg

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.12.2003
    Innlegg
    13.062
    Antall liker
    7.913
    Torget vurderinger
    12
    Skikkelig barnemiddag i dag, medisterkaker, brun saus, potet og blomkål. Midtdattera koste seg stort som sin far.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.719
    Antall liker
    13.210
    Spareribs, fries, bbq-suas, chilimajo, coleslaw og guacamole. Siste med en ørliten twist siden jeg fant noen tomatillos jeg hadde glemt i kjøleskapet.
     

    Daniel62

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    09.04.2014
    Innlegg
    2.545
    Antall liker
    785
    Noen her som har en god norsk oppskrift på La Genovese?

    Jeg har denne:
    https://www.thegrandwinetour.com/popular-foods-of-italy/la-genovese-naples-campania-amalfi-coast/

    Tilgi meg for evt. feil oversettelse og korriger gjerne:
    4 lb (2 kg) yellow onions
    1 (2-lb/1 kg) boneless chuck roast, tied (storfekjøtt ala ytrefilet/mørbrad)
    Sea salt
    Freshly ground black pepper
    2 tablespoons extra-virgin olive oil
    1 carrot, finely chopped
    1 rib celery, finely chopped
    1 1/2 oz. (43 g) pancetta or guanciale, cut into 1-inch slices
    1 teaspoon finely chopped fresh marjoram (merian, alternativt oregano?)
    1 teaspoon finely chopped fresh thyme (timian)
    1 cup well-balanced white wine from Campania, such as Falanghina (f.eks denne Terre d'Aione Falanghina 2015)
    1 lb (1 kg) short, sturdy pasta, such as ziti, candele, or paccheri
    Freshly grated Parmigiano-Reggiano, for serving
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Ytrefilet og mørbrad er ikke spesielt godt egnet til denne retten. Chuck er høyrygg på norsk, som egner seg ypperlig.
     

    Daniel62

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    09.04.2014
    Innlegg
    2.545
    Antall liker
    785
    Ytrefilet og mørbrad er ikke spesielt godt egnet til denne retten. Chuck er høyrygg på norsk, som egner seg ypperlig.
    Ah, takk! Pussig jeg skrev det i innlegget for på handlelista på mobilen skrev jeg høyrygg. Et bevisstløst øyeblikk.
     
    Sist redigert:

    Daniel62

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    09.04.2014
    Innlegg
    2.545
    Antall liker
    785
    cruiser har du tips til alternativ for pancetta/guanciale - ikke helt lett å oppdrive her
    Kan jeg f.eks bruke tørrsaltet bacon?
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Ja, men det er ikke det samme, men det er forsåvidt ikke pancetta og guanciale heller :)
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.719
    Antall liker
    13.210
    Panchetta burde Meny (evt andre butikker i Norgesgruppen) i alle fall skaffe, de har det i sortimentet sitt. Guanciale er ganske vanskelig å få tak i - eneste stedet jeg vet om som har det jevnlig er den franske butikken på Mathallen i Oslo. Jeg har for første gang laget min egen så får vi se hvordan det går.

    Panchetta er for øvrig en fin ting å harryhandle. Under halve prisen av i Norge og bare å vakumpakke og putte i fryseren.

    Tørrsaltet bacon er nok det nærmeste du kommer, men det er ganske langt fra samme greia som guanciale.
     
    Sist redigert:

    Daniel62

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    09.04.2014
    Innlegg
    2.545
    Antall liker
    785
    Ja, men det er ikke det samme, men det er forsåvidt ikke pancetta og guanciale heller :)
    Nei jeg vet det men begge kan brukes ifølge oppskriften.
    weld77 metervare.no har guanciale og kan bestilles derfra, men må hentes - de sender ikke

    Takk for kjapp respons, begge
     

    Daniel62

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    09.04.2014
    Innlegg
    2.545
    Antall liker
    785
    Jeg fant, jeg fant! Og det var like godt i nabokvartalet - hos fiskeeksperten Reinhartsen.
    De får levert slike godsaker som pancetta fra lokal produsent.

    Fikk også tak i anbefalt pasta til denne retten:

    20190319_124355_HDR-COLLAGE.jpg
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Hvis det der er kjøpt i løsvekt vil jeg anbefale å få skjært bort brusken før det veies. Var det I lillemarkens?
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.719
    Antall liker
    13.210
    Brusken må uansett bort. Den er av typen "mulig å skjere gjennom" men "ikke morsom å tygge".

    Jeg pleier også å skjære av svoren - lar den koke med hel for smakens skyld, men tar den ut før servering.
     

    Daniel62

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    09.04.2014
    Innlegg
    2.545
    Antall liker
    785
    Er jo utflytta sørlending, vokst opp på møvig
    Der har jeg bodd i snart 36 år. Både akkurat der og i områdene rundt.
    Godt å se du skriver det med g og ikke k........ :)
     
    Sist redigert:
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn